22.10.17

Επανέρχεται ο Φίλης στην κυβέρνηση ;

Στον επερχόμενο ανασχηματισμό ο Νίκος Φίλης θα επανενταχθεί στο κυβερνητικό σχήμα, διαβεβαιώνει πηγή του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτό σημειώνει ο Γιώργος Θεοχάρης στο «Βήμα Ορθοδοξίας» και προσθέτει:
«Δεν θα του δοθεί πρωτοκλασάτο υπουργείο αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να του δώσει χαρτοφυλάκιο δεύτερης κλάσης.
Πολύ πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να πάρει το υπουργείο πολιτισμού. Αν αυτό γίνει, τότε θα μιλάμε για επιζήμια επιλογή για την Εκκλησία καθώς ο τέως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δείχνει να έχει απωθημένα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που είχε ζητήσει την αποπομπή του από το εν λόγω υπουργείο.
»Υπενθυμίζουμε ότι, μέσα από το υπουργείο πολιτισμού εκτελούνται όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ που αφορούν τα ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ μνημεία, Ναούς, Μητροπόλεις και μοναστήρια.
»Ο Νίκος Φίλης σε μία τέτοια θέση μάλλον μόνο «κακό» θα μπορούσε να κάνει, δεδομένης και της επιβαρημένης σχέσης του με Ιεράρχες και κυρίως με τον Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.
»Την ίδια ώρα, απογοητευμένος από τη συνεργασία του με την νυν υπουργό πολιτισμού Λύδια Κονιούρδου, δείχνει ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, μου μεταφέρει πληροφοριοδότης μου από την ιστορική μητρόπολη της Ηπείρου.
»Σε επίσκεψη της, το περασμένο καλοκαίρι στα Γιάννενα, η κ. Κονιόρδου φέρεται να μην βρήκε κανένα σημείο επικοινωνίας με τον κ. Μάξιμο που προσπαθεί να προχωρήσει έργα μείζονος σημασία στη μητροπολιτική περιοχή του.
»Επίσης η υπουργός πολιτισμού επιδιώκει να μετατρέψει τα Μετέωρα σε ένα κοσμικό τουριστικό κέντρο παραβλέποντας τον προσχηματικό χαρακτήρα τους.
Αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη τοπική μητρόπολη και στην Εκκλησία της Ελλάδος που προσπαθούν να βρουν λύση στα σχέδια της ηθοποιού της Επιδαύρου κ. Κονιόρδου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου