«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

11.8.17

Συνεδρίαση του ΣΟΠΠ για τις φωτιές στον Δήμο Πύλου - Νέστορος !!!

Στις 11/08/2017 πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρίαση των Συντονιστικών Οργάνων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Δήμου Πύλου – Νέστορος στην Τ.Κ. Χρυσοκελλαριάς με σκοπό τον σχεδιασμό και τις δράσεις για την λήψη μέτρων, πρόληψης και αντιμετώπισης των συχνών φαινομένων εκδήλωσης πυρκαγιών σε περιοχές του Δήμου.
Στην συνεδρίαση του ΣΟΠΠ προέδρευσαν η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αλειφέρη και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρης. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στις περιοχές του Δήμου από τις συχνές πυρκαγιές και αποφασίστηκε να συγκροτηθούν και να ενεργοποιηθούν ομάδες περιφρούρησης σε όλες τις τοπικές κοινότητες με οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ακόμα αποφασίστηκε να γίνει ειδική σύσκεψη με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας για τον συντονισμό των ενεργειών και των επεμβάσεων που χρειάζονται οι δασικοί δρόμοι για την πυρασφάλεια.
Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Κατσαρός, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μπούζα, οι Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και  Γαργαλιάνων, Εκπρόσωποι της 120 ΠΕΑ και του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλου, ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Χρυσοκελλαριάς και οι υπεύθυνοι  Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Δήμου Πύλου –Νέστορος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου