28.9.17

Δεν «το ‘χει» το παιδί

 Μετά τα 15 χρόνια του μακαρίτη καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου στη Μεσσηνία για να καταφέρει να τελειώσει το Costa Navarino, η επένδυση στο Ελληνικό πρέπει αναμφίβολα να ανακηρυχτεί σε σύγχρονη Οδύσσεια!

Η χθεσινή εξέλιξη, που στέλνει στις ελληνικές καλένδες την πολυσυζητημένη επένδυση στο Ελληνικό, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση, και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν μπορούν να εγγυηθούν καμία επένδυση, καμία νέα θέση εργασίας! Μόνο κούφια λόγια ξέρουν να σπέρνουν, αλλά από πράξεις κι αποτελέσματα, υστερούν δραματικά
Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να δώσουν την παραμικρή εγγύηση σε κανέναν ατυχή, που συζητά το ενδεχόμενο να επενδύσει και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στη χώρα μας. 
Μετά τα 15 χρόνια του μακαρίτη Κωνσταντακόπουλου στη Μεσσηνία για να καταφέρει να τελειώσει το Costa Navarino, η επένδυση στο Ελληνικό πρέπει αναμφίβολα να ανακηρυχτεί σε σύγχρονη Οδύσσεια!
Ας καταλάβουμε κάτι: Ο πρωθυπουργός προφανώς θέλει να «ξεκολλήσει» τις επενδύσεις! Υποθέτω κι οι υπουργοί του, επίσης (τουλάχιστον οι πιο πολλοί από αυτούς). 
Οι περισσότεροι θυμόμαστε τις πανηγυρικές διαβεβαιώσεις Τσίπρα προς τους υπουργούς του στις αρχές Μαΐου 2017, ότι «παίρνει πάνω» του την υπόθεση των επενδύσεων.
Ότι μπαίνει επικεφαλής κάθε μεγάλου επενδυτικού σχεδίου.
Ότι δεσμεύεται πως οι μεγάλες επενδύσεις θα προχωρήσουν απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια.
Τότε, μάλιστα, η υπουργός Πολιτισμού είχε δημόσια διαβεβαιώσει ότι ανακαλείται η απόφαση για αναπομπή στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων της υπόθεσης χαρακτηρισμού τριών μνημείων του Ελληνικού ως διατηρητέων.
Θυμόμαστε επίσης, ότι είχε προηγηθεί η συντονισμένη προσπάθεια να αποδειχτεί πως μέρος της έκτασης του πρώην Ελληνικού ήταν… δασική. Αυτό δεν τελεσφόρησε. Μετά «ανακαλύφθηκε η ιστορία με τα διατηρητέα κτήρια. Ούτε αυτό είχε την κατάληξη που θα ήθελαν οι εχθροί της επένδυσης. Και τώρα, κινούμαστε στον αστερισμό των… αρχαιοτήτων.
Τίποτα από αυτά δεν είχε ενοχλήσει τους δήθεν «οικολόγους» επί τουλάχιστον μισό αιώνα, που λειτουργούσε εκεί το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Τώρα, που η έκταση πρόκειται να γίνει το έμβλημα της «ελληνικής Ριβιέρας», τώρα που οι «κακοί καπιταλιστές» έρχονται να μας χαλάσουν την ησυχία μας, ανακαλύφθηκαν και η… δασική έκταση, και τα… διατηρητέα κτήρια, και οι… αρχαιότητες.
Σε λίγο, θα μας πουν ότι εκεί αναπαράγεται μοναδικά η αστική εκδοχή του δρυοκολάπτη, συνεπώς η έκταση πρέπει να μείνει ανέγγιχτη, για να μην διαταραχθεί το… οικοσύστημα. |Βέβαια, είναι οι ίδιοι «οικολόγοι» που δεν βρήκαν μια λέξη να πουν για την τεράστια ρύπανση που υπέστη ο Σαρωνικός προ ημερών. Αλλά είπαμε: η αριστερή ρύπανση, δεν πειράζει. Οι άλλες, είναι καταστροφικές…
Επιστρέφω στις ευθύνες του πρωθυπουργού. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί και προσπαθεί να ολοκληρωθεί η επένδυση. Αλλά εξίσου εμφανώς, δεν μπορεί!
Γιατί δεν μπορεί;
Διότι στη χώρα μας, υπάρχει και δρα μια πολυεπίπεδη, αντιεπενδυτική, αντιοικονομική και ιδεοληπτική «αριστερίλα» που έχει απλωθεί με ευθύνη του συνόλου του πολιτικού συστήματος παντού! 
Στις υπηρεσίες, στους συλλόγους, στο ΚΑΣ, παντού! 
Κι αυτήν, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να την ελέγξει, όπως φαίνεται και στην υπόθεση του Ελληνικού.
Γι αυτήν, κάθε επενδυτής είναι εκ των προτέρων απατεώνας!
Επενδύει για να πιει το αίμα του κοσμάκη.
Θέλει να τσεπώνει τα λεφτά αυτός κι οι άλλοι να πεινάνε.
Είναι πλούσιος άρα δεν είναι οικολόγος, δεν έχει αισθητική, ούτε γούστο.
Είναι πλούσιος, άρα δεν είναι μορφωμένος. Αυτοί κυνηγάνε τα λεφτά, όχι τη μόρφωση!
Είναι πλούσιος, άρα είναι άξεστος!
Δεν μπορεί, αφού είναι πλούσιος δεν τον νοιάζουν οι φτωχοί.
Δεν υπάρχει πλούσιος που να έκανε νόμιμα τα λεφτά του (αυτοί, οι «αριστεράντζες», ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πώς γίνεται κάποιος πλούσιος, κι ας μην το προσπάθησαν ποτέ!). 
Άρα πλούσιος, ίσον λαμόγιο!
Κοντολογίς, μια ολόκληρη κοινωνική θεατρολογική κατασκευή έχει φιλοτεχνηθεί πίσω από την εχθρότητα απέναντι στην επιχειρηματικότητα, βοηθούσης και της πλήρους άρνησης των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που στα λόγια τάσσονται υπέρ της (Νέα Δημοκρατία, φιλελεύθερος χώρος, ΠΑΣΟΚ), να δώσουν προκεχωρημένες μάχες για την υπεράσπιση του προφανούς: Ότι οικονομία που δεν έχει επενδυτές, που δεν έχει ανθρώπους οι οποίοι επιχειρούν, είναι καταδικασμένη, αργά ή γρήγορα, να καταρρεύσει και να οδηγήσει τους πολίτες της στην πραγματική κι απόλυτη εξαθλίωση.
Αυτά έσπειρε ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του τόσα χρόνια. 
Αυτά θερίζει τώρα. Μαζί του κι οι Έλληνες πολίτες, που δεν πίστεψαν, δεν αγκάλιασαν, δεν προσέγγισαν καν αυτή την πολυεπίπεδη αριστερίλα, την ταγμένη όχι να δημιουργεί, αλλά τυφλά να καταστρέφει. Πληρώνουν κι αυτοί, χωρίς να φταίνε.
Σε κάθε περίπτωση, τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει η διάθεση του κ. Τσίπρα, αλλά τα αποτελέσματα της πολιτικής του. 
Παρά τις επανειλημμένες δημόσιες δεσμεύσεις του, ο σημερινός πρωθυπουργός αποδεικνύεται κι από τη σημερινή εξέλιξη ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξει όλο αυτό τον συρφετό των ορκισμένων εχθρών κάθε μεγάλης επένδυσης, οι οποίοι δρουν όπως η Λερναία Ύδρα: Για κάθε κεφάλι που αποκόπτεται, φυτρώνουν δυο!
Υπ’ αυτή την έννοια ο πρωθυπουργός είναι προσωπικά έκθετος έναντι του συνόλου των Ελλήνων πολιτών. 
Κύριε Τσίπρα, απλώς δεν μπορείτε!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου