13.10.17

Θεόκλητος: "Πρώτα θα με δείτε και μετά θα με κρίνετε"

Ο Πρωτοσύγκελος Σταγών και Μετεώρων στην Καλαμάτα. Ο Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 θα βρίσκεται στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας. Την είδηση δημοσίευσε το kalabakacity.gr
Στο μεταξύ ο σύλλογος  Μετεώρων Λιθόπολις, με επιστολή του, συγχαίρει τον νέο επίσκοπο κ. Θεόκλητο. Μεταξύ άλλων τονίζει:
«Σεβασμιώτατε, Δεχθείτε τις πλέον θερμές ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Συλλόγου μας για την εκλογή Σας ως Μητροπολίτου και Ποιμενάρχου της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων. Της Μητροπόλεως που αποτελεί συνέχεια της ιστορικής Επισκοπής των Σταγών, η οποία κατά την παρουσία της ανά τους αιώνες τροφοδότησε την Εκκλησία μας, τα Άγια Μετέωρα, την Ορθοδοξία και το Έθνος με σημαντικές πνευματικές μορφές.
Η εκλογή Σας από την σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Μητροπολίτου μιας επαρχίας που βρίσκεται υπό την σκιά των ιερών βράχων της αγίας λιθοπόλεως των ΜΕΤΕΩΡΩΝ, αναμφίβολα έρχεται να τονίσει την σημασία και το ενδιαφέρον που διατηρεί η Εκκλησία μας και ιδιαίτερα ο Προκαθήμενός της, κ.κ. Ιερώνυμος, για το μοναστικό κέντρο των ΜΕΤΕΩΡΩΝ».

Ο κ. Θεόκλητος, σε συνέντευξή του σε τοπικά μέσα ανέφερε πως «περιμένει την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος και κατόπιν την κατάλληλη ημερομηνία που θα μπορέσει και ο Αρχιεπίσκοπος να παρευρεθεί, ώστε να γίνει η ενθρόνιση στην Καλαμπάκα». Επίσης είπε πως δεν γνωρίζει πολλά για την περιοχή, αλλά θα προστατεύσει την Ιερότητα των Μετεώρων με όλες του τις δυνάμεις. Θα συνεχίσει το έργο του Μακαριστού π. Μητροπολίτη Σεραφείμ και θα προσπαθήσει να το επεκτείνει περεταίρω.
Σε ερώτηση αν θα φέρει δικούς του συνεργάτες που θα τον πλαισιώσουν, ανέφερε ότι η Μητρόπολη διαθέτει αξιόλογους Κληρικούς και δεν χρειάζεται άλλους. Έκλεισε λέγοντας «Περιμένετε να με δείτε και μετά θα μπορέσετε να με κρίνετε…»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου