14.10.17

Βαθιά οδύνη στην κηδεία Ζαφειρόπουλου

Συνταρακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο νεκροταφείο του Ελληνικού, καθώς συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι συνόδευσαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στην τελευταία του κατοικία.
Βαθιά οδύνη στην κηδεία Ζαφειρόπουλου. «Καλό δρόμο Μιχάλη» φώναζαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του γνωστού δικηγόρου
Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του 52χρονου ποινικολόγου και τα δύο τους παιδιά.

«Αθάνατος», «Καλό δρόμο» φώναζαν οι παρευρισκόμενοι κατά τη νεκρώσιμο ακολουθία, με τους ίδιους να μην μπορούν να συγκρατήσουν τους λυγμούς και τα δάκρυα τους.
Ράγισαν καρδιές

Ο Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Ελληνικό ήταν γεμάτος από νωρίς. Η σύζυγός του Βίκυ είχε στήριγμα τα παιδιά της, τον Νώντα και την Ίριδα. Συντετριμμένα και τα αδέρφια του, οι φίλοι του, οι συνάδελφοί του.

Η Μαρινέττα Γούναρη σήκωσε το βάρος να μιλήσει στην κηδεία του αδελφικού της φίλου. Τα λόγια της σπαρακτικά. Η φωνή της «σπασμένη» από την οδύνη. Του υποσχέθηκε πως δεν θα αφήσει κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους του.

«Ήμουν και θα είμαι η συνέχειά σου στο δικηγορικό σύλλογο. Δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους σου», είπε με τη φωνή της να «τρέμει» από τη θλίψη και την οδύνη.

Από τα λόγια της δεν έλειψε ο πολυαγαπημένος γιος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο 23χρονος Νώντας είχε μόλις πάρει το πτυχίο του και ετοιμαζόταν να ορκιστεί δικηγόρος.

«Δεν πρόλαβες να έρθει στο γραφείο ο γιος σου, ο Νώντας, το παλικάρι μας. Αυτό ήθελες αλλά δεν πρόλαβες», είπε η Μαρινέττα Γούναρη.

«Σας ζήλεψε ο Χάρος»

«Χειριζόσουν και τις πιο δύσκολες υποθέσεις σαν να ήταν το πιο απλό πράγμα του κόσμου», συνέχισε.

«Έφυγες νωρίς και πικραμένος, σε στεναχώρησαν και αυτό μου έλεγες μέχρι το τελευταίο μεσημέρι». Είχε αρχίζει να «λυγίζει» από τον πόνο.

Περισσότερο όταν μίλησε για την οικογένεια του αδελφικού της φίλου. «Εσύ, ο καλύτερος οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος, ερωτευμένος πάντα με το Βικάκι σου, μέσα στην ευτυχία σας που όλοι ζήλεψαν, κι ο Χάρος ακόμα».
Η σύζυγος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – Φωτογραφία Eurokinissi

Κάπου εκεί, κατέρρευσε. Δεν άντεξε άλλο. «Δεν θα μπορέσω να πω άλλα, δεν θα αφήσω κανέναν να σπιλώσει το όνομά σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», ήταν τα λόγια της.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του 52χρονου ποινικολόγου, Bίκυ Γριμάνη Ζαφειροπούλου και τα παιδιά τους Νώντας και Ίριδα.

Από την κηδεία του γνωστού δικηγόρου δεν θα μπορούσαν να λείπουν στελέχη της ΝΔ, αφού ο πατέρας του εκλιπόντος, Νώντας Ζαφειρόπουλος, υπήρξε βουλευτής και υπουργός στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, o Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Ελίζα Βόζενμπεργκ ήταν εκεί, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Καραμανλής, Μητσοτάκης και σύσσωμη η ΝΔ στην κηδεία Ζαφειρόπουλου

Η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο ίδιο του το γραφείο, στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της Πέμπτης συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και κυρίως τους ανθρώπους που τον γνώριζαν και μιλούν για έναν άνθρωπο καλοπροαίρετο, χαμηλών τόνων, άξιο νομικό και υπέροχο φίλο.

newsit

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου