16.11.17

22 χρονη παρίστανε τον άνδρα και έπειθε ανήλικες να τις στέλνουν γυμνές φωτό στο Facebook

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία σε βάρος μίας 22χρονης από την περιοχή του Δήμου Ν. Πηλίου, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, σε βάρος ανήλικης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία μητέρας 15χρονης από την Αθήνα, άγνωστος δράστης μέσω του Facebook έπεισε την ανήλικη κόρη της να του αποστείλει φωτογραφίες. Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε, προέκυψαν ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε συνδέσεις διαδικτύου σε περιοχή της Μαγνησίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη από το Ν. Πήλιο είχε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης προφίλ άνδρα και πάνω στη συζήτηση, όπου έγινε ανταλλαγή φωτογραφιών, έπεισε την ανήλικη Αθηναία να στείλει γυμνές φωτογραφίες της. Στη συνέχεια διέγραψε τις φωτογραφίες από τον υπολογιστή της.
Ακολούθησε χθες έρευνα κλιμακίου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, στο σπίτι της νεαρής κοπέλας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στην υπόθεση αυτή.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR


thessaliatv

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου