26.9.17

ΡΗ-ΜΑΔΟΥΡΟ !!! Ο μέσος πολίτης στη Βενεζουέλα έχει χάσει 9 κιλά γιατί δεν έχει να φάει

Μάστιγα ο υποσιτισμός στη χώρα

Ο μέσος πολίτης έχει χάσει 9 κιλά στη Βενεζουέλα, στην οποία ο υποσιτισμός αποτελεί πλέον μάστιγα. 
Ο λιμός αποτελεί πλέον μάστιγα στη χώρα, που έχει βυθιστεί σε τεράστια οικονομική και πολιτική κρίση.
Σύμφωνα με το δίκτυο Al Jazeera, πολλές οικογένειες βγαίνουν στην επαιτεία ζητώντας όχι χρήματα αλλλά φαγητό. Ρεπορτάζ του δικτύου δείχνει καθολική εκκλησία στο Καράκας η οποία παρέχει συσσίτιο καθημερινά σε 100 παιδιά. «Κάθε μέρα έρχονται όλο και πιο πολλά παιδιά. 
Δεν υπάρχει καμία ντροπή στο σημείο που έχουμε φτάσει», αναφέρει η υπεύθυνη του συσσιτίου.
«Οι άνθρωποι προτιμούν να έρθουν να ζητιανέψουν ένα πιάτο φαγητό για τα παιδιά τους παρά να τα αφήσουν νηστικά», συνεχίζει. Πολλά νοσοκομεία και κοινωνικές υπηρεσίες δίνουν επειγόντως συμπληρώματα φαρμακευτικά σε παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω έλλειψης τροφής.
«Κάποιες φορές η σύζυγος μου και εγώ δεν τρώμε για να ταΐσουμε τα παιδιά μας» δηλώνει ένας πατέρας, που προσφεύγει συχνά στο εκκλησιαστικό συσσίτιο.
Κατά τη διάρκεια της κρίσης, στη Βενεζουέλα του Νικολάς Μαδούρο, το ποσοστό της βρεφικής θνησιμότητας έχει εκτοξευτεί στο 35% ενώ της μητρικής στο 65%.
Σύμφωνα με τον επιστημονικό ορισμό, η Βενεζουέλα βρίσκεται σε οξύ υποσιτισμό, που σημαίνει ταχεία μείωση της λήψης τροφής με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται ομαλά το σώμα λόγω ανεπαρκούς πρόσληψης θρεπτικών συστατικών γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ενός παιδιού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου