1.4.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Το σαλόνι του Σουρή μετακομίζει σε πέντε σημεία της πόλης για πέντε ακόμα παραστάσεις


Το σαλόνι του Σουρή μετακομίζει σε πέντε σημεία της πόλης για πέντε ακόμα παραστάσεις. 


 Αύριο Κυριακή η πρώτη παράσταση στο Ροδανθος Μπαρ στις 20.30. Κρατήσεις στο 6908676277 ή ηλεκτρονικά στο παρακάτω link: https://goo.gl/forms/IX1HopbRJUfq89Mx2
Ακολουθουν παραστάσεις στο Σόσιαλ, στο καφέ αμάν, στο κύμα και στο καφενείον η Ελλάς.

Η Αυτοσχέδια Σκηνή σας προσκαλεί σε μια βραδιά γέλιου, στο σαλόνι του γνωστού σατυρικού ποιητή Γεωργίου Σουρή. Δραματοποιημένη ποίηση του Σουρή αλλά και σύγχρονες σκηνές, προσεγγίζουν με κωμικό τρόπο την κατάσταση του έλληνα του τότε και του τώρα. "Σε αυτό το έθνος που τιμά, τα ξέστρωτα γαιδούρια, σιχτίρ στα χρόνια τα παλιά, σιχτίρ και στα καινούργια". Ας γελάσουμε λοιπόν, με τον ποιητή, που είχε την ικανότητα να προκαλέσει το γέλιο στις μεγαλύτερες προσωπικότητες της εποχής. "Στο σαλόνι του Σουρή", συγκεντρώνονταν βουλευτές, ποιητές, καλλιτέχνες, για να διασκεδάσουν και να γελάσουν.
Σκηνοθεσία: Mαρία Σκαφιδά
Παίζουν
Μαίρη Γεωργιοπούλου
Ελένη Ρομπόγλου
Ηλιάνα Ρωμανά
Γεωργία Μασούρα
Πάρης Καίσαρης
Ηρώ Βαλσαμάκη
Αναστασία Γεννάτου
Grafic design: Hλίας Κουρούπης
Tιμή εισιτηρίου: Kανονικό 8 ευρώ, ανέργων, πολυτέκνων, αμέα, φοιτητών, group 10 ατόμων: 6 ευρώ
Κρατήσεις:6908676277 ή στο παρακάτω link:
https://goo.gl/forms/IX1HopbRJUfq89Mx2

62 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ : Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν εξήντα δύο (62) άτομα, προσήχθησαν εκατόν είκοσι (120) και έ γινε έλεγχος σε επτακόσια ενενήντα οκτώ (798) 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πεντακόσια εβδομήντα τέσσερα (574) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα τρεις (283) παραβάσεις 

Εξιχνιάστηκαν, τέσσερις περιπτώσεις κλοπής σε οικίες και όχημα και δύο περιπτώσεις απάτης, στην Αργολίδα, δύο περιπτώσεις κλοπής σε οικίες, στην Αρκαδία και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία, στη Μεσσηνία 

Κατασχέθηκαν κροτίδες, μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ναρκωτικά δισκία και χρήματα 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (31.3.2017), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια ενενήντα οκτώ (798) άτομα, εκ των οποίων τα πεντακόσια ογδόντα εννέα (589) ήταν ημεδαποί και διακόσια εννέα (209) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια εβδομήντα τέσσερα (574) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι (120) άτομα, από τα οποία εβδομήντα επτά (77) ήταν ημεδαποί και σαράντα τρία (43) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα δύο (62) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
  • Έξι (6) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για ναρκωτικά.
  • Τρεις (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Δέκα (10) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά, τα πυροτεχνήματα και τα παιδικά αθύρματα.
  • Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο (2) ημεδαπές στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
  • Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
  • Έξι (6) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάστηκαν:
  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 8.9.2014 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπή.
  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 19.4.2014 στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπή.
  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 13.10.2016 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπή.
  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 19.2.2017 στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπή.
  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) περιπτώσεις απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, που είχαν γίνει την 29.3.2017, στο Ναύπλιο και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 51 και 48 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν αυτοτελείς δικογραφίες, για απάτη.
  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 9.1.2017 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 4.2.2017 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
  • Από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 25.3.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 40, 36, 30 και 25 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για απόπειρα κλοπής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα μία (281) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:
  • Μικροποσότητα κάνναβης, στην Αρκαδία.
  • -102- ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα ηρωίνης, στην Κορινθία.
  • -1.540- κροτίδες και το χρηματικό ποσό των -1.100- ευρώ, στη Λακωνία.
  • Μικροποσότητα ηρωίνης, στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

΄Ολα τα κτίρια μπλε για τον αυτισμό

Αν δείτε, σήμερα κι αύριο, ένα δημόσιο κτίριο μπλε μη τρομάξετε και πείτε πως το έβαψαν έτσι. Εκατομμύρια κτίρια σε όλο τον κόσμο, με τον τρόπο αυτό μετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (Κυριακή 2 Απριλίου).
Στην πρωτεύουσα η Πύλη του Αδριανού, στον Πειραιά το Δημοτικό Θέατρο, αλλά και η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» Ρίου – Αντιρρίου συμμετέχουν στη διεθνή κινητοποίηση “LIGHT IT UP BLUE” (Φώτισέ το μπλε) και φωταγωγούνται  κατ’ εξαίρεσαν, ενώνοντας το μπλε φως της με κάποια από τα σημαντικότερα μνημεία, κτήρια και τοπόσημα του πλανήτη.
Μαζί τους ο Λευκός Οίκος στην Ουάσινγκτον, το Empire State και το Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη, οι καταρράκτες του Νιαγάρα, το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο, ο Μεγάλος Βούδας του Κόμπε στην Ιαπωνία, ο αρχαιολογικός χώρος της Πέτρας στην Ιορδανία, τα κανάλια του Σουέζ και του Παναμά, οι δίδυμοι πύργοι Petronas στην Κουάλα Λουμπούρ, ο καθεδρικός ναός της Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, το Canadian National Tower στο Τορόντο, ο πύργος Burj Khalifa στο Ντουμπάι, η Όπερα του Σίδνεϊ, η ρόδα London Eye, η Παναγία του Λιβάνου και πολλά άλλα.
Στην Πάτρα απόψε θα γίνουν μπλε: Το Δημαρχείο, τα σιντριβάνια στην πλ. Γεωργίου και ο Απόλλωνας γίνονται... μπλε!
Ταυτόχρονα, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. συντάσσεται με την Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης – Κωστής Στεφανόπουλος», υποστηρίζοντας δράσεις που προγραμματίστηκαν για το Σαββατοκύριακο στην περιοχή.
Κυριακή 2 Απριλίου στη Ναύπακτο: Εκδήλωση αφιερωμένη στον αυτισμό, που οργανώνουν από κοινού η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού & Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (ΕΨΥΠΕΑ) και ο Σύλλογος ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» στην Παπαχαράλμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου (Ώρα 11π.μ.).

Οι επιτήδειοι έπιασαν δουλειά εν όψει Πάσχα

Απατεώνες… μαζεύουν χρήματα δήθεν για τη μέριμνα, την ανέγερση εκκλησίας κλπ.

Σχεδόν κάθε χρόνο, για να μην πω κάθε λίγο και λιγάκι, διάφοροι επιτήδειοι περιφέρονται και εξαπατούν τον κόσμο. Είμαστε από το σύλλογο τυφλών, από τη Μέριμνα, το τάδε σχολείο, την Α ‘η τη Β δράση της εκκλησίας κλπ. Εκμεταλλεύονται ότι πλησιάζουν Άγιες Μέρες και την φιλευσπλαχνία που δείχνει ο λαός και βγαίνουν στη ¨γύρα».
Με 2 – 3 φωτοτυπίες , υπουργικών – δήθεν – αποφάσεων, αποκόμματα εφημερίδων (να ασχολήθηκε με το σύλλογό μας ην εφημερίδα του Θέμου, του Χατζηνικολάου κλπ) κερδίζουν 5ευρα ή 10ευρα στην καλύτερη περίπτωση. Ακόμη μπορούν να σε κάνουν να βάλεις και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη.
Πρόσφατα στην Πάτρα, όπως διαβάσαμε στο dete.gr
«Την εμφάνισή τους στο κέντρο αλλά και στις συνοικίες της Πάτρας έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες επιτήδειοι, οι οποίοι παρουσιάζονται ως συνεργάτες του «Μέριμνα» και πουλούν διάφορα αντικείμενα, με υποτιθέμενο σκοπό την ενίσχυση του ιδρύματος. Με ανακοίνωσή του «το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο» διαψεύδει ότι έχει κάποια σχέση με αυτούς και κάνει έκκληση στους πολίτες να μην αγοράζουν, γιατί τα χρήματά τους πηγαίνουν στις τσέπες των απατεώνων και όχι του «Μέριμνα».
Γι΄ αυτό λοιπόν: Αν σας την … πέσει κανένας στην πλατεία ή σε κάποια γειτονιά θα πρέπει να καλέσετε την αστυνομία. Και κυρίως μην κάνετε το λάθος να ξανοιχτείτε και να δώσετε χρήματα.
Προσοχή. Όσο πλησιάζει το Πάσχα οι επιτήδειοι θα γίνονται περισσότεροι. Και μαζί με αυτούς και οι εισαγόμενοι επαίτες θα γεμίσουν όλες τις γωνίες των δρόμων.

«Ταμπλάς» για όλους τους καταναλωτές ! Καίει ο νέος λογαριασμός της ΔΕΗ

Ανάστατοι είναι εκατοντάδες πολίτες από τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ που καταφθάνουν αυτές τις μέρες στα σπίτια και αφορούν την περίοδο κατανάλωσης του πιο βαρύ χειμώνα ίσως των τελευταίων εβδομήντα και πλέον χρόνων, από τις 16 Νοεμβρίου 2016 έως και τα μέσα Μαρτίου 2017.
Πολλοί αναρωτιούνταν τι ήταν οι άλλες χρεώσεις ενώ η λήξη προθεσμίας πληρωμής είναι μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, λίγο πριν το Πάσχα.
Οι λογαριασμοί που αποστέλλονται, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 400, 500 και πλέον ευρώ και φυσικά μιλάμε για οικιακά τιμολόγια. Είναι γεγονός πως στην αξία του ρεύματος που μπορεί για παράδειγμα να είναι στα σχεδόν 300 ευρώ, «κολλάνε» ένα σωρό άλλες χρεώσεις όπως για τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) – ΔΕΔΔΗΕ (άλλα περίπου 70 με 80 ευρώ), για ΥΚΩ (Νησιά, κοινωνικό τιμολόγιο, πολύτεκνοι) –ποσό που υπερβαίνει τα 100 ευρώ και για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας άλλα 70 και ευρώ (αυτή η χρέωση έχει να κάνει όπως προείπαμε στην περίπτωση που οι κιλοβατώρες ξεπερνούν τις 2.000!).
Σε όλα τα παραπάνω προστίθενται το ΦΠΑ και το ποσό χρεώσεων του Δήμου και της ΕΡΤ. Τα δύο τελευταία μαζί δεν είναι διόλου αμελητέα και φτάνουν τα 40-41 ευρώ. Υπάρχουν και διάφορα άλλα όπως ειδικό Τέλος 5% και φυσικά ο λογαριασμός που έρχεται στο σπίτι μόνο ίλιγγο προκαλεί. Όπως αναμένεται οι ήδη μεγάλες ουρές καταναλωτών που σπεύδουν για ρύθμιση, θα αυξηθούν κι άλλο όπως και η ταλαιπωρία του κόσμου και από την άλλη έχεις τη ΔΕΗ να παραπονιέται για το έλλειμμα της και τους χιλιάδες ανεξόφλητους λογαριασμούς.
Από το dete.gr

Ποινική δίωξη για βαριές κατηγορίες στον Χρυσαυγίτη που ξυλοκόπησε τον φοιτητή


Ποινική δίωξη για βαριές κατηγορίες στον Χρυσαυγίτη που ξυλοκόπησε τον φοιτητή

Μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, στο γραφείο του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μχαλολιάκου, είναι ο 42χρονος που συνελήφθη το πρωί, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή στους Αμπελοκήπους.
Ο 42χρονος είχε προσληφθεί στη Βουλή από το 2012, με πρόταση του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Σήμερα ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του απήγγειλε βαριές κατηγορίες.
Ο 42χρονος, ιδιοκτήτης καφετέριας, φέρεται να είναι υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων του κόμματος και να είχε διατελέσει μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 42χρονος συνελήφθη μετά από μαρτυρίες ότι συμμετείχε στην ομάδα των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα τον 24χρονο φοιτητή ο οποίος νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η Αστυνομία, οι δράστες μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι λιποθυμίας του θύματος, του αφαίρεσαν την τσάντα.

Σε βάρος του 42χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Τραγική η κατάσταση στη Βενεζουέλα - Ένας νεκρός από την πείνα έξω από σούπερ μάρκετ!

Κανείς δεν σοκάρεται πλέον... 
Η πείνα και η οργή κυριαρχούν... 

Η κατάσταση στην Βενεζουέλα είναι τραγική. Άνθρωποι δεν έχουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν, οι πολίτες πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα! Ενδεικτική η είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου με έναν άντρα να αφήνει την τελευταία του πνοή έξω από σούπερ μάρκετ! 
Η σορός του έγινε θέαμα για τους πολίτες... Κανείς δεν σοκάρεται πλέον! Η πείνα και η οργή κυριαρχούν... 
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του Μαδούρο ασχολείται με την αντιπολίτευση και διαψεύδει τα περί πραξικοπήματος στη χώρα μετά την απόφαση του φιλοκυβερνητικού Ανώτατου Δικαστηρίου να αναλάβει τα νομοθετικά καθήκοντα του Κοινοβουλίου, το οποίο ελέγχει η αντιπολίτευση.
«Είναι εσφαλμένο (να λέγεται) ότι ένα πραξικόπημα εκτυλίσσεται στη Βενεζουέλα. Αντιθέτως, οι θεσμοί της υιοθέτησαν διορθωτικά μέτρα προκειμένου να μπει ένα τέλος στην πραξικοπηματική συμπεριφορά των βουλευτών της αντιπολίτευσης» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Το υπουργείο χαρακτηρίζει τις δηλώσεις καταδίκης από χώρες του εξωτερικού «χείμαρρο που εξαπέλυσαν οι κυβερνήσεις της μισαλλόδοξης και φιλοϊμπεριαλιστικής δεξιάς (…) που κατευθύνονται από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και τα κέντρα εξουσίας στις ΗΠΑ»

Θανατηφόρο τροχαίο με 2 νεκρούς στην καρμανιόλα Πατρών - Πύργου !!!

Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση με 2 νεκρούς συνέβη λίγο μετά της 15:30 στην Ε.Ο.Πατρών - Πύργου στην διασταύρωση των Λεχαινών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Iliaoikonomia.gr μηχανή μεγάλου κυβισμού με επιβάτες μια γυναίκα (περίπου 52 ετών) και έναν άνδρα περίπου (57ετών) κινούμενη στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου συγκρούστηκε με δύναμη πάνω σε αγροτικό όχημα που προσπάθησε να διασχίσει την διασταύρωση προς την πόλη των Λεχαινών.
Στο χώρο του συμβάντος έφτασαν άμεσα ασθενοφόρο που τους μετέφερε στο Κ.Υ.Γαστούνης αλλά δυστυχώς και για τα 2 άτομα ήταν ήδη αργά, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και άνδρες της τροχαίας.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν σφοδρή με την μηχανή να "καρφώνεται" πάνω στο αγροτικό όχημα και οι 2 επιβαίνοντας να τραυματίζονται θανάσιμα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τα 2 άτομα διέμεναν στην Πάτρα

Άρθρο Νάντιας Γιαννακοπούλου στις "ΕΙΔΗΣΕΙΣ" - Η «αντεπίθεση» της σοσιαλδημοκρατίας

Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη…  
Η δημοσκοπική πρωτιά του Εμμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία αλλά και η δυναμική πορεία του Μάρτιν Σουλτς στη Γερμανία, έχουν αρχίσει να μονοπωλούν τον δημόσιο διάλογο το τελευταίο διάστημα. Ακόμη κι αν ο Σουλτς ηττηθεί, η σοσιαλδημοκρατία αποκτά ξανά δυναμική στη Γερμανία, κι αυτό θα επηρεάσει τις κρίσιμες αποφάσεις μιας ενδεχόμενης νέας κυβέρνησης της Άγγελα Μέρκελ. Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, με την ενίσχυση της σοσιαλδημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προοιωνίζει σοβαρές αλλαγές.

Αυτή η ιδεολογική στροφή έχει σαφείς ρίζες στο γενικότερο πολιτικό κλίμα των τελευταίων ετών. Μετά από επτά χρόνια κρίσης, όλοι πλέον μπορούν να συμφωνήσουν ότι οι πολιτικές αυστηρής λιτότητας που επέβαλλαν οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης έχουν τελματώσει την οικονομία και έχουν ουσιαστικά αποτύχει.

Είναι πλέον προφανές ότι η κοινωνική ισορροπία στην Ευρωπη θα επέλθει μόνο οταν ο άλλος πόλος, η σοσιαλδημοκρατία, γινει ξανα κυρίαρχη δύναμη και επαναφέρει το εκκρεμές στο κεντρο. Οι ευρωπαϊκές αξίες, τις οποίες ολοι επικαλούνται στα δύσκολα, ειναι η ιδεολογική ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς. Και αυτή, βέβαια, δεν συντάσσεται πουθενά με το μόρφωμα της δήθεν ριζοσπαστικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ...

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το μεγάλο ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι να δούμε πώς θα πορευτούμε από εδώ και στο εξής, ως ο διαχρονικός εκφραστής της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Κρατώντας το θετικό πρόσημο από την μακρόχρονη πορεία μας, με κορυφαίο τον δημοκρατικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας, τις μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τα μεγάλα έργα, και έχοντας μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και τους επώδυνους συμβιβασμούς που αναγκαστήκαμε να κάνουμε στα χρόνια της κρίσης για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια.

Εξάλλου, η ωριμότητα αποκτάται μέσα από τις επώδυνες εμπειρίες. Και τέτοιες έχουμε πολλές. Άλλωστε οι εποχές έχουν αλλάξει. Όποιος πολιτεύεται με εύκολα συνθήματα, ακόμα και αν κερδίσει πρόσκαιρα κάποιες εκλογές, αποδομείται αμέσως από τη σκληρή πραγματικότητα. Το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαρακτηριστικό.

Βασικός μας στόχος, λοιπόν, ενόψει και του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο οποίο θα τεθεί το αξιακό και ιδεολογικό πλαίσιό μας, είναι ο επαναπροσδιορισμός των πολιτικών προτεραιοτήτων του Κινήματος, στην κατεύθυνση της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, της σύγχρονης ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς, του προοδευτικού πατριωτισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οφείλουμε να προτάξουμε το μετασχηματισμό μας σε ένα σύγχρονο μεταρρυθμιστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ευρωπαϊκού τύπου. Να δώσουμε συγκεκριμένες λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα, με σαφές κοινωνικό πρόσημο. Μια δύναμη που θα στέκεται σταθερά δίπλα στους σύγχρονους μη-προνομιούχους. Τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους. Την νέα γενιά που έχει τόσες δυνατότητες και προσόντα και αναγκάζεται να φύγει στο εξωτερικό για να βρει δουλειά. Τους πολίτες που θέλουν αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Ένα κόμμα που θα μεριμνά για τα δικαιώματα ευπαθών ομάδων και θα στέκεται με απόλυτο τρόπο απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού και χυδαιότητας.

Μια δύναμη εξωστρεφή που θα αναδεικνύει νέα πολιτικά θέματα και δεν θα αναλώνεται σε καυγάδες για το χθες. Που θα φέρει στη δημόσια συζήτηση θέματα στήριξης της απασχόλησης, περιβάλλοντος, στήριξης της εργαζόμενης οικογένειας, της τρίτης ηλικίας, σύγχρονης εκπαίδευσης, ατομικών δικαιωμάτων, θεσμικών αλλαγών για τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής ζωής.

Να στραφούμε και πάλι στους πολίτες εκείνους που αισθάνονται αποκλεισμένοι και αδύναμοι. Με καθαρό λόγο και χωρίς διαμεσολαβήσεις. Να τους ακούσουμε και να τους δώσουμε δικαίωμα λόγου. Για όλα τα θέματα και φυσικά και για τα εσωτερικά μας. Να επαναφέρουμε στη δημόσια συζήτηση την έννοια του «κοινού οφέλους». Γιατί η πίστη σε αυτή την έννοια, του «κοινού οφέλους», είναι τελικά που διαχωρίζει ένα σοσιαλδημοκρατικό-κεντροαριστερό από ένα συντηρητικό ή νεοφιλελεύθερο κόμμα και από τον ανεύθυνο λαικισμό της αριστεράς.


της Νάντιας Γιαννακοπούλου, Αν. Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ

Παγκόσμια ημέρα αυτισμού η 2 Απριλίου

Εκατοντάδες κτίρια και ιστορικά μνημεία σε όλο τον κόσμο τη νύχτα της 2ας Απριλίου φωτίζονται με μπλε χρώμα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Light it up Blue”, που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας για τον Αυτισμό.
Στην Ελλάδα έχει αποφασιστεί, μεταξύ άλλων να φωτιστούν με μπλε χρώμα  το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η Πύλη του Αδριανού, το Δημαρχείο Ιωαννίνων και η Ζωσιμαία Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη στα Ιωάννινα.
Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day) καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007 και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, αρχής γενομένης από το 2008.
 Σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.
Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου και απομονώνει τον πάσχοντα από τον υπόλοιπο κόσμο. Εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 3 ετών και διαρκεί για όλη τη ζωή. Εμφανίζεται πολύ πιο συχνά στα αγόρια, σε μια αναλογία 3-4 αγόρια προς 1 κορίτσι. Υπολογίζεται ότι 535.000 άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο πάσχουν από αυτισμό.

Ενθάρρυση, επικοινωνία, θετικό παράδειγμα: πως να φροντίσουμε την ψυχική υγεία των παιδιών μας

Γράφει ο Ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας *

Συνηθίζουμε να λέμε: ''πάνω από όλα η υγεία μας, η υγεία των παιδιών μας!'' και πράγματι η αξία της είναι ανεκτίμιτη. Μαζί όμως με την σωματική υγεία έρχεται και η ψυχική: νους υγιής εν σώματι υγιεί.
Στο κείμενο αυτό θα προσπαθήσουμε να σταθούμε και να αναδείξουμε την αξία της συναισθηματικής υγείας των παιδιων καθώς επίσης να διερευνήσούμε πως θα μπορούσαμε οι γονεις να ευνοήσουμε την συνθήκη αυτή.
Ας μιλήσουμε πρώτα για τα βασικά. Τις βασικές ανάγκες ενός παιδιού τις οποίες οι γονείς καλουνται να φροντίσουν.
Τι έχει ανάγκη ένα παιδί;
-Ένα ζεστό σπιτικό που αποδέχεται όλα τα μέλη της οικογένειας.                                                      -Θετικό παράδειγμα.

-Αρκετή Ανεξαρτησία.

-Σταθερά και συνεπή όρια.     
ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ:
1. Καλλιεργείστε στο παιδί την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ότι αξίζει. Τονίστε τα

θετικά του σημεία αντί να συγκεντρώνετε την προσοχή σας στα λάθη τους.
2. Αποφύγετε να περνάτε στα παιδιά τις δικές σας προσδοκίες, αυτό που εσείς

περιμένετε, γιατί τα παιδιά δεν αποκτούν δικούς τους στόχους, αλλά κάνουν "δικές" τους τις προσδοκίες των μεγάλων.
3.Πολύ συχνά οι γονείς προβάλλουν παράλογες απαιτήσεις που τα παιδιά είναι αδύνατο να πραγματοποιήσουν (πχ να είναι τέλειοι σε ότι μετράει για εμάς — αθλητικά, σχολείο - να έχουν πεντακάθαρο το δωμάτιο τους) και περιμένουν επιτυχίες που είναι πέρα από τις δυνατότητες τους.
4.Συχνά οι γονείς, χωρίς να το συνειδητοποιούν, καλλιεργούν ανταγωνισμό μεταξύ των αδερφών. Π.χ. Μπορεί να επαινούν το παιδί που έχει πετύχει και να αγνοούν ή να επικρίνουν εκείνο που έχει αποτύχει.
5.Συχνά ζητούν την τελειότητα από τα παιδιά τους κι έχουν υπερβολικές φιλοδοξίες για αυτά.
6.Οι γονείς πρώτοι πρέπει να κάνουν πράξη αυτά που ζητούν από τα παιδιά τους. Π.χ. δεν μπορεί ο γονιός να ζητά από τα παιδιά να μαζέψουν τα πράγματα τους ενώ ο ίδιος δεν το κάνει ποτέ.
7.Δεχτείτε τα παιδιά σας όπως είναι, όχι όπως θα έπρεπε να είναι. Δηλαδή με όλες τις ατέλειες τους και τα λάθη τους.
8.Πιστέψτε στα παιδιά σας για να μπορούν να πιστέψουν στον εαυτό τους.
9.Αναγνωρίστε την προσπάθεια και τη βελτίωση, όπως και το τελικό επίτευγμα.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Τα παιδιά έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί τους, να τα ακούσουμε και να τα συντροφέψουμε με τις κουβέντες μας, πολύ περισσότερο από τις υλικές φροντίδες που τους παρέχουμε. Αυτό σημαίνει ότι ακούω τα συναισθήματα του παιδιού μου, ακόμα και του θυμού, της απογοήτευσης και του φόβου και δεν μπαίνω σε διαδικασία κριτικής, κηρύγματος ή επίκρισης. Αφήνω επομένως να εκφράσει τα συναισθήματα του, και ακόμα και αν δεν συμφωνώ, μπορώ να τα δεχτώ.
Επίσης πολλές φορές τα παιδιά χρειάζονται βοήθεια για να σκεφτούν διάφορους τρόπους που μπορούν να δράσουν. Οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων κι αυτά να διαλέξουν τις λύσεις που τους ταιριάζουν. Δεν πρέπει να συγχέουμε τη διαδικασία για την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων με τη συμβουλή.
Για παράδειγμα, όταν λέμε "κάνε αυτό", 1) δε βοηθάει τα παιδιά να μάθουν να λύνουν τα προβλήματα τους αλλά συνεχίζουν να εξαρτώνται από τους γονείς, 2) πολλά παιδιά αντιδρούν στη συμβουλή είτε αμφιβάλλουν είτε δεν κάνουν αυτό που τους λένε οι γονείς, 3) αν η συμβουλή σας δεν φέρει αποτέλεσμα, τότε ποιος θα θεωρηθεί υπεύθυνος;
ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ (αντί τιμωρίας):
Μια από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους που ακολουθούμε για να πειθαρχήσουμε τα παιδιά είναι να τα αμείβουμε όταν υπακούουν και να τα τιμωρούμε όταν δείχνουν ανυπακοή. Αυτή είναι μια μέθοδος με την οποία πολλοί σημερινοί γονείς έχουν μεγαλώσει, όμως έχει τα εξής μειονεκτήματα: Εμποδίζει τα παιδιά να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις και κατά συνέπεια να υιοθετούν κανόνες θετικής συμπεριφοράς, υπονοεί ότι περιμένουμε την παραδεκτή συμπεριφορά μόνο στα άτομα που εκπροσωπούν την εξουσία, προκαλεί την αντίδραση γιατί προσπαθεί να υποχρεώσει τα παιδιά να συμμορφωθούν.
Αντί για αμοιβή και τιμωρία, η εναλλακτική πρόταση είναι οι Φυσικές και Λογικές συνέπειες, η οποία είναι μια μέθοδος που παρουσιάζει ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με την προηγούμενη.

Ποια η διαφορά; Εξηγούμε στο παιδί γιατί κάτι δεν μπορεί να γίνει, ώστε να είναι καθαρό το "γιατί", και το συνδέουμε μόνο με αυτό που συμβαίνει τη δεδομένη στιγμή.
Π.χ. δεν μπορείς να δεις τηλεόραση δυνατά γιατί είναι μεσημέρι και η μητέρα σου κι εγώ θέλουμε να κοιμηθούμε, αντί για ...δε θα δεις τηλεόραση επειδή προχθές δεν έφαγες το φαΐ σου. Αυτό βοηθάει το παιδί να σέβεται και να αντιληφθεί πως υπάρχουν κάποιες λογικές και φυσικές συνέπειες για τα πράγματα που κάνουμε.
ΟΡΙΑ:
Τα όρια δίνουν στο παιδί την αίσθηση της ασφάλειας. Θέστε δίκαια όρια και φροντίστε αυτά να τηρούνται. Χρειάζεται να είστε συνεπείς (τηρείτε την ίδια στάση κάθε φορά που το όριο παραβιάζεται) και σταθεροί (ένα όριο δεν αλλάζει παρά μόνο όταν αυτό απαιτείται, επειδή το παιδί μεγαλώνει), αλλά ποτέ υπερβολικοί.
Αγάπη, εμπιστοσύνη, επικοινωνία, ζεστασιά... λέξεις, έννοιες, αξίες, που αποκτούν τεράστια σημασία στην εφαρμογή τους, στην έμπρακτη μετουσίωσή τους, ενώ παραμένουν όμορφα λόγια όταν είναι μόνο θεωρίες...
Ας το προσπαθήσουμε, ας το κάνουμε πράξη!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος-Οικογενειακός Σύμβουλος, τ.συνεργ. στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής και του Ευρωπαικού Συλλόγου Ψυχοθεραπείας. Απόφοιτος Ε.Κ.Π.Α, επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”. www.paidi-efivos.gr

ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ - Νάρκωσε, βίασε και άφησε έγκυο τη 17χρονη ανιψιά του

Νάρκωσε την ανήλικη ανιψιά του και τη βίασε αφήνοντάς την έγκυο! 

Το απίστευτο περιστατικό βιασμού που διερευνούν οι δικαστικές και αστυνομικές Αρχές καταγγέλθηκε προχθές στην Εισαγγελία Αμαλιάδας από την ίδια την κοπέλα (πριν από λίγο καιρό έκλεισε τα 18 και ήδη διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της) που υπέβαλε μήνυση μαζί με τους γονείς της και τον δικηγόρο τους για βιασμό ανηλίκου διά του εξαναγκασμού του με αθέμιτα μέσα.
Σύμφωνα με την κοπέλα, όλα έγιναν μέσα στο σπίτι όπου έμενε προσωρινά με την οικογένειά της, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, όταν ήταν ακόμη ανήλικη (17 ετών και 8 μηνών).
Λίγο πιο μακριά κατοικούσε ο 39χρονος πρώτος εξάδελφος της μητέρας της κοπέλας με τη σύντροφό του και τα τέσσερα παιδιά τους.
Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2016 η 17χρονη ήταν μόνη στο σπίτι, με αποτέλεσμα ο άντρας να βρει αφορμή να της χτυπήσει την πόρτα και να την αναγκάσει απειλώντας την να τον βάλει μέσα.
Σύμφωνα με την καταγγελία, την πίεσε να πιει πορτοκαλάδα στην οποία είχε βάλει άγνωστη ουσία, με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να ξυπνήσει αργότερα γυμνή στο κρεβάτι, με τον 39χρονο γυμνό δίπλα της να χαμογελά και να της λέει ότι πέρασαν καλά!
Η κοπέλα έβαλε τις φωνές, αλλά ο φερόμενος ως δράστης τής είπε πως αν έλεγε κάτι, θα τη σκότωνε.

Συνελήφθησαν οι δράστες που σκότωσαν και τεμάχισαν Πακιστανό στην Ηλεία


Συνελήφθησαν οι δράστες που σκότωσαν και τεμάχισαν Πακιστανό στην Ηλεία

Σε δύο προσαγωγές έχουν ήδη προχωρήσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, για την υπόθεση της δολοφονίας ενός 30χρονου από το Πακιστάν, η σορός του οποίου βρέθηκε θαμμένη και τεμαχισμένη σε αγροτική περιοχή στην Βαρβάσαινα Ηλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο προσαχθέντες κρατούνται και ανακρίνονται στην Ασφάλεια Πύργου, ενώ όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν και συλλήψεις για τον φόνο.
Η Αστυνομία άρχισε να ερευνά την υπόθεση, όταν πριν από περίπου 10 ημέρες δηλώθηκε η εξαφάνιση του άνδρα. Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν στοιχεία που τους οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι ο 30χρονος είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.
Έτσι, έπειτα από την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν συλλέξει, αστυνομικοί βρέθηκαν χθες το απόγευμα στην περιοχή της Βαρβάσαινας, όπου εντόπισαν θαμμένο και τεμαχισμένο το πτώμα του άτυχου άνδρα.

ΠΕΤΑΞΑΝ ΦΕΙΓ ΒΟΛΑΝ - Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Μέγαρο Μαξίμου - 14 προσαγωγές


Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Μέγαρο Μαξίμου - 14 προσαγωγές

Μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας εισέβαλαν πριν από λίγο στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ομάδα περίπου 20 ατόμων πέταξε φέιγ βολάν που έγραφαν «ραντεβού στα βρυξελλάδικα, όχι στα παλιά και νέα μνημόνια, τη λύση θα δώσει ο ένοπλος λαός» στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου.
Επενέβη άμεσα η αστυνομία και προσήχθησαν 14 άτομα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - 6.000 πέθαναν στις ρόδες αυτοκινήτων λόγω κινητού!

Μέσα στο 2016, 6.000 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή κάτω από τις ρόδες των αυτοκινήτων και κύριος λόγος για αυτό είναι η χρήση των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της οδήγησης ή ενώ διασχίζουν έναν δρόμο.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο σχετική έκθεση του αμερικανικού Συλλόγου Οδικής Ασφάλειας, το 2016, στις ΗΠΑ σημειώθηκαν 6.000 θάνατοι πεζών, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί τα τελευταία 20 χρόνια!
Σύμφωνα με τα τελευταία 6 χρόνια, οι θάνατοι πεζών έχουν αυξηθεί κατά τέσσερις φορές σε σύγκριση με το συνολικό ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο πιο συνήθης παράγοντας για τέτοιου είδους ατυχήματα είναι η χρήση των κινητών τηλεφώνων.
«Ένας σημαντικός παράγοντας για την αύξηση του αριθμού των θανάτων πεζών πιθανόν οφείλεται στη χρήση smartphones από όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου, κάτι που αποσπά την προσοχή τόσο των οδηγών όσο και των πεζών», αναφέρεται στην έκθεση.
Άλλοι παράγοντες που έχουν συμβάλει στην αύξηση τέτοιου είδους ατυχημάτων είναι η κατανάλωση αλκοόλ, καθώς το 34% των πεζών και το 15% των οδηγών που έχασαν τη ζωή σε θανατηφόρα ατυχήματα, βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.
Η έκθεση βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από όλες τις αμερικανικές πολιτείες το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους.

ΒΙΝΤΕΟ - Βόας προσπάθησε να καταβροχθίσει σκαντζόχοιρο – Ένα λάθος που το πλήρωσε ακριβά


snake-attack-killer-porcupine-video-news-animal-clip-601238


Ένας βόας σφιγκτήρας σπαρταράει από τον πόνο λίγο μετά την προσπάθεια του να πιάσει και να καταβροχθίσει έναν… σκαντζόχοιρο!

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει έναν άτυχο βόα σφιγκτήρα με δεκάδες αγκάθια στο σώμα του και να σπαρταράει από τον πόνο.
Το παλουκωμένο ερπετό είχε προφανώς προσπαθήσει να φάει έναν σκαντζόχοιρο, όπως λέει και το σχόλιο στο βίντεο, αλλά βρήκε τον μπελά του όταν το ζώο υπερασπίστηκε την ζωή του με τα αγκάθια του.
3EC5DB3A00000578-0-image-a-96_1490884999553 3EC5DB4600000578-0-image-a-97_1490886258410
Μετά από λίγο ο βόας είχε να αντιμετωπίσει και έναν σκύλο που του γαύγιζε…
Δείτε το βίντεο:

ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΜΕ 2 ΕΚ. ΕΥΡΩ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕΣΩ ΥΠ.ΠΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΜΑ ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση και ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου της Ε.Τ.Ε στη Κυπαρισσία μετά την απόφαση για δημοπράτηση με την μέθοδο μελέτης-κατασκευής από ευρωπαικούς πόρους με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού σύμφωνα με Δελτίο τύπου.
Η αποκατάσταση του κτιρίου ώστε να λειτουργεί ως Πολιτιστικό κέντρο ή Νέο Δημαρχείο ανέρχεται σε 2 εκ. ευρώ καθώς ανοίγει από 1/4 το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού για έργα μνημείων με αρχιτεκτονική σημασία μέσω του ΕΣΠΑ. Η δημοπράτηση θα γίνει από το ΥΠ.ΠΟ σε συνεργασία με την Διαχειριστική επιτροπή της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε.
Το ιστορικό αυτό κτίριο, αγοράστηκε από το Δήμο Κυπαρισσίας επί δημαρχοντίας Ηλία Τσίγγανου, για να δημιουργηθεί, επιτέλους, κάποτε στην Κυπαρισσία, πολιτιστικό κέντρο, με δάνειο που αποπλήρωσαν οι δημότες της Κυπαρισσίας (με την επιβολή πολιτιστικού τέλους, το οποίο εισπράττεται ακόμη και σήμερα) καθώς και με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, τότε, επί Σταύρου Μπένου και υπάρχει έτοιμη προμελέτη και κτιριολογική μελέτη του Γιώργου Διαμάντη! Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας, ομόφωνα, πριν το 2007 είχε πάρει απόφαση για σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να υλοποιηθεί το έργο με τη μέθοδο μελέτη – κατασκευή και μάλιστα η διοίκηση του Τ.Π.Δ. εγγράφως είχε ενημερώσει το δήμο για ευνοϊκούς όρους δανειοδότησης.
ΑΞΙΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ Ε.ΜΠ.
Η μελέτη του αρμόδιου φορέα στηρίζεται στην βραβευμένη Διπλωματική εργασία με θέμα «Σχέση νέου και παλιού: Νέο Δημαρχείο Κυπαρισσίας», με την πρόταση για δημιουργία νέου Δημαρχείου σε συνδιάλογο με την επανάχρηση του παλαιού νεοκλασικού κελύφους της πρώην Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Κυπαρισσία, την οποία εκπόνησαν οι απόφοιτες Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π., Γεωργία Κανελλοπούλου και Ελεάνα Κρεμμυδά, με επιβλέποντες καθηγητές τον Κωνσταντίνο Καραδήμα και την Έλενα Κωνσταντινίδου! «Στόχος είναι η επανένταξή του τόσο στο σύγχρονο τρόπο ζωής των κατοίκων της πόλης και του Δήμου, όσο και στο ιδιαίτερο φυσικό  ορεινό  και  παραθαλάσσιο  τοπίο, στα  οποία βρίσκεται ενδιάμεσα», όπως επεσήμανε μιλώντας για τη διπλωματική τους εργασία η Γεωργία Κανελλοπούλου η οποία κατάγεται από την Κυπαρισσία και αυτός ήταν και ένας επιπλέον λόγος να ασχοληθούν με αυτό το θέμα. Μέχρι σήμερα όμως δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ καθώς είναι ολοκληρωμένες και το κυριότερο χωρίς να κοστίσουν χιλιάδες ευρώ στο Δήμο, επιβαρύνοντας τους δημότες. 
ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΝ...
Η μελέτη προβλέπει την αποκατάσταση του αρχιτεκτονικού κομψοτεχνήματος,  προσαρμοζόμενη στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της Πόλης και του Δήμου, σε συνδυασμό με το φυσικό ορεινό και παραθαλάσσιο περιβάλλον. Η μελέτη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ουσιαστική καταγραφή των χρήσεων γης, πρασίνου, αστικό περιβάλλον, πρόσβαση και άλλοι παράμετροι. Το θέμα πάντως αποκτά ενδιαφέρον καθώς το κτίριο αγοράστηκε με χρήματα των δημοτών μέσα από το Πολιτιστικό τέλος επι Καποδιστριακού Δήμου, ενώ πρόσφατα προβλέφθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα κονδύλι μόνο για την αμοιβή τεχνικού συμβούλου. Πάντως το αρμόδιο υπουργείο με την διαχειριστική αρχή ανοίγει το δρόμο για εργασίες εντός του καλοκαιριού στο κτίριο που έχει υποστεί τεράστιες φθορές από το χρόνο.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Οι άθεοι και οι πιο πιστοί φοβούνται λιγότερο τον θάνατο

Η εικόνα είναι όμως μάλλον μπερδεμένη

Ποιος φοβάται λιγότερο τον θάνατο; 
Συνήθως όσοι βρίσκονται στα δύο άκρα του θρησκευτικού φάσματος, δηλαδή οι άθεοι και οι πιο ένθερμοι πιστοί, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη. Όσοι βρίσκονται κάπου στη μέση - και είναι μάλλον οι περισσότεροι- αυτοί τρέμουν τον θάνατο, είτε το παραδέχονται είτε όχι.
Οι ερευνητές βρετανικών και άλλων πανεπιστημίων (Οξφόρδης, Κόβεντρι, Royal Holloway Λονδίνου, Μελβούρνης Αυστραλίας, Οτάγκο Ν.Ζηλανδίας), με επικεφαλής τον δρα Τζόναθαν Τζονγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Religion, Brain and Behavior" (Θρησκεία, Εγκέφαλος και Συμπεριφορά), ανέλυσαν 100 μελέτες μεταξύ 1961-2015 πάνω στη σχέση άγχους θανάτου και θρησκευτικών πεποιθήσεων, οι οποίες αφορούσαν συνολικά περίπου 26.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο.
Η μετα-ανάλυση έδειξε ότι τα υψηλά επίπεδα θρησκευτικότητας (συμμετοχή στη ζωή της εκκλησίας, πίστη στο Θεό και στη μετά θάνατο ζωή κ.α.) συνδέονται -αν και όχι σε μεγάλο βαθμό- με μειωμένο άγχος για το θάνατο.
Η εικόνα είναι όμως μάλλον μπερδεμένη, καθώς αυτή τη σχέση μειωμένου άγχους θανάτου-θρησκευτικότητας την έχει διαπιστώσει με σαφήνεια μόνο το 30% των έως τώρα μελετών. Το 18% των μελετών δείχνουν το αντίθετο (ότι οι θρησκευόμενοι φοβούνται περισσότερο το θάνατο) και το 52% συμπέραναν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι πολιτισμικές διαφορές από χώρα σε χώρα επηρεάζουν διαφορετικά τους ανθρώπους.
Από τις 100 μελέτες, οι δέκα έχουν καταλήξει σαφώς στο συμπέρασμα ότι οι άπιστοι και οι πολύ πιστοί φοβούνται λιγότερο το θάνατο, σε σχέση με τους ενδιάμεσους.

Πέθανε την ώρα της κηδείας της γυναίκας του!

Ένας άνδρας, την ώρα που κήδευε την γυναίκα του κατέρρευσε και κατά την διάρκεια που περνούσαν να τον συλληπηθούν, πεθαίνει!

Το άτυχο αυτό περιστατικό, έλαβε χώρα την Τετάρτη στην Βόρεια Ιρλανδία.
Ο λόγος για τον James McAllister, ο οποίος κατέρρευσε πάνω από τον τάφο της συζύγου του , Kathleen κάτι το οποίο χαρακτηρίστηκε ως καταστροφικό πλήγμα για την κοινότητα της  Βόρειας Ιρλανδίας, στην οποία ο ίδιος ήταν μέλος στο τοπικό συμβούλιο.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το γεγονός αυτό , αποτελεί διπλή τραγωδία για την οικογένεια καθώς η μία κηδεία έγιναν δύο…
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέσω των παρευρισκομένων, ο σύζυγος άρχισε να μην αισθάνεται καλά , κατά την διάρκεια της χειραψίας που περνούσαν να τον συλληπηθούν.
Η “ Irish News” ανέφερε πως η Kathleen πέθανε την Δευτέρα.
Ο Luce McWilliams , ο ιερέας που τελούσε την λειτουργία , δήλωσε πως “η κοινότητα υπέστη σοκ, ένα μεγάλο σοκ όπως ήταν φυσικό”.
Ο κ. McAlister, ένας πρώην εργαζόμενοςστο “Rivers Agency” , ήταν στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας όταν κατέρρευσε ο σύζυγος.
Ο Aidan McAteer , Πρόεδρος του συλλόγου “Ruari Og”  στον οποίο ο κ. McAllister είχε δραστηριοποιηθεί έντονα, του απέδωσε φόρο τιμής, λέγοντας γι’ αυτόν πως ήταν ένας μεγάλος αφηγητής με εξαίρετα ταλέντα.
Ο Oliver McMullan,της ιρλανδικής Συνέλευσης “Sinn Fein”  ο οποίος ήταν στην κηδεία, δήλωσε: «Ήταν πολύ γνωστό εντός της Glens και αλλού «Ήταν πάντα μέρος της κοινότητας και το πρώτο του μέλημα ήταν να  είναι εκεί αν υπήρχε κάτι που έπρεπε να γίνει».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου