13.9.17

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ- ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Με λαμπρότητα και επισημότητα η έδρα του Δήμου Τριφυλίας, η Κυπαρισσία, τιμά και γιορτάζει σήμερα Πέμπτη την Παντριφυλιακή εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού! Την παραμονή της εορτής το απόγευμα της Τετάρτης, πλήθος πιστών από άλλες περιοχές του Νομού με εκδρομικά λεωφορεία παρέστησαν στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην «Πανηγυρίστρα».
Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή βρέθηκαν περισσότερα από 15 λεωφορεία με πιστούς από την ευρύτερη περιοχή και την Αθήνα, για να προσκυνήσουν ευλαβικά τον στολισμένο με βασιλικό Τίμιο Σταυρό και να ανάψουν ένα κεράκι στην Ιερά Εικόνα. Ανήμερα, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τον Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και ακολούθως θα γίνει Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιερής Εικόνας, συνοδεία μαθητών, πιστών και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, στους δρόμους που εκτείνεται το πανηγύρι.
ΠΑΝΗΓΥΡΙ...ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Η μεγάλη εμποροπανήγυρη του Σταυρού της Κυπαρισσίας, που εκτείνεται στους δρόμους γύρω από την εκκλησία Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, έχει ήδη ξεκινήσει από τις προηγούμενες μέρες προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες. Η μεγάλη εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας θα διαρκέσει μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και έχει ποικιλία εμπορευμάτων σε προσιτές τιμές.
Ωστόσο κατά γενική ομολογία οι επισκέπτες προτιμούν μια βόλτα στους δρόμους με τις παράγκες του πανηγυριού, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για να καταναλώσουν όπως συνηθιζόταν παλιότερα, λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και των σφιχτών προυπολογισμών στα νοικοκυριά. Σύμφωνα με τους μικροπωλητές πάντως η μείωση του τζίρου έχει ξεπεράσει το 60-70% τα τελευταία χρόνια κι αυτό δυστυχώς επικρατεί και σε άλλα πανηγύρια που διεξάγονται στην Μεσσηνία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΜΙΑΣ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΓΕΛ  ΔΩΡΙΟΥ

Παρουσία  του  Δημάρχου  Οιχαλίας  κ. Αριστείδη  Σταθόπουλου , του  Αντιδημάρχου  Παιδείας  , του  προέδρου της  δημοτικής  ενότητας  Δωρίου και                      


των  συλλόγων  γονέων και κηδεμόνων ,τελέστηκε  ο  καθιερωμένος  αγιασμός  για την έναρξη της νέας  σχολικής χρονιάς  στον προαύλιο  χώρο  του   Γυμνασίου  και Λυκείου  Δωρίου.  Στους  μαθητές  έδωσαν  τις  ευχές  τους  για καλή  πρόοδο  ο  Δήμαρχος , η  Διευθύντρια  του  Γυμνασίου κ. Δήμητρα  Χατζή   καθώς  και  ο νέος  Διευθυντής  του  ΓΕΛ  Δωρίου  Σωτήριος  Καρούμπαλης, Άπαντες  εξήραν  το άριστο  κλίμα  που  επικρατεί  στα δύο  σχολεία μεταξύ μαθητών καθηγητών και  γονέων ,το ήθος  και  τις  άριστες  επιδόσεις των  μαθητών, καθότι  την περσινή χρονιά σημειώθηκαν  πολλές  επιτυχίες   στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα  και ευχήθηκαν οι  επιτυχίες να έχουν  συνέχεια. Η περιοχή του Δωρίου αν και ανήκει στο Δήμο Οιχαλίας αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο δραστηριοτήτων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε αγροτικό επίπεδο και η στήριξη στο χώρο της εκπαίδευσης από το Δήμο θεωρείται προτεραιότητα. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου