14.9.17

Α.Τσίπρας, ο μέγας χορηγός της Νέας Δημοκρατίας

Ο Αλέξης υποτίθεται πως είναι το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοτικότητα του ξεπερνά τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος του και, καλώς ή κακώς, για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν το φρέσκο, νεανικό πρόσωπο, που υποσχόταν πολλά.
Σήμερα, ο Α.Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να εξακολουθήσει να διαδραματίζει αυτόν τον ρόλο. Η φθορά που υπέστη ο ίδιος είναι σημαντική και συνεχίζεται. Τι συνέβη;
Η βασικότερη αιτία αυτής της πτώσης, είναι τα διαρκή ψέμματα στα οποία καταφεύγει ο ίδιος και η παρέα του, που η αποκάλυψη τους έρχεται μετά από λίγες ημέρες. Δεν το γνωρίζουν ; Φυσικά και το γνωρίζουν. Δεν τους ενδιαφέρει όμως, γιατί με την αναλγησία που τους διακρίνει είτε αρνούνται πως είπαν αυτό το ψέμα, είτε αμφισβητούν την διάψευση του.
Στην ιδεολογία τους το ψέμα και η αλήθεια είναι σχετικές έννοιες, που είναι ενταγμένες στον
ιδεολογικοπολιτικό αγώνα τους. Δεν είναι αξίες. Είναι πολιτικά όπλα που τα χρησιμοποιούν όπως τους βολεύει.
Όμως σε μια κοινωνία όπου το ψέμα θεωρείται μια από τις βασικότερες απαξίες, αυτή η συμπεριφορά του Α.Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργεί αρνητικά.
Για την περίπτωση αυτή υπάρχει  ένα  χαρακτηριστικό γνωμικό: « ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Πέρασαν πέντε χρόνια για να τον μάθει ο κόσμος, αλλά τον έμαθε. Εχει καταχωρηθεί ο πρωθυπουργός στην συνείδηση του πολίτη ως ψεύτης και αναξιόπιστος.
Η δεύτερη, εξίσου βασική αιτία της καταρράκωσης του προφίλ του Α.Τσίπρα, είναι πως μαζί με όλον τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν να επιβάλλουν από τα πάνω στην Ελληνική κοινωνία—με τον άκρατο βολονταρισμό που τους διακατέχει--  τις αξίες της μαρξιστικής Αριστεράς. Δηλαδή το 4% επεδίωξε οι αρχές του να κυριαρχήσουν στο 80-85% των πολιτών.
Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα όταν θέλησαν να αντικαταστήσουν τους τίτλους σπουδών και την επαγγελματική προϋπηρεσία με τους κοινωνικούς αγώνες και την αφισοκόλληση. Η επιλογή του κάθε Καρανίκα δεν έγινε στο πλαίσιο της τακτοποίησης των «δικών μας».
Θα μπορούσαν να τον τοποθετήσουν στο κυλικείο του ΣΕΦ ή του ΟΑΚΑ. Κανένας δεν θα έλεγε τίποτα και ο σύντροφος θα «κονομούσε» περισσότερα.
Τον τοποθέτησαν στον στρατηγικό σχεδιασμό για να δείξουν πως  με το συγκεκριμένο βιογραφικό, είναι κατάλληλος γι΄αυτήν την θέση. Και, όπως είναι λογικό, οι δραστηριότητες του μόνον ζημία προκαλούν στο κόμμα του.
Συνεπώς, όσοι επιτίθενται στον Καρανίκα, και στον κάθε Καρανίκα, κάνουν λάθος πρόσωπο. Υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός που εγκρίνει αυτές τις επιλογές, γιατί και αυτός ασπάζεται τις ίδιες αρχές και αξίες.
Καταληψίας και ανεπάγγελτος  και ο ίδιος, είναι λογικό να θεωρεί και αυτός πως «η καριέρα είναι χολέρα». Και το δείχνει.
Για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι ένας πολιτικός που έχει ως όπλο του το ψέμα. Mε την μεγαλύτερη ευκολία μπορεί να πει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποστήριζε πριν από λίγες μέρες.
Συνεπώς, η Νέα Δημοκρατία του οφείλει πολλά. Γιατί ενώ αυτή ασκεί περιορισμένης ισχύος αντιπολίτευση με μόνον 7-8 στελέχη και τον πρόεδρο της, απολαμβάνει την φθορά του Α.Τσίπρα και του κόμματος του.
Και αυτές οι συμπεριφορές φθοράς δεν γίνεται να αλλάξουν, καθώς αφορούν το DNA της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι το πετσί τους.
Εκεί στην Νέα Δημοκρατία, ας προσεύχονται για  την μακροημέρευση του Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, και ας μην τον στενοχωρούν πολύ, γιατί είναι ο μεγάλος χορηγός τους.
 
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου