19.11.17

Προσφυγή ενστόλων στο ΣτΕ΅κατά του νέου μισθολογίου

Κατά του νέου μισθολογίου στρέφονται οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή της Ομοσπονδίας τους, οι οποίοι κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεις ακύρωσης του νόμου 4472/2017.
Πρόκειται για τη νομοθεσία με την οποία θεσπίστηκαν νέες μισθολογικές ρυθμίσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην προφυγή τους, υποστηρίζουν πως για τις περικοπές των αποδοχών τους δεν ελήφθη υπόψη η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας  και οι ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης των καθηκόντων τους, αλλά ούτε εκτιμήθηκε τεκμηριωμένα εάν μετά τις νέες μειώσεις θα ειναι επαρκές του εισόδημά του για μία αξιοπρεπή διαβίωση.
Οι ένστολοι αναφέρουν πως οι αποδοχές τους καθορίζονται σε μη συνταγματικά ανεκτά επίπεδα και μάλιστα κάτω από τα επίπεδα του νομοθετικού πλαισίου του 2014 (νόμος 4307/2014) που κρίθηκε αντισυνταγματικό από την Ολομέλεια του ΣτΕ, αλλά και κάτω  από τα επίπεδα του 2003 (νόμος 3205/2003). Ανάμεσα σε άλλα, επικαλούνται παλαιότερες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου  με τις οποίες είχαν δικαιωθεί οι ένστολοι για την αναδρομική από 1η Αυγούστου 2012 μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία ενστόλων στο πλαίσιο των επιταγών της μνημονιακής νομοθεσίας, όπως κάνουν αναφορά και στα πρακτικά του Συμβουλίου Συμμόρφωσης  του ΣτΕ για την μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις απόφασης της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου