20.10.17

Σοδειά ρεκόρ σιτηρών στη Ρωσίαν τα τελευταία 100 χρόνια

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντιεφ, ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή η σοδειά των σιτηρών στην Ρωσία ανέρχεται στους 132 εκατομμύρια  τόνους. 
Ο ίδιος επεσήμανε ότι «στην ουσία» πρόκειται για το καλύτερο αποτέλεσμα των τελευταίων 100 ετών, δηλαδή «γενικά σε όλη την ιστορία, επειδή πριν από την περίοδο αυτή δεν υπάρχουν στοιχεία».    
Στις 13 Οκτωβρίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε δηλώσει ότι η σοδειά ρεκόρ δημητριακών για το 2017 στην χώρα, δημιουργεί κινδύνους όσον αφορά τις τιμές και τις υποδομές στην αγορά οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπισθούν. Σύμφωνα με τον Μεντβέντιεφ ο Ρώσος πρόεδρος έχει ήδη συζητήσει τις σχετικές προτάσεις που έχουν διατυπωθεί αναφορικά με τους κινδύνους αυτούς, με τα αρμόδια υπουργεία.  
Οι δυνατότητες εξαγωγής σιτηρών φθάνουν εφέτος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας τα 53,5 εκατομμύρια τόνους, αλλά λαμβάνοντας υπ όψιν τις πραγματικές δυνατότητες των λιμένων μέσω των οποίων πραγματοποιούνται οι εξαγωγές, θα κυμανθούν στα 45 εκατομμύρια τόνους. Η εξαγωγική περίοδος σιτηρών, με βάση τα αποτελέσματα της περιόδου 2016/2017( διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Ιούνιο) θα αυξηθεί σημαντικά, αλλά θα είναι πιο ασθενής, ως προς το σύνολο της σοδειάς. Θα κυμανθεί δηλαδή σε ποσοστά της τάξεως του  4,6% έναντι του 15% που ήταν πέρυσι, που σημαίνει ότι εντός της Ρωσίας ενδέχεται να υπάρξουν αποθέματα ρεκόρ σε σίτο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου