11.2.17

ΦΩΤΟ - ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ! Έλιωσε μέχρι και η άσφαλτος…

Bondi beach was still packed well into the evening past 7pm as the weather stayed at 34CΔείτε μέχρι που έφτασε το θερμόμετρο.
Θερμοκρασίες που δεν έχουμε νιώσει ποτέ στην ζωή μας. Στην Αυστραλία είναι καλοκαίρι και ζουν τραγικές στιγμές, αφού ο υδράργυρος φτάνει μέχρι και στους 68 βαθμούς κελσίου!

Στην κυριολεξία ψήνονται… καθώς οι φωτιές σχεδόν σε όλη τη χώρα είναι άπειρες, με τους κατοίκους να πηγαίνουν καθημερινά στην παραλία μπας και μπορέσουν να δροσιστούν έστω για λίγο.
Temperatures reached a blistering 47C in the outer suburbs as the city sweltered through yet another scorcher on SaturdayΜάλιστα, στην γνωστή παραλία του Σίδνει, το Bondi Beach, είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα με 35 βαθμούς.
Οι περισσότεροι μιλάνε για την χειρότερη μέρα του χρόνου, με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, σύμφωνα με το  ABC News.
Φωτογραφίες δείχνουν τον κόσμο που συρρέει στις παραλίες, τα σκυλάκια που κολυμπάνε, αλλά και την άσφαλτο… που έλιωσε!

The bureau predicts it will still be 28C at 11pm in Sydney on Saturday as the heatwave continues to sweep across the country
It was so hot in Adelaide that a forklift got bogged in the road
A group of swimmers are seen cooling off at Sydney's world famous Bondi Beach




NSW Health's Dr Ben Scalley said ozone pollution is caused by car exhaust and industrial fumes and gets worse on hot, still days. Above, a woman at Bondi beach as the sun sets
Sasha Boljevic (R) from Parramatta takes a selfie while sunbaking with her friend Maria Lukasheva from Silvania (L) on the grassy knowl at North Bondi
A scantily-clad woman cools down by eating an ice cream under the Sydney Harbour Bridge

Australians have spent plenty of time poolside this summer
People sunbake on the grassy knol at North Bondi Beach, taking advantage of record temperatures and sunshine to work on their tans
Authorities in Queensland have issued their own heatwave warnings



«Poll of polls»: Η ΝΔ διεκδικεί αυτοδυναμία

Ανάλυση πέντε δημοσκοπήσεων των Alco, Kapa Research, Metron Analysis, ΜRB και ΠΑΜΑΚ τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2017

Με ποσοστό 11,6% προηγείται σήμερα η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στο «poll of polls», δηλαδή σε εκλογική πρόβλεψη που προκύπτει από το μέσο όρο των εκτιμήσεων των πέντε μεγαλύτερων δημοσκοπικών εταιρειών. Στον πίνακα που δημοσιεύει την Κυριακή η Καθημερινή αναδεικνύεται επίσης ότι το προβάδισμα της ΝΔ δεν οφείλεται μόνο στην κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε δική της άνοδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ποσοστά της «δημοσκόπησης των δημοσκοπήσεων» (τα ποσοστά προκύπτουν από το μέσο όρο εκτίμησης ψήφου των πέντε εταιρειών) η ΝΔ παίρνει 29,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3%, η ΧΑ 8%, το ΚΚΕ 6,7%, η ΔΗΣΥ 6,5%, η ΕΚΕ 2,9%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, Το Ποτάμι 2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,6%, η ΛΑΕ 1,2% 5,5% ψηφίζουν άλλο κόμμα, ενώ 13,9% των εκλογέων είναι αναποφάσιστοι.

Παράλληλα, από τα δημοσκοπικά ευρήματα διαφαίνεται ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη διεκδικεί με αξιώσεις την αυτοδυναμία όποτε κι αν διεξαχθούν οι εκλογές, καθώς της αρκεί να αποσπάσει την εμπιστοσύνη έστω του 1/3 των αναποφάσιστων (4,6% του 13,9% το οποίο θα προστεθεί στο 29,9%). 

 Σημειώνεται ότι έγινε ανάλυση πέντε δημοσκοπήσεων των εταιρειών Alco, Kapa Research, Metron Analysis, ΜRB και ΠΑΜΑΚ τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2017, και σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις των ίδιων εταιρειών την ίδια περίοδο πέρυσι

Αναλυτικά το ρεπορτάζ στην Καθημερινή της Κυριακής


 

Άρχισε η μεγάλη γιορτή: Καλαματιανό Καρναβάλι 2017

ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟ 

Κόντρα στην οικονομική κρίση που πλήττει βάναυσα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κομμάτι της, τη νεολαία, το Καλαματιανό  Καρναβάλι έρχεται κι εφέτος να στείλει τα δικά του μηνύματα.

Η Μεσσηνιακή Πρωτευουσα φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχτεί το Καλαματιανό Καρναβάλι 2017, μια όαση ξεγνοιασιάς και απόδρασης από τις δύσκολες συνθήκες της κρίσης και της σκληρής καθημερινότητας.

 Η Καλαμάτα , παρά τις οικονομικές δυσκολίες, γλεντά και θα γλεντά μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.
Με σάτιρα, με ευρηματικότητα, με ανατροπή, με φαντασία, με έμπνευση.

Μα πάνω από όλα με γνήσια καρναβαλική ψυχή.

ΦΩΤΟ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Κυπαρισσία η κομματική εκδήλωση της κοπής πίτας της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας.
Βασική ομιλήτρια της βραδιάς ήταν η Τομεάρχηw Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία κατά την ομιλία της εμφανίστηκε σίγουρη πως όποτε γίνουν εκλογές η ΝΔ θα είναι αυτή που θα επικρατήσει. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν διατελέσαντες γενικοί γραμματείς και πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Κυπαρισσίας
Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή επαίνων σε αυτούς που οι διατελέσαντες γενικοί γραμματείας και πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Κυπαρισσίας. Τιμήθηκαν οι Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, Σπύρος Χηνόπουλος, Γιώργος Αλεξόπουλος, Γιώργος Φωτεινός, Γιάννης Γεωργακόπουλος, Γιάννης Συναδινός και Ηλίας Γιαννόπουλος.
Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Άγγελος Χρονάς,
η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής του κόμματος Μίλτος Χρυσομάλλης, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών και στελεχών του κόμματος.

ΦΩΤΟ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ… ΟΠΙΣΘΙΩΝ – Με μηνύματα κατά του Τραμπ ακόμη κι η εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη


TrumpFashion01Front

Κι όμως, η πολιτική έχει θέση ακόμη και στη μόδα. Ακόμη και στη διάσημη εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης!
Για πρώτη φορά το πρωί της Παρασκευής η πασαρέλα του οίκου Calvin Klein, έκλεψε τις εντυπώσεις όχι μόνο με τις δίμετρες καλλονές που παρουσίαζαν τα ρούχα, αλλά και με τις μουσικές του επιλογές. Ο Αμερικανός σχεδιαστής θέλησε να περάσει τα μηνύματα του κατά του Donald Trump παίζοντας αρκετές φορές το τραγούδι του David Bowie, «This is Not America» θέλοντας έτσι να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον Αμερικανό πρόεδρο.
Την ίδια μέρα το απόγευμα, συνεχίστηκε το πολιτικό σχόλιο στα catwalks από τον σχεδιαστή, Raul Solis. Ο Μεξικανός μετανάστης σχεδιαστής, έβγαλε μοντέλα, ένα στην έναρξη αι ένα στο φινάλε, που φορούσαν λευκά εσώρουχα τα οποία έγραφαν στο πίσω μέρος, «f*** your wall» (γ@#-6τε το τείχος) και «No ban no wall» (όχι στην απαγόρευση, όχι στο τείχος).
Δείτε τις φωτογραφίες:
TrumpFashion02 TrumpFashion03

Κινηματογραφική ανάδειξη της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο

Το 48Film Project Hellas 2017 - Respect Greece καλεί Έλληνες και Κύπριους δημιουργούς

Με στόχο να αναδείξει σε όλο τον κόσμο το ελληνικό ταλέντο και τις σπάνιες ελληνικές ομορφιές, τον πολιτισμό, τις επιστήμες, την κουλτούρα, το θέατρο, τις τέχνες, τις γεύσεις και την ελληνική ψυχή σε όλο της το μεγαλείο, το 48Film Project Hellas 2017 - Respect Greece καλεί όσους δημιουργούς ενδιαφέρονται να καταθέσουν διαδικτυακά τη δουλειά τους για αυτόν τον σκοπό.
Το 48Film Project Hellas 2017 - Respect Greece δίνει μια μοναδική ευκαιρία στους Έλληνες και Κύπριους κινηματογραφιστές, δημιουργούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς να αναδείξουν τη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη και τους καλεί να νιώσουν την ένταση και τη δύναμη του εαυτού τους, να αισθανθούν την απόλυτη δράση, να απογειώσουν το ταλέντο τους και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, καθώς η συνεργασία και η ομαδικότητα συναντούν τη μοναδικότητα του κάθε συμμετέχοντα και ολοκληρώνουν τον στόχο.
Είναι η δική τους ευκαιρία να προβληθεί η ταινία τους στο Directors Guild Of America στο Χόλυγουντ, το σπίτι των μεγαλύτερων σκηνοθετών του πλανήτη, μπροστά σε αυτούς που αποφασίζουν στη Μέκκα του παγκόσμιου κινηματογράφου, σε επιφανείς σκηνοθέτες, παραγωγούς, agents, managers και χρηματοδότες χολυγουντιανών παραγωγών.
Το 48Film Project Hellas 2017 - Respect Greece δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες κινηματογραφιστές από όποιο μέρος της Ελλάδας και της Κύπρου και αν βρίσκονται, αφού η διαδικασία γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.
Η Κύπρος είναι Ελλάδα, Ελλάδα είναι και η Κύπρος! Respect Greece. Αυτό είναι το μήνυμα, που θα διαδώσει η κάθε ταινία,  ανεξαρτήτως προσέγγισης. Μέχρι και τις 30 Απριλίου, οι ομάδες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει και ανεβάσει την ταινία τους στο επίσημο web site του 48Film Project: www.48filmproject.com
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν ένας από τους 30 μεγάλους νικητές που θα έχουν την τύχη να προβάλουν την ταινία τους στο Los Angeles των ΗΠΑ, να διεκδικήσουν το μεγάλο βραβείο των 5.000 δολαρίων σε μετρητά και βραβεία και να έρθουν σε επαφή με τους διεθνώς αναγνωρισμένους  επαγγελματίες του χώρου στο Χόλυγουντ.
Στιγμιότυπα των ταινιών θα χρησιμοποιηθούν στο documentary Respect Greece, μία χολυγουντιανή παραγωγή που θα δημιουργηθεί από τους executive producers Chris Siametis και Francesco Vitali, την αφήγηση και την παρουσίαση της οποίας θα αναλάβει η δημοσιογράφος Νανά Παλαιτσάκη, ως εκπρόσωπος και executive producer του 48Film Project Hellas 2017 - Respect Greece για την Ελλάδα και την Κύπρο, με τη Μόνικα Χαραλάμπους να υπογράφει τη διεύθυνση παραγωγής.

«ΜΑΧΗ» ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - Πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία: 50 μέτωπα φωτιάς


Πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία: 50 μέτωπα φωτιάς

Μάχη σε περίπου 50 διαφορετικά μέτωπα πυρκαγιάς δίνουν οι πυροσβέστες στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, την ώρα που στις ανατολικές ακτές της χώρας επικρατεί σαρωτικό κύμα καύσωνα. Οι αρχές ετοιμάζονται για «ενδεχομένως καταστροφικές» συνθήκες μέσα στο σαββατοκύριακο.
Οι μετεωρολόγοι εκφράζουν φόβους ότι η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους 48 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές, σημειώνοντας ρεκόρ της πιο θερμής ημέρας στην πολιτεία. Υπάρχει απαγόρευση για άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο, ενώ ακυρώθηκαν και σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Χιλιάδες γέμισαν τις παραλίες του Σίδνεϊ αναζητώντας λίγη δροσιά.
Η θερμότητα από την έρημο της Αυστραλίας, αναμένεται να παρασύρει προς τα πάνω και τις θερμοκρασίες στη βορειοανατολική πολιτεία του Κουίνσλαντ και την Επικράτεια της Πρωτεύουσας της Αυστραλίας. Η θερμοκρασία έφτασε τους 47 βαθμούς σε περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Επικράτειας της Πρωτεύουσας της Αυστραλίας την Παρασκευή, ασκώντας πιέσεις στο σύστημα ηλεκτροδότησης και αναγκάζοντας τις αρχές να αναστείλουν την παροχή σε κάποιες περιοχές.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Διαχειριστής της Αγοράς Ενέργειας της Αυστραλίας, διαβεβαίωσε ότι έχει αποφευχθεί το ενδεχόμενο του μπλακάουτ, καθώς το κράτος μείωσε την κατανάλωση. Εκπρόσωπος του οργανισμού δήλωσε ότι «με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που αναμένονται για το σαββατοκύριακο, οι κάτοικοι δεν μπορούν να επαναπαυθούν σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας».
Αλλαγή του καιρικού σκηνικού αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην τελική ευθεία για την ενσωμάτωση των καταστημάτων της Μαρινόπουλος στον Σκλαβενίτη

Υπολογίζεται ότι εντός των επομένων εβδομάδων το δίκτυο των καταστημάτων θα έχει ενσωματωθεί στον όμιλο Σκλαβενίτη.
To Πρωτοδικείο Αθηνών ακύρωσε τη «διαλυτική αίρεση» η οποία προβλεπόταν από την συμφωνία εξαγοράς της Μαρινόπουλος ΑΕ από τον όμιλο Σκλαβενίτη. Η συμφωνία εξαγοράς ισχύει και όλα τα προβλεπόμενα από αυτήν εξελίσσονται κανονικά. Με βάση τα ισχύοντα χρονοδιαγράμματα και εφ' όσον ολοκληρωθούν οι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων μερών που αφορούν στην επιπλέον χρηματοδότηση, υπολογίζεται ότι εντός των επομένων εβδομάδων το δίκτυο των καταστημάτων θα έχει ενσωματωθεί στον όμιλο Σκλαβενίτη.

ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤ - Κηφισιά: 6χρονος έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου


Κηφισιά: 6χρονος έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου

Παιδί ηλικίας 6 ετών έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην Κηφισιά.

Tο εξάχρονο παιδί φαίνεται να διέφυγε της προσοχής των γονέων του που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο διαμέρισμα και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από το μπαλκόνι.

Αυτή την ώρα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ ενώ παραμένει άγνωστη η κατάσταστη της υγείας του.

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ - Απειλές Τραμπ: Ο πρόεδρος του Ιράν «καλά θα έκανε να προσέχει» όταν μιλάει


Απειλές Τραμπ: Ο πρόεδρος του Ιράν «καλά θα έκανε να προσέχει» όταν μιλάει

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες Παρασκευή τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί ότι «καλά θα έκανε να προσέχει» όταν μιλάει, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Ρεπουμπλικάνος.
«Καλά θα έκανε να προσέχει», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροσκάφος του εν πτήσει προς τη Φλόριντα, ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Ροχανί μερικές ώρες νωρίτερα.
«Στον ιρανικό λαό πρέπει να μιλούν με σεβασμό. Όποιον χρησιμοποιεί τη γλώσσα των απειλών, ο ιρανικός λαός θα τον κάνει να το μετανιώσει», υπογράμμισε ο Ροχανί κατά την ομιλία του για την 38η επέτειο της ισλαμικής επανάστασης του 1979, ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων συγκεντρωμένων στην Τεχεράνη.
Μετά την ορκωμοσία του Τραμπ την 20ή Ιανουαρίου, οι τόνοι δεν σταματούν να ανεβαίνουν μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης. Οι ΗΠΑ και το Ιράν διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους λίγο μετά την ισλαμική επανάσταση και την κατάληψη της αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη.
Ο αμερικανός πρόεδρος επέκρινε εκ νέου τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που συνήφθη το 2015 ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) και η κυβέρνησή του επέβαλε πρόσφατα νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, με αφορμή μια δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τις ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Πολλά μέλη του στενού κύκλου του Ντόναλντ Τραμπ τάσσονται υπέρ της υιοθέτησης μιας σκληρότερης στάσης έναντι της Τεχεράνης, αλλά δεν φθάνουν ως το να προτείνουν την ακύρωση της συμφωνίας του 2015, με την οποία επιβλήθηκαν περιορισμοί στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με αντάλλαγμα την άρση μέρους των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
   Μπ. Γ.

Κειμενοδιφική ιχνηλασία πεζού λόγου

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΕΛΟΥΖΟΥ

Στο Χρονογράφημα του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ         

            Οδοιπορία ζωής, τούτο το χρονογράφημα του Παναγιώτη Αντωνόπουλου. 
Σημαδεμένοι καιροί, που άφησαν στην ψυχή και το σώμα του έφηβου τότε σπουδαστή , πληγές χαίνουσες, σημάδια ανεξίτηλα, σκιαγραφίες οδυνηρές. Με έναν αυτοσαρκασμό και μια ξεχωριστή διάθεση, στήνει το χρονογράφημά του για να μας γνωρίσει τις πρωτόγονες αντιλήψεις της εποχής εκείνης, και την ολιγωρία ή και απουσία του κράτους, όταν οι δουλικοί υπηρέτες του συστήματος -“διδάσκαλοι του γένους” - δίχως την παραμικρή πρακτική του διαλόγου, επέβαλαν με βάναυσο πολλές φορές τρόπο την κυριαρχία τους, αγνοώντας τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης του λαού.
            Το συναρπαστικό παιχνίδι της μασκαρεμένης τυραννίας συνεχίζεται μέχρι σήμερα κι αυτήν κατ' ουσία στηλιτεύει ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος με ελευθεριακό τρόπο, αποδομώντας την απολυτότητα των θέσφατων αληθειών και των αποστεωμένων δογμάτων.  Ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος μας μιλάει για μιαν Ελλάδα, εκείνη τη σημαδιακή και καθοριστική, για το μεταγενέστερο ελληνικό κοινωνικό μετασχηματισμό.
            Τα κείμενα του συγγραφέα, παρά τον πόνο και την οδύνη που περιέχουν, είναι ταυτόχρονα και λυρικά και σατυρικά κομμάτια της λογοτεχνίας μας όπου με τη δραστικότητά τους  αφυπνίζουν συνειδήσεις για την ευόδωση αυτών των επιδιώξεων της αλλαγής νοοτροπίας και συμπεριφοράς.  Εμπεριέχουν έναν επαναστατικό οραματισμό του ανθρώπου, την κατάργηση των σχέσεων εξουσίας και εκμετάλλευσις.
            Οι “Μικρονο'ι'κοί Νέρωνες” υπήρχαν πάντοτε, και θα υπάρχουν, δυστυχώς, όσο η εξουσία απέχει από τις κοινωνικές ανάγκες και με γελοίους τρόπους προσπαθεί γατζωμένη στα κρατικά έδρανα, όπου λύνονται, κατά την άποψή τους, τα  φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο.
            Χαίρε Δάσκαλε με τις πικρόχολες γεύσεις των πικρόχολων χρονογραφημάτων και διηγημάτων  σου που μας θυμίζουν τη φθορά στον νεοελληνικό χώρο και την πλήρη πνευματική στειρότητα. Πότιζέ μας με δάκρυ γιατί ξεράθηκαν οι ρύακες της ψυχής μας και γίναμε όντα δίχως πνευματική ανεξαρτησία και ειλικρίνεια. Στηλίτευε με την ορθόπλωρη πέννα σου διασχίζοντας τις Σκύλες και τις Χάρυβδες των καιρών μας, τα μανιασμένα κύματα της εξουσίας, μήπως κάποτε φθάσομε στην ονειρική Ιθάκη μας.

Κόψε το τσιγάρο για καλύτερη στύση

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έκοψαν πλήρως το κάπνισμα είχαν μεγαλύτερης διάρκειας, πιο “ισχυρή” στύση

Ξεχάστε το Viagra. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι για πιο δυνατή και πιο εύκολη στύση οι άνδρες θα πρέπει απλά να κόψουν το κάπνισμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Urology International.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έκοψαν πλήρως το κάπνισμα είχαν μεγαλύτερης διάρκειας, πιο “ισχυρή” στύση και έφτασαν στη μέγιστη διέγερση πέντε φορές πιο γρήγορα από ό,τι οι άνδρες που ήταν καπνιστές.
Στην έρευνα μελέτη συμμετείχαν 65 σεξουαλικά ενεργοί άνδρες καπνιστές που ήθελαν να σταματήσουν το κάπνισμα και ήταν πρόθυμοι να έχουν στύση σε εργαστηριακές συνθήκες, προκειμένου να μπορεί να μετρηθεί από τους επιστήμονες.
Οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε ειδικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης από το τσιγάρο διάρκειας οκτώ εβδομάδων, το οποίο περιελάμβανε την εφαρμογή επιθεμάτων νικοτίνης (και όχι άλλα φάρμακα) και την παροχή συμβουλών. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο μηνών, πέρασαν τρεις φορές από το εργαστήριο για να μετρηθεί η στύση τους: πριν από την ημερομηνία διακοπής του καπνίσματος, στα μισά του του προγράμματος και έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Για να μετρήσουν την στύση των ανδρών, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια συσκευή που ονομάζεται πληθυσμογράφος πέους (penile plethysmograph), που μετρά τις αλλαγές στην περιφέρεια και την σκληρότητα.
Από το 20% των συμμετεχόντων που στην αρχή της έρευνας είχε δηλώσει ότι είχε στυτική δυσλειτουργία, το 75% εκείνων που έκοψες το κάπνισμα δεν είχε κανένα τέτοιο πρόβλημα στο τέλος του προγράμματος. Αντίστοιχα, το 61% των ίδιων συμμετεχόντων που όμως τελικά δεν έκοψε το κάπνισμα, δήλωσε ότι τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας παρέμειναν και μετά το τέλος της έρευνας.
Η παρούσα μελέτη δεν είναι η πρώτη που συνδέει το κάπνισμα με τη σεξουαλική υγεία. Το κάπνισμα είναι γνωστό ότι βλάπτει τα αιμοφόρα αγγεία και εμποδίζει τη σωστή ροή του αίματος, η οποία μπορεί, επίσης, να επηρεάσει τη στυτική λειτουργία.


time.com | iatropedia.gr

ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ! Δέχονται αφορολόγητο 6.000 ευρώ και ομαδικές απολύσεις

Τι αναφέρει κυβερνητικός παράγοντας - Προσπάθεια να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση μέχρι τις αρχές Μαρτίου

Ενα-ένα μπαίνουν στη σειρά τα κομμάτια του παζλ, καθώς όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η ελληνική πλευρά και οι δανειστές βρίσκονται σε πορεία προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα επιτρέπει στους θεσμούς να επιτρέψουν στην Αθήνα.

Κυβερνητικός παράγοντας, περίπου την ώρα που τελείωνε το μίνι Eurogroup στις Βρυξέλλες, έλεγε ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να δεχθεί μείωση του αφορολόγητου-αλλά όχι κάτω από τις 6.000 ευρώ- και παράλληλα την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Να σημειωθεί ότι το αφορολόγητο όριο σήμερα είναι στα 8636 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 9.545 ευρώ αν πρόκειται για οικογένεια με παιδιά.

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος γνωρίζει την πορεία των συζητησεων με τους δανειστές και εκτίμησε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα δεχθεί τελικά τη μείωση στο αφορολόγητο όριο.

«Θα μειωθεί αλλά όχι κάτω από τα 6.000 ευρώ» ήταν η εκτίμηση του.

Πρόκειται για συνεργάτη του κ. Τσίπρα ο οποίος εκτίμησε ότι  «η κυβέρνηση θα υπαναχωρήσει στην απαίτηση των Θεσμών για ομαδικές απολύσεις».
Μάλιστα, επιχειρηματολόγησε ότι το μέτρο της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων δεν θα έχει αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία. Αφορά παρά ελάχιστες μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα αλλά είναι αμιγώς ιδεολογικό θέμα, είπε η ίδια πηγή.

Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει συμφωνία με τους Ευρωπαίους, επί τη βάση της αξίωσης των δανειστών για μέτρα 1% του ΑΕΠ (περίπου 1,8 δισ.) τώρα και ακόμη 1% του ΑΕΠ μετά το 2018 (δηλαδή επιπλέον μέτρα 1,8 δισ.) τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσδιοριστεί και ο χρόνος επιστροφής των δανειστών στην Αθήνα.

Η Αγγελική Νικολούλη απαντά γιατί ματαιώθηκε η εκπομπή Φως Στο Τούνελ


Η Αγγελική Νικολούλη απαντά γιατί ματαιώθηκε η εκπομπή Φως Στο Τούνελ

Πρωτοφανής ήταν η ματαίωση της εκπομπής Φως στο Τούνελ της Αγγελικής Νικολούλη. Με μια λιτή ανακοίνωση ο Alpha γνωστοποίησε ότι η εκπομπή Φως στο Τούνελ δεν θα μεταδοθεί.
Τα σενάρια φούντωσαν καθώς είναι η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια εκπομπής που η Α. Νικολούλη δεν ήταν στο πόστο της.
Πολλοί πίστεψαν ότι η απουσία της σχετίζεται με μια ενδεχόμενη δυσαρέσκεια σχετικά με την αλλαγή της ώρας προβολής του Τούνελ τις προηγούμενες εβδομάδες.
Η ίδια η Αγγελική Νικολούλη έδωσε τέλος σε όλα τα σενάρια. «Δυστυχώς μια ξαφνική ιογενής γρίπη που με ταλαιπωρεί , δεν μου επιτρέπει να είμαι συνεπής στο καθιερωμένο μας ραντεβού.
Θα είμαστε μαζί ξανά την επόμενη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, για ένα νέο ταξίδι στον κόσμο των αναζητήσεων», ανέφερε.
Μιλώντας τηλεφωνικά στην εκπομπή Φτιάξε καφέ να στα πω ανέφερε ακόμη: «Γιατί είμαι χάλια αγάπη μου. Γι’ αυτό». «Ματάκια μου είμαι πολύ χάλια», πρόσθεσε.

ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ 72 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!! Ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης στο Κορδελιό !


KordelioBomb01Front

Ξεκίνησε στις επτά το πρωί του Σάββατο, το πρώτο στάδιο της μεγάλης επιχείρησης στο Κορδελιό με την διαδικασία μεταφοράς από το ΕΚΑΒ ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε δομές όπου θα διανυκτερεύσουν και θα φιλοξενηθούν μέχρι να λήξει η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη δυτική Θεσσαλονίκη.

KordelioBomb02
320 άτομα με αναπηρία, ασθενείς σε κατάκλιση και γενικά πολίτες που έχουν πρόβλημα μετακίνησης, καθώς και 48 παιδιά θα μπορούν να μεταφέρονται με 20 ασθενοφόρα ανά οκτάωρο στις δομές.
Συνολικά θα απομακρυνθούν 72.000 άνθρωποι και πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο εκκένωσης που έγινε ποτέ σε περίοδο ειρήνης στην σύγχρονη Ελλάδα.
KordelioBomb03
Η επιχείρηση απομάκρυνσης κι εξουδετέρωσης του βλήματος θα γίνει στις δέκα το πρωί της Κυριακής από μία έμπειρη ομάδα τριών στρατιωτικών του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, όπου θα επιχειρήσει να απομακρύνει την βόμβα. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ήδη εξουδετερώσει και μεταφέρει χιλιάδες εκρηκτικά και βόμβες.
KordelioBomb04
Ο στρατός, χθες δημιούργησε ανάχωμα γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα του Β” Παγκοσμίου Πολέμου στο Κορδελιό. Το ανάχωμα έχει φτάσει σε ύψος ενάμισι μέτρου.
Η βόμβα θα μεταφερθεί στο Πεδίο Βολής – Ασκήσεων «Ασκού – Προφήτη» και αναμένεται να εξουδετερωθεί από τις 13:00 έως τις 18:00. Στο πεδίο βολής, θα μεταφερθεί μέσω της Εγνατίας Οδού με συνοδεία Πυροτεχνουργών, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Ασθενοφόρου.

ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ !!! Συμφωνία με βαρύ αντάλλαγμα. Τι ζήτησαν για αφορολόγητο,συντάξεις

Βαρύ θα είναι το αντάλλαγμα της συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση όπως αφού οι δανειστές ζητούν προληπτικά μέτρα 3,6 δισ. ευρώ που αν εφαρμοστούν θα φτάσουν τα 4,5 δισ. ευρώ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα αλλά αρνούνται -προς το παρόν- να δώσουν λύση για το χρέος.

Σε ότι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα κατά την χθεσινή συνάντηση του υπουργού οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους δανειστές έγινε γνωστό ότι για την Ελλάδα θα απαιτηθούν πέντε συνεχόμενα χρόνια ως στο σημείο να πετυχαίνει πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.
Για να κλείσει το κενό του 2% του ΑΕΠ που χωρίζει τις προβλέψεις του ΔΝΤ και της ΕΕ θα πρέπει να θυσιαστεί το αφορολόγητο το οποίο θα πρέπει να νομοθετηθεί από τώρα και να μειωθεί από τα 8.636 ευρώ που είναι σήμερα στα 6.000 ευρώ από το 2019 και μετά αν η Ελλάδα δεν πιάσει έστω και ένα χρόνο στην πενταετία 2018 -2023 το πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ.
Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος προσπάθησε να πείσει ότι ο στόχος επιτυγχάνεται με την μείωση του αφορολόγητου στα 7.300 ευρώ αλλά δεν τα κατάφερε. Κατόρθωσε όμως να πάρει την υπόσχεση ότι αν η Ελλάδα επιτυγχάνει τους στόχους της θα μπορεί να κάνει κάποιες φοροαπαλλαγές είτε στον ΦΠΑ είτε στο μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων…
Ετσι το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου θα μειωθεί με νόμο που θα ψηφιστεί από τώρα στις 6.000 ευρώ και θα εφαρμοστεί αν υπάρξει απόκλιση από το στόχο. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πληρώσουν φόρο για πρώτη φορά οι μισθοί του δημοσίου και οι συντάξεις πάνω από τα 500 ευρώ και οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα των 430 ευρώ (γιατί πλέον υπάρχουν και τέτοιοι).
Οι περικοπές στην συντάξεις θα αποτυπωθούν ώστε να καλύπτεται επίσης δημοσιονομική απόκλιση 1% του ΑΕΠ αλλά θα ενταχθούν ως μέτρο εφαρμογής του δημοσιονομικού κόφτη.
Τα δύο μέτρα θα πρέπει να έχουν μια καθαρή δημοσιονομική απόδοση 2% του ΑΕΠ. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως θα πρέπει να υπολογιστούν και οι απώλειες σε εισφορές και κατανάλωση. Μαζί με αυτά σε περίπτωση εφαρμογής τους τα μέτρα για τους πολίτες θα φτάσουν τα 4,5 δισ. ευρώ δηλαδή το 2,5% του ΑΕΠ.
Το μεγάλο κενό της χθεσινής συνάντησης ήταν το χρέος. Δεν έγινε καμία κουβέντα για το τι παραπάνω θα δώσουν από τώρα οι Ευρωπαίοι υπουργοί για την ελάφρυνση του χρέους. Τούτο παρότι στην συνάντηση ήταν παρόντες και ο σκληρός κ. Πόουλ Τόμσεν και η επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ κ. Ντέλια Βελκουλέσκου.
Τα υπόλοιπα θέματα
Εκτός από τα προληπτικά μέτρα μετά την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να συμφωνήσει και για τα υπόλοιπα ανοιχτά μέτρα της αξιολόγησης .
Στο εργασιακό είναι δεδομένο πλέον ότι θα πρέπει η ελληνική πλευρά να υποχωρήσει στις ομαδικές απολύσεις ώστε να περάσει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε κλαδικό επίπεδο. Ερωτηματικό μένει ποια θα είναι η στάση του ΔΝΤ που δεν θέλει χαλάρωση αλλά πλήρη απελευθέρωση του ποσοστού των απολύσεων και παράλληλα αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και επαναφορά του μέτρου της ανταπεργίας (Lock out).
Δεύτερο αγκάθι στις απευθείας διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είναι τα ενεργειακά. Με δεδομένο ότι οι δημοπρασίες ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας έχουν κολλήσει λόγω της προσφυγής της ΔΕΗ στο ΣτΕ, οι δανειστές ζητούν επιτακτικά να προχωρήσει άμεσα η αποκρατικοποίηση του 17% της ΔΕΗ που κατέχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα ζητούν επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων της ΔΕΠΑ του ΔΕΣΦΑ των ΕΛΠΕ και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση κατά 25% του ΑΔΜΗΕ.
Πιο εύκολο σχετικά θα είναι το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού των 700 εκατ. ευρώ για το 2018 που τα μέτρα έχουν βρεθεί και εκκρεμούσε μόνο ήταν το ξεπάγωμα των διαπραγματεύσεων.

Το MEGA βγάζει ξανά δελτίο ειδήσεων – Σκληρή απάντηση στην DIGEA από τους εργαζομένους!

Σκληρή απάντηση στο «μαύρο» της Digea δίνουν οι δημοσιογράφοι του Mega, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Μιγάλης Ιγνατίου το δελτίο ειδήσεων επιστρέφει από τη Δευτέρα!
 
Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την απόφαση της Digea να ρίξει «μαύρο» στο κανάλι τις επόμενες ημέρες, ο Μανώλης Καψής ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι τη Δευτέρα αρχίζει ξανά το δελτίο ειδήσεων.

Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Ιγνατίου στο σάιτ του:
«Ο διευθυντής του Mega Μανώλης Καψής μας ενημέρωσε πριν από λίγο για την απόφαση να ξεκινήσει το δελτίο του Μεγάλου Καναλιού, τη Δευτέρα. Η απαράδεκτη απόφαση της Digea, κινητοποίησε όλους τους παράγοντες του Mega και έτσι αποφασίσαμε όλοι να δώσουμε τη μάχη εκεί που ξέρουμε καλύτερα. Από το βήμα του δελτίου ειδήσεων του Mega. Σε ότι με αφορά λέω ότι θα είμαι εκεί… Και ας έλθουν να μας κλείσουν…»

Σύντροφοι, το πολίτευμα όσο και να θέλετε, δεν μπορείτε να το αλλάξετε

Τελικά τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα κάνει πρόωρες εκλογές; και αν δεν κάνει, τι θα κάνει; 
Θα υπογράψει;
 Και αν δεν υπογράψει αυτά τα σκληρά μέτρα, τι θα γίνει; 
Και η δραχμή; 
Παίζει το σενάριο του εθνικού νομίσματος; 
 
Αυτά και άλλα τόσα ερωτήματα θα μπορούσε να θέσει ένας, στοιχειωδώς, ενημερωμένος πολίτης και να δοθούν ισάριθμες απαντήσεις που θα γεννούσαν καινούργια ερωτήματα. Συνεπώς, όλοι προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε τις προθέσεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ως οδηγό της σκέψης μας τον ορθό λόγο. Δηλαδή, μεταφερόμαστε στην θέση τους και λέμε τι θα κάναμε εμείς.
Αυτό βέβαια είναι σφάλμα, γιατί την άποψη μας την θεμελιώνουμε, χωρίς να γευόμαστε τα θέλγητρα της εξουσίας. Μόνον με το καθαρό μυαλό μας. Και πιθανόν να κάνουμε γι΄αυτόν τον λόγο λάθος στις εκτιμήσεις μας.
Άλλωστε, έχει αποδειχθεί πως οι άνθρωποι τις
αποφάσεις τους δεν τις παίρνουν πάντα μετά από μια «στεγνή» ανάλυση του κόστους-οφέλους, αλλά πολλές φορές υπεισέρχονται άλλοι παράγοντες, που, εκ των υστέρων, τους χαρακτηρίζουμε ανορθολογικούς.
Σε μια παρόμοια κατάσταση βρίσκεται σήμερα η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εχει την δυνατότητα, αν διαθέτει στρατηγική σκέψη, να αποχωρήσει το κόμμα τους συντεταγμένα από την εξουσία, να ανασυνταχθεί και εκμεταλλευόμενο τόσο τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, όσο και την συγκυρία ( εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020), να επανέλθει δριμύτερο. 
Αυτό σημαίνει τακτική υποχώρηση και παγίδευση του αντιπάλου. Αν οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κατανοήσει τον Λένιν, θα αντιληφθούν πως παραδίδοντας την διακυβέρνηση του τόπου στην Νέα Δημοκρατία, της παραδίδουν χώρο για να κερδίσουν τον χρόνο της ανασύνταξης των δυνάμεων τους. Γιατί τώρα καταρρέουν. Και αν παραμείνουν κι άλλο στην εξουσία, δύο δρόμους θα έχουν να διαλέξουν. Την πολιτική εξαέρωση τους ή την φυλακή.
Επιπροσθέτως, τα περισσότερα στελέχη του κόμματος, επειδή είναι σε νεαρά, σχετικά, ηλικία, αν εξαντλήσουν όλα τα καύσιμα του κυβερνητικού αεροσκάφους, θα συντριβούν μαζί του και  θα καούν πρόωρα. Θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη.
Η εξουσία για τα κόμματα της ριζοσπαστικής μαρξιστικής Αριστεράς έχει νόημα, αν είναι το όχημα για την εφαρμογή του προγράμματος τους. Σήμερα τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει. Εδώ δεν μπορούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Επί πλέον η ένταξη χώρας μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, καθιστά απαγορευτικούς τους τυχοδιωκτισμούς, όπως φάνηκε το καλοκαίρι του 2015. Συνεπώς, ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος θα παρέδιδε τα κλειδιά της χώρας, μαζί με τα προβλήματα της, στους επόμενους. Και θα περίμενε στην γωνία. Γιατί το πολίτευμα της φιλελεύθερης δημοκρατίας, απαιτεί την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία. Όσο και αν αυτό δεν αρέσει στους συντρόφους, δεν μπορούν να το αλλάξουν. Ούτε προλεταριακή, ούτε λαϊκή δημοκρατία μπορούν να εγκαθιδρύσουν.
Εδώ όμως έχουμε μπροστά μας ανθρώπους που πιστεύουν πως μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες καταστάσεις, μόνο και μόνο, επειδή το θέλουν. Η ανάλυση του συσχετισμού των δυνάμεων υποβαθμίζεται και ατονεί μπροστά στην θέληση τους. Ως γνωστόν, ο βολονταρισμός είναι βαθύτατα ανορθολογικός.
Το τι θα πράξουν οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν, ούτε αυτοί να το γνωρίζουν.  
Πάντως το δίλημμα μπροστά στο οποίο βρίσκονται θα πρέπει πολύ σύντομα να το απαντήσουν. Και αν αυτοί πετούν την μπάλα στην κερκίδα, οι δανειστές, σε χρόνο μηδέν, την επαναφέρουν στο γήπεδο.
 
 
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ - Με ενίσχυση των μπλόκων και συλλαλητήριο την Τρίτη απαντούν οι αγρότες


Με ενίσχυση των μπλόκων και συλλαλητήριο την Τρίτη απαντούν οι αγρότες

Με ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων και συμμετοχή στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου (13.30 πλατεία Βάθης), απαντά η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας, αντιπροσωπεία της οποίας είχε  συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τους υφυπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας, μετά τη συνάντηση στην Αθήνα, κάνει λόγο για κυβερνητική αδιαλλαξία που με την αρνητική της στάση δεν ικανοποιεί ούτε ένα από τα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας.
Μεταξύ άλλων, απευθύνει κάλεσμα στους "εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο για να στηρίξουν, ενεργά, τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς".
"Παλεύουμε, με νύχια και με δόντια, να κρατήσουμε τα χωράφια και τα ζώα μας, να μπορούμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις βιοτικές ανάγκες του λαού μας", υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ - Η AEGEAN σε προσκαλεί να κάνεις τον έρωτα... ταξίδι!

Η AEGEAN σε προσκαλεί να κάνεις τον έρωτα... ταξίδι!
Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου η AEGEAN προσκαλεί το κοινό να μοιραστεί αγάπη στο Instagram, ανεβάζοντας την πιο «ερωτευμένη» του φωτογραφία… και να κερδίσει ένα μοναδικό ταξίδι με το αγαπημένο του πρόσωπο!

Ο τρόπος συμμετοχής είναι απλός! 
Οι συμμετέχοντες επιλέγουν και ανεβάζουν στο Instagram την αγαπημένη τους φωτογραφία με το άλλο τους μισό και προσθέτουν στο location έναν από τους 145 προορισμούς του δικτύου εσωτερικού και εξωτερικού της AEGEAN και της Olympic Air, καθώς και το hashtag #AegeanDestinationLove.
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 15:00 και οι 3 τυχεροί νικητές θα ανακοινωθούν την ίδια ημέρα το απόγευμα.
Οι νικητές θα κερδίσουν από ένα εισιτήριο για δύο άτομα, για οποιονδήποτε από τους 145 προορισμούς του δικτύου της AEGEAN και της Olympic Air επιθυμούν, για να ταξιδέψουν την αγάπη τους!

Ο έρωτας είναι ένα ταξίδι…

που τον προορισμό του τον διαλέγεις εσύ!

Δείτε το βίντεο εδώ: https://goo.gl/aeZxrA
Βρες την AEGEAN στο Instagram: http://aegeanairlines

Παράνοια: Απαγορεύτηκε παιδικό τραγούδι με αγρότη που πυροβολεί αλεπού μετά από αίτημα χορτοφάγου

Το επίμαχο τραγούδι του 19ου αιώνα παιζόταν από το καριγιόν της πόλης, αρκετές φορές την ημέρα, προκαλώντας αναστάτωση στην καταγγέλλουσα 

Την προσωρινή απαγόρευση ενός παιδικού τραγουδιού που αναφέρεται σε μια αλεπού, που καταλήγει πυροβολημένη από αγρότη, αποφάσισε δήμαρχος πόλης της Γερμανίας. Είχε προηγηθεί αίτημα χορτοφάγου κατοίκου...

AdTech Ad
Η τελευταία απευθύνθηκε στην δημοτική αρχή της πόλης Limburg an der Lahn, στην Έσση, καταγγέλλοντας ότι είχε αναστατωθεί πολύ από τους στίχους του τραγουδιού "Fuchs, Du hast die Gans gestohlen", που μεταφράζεται ως "Αλεπού, έκλεψες την χήνα". Το εν λόγω τραγούδι του 19ου αιώνα παίχτηκε από το καριγιόν της πόλης, ένα μουσικό όργανο που αποτελείται από πολλές καμπάνες και αναφέρεται στην ιστορία μιας κακιάς αλεπούς, η οποία κλέβει μία χήνα από αγρότη, με τον τελευταίο να την κυνηγάει και να την πυροβολεί.
Όπως τόνισε η καταγγέλλουσα, την ώρα που εργαζόταν άκουγε το καριγιόν και με δεδομένο ότι αυτό έπαιζε μόνο 33 τραγούδια, το επίμαχο ακούστηκε πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Αυτό σε συνδυασμό με τους στίχους του, την οδήγησαν να υποβάλλει αίτημα στον δήμαρχο να σταματήσει να παίζεται, με τον τελευταίο να το κάνει προσωρινά δεκτά.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Σεργκέι Αϊζενστάιν

Στις 11 Φεβρουαρίου τη συμπληρώνονται 69 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου σοβιετικού σκηνοθέτη Σεργκέι Αϊζενστάιν. Με αφορμή  την επέτειο αυτή μήνας Φεβρουάριος θα είναι αφιερωμένος στο μεγάλο αυτό σκηνοθέτη και στην προσφορά του στην Τέχνη.
Ένα σύντομο βιογραφικό:
Ο Σεργκέι Μιχαήλοβιτς Αϊζενστάιν γεννήθηκε στη Ρίγα στις 23 Γενάρη 1898. Το 1915 ξεκίνησε σπουδές μηχανικού στην Πετρούπολη. Παράλληλα, ασχολείται με τη ζωγραφική... Την άνοιξη του 1918 κατατάσσεται εθελοντής στον Κόκκινο Στρατό. Ασχολείται και με το θέατρο...
Το 1924 γύρισε την πρώτη του ταινία την «Απεργία», που έκανε μεγάλη εντύπωση.
Ένα χρόνο αργότερα, η σοβιετική κυβέρνηση του αναθέτει τη δημιουργία ενός κινηματογραφικού έργου για την επέτειο των 20 χρόνων από την επανάσταση του 1905. Αρχικά, ο Αϊζενστάιν προόριζε την ταινία για σπονδυλωτή κατασκευή, με διάφορες ιστορίες που, υπό τον τίτλο «1905», θα περιέγραφαν την επανάσταση. Το αρχικό όμως σενάριο τροποποιείται και επικεντρώνεται στην εξέγερση στο «Θωρηκτό Ποτέμκιν», ιστορία που στο αρχικό σενάριο δεν ξεπερνούσε τις 2 σελίδες. Η ταινία γυρίστηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες στην Οδησσό, με μερικούς ηθοποιούς, τον πληθυσμό της πόλης και ναύτες του Κόκκινου Στόλου. Μια ταινία που μέχρι σήμερα αποτελεί σταθμό στην Ιστορία του Κινηματογράφου. Ο Γάλλος ιστορικός του κινηματογράφου Ζορζ Σαντούλ σημειώνει: «Παντού έξω από την ΕΣΣΔ, η λογοκρισία απαγόρεψε το "Ποτέμκιν". Παντού οι θεατές συγκεντρώθηκαν κρυφά για να το χειροκροτήσουν...».
Το 1927 η ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος αναθέτει στον Αϊζενστάιν τη δημιουργία μιας ταινίας για τη 10η επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης. Με τον συν-σεναριογράφο Γκριγκόρι Αλεξαντρόφ βασίζονται σε προσωπικές μαρτυρίες, σε συνεντεύξεις, σε φωτογραφίες και στο βιβλίο «Δέκα ημέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» του Τζον Ριντ και συνθέτουν ένα λεπτομερέστατο σενάριο με τίτλο «Οκτώβρης», που κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος της Επανάστασης. Τελικά, ο Αϊζενστάιν αποφασίζει και εδώ να επικεντρωθεί σε κάποια αντιπροσωπευτικά γεγονότα της Επανάστασης που έλαβαν χώρα στο Λένινγκραντ, από το Φλεβάρη έως τον Οκτώβρη του 1917.
Το 1929 ο Σεργκέι Μιχαήλοβιτς Αϊζενστάιν γυρίζει την ταινία «Γενική Γραμμή» που ανταποκρίνεται στην ανάγκη κολεκτιβοποίησης της γης. Περιοδεύει σε Ευρώπη και Αμερική. Στο Μεξικό γυρίζει την ταινία «Κε βίβα Μέχικο». Το 1938 γυρίζει την ταινία «Αλέξανδρος Νιέφσκι». Το 1944 ξεκινά τα γυρίσματα της ταινίας «Ιβάν ο Τρομερός»... Ο Αϊζενστάιν έφυγε από τη ζωή στις 11 Φλεβάρη 1948.
Με κανέναν θεωρητικό του κινηματογράφου δεν ασχολήθηκαν τόσο πολύ οι επόμενες γενιές όσο με τον Αϊζενστάιν και το μοντάζ του που συνιστά την κεντρική έννοια στις θεωρίες του Σοβιετικού δημιουργού και τη σημαντικότερη προσφορά του στην τέχνη του κινηματογράφου...

10.2.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Βιωματικό σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς

"Εργαλεία ενδυνάμωσης παιδιών και εφήβων, κατά του ρατσισμού, του εκφοβισμού και του εθισμού μέσα απο την οικογένεια//ομάδα//τάξη"
 
Στο σεμινάριο θα δωθούν εργαλεία ενδυνάμωσης της ομάδας(οικογένειας, σχολικής τάξης,ομάδας κτλ) για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, του εκφοβισμού και του εθισμού. Θα δωθεί υλικό αυτοαξιολόγησης, ασκήσεις θέσπισης ορίων και ενναλακτικών δράσεων, και βιωματικές ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού. Το σεμινάριο είναι βιωματικό και απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και εμψυχωτές.
Εισηγητές
Νικόλαος Καραγιαννίδης: Σχολικός Νοσηλευτής-Εκπαιδευτής Ενηλίκων- Πιστοποιημένος απο το ΕΚΠΑ για το φαινόμενο του εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο-Εκπαιδευτής Σχολών Γονέων
Μαρία Α. Σκαφιδά: Ηθοποιός- Σκηνοθέτης


Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017//10.00-15.00

Διάρκεια Σεμιναρίου: 5 ώρες
Χώρος αυτοσχέδιας σκηνής: Πεζόδρομος Aγίου Παντελεήμονος 13- Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας
e-mail: aftosxediaskini@gmail.com
site: www.aftosxediaskini@gmail.com
Πληροφορίες-Δήλωση συμμετοχής: 6908676277,
ή δηλώστε συμμετοχή ηλεκτρονικά κάνοντας κλικ στο παρακάτω link:https://goo.gl/forms/9xUcIKzFhv2BvL1p2

ΠΛΟΙΑ - ΘΑΝΑΤΟΣ ! Γέμισαν με ραδιενέργεια τις θάλασσες της Ελλάδας

Τα βούλιαξαν σκόπιμα από το 1985 έως το 1996. Θανάσιμες συνέπειες (και για την Ελλάδα) σε ανθρώπους και οικοσύστημα

Ενενήντα εμπορικά πλοία-ραδιενεργές βόμβες βυθίστηκαν σκόπιμα στη Μεσόγειο Θάλασσα κατά την περίοδο 1985-1996, μετατρέποντας σχεδόν το σύνολο της θαλάσσιας περιοχής σε υγρό τάφο, με τις θανάσιμες συνέπειες (και για την Ελλάδα) που είναι δεδομένο πως υπάρχουν για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και το οικοσύστημα, να παραμένουν ανυπολόγιστες!
Ενα από αυτά, μάλιστα, όπως έγραφε χθες η εφημερίδα «Il Messaggero», καταβυθίστηκε την περίοδο εκείνη ανοιχτά των ακτών της Καλαβρίας, όπου πρόσφατα υπήρξαν καταγγελίες για «αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας», γεγονός που έδωσε αφορμή στις Αρχές να δώσουν εντολή πραγματοποίησης μετρήσεων, τα αποτελέσματα των οποίων όμως δεν έχουν εκδοθεί ακόμη.
Σαν να μην έφτανε αυτό, η εφημερίδα αναφέρεται και σε έγγραφο του 2009 του δικαστή Μπρούνο Τζορντάνο, σχολιάζοντας ότι η υπόθεση θάφτηκε, καθώς «κρατήθηκε μυστικό για χρόνια». Σε αυτό το έγγραφο μάλιστα ο δικαστής καταγγέλλει ότι εντοπίστηκε στο Ιόνιο, ανοιχτά των ακτών της Καλαβρίας, το πλοίο-φάντασμα «Cunsky», στο οποίο επίσης υπήρχαν βαρέλια με επικίνδυνα απόβλητα, αλλά και ανθρώπινα κρανία!
Την αποκάλυψη του σκανδάλου έκανε χθες επιτροπή του ιταλικού Κοινοβουλίου, η οποία την περίοδο αυτή ερευνά υποθέσεις παράνομης διακίνησης ραδιενεργών και τοξικών αποβλήτων. Απόρρητα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών που αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα δείχνουν, σύμφωνα με τη «Messaggero», ότι περίπου 90 σκοπίμως βυθισμένα πλοία έχουν δηλητηριάσει τη θαλάσσια γειτονιά μας. Πιο συγκεκριμένα, την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής Αλεσάντρο Μπράτι, ανακοινώνοντας ότι 60 έγγραφα της πρώην υπηρεσίας πληροφοριών Sismi έχουν αποχαρακτηριστεί έπειτα από αίτημά του και το περιεχόμενό τους πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα.
Εγγραφα
Ανάμεσά τους βρίσκονται και έγγραφα, τα οποία αφορούν πλοία που βυθίστηκαν στη Μεσόγειο. «Τα ναυάγια μπορεί να περιέχουν επικίνδυνα ή ραδιενεργά απόβλητα» σημειώνει η κοινοβουλευτική επιτροπή, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ενα από τα έγγραφα, το οποίο η Sismi απέστειλε στο πρωθυπουργικό γραφείο του Λαμπέρτο Ντίνι και το υπουργείο Αμυνας της Ιταλίας στις 5 Σεπτεμβρίου 1995, αποκαλύπτει ότι από τις 14 Απριλίου 1989 έως τις 22 Ιουλίου 1995 περίπου 90 εμπορικά πλοία με επικίνδυνα απόβλητα βυθίστηκαν στη Μεσόγειο.
Οπως σημειώνει η «Messaggero», καταγράφονται οι συντεταγμένες των ναυαγίων, το φορτίο, τα στοιχεία των εφοπλιστών, η διαδρομή τους κ.ά. Αγνωστο παραμένει δε, και το αν υπάρχει ελληνική εμπλοκή, καθώς θα χρειαστεί να περιμένει κανείς να δει το περιεχόμενο των εγγράφων για να μπορέσει να διαπιστώσει αν στα ονόματα των πλοιοκτητών αναφέρεται και το όνομα κάποιου Ελληνα εφοπλιστή.
«Τα τοξικά προκαλούν λευχαιμία και άλλες θανατηφόρες ασθένειες»
«Τα πυρηνικά είναι γεννήτορες της λευχαιμίας και πολλών άλλων θανατηφόρων ασθενειών. Πρόκειται για ένα τεράστιο περιβαλλοντικό σκάνδαλο, ένα έγκλημα που αποσιωπάται…» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο διευθυντής στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος Θοδωρής Τσιμπίδης, σχολιάζοντας τα όσα αποκαλύφθηκαν χθες από τον ιταλικό Τύπο.
«Τα βαρέλια αυτά (με τοξικά και πυρηνικά απόβλητα) κάποια στιγμή θα ανοίξουν. Κάποια πιθανώς να υπέστησαν ρήγματα την ώρα που βυθίζονταν. Μετά τα 100-150 μέτρα θέλει ειδική κατασκευή (για να μη διαρρεύσουν), η οποία προφανώς δεν υπήρχε. Και όσα δεν έσπασαν από την πίεση που ασκεί το βάθος από εκεί και πέρα κινδυνεύουν από τη διάβρωση που θα προέλθει από την ηλεκτρόλυση, η οποία διαρκεί περίπου μία δεκαετία. Αρα, σήμερα κινδυνεύουμε άμεσα.
Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει πως είναι τα απόβλητα των Βορειοευρωπαίων. Δεν υπάρχουν μικρές χημικές βιομηχανίες, αλλά και η πυρηνική βιομηχανία στην Ευρώπη είναι συγκεκριμένη. Μία “μαφία” οργανωμένη, με κοστούμια, έκανε συμφωνίες με μεγάλες βιομηχανίες στην Ευρώπη, με την “υπόσχεση” ότι θα πάνε τα απόβλητα κοντά στην Αφρική και θα τα θάψουν εκεί».


dimokratianews.gr

Τον έψαχναν όλη μέρα διασώστες του λιμενικού και εκείνος έπινε μπύρες σε μπαρ

Τον έψαχναν όλη μέρα διασώστες του λιμενικού και εκείνος έπινε μπύρες σε μπαρ
Ολόκληρη επιχείρηση στην γη και στον αέρα στήθηκε για να βρεθεί ο… αγνοούμενος και εκείνος ήταν σε πάμπ!
Ένα τραγελαφικό περιστατικό έκανε γνωστό η Daily Post.
Γενικός συναγερμός σήμανε όταν ένας άνδρας που εθεάθη να περπατάει στις εκβολές του ποταμού Dwyryd στην Ουαλία, ξαφνικά εξαφανίστηκε.
Ο καιρός ήταν κακός και  αμέσως ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό του καθώς όλοι φοβήθηκαν το χειρότερο.
Μια ομάδα της ακτοφυλακής μαζί με σωσίβιες λέμβους ομάδες και ένα ελικόπτερο άρχισαν να χτενίζουν το ποτάμι.
Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που τον αναζητούσαν φοβόντουσαν το χειρότερο, καθώς αρκετοί πίστευαν ότι είχε παρασυρθεί στην ανοιχτή θάλασσα, αφού μετά από δύο ώρες, δεν είχαν εντοπίσει ίχνος του!
Την ώρα λοιπόν που η ακτοφυλακή και το λιμενικό έψαχνε τον αγνοούμενο στη θάλασσα, η αστυνομία έκανε τις δικές της έρευνες στην στεριά.
Ένα πλήρωμα περιπολικού δέχθηκε μια κλήση στις 8 το βράδυ για να μεταβεί σε μια παμπ όπου σύμφωνα με κάποιον αυτόπτη μάρτυρα, ένας από τους θαμώνες έμοιαζε αρκετά με τον άνθρωπο που αναζητούσε το λιμενικό.
Οι αστυνομικοί είπαν στην αναφορά τους ότι βρήκαν τον… αγνοούμενο να πίνει μπίρες βλέποντας αγώνα στην τηλεόραση χωρίς να έχει καταλάβει καν τι έχει συμβεί!
«Στείλαμε δύο σωσίβιες λέμβους, συνεργεία της ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο, όλη την πόλη την χτένιζαν άνδρες της αστυνομίας με φακούς και σκυλιά. Ρίχναμε ακόμα και φωτοβολίδες στον ουρανό! Έως και ο αρχηγός του λιμενικού επέβλεπε προσωπικά τις έρευνες και ο “αγνοούμενος” απλά έπινε μπίρες σαν να μην είχε συμβεί τίποτα!», δήλωσε στην Daily Post άνδρας της ακτοφυλακής.
Ο «αγνοούμενος» από την άλλη, έμεινε άναυδος από την όλη επιχείρηση και το πιο πιθανό είναι να συνέχισε να πίνει την μπίρα του…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου