19.11.17

Θαυματουργό για τον οργανισμό μας το γκρέιπφρουτ

Τα οφέλη από την κατανάλωση του γκρέιπφρουτ στον οργανισμό μας μελέτησαν οι επιστήμονες τα τελευταία χρόνια. 
Το γκρέιπφρουτ είναι αγαπητό από μεγάλη μερίδα γυναικών που το καταναλώνουν με στόχο την καύση του λίπους και την απώλεια βάρους.
Η σχέση κατανάλωσης γκρέιπφρουτ με την απώλειας βάρους και τη μείωση της ινσουλίνης στο αίμα διαφάνηκε σε έρευνα που διεξήχθη σε 100 παχύσαρκα άτομα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης αυτής, τα άτομα που κατανάλωναν μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, 3 φορές την ημέρα για 12 εβδομάδες έχασαν κατά μέσο όρο 1,6 κιλά ενώ, μερικοί έχασαν μέχρι 4,5 κιλά.
Ωστόσο, Πολωνοί επιστήμονες  διαπίστωσαν ότι ο χυμός του γκρέιπφρουτ έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να συμβάλλουν και στην ίαση του έλκους του στομάχου.
Σε όλες αυτές τις μελέτες ήρθε να προστεθεί μία ακόμα μελέτη Γερμανών επιστημόνων, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι η κατανάλωση γκρέιπφρουτ είναι ευεργετική και για τα ούλα μας. Οι επιστήμονες μελέτησαν περίπου 60 άτομα με χρόνια ουλίτιδα, κάποιοι εκ των οποίων ήταν καπνιστές και κάποιοι όχι. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να καταναλώνουν για μία περίοδο 2 εβδομάδων από 2 γκρέιπφρουτ ο καθένας καθημερινά.
Τα ευρήματα της μελέτης ήταν εκπληκτικά καθώς, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η ουλίτιδα είχε φύγει σε μεγάλο βαθμό, ενώ και οι αιμορραγίες που προκαλούνται από αυτήν είχαν μειωθεί σημαντικά.
Ένα ακόμα εύρημα που εξέπληξε τους επιστήμονες, ήταν το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν αύξηση των επιπέδων βιταμίνης C στον οργανισμό τους, ειδικά στους μη καπνιστές.
Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, η κατανάλωση γκρέιπφρουτ αποδεικνύεται θαυματουργή για τον ανθρώπινο οργανισμό, ωστόσο, υπενθύμισαν ότι το γκρέιπφρουτ όπως και όλα τα εσπεριδοειδή, επειδή έχουν υψηλή οξύτητα μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στο σμάλτο των δοντιών, γι' αυτό καλό είναι έπειτα από την κατανάλωσή τους να πλένουμε να δόντια μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου