14.10.17

Νέα απάτη με στόχο την κλοπή λογαριασμών στο Facebook

Μέθοδος phishing έχει ως στόχο να πείσει χρήστες της πλατφόρμας να προδώσουν τα στοιχεία πρόσβασης στο λογαριασμό τους, θεωρώντας ότι βοηθούν κάποιο φίλο.

Αν κάποιος φίλος σας στο Facebook ζητήσει την βοήθειά σας για να ξεκλειδώσει τον λογαριασμό του, αναφέροντας ότι σας έχει δηλώσει ως "έμπιστη επαφή", προσέξτε! Απατεώνες εκμεταλλεύονται τη συγκεκριμένη λειτουργία για να... κλέψουν το προφίλ σας!
Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές ανακάλυψαν μία νέα μέθοδο phishing στο Facebook, που έχει ως στόχο να πείσει χρήστες να προδώσουν τα στοιχεία πρόσβασης στο λογαριασμό τους, θεωρώντας ότι βοηθούν κάποιο φίλο.
Αρχικά ο επιτιθέμενος, που έχει οικειοποιηθεί την ταυτότητα κάποιας επαφής του στοχοποιημένου χρήστη, ζητά από αυτόν να ελέγξει το e-mail του για ένα ειδικό κωδικό ανάκτησης, που θα χρειαστεί -υποτίθεται- για να ξεκλειδώσει τον λογαριασμό του στο Facebook.
Στην πραγματικότητα όμως, ο κωδικός που έχει αποσταλεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του θύματος, δεν αφορά κάποιο άλλο λογαριασμό αλλά τον δικό του, αφού ο hacker έχει εκκινήσει τη διαδικασία ανάκτησης password. Με λίγα λόγια, όποιος μοιραστεί τον συγκεκριμένο κωδικό, πρακτικά “ανοίγει” τον λογαριασμό του στους κυβερνοεγκληματίες!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου