19.9.17

ΣΦΙΧΤΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ Κ.Ε.Δ.Ε

ΣΑΝ να μην έφτανε η δέσμευση για σφιχτούς Προυπολογισμούς στους Δήμους, έρχεται να προστεθεί ο νέος πονοκέφαλος στην τοπική αυτοδιοίκηση με την δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων από την κυβέρνηση, κάτι που θεωρεί ως απαράδεκτο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, επισυνάπτοντας το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για μεταφορά διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα έχει συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση όπου το Διοικητικό Συμβούλιο,θα εκδώσει απόφαση για το θέμα, με αποτέλεσμα οι Δήμαρχοι να βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς θα αναγκαστούν να μειώσουν τις προσδοκίες για το νέο έτος.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα τονίζεται ότι : «Με έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. , την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, απαντά η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού στην εκ νέου προσπάθεια του Κεντρικού Κράτους να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων.
Η έκτακτη συνεδρίαση αιτιολογήθηκε μετά την αποστολή του υπ’ αριθμ. 2/66965/ΔΛΔ της 13/9/2017 εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με θέμα «Μεταφορά διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις ομάδες Λογαριασμών Νο 250-Κοινού Κεφαλαίου του Ν. 2469/97 και του Νο 260-Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος».
Με το έγγραφο αυτό ουσιαστικά ενεργοποιείται εκ νέου η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015, με την οποία η Κεντρική Κυβέρνηση υποχρέωνε τους Δήμους να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η Κ.Ε.Δ.Ε. με απόφαση τόσο του Διοικητικού της Συμβουλίου, όσο και έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων Δημάρχων και Τακτικών Συνεδρίων της,λέει ουσιαστικά ΟΧΙ  στο περιεχόμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ενισχύοντας έτσι την  οικονομική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης καλώντας τους Δημάρχους να μην καταθέσουν την ρευστότητα των Δήμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Στην έκτακτη συνεδρίαση της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα που δημιουργεί η αποστολή του εγγράφου του ΓΛΚ και θα παρθεί απόφαση για τον τρόπο αντίδρασης της Αυτοδιοίκησης. Πάντως Δήμοι από την Πελοπόννησο θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα καθώς οι πόροι που κατανέμονται αφορούν κυρίως μισθοδοσίες και λειτουργικές δαπάνες...ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                            ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στα Φιλιατρά, από τις 18 Σεπτεμβρίου 2017 έως και τις 29 Νοεμβρίου 2017, λόγω του έργου «Δημοτική Οδοποιοία Φιλιατρών». Έτσι αποφασίστηκε από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας:
Ο Αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη των Φιλιατρών, στο τμήμα της κεντρικής οδού Χαράλαμπου Φουρναράκη, από την διασταύρωση της με την οδό Ι. Μεταξά (Δεκατεσσάρων), έως την είσοδο της κεντρικής πλατείας.
Η Κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνετε ως εξής:
από Κυπαρισσία με κατεύθυνση προς Μαραθόπολη, θα διέρχονται υποχρεωτικά από την οδό Ι. Μεταξά (Δεκατεσσάρων), στο αδιέξοδο επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου θα κατευθύνονται αριστερά και εν συνεχεία δεξιά, επί της οδού Αγ. Κυριακής
από Κυπαρισσία με κατεύθυνση προς Γαργαλιάνους, θα διέρχονται υποχρεωτικά από την οδό Ι. Μεταξά (Δεκατεσσάρων), στο αδιέξοδο επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου θα κατευθύνονται αριστερά επί της οδού Στρατ. Σταυριανόπουλου και εν συνεχεία μετά τον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπους θα κατευθύνονται δεξιά επί της οδού Αγ. Αθανασίου Χριστιανουπόλεως και τέλος θα κατευθύνονται επί Εθνική οδού επί της οδού Πύργου Μεθώνης
τα διερχόμενα οχήματα από Μαραθόπολη ή Γαργαλιάνων θα ακολουθούν την αντίστροφη πορεία των προαναφερομένων
Η ισχύς της ανωτέρω Απόφασης ενδέχεται να παραταθεί, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι οποίες δεν θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση του έργου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου