29.9.17

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΤΗΝ σταδιακή μετατροπή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας σε Κέντρο Υγείας με την έλλειψη προσωπικού καταγγέλλει με αναφορά της η Πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, πυροδοτώντας νέα σενάρια για το τοπικό ίδρυμα δωρεών.
Όπως αναφέρει "το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας το οποίο βρίσκεται 70 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο Νοσοκομείο της Καλαμάτας μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας λόγω τραγικών ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό…
Δεν διαθέτει Αξονικό Τομογράφο. Στο Νοσοκομείο έχουν απομείνει ένας γιατρός Αναισθησιολόγος. Πως είναι δυνατόν να εφημερεύει κάθε μέρα το Νοσοκομείο όταν μόνο 8 ημέρες το μήνα είναι καλυμμένο με Αναισθησιολόγο; Όταν μεταφέρεται ένα έκτακτο σοβαρό περιστατικό πως αντιμετωπίζεται;Δεν φτάνει μόνο αυτό. Στο Νοσοκομείο υπάρχει μόνο ένας γιατρός Καρδιολόγος. Πάνω από 20 ημέρες το μήνα το Νοσοκομείο εφημερεύει χωρίς Καρδιολόγο. Πόσο επικίνδυνο είναι για τους Ασθενείς που προσέρχονται στο ΤΕΠ του Νοσοκομείο με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα;"
ΟΡΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει με συγκεκριμένα επιχειρήματα ότι "απέμειναν 3 Χειρουργοί Γιατροί, οι οποίοι καλύπτουν το Νοσοκομείο οριακά, αλλά δεν μπορούν όμως να χειρουργήσουν επειδή δεν υπάρχει Αναισθησιολόγος Καρδιολόγος και Ακτινολόγοι. Δεν φτάνει ότι δεν υπάρχει Αξονικός Τομογράφος στο Νοσοκομείο, υπάρχουν μόνο δύο Ακτινολόγοι γιατροί και το Νοσοκομείο πολλές ημέρες τον μήνα μένει ακάλυπτο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνονται υπερηχογραφήματα στα έκτακτα περιστατικά και έτσι να μην μπορούν να εκτιμηθούν αν χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση. Υπάρχει μόνο ένας Γυναικολόγος γιατρός, δύο Παιδίατροι εκ των οποίων ο ένας με μετακίνηση, δύο Νεφρολόγοι εκ των οποίων ο ένας επικουρικός. Αν και στο Νοσοκομείο λειτουργεί Μ.Ν.Τ.
Τον Παθολογικό τομέα τον καλύπτουν τρεις Παθολόγοι γιατροί και οι εφημερίες του Νοσοκομείου καλύπτονται από Γενικούς γιατρούς του ΠΕΔΥ. Επίσης υπάρχει ένας Ουρολόγος γιατρός και ένας Ορθοπεδικός γιατρός. Δεν υπάρχει κανένας γιατρός Οφθαλμίατρος και Ωρυλά".
ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΡΑΓΚΟ ΑΜΠΕΛΙ
Σε άλλο σημείο η Ένωση διερωτάται αν "Με αυτές τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού πως είναι δυνατόν το Νοσοκομείο να εφημερεύει με ασφάλεια; Επίσης υπάρχουν ελλείψεις σε Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό. Την νύχτα δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη. Η Διοίκηση δεν διαθέτει χρήματα για να προσλάβει προσωπικό φύλαξης και το Νοσοκομείο είναι ξέφραγο αμπέλι. Έχουν απομείνει μόνο πέντε Τραυματιοφορείς οι οποίοι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου.
Που είναι λοιπόν το προσωπικό που προσλαμβάνει η κυβέρνηση; Η Κυπαρισσία είναι μια ακόμα περιοχή που υποβαθμίζεται ραγδαία σε υπηρεσίες υγείας" καταλήγει χαρακτηριστικά. ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ
           
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ: ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ...ΜΕ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ....
 
Κ. Κόλλιας: Τα Έργα  στα 3.5 χρόνια της δημαρχοντίας είναι συγκεκριμένα, όταν εμείς παραλάβαμε ένα φάκελο του υπό σύσταση τότε Δήμου και όχι ολόκληρο δήμο με έτοιμες υπηρεσίες – Πόσα έργα έχουν γίνει τα τελευταία 3 χρόνια κ. Κατσίβελα;
Πλήρη στοιχεία παρέθεσε στην συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας σηκώνοντας το γάντι της απαξίωσης στην θητεία του, ζητώντας να πληροφορηθεί από τον Δήμαρχο κ. Κατσίβελα ποια είναι τα έργα του τα 3 χρόνια στο Δήμο Τριφυλίας. Σύμφωνα με τη λίστα που παρέδωσε στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο κ. Κόλλιας, τα έργα και οι μελέτες είναι οι εξής:
Έργα που έγιναν και μελέτες που υπεβλήθησαν
Α) ΠΕΠ Πελοποννήσου
Αποχέτευση Κοπανακίου (β φάση): επικαιροποίηση μελέτης, σύνταξη τευχών δημοπράτησης. Το έργο υλοποιήθηκε.
Ύδρευση Φιλιατρών: Σύνταξη Μελετών, υποβολή φακέλου. Το έργο υλοποιήθηκε.
Δρόμος Βάλτα – Γαργαλιάνοι: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απαλλοτριώσεων. Πληρωθήκαν αποζημιώσεις με χρήματα του δήμου. Έγινε ανασύνταξη τεχνικών μελετών και σύνταξη μελέτης νέας γέφυρας. Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ αλλά δεν υλοποιήθηκε, καθώς, χωρίς υπαιτιότητα του δήμου, δε δόθηκε άδεια δημοπράτησης από την Περιφέρεια.
Βιολογικός Χριστιάνων: Συντάχθηκε μελέτη, κατατέθηκε πλήρης φάκελος. Το έργο όμως δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα χωρίς υπαιτιότητα του δήμου.
Βιολογικός Γαργαλιάνων: Ο Δήμος επανεκκίνησε τις διαδικασίες επικαιροποίησης και συμπλήρωσης της μελέτης, αλλά ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και προγραμματική σύμβαση, την όλη διαδικασία ανέλαβε η Περιφέρεια. Το έργο δεν υλοποιήθηκε.
Β) Πρόγραμμα Leader
 1)  Σχολείο Βάλτας. Σύνταξη μελέτης, υποβολή πρότασης. Το έργο υλοποιήθηκε.

 2) Παραλιακή Μαράθου. Σύνταξη μελέτης, υποβολή πρότασης. Το έργο υλοποιήθηκε.

 3) Δημοτικό Κατάστημα Πύργου. Σύνταξη μελέτης, υποβολή πρότασης. Το έργο δεν υλοποιήθηκε.

Γ) Πράσινο Ταμείο

1) Παιδική Χαρά Γαργαλιάνων – Το έργο υλοποιήθηκε

2) Παιδική Χαρά Κυπαρισσίας – Το έργο υλοποιήθηκε

3) Εξοπλισμός διαχείρισης απορριμμάτων. Υποβλήθηκε φάκελος το έργο δεν εντάχθηκε

Δ) Πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ

Συντάχθηκαν μελέτες, υποβλήθηκε πλήρης φάκελος για το έργο οδοποιία Φιλιατρών, το έργο δεν εντάχθηκε.
Ε) Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
Ανάπλαση Περδικονερίου (υλοποιήθηκε)
Αγροτική οδοποιία Αετού (Πολυθέα – Μοναστήρι)(υλοποιήθηκε)
Αγροτική οδοποιία Αετού (Κοπανάκι – Πολυθέα)( Ανασύνταξη μελέτης, σύνταξη φακέλου, υποβολή πρότασης
Κέντρο Ενημέρωσης Καρυών Δ.Ε. Αυλώνος (σύνταξη φακέλου – υποβολή πρότασης)
Ανάπλαση χώρου Σκλαβέικα – Πτέρη (σύνταξη φακέλου – υποβολή πρότασης)
Στην παραπάνω ενότητα αξία έχουν τα έργα που υλοποιηθήκαν αλλά και οι μελέτες που συντάχθηκαν και οι φάκελοι που υπεβλήθησαν, καθώς αποτελούν προίκα του Δήμου.

 Έργα του Δήμου από άλλες πηγές χρηματοδότησης και ιδίους πόρους.
Ολοκληρώθηκε ο Βιολογικός Κυπαρισσίας
Ολοκληρώθηκε η ζωαγορά Κοπανακίου
Υλοποιήθηκαν έργα οδοποιίας στους Γαργαλιάνους (ύψους 170.000 ευρώ από ΣΑΤΑ)
Έγιναν ευρείας κλίμακας αντιπλημμυρικά έργα και με πρόσθετη κρατική οικονομική ενίσχυση 150.000 ευρώ.
Έγιναν παρεμβάσεις στο σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων (μεταξύ των οποίων και η κατασκευή κερκίδων στο γήπεδο των Γαργαλιάνων.
Στην ίδια ενότητα θα μπορούσαν να αναφερθούν δεκάδες χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας, μικρής και μεσαίας κλίμακας. Ασφαλτοστρώσεις, επεμβάσεις σε σχολικά κτήρια και έργα καλλωπισμού.
Ακόμη,
Ολοκληρώθηκε το Λύκειο Φιλιατρών, όπου με παρεμβάσεις του Δήμου έγιναν ουσιαστικές διορθωτικές επεμβάσεις στο εσωτερικό του κτηρίου και στον περιβάλλοντα χώρο.
Κατασκευάστηκε νέο γεφύρι στο Λαγκούβαρδο από την Περιφέρεια με την ενεργό συνδρομή του Δήμου.
Έγινε ανασύνταξη μελετών, ελήφθησαν οι αναγκαίες εγκρίσεις για το λιμάνι της Μαράθου. (έργο της Περιφέρειας, που δεν υλοποιήθηκε). ΓΙΑΝ. ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου