15.8.17

Δεν είναι μόνο το πρόσωπο...Τα σημεία του σώματός σας που γερνάνε και δεν το ... καταλάβατε!

Ξέρουμε πως το πρόσωπο χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, προκειμένου να νικήσει το γήρας και να παραμείνει νεανικό.
Ωστόσο, δεν είναι το μόνο σημείο του σώματος που τα σημάδια γήρανσης κάνουν την εμφάνιση τους.
Υπάρχουν και άλλα, που χρειάζονται εξίσου φροντίδα και προστασία και μάλλον δε σου πάει το μυαλό, ποια είναι αυτά. 
Τουλάχιστον κάποια. 
Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι:
Ο λαιμός
Ο λαιμός είναι το κατεξοχήν σημείο που μπορεί να αποκαλύψει την ηλικία μίας γυναίκας, όσο νεανικό κι αν φαίνεται το πρόσωπο. Μπορείτε, όμως, να το εμποδίσετε, αν τον φροντίσετε σωστά.
Ένα συχνό λάθος που κάνουμε, είναι να βάζουμε ενυδατική στο λαιμό, αλλά μόνο στο μπροστινό μέρος κι αυτό πολλές φορές βιαστικά.

Χρειάζεται να απλώνουμε την κρέμα (ίδια με εκείνη που χρησιμοποιούμε για το πρόσωπο) σε όλο το μήκος και πλάτος του λαιμού, μέχρι το ντεκολτέ, με απαλές κινήσεις. Φροντίστε το, λοιπόν, για να μη… μαρτυρήσει την ηλικία σας!

Χέρια
Και τα χέρια είναι εξίσου ευαίσθητα και χρειάζονται περιποίηση. Εξάλλου, ταλαιπωρούνται καθημερινά, από τις δουλειές, οπότε είναι ένας λόγος παραπάνω να τα φροντίζεις σε καθημερινή βάση και όχι μόνο το χειμώνα, για να μη σκάσουν.
Νύχια
Και, όμως, τα νύχια είναι ακόμη ένα σημείο που «γερνάει» και θέλει φροντίδα, για να καταπολεμήσει το χρόνο. Μάλιστα, τα «γερασμένα» νύχια έχουν κάποιες κάθετες γραμμούλες, ενώ δείχνουν πιο σκληρά.
Κι αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στην ξηρότητα της περιοχής και στην απώλεια σαφών ορίων μεταξύ νυχιού και παρανυχίδας.
Γι' αυτό φροντίζετε να απομακρύνετε τις παρανυχίδες αλλά και να κρατάτε τα χέρια ενυδατωμένα.
Γοφοί
Γνωρίζουμε ότι ο «εχθρός» των γοφών είναι η κυτταρίτιδα. Αλλά, να που δεν είναι και ο μοναδικός, αφού και το γήρας κάνει την εμφάνιση του στο σημείο αυτό.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση.

Γι' αυτό μην παραλείπετε να χρησιμοποιείτε αντιγηραντικές κρέμες και στους γοφούς, αφού έτσι θα καταφέρετε να καθυστερήσετε τη διαδικασία.

Πόδια
Το ξέρετε ότι οι κάλοι στα πόδια είναι σημάδι γήρανσης; Μπορείτε, όμως, να τους αντιμετωπίσετε και να τους προλάβετε, εννοείται, με καθημερινή ενυδάτωση των ποδιών σας.


stogiatro.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου