26.9.17

Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΑΖΕΙ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

ΚΕΡΔΙΖΕΙ έδαφος μετά από σημαντικές πρωτοβουλίες εξωστρέφειας των επαγγελματιών του τουρισμού, εμπόρων και φορέων η παρουσία  στον Ευρωπαικό χάρτη του τουρισμού για την πόλη της Κυπαρισσίας. Μάλιστα 2 σημαντικά ταξιδιωτικά γραφεία της Αθήνας εντάσσουν την περιοχή στο πρόγραμμά τους τόσο για την περιοχή της Νέδας όσο και τις αρχαιότητες και την γευσιγνωσία της περιοχής. Ωστόσο ακόμα δεν υπάρχουν ορατά αποτελέσματα από την προβολή από το Δήμο Τριφυλίας αν και έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ
Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού κερδίζουν έδαφος στην περιοχή μετά τις ομαδικές επισκέψεις στην Νέδα, την Περιστεριά, αλλά και μορφές αθλητικού τουρισμού όπως η διεξαγωγή της Κατάβασης ορεινής ποδηλασίας η οποία όμως δεν θα επαναληφθεί του χρόνου. Τα ξενοδοχεία με συνδυασμένα πακέτα διακοπών με διατροφή αρχίζουν να εισέρχονται δυνατά στο παιχνίδι των εντυπώσεων, ενώ θετικό δείγμα ήταν η πανελλαδική πρωτοβουλία με την δημιουργία Escape room από την μονάδα Apollo resost hotel της Γ. Χριστοδούλου, η οποία αποτέλεσε μια ζωντανή διαφήμιση για την πόλη.
Η Κυπαρισσία ελκύει τα τελευταία 2 χρόνια τα φώτα του ιατρικού τουρισμού και η Τριφυλία ευρύτερα, μετά την επιτυχή διεξαγωγή του 1ου Συνεδρίου για τον Ιατρικό Τουρισμό, που διοργάνωσε το δίκτυο των Εξειδικευμένων Ιατρών Med-Professionals, πέρσι. Επίσης η διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων όπως το Θερινό Κάμπ Ταεκβοντό στο Κλειστό Γυμναστήριο, εκδηλώσεις από τα αθλητικά σωματεία κι άλλα. 
ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ
Στο πρωτογενή τομέα τα ξενοδοχεία προσπαθούν να τονώσουν την κίνηση όλο το χρόνο καθώς στα φυλλάδια τους αναφέρουν ότι "Από 5/11 έως 5/1 κάθε χρονιάς έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε όλη την εμπειρία παραγωγής του καλύτερου ελαιόλαδου στον κόσμο από τη διαδικασία του ράβδου και της συγκομιδής, την παραγωγή στο ελαιοτριβείο και την γευστική δοκιμή του ίδιου αλλά και των πεντανόστιμων ελιών.Από 20/8 έως 30/9 κάθε χρονιάς έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε όλη την εμπειρία παραγωγής των εξαιρετικών κρασιών μας, από την διαδικασία του τρύγου και του πατήματος των σταφυλιών, την παραγωγή στο οινοποιείο με ξενάγηση και ενημέρωση και εν τέλει την γευστική δοκιμή συνοδευόμενη από μπουφέ κρύων πιάτων".
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Κυπαρισσία με την Τριφυλία μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης μαζί με πλήθος άλλων δραστηριοτήτων. Ωστόσο χειροπιαστά αποτελέσματα τόσο σε διανυκτερεύσεις, διαμονή και εκδρομικό τουρισμό πηγάζουν μόνο από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Μάλιστα έχει αναπτυχθεί και ο θρησκευτικός τουρισμός που αποτελεί ένα ακόμα δείγμα κινήσεων για πιστούς που επισκέπτονται τη περιοχή. Αλλά δεν χρειάζονται μόνο αυτά. Χωρίς στρατηγική, χωρίς διάχυση των δράσεων και μόνο με..εκδρομές για να φωτογραφηθούν οι αιρετοί με την παρέα τους δεν μπορεί να αναπτυχθεί η ιστορική περιοχή του Δήμου. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: "ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ"
Το παραμύθι της Δημοτικής Αρχής και του κ. Δημάρχου Τριφυλίας που θέλει να σερβίρει στους Φιλιατρινούς και τους Δημότες του Δήμου Τριφυλίας ότι δήθεν κάνουνε πράματα και θάματα και έργα και χίλια δύο και κάποιοι τον πολεμάνε και δεν θέλουνε το καλό, να πάνε να το σερβίρουνε αλλού. Οι Δημότες του Δήμου Τριφυλίας έχουμε πάρει χαμπάρι πολιτικά την Δημοτική Αρχή και τον κ. Δήμαρχο και γι’ αυτό ακόμα και στο αγαπημένο του Facebook στο οποίο αφιερώνει περισσότερες ώρες το 24ωρο από ότι για τα θέματα του Δήμου Τριφυλίας έχουνε μειωθεί τα likes σε αυτά που γράφει με φωτογραφίες και βίντεο που τραβάει ο συμβασιούχος οδηγός του Δήμου και προσωπικός φωτογράφος του. 
Οι κάτοικοι και οι Δημότες του Δήμου Τριφυλίας και οι Φιλιατρινοί δεν είμαστε βλάκες και κορόιδα κ. Δήμαρχε. Η Δημοτική Αρχή και ο κ. Δήμαρχος μπορεί να νομίζουνε διάφορα στο μυαλό τους αλλά να σιγουρευτούνε ότι δεν μπορούνε να μας κοροϊδέψουνε πολιτικά. Δεν μας κοροϊδεύεις κ. Δήμαρχε εάν το επιχειρείς. Ξέχνα το κάτι τέτοιο. Δεν μπόρεσες να καταφέρεις να μας κοροϊδέψεις προεκλογικά που είχες δοτή κρατική θέση με εξουσία στην Υγεία και σε εκατοντάδες εργαζόμενους στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας της Τριφυλίας και μια ολόκληρη κυβέρνηση πίσω σου με μηχανισμό κι επιρροή παρεμβάσεων παντού. Τώρα δεν μας κοροϊδεύεις με τίποτα. Η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας μπορεί για τίποτα. Δεν κάνει τίποτα και δεν κάνει πολιτικά για τίποτα. Για το έργο της Δημοτικής Οδοποιίας Φιλιατρών κ. Δήμαρχε να μην έχεις έπαρση και αλαζονεία. Προσγειώσου. Όσες φωτογραφίες και όσα βίντεο να βάλεις η αλήθεια είναι μία. Είναι έργο που το έχει αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στο οποίο εσύ σαν Δήμαρχος δεν ψηφίζεις και δεν αποφασίζεις εσύ και είναι έργο που γίνεται με χρήματα των Δημοτών της Τριφυλίας και του κράτους από τακτικά έσοδα προηγούμενων ετών που υπήρχανε και βρήκες έτοιμα στο ταμείο του Δήμου. Δεν το αποφάσισες εσύ προσωπικά και δεν το πληρώνεις εσύ προσωπικά από το μισθό σου κ. Δήμαρχε και τον μισθό της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας. Και είναι και μισό έργο από εκείνο που είχες υποσχεθεί, από τον Πύργο του Άιφελ. Μην το ξεχνάτε. Οι Φιλιατρινοί δεν ξεχνάμε τις υποσχέσεις. Και δεν ξεχνάμε την υποκρισία και την προδοσία για το Α.Τ. Φιλιατρών και δεν ξεχνάμε το απόλυτο τίποτα των τριών χρόνων της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας που τα Φιλιατρά και όλος ο Δήμος εγκαταλειφτήκανε. Διάσπαρτες παράνομες χωματερές, σκουπιδότοπος στο Αγροκήπιο, διακοπές νερού, λακκούβες, έλλειψη Δημοτικού φωτισμού, απουσία πολιτιστικών εκδηλώσεων, έξω από τον τουριστικό οδηγό, κανένα ενδιαφέρον για τα αγροτικά προϊόντα, ούτε λίγο στουρνάρι σε αγροτικούς δρόμους, καμία δράση, υπολειτουργία του μοναδικού ΚΑΠΗ, καθόλου στήριξη στα Φιλιατρά είναι η προσφορά σας. Προτεραιότητα για τους Φιλιατρινούς ήτανε και είναι έργα στην ύδρευση και την αποχέτευση και μετά η οδοποιία για να φτιαχτούνε οι δρόμοι και να μην σκάβονται και καταστρέφονται πάλι.
Το έργο της οδοποιίας Φιλιατρών που γίνεται είναι έργο του Δήμου Τριφυλίας με χρήματα των Δημοτών και του κράτους και όχι έργο δικό σας και με χρήματα δικά σας από το μισθό σας στη Δημοτική Αρχή. Υποχρέωση του Δήμου είναι να κάνει έργα και πληρώνουμε για αυτά οι Δημότες τέλη και φόρους και δίνει το κράτος κάθε χρόνο χρήματα στον Δήμο. Έργα ουσίας και όχι βιτρίνας και για φωτογραφίες, βίντεο και για να κόβετε κορδέλες μεταξύ σας με αγκαλιές και φιλιά που γελάει ο κόσμος. Το έργο της οδοποιίας ξεκίνησε στραβά και δεν είχατε πάρει μέτρα για την κυκλοφορία και μετά σας φταίει η Αστυνομία. Ντροπής πράματα. Όλοι το λένε κ. Κατσίβελα ότι έχεις πάρει πολιτικά την κατιούσα για την πόρτα της εξόδου. Ας έχεις ακόμα κάποιους λίγους, που είναι πολύ λίγοι, να σου κάνουνε κου-πε-πε, χαρούλες και παλαμάκια. Η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτών Τριφυλίας και ιδίως των Φιλιατρινών, σχεδόν όλοι, εκτός από τους λίγους σου, βλέπουμε, ξέρουμε, διαπιστώνουμε και σε κρίνουμε πολιτικά.  
Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Είναι πολιτικό
Όλοι βλέπουμε τους άλλους Δήμους όπως τον Δήμο Πύλου – Νέστορος και τον Δήμο Μεσσήνης αλλά και την Καλαμάτα και τα έργα που γίνονται και τα προγράμματα που μπαίνουν οι Δήμοι και τις χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίζουνε οι άλλοι Δήμαρχοι. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με το τίποτα. Ο Δήμος Τριφυλίας είναι έξω από όλα και δεν γίνεται σχεδόν τίποτα από την αδιαφορία, την ασχετοσύνη και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής Κατσίβελα. Δυστυχώς περάσανε τρία χρόνια με ψέματα του τίποτα. Ευτυχώς όμως που περάσανε τρία χρόνια και ο κ. Δήμαρχος απέρχεται. Ο Δήμος Τριφυλίας θα βρει τον δρόμο του χωρίς τον κ. Κατσίβελα.

Φιλιατρά,26/09/2017

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου