16.9.17

Μετά τον τυφώνα «Ίρμα» έρχεται ο «Χοσέ»

Μετά τον τυφώνα «Ίρμα» έρχεται ο «Χοσέ»Την ώρα που οι αρχές της Φλόριντα μετρούν τις πληγές τους από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα "Ιρμα", οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ μπορεί να χτυπήσει εντός των επόμενων ωρών η τροπική καταιγίδα "Χοσέ", αφού πρώτα θα έχει ενισχυθεί για μία ακόμη φορά σε τυφώνα.

Σύμφωνα με το ειδικό μετεωρολογικό κέντρο (U.S. National Hurricane Center -NHC), η καταιγίδα "Χοσέ"  βρίσκεται αυτή την ώρα σε απόσταση 815 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά των Βερμούδων, με μέγιστη ταχύτητα ανέμων στα 110 χλμ/ώρα, ενώ σταδιακά θα στραφεί προς τα βόρεια μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Στις 5 Σεπτεμβρίου, το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων ανακοίνωσε πως μία νέα τροπική καταιγίδα,ο "Χοσέ", σχηματίστηκε στον Ατλαντικό.

Όπως φαίνεται, η εποχή των τυφώνων δεν έχει παρέλθει ούτε για τις ΗΠΑ ούτε για το Μεξικό.
Με το Τέξας, τη Λουιζιάνα, τη Φλόριντα αλλά και άλλες περιοχές στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ που υπέστησαν σοβαρό πλήγμα από τον "Χάρβει" και την "Ίρμα", δυο ακόμη τροπικές καταιγίδες μπορεί να απειλήσουν περιοχές της Βορείου Αμερικής.

Η τροπική καταιγίδα "Χοσέ",που βρίσκεται αυτή την ώρα περίπου 400 μίλια βορειοανατολικά από τις Μπαχάμες, κινείται με ταχύτητα 70 μιλίων την ώρα.

Εκτός από τον "Χοσέ" , υπάρχει και η καταιγίδα "Μαξ", που βρίσκεται 40 μίλια νότια του Ακαπούλκο με ανέμους που πνέουν περίπου 80 μίλια την ώρα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, ο "Μαξ" αναμένεται να κτυπήσει τις επόμενες ώρες ενισχυμένος αρκετά τις νοτιοδυτικές ακτές του Μεξικού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου