16.12.17

Η Μις Γαλλία 2018 στη μάχη κατά της βίας των γυναικών

Ποια θα είναι η Μις Γαλλία 2018; 
Τριάντα miss από 30 περιοχές της Γαλλίας, ηλικίας από 18 έως 24 ετών διαγωνίζονται σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς που είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά της βίας που υφίστανται οι γυναίκες. Τα καλλιστεία θα μεταδοθούν απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο TF1.
"Σε μια ώρα μεγάλης τηλεθέασης, η διοργάνωση αυτή θα είναι η ευκαιρία για να καταγγελθεί η βία σε των γυναικών", ανακοίνωσε η Σιλβί Τελιέ, Μις Γαλλία 2002, γενική διευθύντρια της εταιρίας Miss France, θυγατρικής του ομίλου οπτικοακουστικών παραγωγών Endemol.
Για τη Ραφαέλ Ρεμί-Λελέ, εκπρόσωπο της οργάνωσης "Τολμείστε τον φεμινισμό!", "είναι κρίμα η μόνη βραδιά της χρονιάς στην τηλεόραση που είναι αφιερωμένη στις γυναίκες να καλλιεργεί την ιδέα της γυναίκας ως αντικείμενο. Η εκλογή της Μις Γαλλία είναι ένας διαγωνισμός που βασίζεται σε μειωτικά και γελοία κριτήρια ομορφιάς. Θα ήταν πιο δίκαιο να αξιοποιούνται τα ταλέντα παρά τα εξωπραγματικά στερεότυπα της ωραίας εμφάνισης.
Εκτιμώντας από την πλευρά της ότι οι φεμινίστριες δίνουν λάθος μάχη βάζοντας στο στόχαστρο την εκλογή της Μις Γαλλία, η Σιλβί Τελιέ δηλώνει ότι τα κριτήρια δεν είναι μόνο φυσικά. "Εδώ και μερικά χρόνια, οι miss δραστηριοποιούνται για καλούς σκοπούς, κυρίως για τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου