13.12.17

Λύθηκε το μυστήριο με τα 100.000 ευρώ στο "πόθεν έσχες" του Π. Καμμένου

Το αυτοκίνητο που ο υπουργός Αμυνας πούλησε έναντι 100.000 ευρώ στον κουμπάρο του εφοπλιστή Καραγιώργη ανήκε στον διαβόητο πρώην δικτάτορα της Ουγκάντα
Το μυστήριο με τα 100.000 ευρώ που βρέθηκαν στη δήλωση του πόθεν έσχες του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου από πώληση αυτοκινήτου το 2015 λύθηκε. Σύμφωνα με έρευνα του ΣΚΑΪ (εδώ), ναυτιλιακή εταιρεία του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, ο οποίος είναι κουμπάρος του κ. Καμμένου, ήταν ο αγοραστής του αυτοκίνητου.
Τι είδους όμως είναι αυτό το αυτοκίνητο που αξίζει 100.000 ευρώ σε τέτοια εποχή κρίσης και καθίζησης των τιμών;
Σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για θωρακισμένη Mercedes του 1978 που ανήκε στον διαβόητο πρώην δικτάτορα της Ουγκάντα Ιντι Αμίν Νταντά, γεγονός που ενδέχεται να προσέδωσε στο όχημα συλλεκτική αξία.
Ενα μοντέλο σαν αυτό που είχε ο Αμίν Νταντά
Αλλα μοντέλα που χρονολογούνται από την εν λόγω περίοδο πωλούνται σήμερα προς 5.000 έως 10.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτιλιακή Times Navigation του κ. Καραγιώργη μεταπούλησε στη συνέχεια το όχημα σε συλλέκτη από την Αγγλία.
Ο κ. Καραγιώργης συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις ολλανδικές Αρχές για πλαστογραφία και δόλια πτώχευση, αν και έχει αντικρούσει τις κατηγορίες στα δικαστήρια.
Ο Νταντά, που πέθανε στην εξορία το 2003, έμεινε στην εξουσία από το 1971 έως το 1979. Το καθεστώς του ήταν γνωστό για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διωγμούς, δολοφονίες και διαφθορά. Τα ΜΜΕ τον είχαν χαρακτηρίσει -και όχι αδίκως- ως «Χίτλερ της Αφρικής».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου