19.11.17

Ο,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο...

Η εβδομάδα που πέρασε ξεκίνησε πανηγυρικά για τον πρωθυπουργό. 
 
Ως άρχοντας μοίρασε, δια διαγγέλματος, στους υπηκόους του ένα πολύ μικρό μέρος των χρημάτων που τους είχε αφαιμάξει προηγουμένως.
 
Πίστευε πως με έναν επικοινωνιακό ορυμαγδό από τα φιλικά, προς τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα μαζικής ενημέρωσης θα άλλαζε την δυσμενή γι΄αυτόν επικαιρότητα. 
 
Θα επέβαλλε την ατζέντα του.
 
Αλλωστε τα 1.400.000.000 ευρώ είναι ένα εντυπωσιακό νούμερο, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίον προέκυψε. Ολη η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ περίμενε να δρέψει τους καρπούς της γαλαντομίας του πρωθυπουργού.
Ομως ο Πανάγαθος είχε άλλους σχεδιασμούς. Ερριξε μια καταιγίδα στην περιοχή της Μάνδρας και ακόμα μετράμε νεκρούς και κατεστραμμένες περιουσίες.
Εξ αντικειμένου, μια καταστροφή βαρύνει την εκάστοτε κυβέρνηση. Πλην όμως, αν φροντίσει να κινητοποιήσει έγκαιρα και κυρίως αποτελεσματικά τον κρατικό μηχανισμό, τότε λειτουργεί θετικά γι΄αυτήν.
 
Παραδείγματα: 
 
ο τρόπος που αντιμετώπισε τις πλημμύρες στην Γερμανία ο Γ.Σρέντερ, του χάρισε μιαν απρόσμενη εκλογική νίκη. Ή το τριχίλιαρο, που έδωσε ο Κώστας Καραμανλής-- άνευ διατυπώσεων και προϋποθέσεων-- στους πυροπαθείς το 2007, δεν επέτρεψε το ακραίο αυτό γεγονός με τους δεκάδες νεκρούς, να επηρεάσει δυσμενώς γι΄αυτόν το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ο Α.Τσίπρας όμως δεν εκτίμησε σωστά το μέγεθος της καταστροφής και δήλωσε την παρουσία του πολλές ώρες αργότερα, και μάλιστα χωρίς να εισέλθει μέσα στην πόλη της Μάνδρας όπως κατήγγειλε η δήμαρχος της πόλης. Ηλθε, είδε και απήλθε. 
Αφησε την καταστροφή πίσω του και απέδρασε στην Στοκχόλμη.
Την ζημία για τον ΣΥΡΙΖΑ την ολοκλήρωσε η σκηνοθετημένη κακόγουστα εμφάνιση της Δούρου, που με ψυχοπονιάρικο ύφος και επιμελώς τεθλιμμένο ρούχο, πίστεψε πως θα κάλυπτε την ανεπάρκεια της. 
Επί πλέον έκανε και μια μήνυση στον...Υψιστο για την θεομηνία.
 
Πριν καν ξεχαστεί η καταστροφή της Μάνδρας είχαμε τον πλήρη εξευτελισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, όταν μια ομάδα του Ρουβίκωνα εισέβαλε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Μεγάλο ζήτημα πώς μπήκαν, αλλά μέγιστο το πώς αποχώρησαν ανενόχλητοι. Υπήρξε προσυνεννόηση για το happening που συνέβη, όταν απουσίαζε ο Π.Καμμένος; Ηταν μια καλοστημένη πράξη, που ουσιαστικά στρεφόταν κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας;
Αντι ο υπουργός να ερευνήσει τι και πώς έγινε, τιμώρησε τα φαντάρια που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στην πύλη του υπουργείου. Ισως κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ να θέλουν να «τελειώσουν» με τον Π.Καμμένο, και το δείχνουν. Θα φανεί.
Το κακό πάντα τριτώνει. Είχαμε λοιπόν τα εκτεταμένα επεισόδια στην πορεία του Πολυτεχνείου στα οποία υπήρξε και πολυεθνική συμμετοχή. Μάλιστα, μια δικηγόρος, ομοϊδεάτισσα των ερυθροτραμπούκων, τραυματίστηκε σοβαρά από φίλια φωτοβολίδα και σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση της «φασιστικής αστυνομίας». Κάθε «λαϊκός αγώνας» έχει και τις παράπλευρες απώλειες του, όπως λένε οι «λαϊκοί αγωνιστές».
 
Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου μέσα σε μια εβδομάδα διαπίστωσαν, για μιαν ακόμα φορά, την παντελή ανυπαρξία του κράτους και την πλήρη επικράτηση της ανομίας, που έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Η ευφορία του πρωθυπουργικού μποναμά διήρκεσε λίγες μόνον ώρες. Τα γεγονότα των επομένων ημερών την διέλυσαν.
Από το καλοκαίρι και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αλλάξει την ατζέντα. Το επιχειρεί φιλοτίμως, αλλά αποτυγχάνει, γιατί αναφαίνονται σταδιακά όλα τα προβλήματα που, από ανικανότητα ή αδιαφορία ή ιδεολογική αγκύλωση, δεν προσπάθησε ή δεν θέλησε να τα επιλύσει.
Και οι χαρτοκλέφτες ακόμα, έχουν περιορισμένο αριθμό άσσων που μπορεί να εμφανίσουν. Το ίδιο και οι «χαρτοκλέφτες» της πολιτικής.  
Κάποτε οι άσσοι τελειώνουν και τότε μιλά η σκληρή πραγματικότητα.
 
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου