18.12.17

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε διαπράξει περισσότερες από 500 κλοπές οχημάτων

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η σπείρα είχε κλέψει οχήματα από περιοχές της Αττικής και τα πουλούσε σε περιοχές της Κρήτης και της Μεσσηνίας.

 Σπείρα που αποτελούνταν από 12 άτομα ελληνικής καταγωγής, η οποία τα τελευταία 5 χρόνια είχε διαπράξει περισσότερες από 500 κλοπές οχημάτων εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η σπείρα είχε κλέψει οχήματα από περιοχές της Αττικής και τα πουλούσε σε περιοχές της Κρήτης και της Μεσσηνίας.

Οι δράστες παρέδιδαν κωδικούς κοπής σε κλειδαρά για να φτιάξουν κλειδιά για τα αυτοκίνητα, ενώ είχαν στην κατοχή τους 12 laptop με ειδικό λογισμικό, με το οποίο παραβίαζαν τον ακινητοποιητή (Immobilizer) των αυτοκινήτων.

Η σπείρα, η οποία λειτουργούσε με αυστηρούς κανόνες δομής και δράσης τα τελευταία πέντε χρόνια, διέθετε κατόπιν προς πώληση τα κλεμμένα αυτοκίνητα στέλνοντάς τα στην Κρήτη και την Μεσσηνία.
Η αστυνομία εντόπισε κρησφύγετα όπου υπήρχε εξοπλισμός για τις κλοπές, ενώ ειδικό ρόλο στην οργάνωση διαδραμάτιζε 41χρονος ο οποίος είχε συνεργείο. Σημειώνεται ότι η επωνυμία του συνεργείου παρέπεμπε σε εταιρεία και δεν κινούσε υποψίες.
Ειδικότερα, η σπείρα έφτιαχνε κλειδιά για να ανοίγει τα οχήματα, με έναν 32χρονο να κατασκευάζει κλειδιά με τους κωδικούς που του έδιναν άλλα μέλη ακόμη και τις βραδινές ώρες. 
Τρεις από τους συλληφθέντες έδιναν παραγγελίες για συγκεκριμένα αυτοκίνητα.
Δύο ακόμη άτομα, τα οποία διαθέτουν κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων, αναζητούνται για την υπόθεση.
Τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης έκαναν πολυτελή ζωή, ενώ κάποιοι εξ αυτών «έσπρωχναν» και ναρκωτικά. Η αστυνομία εντόπισε 5 κιλά κάνναβη και 143 γραμμάρια κοκαΐνης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου