27.10.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ως κάτοικοι διαμένοντες στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Υπαπαντής, διαβάζοντας τα γραφόμενα σε άρθρο της εφημερίδας Θάρρος της 26-10-2017,   και  για την αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνουμε πως πράγματι στην γειτονιά μας συχνάζουν ανήλικοι μαθητές όλων των ηλικιών οι οποίοι άλλοτε με τις φωνές τους, άλλοτε με τα παιχνίδια τους και άλλοτε με τα μηχανοκίνητα οχήματά τους ενοχλούν εμάς τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής και πολλές φορές σε ώρες κοινής ησυχίας. Όμως σε ποια πλατεία ευρισκόμενη στην πόλη μας δεν γίνονται τα ίδια πράγματα από τα ίδια άτομα;  Νομίζουμς στο σύνολό τους.
Τα προηγούμενα χρόνια πράγματι υπήρχε εντονότερο πρόβλημα, πλην όμως με την έγκαιρη επέμβαση της Αστυνομίας και την συντονισμένη αστυνόμευση της γειτονιάς μας, εξαλείφθηκε στο ελάχιστο.
Ως προς την παραβατικότητα αν εννοείται μια κλήση τροχαίας τότε όλοι μας στα νιάτα μας και στις ηλικίες αυτές των αναφερομένων πιο πάνω παιδιών, ναι, είμαστε παραβάτες καθόσον όλοι μας στην παιδική μας ηλικία πράτταμε πάντα αυτό που εμείς νομίζαμε σωστό μπορεί με διαφορετικό τρόπο από τα σημερινά παιδιά.
Σε καμία περίπτωση όμως παραβατικότητα όπως αναφέρετε στο άρθρο σας τύπου ληστειών, συμμοριών κ.λπ. δεν υφίσταται στην δική μας περιοχή, στην δική μας γειτονιά αυτή της Υπαπαντής.
Μην ξεχνάτε ότι την πλατεία της Υπαπαντής διαβαίνουν καθημερινά παιδιά που σπουδάζουν στο δημοτικό Ωδείο, στην Δημοτική Φιλαρμονική, που επισκέπτονται τον Ι.Ν. της Υπαπαντής του Σωτήρος, το Αρχαιολογικό, το Λαογραφικό, το Πολεμικό Μουσείο και το Κάστρο της πόλης μας, που φοιτούν στην Σχολή Βυζαντινής μουσικής, στα  φροντιστήρια ξένων γλωσσών και πολλές άλλες δραστηριότητες.
 Φανταστείτε λοιπόν τους γονείς των παιδιών αυτών αλλά και τα ίδια τα παιδιά διαβάζοντας τον τίτλο και την τελευταία παράγραφο του άρθρου σας την εντύπωση που δημιουργείται σε αυτούς για την σωματική τους ακεραιότητα πρώτα απ’ όλα και την έλλειψη αστυνόμευσης από τις γραφόμενες συμμορίες που υπάρχουν εκεί και δεν τις έχουν αντιληφθεί, τον κίνδυνο και τον τρόμο που δημιουργείται σε αυτούς και που μπορεί σκεφτόμενοι να σταματήσουν τις όποιες δραστηριότητες κάνουν ώστε να γλυτώσουν από αυτούς τους παραβάτες.
Τέλος ας είμαστε λίγο ρεαλιστές ας βλέπουμε την πραγματικότητα κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες και να είμαστε λίγο λιγότερο υπερβολικοί ως προς τις σκέψεις μας γιατί στην πλατεία της Υπαπαντής ουδέποτε θυμόμαστε μέχρι σήμερα να υπάρχουν συμμορίες με τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές, αντιθέτως υπάρχουν όπως προείπαμε παρέες ανήλικων παιδιών – μαθητών  με ότι συνεπάγεται αυτό, ως προς την αστυνόμευση δε της περιοχής δεν είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες στην πόλη μας.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ
Τ.Υ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου