13.12.17

ΦΩΤΟ - Ομιλία της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Καλαμάτα για τον πολιτισμό

Τη θέση της Νέας Δημοκρατίας στον πολιτικό και ιδεολογικό χάρτη προσδιόρισε η πρώην υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στην ομιλία που έκανε το απόγευμα στην Καλαμάτα.
Υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ο εκφραστής της μεσαίας τάξης και ο θεματοφύλακας του κοινωνικού φιλελευθερισμού.
Ήταν ομιλία που διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, την οποία παρακολούθησε, εκπροσωπώντας τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά –που βρίσκεται στην Αθήνα στο πλευρό του αδερφού του ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας- η σύζυγός του Γεωργία, ενώ απουσίασαν ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος αλλά και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επέλεξε να παρακολουθήσει εκδήλωση του ΚΑΠΗ Καλαμάτας…
Το θέμα της ομιλίας της βουλευτίνας στην Α’ Αθήνας και υπεύθυνης του Τομέα
Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Δ., Όλγας Κεφαλογιάννη, ήταν «Ο Πολιτισμός, δύναμη ανάπτυξης και ευημερίας για την περιφέρεια και την Ελλάδα».
Ωστόσο έκανε γενικότερες πολιτικές αναφορές, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την οποία υποστήριξε ότι διέλυσε μέσα σε λίγα χρόνια όλα όσα κατάφερε για τη χώρα η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αφανισμό
τη μεσαία τάξη «με μια υποτιθέμενη αριστερή πολιτική υπερφορολόγησης».
Η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε επανειλημμένες αναφορές στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας μάλιστα ότι εάν δεν έριχναν την κυβέρνησή του η χώρα θα είχε βγει ήδη από
τα μνημόνια και θα είχε μπει σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά.
Σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι πέρα από τη σημασία του για τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας, είναι καθοριστικός και ο αναπτυξιακός του ρόλος. Πρόσθεσε επίσης ότι σε περιοχές όπως η Μεσσηνία η διασύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό θα δώσει
μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική.
Η βουλευτής ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία προσέφερε σημαντικό έργο στον τομέα του Πολιτισμού, απαρίθμησε πολλά και μεγάλα έργα που έγιναν στη Μεσσηνία, τα περισσότερα από τα όποια, τόνισε, δρομολογήθηκαν όταν ο Αντώνης Σαμαράς ήταν υπουργός Πολιτισμού.
Σε ό,τι αφορά την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης στον τομέα του Πολιτισμού, η Όλγα Κεφαλογιάννη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και καμία στόχευση, σχολιάζοντας μάλιστα ότι σε τρία χρόνια έχει αλλάξει τρεις φορές ο υπουργός Πολιτισμού.
Την Όλγα Κεφαλογιάννη καλωσόρισε και προλόγισε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Ν.Δ., Νατάσσα Κυριακοπούλου που επίσης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και τους κυβερνητικούς βουλευτές της Μεσσηνίας, τονίζοντας ότι αντί να απολογηθούν για τη στασιμότητα στα μεγάλα έργα που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, συμπεριφέρονται με αλαζονεία, υβρίζουν και συκοφαντούν, θεωρώντας ότι έτσι θα κρύψουν τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγήσει. Μεταξύ άλλων η κ. Κυριακοπούλου ισχυρίστηκε ότι με τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά σήμερα θα είχε ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Καλό Νερό-Τσακώνα, θα κόντευε να ολοκληρωθεί ο δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος, ενώ σημείωσε επίσης ότι η σημερινή κυβέρνηση βρήκε σχεδόν ολοκληρωμένη την περιμετρική οδό της Καλαμάτας, όπως και το φράγμα στο Φιλιατρινό ποτάμι.

Στ.Μ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου