9.8.17

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΖΗΤΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΤΗΝ εκτίμηση ότι η τουριστική κίνηση αυξήθηκε, χωρίς όμως να υπάρχει αντίστοιχη τόνωση των εσόδων έκανε σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο kyparissianews.com, στην κορύφωση της περιόδου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου και Κυθήρων.
Η ομοσπονδία καλύπτει τα καταλύματα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο Μοριά, αποτελώντας σημαντικό κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας. Σε δηλώσεις του ο κ. Θεόδωρος Οικονόμου τόνισε ότι "η κίνηση εμφανίζεται σημαντική σε όλα τα διαμερίσματα της Πελοποννήσου με αρκετά αυξητικές τάσεις που φτάνουν ως το 205 περίπου, αλλά το μεγάλο παράπονο των μελών μας είναι ότι τα έσοδα τελικά είναι πολύ λιγότερα από τα αναμενόμενα δεδομένου ότι υπάρχουν χαμηλότερες τιμές μίσθωσης παντού". Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι "η διαμονή των επισκεπτών είναι μικρότερη σε χρονική διάρκεια, ενώ αντίθετα η φορολογία εξοντώνει τα ενοικιαζόμενα καταλύματα". Πρόσθεσε ότι "η επιβάρυνση είναι τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν αλλά και με τον ανταγωνισμό που υπάρχει από εξωγενείς παράγοντες". 
Με αφορμή το νομοσχέδιο που ετοίμασε το υπουργείο επισήμανε ότι "η Ομοσπονδία ζήτησε μέτρα κυρίως για την BNP,  καθώς τα μέλη ζητούν να υπάρχει πιστοποιημένος τουρισμός αλλά με προυποθέσεις ελέγχου για την τελική ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών" ώστε να μην υποβαθμιστεί το τουριστικό προιόν. Η κίνηση θα είναι αυξητική ως το τέλος Αυγούστου ώστε να έχουμε τα πρώτα συμπεράσματα...
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
Για το μεγάλο πλήγμα στην τοπική οικονομία των Κυθήρων σε ερώτηση του ιστότοπου kyparissianews.com τόσο λόγω του πλοίου που δεν εκτελεί δρομολόγια αλλά και λόγω των πυρκαγιών επέμεινε ότι "έχουμε ζητήσει από το υπουργό Οικονομίας και την υπουργό Τουρισμού τουλάχιστον για φέτος να υπάρχει αναστολή πληρωμών τόσο προς το κράτος όσο και προς τις τράπεζες, των επιχειρηματιών που επλήγησαν από την πυρκαγιά αλλά κυρίως οι άνθρωποι αυτοί να ανακουφιστούν από τις υποχρεώσεις τους σε τράπεζες καθώς έχουν επιβαρυνθεί με δάνεια που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε ότι αφορά τα έσοδά τους". 

                                     ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
 
Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Κυριακής, Νίκος Αγγελόπουλος, o πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας – Ερανιώτης, ο Αντώνης Γιαννόπουλος και ο Κώστας Καπελούζος μίλησαν για αυτήν την εκδήλωση, καθώς έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δέκα οχτώ Φιλιατρινές ποιήτριες που έργα τους έχουν δημοσιευθεί και εκδοθεί. Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής, στα πλαίσια των  πολιτιστικών του δραστηριοτήτων του, πραγματοποιεί λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στις φιλιατρινές ποιήτριες.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η εκδήλωση θα γίνει στις 10 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 21:00, στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής (νότια πλευρά).
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων και η φιλιατρινή λογοτεχνική συντροφιά.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με αφήγηση του λογοτέχνη και ειδικού γραμματέα του Δ.Σ της ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, Κώστα Ζωτόπουλο, με θέμα «Γυναίκες ποιήτριες στην αρχαία ελληνική γραμματεία».
Η παρουσίαση των φιλιατρινών ποιητριών θα γίνει από τους φιλιατρινούς λογοτέχνες: Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη, Αντώνη Γιαννόπουλο και Κώστα Καπελούζο.
Παρεμβάσεις με κείμενα τους θα κάνουν, ο λογοτέχνης Χρίστος Πλακονούρης και η φιλόλογος Βακώ Αθανασοπούλου.
Απαγγελίες και ανάγνωση κειμένων θα γίνουν από τον ηθοποιό Βασίλη Κολοβό και από την φιλόλογο Ματίνα Μιχαλακοπούλου.
Η εκδήλωση θα επενδυθεί με μουσικές γέφυρες συνοδεία πιάνου.
Το Δ.Σ του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Κυριακής και οι συνδιοργανωτές απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πεζότητα της καθημερινότητας και να νιώσουν κάποιες διαφορετικές στιγμές στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Κυριακής.

                Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ
Πρόσκληση εγκαινίων Bιολογικού Καθαρισμού Κοπανακίου.  Ανοιχτή πρόσκληση να τιμήσει ο κόσμος της περιοχής με την παρουσία του την τελετή εγκαινίων των εγκαταστάσεων του την Πέμπτη 10 Αυγούστου και ώρα 19.30 μ.μ.  Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της εκδήλωσης:
Ώρα 19.30 μ.μ. Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο.
Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη
Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα.
Σύντομη παρουσίαση της λειτουργίας του βιολογικού από την υπεύθυνη εταιρεία ενώ στις εγκαταστάσεις θα ακολουθήσει Κέρασμα για τους προσκεκλημένους που θα παραστούν στην  εκδήλωση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου