15.9.17

ΦΩΤΟ -ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!! : Το μαζούτ έφτασε μέχρι την παραλία της Σαρωνίδας!

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής, την ώρα που ο δήμαρχος Σαρωνικού υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Την ώρα που οι εργασίες της απορρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό συνεχίζονται στο παραλιακό μέτωπο, η ανησυχία για τις επιπτώσεις της οικολογικής καταστροφής εντείνεται.

Και αυτό, καθώς κομμάτια από μαζούτ έφτασαν μέχρι και στην κεντρική παραλία της Σαρωνίδας, που είναι, μέχρι στιγμής, το πιο μακρινό σημείο, στο οποίο έχουν φτάσει οι επιπτώσεις της βύθισης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, μιλώντας στην ιστοσελίδα notioanatolika.gr, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, υποστηρίζει ότι κανένα πρόβλημα δεν δημιουργούν στο θαλάσσιο περιβάλλον τα συσσωματώματα που εκβράζονται τις τελευταίες ώρες σε παραλίες και του Δήμου Σαρωνικού, όπως στη Σαρωνίδα και στο Μαύρο Λιθάρι.

Ο ίδιος προσθέτει ότι ενημερώθηκε και από το Λιμενικό, στελέχη του οποίου πέταξαν πάνω από όλες τις ακτές της ανατολικής Αττικής, ότι δεν υπάρχει πετρελαιοκηλίδα που να κινείται προς αυτές.

Από την άλλη πλευρά, καθησύχασε τους πολίτες, οι οποίοι είδαν τις μικρές μαύρες πετρούλες εκεί που σκάει το κύμα και εύλογα ανησύχησαν. Πρόκειται για απομεινάρια πετρελαιοειδών που έχουν τη μορφή χαλικιών και είναι μαύρα. «Αυτά μεταφέρθηκαν στις ακτές μας από τους ανέμους και θα δούμε πολλά τέτοια και τις επόμενες ημέρες, όμως δεν δημιουργούν πρόβλημα, όπως μου επεσήμαναν ειδικοί επιστήμονες» ανέφερε ο κ. Σωφρόνης.

Πάντως, ο δήμαρχος Σαρωνικού διαβεβαίωσε ότι συνεργεία του δήμου περιπολούν διαρκώς στις ακτές και συλλέγουν αυτά τα συσσωματώματα, ενώ παρατηρούν τη θάλασσα και για οτιδήποτε ασυνήθιστο.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δημοσιεύθηκαν από τον χρήστη «Dora Konstanto» στο Facebook, στη δημόσια ομάδα «Forum στον Δήμο Σαρωνικού»:











ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου