14.8.17

ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ


111
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ....10 ΜΕΤΩΠΑ !!!

Ένα σπίτι κάηκε στην Ζάκυνθο λίγα μέτρα πριν τον οικισμό Αγαλά, από τις φωτιές που μαίνονται εδώ και μέρες στο νησί.

Το πύρινο μέτωπο εξελίσσεται σε «λερναία ύδρα» καθώς παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών, ξεπηδούν συνέχεια νέες φωτιές.
Περισσότερα από δέκα είναι πλέον τα ενεργά μέτωπα στο νησί που καίγεται για τρίτη ημέρα, καθώς πριν λίγη ώρα μια νέα πυρκαγιά έκανε την εμφάνιση της, αυτή τη φορά σε δάσος στο χωριό Καλαμάκι.
Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στο να μην φτάσει η φωτιά στα σπίτια του χωριού. Την επιχείρηση των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνδράμουν με συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος ένα ελικόπτερο σινούκ του στρατού, ένα ελικόπτερο έρικσον και ένα αεροσκάφος τύπου πετζετέλ.
Στην φωτιά έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου. Σήμερα έφτασαν ακόμα 6 οχήματα με 20 άντρες, για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η πυροσβεστική δύναμη στη Ζάκυνθο και από άλλες περιοχές της χώρας.
Να σημειωθεί ότι οι άνεμοι που πνέουν στο νησί είναι ιδιαίτερα ισχυροί, κάτι που βοηθάει την εξάπλωση των πυρκαγιών, ενώ αντίθετα εμποδίζει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να απογειωθούν και να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων.
Με το πρώτο φώς της ημέρας θα επιχειρήσουν πάλι δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα, τύπου Ericsson, σε Αγαλά και Βασιλικό όπου υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, ενώ τέλος, στις Βολίμες οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν την πυρκαγιά.
zakinthos-fotia-3 zakinthos-fotia-5

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου