28.1.17

ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Απειλές κατά της ζωής του διαχειριστή του Newsmessinia

Στο στόχαστρο  της παρα-δημοσιογραφίας της Μεσσηνίας  βρέθηκε σήμερα  ο διαχειριστής του Newsmessinia  με απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας του και χυδαίο υβρεολόγιο   σε τηλεφωνική κλήση που δέχθηκε τις μεσημεριανές ώρες

Πληροφορούμαι το σαπρόφυτο της γκαιμπελικής δημοσιογραφίας,  μισθοφόρο  επιχειρηματικών και πολιτικών  συμφερόντων ότι το Newsmessinia  δεν πτοείται και θα  συνεχίσει αταλάντευτο στην γραμμή που ακολουθεί  επί σειρά ετών .

Καθιστούμε υπεύθυνο για την σωματική μας ακεραιότητα τον νεόκοπο  (δημοσιογράφο)ενώ  τα πειστήρια των απειλών ,εκφοβισμού, τραμπουκισμού και χυδαίου υβρεολογίου   εις βάρος μας  μέσα στις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν στις αρμόδιες αρχές

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ: «Χορός » για δύο στον Δήμο Πύλου – Νέστορος

ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ !!!

Αν και οι δημοτικές εκλογές   έχουν βάθος χρόνου  αρχίζει δειλά- δειλά να διαμορφώνεται  το σκηνικό με τις υποψηφιότητες που θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτές 


Στον δήμο Πύλου – Νέστορος  δύο θα είναι οι ισχυροί  διεκδικητές  του δημαρχιακού θώκου

Ο νύν δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης  με ισχυρή λαική βάση ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα την πρόθεση του για την διεκδίκηση  και  Τρίτης  θητείας στην κοπή πίτας του συνδυασμού του  την περασμένη  εβδομάδα  στο κέντρο «ΜΗΔΕΝ » της Πύλου και ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος  ο οποίος  έχει αρχίσει τις προετοιμασίες του συνδυασμού του με βολιδοσκοπήσεις και επαφές με πρόσωπα όλων των επαγγελματικών τάξεων του δήμου 

Ο Λεωνίδας  Φιλιππόπουλος  διαθέτει  μεγάλη αναγνωρισιμότητα  σε όλη την επικράτεια του δήμου  και χαίρει  εκτίμησης  ιδιαίτερα  στις  παραγωγικές ηλικίες , ενώ θεωρείται από  δυνάμεις της αντιπολίτευσης σαν ο ποιο ικανός να αντιμετωπίσει  τον Δημήτρη Καφαντάρη μετατρέποντας τις εκλογές σε ντέρμπυ από ….εκλογικό περίπατο του νυν δημάρχου με τις μέτριες έως ασήμαντες υποψηφιότητες των περασμένων εκλογών 


Β.Μ.

ΦΩΤΟ - Απο Απρίλιο το νέο 50ευρω

Στις 4 Απριλίου 2017 θα τεθεί σε κυκλοφορία το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ, με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας του.
 
Η εικόνα του νέου χαρτονομίσματος είναι από το
newsbomb.gr.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων παραμένει πολύ μικρός σε σχέση με τον αυξανόμενο αριθμό των γνήσιων τραπεζογραμματίων που βρίσκονται σε κυκλοφορία (πάνω από 19 δισεκατομμύρια κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016).
Tο δεύτερο εξάμηνο του 2016 αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία περίπου 353.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ, δηλαδή σημειώθηκε ελαφρά αύξηση συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2016 και μείωση κατά 20,7% συγκριτικά με το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Τα τραπεζογραμμάτια των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2016, το ποσοστό των πλαστών τραπεζογραμματίων των 20 ευρώ αυξήθηκε και το αντίστοιχο ποσοστό των 50 ευρώ μειώθηκε. Οι δύο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί στο 80,3% του συνόλου των πλαστών τραπεζογραμματίων.
Η πλειονότητα (93,6%) των πλαστών τραπεζογραμματίων εντοπίστηκαν σε χώρες της ζώνης του ευρώ. Περίπου 5,4% εντοπίστηκαν σε κράτη μέλη της ΕΕ που δεν συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ και 1% εντοπίστηκε σε άλλα μέρη του κόσμου.

Facebook: Ρυθμίστε τι θα γίνει η σελίδα σας όταν πεθάνετε

Είναι κάτι που όλοι απευχόμαστε αλλά που τελικά κανείς δεν μπορεί να αποφύγει.
Για αυτό το Facebook σας δίνει τη δυνατότητα να αφήσετε μια… διαθήκη: τι θα γίνει η σελίδα σας όταν πάτε στον άλλο κόσμο!
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τι θα απογίνει το προφίλ σας αν και όταν αποδημήσετε εις Κύριον.
Στο μενού των ρυθμίσεων, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για να ορίσετε διαχειριστή της σελίδα σας, όποιον θέλετε, σε περίπτωση θανάτου.
Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα το Facebook να διαγράψει εντελώς το λογαριασμό σας.
Αν λοιπόν θέλετε να ρυθμίσετε τη facebookικη… διαθήκη σας, πρέπει να πάτε στο μενού:
Στα ελληνικά:
Ρυθμίσεις–> Ασφάλεια–> Υπεύθυνος λογαριασμού σε περίπτωση θανάτου
Στα αγγλικά: Settings–> Security –> Legacy Contact

ΦΩΤΟ : ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ – ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ Η Δ.Ο.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – «ΕΛΑΜΨΕ » ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ






Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Καλαμάτας για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου διασκέδασης "Μενού και Γεύση". με την παρουσία του εκπροσώπου τύπου και βουλευτή Α΄ Αθήνας Βασίλη Κικίλια ως επίσημου προσκεκλημένου, και κύριου ομιλητή και  του  πρώην Πρωθυπουργού  βουλευτή Μεσσηνίας Αντώνη Σαμαρά  .
Παρόντες επίσης ήταν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας  κος Χρυσόστομος, που ευλόγησε την πίτα και την εκδήλωση, οι αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη της ΝΔ.
Ερωτηματικά  στα κομματικά στελέχη προκάλεσε η επιδεικτική απουσία τους τέως υπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου ο οποίος απέστειλε επιστολή η οποία δεν διαβάστηκε  καθώς και η απουσία του τέως βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη  ο οποίος επίσης απέστειλε επιστολή 


Αυτές είναι οι 5 κορυφαίες εφαρμογές που πρέπει να έχουν όλοι στο pc τους

Παρόλο που οι εφαρμογές για τα κινητά τηλέφωνα είναι πολύ πιο δημοφιλείς, οι περισσότεροι διαθέτουμε και από ένα λάπτοπ ή υπολογιστή στο σπίτι.

Το πιθανότερο όμως είναι να τα παραμελούμε και να μην έχουμε φροντίσει να τα… εξοπλίσουμε με έξυπνες εφαρμογές.

Το business insider προτείνει τις κορυφαίες 5 εφαρμογές που όλοι πρέπει να έχουμε στο pc μας:
1. Polar

Το polar είναι μία εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών με πολλά εργαλεία και εύκολο χειρισμό που διευκολύνει τους ερασιτέχνες. Η λειτουργία του θυμίζει αρκετά το Adobe Lightroom, με αρκετές δυνατότητες επεξεργασίας στα χρώματα και τα εφέ. Διατίθεται δωρεάν από το Microsoft store.

2. Drawboard PDF

Με το Drawboard PDF, μπορείτε να απαλλαγείτε από το Adobe Acrobat Reader για τα καλά. Το βελτιωμένο app σας επιτρέπει να σχολιάσετε τα έγγραφα με σχέδια ή σημειώσεις και να τα μοιραστείτε, χωρίς να σπαταλάτε χαρτί ή να μπερδεύεστε.

3. Vectr

Εάν έχετε προσπαθήσει να δημιουργήσετε μέσω Word ένα σχέδιο σε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο ή ακόμα και στο βιογραφικό σας, γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να πετύχετε ένα ελκυστικό αποτέλεσμα. Το Vectr σας δίνει τη δυνατότητα να το κάνετε, δημιουργώντας μακέτες, λογότυπα και όμορφα σχέδια. Η  εφαρμογή έχει σχεδιαστεί τόσο για αρχάριους και προχωρημένους σχεδιαστές και διατίθεται δωρεάν από το Microsoft store.

4. Flipboard

Ουσιαστικά, το flipboard είναι το προσωπικό σας περιοδικό, καθώς παρέχει τη δυνατότητα να προσαρμόζετε τα πράγματα που σας αρέσει να διαβάζετε, να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα και να αποθηκεύετε άρθρα για να τα διαβάσετε αργότερα. Το flipboard διατίθεται δωρεάν από το Microsoft store.
5. Todoist

Με αυτή την εφαρμογή, μπορείτε να ξεχάσετε να κίτρινα αυτοκόλλητα χαρτάκια στα οποία σημειώνετε τις υποχρεώσεις σας, καθώς αποτελεί μία εικονική λίστα από όσα θέλετε ή πρέπει να κάνετε, όπως ψώνια ή οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Αυτή η εικονική λίστα μπορεί να συγχρονιστεί με άλλες συσκευές σας και μπορείτε ακόμα και να τη μοιραστείτε με συναδέλφους ή φίλους. Η εφαρμογή todoist διατίθεται δωρεάν στη βασική της μορφή, αλλά έχει χρέωση στην επαγγελματική της έκδοση.

Το τελευταίο άρθρο του Ψυχάρη: Ευθύνες στις τράπεζες και κυβερνήσεις για το κλείσιμο του ΔΟΛ

Στο ΔΟΛ εργάζονται περίπου 500 εργαζόμενοι οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους έξι μήνες.
Ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης  στο άρθρο του στο  τελευταίο ΒΗΜΑ που θα κυκλοφόρησει αύριο με τίτλο «Ποιος στραγγαλίζει τον τύπο» κατηγορεί τις τράπεζες και κυβερνήσεις :

"Οι διοικούντες τις τέσσερις τράπεζες, χωρίς καµία αίσθηση ιστορικότητας και δηµοκρατικής ευθύνης, αγνοούν επίσης ότι µε τις σαράφικες επιλογές τους στραγγαλίζουν τις καταξιωµένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού φωνές της ευρύτερης δηµοκρατικής παράταξης και επιχειρούν να σβήσουν από τον εκδοτικό χάρτη τις σοβαρότερες εκφράσεις ορθολογισµού και εθνικού συµφέροντος.
Δεν αντιλαµβάνονται ότι µαζί µε «Το Βήµα» και «Τα Νέα» θα υποβαθµιστούν αξίες του αστικού µεταπολεµικού συστήµατος και θα καταρρεύσουν βασικές εστίες των Γραµµάτων, της Τέχνης και του Πολιτισµού. Και µαζί τους βεβαίως η κυβέρνηση και η αξιωµατική αντιπολίτευση που υποκριτικά εκδηλώνουν το ανδιαφέρον τους για τη διάσωση των εφηµερίδων αλλά επί της ουσίας αδιαφορούν και δεν συναινούν για την καταθεση µιας τροπολογίας που θα µπορούσε να λύσει προσωρινά το χρηµατοδοτικό πρόβληµα.

Στην πραγµατικότητα οι δύο εφηµερίδες, που εκδίδονται από τη δεκαετία του ’20, φιµώνονται!
Η διοίκηση του ΔΟΛ επιφυλάσσεται να αναπτύξει δηµοσίως τα επιχειρήµατά της σχετικά µε τη δίωξη του Οργανισµού.
Οι εργαζόµενοι, όλοι όσοι υπηρέτησαν και υπηρετούν τις αξίες της ακηδεµόνευτης δηµοσιογραφίας, συνεχίζουν και θα συνεχίσουν, παρά τις αντιξοότητες, τον αγώνα για τη διάσωση του Οργανισµού, των ιστορικών εφηµερίδων και των άλλων εκδόσεών του.
Αυτή είναι η υπόσχεσή µας σε όλους εσάς που µείνατε µαζί µας τόσα χρόνια"

Άφησαν την εκπαίδευση για να κάνουν... σeξ !

Με αποπομπή από το αστυνομικό σώμα βρίσκονται αντιμέτωποι δύο έφεδροι αξιωματικοί μετά το καυτό βίντεο που ανέβηκε στο facebook.


Οι δύο δόκιμοι αστυνομικοί πιάστηκαν στα πράσα από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας να ερωτοτροπούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.
Το ζευγάρι πιάστηκε στα πράσα στο γυμναστήριο στο σχολείο κατάρτισης Υπαξιωματικών και Αξιωματικών στο Περού.



Οι έφεδροι αξιωματικοί μπορεί να αποπεμφθούν από το αστυνομικό σώμα μετά το βίντεο που κάνει θραύσει στο facebook. Στο θολό βίντεο φαίνεται το ζευγάρι να ανταλλάζει φιλιά φορώντας τις στολές του. 
Ο άντρας αρχίζει να γδύνει τη γυναίκα ενώ συνεχίζουν να φιλιούνται, με εκείνη να βγάζει την μπλούζα και το σουτιέν της όσο φουντώνει το πάθος ανάμεσά τους.

Η γυναίκα καταλήγει εντελώς γυμνή και ο άντρας κάθεται άνετα στον καναπέ, όπου και αρχίζουν να κάνουν έρωτα. Φέρεται να είναι αντιμέτωποι με πειθαρχικό παράπτωμα μετά το σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει το Περού.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ - Κοίτα που το παρκάρισε ο παππούς !

Έχουμε δει παρκαρίσματα και παρκαρίσματα. Πάνω κάτω, αριστερά δεξιά. 

Αυτό που έγινε στις Ηνωμ. Πολιτείες δεν έχει προηγούμενο. 

Στην προκειμένη περίπτωση, ένας 79χρονος που εκ των υστέρων απεδείχθη ότι είχε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, «απογείωσε» σε ένα πάρκινγκ εμπορικού κέντρου στις ΗΠΑ το Toyota Camry που οδηγούσε και το... προσγείωσε πάνω σε άλλα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Αστυνομία και ασφαλιστικές εταιρείες διαπίστωσαν μόνον υλικές ζημιές (τι πιο πολλές υπέστησαν μια BMW X5 και ένα Lincoln MKT) και αυτό διότι θα μπορούσαν να υπάρχουν πολύ σοβαρότερα επακόλουθα.  

 Ενδεικτικό του προβλήματος που αντιμετώπιζε ο συγκεκριμένος οδηγός είναι ότι δεν θυμόταν πώς ακριβώς κατάφερε και «απογείωσε» το Campry, όπως σημειώνεται στην αναφορά της αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο. 

Πάντως μετά την καταγραφή του συμβάντος η τροχαία προχώρησε στην αφαίρεση της άδειας οδήγησής του αφού προηγουμένως διαπιστώθηκε πως ο 79χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης - Κάθειρξη 20 ετών σε ηγούμενο Αγ. Όρους για επεισόδια το 2013

Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον ηγούμενο της παλιάς Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, όπως επίσης σε έναν ακόμη μοναχό της ίδιας Αδελφότητας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τον Ιούλιο του 2013 στο αντιπροσωπείο (κονάκι) της Μονής, στις Καρυές.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, οι δύο καταδικασθέντες ζηλωτές μοναχοί -που δεν παρέστησαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο- οδηγούνται στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο δεν χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα που θα αποσταλούν στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, ώστε να συλληφθούν οι φυγόποινοι και να οδηγηθούν στη φυλακή.
Το δικαστήριο έκρινε, κατά πλειοψηφία, ένοχο τον ηγούμενο Μεθόδιο ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε ως φυσικός αυτουργός για έκρηξη, πρόκληση εμπρησμού κ.ά.
Σημειώνεται, ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν, όταν δικαστικοί επιμελητές επιχείρησαν να εκκενώσουν το αντιπροσωπείο, κατ' εφαρμογήν προηγούμενης δικαστικής απόφασης, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν αντιδράσεις και να εκτοξευτούν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ.
Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν άλλοι έξι ζηλωτές μοναχοί, οι οποίοι καταδικάστηκαν ως απλοί συνεργοί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, αλλά τους χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια να αφεθούν ελεύθεροι έως το Εφετείο. Αντίθετα με τους παραπάνω το Δικαστήριο αθώωσε τρεις λαϊκούς που παραπέμφθηκαν σε δίκη για εμπλοκή στα ίδια επεισόδια.
Όσοι εκ των κατηγορούμενων μοναχών παρέστησαν στο δικαστήριο ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους ότι βρέθηκαν σε θέση άμυνας κι έκαναν λόγο για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τόνισαν ότι προέβησαν στις πράξεις τους για να προστατεύσουν το κονάκι αλλά και προς εκφοβισμό.
Τα παραπάνω επεισόδια εντάσσονται στην πολυετή διαμάχη μεταξύ παλιάς και νέας Αδελφότητας Εσφιγμένου. 
Η νέα Αδελφότητα συγκροτήθηκε, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους το 2005 και έκτοτε θεωρείται νόμιμη, αλλά η παλιά αρνείται να παραδώσει το Μοναστήρι και το αντιπροσωπείο, με συνέπεια να σημειώνονται κατά καιρούς εντάσεις και επεισόδια, αμαυρώνοντας την εικόνα της μοναστικής Πολιτείας.

Seleo.gr

Βρέθηκε νεκρός Ουκρανός μοναχός στο Αγιον Όρος

Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ της εξαφάνισης ενός δόκιμου μοναχού ο οποίος βρισκόταν ως επισκέπτης στο Άγιον Όρος.

Ο 43χρονος Ουκρανός, ο οποίος αγνοούνταν από τις 16 Ιανουαρίου, βρέθηκε νεκρός σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο δόκιμος μοναχός, ξεκίνησε από τη Μονή Σιμωνόπετρας να πάει με τα πόδια στη Μονή Καρακάλλου τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και ενώ επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή.

Η εξαφάνισή του έγινε αντιληπτή μία εβδομάδα μετά, στις 23 Ιανουαρίου, οπότε και δηλώθηκε στην Αστυνομία.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του και σήμερα η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε σε ορεινό μονοπάτι μεταξύ των Μονών Φιλοθέου και Σιμονόπετρας.


Πηγή: thestival

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το τελευταίο φύλλο του Βήματος !

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο του Βήματος. 

Πρόκειται για το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας,  που θα κυκλοφορήσει αύριο 29 Ιανουαρίου για τελευταία φορά. 

Η διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη αναστέλλει την κυκλοφορία των εφημερίδων Βήμα της Κυριακής και ΝΕΑ μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες εβδομάδες. 
Στον ορίζοντα διαφαίνεται σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, όπως λένε πληροφορίες οι εφημερίδες θα υπάρχουν μόνο σε ηλεκτρονική μορφή.       
Κι αυτό γιατί το χαρτί για εκτύπωση τελειώνει.
Στο τελευταίο φύλλο υπάρχει άρθρο για το «ποιοι στραγγαλίζουν τον Τύπο», που θεωρείται ως ‘άλλη μία επίθεση στην κυβέρνηση. 

Πότε πέφτουν Τσικνοπέμπτη, Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα

Δείτε ποιες ημέρες πέφτουν οι Απόκριες και πότε θα καθίσουμε… σπίτι λόγω αργιών
 – Πότε πέφτουν Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα.

Η Τσικνοπέμπτη φέτος θα «πέσει» στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ οι Απόκριες την Κυριακή στις 26 του μηνός.

Παραδοσιακό τριήμερο είναι και αυτό της Καθαράς Δευτέρας στις 27 Φεβρουαρίου, αλλά και της Πρωτομαγιάς που φέτος θα «πέσει» Δευτέρα.
Το Πάσχα φέτος είναι στις 16 Απριλίου.
Δυστυχώς, η 25η Μαρτίου «πέφτει» Σάββατο, όπως και η 28η Οκτωβρίου.
Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου είναι του Αγίου Πνεύματος, ενώ Τρίτη «πέφτει» ο Δεκαπενταύγουστος.
Τα Χριστούγεννα του 2017 «πέφτουν» Δευτέρα, όπως και η Πρωτοχρονιά του 2018.

Δείτε όλες τις αργίες του 2017:

• 27 Φεβρουαρίου, Δευτέρα, Καθαρά Δευτέρα

• 25 Μαρτίου, Σάββατο, Επέτειος της Επανάστασης του 1821

• 14 Απριλίου, Παρασκευή, Μεγάλη Παρασκευή

• 16 Απριλίου, Κυριακή, Πάσχα

• 17 Απριλίου, Δευτέρα, Δευτέρα του Πάσχα

• 1 Μαΐου, Δευτέρα, Πρωτομαγιά

• 5 Ιουνίου, Δευτέρα, Αγίου Πνεύματος

• 15 Αυγούστου, Τρίτη, Κοίμηση της Θεοτόκου

• 28 Οκτωβρίου, Σάββατο, Επέτειος του «Όχι»

• 17 Νοεμβρίου, Παρασκευή, Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

• 25 Δεκεμβρίου, Δευτέρα, Χριστούγεννα

• 26 Δεκεμβρίου, Τρίτη, Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Χαμός με 45χρονο που είχε 27 συζύγους!

Συνελήφθη στο σπίτι της 27ης συζύγου του, ύστερα από καταγγελία της 25ης γυναίκας του για ζητήματα προίκας, βυθίζοντας την... 28η σύζυγό του στην απελπισία!

Ο μόλις 45 ετών Γιασίν Μπιαπάρι (φωτό), από το Μπανγκλαντές, αποδεικνύεται ιδιαίτερα παραγωγικός σε γάμους αλλά και άπληστος σε επίπεδο προίκας.

Σύμφωνα με την «Hindustan Times», ο Μπιαπάρι παντρεύτηκε την 25η σύζυγό του, την Τάνια, το 2011, στην οποία είχε πει ότι είχε παντρευτεί στο παρελθόν μόνο δύο φορές. Αυτή, ωστόσο, μετά τον γάμο ανακάλυψε ότι είχε το... νούμερο 25 στην προσωπική ζωή του άνδρα της και κατάφερε να εντοπίσει τόσο τα ονόματα όσο και τις διευθύνσεις των 17 από τις 24 προηγούμενες συζύγους του.

Εγινε έξαλλη

Επίσης, στην αγωγή που κατέθεσε η 25η σύζυγος υποστηρίζει ότι ο πολύγαμος είναι και πολύτεκνος, αφού έχει δύο κόρες από τη δεύτερη σύζυγό του, γιο από την τρίτη, άλλον γιο από την έβδομη σύζυγό του και κόρη από την 24η. Για να μπορεί να τρέχει δε από τη μία σύζυγο στην άλλη επικαλούνταν φόρτο εργασίας που τον κρατούσε για πολλές ώρες και μέρες μακριά από τα... σπίτια του.

Η 25η, όταν έμαθε όλα αυτά, έγινε έξαλλη, δεδομένου ότι την κακομεταχειριζόταν και της είχε δημιουργήσει προβλήματα με την προίκα της, οπότε αποφάσισε να τον κυνηγήσει δικαστικά. Μετά τη σύλληψή του, ο Μπιαπάρι κατέθεσε αίτημα να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό.

Νέα δημοσκόπηση της MARC - Οργή της κοινωνίας για τον ΣΥΡΙΖΑ

Αγκαλιά με την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας MARC που διενεργήθηκε για λογαριασμό του "Πρώτου Θέματος".

Σε αυτή φαίνεται να παγιώνεται το σκηνικό της επικράτησής της Νέας Δημοκρατίας με υψηλό ποσοστό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την οργή της κοινωνίας. 

Παράλληλα, οι πολίτες σε συντριπτικό ποσοστό θεωρούν ότι η διετής διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβλαψε τη χώρα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται σε όλους τους δείκτες και εφόσον στηθούν οι κάλπες με αυτές τις συνθήκες, όπως φαίνεται να προεξοφλείται, θα κατακτήσουν αυτοδύναμη πλειοψηφία με 159 έδρες στην επόμενη κοινοβουλευτική σύνθεση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διευρύνει έτι περαιτέρω την απόσταση που εδώ και καιρό τη χωρίζει από το κυβερνών κόμμα και με το 27,8% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου έχει πλέον υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με το ισχνό 13,7%, στο οποίο ανέρχεται πλέον η απήχησή του υπολείπεται κατά 13,5 μονάδες.

Το υψηλό αυτό "γαλάζιο" προβάδισμα, ωστόσο, μπορεί να φτάσει έως τις 20 μονάδες, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της MARC, οι οποίοι με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων, που φτάνουν στο 17%, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι η δύναμη της Ν.Δ. θα κινηθεί σε επίπεδα πέριξ του 38,3% (με ανώτερο το 41,3% και κατώτερο το 35,3%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει κοντά στο 18,9% (μεταξύ του 21,3% και του 16,5%).

Το καθημερινό μπάνιο... βλάπτει

Σύμφωνα με νέα μελέτη ωστόσο, το να αρχίσουμε να το παραλείπουμε δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, καθώς υποστηρίζει ότι μπορεί να μας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Πολλοί από εμάς ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα ντους, είτε γιατί μας βοηθά να ξυπνήσουμε, είτε γιατί θέλουμε να νιώθουμε φρέσκιοι όλη μέρα. Σύμφωνα με νέα μελέτη ωστόσο, το να αρχίσουμε να το παραλείπουμε δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, καθώς υποστηρίζει ότι μπορεί να μας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
Η μελέτη του Κέντρου Γενετικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Γιούτα έδειξε ότι τα πολύ συχνά ντους καταστέφουν το ανθρώπινο μικροβίωμα, μία συλλογή από μικρόβια, βακτήρια και ιούς που ζουν πάνω και μέσα στο σώμα μας.
 Η διαταραχή αυτού του “μικροβιακού οικοσυστήματος του ορανισμού”, μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, τη διαδικασία της πέψης, ακόμη και την καρδιά.
Τα μέλη μιας απομονωμένης φυλής του Αμαζονίου που ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον έξω κόσμο το 2009 φέρουν το πλουσιότερο μικροβίωμα που έχει ανακαλυφθεί ποτέ σε ανθρώπους. 

Το περίεργο όμως είναι ότι τα βακτήρια που ζουν στο δέρμα και το έντερό τους είναι ανθεκτικά τόσο στα φυσικά όσο και στα συνθετικά αντιβιοτικά.
Η εξέταση του μικροβιώματος των Γιανομάμι επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής μειώνει την ποικιλία των μικροβίων που ζουν μέσα και πάνω μας. 

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν μάλιστα ότι η μειωμένη αυτή ποικιλότητα σχετίζεται με σύγχρονες ασθένειες όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και ο καρκίνος.


stogiatro.gr

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ !!! Από Δευτέρα τα ραβασάκια της εφορίας για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες

Ψυχρολουσία περιμένει από τη Δευτέρα 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες - γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους - καθώς αρχίζει η αποστολή των ειδοποιητηρίων με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές.
και καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 28η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, για τους ελεύθερους επαγγελματίες οι εισφορές κύριας σύνταξης ανέρχονται στο 20%του μέσου μηνιαίου καθαρού φορολογητέου εισοδήματος του 2015, για την υγεία 6,95% ενώ προβλέπεται και εισφορά 10 ευρώ για την ανεργία.

Σοκ από το διάταγμα Τραμπ, η Google ανακαλεί το προσωπικό της στις ΗΠΑ

Ανησυχίες και καταγγελίες

Μετά το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ να «παγώσει» την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες, η Google ανακάλεσε το προσωπικό της που βρίσκεται εκτός της χώρας να επιστρέψει στις ΗΠΑ.
Η Google είπε στο BBC ότι ανησυχεί για το διάταγμα και για τα πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να «μπλοκάρουν» την είσοδο στις ΗΠΑ εξαιρετικά ταλαντούχων ανθρώπων.
Ανταποκριτής του BBC σημειώνει ότι η εντολή του Τραμπ σημαίνει ότι χιλιάδες πολίτες από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, την Υεμένη, το Σουδάν, τη Σομαλία και τη Λιβύη ίσως να μην μπορέσουν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ ακόμα και αν διαθέτουν πράσινη κάρτα.
Ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν επιτρέπεται σε ταξιδιώτες από τις χώρες που αναφέρονται στο διάταγμα να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ.
Ιρακινός δημοσιογράφος που ζει στις ΗΠΑ έγραψε στο Facebook ότι οι Αρχές στο Κατάρ δεν επέτρεψαν στον πατέρα του να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Λος Άντζελες.
Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι λαμβάνει το μέτρο αυτό για να κρατήσει μακριά από αμερικανικό έδαφος «τους ακραίους ισλαμιστές τρομοκράτες».
Η Αμερικανο-Αραβική Επιτροπή Κατά των Διακρίσεων ανακοίνωσε ότι φαίνεται να απαγορεύεται η είσοδος τόσο σε ανθρώπους που έχουν βίζα, όσο και σε κατόχους πράσινης κάρτας. Κάλεσε τους πολίτες των επτά αυτών χωρών που ζουν στις ΗΠΑ να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ.
Ανησυχία εκφράζει και η Σίλικον Βάλεϊ, όπου εργάζονται πολλοί μη Αμερικανοί. Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε μακροσκελή ανάρτησή του τονίζει την ανησυχία του για το διάταγμα του Τραμπ και σημειώνει ότι και ο ίδιος -όπως πολλοί Αμερικανοί- είναι γιος μεταναστών.
Οι New York Times γράφουν σε άρθρο τους ότι το διάταγμα είναι παράνομο, καθώς εδώ και περίπου μισό αιώνα το αμερικανικό Κογκρέσο έχει απαγορεύσει τις διακρίσεις κατά μεταναστών στη βάση της καταγωγής.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ - Συναγερμός: Η κλιματική αλλαγή προκαλεί συσσώρευση τοξικού υδραργύρου στα ψάρια


Συναγερμός: Η κλιματική αλλαγή προκαλεί συσσώρευση τοξικού υδραργύρου στα ψάρια

Η αύξηση της θερμοκρασίας των θαλασσών λόγω της κλιματικής αλλαγής έχει ακόμη μια επίπτωση για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία: μπορεί να αυξήσει έως επτά φορές σε σχέση με σήμερα τα επίπεδα του συσσωρευμένου τοξικού υδραργύρου στα ψάρια.Το πρόβλημα εκτιμάται ότι είναι πιο σοβαρό στη Βόρεια Ευρώπη, ενώ αντίθετα στη Νότια Ευρώπη και στη Μεσόγειο μπορεί να συμβεί το αντίθετο, δηλαδή να μειωθεί ο υδράργυρος στα ψάρια.
Αυτό συμπέρανε μια νέα σουηδο-αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία -μέσα από πειράματα- κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αύξηση των βροχοπτώσεων λόγω της αλλαγής του κλίματος αυξάνει την ποσότητα των διαφόρων οργανικών υλικών που καταλήγουν από τη στεριά στη θάλασσα. Αυτό μεταβάλλει την τροφική αλυσίδα, αυξάνοντας τελικά το επίπεδο υδραργύρου στον οργανισμό των ψαριών.
Ο υδράργυρος είναι ένα από τα πιο τοξικά μέταλλα στον πλανήτη μας και, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, συνιστά μια από τις δέκα σημαντικότερες απειλές για τη δημόσια τυγεία. Μεταξύ άλλων, προσβάλλει το νευρικό σύστημα (προκαλώντας παράλυση και νοητική υστέρηση στα παιδιά), το πεπτικό, το ανοσοποιητικό, τους πνεύμονες, τα νεφρά, τα μάτια και το δέρμα. Η συχνότερη μορφή έκθεσης στον υδράργυρο είναι η κατανάλωση ψαριών που περιέχουν μεθυλυδράργυρο, μια οργανική μορφή της εν λόγω χημικής ουσίας, που σχηματίζεται, όταν τα βακτήρια αλληλεπιδρούν με τον υδράργυρο που υπάρχει στο νερό, στο χώμα και στα φυτά, μετατρέποντάς τον σε οργανικό υδράργυρο.
Τα επίπεδα υδραργύρου στα οικοσυστήματα παγκοσμίως εκτιμάται ότι έχουν αυξηθεί κατά 200% έως 500% μετά τη βιομηχανική επανάσταση. Το 2013 υπογράφηκε από 136 χώρες η διεθνής συμφωνία της Μιναμάτα για να περιορίσει την ποσότητα υδραργύρου στο περιβάλλον.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Έρικ Μπιορν του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου της πόλης Ουμέα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science Advances", επισήμαναν ότι ανακάλυψαν έναν άγνωστο έως τώρα τρόπο, που προκαλεί αύξηση του μεθυλυδραργύρου στις θάλασσες και στις λίμνες.
Καθώς ολοένα ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, αυξάνουν συνεχώς οι οργανικές ύλες που καταλήγουν σε ωκεανούς και λίμνες (εκτιμάται μια αύξησή τους κατά 15% - 30% έως το 2100), πράγμα που ενθαρρύνει την ανάπτυξη των βακτηρίων σε βάρος του φυτοπλαγκτού. Αυτή η αφθονία των βακτηρίων αναμένεται να ευνοήσει την αύξηση (κατά 200% έως 700%) του μεθυλυδραργύρου στο ζωοπλαγκτόν, που με τη σειρά τους τρώνε τα ψάρια.
Οι ερευνητές εκτιμούν πάντως ότι δεν θα επηρεασθούν εξίσου όλες οι περιοχές του πλανήτη. Στις παράκτιες περιοχές και λίμνες του Βορρά το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο, ενώ αντίθετα στη Μεσόγειο, σύμφωνα με το BBC, θεωρείται πιθανό να υπάρξει ακόμη και μείωση του οργανικού υδραργύρου (μεθυλαργύρου) στα ψάρια.

ΒΙΝΤΕΟ ! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ – ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ; Διαβολική σύμπτωση στην ονομασία της


astana


Στην Αστάνα του Καζακστάν οργανώθηκαν οι διεθνείς διασκέψεις για την επίλυση του συριακού με εγγυήτριες τις χώρες Ρωσία, Τουρκιά, Ιράν.
Με την ευκαιρία αυτή αποκαλύφτηκαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την πόλη αυτή και για τον απόκρυφο συμβολικό ρόλο τις στις παγκόσμιες εξελίξεις και στην επιβολή της Νέας Τάξης. 
Η διάσκεψη αυτή έχει ένα σημαντικό παρασκήνιο. 
astana 1Η πόλη αυτή της Αστάνα είναι μόλις 15 ετών καινούργια και έχει μια ξεχωριστή συμβολική σημασία, που εκφράζει την παγκόσμια ελίτ.
Παίρνουμε καταρχήν το όνομα Αστάνα και αν κάνουμε την εναλλαγή των δυο πρώτων γραμμάτων του ονόματος , τότε το Αστάνα γίνεται σατανά. Αυτό ή είναι διαβολική σύμπτωση ή έχει κάποια σημασία. Ίσως αυτές οι απόψεις να ήταν απλώς φαντασιοπληξία αν δεν υπήρχε το στοιχείο ότι όλα τα δημόσια κτίρια της πόλεως αυτής έχουν κτιστεί με ένα ιδιαίτερο αποκρυφιστικό σχέδιο.
Ξεκινώντας από το πρώτο κτίριο αυτός που το έκτισε ο λόρδος Νόρμαν Φόρστερ (Lord Norman Forster), έχει δηλώσει ότι κτίστηκε βάσει ενός απόκρυφου συμβολισμού, που αποδίδεται στην εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας θρησκείας που θα είναι υποτίθεται ενάντια στην βία. Συγκεκριμένα είπε ο Λόρδος Νόρμαν Φόρστερ ότι αυτό το κτίριο είναι ένας ναός της ειρήνης για όλη την ανθρωπότητα και ένα μυστικιστικό τέμπλο προσευχής προς το μέγα θεό Ήλιο.
astana 2astana 3Η πυραμοειδής μορφή του κτιρίου είναι γεμάτη από εσωτερικά και εξωτερικά μασονικά σύμβολα βασισμένα στην διδασκαλία του μεγάλου μασόνου Μάνλυ Χολ (Manly P. Hall).
Η ειρήνη όμως που θέλουν να συμβολίσουν με αυτό το μασονικό κατασκεύασμα είναι η ειρήνη της κυριαρχίας της παγκοσμίας ελίτ στους σκλαβωμένους λαούς που τους θεωρούν υπηκόους στα άνομα συμφέροντα της.
 Η επιβολή αυτής της ειρήνης επιβάλλεται με το σύστημα του μεγάλου αδελφού δηλαδή με τις αμέτρητες κάμερες που θα είναι στημένες σε κάθε γωνιά του πλανήτη και θα παρακολουθούν και θα ελέγχουν όλες τις κινήσεις των σκλαβωμένων υπηκόων.
Όλα αυτά είναι σημάδια ενός σχεδίου που είχε οργανώσει το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και τώρα ετοιμάζουν νέα παρόμοια χτυπήματα που θα τρομοκρατήσουν τον κόσμο και θα τσακίσουν κάθε δυνατότητα αντίστασης στην παγκοσμία δικτατορία τους.
astana 5Ένα άλλο στοιχείο αυτού του σχεδίου είναι η παρουσίαση της Πυραμίδας της Ειρήνης όπου την προβάλουν με ωραία λογία, όπως αδελφότητα, ισότητα και αλλά υποκριτικά τα οποία καλύπτουν τους πραγματικούς σατανικούς τους σκοπούς.
 Το κεντρικό στοιχείο αυτής της προβολής είναι η νεοεποχιτική νεοταξική διδασκαλία ότι ο κόσμος θα είναι ενωμένος και αδερφωμένος κάτω από την παγκόσμια κυριαρχία μας με την παγκοσμία πανθρησκεία μας.
Αυτά τα κτίρια της Αστάνα ιδωμένα από ψιλά σχηματίζουν τα ίδια σύμβολα που σχηματίζει το κτιριακό συγκρότημα του Λευκού Οίκου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πολύ σημαντικό στοιχείο επίσης για την Αστάνα είναι ότι γεωγραφικά βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Ευρασίας δηλαδή της περιοχής όπου παίζει ξεχωριστό γεωστρατηγικό ρόλο στο 21ο αιώνα.
astana 6Η πόλη αυτή ουσιαστικά ξεφύτρωσε από το πουθενά στο κέντρο μιας έρημης στέπας σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα.
Η πόλις αυτή φιλοξένησε το 2003 μια πρώτη πολύ σημαντική διαθρησκευτική συνάντηση πέραν από τους καθιερωμένους διαθρησκειακούς διαλόγους με ξεχωριστή και ιδιαίτερη σημασία.
 Η ίδια πόλις φιλοξένησε το 2009 μια μεγάλη παγκόσμια διάσκεψη με την συμμετοχή πολλών μουσουλμανικών χωρών για την παγκόσμια ειρήνη με το σλόγκαν „Peace and harmony as the choice of mankind“ (ειρήνη και αρμονία ως η επιλογή της ανθρωπότητας) και το ενδιαφέρον ήταν σε αυτήν την διάσκεψη ότι ο οικοδεσπότης ήταν ο τότε πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.
 
astana 7Σημαντικό περιεχόμενο αυτής της συνάντησης ήταν αυτό που οργανώθηκε και έγινε μετά από λίγα χρόνια δηλαδή η προώθηση χιλιάδων εκατοντάδων μουσουλμάνων στις χριστιανικές χώρες της Ευρώπης με στόχευση την διαίρεση και την νόθευση των χριστιανικών κοινωνιών. Δηλαδή το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Σε όλες αυτές τις σημαντικές διασκέψεις που έγιναν σε αυτήν την πόλη ενδεικτικό στοιχείο ήτανε ότι η λέξη «Χριστός» ήτανε μια απαγορευμένη έννοια ενώ επικαλούνταν το μεγάλο αρχιτέκτονα του σύμπαντος , την ανώτατη υπερδύναμη αυτή την οποία λατρεύουν οι απανταχού μασόνοι.
astana4
Η Αστάνα ήτανε το μεγαλοιδεατικό όνειρο του Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ ο οποίος είναι πρόεδρος του Καζακστάν και πάντα ονειρευόταν να αποκτήσει μια διεθνή διάσταση η νέα του πρωτεύουσα. Η δημιουργία ουσιαστικά αυτής της μασονικής πόλης – πρωτεύουσας του Καζακστάν έγινε από τα πετροδολάρια αυτής της ίδιας της Ευρασίας. Χαρακτηριστικό των αντιλήψεων του Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ , δηλαδή του ιδρυτή της Αστάνα, είναι ότι στις 6 Μαΐου του περασμένου έτους πέρασε από το Κοινοβούλιο ένας νόμος ο οποίος ουσιαστικά τον διορίζει ισόβιο κυβερνήτη αυτόν και την οικογένεια του. Και έτσι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ηγεμονία του.
Γενικά η πόλις αυτή κατασκευάστηκε για να συμβολίζει την παγκόσμια μασονική τάξη και την επιβολή της νέας πανθρησκειακής δικτατορίας πάνω στον πλανήτη. Αυτό φαίνεται σε μια μεγάλη εξέδρα που βρίσκεται σε ένα κτίριο με 97 μέτρα ύψος και εκεί υπάρχει ένα συμβολικό κατασκεύασμα όπου σε ένα τεράστιο κύκλο είναι καταγεγραμμένες όλες οι θρησκείες του κόσμου που συντείνουν από την περιφέρεια προς το κέντρο όπου εκεί συμβολίζεται ο ίδιος ο Αντίχριστος.

.nikosxeiladakis.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Το πουκάμισο «πρόδωσε» τηλεπαρουσιάστρια στην Ιταλία

Το μικρόφωνο που της είχαν βάλει προκάλεσε το άνοιγμα ενός από τα κουμπιά του πουκαμίσου της

Θύμα του πουκαμίσου που επέλεξε για να εμφανιστεί στην τηλεόραση έπεσε η παρουσιάστρια ενός καναλιού τηλεοπτικών πωλήσεων στην Ιταλία.

Η Silvia Cavalca επέλεξε να φορέσει ένα ροζ πουκάμισο το οποίο αποκάλυψε ένα κομμάτι του στήθους της και αυτό δεν έμεινε απαρατηρήτο από τους χρήστες του διαδικτύου.

Όλα συνέβησα όταν η 35χρονη παρουσιάστρια παρουσίαζε μια σειρά μπουφάν στο ιταλικό κανάλι QVC.

Το μικρόφωνο, όμως, που της είχαν βάλει προκάλεσε το άνοιγμα ενός από τα κουμπιά του πουκαμίσου της με αποτέλεσμα την μικρή αλλά σέξι αποκάλυψη.

Η ίδια συνέχισε απτόητη και χρειάστηκε η παρέμβαση ενός συνεργάτη της προκειμένου το πρόβλημα να διορθωθεί κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος για διαφημίσεις.

Έκανε εκπομπή...γυμνή

Όπως είναι φυσικό, η φωτογραφία έγινε viral 

Η δημοσιογράφος αποφάσισε να βγάλει τα ρούχα της, για να πείσει τον κόσμο ότι το γυμνό κάνει καλό, καθώς διάβασε στην εκπομπή της μία έρευνα, σύμφωνα με την οποία, ο γυμνισμός μας κάνει να αισθανόμαστε
καλύτερα για τον εαυτό μας, το σώμα μας και τη ζωή μας γενικότερα.
Ο λόγος για την Victoria Graham, παρουσιάστρια ραδιοφωνικής εκπομπής του BBC, η οποία έβγαλε μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται να είναι γυμνή στο στούντιο και την ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, γράφοντας, «Το γυμνό κάνει καλό λένε οι επιστήμονες. Ας το συζητήσουμε...».

Όπως είναι φυσικό, η φωτογραφία έγινε viral και προκάλεσε ποικίλα σχόλια, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν η Graham ήταν όντως γυμνή ή αν πρόκειται για κάποιο τρικ.

ΕΛΕΟΣ - Κάθε φορά που παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται σκληρά, τα υπογράφουν όλα

Mετά το τελευταίο Eurogroup ας ετοιμαστούμε να πληρώσουμε ξανά την περήφανη διαπραγμάτευση Τσίπρα.
 
Όσοι έχουν τη συνήθεια να ρίχνουν κάθε πρωί μια ματιά στις ειδήσεις πριν πάνε στη δουλειά τους, θα έχουν παρατηρήσει ότι εδώ και 1-2 μήνες στη χώρα δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα φοβερά σημαντικό.

Η διαπραγμάτευση όλο κλείνει και ποτέ δεν κλείνει, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, οι δανειστές προβάλουν "παράλογες απαιτήσεις", τα σενάρια περί Grexit επιστρέφουν και η ζωή συνεχίζεται. Πόσα και πόσα τέτοια νεκρά διαστήματα δεν έχουμε ζήσει από το 2009 και μετά; Ποιος δεν ξέρει πια ότι στο τέλος το κόστος της κυβερνητικής αδράνειας είναι τεράστιο;
Για ακόμα μια φορά, ακόμα μια ελληνική κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά να αναβάλει τη λήψη δυσάρεστων αποφάσεων, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να μην τις λάβει στο τέλος αλλά ίσα για να δείξει στους βουλευτές και στους ψηφοφόρους της  ότι...διαπραγματεύεται.
Με τον Τραμπ όμως να κατοικεί πλέον στον Λευκό Οίκο, τo πρόβλημα είναι ότι αυτή τη φορά δεν υπάρχει η παραμικρή εγγύηση ότι κάποιος ισχυρός θα παρέμβει υπέρ της Ελλάδας, αν το πράγμα στραβώσει ξανά πολύ.
Τώρα που ξεκινά μια περίοδος σημαντικών ανακατατάξεων στον δυτικό κόσμο, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει φροντίσει γρήγορα και αποτελεσματικά να συμμαζέψει τα του οίκου της, ακριβώς για να μην είναι ο πιο ευάλωτος κρίκος της ευάλωτης ευρωπαϊκής αλυσίδας.

Δυστυχώς όμως, για ακόμα μια φορά, διαλέγουμε μια κοντόφθαλμη "εθνοκεντρική" προσέγγιση υπέρ των...ευαισθησιών της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι υπέρ του εθνικού συμφέροντος.
 
 
 
parapolitiki.com

ΔΕΙΤΕ - Με πολικές θερμοκρασίες ξύπνησαν στη Β. Ελλάδα

Φλώρινα και Νευροκόπι: -16

Θερμοκρασίες που βλέπομε στη Ρωσία και ζαλιζόμαστε επικρατούν σε περιοχές της Βορ. Ελλάδας. Κι αυτές επιδρούν στην υπόλοιπη χώρα, αφού αυτές οι ψυχρές μάζες έρχονται προς και τα νότια.
Στους -16 βαθμούς λοιπόν έπεσε η θερμοκρασία και το πρωί του Σαββάτου (28/01) σύμφωνα με τους σταθμούς του Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Φλώρινα και στο Νευροκόπι Δράμας. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές, όπως διακρίνεται και στον πίνακα των σταθμών του Ε.Α.Α.
Το θέμα είναι μέχρι πότε θα υπάρχουν τέτοιες πολικές θερμοκρασίες.

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Αλέξης Τσίπρας στα αγροτικά μπλόκα .....Πές τα πρόεδρε !!!!

Ο Αλέξης Τσίπρας στα αγροτικά μπλόκα .....

Πές τα πρόεδρε !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ  ....ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Ο ΤΡΑΜΠ ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ - Νέο διάταγμα: Μπλόκο στην υποδοχή μεταναστών και μουσουλμάνων


Νέο διάταγμα: Μπλόκο στην υποδοχή προσφύγων και μουσουλμάνων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέστειλε χθες Παρασκευή με διάταγμα το ομοσπονδιακό πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων, ένα από τα πιο φιλόδοξα στον κόσμο για τη μετεγκατάσταση θυμάτων ένοπλων συρράξεων.

   Το ομοσπονδιακό πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων, το οποίο δημιουργήθηκε με νόμο που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο το 1980, επέτρεψε την υποδοχή στις ΗΠΑ περίπου 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με το ινστιτούτο μελετών Pew.
   Μία εβδομάδα μετά την έλευσή του στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για την «προστασία του έθνους έναντι της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής». Το διάταγμα προβλέπει την πλήρη αναστολή για τέσσερις μήνες του προγράμματος, καθώς και το πάγωμα για τουλάχιστον τρεις μήνες της εισδοχής στις ΗΠΑ οποιουδήποτε πολίτη επτά μουσουλμανικών χωρών: του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.
   Στους πρόσφυγες από τη Συρία --εκατομμύρια Σύροι έχουν εγκαταλείψει την εμπόλεμη χώρα και εξ αυτών 18.000 έχουν μετεγκατασταθεί στις ΗΠΑ μετά το 2011-- απαγορεύεται η είσοδος οριστικά με μόνη εξαίρεση ορισμένους χριστιανούς.
   Οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά στην ανθρωπιστική βοήθεια σε διεθνές επίπεδο.
   Το 2015 οι αμερικανικές αρχές μετεγκατέστησαν στο έδαφός τους το 64% του συνόλου των προσφύγων που πρότεινε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) σε κάθε κυβέρνηση.
   Το οικονομικό έτος 2016 (1η Οκτωβρίου 2015-30ή Σεπτεμβρίου 2016) οι ΗΠΑ, υπό τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, υποδέχθηκαν στο έδαφός τους 84.994 πρόσφυγες όλων των εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων 10.000 και πλέον Σύρων.
   Για το οικονομικό έτος 2017 (1η Οκτωβρίου 2016-30ή Σεπτεμβρίου 2017) ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος εξελέγη με εθνικιστικά και απομονωτικά συνθήματα, καθώς και υποσχόμενος να κλιμακώσει τον αγώνα εναντίον της «ισλαμικής ριζοσπαστικής τρομοκρατίας», επιδιώκει η χώρα του να υποδεχθεί λιγότερους από τους μισούς σε σύγκριση με τον στόχο ο οποίος είχε τεθεί το προηγούμενο έτος.
   Η κυβέρνηση Ομπάμα, που είχε αναγνωρίσει τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι οι ΗΠΑ μπορούσαν να κάνουν περισσότερα, είχε θέσει στόχο την υποδοχή 110.000 προσφύγων το 2017. Η κυβέρνηση του Τραμπ επιδιώκει όμως να μην υποδεχθεί «πάνω από 50.000» πρόσφυγες όλων των εθνικοτήτων.
   Οι ΗΠΑ, μια χώρα την οποία έχτισαν μετανάστες, συνέχισαν να υποδέχονται πρόσφυγες μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ: 2.089 μετεγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ, την ώρα που ο Λευκός Οίκος προετοίμαζε το διάταγμα που υπογράφτηκε χθες.
   Η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση υπερηφανευόταν πως διέθετε ένα από τα πιο αυστηρά συστήματα διαλογής και υποδοχής προσφύγων στον πλανήτη, για να εξασφαλίζεται πως κανένας «τρομοκράτης» δεν θα κατάφερνε να μετεγκατασταθεί στις ΗΠΑ. Για παράδειγμα, πράκτορες του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας πήγαιναν τακτικά στη Μέση Ανατολή κι έπαιρναν συνεντεύξεις από τους υποψήφιους προς μετεγκατάσταση στις ΗΠΑ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε εξάλλου εξονυχιστικούς ελέγχους.
   Η διαδικασία υποδοχής ενός πρόσφυγα μπορούσε να διαρκέσει 18 ως 24 μήνες. Ανθρωπιστικές οργανώσεις κατέκριναν τη βραδύτητα της.
   Το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων είχε παγώσει και στο παρελθόν για τρεις μήνες, αλλά σε μια δραματική συγκυρία: αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όπως υπενθυμίζει το κέντρο Pew.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου