14.12.17

Απεργία: Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας

Με κεντρικό σύνθημα  «Το Τερματίσατε» χιλιάδες εργαζομένων διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, ανταποκρινόμενοι στις απεργιακό κάλεσμα που απήθυναν ΓΣΕΕ  και ΑΔΕΔΥ.
Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από τις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία προς τη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα στα πλακάτ την φράση «Το τερματίσατε».
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τις «αδιέξοδες και ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές που έχουν στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της σε συντονισμό με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας. «Όσο συνεχίζονται οι ίδιες καταστροφικές και μνημονιακές πολιτικές, τόσο θα συνεχίζεται ο αγώνας, με κάθε μέσο και τρόπο» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.
Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν επίσης από τις 10.30 στην πλατεία Ομονοίας και πραγματοποίησαν διακριτή πορεία που κατέληξε στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
Στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας που σε δηλώσεις του επιτέθηκε στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της ότι κάνει «μια βρώμικη δουλειά εις βάρος του ελληνικού λαού» .
Στις πορείες συμμετείχαν περίπου 16.000 άτομα σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Αστυνομίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου