20.11.17

Ο δήμος Τρίπολης ήθελε, η γραφειοκρατεία δεν ήθελε

Πραγματικά, υπάρχουν στιγμές, που σηκώνεις τα χέρια ψηλά … 

Την ώρα που στη Δυτική Αττική, οι φονικές πλημμύρες έχουν αφαιρέσει ζωές και έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές, υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που εμποδίζουν την παροχή βοήθειας στους συμπολίτες μας, που βιώνουν μία πρωτοφανή κατάσταση.
Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφορά τον Δήμο Τρίπολης που πήρε την απόφαση – με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων του συμβουλίου - να στείλει μία υδροφόρα με πόσιμο νερό στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής.
Κι όμως …
Η έγκριση για την μετακίνηση της υδροφόρας, δεν δόθηκε ποτέ από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Το θέμα ανάδειξε ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του Δήμου Τρίπολης, Σωτήρης Παπαδημητρίου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε τέτοιου είδους ζητήματα και εξοργισμένος έγραψε:
«Σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει, τίποτα να γίνει. 
Οι αγκυλώσεις και οι παθογένειες του συστήματος και της απέραντης νομολογίας, δεν επιτρέπουν να κάνεις πράγματα που για το απλό κοινό νου, μοιάζουν δεδομένα και επιβεβλημένα.
Ο Δήμος Τρίπολης είχε την διάθεση να συνδράμει στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται στη Δυτική Αττική για την αντιμετώπιση της τεράστιας καταστροφής και της απέραντης θλίψης.
Τί θέλαμε λοιπόν; Να πάμε πόσιμο νερό με την υδροφόρα μας, να πάμε με το αποφρακτικό της ΔΕΥΑΤ και με ένα μοτέρ άντλησης.
Σήμερα ήταν να είμαστε εκεί αλλά λόγω μη έγκρισης - άκουσον άκουσον- μετακίνησης των αυτοκινήτων, καθόμαστε και παρακολουθούμε ως θεατές από τηλεοράσεως την εξέλιξη του δράματος.
Κύριοι, καταλάβετε επιτέλους ότι η Πολιτική Προστασία για να είναι χρήσιμη και να υπηρετεί το σκοπό της, (προστασία ανθρώπινης ζωής, περιβάλλοντος, περιουσιών), απαιτεί υπερβάσεις, εγρήγορση, ελιγμούς, πραγματική αίσθηση των συνθηκών.»

www.kalimera-arkadia.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου