17.8.17

Ελληνικές μάχες στο Europa League

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα δώσουν το δικό τους αγώνα για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης 

Το πρόγραμμα της Πέμπτης εξ ολοκλήρου αποτελείται από τους πρώτους αγώνες για τα play off του Europa League. Συνολικά υπάρχουν 21 αναμετρήσεις με τους τρεις εκπροσώπους μας στη διοργάνωση να δίνουν τις μάχες τους για την πρόκριση στους ομίλους. Την πιο δύσκολη αποστολή έχει ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Μπιλμπάο, ενώ πονηρό είναι το ματς της ΑΕΚ με τη Μπριζ. Ο ΠΑΟΚ, από τη μεριά του, αν εμφανιστεί όπως πρέπει λογικά δε θα έχει πρόβλημα απέναντι στη σουηδική Έστερσουντ.
Δες Δωρεάν Προγνωστικά Ποδοσφαίρου.
Ξεκινάμε με το πρώτο χρονικά ματς από τα τρία, το οποίο είναι η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Έστερσουντ. Ο "δικέφαλος του Βορρά" στον προηγούμενο γύρο κατάφερε να ξεπεράσει με σχετική ευκολία το εμπόδιο της Ολιμπίκ Ντόνετσκ με ισοπαλία 1-1 εκτός και νίκη 2-0 εντός, όμως η γενικά άσχημη εικόνα της ομάδας, έφερε από νωρίς την απομάκρυνση του Αλεξάντερ Στανόγεβιτς και στη θέση του ήρθε ο Ρατσβάν Λουτσέσκου να φέρει την ελπίδα ξανά στην Τούμπα. Πλέον, με άλλο αέρα, οι Θεσσαλονικείς πρόκειται να υποδεχθούν τους Σουηδούς, με στόχο να πάρουν σκορ πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα. Η Έστερσουντ, πάντως, δεν είναι εντελώς αμελητέα ποσότητα, καθώς στο δεύτερο προκριματικό γύρο απέκλεισε τη Γαλατασαράι, ενώ στον τρίτο είχε ευκολότερο έργο απέναντι στην αδύναμη Φόλα.
Συνέχεια έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος όπως προείπαμε έχει το δυσκολότερο έργο από τις ελληνικές ομάδες, υποδεχόμενος τη Μπιλμπάο. Στον προηγούμενο γύρο, οι "πράσινοι" απέκλεισαν την Καμπάλα με δύο νίκες (1-0 εντός και 1-3 εκτός), παίρνοντας και εκδίκηση για τον προπέρσινο αποκλεισμό τους από τους ομίλους της διοργάνωσης. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο για τα μέσα που διαθέτει και αν καταφέρει να περάσει τους Βάσκους, τότε θα έχει κάνει μια τεράστια υπέρβαση, η οποία θα είναι βάλσαμο και από οικονομικής άποψης για το "τριφύλλι". Οι Ισπανοί, από τη μεριά τους, προέρχονται από κακή σεζόν, ενώ στο τιμόνι τους κάθεται πλέον ο Κούκο Θιγάντα που αντικατέστησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισαν σχετικά εύκολα τη Ντιναμό Βουκουρεστίου με ισοπαλία 1-1 εκτός και νίκη 3-0 εντός.
Ολοκληρώνουμε τις ελληνικές ομάδες, με τη μάχη της ΑΕΚ στην έδρα της Μπριζ. Ο "δικέφαλος" πήρε το εισιτήριο για τα play off του Europa League, επειδή αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με δύο ήττες (0-2 εντός και 1-0 εκτός). Η εικόνα της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ δεν ήταν καθόλου αυτή που θα περίμεναν οι οπαδοί της, οι οποίοι απογοητεύτηκαν πλήρως από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα που αποδείχτηκαν εξαιρετικά... λίγα. Η "Ένωση" έχει τώρα την ευκαιρία να σώσει τη σεζόν πηγαίνοντας στη βελγική πόλη για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα της δώσει το δικαίωμα να ελπίζει ενόψει της ρεβάνς. Η Μπριζ, από τη μεριά της, αποκλείστηκε και αυτή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League από την Μπασακσεχίρ (3-3 εντός και 2-0 εκτός) και θα παίξει τα... ρέστα της για το ευρωπαϊκό της μέλλον εναντίον της ελληνικής ομάδας.
Τις δικές τους μάχες θα δώσουν επίσης στην ίδια φάση της διοργάνωσης ο Απόλλων Λεμεσού απέναντι στη Μίντιλαντ και η ΑΕΚ Λάρνακας στην έδρα της Πλζεν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου