19.9.17

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, εορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (EuropeanDayofLanguages).Σκοπός της καθιέρωσης του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών είναι:
·         Η προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών, εάν είναι δυνατόν περισσότερων της μίας.
·         Η διατήρηση και η καλλιέργεια του γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης.
·         Η εκμάθηση και άλλων γλωσσών, εκτός των ευρύτερα γνωστών.
·         Η συμπερίληψη και λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών στις γλώσσες που μαθαίνουν οι μαθητές.
Θέμα του φετινού εορτασμού: «Παροιμίες - Ζωγραφίστε, βρείτε, πείτε σωστά, μεταφράστε τις παροιμίες».
Στο πλαίσιο αυτό, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας της α’θμιας&β’θμιας εκπαίδευσης Δημάκου Μαρία-Ελένη, Σκλήκα Ουρανία, SylvieDufresneκαι με τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ChristakiInformalEducationCentreandForeignLanguageSchool–Μαρία Χριστάκη, Saint-ExupéryΕυριδίκηΕξαρχάκου και Γαλλικά – Κάλλια Ταβουλάρη διοργανώνει παιδικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης στην πολυγλωσσία την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 πμ έως 13.00 μμ. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου και θα πραγματοποιηθεί στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης. Περιλαμβάνει προβολή βίντεο με θέμα την πολυγλωσσία και παιγνιώδεις δραστηριότητες. Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης (απαραίτητη) οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί στο 27210 96818 ή στο emailmail@vivlkkal.mes.sch.gr.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Περιγραφή εκδήλωσης στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τις Σύγχρονες γλώσσες: http://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/14715/language/en-GB/Default.aspx
Επισυνάπτεται προωθητικό υλικό της δράσης από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου