8.4.17

ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ - Ανοικτά αύριο τα εμπορικά καταστήματα


Ανοικτά αύριο τα εμπορικά καταστήματα

Ανοικτά θα είναι αύριο, Κυριακή, τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

 Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει ανακοινώσει απεργία για αύριο.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την περίοδο των εορτών του Πάσχα 2017 που ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, έχει ως εξής:
-Κυριακή
11:00-18:00
-Μ. Δευτέρα
09:00-21:00
-Μ. Τρίτη
09:00-21:00
-Μ. Τετάρτη
09:00-21:00
-Μ. Πέμπτη
09:00-21:00
-Μ. Παρασκευή
13:00-19:00
-Μ. Σάββατο
09:00-15:00
Τη Δευτέρα του Πάσχα (17.04.2017) τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και από την Τρίτη του Πάσχα (18.04.2017) επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

ΒΙΝΤΕΟ - Λίμνη της Βουλιαγμένης: Τα σπήλαια, ο θρύλος της γοργόνας και οι 8 νεκροί δύτες

H Λίμνη της Βουλιαγμένης αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα της Αττικής και σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της πρωτεύουσας.
Το τοπίο είναι ειδυλλιακό, εξαιτίας ενός σπάνιου γεωλογικού φαινομένου, παγκόσμιας εμβέλειας. Τα σπηλαιώματα της λίμνης φαίνεται να συνδέονται με το ηφαιστειακό τόξο που διατρέχει τα ελληνικά νησιά. Τα συνεχώς ανανεωνόμενα, υφάλμυρα νερά της, οι δαιδαλώδεις υποβρύχιες σήραγγες και η βλάστηση που τυλίγει τα βράχια δημιουργούν ένα μικρό, μαγικό σύμπαν. Η λίμνη, ενταγμένη στον Εθνικό κατάλογο NATURA 2000, αποτελεί Τόπο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους του υπουργείου Πολιτισμού και προστατευόμενο υγροβιότοπο της διεθνούς σύμβασης RAMSAR.
Όμως, εκτός από το ότι αποτελεί ένα φυσικό τοπίο εκπάγλου καλλονής και μια σπουδαία τουριστική ατραξιόν, η λίμνη της Βουλιαγμένης, γοητεύει, συναρπάζει και ιντριγκάρει καθώς «φιλοξενεί» τόσο κάποια καλά κρυμμένα μυστικά, όσο και κάποιες παγκόσμιες αποκλειστικότητες!
Στο σημερινό τεύχος του EThe Magazine του EleftherosTypos.gr, θα επιχειρήσουμε να… καταδυθούμε σε αυτές τις άγνωστες πτυχές της λίμνης, όσο καλύτερα μπορούμε!
Χαρακτηριστικά και διαστάσεις της λίμνης
Πρόκειται για υφάλμυρη λίμνη της οποίας η σύνδεση με την θάλασσα δεν έχουν ανακαλυφθεί ποτέ.
Το σχήμα της λίμνης είναι οβάλ και το μέγεθός της περίπου 550 μέτρα πλάτος και 1.825 μέτρα μήκος. Στον πυθμένα της (περίπου στα 48 μέτρα) ανοίγεται η είσοδος ενός πολυδαίδαλου υποβρύχιου σπηλαίου που εκτείνεται σε μήκος τουλάχιστον 3.123 μέτρων.
Η ονομασία και η ιστορία της
Το όνομά της σχετίζεται με τη δημιουργία της, αφού σύμφωνα με τους γεωλόγους, η λίμνη σχηματίστηκε όταν κατέρρευσε, «βούλιαξε» δηλαδή η οροφή ενός σπηλαίου. Η δημιουργία της τοποθετείται χρονικά πριν από περίπου 2.000 χρόνια.
Παρά το γεγονός ότι η ύπαρξη της λίμνης δεν αναφέρεται από κανέναν αρχαίο συγγραφέα, ούτε και από τον Παυσανία, ο οποίος περιέγραψε τη χερσόνησο της Βουλιαγμένης, έχουν εντοπιστεί ίχνη ανθρώπινης εγκατάστασης της πρωτοελλαδικής περιόδου. Γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι η περιοχή κατοικείται από την 3η χιλιετία π.Χ.
Σύμφωνα με τις καταγραφές του, η ονομασία της περιοχής ήταν «Ζωστήρ» (ζώνη). Σύμφωνα με τον μύθο, η Λητώ, η μητέρα του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, όταν ήταν έγκυος, έτρεχε να γλιτώσει από την Ήρα, που την κυνηγούσε για να την τιμωρήσει επειδή πατέρας των παιδιών της ήταν ο Δίας. Κάποια στιγμή σταμάτησε στην περιοχή, νομίζοντας ότι είχε έρθει η ώρα να γεννήσει και γι΄ αυτό έβγαλε τη ζώνη της και την πέταξε.
Η περιοχή διατηρούσε για πολλά χρόνια το όνομα Ζωστήρ, μέχρι που αυτό αντικαταστάθηκε από το «Βουλιαγμένη».
Επιστημονικό ενδιαφέρον και ιδιότητες
Η πρώτη επίσημη περιγραφή της λίμνης έγινε το 1889 από τον χημικό Αναστάσιο Χρηστομάνο. Έκτοτε έχουν ερευνήσει τη λίμνη επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, γεωλόγοι, σπηλαιολόγοι και δύτες.
Σύμφωνα με τις έρευνες, το νερό της λίμνης έχει ιαματικές ιδιότητες και θεραπεύει ρευματικές, γυναικολογικές παθήσεις, ρευματοπάθειες και αθλητικές κακώσεις. Το ιαματικό νερό της αναβλύζει από πηγές βάθους 50 έως 100 μέτρων και διατηρεί σταθερή θερμοκρασία 21-29 βαθμούς Κελσίου όλο το χρόνο.
Η θερμοκρασία του είναι σχεδόν σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κυμαίνεται από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Οι σήραγγες
Στη Λίμνη της Βουλιαγμένης υπάρχουν 14 διαφορετικές υπόγειες σήραγγες. Μία από αυτές είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, έχει μήκος 800 μέτρα, πλάτος από 60 έως 150 μέτρα, ενώ το βάθος της είναι κατά μέσο όρο τα 80 μέτρα. Οι βυθισμένοι διάδρομοι έχουν συνολικό μήκος 4,3 χιλιόμετρα.
Σήμερα, τη χαρτογράφηση της λίμνης έχει αναλάβει η ομάδα δυτών Inner Space explorers Greece σε συνεργασία με την Reef Interactive.
H Ακρόπολη του θαλάσσιου περιβάλλοντος
Μνημείο της φύσης και ως προς τη σύνθεση της πανίδας της χαρακτηρίζεται η λίμνη της Βουλιαγμένης. Τόπος εξέλιξης ενός από τα κύρια ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την τελευταία 20ετία, το φυσικό περιβάλλον της λίμνης παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Ο καθηγητής Ζωολογίας του ΑΠΘ, κ. Χαρίτωνας Χυντήρογλου, που βούτηξε για πρώτη φορά στο βυθό της το 1985, εξηγεί ότι «η θερμοκρασία του νερού ως παράγοντας καθορίζει τη λειτουργία της ζωής της. Στη λίμνη ζει ένα είδος θαλάσσιας ανεμώνης με αξιόλογο πληθυσμό, το Paranemonia Vouliagmeniensis, μοναδικό στον κόσμο», ενώ οι έρευνες έδειξαν ότι αποτελεί σπίτι για τουλάχιστον τρία ακόμα νέα είδη: ένα είδος σπόγγου, ένα είδος μαλακίου κι ένα πολυχαίτου, τα οποία δεν είναι κοινά στη διεθνή βιβλιογραφία. «Η λίμνη της Βουλιαγμένης περιέχει μια βιοποικιλότητα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρέπει να προστατεύσουμε αυτά τα είδη, γιατί μέσα από το DNA τους μπορεί να προκύψουν χρήσιμα στοιχεία για τον άνθρωπο, π.χ. για την παρασκευή φαρμάκων».
Σύμφωνα με τις ίδιες μελέτες, δύο σημεία στο περιβάλλον της λίμνης εμφανίζουν μια διαταραχή εξαιτίας της ανθρωπογενούς πίεσης που δέχονται. «Τα μπαζώματα χωρίς σχεδιασμό πάνω στα φύκια που απλώνονται, η επέκταση της προβλήτας, η μεγάλη επισκεψιμότητα απειλούν με κατάρρευση το σύστημα. Αν το περιβάλλον αυτό δεν χαίρει ορθολογικής διαχείρισης, δεν θα παραμείνει εν ζωή περισσότερο από 15-20 χρόνια», τονίζει ο κ. Χυντήρογλου.
Το σπήλαιο
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επιστήμονες παρουσιάζει το σπήλαιο που βρίσκεται στη λίμνη. Από το συνολικό μήκος του, έχουν εξερευνηθεί 3.123 μέτρα.
Λέγεται ότι την ύπαρξη του σπηλαίου είχαν εντοπίσει οι Γερμανοί, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της κατοχής είχαν επιχειρήσει την εξερεύνηση του, μέσω μιας επίλεκτης ομάδας. Από τις πρώτες μαγνητοσκοπημένες έρευνες είναι αυτή που έγινε τον Ιούνιο του 1978 από τον Αλέξη Παπαδόπουλο.
Ο θρύλος της νεράιδας
Ωστόσο, το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως το σπήλαιο της λίμνης συνοδεύεται από ένα θρύλο! Οι πρώτες απόπειρες εξερεύνησης φαίνεται να ξεκίνησαν από τους Γερμανούς κατακτητές την δεκαετία του ’40. To 1988, ένας πασίγνωστος δύτης, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Σπηλαιοδυτών, ο Ελβετός Ζαν Ζακ Μπολάνζ, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εξερεύνησης και χαρτογράφησης του σπηλαίου της Βουλιαγμένης, υπό την αιγίδα του σπηλαιολογικού τομέα του υπουργείου Πολιτισμού, με χρηματοδότηση του Δήμου Βουλιαγμένης.
Αφορμή για τις έρευνες στάθηκε ένα τραγικό ατύχημα, όταν δύο δύτες έχασαν τη ζωή τους. Πολλοί το απέδωσαν σε μύθους για νεράιδες και φαντάσματα της λίμνης. Η αλήθεια όμως ήταν τα ισχυρά ρεύματα εντός του σπηλαίου. Και προφανώς η ελλιπής γνώση για τη μορφολογία και γεωγραφία του. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 8 αποστολές.
Στην τελευταία μάλιστα, ένας δύτης ανακάλυψε έναν τεράστιο σταλαγμίτη, ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο καρστικό σχηματισμό στον ελλαδικό χώρο. Βρίσκεται σε βάθος 105 μέτρων, περίπου 730 μέτρα μακριά από την είσοδο του σπηλαίου. Η επαναστατικότητα της ανακάλυψης οφείλεται στο γεγονός ότι οι σταλαγμίτες δεν δημιουργούνται κάτω από την επιφάνεια του νερού.
Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους στο σπήλαιο 8 δύτες. Κι ενώ ο μύθος της λίμνης λέει πως μια νεράιδα που ζει εκεί παγιδεύει στα νερά της τους νεαρούς άνδρες, οι βασικές αιτίες εγκλωβισμού των ερασιτεχνών δυτών ήταν η έλλειψη εξοικείωσης με το υποβρύχιο περιβάλλον των σπηλαιωμάτων και ο ανεπαρκής εξοπλισμός. Τα σπηλαιώματα όμως, ή η «νεράιδα» που ζει σε αυτά, είναι τρομερά πολύπλοκα ακόμα και για τους επαγγελματίες δύτες. Το σπήλαιο έκλεισε για το ευρύ κοινό, το 1995, για λόγους ασφαλείας.
Η θαλάσσια πανίδα
Στη λίμνη ζει και ένα μοναδικό είδος ψαριών, τα Garra Rufa ή Dr Fish, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ανάρπαστα καθώς καθαρίζουν το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα.
Επιπλέον, είναι μία από τις λίγες λίμνες στον κόσμο που ευδοκιμεί η θαλάσσια ανεμώνη, (Paranemonia vouliagmeniensis), τα μαλάκια «Abra ovata» και τα επίσης μαλάκια «Cerastoderma glaucum» που μοιάζουν με αχιβάδες.

eleftherostypos

Λειχήνας στόματος: Ανακουφιστείτε με το πιο απλό γιατροσόφι

Παρουσιάζει εξάρσεις και υφέσεις, και πιθανώς 
επηρεάζεται από το στρες. 

Δεν είναι επικίνδυνη, ούτε μεταδοτική.

Η νόσος αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά, μπορεί όμως να επανεμφανισθεί.
 Το φαρμακευτικό σχήμα καθορίζεται από τον θεράποντα γιατρό, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη μορφή της νόσου (παρουσιάζεται σε πολλές μορφές) και διαρκεί συνήθως από έναν έως δύο μήνες.
Αν έχετε την τάση να εμφανίζετε λειχήνες στο πρόσωπό σας, δηλαδή κόκκινα, ξερά και τραχιά στίγματα στα μάγουλα, το σαγόνι και τη μύτη, αλλά δεν θέλετε να πάρετε κάποιο θεραπευτικό σκεύασμα με κορτιζόνη, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι στην κουζίνα σας υπάρχει ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε εύκολα το πρόβλημα: το άμυλο που περιέχεται στις πατάτες.
Μόλις εμφανιστούν οι λειχήνες, κόψτε μια φέτα ωμής πατάτας και τρίψτε τους με αυτήν.
Επαναλαμβάνοντας 2-3 φορές καθημερινά τη διαδικασία, θα δείτε τους λειχήνες να «σβήνουν», λόγω της καταπραϋντικής και μαλακτικής επίδρασης που έχει το άμυλο της πατάτας.
onmed

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Η εβδομάδα των «παθών» για τα νοικοκυριά

Οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες των πολιτών δεν αφήνουν περιθώρια για πολλά – πολλά το φετινό Πάσχα

Τα διαρκώς μεταβαλλόμενα –προς το χειρότερο βέβαια- οικονομικά δεδομένα αναγκάζουν την πλειοψηφία να προσαρμόζεται… ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια εορταστικών περιόδων.
Μάλιστα, παραμονές εορτών, που οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες, εκ των πραγμάτων ο προϋπολογισμός «εκτροχιάζεται», αφού το κόστος του οβελία και του οικογενειακού τραπεζιού εδώ και αρκετά χρόνια είναι δυσβάστακτο, όσο και αν οι τιμές στην αγορά θεωρούνται και είναι «προσεγγίσιμες».

Φέτος, προ των πυλών του Πάσχα και οι δυσκολίες ήδη άρχισαν να φαίνονται στην τσέπη του καθενός, με αποτέλεσμα οι περικοπές να αυξάνονται συνεχώς, σε σημείο μάλιστα που αγγίζουν και τα πατροπαράδοτα έθιμα!

Συνεπώς για πολλούς συμπολίτες μας τα πράγματα  θα είναι πολύ δύσκολα.
Ωστόσο, εφόσον υπάρχουν ακόμα κάποιες μέρες μέχρι το Πάσχα, πολλοί είναι αισιόδοξοι και υποστηρικτές της ρήσης «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», κάτι που θεωρείται  μαγική συνταγή για τη ζωή και την καλή ψυχολογία, η οποία είναι βασικό στοιχείο για να ανταποκριθεί ο καθένας στις προκλήσεις, τις υποχρεώσεις και τα «θέλω» της ζωής.

Σίγουρα ο κόσμος θα είναι πολύ μαζεμένος. Δεν θα έχει να δώσει τα ίδια χρήματα σε σχέση με άλλες χρονιές και έτσι ο καθένας θα περάσει όπως μπορεί.
Τα έθιμα όμως, παρά την κρίση, οι περισσότεροι θα τα διατηρήσουν, αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή

Tα έθιμα στην Μεσσηνία  θα τηρηθούν όπως πάντα παρά την κρίση.
Όμως, όσο τα χρόνια περνούν οι μεταβολές  είναι αρκετές.
Τα έθιμα ατονούν και βαίνουν προς το χειρότερο.
Από την άλλη υπάρχει η άποψη πως  «ο κόσμος είναι στο μαύρο του το χάλι. Όλοι χρωστάνε και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.
Τα έθιμα από πολλούς θα διατηρηθούν, αλλά η κρίση είναι κρίση και αποτέλεσμα αυτής είναι εδώ και χρόνια, όπως θα είναι και φέτος, να υπάρχει κόσμος που δεν θα έχει ούτε ένα κομμάτι κρέας στο Πασχαλιάτικο τραπέζι .

ΒΙΝΤΕΟ - Σάκης Αρναούτογλου: Τρία στα 10 σενάρια δείχνουν ψυχρή εισβολή την Κυριακή του Πάσχα

Ο  Σάκης Αρναούτογλου μίλησε  για τα... κρύα σενάρια που έχουν κάνει αισθητή την εμφάνισή τους για τον καιρό της Κυριακής του Πάσχα.
Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ τόνισε πως αυτά τα σενάρια είναι 3 στα 10 και πως τα άλλα 7 στα 10 είναι θετικά για τη διατήρηση του ψύχους στη βόρεια Ευρώπη.
Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας και κυρίως για την Κυριακή του Πάσχα...

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ - ΕΡΧΕΤΑΙ Ο NIBIRU !!! Nέες θεωρίες συνωμοσίας: Το τέλος του κόσμου έρχεται φέτος στις ......

Η ελίτ που κυβερνά τον κόσμο – ισχυρίζονται οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας – γνωρίζει πως ο περιβόητος αλλά και θρυλικός πλανήτης των αρχαίων Σουμερίων, ο Nibiru ή Πλανήτης Χ, θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη στις 23 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Ο εξαιρετικά αμφιλεγόμενος Πλανήτης Χ (είναι ένα υποθετικό πλανητικό αντικείμενο, που κρύβεται – κατά την άποψη ορισμένων ερευνητών- στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος και οδεύει προς τα ενδότερα του γαλαξία μας, αφού θα φτάσει στο πλανητικό μας σύστημα) θα προκαλέσει την Αποκάλυψη στη Γη, εξαλείφοντας το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού εκτός από την ελίτ, ισχυρίζονται οι συνωμοσιολόγοι.
Με την ανάλυση βιβλικών κειμένων και αστρονομικών ενδείξεων οι ερευνητές πιστεύουν ότι το 2017 είναι το έτος που ο Πλανήτης Χ θα φτάσει στην πλανητική γειτονιά μας και προαναγγέλλουν το τέλος των ημερών.
Στην «Αποκάλυψη» (12:1) αναφέρεται: «Ένα μεγάλο σημάδι φάνηκε στον ουρανό. Μια γυναίκα ντυμένη τον ήλιο, έχοντας το φεγγάρι κάτω από τα πόδια της και ένα στεφάνι από 12 αστέρια στο κεφάλι της».
Αυτό σύμφωνα με τον ερευνητή χριστιανικών κειμένων David Μeade, είναι η απόδειξη ότι το τέλος πλησιάζει. Ο ίδιος λέει: «Το μεγάλο σημάδι, η γυναίκα, όπως περιγράφεται στην «Αποκάλυψη» (12:1-2), είναι μορφή αστρονομικών φαινομένων και διαρκεί μόνο λίγες ώρες.
Σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το αστρονομικά λογισμικά μοντέλα, αυτό το σημάδι δεν έχει ποτέ παρουσιαστεί στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ωστόσο, ποιος θα μπορούσε αυτό να το αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία».
Παρόλα αυτά, ο ίδιος συνεχίζει να λέει: «Θα συμβεί μία και μοναδική φορά στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 και ποτέ δεν μπορεί να συμβεί ξανά. Όταν αυτό συμβεί, η Γη θα μπει αμέσως σε διαδικασία αυτοκαταστροφής – πριν από την ώρα της-, όπως αναφέρεται στην έκτη σφραγίδα της «Αποκάλυψης».
Όπως αναφέρει η Espresso, το κανάλι ΑΜΤV στο Υοutube, που παρουσιάζει θέματα θεωριών συνωμοσιών, συμφωνώντας με την άποψη του Meade, λέει ότι οι συμμετέχοντες στην παγκόσμια ελίτ έπρεπε να μας έχουν προειδοποιήσει γι’ αυτό εδώ και χρόνια. Όμως, σιωπά προετοιμάζοντας την ενδεχόμενη φυγή.

Νηστεία και παιδί: Τι μπορεί να φάει τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι εύκολη και δε θα χρειαστεί να δυσκολευτείτε πολύ

Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι περισσότεροι από μας νηστεύουμε. Όσοι έχουμε μικρά παιδιά αναρωτιόμαστε ωστόσο αν επιτρέπεται να νηστέψουν κι εκείνα. Η απάντηση προέρχεται από ειδικούς και μάλιστα είναι 100% θετική αρκεί φυσικά το παιδί να είναι πάνω από 5 ετών!
Τι μπορεί να φάει το παιδί τη Μεγάλη Εβδομάδα:
Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι εύκολη και δε θα χρειαστεί να δυσκολευτείτε πολύ. Κάποια μεγαλύτερα παιδιά που μπορούν να φάνε τα μαλάκια, ή κάποια μακαρονάδα χωρίς κρέας, όσπρια ακόμη και λαχανικά μπορούν να κάνουν νηστεία χωρίς καν να το καταλάβουν. Γάλα μπορούν να πιουν όλες τις μέρες τις Μεγάλης Εβδομάδας με εξαίρεση τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Παρασκευή.
Τις δύο παραπάνω μέρες μπορούν να πιουν ένα φλυτζάνι τσάι και να βουτήξουν φέτες ψωμιού ή του τοστ ενώ μπορούν να φάνε ταχίνι με σοκολάτα. Φυσικά από το διαιτολόγιό τους δεν θα λείψουν τα φρούτα εποχής που είναι πολλά, τα δημητριακά αλλά και οι ξηροί καρποί. Σε περίπτωση που στο σπίτι υπάρχει σοκολατένιο πασχαλινό αυγό και έχει την ανάγκη να το ανοίξει, μπορείτε να του εξηγήσετε με ήρεμο τρόπο ότι αυτό θα γίνει σε λίγες ημέρες, την Κυριακή του Πάσχα. Αν επιμένει και θέλει πολύ να φάει κάτι σοκολατένιο, μπορείτε να αγοράσετε παστέλι ή κουλουράκια νηστίσιμα λεμονιού ή πορτοκαλιού με λάδι.

Ο διασώστης ... έσωσε 50.000 ευρώ

H εποχή που περνάμε δεν είναι εύκολη και λίγοι, βρίσκοντας χρήματα στο δρόμο θα τα παραδώσουν, μαζί με μάθημα ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας και τιμιότητας. 
Κι όμως.
Ένας 47χρονος διασώστης του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, έζησε μία εμπειρία, που δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι είναι αληθινή. 
Πριν από λίγες μέρες, έβαλε μέσα σε έναν φάκελο 50.000 ευρώ, με σκοπό να τα καταθέσει στην Τράπεζα για την αγορά αγροτικού μηχανήματος.
Σύμφωνα με το ekriti.gr έβαλε τον φάκελο, τυλιγμένο σε πλαστικές σακούλες, μέσα σε ένα σακίδιο μαζί με άλλα προσωπικά αντικείμενα, και τον κρέμασε στο τιμόνι της μηχανής του. Κάποιες δουλειές, καθυστέρησαν τον άνδρα και δεν πρόλαβε την τράπεζα ανοιχτή. Στο δρόμο από το χωριό Μύρτος προς την Ψαρή Φοράδα, το σακίδιο έπεσε στον δρόμο, χωρίς ο 47χρονος να το αντιληφθεί εκείνη την ώρα, παρά μόνο όταν έφτασε στο χωριό.
Επέστρεψε στο δρόμο και έψαχνε, ρωτούσε περαστικούς, ωστόσο το σακίδιο ήταν άφαντο, το ίδιο και ο φάκελος με τα χρήματα.
 Ο άνδρας τότε θυμήθηκε ότι μέσα στο μαύρο σακίδιο υπήρχαν 2 κινητά τηλέφωνα το ένα από το οποίο ήταν ενεργοποιημένο. Μετά από αλλεπάλληλες κλήσεις, κάποιος απάντησε. Ήταν ένας 43χρονος συγχωριανός του, ο οποίος βρήκε και πήρε το σακίδιο από τη μέση του δρόμου.
"Ήμουν σίγουρος ότι θα έβρισκα τα λεφτά. Μία φωνή μέσα μου, μου έλεγε ότι θα μου επιστραφούν", είπε ο άνδρας, φανερά συγκινημένος, στο ekriti.gr. Μάλιστα, ο συγχωριανός του δεν επιθυμούσε καμία αμοιβή για την καλή του πράξη. "Δεν θέλω λεφτά επειδή έκανα το καθήκον μου", είπε.


ekriti.gr

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ - ΟΓΑ: Τη Μ. Τρίτη, το 50% της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων


ΟΓΑ: Τη Μ. Τρίτη, το 50% της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων

Τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2017, θα χορηγηθεί ως προκαταβολή το 50% της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του Α' τριμήνου του έτους 2017 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών), με βάση τα στοιχεία αιτήσεων Α21 του έτους 2016, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.
Λόγω του ότι η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, μόλις ξεκίνησε και η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων Α21 για το έτος 2017 δεν έχει ανοίξει ακόμη, ο ΟΓΑ, για να διευκολύνει τις οικογένειες των δικαιούχων, χορηγεί και εφέτος, όπως και το 2016, την πρώτη δόση με μορφή προκαταβολής, με βάση τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους.
Η πληρωμή αφορά πάνω από 725.000 οικογένειες δικαιούχων. Επιπροσθέτως, πλέον των 45.000 οικογενειών δικαιούχων θα λάβουν και αναδρομικά προηγουμένων ετών. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε πάνω από 101.000.000 ευρώ.
Σχετικά με τα αναδρομικά, διευκρινίζεται ότι προέκυψαν από την εκκαθάριση της μεγάλης πλειονότητας των εκκρεμών περιπτώσεων, για τις οποίες απαιτήθηκε η προσκόμιση συμπληρωματικών δικαιολογητικών. Επισημαίνεται ότι, με τη χορήγηση του 50% της προκαταβολής στην πρώτη δόση, περιορίσθηκαν σημαντικά τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά σε μη δικαιούχους.
Χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), στην ένδειξη Οικογενειακά Επιδόματα, στο πεδίο «Πληροφορίες Αιτήσεων Οικογενειακών Επιδομάτων».

Επιχειρήσεις στη Συρία και τη Μεσόγειο

Τουλάχιστον 15 νεκροί, μεταξύ τους και 4 παιδιά, από αεροπορική επιδρομή της διεθνούς συμμαχίας, σύμφωνα με την Καθημερινή. Η αεροπορική επιδρομή εκτιμάται ότι έγινε από μαχητικά αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, κοντά στη Ράκα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα τη Βρετανία.

Τα μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν το χωριό Χανίντα, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων δυτικά της Ράκα στη νότια όχθη του ποταμού Ευφράτη.

Εκπρόσωπος της διεθνούς συμμαχίας, δε στάθηκε δυνατό να σχολιάσει την επίθεση.



Πάνω : Ρωσική φρεγάτα, σήμερα, στη Μεσόγειο

Κάτω: Αμερικανικό αεροπλανοφόρο, πριν τις επιθέσεις, στη Σούδα Χανίων.

Τέλος εποχής για Ψυχάρη από ΝΕΑ - ΒΗΜΑ

«Αποχωρισμός». 
 Με τον τίτλο αυτό, στο άρθρου του στο «Βήμα της Κυριακής», ο Σταύρος Ψυχάρη αποχαιρετά τους αναγνώστες της εφημερίδας. 
Βάζει τέλος στη μακρά σταδιοδρομία του στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Σαν ρεπόρτερ επί πολλά χρόνια, αργότερα σαν στέλεχος και τελευταία σαν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου - εκδότης.
Ήδη σήμερα Σάββατο (08.04.2017) το όνομά του απουσιάζει από την «ταυτότητα» της εφημερίδας «Τα Νέα».
Είναι το τέλος της εποχής Ψυχάρη στο ΔΟΛ, μετά τη δικαστική απόφαση να μπει στον οργανισμό ειδικός εκκαθαριστής και να ξεκινήσει η εκκαθάριση εν λειτουργεία.
Στο άρθρο του, ο Σταύρος Ψυχάρης ευχαριστεί «από τα βάθη της καρδιάς μου τους συνεργάτες και τους εργαζομένους του Οργανισμού για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και για την καρτερικότητα που επέδειξαν στην πολύμηνη περίοδο της κρίσης».

Κάνει λόγο για «πρωτοφανή και μοναδική στα χρονικά πολιτική πίεση», την οποία δέχτηκε τα χρόνια της «μεγάλης κρίσης του Τύπου». «Όλοι οι μηχανισμοί προπαγάνδας και εξουσίας επιδίωξαν την εξόντωσή μου. Ωστόσο μπορώ να βεβαιώσω τους αναγνώστες ότι πάντα έδρασα με γνώμονα τις αρχές της έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης», γράφει.
Και καταλήγει: «Στην πραγματική ζωή υπάρχουν επιτυχίες και αποτυχίες. Τούτη η προσωπική μάχη μπορεί υπό αντίξοες συνθήκες να χάθηκε, αλλά τίποτα δεν πάει χαμένο. Εις το επανιδείν».

NASA - Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει στις 19 Απριλίου «ξυστά» από τη Γη


Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει στις 19 Απριλίου «ξυστά» από τη Γη

Ένας αρκετά μεγάλος αστεροειδής, ο «2014 JO25», διαμέτρου περίπου 650 μέτρων, θα περάσει σχετικά κοντά από τον πλανήτη μας στις 19 Απριλίου.
Δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος πρόσκρουσης, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), παρόλα αυτά θεωρείται ασυνήθιστα κοντινό πέρασμα από τη Γη για έναν αστεροειδή του μεγέθους του.
Ο αστεροειδής, ο οποίος ανακαλύφθηκε προ τριετίας από αστρονόμους στις ΗΠΑ, θα περάσει σε απόσταση 1,8 εκατομμυρίων χιλιομέτρων (περίπου 4,6 φορές η απόσταση Γης-Σελήνης). Θα προσεγγίσει τον πλανήτη μας από την κατεύθυνση του Ήλιου και προβλέπεται να είναι ορατός ακόμη και με μικρά τηλεσκόπια για μία-δύο νύχτες.
Μικροί αστεροειδείς, διαμέτρου μερικών δεκάδων μέτρων, περνούν αρκετά συχνά στην ίδια απόσταση από τη Γη ή και κοντινότερη. Όμως η τροχιά του «2014 JO25» θα τον φέρει πλησιέστερα στον πλανήτη μας από κάθε άλλο μεσαίο ή μεγάλο αστεροειδή, από τότε που ο αστεροειδής «Τουτάτης», διαμέτρου πέντε χιλιομέτρων, πέρασε από τη Γη περίπου στην ίδια απόσταση το Σεπτέμβριο του 2004.
Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι η επόμενη φορά που ένας αστεροειδής ανάλογου μεγέθους θα πλησιάσει τόσο τον πλανήτη μας, θα είναι το 2027, όταν ο -διαμέτρου 800 μέτρων- αστεροειδής «1999 ΑΝ10» θα περάσει σχεδόν ξυστά, σε απόσταση μόλις 380.000 χιλιομέτρων, δηλαδή όσο απέχει η Σελήνη από τη Γη.
Η προσέγγιση του «2014 JO25» αναμένεται με ενδιαφέρον από τους αστρονόμους σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να τον μελετήσουν με τα τηλεσκόπιά τους. Ο συγκεκριμένος αστεροειδής δεν είχε πλησιάσει ποτέ τόσο τη Γη τουλάχιστον κατά τα προηγούμενα 400 χρόνια, ενώ δεν αναμένεται να την ξαναπλησιάσει τουλάχιστον μέσα στα επόμενα 500 χρόνια.
Επίσης, συμπτωματικά, την ίδια μέρα στις 19 Απριλίου, ο κομήτης PanSTARRS (γνωστός και ως C/2015 ER61) θα κάνει το κοντινότερο πέρασμά του από τη Γη, στην ασφαλή απόσταση των 175 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Είχε ανακαλυφθεί το 2015 από τηλεσκόπιο στη Χαβάη και καθώς πλησιάζει, έχει γίνει αρκετά φωτεινός, ώστε να είναι ήδη ορατός με μικρά τηλεσκόπια ή και με ισχυρά κιάλια.

Τραγικό! Πέθανε 38χρονος αφού περίμενε δύο ώρες το ασθενοφόρο στη Ουρανούπολη


Τραγικό! Πέθανε 38χρονος αφού περίμενε δύο ώρες το ασθενοφόρο στη Ουρανούπολη

Ο θάνατος ενός 38χρονου το βράδυ της Παρασκευής στην Ουρανούπολη, ήρθε να αναδείξει με τον πιο τραγικό τρόπο τη δραματική κατάσταση ανεπάρκειας ασθενοφόρων και πληρωμάτων που υπάρχει στη Χαλκιδική και μάλιστα «μια ανάσα» πριν ξεκινήσει η θερινή σεζόν, οπότε ο πληθυσμός του νομού πολλαπλασιάζεται. 

Ειδικότερα, χθες το βράδυ κλήθηκε το ΕΚΑΒ στην Ουρανούπολη, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε 38χρονο κάτοικο, ο οποίος παρουσίασε πνευμονικό οίδημα. Ωστόσο, λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν, διαθέσιμο ασθενοφόρο υπήρχε στην Κασσανδρεία, απ’ όπου τελικά και ξεκίνησε, για να φτάσει στην Ουρανούπολη μία ώρα και 50 λεπτά αργότερα, χρόνος που τελικά στάθηκε μοιραίος για τη ζωή του 38χρονου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, πριν προλάβει το πλήρωμα του ΕΚΑΒ να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια.
«Εξ’ αιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρα και προσωπικό, άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους» κατήγγειλε στο halkidikifocus ο Πρόεδρος του εργασιακού σωματείου ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Γιαννιτσών και Έδεσσας) Γιώργος Παλαιολόγου.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι βάσεις των ασθενοφόρων συνδέονται με την έδρα των μονάδων υγείας. Συγκεκριμένα, στον Πολύγυρο, όπου βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής καθώς και σε Νέα Καλλικράτεια, Νέα Μουδανιά, Κασσάνδρεια και Άγιο Νικόλαο, όπου λειτουργούν Κέντρα Υγείας. Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Παλαιολόγου «το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για περισσότερα ασθενοφόρα, έχει περάσει δεύτερο πλέον, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού είναι το σημαντικότερο, καθώς δεν επαρκούν τα πληρώματα για τις βάρδιες», επισημαίνοντας ότι η κατάσταση επιδεινώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες που η Χαλκιδική «βουλιάζει» από τουρίστες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των διασωστών να μην επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες. Όπως ανέφερε κάθε χρόνο διασώστες από τη Θεσσαλονίκη, μεταβαίνουν την περίοδο των αδειών τους στη Χαλκιδική για να βοηθήσουν την κατάσταση, ωστόσο το πρόβλημα δεν εξαλείφεται.
Μάλιστα ο κ. Παλαιολόγου ανέφερε ότι το Σωματείο το επόμενο διάστημα θα υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς χάνονται ανθρώπινες ζωές.
halkidikifocus.gr

Πράσινο φως για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου

Λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει την Πελοπόννησο δόθηκε σε διυπουργική σύσκεψη με συμμετοχή της Περιφέρειας και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου. 
Στη διάρκεια της σύσκεψης της διυπουργικής επιτροπής, της οποίας προήδρευσε ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, αποφασίστηκε να δοθεί το "πράσινο φως" προκειμένου να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα βήματα, εντός του Απριλίου, για την υπογραφή της σύμβασης του έργου για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ως μέλη της επιτροπής, οι υπουργοί Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκ. Φάμελλος και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.
Η δήλωση υπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη
Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το «πράσινο φως» προκειμένου να ολοκληρωθούν ταχύτατα τα απαραίτητα βήματα, και μάλιστα εντός του Απριλίου, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής του έργου διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου, αναφέρεται σε δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.
Στη δήλωση επισημαίνεται ότι
«η κυβέρνηση έχει καταφέρει να βελτιώσει σημαντικά τους όρους που προέβλεπε η προηγούμενη σύμβαση στα παρακάτω σημεία:
α) μείωση του χρόνου διάρκειας της σύμβασης από 27 σε 21 χρόνια.
β) μείωση της εγγυημένης ποσότητας που θα αποδίδεται στην κεντρική διαχείριση από 150.000 χιλιάδες τόνους σε 100.000 χιλιάδες τόνους.
γ) κατασκευή επτά (7) σταθμών μεταφόρτωσης αντί για δύο (2).
δ) ανταποδοτική παροχή ρεύματος σε κατοίκους της περιοχής, το οποίο θα προέρχεται από δωρεά της κατασκευάστριας εταιρείας μετά από την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.
«Κατόπιν όλων αυτών γίνεται σαφές ότι θα υπάρχει σημαντική μείωση στα ανταποδοτικά τέλη που θα επιβαρύνουν τους πολίτες, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση του κόστους μεταφοράς και τη δυνατότητα διαχείρισης και αξιοποίησης μεγαλύτερης ποσότητας απορριμμάτων από τους Δήμους» καταλήγει η δήλωση του υπουργού Επικρατείας.  

Δεν υπάρχει θέμα διακοπής του survivor

Τέλος στα δημοσιεύματα που θέλουν το ριάλιτι επιβίωσης να αλλάζει ώρα προβολής, μετά από απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, βάζει ο τηλεοπτικός σταθμός του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, το «Survivor» θα μεταδίδεται μετά τις 12 το βράδυ.
 
Στη σύντομη ανακοίνωση του ο ΣΚΑΙ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από το ΕΣΡ. «Ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι και η επίσημη παραγωγή του Survivor δεν έχει καμία ενημέρωση για όσα γράφονται και λέγονται για το ΕΣΡ και την αλλαγή ώρας του παιχνιδιού», αναφέρεται.
Το θέμα έχει ξεκινήσει από αρκετούς ανταγωνιστές, που θέλουν μέρος της τηλεθέασης ή και της διαφημιστικής «πίττας». Κάποιοι από αυτούς μάλιστα επισκέφτηκαν (με άλλη αφορμή) ακόμη και το ΕΣΡ κάνοντας παράπονα, δυσφημώντας κλπ. Προκειμένου να προκαλέσουν θέμα. Αν θα τους περάσει ή όχι θα φανεί μετά το Πάσχα.

Έως 18:00 ανοικτά τα μαγαζιά, ψώνια και την Κυριακή

Έως τις 18:00 θα παραμείνουν ανοικτά τα μαγαζιά, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου εν όψει του Πάσχα. Τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν και αύριο, Κυριακή τον Βαΐων από τις 11:00 έως τις 18:00.
Οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και τα πολυκαταστήματα την ίδια ημέρα θα είναι ανοικτά από τις 11:00 έως τις 20:00.
Αναλυτικά, το ωράριο των καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα:
Μ. Δευτέρα 9:00 – 21:00
Μ. Τρίτη 9:00 – 21:00
Μ. Τετάρτη 9:00 – 21:00
Μ. Πέμπτη 9:00 – 21:00
Μ. Παρασκευή 13:00 – 19:00
Μ. Σάββατο 9:00 – 15:00
Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 17 Απριλίου τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά και από Τρίτη 18 Απριλίου επιστρέφει το κανονικό ωράριο.

Σταματά το στοίχημα του SURVIVOR

Ανακοίνωση

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων διεξάγει ήδη σχετική έρευνα για το στοιχηματισμό στο τηλεπαιχνίδι «SURVIVOR» που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».
Στο πλαίσιο της έρευνας έχει ήδη αποστείλει, από την Παρασκευή 31.03.2017, επιστολή προς όλους τους παρόχους στοιχηματικών υπηρεσιών, προκειμένου να σταματήσουν να προσφέρουν στοιχηματισμό επί γεγονότων της τηλεοπτικής εκπομπής «SURVIVOR», εάν και εφόσον παρείχαν σχετικά στοιχήματα.
Μετά την παρέμβαση της Ε.Ε.Ε.Π. υπήρξε άμεση συμμόρφωση από όλους τους παρόχους, οι οποίοι σταμάτησαν έκτοτε να παρέχουν οποιαδήποτε στοιχηματισμό στο συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι.
Η Ε.Ε.Ε.Π. ασκεί τα ελεγκτικά και εποπτικά της καθήκοντα με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, με σκοπό την αδιάβλητη διεξαγωγή των τυχερών παιγνίων, την τήρηση των κανόνων και την αξιοπιστία των στοιχηματικών γεγονότων.

Σέξι ... κι όποιος αντέξει, η Αγγελική Ηλιάδη

Δείτε τη σέξι φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram

Η Αγγελική Ηλιάδη είναι γνωστή για τις… άκρως σέξι εμφανίσεις που κάνει ανά διαστήματα στις νυχτερινές πίστες. Η γνωστή τραγουδίστρια έχει αποκτήσει ένα υπέροχο κορμί και αυτό… δύσκολα κρύβεται!
Μια ακόμα απόδειξη για αυτό είναι και σέξι φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Καταδικάστηκε να γράφει την ποινή του στο twitter

Κατά καιρούς τα δικαστήρια ανά τον κόσμο εκδίδουν περίεργες αποφάσεις. Κάποια από αυτά ξεπερνάνε τον εαυτό τους με τις ποινές που επιβάλουν. 
Αυτό συνέβη και στην Ισπανία.
Ένας άνδρας θα πρέπει για διάστημα 30 ημερών να γράφει και να στέλνει στο
Twitter το κείμενο της απόφασης καταδίκης του για συκοφαντική δυσφήμιση, από την φυλακή, όπου εκτίει την ποινή του. Οι αρχές θα πρέπει να του παράσχουν τα απαραίτητα μέσα, έπειτα από αίτημα του θύματος που συκοφάντησε.
Ο Λουίς Πινέδα, πρόεδρος μίας οργάνωσης καταναλωτών, καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού εξύβρισε και κατηγόρησε για αξιόποινες πράξεις, μέσω αναρτήσεών του στο
Twitter και σε μια εφημερίδα της οργάνωσής του, τον Ρουμπέν Σάντσεθ, εκπρόσωπο τύπου μιας άλλης καταναλωτικής οργάνωσης, της Facua.
Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε να διαγράψει τα 57 επίμαχα
tweet και να δημοσιεύει, για 30 ημέρες, το κείμενο της καταδικαστικής απόφασης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Έπειτα από την εκδίκαση και των εφέσεων που υποβλήθηκαν, η απόφαση κατέστη τελεσίδικη και δικαστήριο της Σεβίλλης διευκρίνισε την 3η Μαρτίου ότι ο Πινέδα θα πρέπει να γράφει και να στέλνει τα
tweets «το πρωί από τις 09.00 έως τις 14.00 ή το απόγευμα από τις 17.00 έως τις 22.00» σύμφωνα με το αντίγραφο της απόφασης που δημοσιεύτηκε σήμερα από τη Facua.
Ο Λουίς Πινέδα έχει προφυλακιστεί από τον Απρίλιο του 2016, καθώς κατηγορείται ότι εκβίαζε εταιρείες και τράπεζες απειλώντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον τους. Το δικαστήριο της Σεβίλλης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό, ζήτησε επομένως από τη διεύθυνση της φυλακής της Μαδρίτης να του παράσχει «τα απαραίτητα υλικά μέσα προκειμένου να εκτίσει πλήρως την ποινή του».
Ο καταδικασθείς προς το παρόν αρνείται να εκτελέσει την απόφαση καταδίκης του αποφεύγοντας ακόμα και να του γνωστοποιηθεί επίσημα, σύμφωνα με τη
Facua.

Χρήματα μέσω Youtube μόνον εάν έχετε πάνω από 10.000 θεάσεις

Αφού ένα κανάλι ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό, τότε το YouTube θα εξετάσει σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας, ώστε να δώσει την έγκριση και να ξεκινήσει ο χρήστης να κερδίζει χρήματα.​

Πριν πέντε χρόνια περίπου το YouTube έκανε διαθέσιμο σε όλους το πρόγραμμα συνεργασίας του, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει ένα κανάλι και να ξεκινήσει άμεσα να κερδίζει χρήματα. Πλέον η εταιρεία ανέφερε ότι οι χρήστες θα μπορούν να κερδίζουν χρήματα μόνο αν φτάσουν τα 10.000 συνολικές θεάσεις.

Αφού ένα κανάλι ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό, τότε το YouTube θα εξετάσει σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας, ώστε να δώσει την έγκριση και να ξεκινήσει ο χρήστης να κερδίζει χρήματα.

Το YouTube αναφέρει ότι το συγκεκριμένο μέτρο χρησιμοποιείται για να εμποδίσει απατεώνες και χρήστες που καταπατούν την πολιτική της εταιρείας από το να έχουν κέρδη, όπως αναφέρεται στο YouTube blog.

«Σε μερικές εβδομάδες, θα προσθέσουμε και διαδικασία εξέτασης για νέους χρήστες που αιτούνται να μπουν στο πρόγραμμα. Αφού ξεπεράσουν τα 10.000 views, τότε θα εξετάσουμε την εκάστοτε περίπτωση.», αναφέρει ο Ariel Bardin, vice president of product management. «Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε θα εγκρίνουμε το κανάλι για το πρόγραμμα και θα μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφημίσεις για το περιεχόμενό του. Αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν ώστε να έχουν κέρδη μόνο όσοι δημιουργοί δεν παραβαίνουν την πολιτική μας.»

Το YouTube δέχθηκε επίθεση όταν οι διαφημίσεις από ισχυρά brands βρέθηκαν σε προσβλητικά βίντεο. Αυτό προκάλεσε περισσότερες από 250 εταιρείες να σταματήσουν τις καμπάνιες τους.

Αν και η Google κάνει ό,τι μπορεί για να καθησυχάσει τους πάντες, αναλυτές αναφέρουν ότι μέσω αυτού του μποϊκοτάζ θα μπορούσε να χάσει έως και 750 εκατ. δολάρια.

Ακριβά μου διόδια...

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αυτή την εποχή θα πρέπει να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, μόνο για τα διόδια. 
Η παράδοση των νέων τμημάτων των αυτοκινητόδρομων  φέρνει αλλαγές στον χάρτη των διοδίων με αυξήσεις αλλά και μειώσεις στις τιμές. 
Εκείνο που, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι πότε θα λειτουργήσουν τα νέα διόδια και συγκεκριμένα αν θα λειτουργήσουν πριν ή μετά το Πάσχα.
Όταν παραδοθεί το σύνολο των υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμων για τα Ι.Χ., η διαδρομή Αθήνας - Θεσσαλονίκης θα κοστίζει 30,75 ευρώ, η διαδρομή Αθήνας - Πάτρας 11,50 ευρώ και το Αντίρριο - Ιωάννινα 12,45 ευρώ.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει αναλυτικά:
Αμετάβλητα παραμένουν τα διόδια Κόρινθος – Καλαμάτα.

Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Ας ξεκινήσουμε από την περιοχή των Τεμπών, όπου παραδόθηκαν προχθές οι τρεις διαδοχικές σήραγγες. Επειδή η αύξηση στα διόδια είχε εφαρμοστεί προκαταβολικά από την κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, δεν θα υπάρξει σημαντική αναπροσαρμογή (0,30 ευρώ ακριβότερα). Ενδεικτικά, για ένα Ι.Χ. η διαδρομή Ραχών - Κλειδιού (6 μετωπικοί σταθμοί διοδίων) μέσω των σηράγγων θα κοστίζει 15,10 ευρώ, ενώ μέσω της παλαιάς εθνικής σε Τέμπη και Πλαταμώνα 14,80 ευρώ (υπενθυμίζεται ότι θα «μετακινηθεί» ένας σταθμός διοδίων στην παλαιά διαδρομή, στην οποία θα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών).
Όσον αφορά την υπόλοιπη εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο τμήμα του Μαλιακού (Σκάρφεια - Ράχες) η κοινοπραξία Κεντρική Οδός έχει δύο σταθμούς διοδίων (Αγία Τριάδα και Μαυρομαντήλα) που χρεώνουν συνολικά 3,60 ευρώ. Τέλος, στο τμήμα Μεταμόρφωσης - Σκάρφειας η κοινοπραξία Νέα Οδός λειτουργεί τρεις σταθμούς διοδίων (Αφίδνες, Θήβα, Τραγάνα), χρεώνοντας συνολικά 10,85 ευρώ. Αν λοιπόν προσθέσουμε τα διόδια Μαλγάρων (έξω από τη Θεσσαλονίκη, ελέγχονται από την Εγνατία Οδό, 1,20 ευρώ για τα Ι.Χ.), τότε συνολικά η διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε αυτοκινητόδρομο κοστίζει για ένα Ι.Χ. 30,75 ευρώ.
Ε65. Το τμήμα περιλαμβάνει δύο μετωπικούς σταθμούς διοδίων: στους Σοφάδες και στα Τρίκαλα (τα οποία θα «χρεώνουν» τα Ι.Χ. 3,10 ευρώ και 1,95 ευρώ αντίστοιχα). Άρα η διαδρομή Αθήνας - Καλαμπάκας, μέσω εθνικής οδού, παλαιάς εθνικής (για το τμήμα Λαμίας - Ξυνιάδας) και Ε65, θα κοστίζει 17,65 ευρώ.
Αθήνα - Πάτρα.
Στη διαδρομή Ελευσίνας - Πάτρας, η Ολυμπία Οδός θα λειτουργεί πέντε μετωπικούς σταθμούς: στην Ελευσίνα, στον Ισθμό, στο Ζευγολατιό, στον Ελαιώνα Αιγιαλείας και στο Ρίο, οι οποίοι θα χρεώνουν συνολικά 11,50 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι βάσει της συμφωνίας η περιμετρική της Πάτρας θεωρείται αστικός δρόμος και δεν θα έχει διόδια.
Ιόνια Οδός.
Στη διαδρομή Αντιρρίου - Ιωαννίνων (όταν παραδοθεί ολόκληρη) η Νέα Οδός θα λειτουργεί τέσσερις σταθμούς διοδίων: στην Κλόκοβα (Ι.Χ. 2,95 ευρώ), στο Αγγελόκαστρο (Ι.Χ. 3,50 ευρώ), το Μενίδι (Ι.Χ. 2,95 ευρώ) και το Τέροβο (3,05 ευρώ). Συνολικά λοιπόν για ένα Ι.Χ. θα κοστίζει 12,45 ευρώ. Επομένως, αν προσθέσουμε τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου (Ι.Χ. 13,30 ευρώ), τότε η διαδρομή Αθήνας - Ρίου - Ιωαννίνων για ένα Ι.Χ. θα κοστίζει 37,25 ευρώ.
Αν ένας οδηγός θέλει να πάει από τη Θεσσαλονίκη στην Πάτρα, αν επιλέξει να πάει μέσω Εγνατίας Οδού (τέσσερις σταθμοί, για Ι.Χ. 8,40 ευρώ) και Ιονίας Οδού και γέφυρας Ρίου, η διαδρομή θα του κοστίσει σε διόδια 34,15 ευρώ. Αν επιλέξει την ΠΑΘΕ και χρησιμοποιήσει την Αττική Οδό για να παρακάμψει την πρωτεύουσα, θα πληρώσει 45,05 ευρώ.

«Πρώτος παγκόσμιος εορτασμός των Καραϊσκάκιων»

Η Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης κατόπιν πρότασης της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και απόφασης του Δ.Σ. δια του παρόντος σας προσκαλούμε στον πρώτο παγκόσμιο εορτασμό των Καραϊσκάκιων στις 23 Απριλίου 2017 που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Ελληνικής Ενορίας Wiesbaden, Rheingaustrasse 170b / 65203 Wiesbaden.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί μνημόσυνο στη μνήμη του Ήρωα, θα γίνουν ομιλίες από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γεώργιο Βόμπρα και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης κ. Διαμαντή Γκίκα, και θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τη Θεσσαλική νεολαία. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν πολιτικές και εκκλησιαστικές αρχές.

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ - Κατακάθι πολιτικό

Του  Παναγιώτη  Αντωνόπουλου 


         Τρελάθηκε το πολιτικό φακλαναριό! 
Ως και κόκκινο χαλί  έστρωσε σε μια πεινούσα και  αιμορραγούσα Ελλάδα, για να περπατήσει και να επιδείξει τους σπερματοδέκτες όρχεις του ο έτερος ισχυρός Σιαμαίος ναζιστής του καροτσάκια Σόιμπλε.  Την ίδια ώρα που όλο το κατακάθι το πολιτικό τον προσκυνούσε, ο ελληνικός λαός, στέναζε κάτω από τη Γερμανική μπότα, πένης, νηστικός, άνεργος, κουρελής και χρεωμένος.
         Φιοριτσούρες στημένες  με μωρία και εξωφρενικές αυθαιρεσίες που κάνουν το λειψό καφεδάκι του Έλληνα να γίνεται δηλητήριο που όταν το ρίχνει κάτω  τον δηλητηριάζει και  τον πεθαίνει.  Γιατί κανείς από τούτους τους μικρονοϊκούς  Νέρωνες δεν τον θυμάται, ούτε ένα λόγο παρηγορητικό δε του λέει να του συμπαρασταθεί στα δεινά του.  Και ο ραγιάς με στομάχι άδειο κάτω από την από την απονιά του ουρανού και στο δικό του άγριο τόπο, θυμάται κι όλο θυμάται.
          Μετά την καταστροφή, πόσα παλάτια χάθηκαν, πόσα ωραία σπίτια φτώχυναν, πόσες αριστοκρατικές επαύλεις πουλήθηκαν, πόσα νοικοκυριά διαλύθηκαν,  τι δουλευτάδες έγιναν υπηρέτες,  τι αφεντάδες κρεμάστηκαν, τι κυρίες είδαν το μάγειρά τους να χάνεται, τι επιφανείς οικογένειες έμπασαν τους αρουραίους στα αρχοντικά τους, πόσες περιουσίες περιωπής χάθηκαν, πόσοι γενναίοι άντρες λιποψύχησαν, πόσες ωραίες γυναίκες δυστύχησαν, πόσοι χαριτωμένοι  νεαροί στης καφετέριας τη τέντα τη βρίσκουν, πόσες χυμώδεις καλλονές έσκισαν το πιστοποιητικό της ρωμαλέας υγείας τους και κλείστηκαν σε μοναστήρια και τρελάδικα.
          Γίνανε τα σπίτια μας << μπάτε, σκύλοι, αλέστε >> και χάσαμε ακόμη και τις συνήθειες τιμής για τους νεκρούς. Πεθαίνουν πολλοί λόγω ανυπαρξίας υγειονομικής περίθαλψης και η ευλάβεια γι’ αυτούς έχει ατονήσει. 
Συνήθισε ο κόσμος τις κηδείες, δεν τον ενδιαφέρει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, το ξόδι το συνοδεύουν είκοσι τριάντα, με τους  πεθαμενατζήδες να αδράχνουν όπως - όπως το φέρετρο, να το μεταφέρουν τρέχοντας και πριν ο παπάς τελειώσει το τροπάρι της νεκρώσιμης ακολουθίας το κατεβάζουν στα γρήγορα στον τάφο. 
Πολλές φορές και στον πρώτο άδειο τάφο ή σ’ άλλο νεκροταφείο. Οι φτωχοί τους θάβουν πάνω σε σανίδες, ακόμη και δυο-δυο μπαίνουν στον ίδιο λάκκο.
          Στα νοσοκομεία να δεις μηχανισμό περίθαλψης! 
Μια κωλονοσκόπηση γίνεται μετά από τρεις μήνες, η αξονική στο εξάμηνο, η κυτταρολογική ανάλυση σε μισό χρόνο. Στα κέντρα υγείας δεν έχει ειδικευμένο γιατρό, DEPON ούτε για δείγμα. Ο καρδιογράφός χαλασμένος, με το τσόκαρο της νοσοκόμας παίρνει μπροστά αφού φάει δυο τρεις σκουντιές.
          Και μετά απ΄ όλα  αυτά ο κόκκινος Αρμαγεδών θέλει να συνεχίσει να δειπνίζει στο Μαξίμου,  ο Κούλης να κυβερνήσει τρομάρα του και το παιδί της αμύνης  να μαλώνει τους άλλους μπέμπηδες των κομμάτων να καθίσουν στ΄ αυγά τους.
            Με τέτοιο κατακάθι πολιτικό, μέρισμά μας η επιβολή του μηδενισμού! 
Τι άλλο; 

            ellinikoxrsonografima.blogspot.gr 

ΣΤΗ ΡΟΔΟ - Απίστευτο! Παρίστανε τον αστυνομικό για πέντε χρόνια


Απίστευτο! Παρίστανε τον αστυνομικό για πέντε χρόνια

Τον αστυνομικό για πέντε χρόνια παρίστανε 44χρονος Ροδίτης εξαπατώντας ανύποπτους πολίτες. Τελικά, συνελήφθη από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ύστερα από καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του.
Από την προανακριτική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις απάτης και κατηγορείται για τα αδικήματα της αντιποίησης Αρχής, της υπεξαίρεσης, της απάτης και της πλαστογραφίας.
Ο κατηγορούμενος συστήνονταν συστηματικά σε πολίτες ως αστυνομικός που υπηρετούσε στην Οικονομική Αστυνομία και προφασιζόμενος ότι με τις γνώσεις και τις διασυνδέσεις του μπορεί να μεσολαβήσει για τη ρύθμιση φορολογικών και εργασιακών τους ζητημάτων, κατάρτιζε πλαστά έγγραφα και αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά.
Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Πλήθος εγγράφων όπως ιδιωτικά συμφωνητικά, αποδείξεις ηλεκτρονικών καταθέσεων χρημάτων σε τραπεζικά καταστήματα, σχέδια δικαστικών εγγράφων- αποφάσεων, σχέδια εγγράφων διαφόρων Υπηρεσιών, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και συσκευή ψηφιακής αποθήκευσης αρχείων (usb) στα οποία εντοπίστηκαν με την επιτόπια αυτοψία των αστυνομικών δεκάδες ψηφιακά αρχεία ανάλογων εγγράφων καθώς και σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από το προκαταρκτικό υλικό που συγκεντρώθηκε εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στη Ρόδο από το 2012 έως σήμερα και υπολογίζεται ότι ο δράστης απέσπασε συνολικά πάνω από 58.700 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς του σε βάρος άλλων ανυποψίαστων πολιτών.

Αγγελία για… ξάπλες: Ψάχνουν άνδρες για να περάσουν 2 μήνες στο κρεβάτι -Δίνουν 16.000 ευρώ

Ακούγεται σαν την πιο ξεκούραστη δουλειά στον κόσμο. Γάλλοι επιστήμονες ψάχνουν άνδρες που θα μείνουν στο κρεβάτι για δύο μήνες και δεν θα κάνουν τίποτα. Πληρώνουν 16.000 ευρώ σε κάθε έναν από αυτούς.
Το Ινστιτούτο Διαστημικής Ιατρικής και Φυσιολογίας (Medes), κοντά στην Τουλούζη, αναζητά 24 άνδρες οι οποίοι θα μείνουν ξαπλωμένοι για δύο μήνες, προκειμένου να μελετήσουν τις συνέπειες της μικροβαρύτητας.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, αθλητικοί άνδρες, 20-45 ετών, που δεν καπνίζουν, δεν έχουν αλλεργίες και έχουν δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 22 και 27. Οσοι επιλεγούν θα περάσουν μία σειρά από τεστ δύο εβδομάδες πριν και δύο εβδομάδες αφότου μείνουν ξαπλωμένοι για δύο μήνες στο κρεβάτι.
Ομως, η αποστολή που θα αναλάβουν οι 24 άνδρες δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται. Γιατί θα πρέπει να τρώνε, να πλένονται και να κάνουν όλες τις σωματικές λειτουργίες ενώ θα είναι ξαπλωμένοι. Ο κανόνας, όπως εξήγησε ένας από τους επιστήμονες στο 20 Minutes, είναι να έχουν τουλάχιστον έναν ώμο σε επαφή με το κρεβάτι ή το πλαίσιό του.
Τους τελευταίους δύο μήνες του πειράματος οι άνδρες θα περάσουν από τεστ, για να διαπιστωθούν οι συνέπειες του γεγονότος ότι δεν είχαν σταθεί όρθιοι για δύο μήνες.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στόχος τους είναι να εξεταστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της παρατεταμένης έλλειψης βαρύτητας, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστούν.
«Σε ορισμένες συνθήκες, το καρδιαγγειακό σύστημα επηρεάζεται και δεν μπορεί να καταβάλει την ίδια προσπάθεια όπως πριν από το πείραμα. Βλέπουμε ακόμη και μεγαλύτερη τάση πτώσης της αρτηριακής πίεσης και ίλιγγο», δήλωσε ένας από τους επιστήμονες.

Κρυολόγημα: Γιατί δεν μπορούμε να το εξαλείψουμε

Το κοινό κρυολόγημα είναι η πιο συχνή νόσος που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και οι περισσότεροι το περνούν τουλάχιστον 1-2 φορές το χρόνο.
Το κρυολόγημα είναι μια ιογενής λοίμωξη της ανώτερης αναπνευστικής οδού και χαρακτηρίζεται από πυρετό, βήχα, φτέρνισμα, πονόλαιμο και ρινική καταρροή. (Ο πυρετός σε κρυολογήματα είναι συνήθως κάτω από 37,8 °C). Υπάρχουν πολλά στελέχη του ιού που μπορεί να προκαλέσουν κρυολόγημα, αλλά τα πιο κοινά ανήκουν στην οικογένεια των ρινοϊών.
Κάθε ασθένεια μπορεί να προσεγγιστεί με τρεις τρόπους:
1. Πρόληψη. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί ένα κρυολόγημα είναι να αποφευχθεί εξαρχής.
2. Εάν, ωστόσο, αρρωστήσετε, ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε την κατάσταση είναι να εξαλείψετε την αιτία της ασθένειας, ή, με άλλα λόγια, να βρεθεί μια οριστική θεραπεία για αυτή.
3. Αλλά αν η ασθένεια δεν μπορεί να θεραπευτεί (και πρέπει αναγκαστικά να ολοκληρώσει τον κύκλο της στον οργανισμό), η μόνη επιλογή που έχει μείνει είναι η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.
Κρατήστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό
Ένας καλός τρόπος για να αποφευχθεί το κρυολόγημα είναι να μείνετε μακριά από τους ιούς που το προκαλούν. Αυτό επιτυγχάνεται με την αποφυγή επαφής με κάποιον που μπορεί να είναι μεταδοτικός. Είναι επίσης καλό να πλένετε τα χέρια σας τακτικά, ειδικά αφότου επισκεφτείτε δημόσιους χώρους.
Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε υγιείς, όμως, είναι να βεβαιωθείτε ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι αρκετά ισχυρό για να αποκρούει μόνο του τους ιούς του κρυολογήματος.
Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό και υγιές είναι να τηρείτε τις ακόλουθες γενικές κατευθυντήριες γραμμές καλής υγείας:
Μην καπνίζετε
Ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και χαμηλή σε περιεκτικότητα κορεσμένων λιπαρών
Τακτική άσκηση
Υγιές σωματικό βάρος
Να έχετε υπό έλεγχο την αρτηριακή σας πίεση
Να πίνετε αλκοόλ με μέτρο
Επαρκής και καλής ποιότητας ύπνος
Μέτρα πρόληψης για να αποφευχθεί η μόλυνση
Να κάνετε τακτικά ιατρικές εξετάσεις
Είναι εφικτό να θεραπευθεί το κρυολόγημα;
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα αντιβιοτικά μπορούν να θεραπεύσουν το κρυολόγημα. Αυτό είναι λάθος, διότι το κρυολόγημα προκαλείται από ιούς και όχι βακτήρια, οπότε τα αντιβιοτικά δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Microbiology εξέτασε τις περιπτώσεις 200 νεαρών ενηλίκων με κοινό κρυολόγημα. Έδειξε ότι οι βακτηριακές λοιμώξεις ήταν σπάνιες, υποστηρίζοντας την αρχική υπόθεση ότι το κοινό κρυολόγημα είναι σχεδόν αποκλειστικά μια ιογενής νόσος.
Επιπλέον, η λήψη αντιβιοτικών όταν δεν τα χρειάζεστε μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά.
Τι γίνεται με τον εμβολιασμό;
Με τη δημιουργία ανοσίας έναντι μιας συγκεκριμένης ασθένειας, ο εμβολιασμός μας προστατεύει από το να κολλήσουμε την εν λόγω ασθένεια. Συνεπώς, είναι απλά ένα επιπλέον προληπτικό μέτρο και όχι θεραπεία.
Εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν ετησίως το εμβόλιο της γρίπης, αλλά το εμβόλιο αυτό έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να καλύψει κάθε πιθανό στέλεχος του ιού κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα το κρυολόγημα να εξακολουθεί να υπάρχει και να μεταδίδεται παγκοσμίως σε υγιείς ανθρώπους.
Σύμφωνα με τον δρ Τόμας Σμιθ, από το πανεπιστήμιο του Τέξας, υπάρχουν πάνω από 100 ορότυποι ρινοϊών (serotypes of rhinovirus), γεγονός που καθιστά απίθανο ότι θα υπάρξει ποτέ ένα καθολικό εμβόλιο για το κοινό κρυολόγημα με την εφαρμογή των συμβατικών μεθόδων εμβολίου.
Επίσης, επειδή το κρυολόγημα δεν είναι μια πολύ σοβαρή, ή απειλητική για τη ζωή ασθένεια, δεν είναι ψηλά στην λίστα των ασθενειών που προσπαθούμε να θεραπεύσει η παγκόσμια ιατρική ερευνητική κοινότητα.
Αυτή τη στιγμή η καλύτερη προοπτική για ένα φάρμακο κατά του κρυολογήματος ίσως είναι κάτι που ονομάζεται “αντιιικά ευρέος φάσματος” (broad-spectrum antivirals), τα οποία θα στοχεύουν σε έναν μεγάλο αριθμό διαφορετικών ιών. Αυτή η έρευνα είναι όμως ακόμη στα σπάργανα. Το 2011 το Draper Laboratory στο Cambridge ανέπτυξε μια χημική ένωση που ονομάζεται Draco, η οποία “έχει σχεδιαστεί για τη θεραπεία ή την πρόληψη μολύνσεων από ένα ευρύ φάσμα ιών, ακριβώς όπως τα υφιστάμενα αντιβιοτικά μπορούν να θεραπεύσουν ή να προλάβουν τις λοιμώξεις από ένα ευρύ φάσμα βακτηρίων”.
Κρυολόγημα – αντιμετώπιση
Εδώ είναι μερικά παραδείγματα απλών θεραπευτικών επιλογών που ίσως σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα:
Βότανα, όπως Echinacea, goldenseal και ginseng
Τζίντζερ, μέλι και σκόρδο
Κοτόσουπα
Προβιοτικά
Γαργάρες με αλμυρό νερό για τον πονόλαιμο
Να είστε καλά ενυδατωμένοι
Να κάνετε ζεστά ντους
Είναι αποτελεσματικά ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη C;
Υπάρχουν μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι παστίλιες με γλυκονικό ψευδάργυρο (zinc gluconate) είναι αποτελεσματικές για τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος. Έρευνα έδειξε ότι ο γλυκονικός ψευδάργυρος μειώνει σημαντικά τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος.
Ο κάτοχος δύο βραβείων Νόμπελ (Χημείας – 1954 και Ειρήνης – 1962), Linus Pauling, υπήρξε ο ουσιαστικά αποκλειστικός υπεύθυνος για την πεποίθηση ότι η βιταμίνη C μπορεί να μειώσει σημαντικά τη συχνότητα εμφάνισης του κοινού κρυολογήματος. Αυτό οδήγησε σε μια αμφιλεγόμενη πεποίθηση ότι οι μεγάλες δόσεις βιταμίνης C μειώνουν τον κίνδυνο κρυολογήματος, αλλά και τη σοβαρότητα και τη διάρκειά του.
Από ιατρικής άποψης, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία καθολική θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα. Το καλύτερο είναι να το αποφύγετε εξαρχής όσο αυτό είναι δυνατόν και να κάνετε τα εμβόλιά σας. Αλλιώς, η μόνη επιλογή είναι να περιμένουμε να ολοκληρώσει τον κύκλο της η ασθένεια με όσο το δυνατόν λιγότερα, πιο ήπια και ταχύτερα συμπτώματα.


iatropedia.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου