14.9.17

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΜΕ λαμπρότητα κορυφώθηκαν στην Κυπαρισσία οι λατρευτικές εκδηλώσεις της Παντριφυλιακής εορτής Υψώσεως Τιμίου Σταυρού με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου, παρουσία εκπροσώπων των περιφερειακών και τοπικών αρχών.
Μετά την λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στην περιοχή της Πανηγυρίστρας που διεξάγεται η ετησία εμποροπανήγυρη η πομπή επέστρεψε στο Ναό όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, μίλησε για την δύναμη του τιμίου ξύλου που φέρει το μήνυμα του Κυρίου για να υψώσουμε τις καρδιές μας στον Θεάνθρωπο και την ανάγκη για μια ζωή γεμάτη αρετή και αγάπη προς το συνάνθρωπο. Αμέσως μετά την απόλυση ο Δήμος Τριφυλίας προσέφερε καφέ στους επίσημους προσκεκλημένους στο τουριστικό περίπτερο της πόλης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά αποτελώντας την γιορτή της Κυπαρισσίας τονίζοντας ότι η ημέρα αποτελεί ένα μήνυμα συνεννόησης και κατανόησης για την επίλυση των κοινών στόχων που έχει χαράξει η περιφέρεια. Ο Περιφερειάρχης μίλησε με αρκετούς φορείς και μάλιστα έτυχε θερμής υποδοχής από τους επισκέπτες που ήρθαν στην κορύφωση της εορτής, ενώ σε άλλο σημείο εστίασε στην ενίσχυση των υποδομών σε τοπικά και ευρωπαικό επίπεδο λέγοντας ότι η Πελοπόννησος είναι πανίσχυρη.
ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ
O Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας εκτός από τις καθιερωμένες ευχές του τόνισε ότι φέτος η πόλη γιορτάζει με την έλευση χιλιάδων επισκεπτών που δίνουν
ζωντάνια στην περιοχή, ενώ παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες διατηρούμε το κλίμα της εορτής μέσα από την κατάσταση που βιώνει σήμερα η τοπική μας κοινωνία. Επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την λειτουργία της εμποροπανηγύρεως καθώς φέτος σύμμαχος ήταν οι καλές καιρικές συνθήκες.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις επίσης παρών ήταν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Καλαμάτας κ. Π. Νίκας, Πύλου-Νέστορος Δημ. Καφαντάρης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μαντάς με την κα Αλειφέρη, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας στη περιοχή κ.Γιώργος Μπακούρος, ο Διοικητής της Αστυνομικής διεύθυνσης Μεσσηνίας, της Π.Υ. Μεσσηνίας, των λιμενικών αρχών, ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων κ. Λούτος, ο Πρόεδρος Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας κ. Ζαχ.Κανελλόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και αρχών. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                                                  
ΕΣΚΑΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ...ΑΝ ΚΑΙ
ΕΙΧΑΝ ΡΙΞΕΙ ΠΙΣΣΑ!
ΑΛΥΤΟ παρά τις πρόσφατες ερωτήσεις στο οικείο Δ.Σ. Τριφυλίας αλλά και την ανακοίνωση του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας, παραμένει το θέμα των βλαβών που παρουσιάζεται στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης με αποτέλεσμα οι δημότες να γίνονται μάρτυρες μειωμένων ποσοτήτων νερού.
Για δεύτερη φορά έσπασε ξανά ο αγωγός που διέρχεται στην πόλη κοντά στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Λαμπροπούλου κοντά στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ στο δυτικό τμήμα της πόλης με αποτέλεσμα να μην έχει αποκατασταθεί μόνιμα το πρόβλημα. Μάλιστα όπως αποτυπώνεται στην φωτογραφία στο συγκεκριμένο σημείο που είχε σπάσει ο αγωγός τον Δεκαπενταύγουστο με κυκλοφοριακή συμφόρηση, μόλις πριν λίγες ώρες τα συνεργεία είχαν ρίξει πίσσα προκειμένου να μην προκληθούν βλάβες στα τροχοφόρα. Όμως δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μπάλωμα και ο αγωγός παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα με διαρροές.
Μια ακόμα απόδειξη ότι το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης είναι αρκετά ζημιάρικο, με δεδομένο το γεγονός ότι αρκετές ώρες της ημέρας παρουσιάζεται χαμηλή ροή νερού στις κατοικίες, ενώ είναι γνωστό ότι δεν έχουν γίνει νέες γεωτρήσεις. Μάλιστα πρόεδρος κοινότητας μας έλεγε πρόσφατα ότι το χωριό τροφοδοτεί νερό την περιοχή, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον καθώς οι γεωτρήσεις δεν θα είναι αστείρευτες στο μέλλον. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου