29.9.17

Αλλού βρέχει, αλλού ζέστη κι αλλού ισχυροί άνεμοι

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα μετεωρολογικά προγνωστικά στοιχεία οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (30/09/17) και στο Βόρειο Αιγαίο την Κυριακή (01/10/17).
Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι θα πνέουν και σε χερσαία τμήματα (ημιορεινά και ορεινά), της Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) , της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Ανατολικής Θεσσαλίας και της Θράκης.
Παράλληλα αναμένονται μεγάλα ύψη κύματος, ιδιαίτερα στο Κεντρικό Αιγαίο.
Σημαντική ενίσχυση αναμένεται  να παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.
Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.  Στο υπόλοιπο Αιγαίο επικρατούν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά 8 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα στην περιοχή του Κάβο Ντόρο είναι πολύ πιθανό να αγγίξουν τα 9 μποφόρ.
Παράλληλα:
Ισχυρές βροχές εκδηλώνονται στην Κρήτη κατά τη διάρκεια της Παρασκευής. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 14:30 καταγράφηκαν στις περιοχές:  
Κολυμπάρι Χανίων 92 mm,
Πλατανιάς Χανιών 59 mm,
Κέντρο Χανίων  49 mm,
Φαλάσαρνα Χανίων  45 mm,
Ρέθυμνο (πόλη)  34 mm και
Άγιοι Πάντες Χανίων 33 mm.
Αντίθετα: Ένα 24ωρο πριν, το μεσημέρι της Πέμπτης (28/09/2017), σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν
Λίνδο Ρόδου (30.9 C),
Μοίρες Ηρακλείου (28.9 C),
Λέντα Ηρακλείου (28.6 C),
Άρτα (28.4 C),
Νεοχώρι Άρτας (28.2 C),
Αμφιλοχία (28.1 C),
Αρφαρά Μεσσηνίας (27.9 C) και
Πρέβεζα (27.8 C).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου