12.9.17

Τι σημαίνουν τα πιο συνηθισμένα όνειρα - Απώλεια δοντιών, πτώση, σeξ

Τι σημαίνουν τα πιο συνηθισμένα όνειρα - Απώλεια δοντιών, πτώση, σεξ (φωτό)Τα όνειρα είναι μια περίεργη υπόθεση για πολλούς. Οταν ξυπνούν, τα θυμούνται και ψάχνουν να τα ερμηνεύσουν, πιστεύοντας πως κάτι σημαίνουν.

Λίγο πολύ μερικά όνειρα είναι συνηθισμένα, όπως το να σας πέφτουν τα δόντια ή να βλέπετε και να νιώθετε ότι πέφτετε. Για να μην αρχίζετε να ψάχνετε στο Ιντερνετ, ο Independent δίνει εξηγήσεις και ερμηνεύει τα πιο συνηθισμένα όνειρα.

Η απώλεια δοντιών
Τα δόντια που πέφτουν μπορεί να σχετίζονται με την εμπιστοσύνη. Το DreamBible υποστηρίζει πως η απώλεια δοντιών μπορεί να σημαίνει απώλεια δύναμης ή αυτοεκτίμησης σε κάποιον τομέα της ζωής σας. Παράλληλα, πολλοί συνδέουν το συγκεκριμένο όνειρο με ανθρώπους που πιστεύουν πως χάνουν την εμφάνισή τους καθώς μεγαλώνουν.

Γυμνοί στον δρόμο
Το γυμνό υποδηλώνει την έκθεση. Πολλοί υποστηρίζουν πως μπορεί να σχετίζεται με μια κατάσταση στη ζωή μας, όπως μια νέα δουλειά ή μια σχέση που στερείται εμπιστοσύνης. 

Κυνηγητό
Αυτό είναι μακράν ένα από τα πιο συνηθισμένα όνειρα, σύμφωνα με την έρευνα στο Διαδίκτυο. Παρόλο που πολλοί πιστεύουν πως συνδέονται με την αποφυγή των προβλημάτων, συνήθως σημαίνουν το αντίθετο: η αποφυγή, δηλαδή, μιας κατάστασης που θα αντιμετωπίσουν στο τέλος.
Αν τρέχετε και αισθάνεστε πως το απολαμβάνετε τότε υπονοεί πως σας αρέσει να είστε αντικείμενο επιθυμίας.
 

Η πτώση
Η πτώση από την ίδια της τη φύση είναι απώλεια ελέγχου, οπότε μπορεί σε αυτή τη φάση της ζωής σας να αισθάνεστε ανασφαλείς ή ανίκανοι να χειριστείτε μια κατάσταση. Αυτά τα όνειρα συχνά είναι μια προειδοποίηση πως πρέπει να αρχίσετε να είστε πιο αφυπνισμένοι.
Αλλοι πιστεύουν πως συνδέονται με την εξάντληση, πως δεν μπορείτε, δηλαδή, να αντέξετε μεγάλο φόρτο εργασίας ή ευθυνών.

Εύρεση ενός αχρησιμοποίητου δωματίου
Τα δωμάτια σε ένα σπίτι ή ένα κτίριο πολλές φορές αντιπροσωπεύουν πτυχές του χαρακτήρα μας. Η εύρεση ενός αχρησιμοποίητου χώρου ή κάποιου που δεν έχετε ξαναπάει μπορεί να υποδηλώνει ανάπτυξη, ανακάλυψη ή οι νέες προοπτικές.

Νερό
Το νερό φέρεται να αντιπροσωπεύει τα συναισθήματά μας. Η ποιότητα του νερού, καθαρό ή θολό, αποτελεί ένδειξη της συναισθηματικής μας κατάστασης. Αυτό ισχύει και για το πώς είναι, αν έχει δηλαδή κυματισμούς ή είναι ήρεμα.

Σεξ
Το σεξ στα όνειρα αφορά τη σεξουαλική έκφραση αλλά μπορεί να δείχνει τη σύνδεση μας με τους άλλους.
«Αυτός που κάνετε σεξ αντιπροσωπεύει την ποιότητα που παρατηρείτε τον εαυτό σας ή μια κατάσταση που απολαμβάνετε», αναφέρει το DreamBible.
Φωτογραφία: Pixabay & Shutterstock
iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου