13.10.17

ΒΙΝΤΕΟ - Οι 4 τρόποι με του οποίους η ιατρική κάνναβη χτυπάει τον καρκίνο

* ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΚΑΝΝΑΒΗ

* Στην ιατρική κάνναβη σε ειδικό εργαστήριο  αφαιρούν το έλαιο και ο κορμός χρησιμοποιείται για την παραγωγή κλωστικών ινών

Aν και η χρόνια απαγόρευση του φυτού έχει δημιουργήσει μεγάλες καθυστερήσεις στην επιστημονική έρευνα σχετικά με τις ιαματικές δράσεις της κάνναβης, τα στοιχεία από τις έρευνες είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Μέχρι βέβαια να φτάσουμε στη στιγμή εκείνη που η ιατρική θα δεχτεί και επισήμως την κάνναβη ως αντικαρκινικό φάρμακο θα πρέπει να μεσολαβήσουν πειράματα σε ανθρώπους τα οποία θα ακολουθούν όλα τα δεδομένα ιατρικά πρωτόκολλα.
Καλλιέργεια κάνναβης στα Κόκκινα Μαγνησίας
Ως τότε όμως μπορούν με σοβαρότητα να καταγραφούν οι τέσσερις μέχρι στιγμής τρόποι με τους οποίους η κάνναβη και τα παράγωγά της χτυπούν τον καρκίνο.
[Πηγή HERB, “Οι 4 τρόποι με του οποίους η κάνναβη σκοτώνει τον καρκίνο”.  
To άρθρο είναι στηριγμένο στη μετάφραση του Σϊμου Δαλκυριάδη]
1. Αντιπολλαπλασιαστικός 
Το 2016, ένα πείραμα που δημοσιεύτηκε στο BioMed Central Cancer διαπίστωσε ότι το ψυχοδραστικό συστατικό της κάνναβης, η THC, με επιτυχία σταμάτησε τον πολλαπλασιασμό των κυτταρικών καλλιεργειών λευχαιμίας.
Η μελέτη χρησιμοποίησε την ουσία dronabinol, η οποία είναι ένα συνθετικό φάρμακο σχεδιασμένο να μοιάζει και να μιμείται τις επιδράσεις της THC. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το φάρμακο ήταν πιο αποτελεσματικό σε κύτταρα οξείας λεμφοβλαστικής και μυελογενούς λευχαιμίας και οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν τελικά στο εξής:
“Η μελέτη μας παρέχει αυστηρά δεδομένα για την υποστήριξη της κλινικής αξιολόγησης της THC ως επιλογής χαμηλής τοξικότητας σε ένα καλά καθορισμένο υποσύνολο ασθενών με οξεία λευχαιμία”.
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η THC ήταν αποτελεσματική κατά των κυττάρων λευχαιμίας σε ευρεία κλίμακα, μειώνοντας τον πολλαπλασιασμό και προκαλώντας την αυτοκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι εφικτά in vivo, δηλαδή μέσα σε έναν ζωντανό οργανισμό. Πρόκειται για πολλά υποσχόμενη έρευνα για μελλοντικές δοκιμές φαρμάκων για λευχαιμία με βάση την κάνναβη.

2. «Αυτοκτονία» καρκινικών κυττάρων
Κανονικά, τα κύτταρα που είναι παλιά, νοσούντα ή μολυσμένα πεθαίνουν. Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους τα κύτταρα αυτοκαταστρέφονται με φυσιολογικό τρόπο. Ένας τρόπος είναι η απόπτωση, η οποία μπορεί να οριστεί περιγραφικά ως «μια αυτοκτονία των κυττάρων».
Δυστυχώς, τα καρκινικά κύτταρα σταματούν να ανταποκρίνονται σε αυτές τις «αυτόματες οδηγίες θανάτωσης» που τους δίνει ο ανθρώπινος οργανισμός. Αντ’ αυτού, συνεχίζουν να μεγαλώνουν και να πολλαπλασιάζονται.
Η κάνναβη μπορεί να το σταματήσει αυτό. Η έρευνα έδειξε ότι οι ενώσεις κάνναβης μπορούν να προκαλέσουν απόπτωση στα κύτταρα όγκου, γεγονός που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός αποτελεσματικού καρκίνου φαρμάκου. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Molecular Cancer Research από το 2006 διαπίστωσε ότι η θεραπεία με THC προκάλεσε με επιτυχία την απόπτωση σε καλλιεργημένα λευχαιμικά Τ κύτταρα.

3 & 4. Αντι-μετάσταση  και αντι-αγγειογένεση
Σε κάποιες μορφές καρκίνου, οι ενώσεις κάνναβης έχει βρεθεί ότι αναστέλλουν τον καρκίνο και τον σχηματισμό όγκων μέσω δύο επιπλέον μηχανισμών.
Η έρευνα “The use of cannabinoids as anticancer agents” (Η χρήση κανναβινοειδών ως αντικαρκινικοί παράγοντες)  έδειξε ότι οι ενώσεις κάνναβης είναι αντι-μεταστατικές, που σημαίνει ότι εμποδίζουν τα κύτταρα όγκου να μολύνουν άλλες περιοχές μετά την ανάπτυξη ενός όγκου.
Στο εργαστήριο, οι ενώσεις κάνναβης εμπόδισαν επίσης τα κύτταρα όγκου να δημιουργήσουν νέα αιμοφόρα αγγεία. Και χωρίς τα αιμοφόρα αγγεία, οι όγκοι λιμοκτονούν.


Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:
Μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας την πλήρη μετάφραση του άρθρου του Herb από τον Σίμο Δαλκυριάδη πατώντας εδώ (αρχείο pdf). 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάνναβη και τον καρκίνο στα άρθρα του Herb:
“Children & Marijuana: Conditions Treated With Cannabis”
(Παιδιά και Κάνναβη: Συνθήκες που θεραπεύονται με κάνναβη)
* “Overwhelming Majority Support For Pediatric Cancer”
(Συντριπτική υποστήριξη της πλειοψηφίας για την κάνναβη στον παιδιατρικό καρκίνο)
“Children & Marijuana: Success Stories With Medical Cannabis”
(Παιδιά και Κάνναβη: Ιστορίες επιτυχίας με την ιατρική χρήση της κάνναβης)
“Is Cannabis Oil The Solution To Treating Cancer in Children?” 
(Είναι το έλαιο κάνναβης η λύση για τη θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά;)

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου