13.10.17

Συμβόλαιο θανάτου η εκτέλεση Ζαφειρόπουλου;

Εκπαιδευμένοι εκτελεστές από το εξωτερικό σε υλοποίηση συμβολαίου θανάτου. 

Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα που συνάγεται από τις έρευνες των αρχών για την δολοφονία του διακεκριμένου ποινικολόγου και πρώην υποψήφιου του ΔΣΑ ως ανεξάρτητου δεξιού υποψηφίου το 2011, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Μάλιστα ερευνώνται τα άτομα που αποχώρησαν τις επόμενες ώρες αεροπορικών από διάφορα αεροδρόμια της χώρα αφού κατά κανόνα οι αλλοδαποί εκτελεστές αναχωρούν αυθημερόν για το εξωτερικό με ψεύτικα διαβατήρια, όπως έχει αποδειχθεί και σε άλλες περιπτώσεις που τελικά εντοπίζονται.
Η μαρτυρία του συνεργάτη του Μι.Ζαφειρόπουλου, ότι ήταν ξένοι που μιλούσαν με σπαστά ελληνικά, ο επαγγελματισμός τους (πυροβόλησαν από απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου, με περίστροφο και όχι με πιστόλι για να μην μείνουν κάλυκες) και η εύστοχες βολές στο στήθος και η χαριστική βολή στο κεφάλι, καθώς και η εν συνεχεία "χαλαρή" αναχώρησή τους, δείχνουν ότι πρόκειται για εκπαιδευμένους και κατ'επάγγελμα εκτελεστές.
Ο τρόπος δολοφονίας, πρώτα στο στήθος και μετά στο κεφάλι, δείχνει ότι αυτό το έχουν ξανακάνει. Πρώτα πυροβολείται σε μία μεγάλη επιφάνεια του σώματος όπως στο στήθος για να είναι καίρια η βολή και για να μην αστοχήσει η σφαίρα (το κεφάλι έχει μικρότερη επιφάνεια και κινείται δεξιά αριστερά, οπότε ποτέ δεν πυροβολείται αρχικά στο κεφάλι) και μετά στο κεφάλι για να σιγουρευτεί ο θάνατός του.
Σε ότι αφορά την εθνικότητα των δολοφόνων οι ενδείξεις είναι ότι είναι "ανατολικής προέλευσης", δηλαδή από ανατολική Ευρώπη.
Κατ'αρχήν ο κύκλος της ΕΛΑΣ προσδιορίζεται σε χώρα του Καυκάσου ή παρευεξήνεια, άγνωστο βάσει ποίων στοιχείων.
Αυτά παραπέμπουν σε Ρωσοπόντιους, Γεωργιανούς ή Τσετσένους εκτελεστές που σίγουρα έχουν ζήσει στην Ελλάδα ή μαζί με Ελληνες. Χωρίς να αποκλείεται η ύπαρξη Αλβανών εκτελεστών.
Οι δύο άνδρες που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν ηλικίας γύρω στα 35, ο ένας μετρίου αναστήματος και ο άλλος πιο κοντός και φαίνεται να παρέμειναν στο χώρο του δικηγορικού γραφείου της οδού Ασκληπιού για περίπου 20 λεπτά.
Είχαν πάει για να τον σκοτώσουν. Μόλις έβγαλαν έξω τον συνεργάτη του με την πρόφαση ότι είχαν να του πουν κάτι ιδιαιτέρως, τον δολοφόνησαν μετά από τρία λεπτά.
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ακόμα τα εξής:
-Οι δράστες ήταν αλλοδαποί καθώς μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ηλικίας γύρω στα 35.
-Δεν φορούσαν κουκούλες καθώς πήγαν σε προγραμματισμένο ραντεβού και δεν έστησαν καρτέρι για να δολοφονήσουν τον δικηγόρο. Δεν φορούσαν γάντια και άφησαν πίσω δακτυλικά αποτυπώματα. Έτσι, εξετάζεται αν ήταν σεσημασμένοι.
-Δεν έχει εξακριβωθεί ο τρόπος που πήγαν και έφυγαν από το γραφείο, γι' αυτό και εξετάζονται όλες οι κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας και καταστημάτων για ανεύρεση οπτικού υλικού. Απέναντι από το γραφείο υπάρχει κατάστημα μεγάλης τράπεζας που διαθέτει κάμερες και έτσι το υλικό έχει μπει ήδη στο μικροσκόπιο των αναλυτών  της Ασφάλειας.
-Εξετάζονται τα τηλέφωνα του Ζαφειρόπουλου προκειμένου οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών να έχουν την ακτινογραφία των τελευταίων κινήσεων του. Με ποιους μιλούσε, τι συναντήσεις έκανε και ποιους θα έβλεπε εκείνη την ημέρα.
-Η ύπαρξη του συνεργάτη – αυτόπτη μάρτυρα αποτελεί ένα στοιχείο που μπορεί να είναι καθοριστικό για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να δώσει εκ νέου κατάθεση καθώς χθες ήταν σε κατάσταση σοκ και αδυνατούσε να πει πολλά για τους δράστες. Οι αστυνομικοί θα επιμείνουν στη λεπτομέρεια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο μυστηριωδών ατόμων ενώ οι αναλυτές θα ζητήσουν και τους φακέλους των υποθέσεων που χειριζόταν το τελευταίο διάστημα το θύμα με πρωταγωνιστές αλλοδαπούς.
Στον κύκλο των αλλοδαπών πελατών, υποθέσεις των οποίων χειριζόταν το τελευταίο διάστημα, αναζητούν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Σημειώνουμε ότι χειριζόταν εξοπλιστικά προγράμματα πολλών ξένων οίκων που σχετίζονται με τα σκάνδαλα του Θωμά Λιακουνάκου και της ΑΧΟΝ.
Το ραντεβού του θανάτου κλείστηκε με σκοπό να συζητηθεί μια υπόθεση με αλλοδαπούς που φέρεται να χειριζόταν το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου όμως ούτε ο συνεργάτης του, ούτε ο ίδιος φέρεται να γνώριζαν τους δύο άνδρες που πέρασαν το κατώφλι  του δικηγορικού γραφείου.
Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, οι δύο αλλοδαποί πιθανότατα με μοτοσικλέτα, έφθασαν στην οδό Ασκληπιού 154 και χτύπησαν το κουδούνι.
Ο πρώτος άντρας ήταν ψηλός, αδύνατος, αξύριστος, με κοντά σκούρα μαλλιά και λευκό μπουφάν. Ο δεύτερος ήταν πιο κοντός, ξυρισμένος, επίσης με κοντά σκούρα μαλλιά.
Τους άνοιξε ο συνεργάτης του ποινικολόγου και τους οδήγησε στην αίθουσα αναμονής συνομιλώντας μαζί τους γα περισσότερο από δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, ο Ζαφειρόπουλος βγήκε από το γραφείο του και οι τέσσερις άνδρες μετακινήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων. Εκεί, κάποια στιγμή, οι δύο «πελάτες» ζήτησαν από τον συνεργάτη του δικηγόρου να τους αφήσει για λίγο μόνους.
Δεν είχαν περάσει παρά δύο – τρία λεπτά συζήτησης και ένας από τους δύο, έβγαλε το όπλο, το έστρεψε στον γνωστό δικηγόρο και πάτησε τη σκανδάλη μια φορά.
Η σφαίρα, βρήκε τον 52χρονο στο στήθος και ο θάνατος του ήταν ακαριαίος, ενώ μετά πυροβόλησε δεύτερη φορά και του έδωσε την χαριστική βολή στο κεφάλι.
Οι εκτελεστές, βγαίνουν ατάραχοι από το νεοκλασικό της Ασκληπιού και εξαφανίζονται προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο συνεργάτης του δικηγόρου, μπαίνει έντρομος στο γραφείο και βλέπει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να κείτεται σε μια λίμνη αίματος, νεκρός. Ερώτημα είναι πόση ώρα μετά έσπευσε στο γραφείο μετά τους πυροβολισμούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου