23.9.17

«Οι νερουλάδες»

Στη Βουλή πλακώθηκαν δύο πρώην σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο υπουργός Τόσκας και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης.
Αφορμή αποτέλεσε η επανακατάθεση του αιτήματος Παναγούλη να παραλάβει τους φακέλους που αφορούσαν τη δράση του πατέρα και αδερφού του, οι οποίοι, όπως δήλωσε ο υπουργός έχουν χαθεί.
Ο κ. Παναγούλης επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό λέγοντας ότι είχε σχέσεις με το καθεστώς των συνταγματαρχών, σημειώνοντας πως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως το ’71 μπήκε στη σχολή Ευελπίδων με «μέσο». «Ούτε νερουλάς στο Κομπότι δεν θα μπορούσατε να γίνετε εκείνη την εποχή», δήλωσε χαρακτηριστικά και υπέδειξε φωτογραφία πού όπως είπε δείχνει τον πατέρα του κ. Τόσκα δίπλα από το σήμα των χουντικών.
«Είναι ένα ντελίριο συκοφαντίας και ασύστατων κατηγοριών», απάντησε ο υπουργός και κάλεσε τόσο τον βουλευτή όσο και οποιονδήποτε άλλο έχει αμφιβολίες για τη δράση του να ρωτήσει τον Μανώλη Γλέζο που «μπορεί να επιβεβαιώσει το αντιχουντικό μου παρελθόν».
Αυτά τα ωραία έγιναν στη Βουλή ανάμεσα σε δύο πολιτικούς που μισούνται αν κάποτε μαζί κουνούσαν το δάκτυλο και χαρακτήριζαν γερμανοτσολιάδες τους αντίπαλούς τους. Ίσως να μην είχε σημασία ο τσακωμός τους αν ο χαρακτηρισμός «νερουλάς» δεν ήταν απόλυτα επιτυχημένος και δεν ταίριαζε γάντι όχι μόνο στον Τόσκα αλλά σε όλους τους Συριζαίους.
Οι νερουλάδες της Αριστεράς που ακόμη και αυτό δεν θα μπορούσαν να το κάνουν καλά, βρίσκονται στην εξουσία και κυβερνούν μια χώρα που δεν έχει πολλά περιθώρια για λάθη. Για δείτε τους: Από τον Τσίπρα που ξαναδιακήρυξε χθες τη… δίκαιη ανάπτυξη, μέχρι τον ανύπαρκτο υπουργό Σταθάκη ο οποίος πιο πολλές ώρες περνά στη Βαλαωρίτου παρά στο γραφείο του. Και χθες πήγε στην Κρήτη για να ανακοινώσει βαρύγδουπα χωροταξικά σχέδια και μεγάλα έργα στον ΒΟΑΚ για να σταματήσουν τα δυστυχήματα.
Ένα ακόμη περιφερειακό συμβούλιο του Τσίπρα μετατράπηκε σε φιέστα επικοινωνιακή. Πιστεύει κανείς από όλους αυτούς ότι θα κάνει όσα λέει; Έχει κανείς εμπιστοσύνη στους ψεύτες και στους ανύπαρκτους;
Μόνο νερουλάδες θα μπορούσαν να είναι, μπορεί και όχι, σε μια άλλη κανονική χώρα. Σε οποιαδήποτε ξένη χώρα ο Τσίπρας, ο Παππάς, ο Δραγασάκης, ο Τσακαλώτος θα ήταν το πολύ μέχρι θυρωροί υπουργείων.
Αμόρφωτοι, με παντελή έλλειψη και εγκυκλοπαιδικής αλλά και κοινωνικής παιδείας, με την αναίδεια και την αλαζονεία του ανθρώπου που δεν καταλαβαίνει και πολλά αλλά το παίζει μάγκας γιατί είναι η άμυνά του.
Έχει δίκιο ο Παναγούλης για τον Τόσκα, αλλά δεν είναι μόνον αυτός. Δείτε την περίπτωση Κουρουμπλή. Τα έχει κάνει μαντάρα αλλά παραμένει στη θέση του, πνιγμένος στο πετρέλαιο. Δείτε τον Σκουρλέτη και τον Παπαδημητρίου. Πήγαν να τινάξουν στον αέρα τα μεταλλεία χρυσού, η χώρα διασύρθηκε επί 15 ημέρες και η κυβέρνηση έκανε πίσω. Ούτε νερουλάδες στον Καναδά της Eldorado Gold δεν θα μπορούσαν να δουλέψουν.
Προσέξτε πόσο προκλητικός είναι ο Τζανακόπουλος στην ενημέρωση. Ποιος, αυτός που πριν από δύο χρόνια σύχναζε στα Εξάρχεια με βρόμικα (από άποψη) ρούχα.
Δείτε τον ίδιο τον Καμμένο, καλύτερος νερουλάς δεν θα μπορούσε να υπάρξει. 
Βέβαια θα κουβάλαγε νερό με… Τζάγκουαρ αλλά αυτό είναι θέμα… πρεστίζ.
Τέλος, ο αρχινερουλάς Αλέξης πολύ αμφιβάλλουμε αν θα μπορούσε να βρει μια τέτοια δουλειά. Ο κλασσικός Μαυρογυαλούρος που πήγε στην Κρήτη, υποσχέθηκε δρόμους, κέντρα υγείας, ανάπτυξη, επιτέθηκε σε όλους, παραμύθιασε και την Κρήτη και πάει γι’ άλλα.

Για την περίπτωσή του ταιριάζει γάντι μια μαντινάδα:

Σαν γίνουμ' όλοι αρχηγοί και ψευτοκαπετάνιοι,
πες μου ποιός θα σηκώνεται τ' αλλού νερό να βάνει


 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου