29.9.17

ΑΣΤΡΑΨΕ..ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ με απολογισμό της διακυβέρνησης του Δήμου από τον πρώτο Δήμαρχο Τριφυλίας αλλά και με σαφείς αιχμές για τα όσα εκφράστηκαν στην συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου του Δ.Σ. Τριφυλίας, λοιδορώντας την προηγούμενη Δημοτική αρχή, έκανε ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας.
Η προσπάθεια απαξίωσης και ακύρωσης του έργου της πρώην δημοτικής αρχής αποτέλεσε το έναυσμα σύμφωνα με τον ίδιο ώστε να απαντήσει με ξεκάθαρα επιχειρήματα κόντρα στην απουσία λόγων και έργων που εμφανίζει η τωρινή διακυβέρνηση, αφήνοντας τους πολίτες να κρίνουν τα λεγόμενα όλων, αποφασίζοντας να λύσει την σιωπή του τονίζοντας ότι "δεν αφορά την υπεράσπιση του ως Δήμαρχος, αλλά κυρίως των πολιτών που τον εμπιστεύτηκαν, καθώς και τους συνεργάτες του που ασχολήθηκαν με τα κοινά, πόσο μάλλον κάποιων σιωπούντων σήμερα αιρετών που είχαν εκλεγεί και στην προηγούμενη αρχή παρακολουθώντας αμήχανοι τις εξελίξεις". 
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ...ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ...
 Ο Κώστας Κόλλιας τόνισε ότι "Συμπληρώθηκαν ήδη τρία χρόνια της παρούσας δημοτικής Αρχής (όσα περίπου ήταν ολόκληρη η θητεία της προηγούμενης) και ο δήμαρχος δε δείχνει να καταλαβαίνει πως έχει ήδη παρελθόν για το οποίο κρίνεται και για το οποίο οφείλει να λογοδοτεί. Αντ’ αυτού κι επειδή προφανώς εκτιμάει ότι δεν έχει δικό του ουσιαστικό έργο να επιδείξει και να υπερασπισθεί, εξακολουθεί να επιδίδεται στην προσφιλή του τακτική απαξίωσης και ακύρωσης του έργου και της προσπάθειας της προηγούμενης δημοτικής Αρχής. Το έκανε και σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και σε συνέντευξή του σε τοπικό site, με σεκόντο μάλιστα δημοσίευμα αξιωματούχου του δήμου, που ό,τι κυρίως έχει να επιδείξει στη μακρά αυτοδιοικητική του διαδρομή είναι γκρίνια και μιζέρια". 
Πρόσθεσε ότι "Επειδή η μέχρι τώρα σιωπή μου έχει αποθρασύνει το δήμαρχο αλλά και μπορεί να θεωρηθεί ως «ενοχή», οφείλω να δώσω μια ολοκληρωμένη απάντηση. Όχι τόσο για να υπερασπισθώ τον εαυτό μου ή να υπηρετήσω την υστεροφημία μου. Άλλωστε παραμένω ενεργός και ως πολίτης και ως πολιτικός κι όχι μόνο ως λογοτέχνης. Αλλά πρωτίστως να υπερασπισθώ τους συνδημότες μου, που με είχαν τιμήσει με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους και που με περιβάλλουν ακόμη με την εκτίμησή σους. Να υπερασπισθώ τους πρώην συνεργάτες μου, είτε είχαν ουσιαστικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες στην προηγούμενη δημοτική Αρχή είτε συμμετείχαν στη συλλογική λειτουργία και δράση του δήμου. Οι περισσότεροι, μάλιστα, απ’ αυτούς είναι στενοί συνεργάτες και του σημερινού δημάρχου και παρακολουθούν αμήχανοι και σιωπώντας την απαξίωση και της δικής τους συνεισφοράς και λειτουργίας κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Να υπερασπισθώ, τέλος, το υπαλληλικό προσωπικό του δήμου, τόσο το επιστημονικό, όσο και το διοικητικό αλλά και το εργατικό, που αν και ανεπαρκές σε αριθμό αλλά και σε κρίσιμες ειδικότητες και λειτουργώντας μέσα στο θολό τοπίου του Καλλικρατικού θεσμού και το τότε φοβιστικό περιβάλλον της κεντρικής διοίκησης, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για τη λειτουργία του νεοσύστατου δήμου".
ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ...
Σε άλλο σημείο ο  κ.Κόλλιας είπε ότι "θα πρέπει να θυμίσω ότι η προηγούμενη δημοτική Αρχή ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΔΗΜΟ. Ένα φάκελο παρέλαβε με νόμους, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους. Και μ’ αυτό το υλικό έπρεπε να δώσει υπόσταση σ’ ένα δήμο που δεν υπήρχε παρά μόνο στα χαρτιά. Κι η περίπτωση του δήμου Τριφυλίας δεν έμοιαζε με άλλους Καλλικρατικούς δήμους, όπου σ’ ένα μεγάλο δήμο προσαρτήθηκαν κάποιοι μικρότεροι δορυφορικοί. Στην περίπτωση του δήμου Τριφυλίας έπρεπε να ενοποιηθούν και να συνυπάρξουν τρεις μεγάλοι και ισότιμοι δήμοι, Φιλιατρών, Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων (με παρελθόν μάλιστα αντιπαλότητας μεταξύ τους), δύο μικρότεροι αλλά δραστήριοι δήμοι, Αυλώνος και Αετού και μια ιστορική κοινότητα, αυτή της Τριπύλης. Η ενοποίηση μάλιστα έγινε μέσα σε κλίμα εχθρικό και με μαχητική την αντίδραση του συνόλου σχεδόν των τοπικών κοινωνιών των δύο μεγάλων πόλεων, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Είναι ενδεικτικό ότι και την ημέρα ακόμη της ορκωμοσίας της τότε δημοτικής Αρχής στις κολώνες της πλατείας Φιλιατρών ανέμιζαν μαύρες σημαίες.".
ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΤΑ
Και μιας κι ο δήμαρχος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, να θυμίσουμε ότι ο τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε “προικοδοτήσει” τον υπό σύσταση τότε δήμο με τη δήλωση – δέσμευση πως όταν η Ν.Δ γινόταν κυβέρνηση η χωροταξία του δήμου Τριφυλίας θα άλλαζε. Κι ο μεν κ. Σαμαράς όταν έγινε πρωθυπουργός ξέχασε να δώσει την υπεσχημένη “προίκα”. Δεν το ξέχασαν όμως οι τότε (αλλά και τώρα ίδιοι) δημοτικοί σύμβουλοι των Γαργαλιάνων, οι οποίοι, όταν επί υπουργίας Στυλιανίδη (Ν.Δ) και μεσούσης της τότε θητείας της δημοτικής Αρχής άνοιξε διάλογος για θεσμικές αλλαγές στον “Καλλικράτη”, επανέφεραν το αίτημα για διάσπαση του νεοσύστατου δήμου. Δεν ξέρω εάν και σήμερα, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Εσωτερικών αντίστοιχος διάλογος έχουν διατυπώσει ανάλογο αίτημα...
Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΨΑΣΕ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ..
Ο κ.Κόλλιας υπογράμμισε ότι "Παρά ταύτα και το δήμο συστήσαμε και τις ενιαίες υπηρεσίες του συγκροτήσαμε και την οικονομική του κατάσταση εξυγιάναμε και τις αποσχιστικές τάσεις αμβλύναμε και τις αντιπαλότητες μεταξύ των πόλεων εξομαλύναμε με ισορροπημένες κατά Δημοτική Ενότητα δράσεις. Κι είναι κρίμα ότι η παρούσα δημοτική Αρχή αναζωπύρωσε αυτές τις αντιπαλότητες με τις ανισόρροπες επιλογές της, κι όχι μόνο στα πολιτιστικά για τα οποία θα μιλήσουμε στη συνέχεια. Αλλά και για τα τρέχοντα καθημερινά προβλήματα των πολιτών πασχίσαμε παρά τις υπαρκτές δυσκολίες και δυσλειτουργίες και παρά παρά το κλείσιμο της στρόφιγγας των κρατικών χρηματοδοτήσεων και μπορεί μερικές φορές να υπήρξαν καθυστερήσεις στην προμήθεια λαμπτήρων – θέμα που, άκουσον άκουσον βρήκε ν’ αναδείξει λαϊκίστικα ο δήμαρχος – αλλά ο δήμος δεν έγινε σκουπιδότοπος κι οι κάτοικοι δε δίψασαν, ενώ αποτελεσματικά αντιμετωπίστηκαν κι οι έκτακτες καταστάσεις, πυρκαγιές και πλημμύρες, που ταλάνισαν το δήμο μας. Βέβαια, στην κατάσταση που βρισκόταν ο δήμος και λάθη έγιναν και καθυστερήσεις και παραλείψεις και αστοχίες σημειώθηκαν. Αλλά έργα έγιναν και μάλιστα με απόλυτα έντιμη διαχείριση" είπε χαρακτηριστικά. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ                   

                                   ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΣΕ ΝΟΜΙΚΉ ΕΚΠΡΟΣΏΠΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΔΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
ΑΛΛΑ μέτρα και σταθμά σε παρόμοιες περιπτώσεις επικρατούν στην Τριφυλία σε ότι αφορά την νόμιμη εκπροσώπηση αιρετών για θέματα που αφορούν τις χωματερές στον Δήμο με αποτέλεσμα να επικρατεί πολιτική σκοπιμότητα σε ότι αφορά το σκεπτικό της επιτροπής.
Το ζήτημα προέκυψε μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας να αφήσει νομικά «ακάλυπτο» τον πρώην αντιδήμαρχο και σημερινό επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, για υπόθεση του 2012 που αφορά την εναπόθεση σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ Γαργαλιάνων, πιστώνεται στη σημερινή Δημοτική Αρχή ως η πρώτη υπόθεση που αφορά τη νομική εκπροσώπηση τέως Αντιδηµάρχου ∆ήµου Τριφυλίας και δεν γίνεται δεκτή..
ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΛΕΘΟΝ
Ωστόσο σε παρόμοιες περιπτώσεις ο Δήμος αποφάσιζε τελείως διαφορετικά εκπροσωπώντας τους αιρετούς όπως  στις 20 Απριλίου 2015 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας όρισε τον δικηγόρο Κατσούλα Νικόλαο για να εκπροσωπήσει τον τέως (τότε) Αντιδήµαρχο ∆ήµου Τριφυλίας, κ. Κατσούλα Ιωάννη, ο οποίος κατά το έτος 2013 ήταν υπεύθυνος για το έργο της καθαριότητας και της λειτουργίας των ΧΑ∆Α του ∆ήµου Τριφυλίας καθώς λειτουργούσε παράνοµα ενεργό ΧΑ∆Α στην περιοχή «ΑΛΙΜΑΚΙ» της ∆Ε Κυπαρισσίας. Μάλιστα, η καταγγελία είχε γίνει την Π.Υ. Καλαμάτας (δεν είναι δημόσια αρχή ή υπηρεσία η Π.Υ.);
Στις 11 Φεβρουαρίου 2015 η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας όρισε τον δικηγόρο Κατσούλα Νικόλαο για να εκπροσωπήσει τον κ. Ιωάννη Κατσούλα καθώς ήταν κατηγορούμενος με την ιδιότητά του, ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και συνεπώς υπεύθυνος των χωµατερών του ∆ήµου Τριφυλίας, ότι προκάλεσε υποβάθμιση του περιβάλλοντος, µετά από γενόµενο έλεγχο – αυτοψία που πραγματοποίησε η Επιτροπή ελέγχου χώρων εναπόθεσης απορριµµάτων στη θέση «Μαύρη Λίµνα» της ∆.Ε. Φιλιατρών. Γ. ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου