20.10.17

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Αρχίζει η έκδοση αδειών για κυνήγι στην Σαπιέτζα

Εγκρίθηκε από το διευθυντή Δασών Μεσσηνίας, Γιώργο Σωτηρόπουλο, το φετινό πρόγραμμα κυνηγίου της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής Νήσου Σαπιέντζας στη Μεθώνη.
Το κυνήγι αρχίζει την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου και τελειώνει τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017. 
Ημέρες κυνηγίου ορίζονται κάθε: Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Το κυνήγι δύναται να αρχίζει μία ώρα μετά την ανατολή του ηλίου και τελειώνει στις 2.00 μετά το μεσημέρι.
Έκδοση άδειας
Για να κυνηγήσει κάποιος στην Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Σαπιέντζας απαιτείται κατοχή κοινής άδειας κυνηγίου, ήτοι: Γενικής, Περιφερειακής, Τοπικής που να ισχύει και για το Νομό Μεσσηνίας. Επίσης, η απόκτηση της ειδικής άδειας για το κυνήγι στην Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή.
Για την απόκτηση της ειδικής άδειας για το κυνήγι στην ΕΚΠ πρέπει ο ενδιαφερόμενος κυνηγός αυτοπροσώπως ή τηλεομοιοτυπικά ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του, να υποβάλλει στο Δασαρχείο Καλαμάτας: Αίτηση με τα στοιχεία του (επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας, Αριθμό Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, Αριθμό άδειας κυνηγίου και είδος αυτής), την ημερομηνία που επιθυμεί να κυνηγήσει και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Φωτοτυπία της Αδείας Θήρας (δεύτερη, τρίτη σελίδα και τρέχουσα θεώρηση).
Οι αλλοδαποί κυνηγοί προσκομίζουν και μεταφρασμένη την άδεια κυνηγίου της χώρας τους. Το απαιτούμενο χρηματικό ποσό.
Τιμές άδειας
Η τιμή της Ειδικής Άδειας καθορίζεται ως εξής:
-Για τους Μεσσήνιους κυνηγούς 25 ευρώ
-Για τους λοιπούς Έλληνες κυνηγούς, τους υπηκόους χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους υπηκόους ξένων κρατών (εκτός Ε.Ε.) που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας, 40 ευρώ
-Για τους υπηκόους ξένων κρατών εκτός Ε.Ε. 80 ευρώ.
Οι τιμές των ειδικών αδειών επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24%. Η ειδική άδεια ισχύει για μία μόνο ημέρα κυνηγίου. Οι κυνηγοί υπήκοοι ξένων κρατών (εκτός Ε.Ε.) εκτός από την ειδική άδεια οφείλουν να εφοδιασθούν με γενική άδεια κυνηγίου που εκδίδεται από το Δασαρχείο Καλαμάτας, καταβάλλοντας τα αντίστοιχα τέλη, όπως αυτά ορίζονται με την ετήσια απόφαση ρύθμισης θεμάτων Θήρας του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, τα οποία διαμορφώνονται ως εξής: Μέχρι 15 ημέρες 60 ευρώ και μέχρι 2 μήνες 120 ευρώ. Επιπλέον, απαιτείται η προσκόμιση ασφαλιστηρίου συμβολαίου που να καλύπτει τον κυνηγό σε περίπτωση κυνηγετικού ατυχήματος στη χώρα μας.
Τιμές θηραμάτων
Η διεξαγωγή του κυνηγίου θα γίνεται μόνο κατά ομάδες με την παρουσία εντεταλμένου οργάνου. Κάθε ημέρα κυνηγίου μπορούν να κυνηγήσουν έως 12 κυνηγοί χωρισμένοι σε 3 ομάδες. Η μεταφορά των κυνηγών από τη Μεθώνη στη Ν. Σαπιέντζα γίνεται μόνο με το συμβεβλημένο από το Δασαρχείο σκάφος. Ως ελάχιστο μίσθωμα ορίζεται το ποσό 300 ευρώ συν ΦΠΑ, το οποίο θα μοιράζεται ισόποσα σε κάθε κυνηγό στην περίπτωση που γίνεται δρομολόγιο με λιγότερους από 6 κυνηγούς. Πέραν των 6 κυνηγών το μίσθωμα ορίζεται στο ποσό των 50 ευρώ συν ΦΠΑ ανά κυνηγό.
Ο επιτρεπόμενος αριθμός θηραμάτων και οι τιμές αυτών έχουν ως εξής:
Σε περίπτωση που θηρευτεί:
-αγριοπρόβατο με μήκος κεράτου μεγαλύτερο των 45 εκατοστών (εξωτερική πλευρά), η τιμή του θηράματος επιβαρύνεται για κάθε εκατοστό άνω των 45 με 5 ευρώ
-αίγαγρος με μήκος κεράτου μεγαλύτερο των 65 εκατοστών (εξωτερική πλευρά) η τιμή του θηράματος επιβαρύνεται για κάθε εκατοστό άνω των 65 με 10 ευρώ. Στις τιμές προστίθεται ΦΠΑ 24%.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου