15.4.17

Ο 10λογος της σούβλας: Μυστικά και χρήσιμα tips

Ο 10λογος της σούβλας: Μυστικά και χρήσιμα tipsΗ σούβλα έχει τα μυστικά της. Γι αυτό αν αυτό το Πάσχα αποφασίσατε να το σουβλίσετε παραδοσιακά στο σπίτι, τα παρακάτω tips θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα…

1. Περνάτε τη σούβλα από την ουρά και τη βγάζετε από το κεφάλι. Δένετε τα χεράκια και ύστερα τα στερεώνετε με τον σπάγκο πάνω στη σούβλα και γύρω από το σβέρκο του αρνιού. Ύστερα δένετε τα ποδαράκια μεταξύ τους και τα στερεώνετε με τον σπάγκο πάνω στη σούβλα.
2. Παίρνετε μια χοντρή σακοράφα και χοντρό (κερωμένο) σπάγκο. Κάνετε έναν κόμπο στην άκρη της κλωστής και την περνάτε με τη σακοράφα στο σημείο της σπονδυλικής στήλης που τελειώνει ο ώμος του αρνιού και προς τα μέσα.
3. Πιάνετε με τον σπάγκο τη σούβλα και τη σπονδυλική στήλη και τρυπώντας ξανά το αρνί με τη σακοράφα βγάζετε την κλωστή πάλι έξω. Αφήνετε τον κόμπο χαλαρό και κάνετε μια χιαστί βελονιά περνώντας πάλι την κλωστή μέσα και ξαναβγάζοντάς την έξω.
SOUVLA ARNI
4. Δένετε την κλωστή, κάνετε κόμπο και κόβετε την κλωστή στερεώνοντας το αρνί πάνω στη σούβλα. Επαναλαμβάνετε την ίδια βελονιά στο σημείο της σπονδυλικής στήλης που αρχίζει το μπούτι του αρνιού. Αν είναι μεγάλο το αρνί κάνετε μια χιαστί βελονιά και στο κέντρο της σπονδυλικής στήλης. Το ράψιμο πρέπει να είναι καλό και προσεκτικό για να μην ανοίξει το αρνί κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
5. Ανακατεύετε σε ένα μπολ μπόλικο αλάτι και πιπέρι και αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα το εσωτερικό του αρνιού, μην το λυπηθείτε, με τις χούφτες θα το ρίξετε. Δεν το αλατίζετε εξωτερικά. Ράβετε με τον σπάγκο και τη χοντρή βελόνα την κοιλιά του αρνιού.
6. Το αρνάκι σας είναι έτοιμο πλέον για ψήσιμο. Το γυρίζετε ανάποδα πάνω σε ένα ταψί και αφήνετε να στραγγίξει.
7. Το ψήσιμο είναι θέμα εμπειρίας. Τα κάρβουνα και η φωτιά που θα ανάψετε πρέπει να είναι αρκετά για να μη σβήσει η φωτιά και, φυσικά, να φτάσει να ψηθεί σωστά το αρνί σας. Στο κέντρο να είναι λιγότερη η φωτιά γιατί εκεί είναι άδειο, μόνο παϊδάκια και κοιλιά. Πάνω και κάτω πρέπει να είναι περισσότερη η φωτιά γιατί εκεί είναι τα μπούτια και τα χεράκια κι υπάρχει το περισσότερο κρέας.
8. Στερεώνετε, λοιπόν, τη σούβλα πάνω από τη φωτιά, αρχικά πιο ψηλά και στην αρχή τη γυρίζετε γρήγορα, για να μην αρπάξει το αρνί. Σταδιακά μειώνετε την ταχύτητα περιστροφής και κατεβάζετε το αρνί πιο χαμηλά. Για το γύρισμα καλό είναι να πάρετε το ειδικό μοτεράκι που θα κάνει τη δουλειά μόνο του στην ταχύτητα που θα το ρυθμίσετε.
arni_maouri-apo-ta-Dodekanisa
9. Το ψήσιμο για ένα μέτριο αρνί διαρκεί περίπου 3-4 ώρες σε εξωτερικό χώρο και 2-2,5 ώρες σε εσωτερικό.
10. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν το κρέας αρχίσει να ξεχωρίζει από τα κόκαλα.

«Αναστήθηκε» ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου

Μετά την περσινή «σκοτεινή» χρονιά, λίγο πριν από τις 10 το βράδυ οι πρώτες ρουκέτες διέσχισαν τον νυχτερινό ουρανό του χωριού
Η φωτεινή τροχιά των ρουκετών στον ουρανό του Βροντάδου μετά από την περσινή σκοτεινή Ανάσταση, γέμισε αισιοδοξία και συγκίνηση τους Βρονταδούσους.Όλα ήταν έτοιμα λίγο πριν τις 21.00, οι ρουκετοσύρτες είχαν στηθεί, τα συνεργεία είχαν πάρει από ώρα τις θέσεις τους και όλα ήταν έτοιμα για την έναρξη ενός ακόμη ρουκετοπόλεμου με τον αριθμό των ρουκετών να είναι περιορισμένος στα πρότυπα της προηγούμενης δεκαετίας.

Τα σπίτια των περιοίκων εκτός από αυτών που αντιδρούν έχουν «ντυθεί» με τα προστατευτικά συρματοπλέγματα, ενώ η αστυνομία έχει διακριτική παρουσία στην περιοχή. Οι πρώτες δοκιμαστικές βολές από τους Αγιομαρκούσους και τους Ερειθιανούσους εκτοξεύθηκαν λίγο πριν τις 22.00 και αυτή την ώρα ο ρουκετοπόλεμος έχει ξεκινήσει  μετατρέποντας ύστερα από την παύση της περσινής χρονιάς τη σημερινή αναστάσιμη νύχτα σε μέρα.

  politischios.gr

Το « Newsmessinia » εύχεται σε όλους «Καλή Ανάσταση»

ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Ο Διαχειριστής και οι συνεργάτες του  « Newsmessinia » εύχονται σε όλους  τους Έλληνες «Καλή Ανάσταση», με υγεία, χαρά και αισιοδοξία.
Ελπίδα και ευχή όλων, να είναι αυτό το Πάσχα το τελευταίο που βρίσκει τη χώρα σε δύσκολη κατάσταση, , αλλά και τον πλανήτη με τόσες εστίες έντασης να απειλούν την παγκόσμια ειρήνη...
Καλή Ανάσταση στην Μεσσηνία στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Μετά από ...14 μειώσεις !!! Χαμένες έως και οκτώ συντάξεις!

Σε τροχιά... εξίσωσης βάζει η κυβέρνηση, από το 2019, τις «παλαιές» (πριν από τη ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου) και τις «νέες» (από τις 13 Μαΐου του ‘16 και μετά) συντάξεις δίνοντας τη... χαριστική βολή σε όσες θεωρούνται ακόμη «γενναιόδωρες», παρά την καθολική κατάργηση των δώρων (13η και 14η σύνταξη) και τις συνολικά 14 περικοπές που έχουν γίνει από το 2010 και μετά.

Το «προσύμφωνο» με τους δανειστές για τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ μέσω της περικοπής των «προσωπικών διαφορών μεταξύ των «παλαιών» και των «νέων» συντάξεων, όποιο σενάριο κι αν εφαρμοστεί, θα οδηγήσει σε νέες απώλειες.

Και, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της κοινωνικής ασφάλισης, θα υπάρξουν κατηγορίες συνταξιούχων που θα φτάσουν στο σημείο να έχουν χάσει, συνολικά, έως και... οκτώ συντάξεις (5,9 με τις έως σήμερα μειώσεις + άλλες δυόμισι με τις νέες).

Οι παλαιές και οι νέες μειώσεις

Χαρακτηριστικό είναι το πραγματικό παράδειγμα (από φάκελο του δικηγόρου Διον. Ρίζου) ενός ελεύθερου επαγγελματία ασφαλισμένου στο πρώην ΤΕΒΕ, σε μέσες και υψηλές ασφαλιστικές κατηγορίες, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε με 37ετία το 2010 και έλαβε πλήρη σύνταξη 2.147 ευρώ, ή 30.058 ευρώ τον χρόνο μαζί με τα δώρα.
Ο ίδιος συνταξιούχος σήμερα λαμβάνει, μετά τις μειώσεις και συμπεριλαμβανομένης της κράτησης υγειονομικής περίθαλψης, κύρια σύνταξη που φτάνει τα 1.441,80 ευρώ, δηλαδή 17.301,60 ευρώ τον χρόνο και έχει χάσει 5,94 συντάξεις. Μετά τον επανυπολογισμό που θα γίνει με βάση το ν. 4387/2016 (με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης και χωρίς το μπόνους του πρώην ΤΕΒΕ) η κύρια σύνταξή του θα αποτελείται από το ποσό των 1.022,4 ευρώ (σύνταξη) + 419,4 ευρώ (προσωπική διαφορά). Και στην περίπτωση που από την 1/1/2019 περικοπεί η προσωπική διαφορά στην κύρια σύνταξη κατά 75%, το σύνολο της νέας σύνταξης θα είναι 1.127,25 ευρώ και ετησίως 13.527 ευρώ (-55% σε σύγκριση με την αρχική σύνταξη) χάνοντας επιπλέον 2,6 συντάξεις.

Οι απώλειες, ακόμη κι αν «μετριαστούν» με την επιβολή «κόφτη» - ανώτατου ποσοστού μείωσης, θα είναι σε κάθε περίπτωση επιπλέον των «παλαιών» μειώσεων οι οποίες θα «απορροφηθούν» λόγω του νέου - λιγότερου «γενναιόδωρου» τρόπου υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης, καθώς τα ποσοστά αναπλήρωσης που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου είναι χαμηλότερα και δεν προβλέπεται κανένα απολύτως «μπόνους» πλην της προσθήκης της εθνικής σύνταξης.

Κύρια + επικουρική

Μικρότερες θα είναι οι απώλειες στις περιπτώσεις συνταξιοδοτήσεων από πρώην Ταμεία που δεν προέβλεπαν «μπόνους» στις συντάξεις ή δεν είχαν κοινωνικούς πόρους καθώς και για χαμηλόμισθους - χαμηλοσυνταξιούχους που δεν ελάμβαναν ΕΚΑΣ ή όσους έχουν και επικουρική σύνταξη (υπάρχει σενάριο για επιμερισμό των περικοπών).

Για παράδειγμα, μισθωτή του ιδιωτικού τομέα με μέσες και υψηλές αποδοχές που συνταξιοδοτήθηκε με 30ετία το 2010 με πλήρη σύνταξη στα 55 «βγήκε» με σύνταξη 1.002,40 ευρώ και σήμερα λαμβάνει , συμπεριλαμβανομένης της κράτησης υγειονομικής περίθαλψης, κύρια σύνταξη 941,20 ευρώ (έχει χάσει 2,7 συντάξεις). Μετά τον επανυπολογισμό, η κύρια σύνταξη θα αποτελείται από το ποσό των 929,6 ευρώ + 11,6 ευρώ (προσωπική διαφορά) και αν λαμβάνει επικουρική σύνταξη 248,7 ευρώ στην οποία συμπεριλαμβάνεται προσωπική διαφορά 123,4 ευρώ, θα χάσει άλλα 39,50 ευρώ το μήνα (ή μια... μισή κύρια σύνταξη το χρόνο) εφόσον από την 1/1/2019 περικοπεί η προσωπική διαφορά στην κύρια κατά 75% και στην επικουρική κατά 25% (θα είναι 932,5 ευρώ η κύρια και 217,9 ευρώ η επικουρική).

ΓΥΝΑΙΚΑ ....ΤΡΙΩΝ ΑΙΩΝΩΝ - ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Η ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!


Ιταλία: Πέθανε σε ηλικία 117 ετών η Έμμα Μοράνο, η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

Η Ιταλίδα Έμμα Μοράνο, η τελευταία επιζήσασα του 19ου αιώνα και γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, απεβίωσε σήμερα στην οικία της στη Βερμπάνια (βόρεια Ιταλία), σε ηλικία 117 ετών, μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ.Η Μοράνο γεννήθηκε την 29η Νοεμβρίου του 1899.
«Έζησε μια απίστευτη ζωή και εμείς θα την θυμόμαστε πάντα για τη δύναμή της να προχωρά προς τα εμπρός» δήλωσε ο δήμαρχος της Βερμπάνια, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πόλεμος Μαρινάκη – Κυβέρνησης

Οι άλλοτε φίλοι, Αλέξης, Παππάς, Δούρου κ.λπ. θα γίνουν σύντομα εχθροί και θα δούμε πολλά…
Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε «το τέλος μιας ανάρμοστης σχέσης» ή «το διαζύγιο σε έναν γάμο συμφερόντων». Φαίνεται, πάντως, ότι άνοιξε πόλεμος μεταξύ του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη με την κυβέρνηση.
Οι αιτίες είναι πολλές και η αφορμή δόθηκε προχθές με τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Κανείς δεν ξέρει τι έγινε στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα. Άλλοι λένε ότι μπούκαραν «άγνωστοι» φίλαθλοι του Ολυμπιακού για να επιτεθούν στους παίκτες για την ήττα και συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Επισήμως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και αρκετοί παίκτες κάνουν λόγο για πρωτοφανή επίθεση των ΜΑΤ κατά παικτών και υπαλλήλων της ομάδας. Όμως, αυτά που γράφτηκαν σε εφημερίδες και σε μέσα που ελέγχονται από την ομάδα του Πειραιά δείχνουν ότι ο Μαρινάκης απασφάλισε κατά της κυβέρνησης και τη θεωρεί υπεύθυνη για την επίθεση που έγινε. Για «χούντα της αριστεράς απέναντι στον θρύλο» κάνει λόγο η εφημερίδα «Γαύρος» ενώ ο «Πρωταθλητής» επιτίθεται στον Κοντονή και τους «εξυγιαντές» που σταύρωσαν τον ολυμπιακό και μιλά για αλητεία. Και αυτά είναι μόνον η αρχή, λένε όσοι ξέρουν καλά τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός χάνει τη δύναμή του αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά και η φετινή χρονιά έδειξε ότι δεν μπορεί να επηρεάσει παράγοντες και διαιτητές. Ο Μαρινάκης θεωρεί την κυβέρνηση υπεύθυνη για τα όσα συμβαίνουν, ασχέτως αν ο ίδιος αποδυνάμωσε την ομάδα πουλώντας όποιον καλό παίκτη είχε και αφήνοντας μόνο τα «παλτά». Όμως, δεν είναι μόνο τα ποδοσφαιρικά. Αν δει κανείς και τις ελεγχόμενες από τον εφοπλιστή πολιτικές εφημερίδες θα καταλάβει ότι έχει ανοίξει πόλεμος, ειδικά μετά το χάος με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και το γεγονός ότι ο Μαρινάκης έχασε την ευκαιρία να γίνει καναλάρχης. Φαίνεται ότι ο μήνας του μέλιτος που κράτησε αρκετά χρόνια είναι η αλήθεια, μεταξύ Μαρινάκη και αριστεράς, έλαβε τέλος. Προφανώς κάποιοι από την πλευρά του εφοπλιστή βλέπουν ότι ο Τσίπρας τον «αδειάζει», παρά τη μεγάλη βοήθεια που του πρόσφερε σε όλα τα επίπεδα. Από τότε που τα πίνανε με τη Ρένα Δούρου, μέχρι που κάποιοι στο Μαξίμου θέλησαν να φτιάξουν ελεγχόμενους επιχειρηματίες και «αριστερά» τζάκια. Οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης να βάλει χέρι στο ποδόσφαιρο και να ελέγξει το χώρο που ήλεγχε ο Ολυμπιακός, κάποια μηνύματα που στέλνονται για υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη και μια αίσθηση ότι ευνοούνται ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ (βλέπε ρυθμίσεις για τα γήπεδα) δείχνουν ότι κάτι αλλάζει. Κι από την άλλη, η «συμμαχία» που βρίσκεται στο παρασκήνιο μεταξύ Μαρινάκη και Αλαφούζου, των άλλοτε άσπονδων εχθρών. Κάποιοι λένε ότι οι δύο τους αποφάσισαν να ρίξουν την κυβέρνηση και θα το κάνουν με κάθε τρόπο. Οι ειδήσεις έφτασαν στο Μαξίμου και γι’ αυτό ο πόλεμος άνοιξε για τα καλά. Θα υπάρξουν ακόμη πολλά επεισόδια από εδώ και στο εξής. Η πλευρά του Πειραιά θα επιχειρήσει να προσεγγίσει τη ΝΔ και να διευρύνει το χάσμα με τον ΣΥΡΙΖΑ.  
Οι άλλοτε φίλοι, Αλέξης, Παππάς, Δούρου κ.λπ. θα γίνουν σύντομα εχθροί και θα δούμε πολλά…

KPMG - Οκτώ στους δέκα φοιτητές θα μεταναστεύσουν για την ιδανική δουλειά


Οκτώ στους δέκα φοιτητές θα μεταναστεύσουν για την ιδανική δουλειά

Πρόθυμοι να κάνουν μια δουλειά που ωφελεί την κοινωνία και να είναι κι εκείνοι μέρος μιας επιχείρησης που έχει κοινωνική συνείδηση, δηλώνουν οι φοιτητές και μελλοντικοί εργαζόμενοι. Μάλιστα το 84% των φοιτητών θέτει ως προτεραιότητα για την επιλογή εργασιακού περιβάλλοντος τις κοινές αξίες μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, και όχι τη χρηματική αμοιβή. Περισσότεροι από 8 στους 10 φοιτητές (ποσοστό 84%) είναι έτοιμοι να μετακινηθούν σε χώρα του εξωτερικού προκειμένου να βρουν την ιδανική θέση, ενώ το 65% προσδοκά να αλλάξει από 2-4 χώρες κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου. Ποσοστό 43% στοχεύει να ενταχθεί στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, το 27% να απασχοληθεί σε εταιρείες professi-onal services, ενώ μόλις το 13% σε περιβάλλον τεχνολογίας.
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα στην παγκόσμια φοιτητική κοινότητα την οποία διεξήγαγε η KPMG International, θέλοντας να καταγράψει τα βασικά κριτήρια με τα οποία επιλέγουν οι φοιτητές, και μελλοντικοί εργαζόμενοι, τους εργοδότες. Στην έρευνα συμμετείχαν 4 165 φοιτητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια 68 χωρών σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 84% των ερωτηθέντων θέτει ως προτεραιότητα για την επιλογή εργασιακού περιβάλλοντος τις κοινές αξίες μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, και όχι τη χρηματική αμοιβή. Το 92% μάλιστα προτιμά η πρώτη του εργασιακή εμπειρία να είναι σε εταιρεία που έχει ένα αληθινό και συναρπαστικό όραμα. Το 89% αναζητά οργανισμούς που αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, ενώ το 79% των ερωτηθέντων απάντησε πως είναι πιο σημαντικό για αυτούς να εργάζονται σε εταιρείες που καθοδηγούνται από έναν δυνατό σκοπό.
Στην κορυφή της λίστας κατατάσσονται επίσης οι ευκαιρίες για προσωπική εξέλιξη, επαγγελματική κατάρτιση και ανέλιξη (47%). «Τα αποτελέσματα της έρευνας ενισχύουν την πεποίθηση ότι οι Millennials είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να κάνουν μια δουλειά που ωφελεί την κοινωνία και να είναι κι εκείνοι μέρος μιας επιχείρησης που έχει κοινωνική συνείδηση. Αυτό σε συνδυασμό με τη φιλοδοξία τους να μάθουν, να αποκτήσουν δεξιότητες και εμπειρία, έτσι ώστε να προχωρήσει η καριέρα τους μπροστά, είναι το βασικό κριτήριο επιλογής εργοδότη», αναφέρει ο Iain McLaughlin, Head of Global Resour-cing, KPMG International.

Βουτιά από μπαλκόνι λίγο πριν την Ανάσταση για 18χρονη

Τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση μιας 18χρονης από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου σε πολυκατοικία της Καλαμαριάς, ερευνά η Αστυνομία.

Η 18χρονη έπεσε πρώτα στη σκεπή ημιφορτηγού και στη συνέχεια στο οδόστρωμα. Βαριά τραυματισμένη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ - Μετά τα Πάθη, έρχεται η Ανάσταση


Σαμαράς: Μετά τα Πάθη, έρχεται η Ανάσταση

«Οι Έλληνες το ξέρουμε: μετά τα Πάθη και τις μεγάλες δοκιμασίες, έρχεται πάντα η Ανάσταση», δήλωσε νωρίτερα, σήμερα, ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Είναι το μήνυμα του κ. Σαμαρά για την Ανάσταση, με ιδιαίτερο νόημα για τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ON LINE - Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της Εφημερίδας ΚορωΝέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ON LINE - Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της Εφημερίδας ΚορωΝέα

Ιστορία φρίκης στην Ηλεία: Ο εφιάλτης μιας 14χρονης στα χέρια ενός 60χρονου

Ιστορία φρίκης στην Ηλεία: Ο εφιάλτης μιας 14χρονης στα χέρια ενός 60χρονου
Αποκλειστικές δηλώσεις στο protothema.gr τέσσερα χρόνια μετά το θρίλερ που έζησε – Το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης», οι φιλικές σχέσεις του δράστη με την οικογένεια και η εγκυμοσύνη
Μια περίεργη ιστορία  που πολλοί θα την χαρακτήριζαν ως «Σύνδρομο της Στοκχόλμης», με το ανήλικο θύμα να εξομολογείται σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, τον εφιάλτη που έζησε, αλλά και τον έρωτά της για τον δράστη, διαδραματίστηκε σε ένα χωριό της Ηλείας, με πρωταγωνιστές έναν 60χρονο και μία 14χρονη.
Ο 60χρονος, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους γονείς της ανήλικης, κατάφερε με δόλια μέσα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, αλλά και την εμπιστοσύνη των γονιών της, βάζοντας σε εφαρμογή το αρρωστημένο σχεδιό του.  Ο δράστης εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη των γονιών, αλλά και τη μικρή ηλικία του θύματος, καθώς και την έλλειψη ωριμότητας που χαρακτηρίζει ένα παιδί που δεν έχει περάσει ούτε καν το 14ο έτος της ηλικίας του. Με απατηλά μέσα, πειθώ και ψεύτικες υποσχέσεις, έπεισε την ανήλικη ότι τάχα ήταν ερωτευμένος μαζί της και ότι δήθεν θα ήθελε να συνεχίσει τη ζωή του δίπλα της και να την παντρευτεί.
Οι γονείς αρχικά  δεν γνώριζαν τον εφιάλτη που ζούσε το μικρό τους κορίτσι. Ο δράστης έπεισε τουλάχιστον τρεις φορές τη 14χρονη να φύγει από το σπίτι των γονιών της και να πάει να μείνει μαζί του. Από τις συχνές σεξουαλικές συνευρέσεις, η ανήλικη κοπέλα έμεινε έγκυος δύο φορές. Τη δεύτερη φορά, βρήκε τη δύναμη να μιλήσει στους γονείς της.
Παρά το γεγονός ότι προχώρησε σε άμβλωση στην πρώτη της εγκυμοσύνη, η 14χρονη φαίνεται πως ερωτεύτηκε τον δράστη και πάρα τις καταγγελίες των γονιών της, εκείνη τον έβλεπε κρυφά. Ο 60χρονος μετά από τις μηνύσεις και τις καταγγελίες των γονιών της 14χρονης συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Ωστόσο η ανήλικη είχε μείνει για δεύτερη φορά έγκυος, αλλά δεν προχώρησε σε έκτρωση λόγω του φόβου και της ντροπής που ένιωθε στο να αποκαλύψει την αλήθεια στους γονείς της. Σήμερα, στα 18 της χρόνια, όντας μητέρα ενός παιδιού, σπάει τη σιωπή της μέσω του δικηγόρου της στο protothema.gr, προκειμένου όπως λέει να μην ζήσουν άλλα κορίτσια το δικό της δράμα.
«Αυτός ο άνθρωπος με εκμεταλλεύτηκε με το χειρότερο τρόπο , με έκανε να τον ερωτευτώ χρησιμοποιώντας ψεύτικες υποσχέσεις με μοναδικό σκοπό να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις. Στην αρχή με έπεισε να φύγω από το σπίτι μου και τους γονείς μου πιστεύοντας ότι θα κάνω καλύτερη ζωή μαζί του. Δεν περίμενα ότι τελικά όλες οι υποσχέσεις του θα ήταν  ένα ψέμα και το μόνο που τελικά ήθελε ήταν να με εκμεταλλευτεί. Όλο αυτό το διάστημα οι γονείς μου με έψαχναν ενώ εγώ είχα  ήδη μείνει έγκυος στο πρώτο μου παιδί. Ξαναγύρισα στην αγκαλιά των γονιών μου ,αφού κατάλαβα το λάθος που είχα κάνει.  Με παρότρυνση των γονιών μου έκανα έκτρωση . Παρά τις εντολές των γονιών μου έκανα το λάθος δεύτερη  φορά  και ξαναγύρισα κοντά του. Οι γονείς μου δεν σταμάτησαν ποτέ να με συμβουλεύουν να μείνω μακριά του και να μου λένε ότι αυτός ο άνθρωπος ήθελε μονάχα το κακό μου . Το κακό  ξανάγινε αφού με άφησε δεύτερη φορά έγκυο και τώρα μεγαλώνω μαζί με τους γονείς μου, το παιδί του».
ileia-dikigoros1
Ο δικηγόρος της 14χρονης και της οικογένειάς της , Δημήτρης Καραγιάννης, μιλά στο protothema.gr για την υπόθεση αυτή που τον είχε συγκλονίσει.
«Επρόκειτο για μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση καθότι αφορούσε το τόσο ειδεχθές  αδίκημα αποπλάνησης ανηλίκου κατ εξακολούθηση και μάλιστα παιδιού που δεν είχε συμπληρώσει την ηλικία των 14 ετών,κάτι που δεδομένα γνώριζε ο δράστης της πράξης καθόσον ήταν πρόσωπο που διατηρούσε στενή οικογενειακή φιλία με την οικογένεια του θύματος . Τα γεγονότα της προκληθείσας εγκυμοσύνης της ανήλικης εκ της παράνομης πράξης του δράστη σε βάρος της , της εν συνεχεία άμβλωσης που υποχρεώθηκε να πράξει το θύμα αλλά και της για δεύτερη φορά εγκυμοσύνης της ανήλικης από την εξώγαμη συνουσία που τέλεσε εκ νέου ο δράστης σε βάρος της , που όμως αυτή τη φορά κατέληξε σε τοκετό ,κάνουν πιο δραματική αυτή την υπόθεση . Θα ήθελα να πω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της και καταδίκασε και τις δυο φορές τον δράστη, κατόπιν ισάριθμων μηνύσεων που υπεβλήθησαν σε βάρος του , όμως το βαθύ τραύμα που έχει υποστεί η ψυχή του θύματος και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα ανήλικο παιδί σε μια τόσο τρυφερή ηλικία , αμφιβάλλω αν θα γιατρευτεί».



Πρώτο Θέμα

Κουνούπια: Φυσικά υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι για να τα κρατήσετε μακριά

Τα κουνούπια είναι ένας από τους πιο κουραστικούς “μπελάδες” του καλοκαιριού, αφού μας τσιμπάνε και δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε άνετα.

Βέβαια, είναι σώφρον να μην ξεχνάμε ποτέ ότι τα κουνούπια μπορεί να είναι και φορείς επικίνδυνων ασθενειών όπως η ελονοσία, ο ιός Ζίκα και ο δάγκειος πυρετός.
Ενώ οι περισσότεροι από εμάς στρεφόμαστε σε χημικά εντομοκτόνα για να σκοτώσουμε τα κουνούπια, οι εν λόγω χημικοί παράγοντες είναι γνωστό ότι προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλούς ανθρώπους και είναι απλά επιβλαβείς για τους άλλους.
Αν θέλετε να “θωρακίσετε” το σπίτι σας, δοκιμάστε τις ακόλουθες, πιο φυσικές, λύσεις:
Συνδυασμός: Έλαιο από ευκάλυπτο και έλαιο λεμονιού: Το συνιστά το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ως ένα πολύ καλό εντομοαπωθητικό. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό απέναντι στα κουνούπια. Ο λόγος είναι το ενεργό συστατικό κινεόλη, το οποίο έχει αντισηπτικές και εντομοαπωθητικές ιδιότητες όταν εφαρμόζονται στο δέρμα. Το καλύτερο είναι ότι αυτό το μείγμα δεν έχει καμία αρνητική συνέπεια όπως τα χημικά εντομοαπωθητικά. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα, ανακατέψτε έλαιο λεμονιού και έλαιο ευκαλύπτου σε ίσες αναλογίες και απλώστε το στο σώμα σας.
Σκόρδο: Η ισχυρή και έντονη οσμή του σκόρδου είναι γνωστή για την πρόληψη από τσιμπήματα κουνουπιών, ενώ τα αποτρέπει ακόμη και από το να εισέλθουν στο σπίτι σας. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το “φάρμακο”, απλά λιώστε μερικές σκελίδες, βράστε τις σε νερό και χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να ψεκάσετε γύρω από το δωμάτιο που θέλετε να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά. Αν είστε πολύ... τολμηροί, μπορείτε να το ψεκάσετε ακόμα απευθείας επάνω στο σώμα σας.
Έλαιο μέντας: Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Bioresource Technology, το έλαιο και το εκχύλισμα μέντας είναι αποτελεσματικά εντομοαπωθητικά. Εκτός από την απευθείας εφαρμογή στο δέρμα σας, μπορείτε να αναμίξετε το έλαιο μέντας με στοματικό διάλυμα και να το ψεκάσετε στον χώρο που θέλετε να προστατεύσετε από τα κουνούπια.




iatropedia

ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ – Μαχαίρωσε ιερέα επειδή αρνήθηκε να κοινωνήσει τον πατέρα του


Volos_Iereas_Maxairoma

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Κλειδί Ημαθίας, καθώς το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μαχαίρωσαν 53χρονο ιερέα επειδή αρνήθηκε να κοινωνήσει έναν 69χρονο κάτοικο του χωριού.
Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο 69χρονος με τον 23χρονο γιο του περίμεναν τον ιερέα στον αύλειο χώρο του Ναού κι αφού προηγήθηκε προφορικός διαπληκτισμός, απείλησαν και εξύβρισαν τον ιερέα, ενώ ο 23χρονος τον τραυμάτισε με μαχαίρι ελαφρά στην παλάμη. Επίσης, του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνό του.
Μετά το περιστατικό ο ιερέας μετέβη στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες αφορμή για το δυσάρεστο αυτό συμβάν ήταν οι οικονομικές διαφορές μεταξύ της οικογένειας των δραστών και του ιερέα. Οι δράστες συνελήφθησαν και με την δικογραφία που σχηματίσθηκε θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα Βέροιας.


emvolos.gr

NASA! Ο φετινός Μάρτιος ο δεύτερος πιο θερμός εδώ και…


Opening of International Garden Exhibition in Berlin

Σταθερή αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη διαπιστώνει και η NASA. 

Ο Μάρτιος του 2017 υπήρξε ο δεύτερος θερμότερος Μάρτιος στα 137 χρόνια της σύγχρονης μετεωρολογικής ιστορίας, σύμφωνα με τη μηνιαία ανάλυση των παγκόσμιων θερμοκρασιών από τους επιστήμονες του Κέντρου Διαστημικών Μελετών Goddard της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).  Ο προηγούμενος μήνας ήταν 1,12 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστός από τη μέση θερμοκρασία Μαρτίου κατά την περίοδο αναφοράς 1951-1980.
Ο θερμότερος Μάρτιος υπήρξε εκείνος του 2016. Ο φετινός Μάρτιος ήταν 0,15 βαθμούς Κελσίου πιο κρύος από τον περυσινό Μάρτιο, αλλά 0,2 βαθμούς Κελσίου θερμότερος από οποιονδήποτε προηγούμενο Μάρτιο.  Φέτος, ο δεύτερος θερμότερος Μάρτιος έρχεται μετά τον δεύτερο θερμότερο Φεβρουάριο και τον τρίτο πιο ζεστό Ιανουάριο. Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, το 2017 δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 2016 ως θερμότερο έτος στην μετεωρολογική ιστορία.
Από τα 17 θερμότερα έτη, τα 16 έχουν υπάρξει στον 21ό αιώνα (με μόνη εξαίρεση το πολύ ζεστό 1998 λόγω του έντονου φαινομένου Ελ Νίνιο), ενώ και τα πέντε θερμότερα έτη έχουν υπάρξει μετά το 2010, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις δικές της εκτιμήσεις στις 19 Απριλίου. Οι εκτιμήσεις της NASAβασίζονται σε στοιχεία από περίπου 6.300 μετεωρολογικούς σταθμούς ανά τον κόσμο, καθώς επίσης από όργανα σε πλοία και στην επιφάνεια της θάλασσας. Η μέτρηση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο άρχισε περίπου το 1880, επειδή προηγουμένως δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να καλύψουν όλη τη Γη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ – Σκανδαλώδες «πάρτι» 1 δισ. ευρώ στο προσφυγικό με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ


Mouzalas metanastes Crashonline.gr

Το μεγάλο… φαγοπότι γύρω από το προσφυγικό με εκατοντάδες προμήθειες κι έργα με απευθείας αναθέσεις ή φωτογραφικούς διαγωνισμούς, αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η… βιομηχανία του ανθρωπισμού, όπως έχει στηθεί γύρω από δεκάδες οργανώσεις με πολυτελή κεντρικά γραφεία στην καρδιά της Ευρώπης, γνωρίζει, μέρες δόξας την τελευταία διετία αναλαμβάνοντας να διαχειριστεί αυτά τα χρήματα. Πώς γίνεται όμως η διαχείριση αυτών των κονδυλίων; Για την Ευρώπη μοιάζει μέχρι στιγμής αρκετό το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι μένουν μακριά από τα εδάφη της. Η Τουρκία, που ετοιμάζεται να βάλει μέσω δημοψηφίσματος ένα σουλτάνο στο κεφάλι της, δείχνει επίσης έτοιμη να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα 4 εκατομμύρια προσφύγων που φιλοξενεί ως διαπραγματευτικό όπλο. Το πολύ πολύ να αφήνει από εδώ και μπρος μερικές εκατοντάδες ανθρώπους κάθε μέρα να θαλασσοπνίγονται προσπαθώντας να πατήσουν ευρωπαϊκό έδαφος στο Αιγαίο. Και η Ελλάδα;
Εδώ το «πάρτι» συνεχίζεται όπως στον «Τιτανικό» πριν συγκρουσθεί με το παγόβουνο. Μετά τον τραγικό χειμώνα, τις εικόνες των αντίσκηνων που θάφτηκαν στον πάγο, τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να ζεσταθούν και ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα πραγματικά αίτια των θανάτων τους, όλοι ετοιμάζονται για ένα καλοκαίρι «business as usual» με προμήθειες κι έργα εκατομμυρίων χωρίς διαγωνισμούς και «κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων» λόγω απρόβλεπτων συνθηκών, προσλήψεις ημετέρων κατά χιλιάδες με αδιαφανείς διαδικασίες και μισθώσεις ακινήτων που ουδέποτε χρησιμοποιούνται.
Το ακριβές σχέδιο της κυβέρνησης για το πού, πώς και υπό ποιες συνθήκες φιλοξενούνται σαν άνθρωποι οι πρόσφυγες παραμένει εδώ και ένα χρόνο ζητούμενο. Την άνοιξη του 2016 ξεκίνησε να μισθώνει ακίνητα στη Βόρεια Ελλάδα και να τα γεμίζει σκηνές και αντίσκηνα. Μετά άρχισε να προσθέτει οικίσκους σε διάφορα μεγέθη και προδιαγραφές ξεκινώντας ταυτόχρονα αλλεπάλληλους διαγωνισμούς για να προμηθευτεί καινούργια. Ακολούθως θέλησε να στεγάσει τους πρόσφυγες σε διαμερίσματα αλλά χρειάστηκαν «δύο χρόνια», όπως πρόσφατα είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, για να βρεθούν τα κατάλληλα από τις οργανώσεις που είχαν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο αμειβόμενες αδρά. Και τώρα που τα διαμερίσματα έχουν βρεθεί και συνεχώς προστίθενται περισσότερα, συνεχίζει να κρατά ανοιχτούς τους καταυλισμούς-αποθήκες ψυχών πληρώνοντας για τη συντήρησή τους και τη μίσθωση των χώρων.
Από το Κιλκίς με αγάπη…
Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση έφερε τη Μεγάλη Τρίτη στη δημοσιότητα ο «Ελεύθερος Τύπος». Αφορά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι να κατασκευάζεται στην περιοχή Χωρύγι του Κιλκίς. Για τη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής μιλούσαν μέχρι το περασμένο φθινόπωρο με ενθουσιασμό οι επιτελείς του Γιάννη Μουζάλα λέγοντας πως οσονούπω ξεκινά η λειτουργία της με 1.000 πρόσφυγες που θα έμεναν σε 220 οικίσκους.
Τα ενοίκια των 10.000 ευρώ το μήνα είχαν αρχίσει να καταβάλλονται από το καλοκαίρι στην ιδιοκτήτρια του χώρου εταιρία και συνεχίζουν να πληρώνονται έως τώρα. Παράλληλα και σύμφωνα με αποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί στη Διαύγεια έχουν ξοδευθεί 24.838 ευρώ για χωματουργικά έργα διαμόρφωσης του χώρου, 16.004 ευρώ για οδικές προσβάσεις, 68.936 ευρώ για αναβάθμιση των εσωτερικών δικτύων εξυπηρέτησης και 37.390 ευρώ για υποσταθμό της ΔΕΗ και μετασχηματιστές μεσαίας τάσης. Είναι σαφές ότι έχουν ξοδευτεί ακόμη περισσότερα, καθώς κάποια έργα μπορεί να μην έχουν τιμολογηθεί ακόμη. Επίσης, τα παραπάνω έργα εκτελέστηκαν όπως και τα περισσότερα στις 50 δομές πανελλαδικά από υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, κάτι που σημαίνει ότι αφιερώθηκαν χιλιάδες εργατοώρες που πληρώθηκαν από τον Ελληνα φορολογούμενο. Αποτέλεσμα;
Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, να δηλώνει επισκεπτόμενος την περιοχή ότι η δομή δεν θα λειτουργήσει και «έπειτα από δική του εντολή και ύστερα από συνεννόηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα», ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες στο χώρο, ο οποίος «απλώς θα φυλάσσεται»…
Στο ίδιο δημοσίευμα είχε αναφερθεί εκτενώς, χωρίς να υπάρξει επίσημη αντίδραση, στην ψυχρότητα που επικρατεί εδώ και μήνες ανάμεσα στα δύο κυβερνητικά στελέχη, τους Γ. Μουζάλα και Δ. Βίτσα, που συνεννοήθηκαν για να μην ανοίγει το Χωρύγι. Στο γεγονός ότι ο κ. Μουζάλας δεν προσκλήθηκε καν σε επίσημη πανηγυρική εκδήλωση (παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας) για την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία του Χαϊδαρίου από όπου ο κ. Βίτσας ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα. Στην επιθυμία της συντρόφου του, Πέτης Πέρκα, να γίνει γραμματέας στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που προσέκρουσε στις αντιρρήσεις Μουζάλα. Στο γεγονός ότι το υπουργείο Μουζάλα ακόμη δεν κατάφερε να συσταθεί, με συνέπεια δεκάδες συμβασιούχοι να μένουν απλήρωτοι την ώρα που υπηρετούν στα νησιά και πιέζονται να βγάζουν γρηγορότερα αποφάσεις μήπως κι επιταχυνθούν οι επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία.


Ελεύθερος Τύπος

ΒΙΝΤΕΟ - Με το καθιερωμένο ... άλμα του παπά η πρώτη ανάσταση!

Η εντυπωσιακή πρώτη Ανάσταση στη Χίο



Σύμφωνα με το έθιμο, πραγματοποιήθηκε ήδη η πρώτη Ανάσταση στην Εκκλησία της Ευαγγελίστριας στη Χίο, με τον γνωστό πλέον για το εντυπωσιακό του ... άλμα, πατέρα Χριστοφόρο, να μεταφέρει το χαρμόσυνο γεγονός, σύμφωνα με το alithia.gr.
Οι πολυέλαιοι αρχίζουν να τρέμουν και σε ολόκληρη την εκκλησία χτυπούν τα στασίδια ενώ εκείνος βγαίνει από το ιερό με ένα άλμα μεταφέροντας το μήνυμα της Ανάστασης ραίνοντας με δάφνες τους πιστούς.

Πασχαλινό τραπέζι για χιλιάδες νοικοκυριά από την "Αποστολή"

Σε όλη την Ελλάδα

Το Πασχαλινό τραπέζι σε 10.250 οικογένειες, σε όλη την Ελλάδα, έστρωσε και φέτος ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση πλήττει την ελληνική οικογένεια, ομάδες νέων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Δήμτσα, προσέφεραν τα απαραίτητα τρόφιμα για τις μέρες των εορτών σε δέματα αγάπης με στόχο την ανακούφιση των συνανθρώπων μας.

Σε συνεργασία με Ιερές Μητροπόλεις, Ενορίες, Δήμους, Σχολεία, Συλλόγους και Ιδρύματα της Ελλάδας η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» διένειμε πάνω από 145 τόνους τροφίμων (ξηρά τροφή και νωπά προϊόντα).

Παράλληλα η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» παρέδωσε 1.537 μπουφάν μέσω του προγράμματος «WE CARE» του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε μαθητές δημοτικών σχολείων. Το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται και με την πολύτιμη συμβολή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η «Αποστολή» εκτός από τα σχολεία, τις ενορίες του Λεκανοπεδίου επισκέφθηκε οικογένειες στην Αλεξανδρούπολη, την Άρτα, το Διδυμότειχο , την Ορεστιάδα, το Σουφλί, την Κομοτηνή, την Καλλονή Λέσβου, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, τον Λαγκαδά, την Τρίπολη, το Καρπενήσι και την Χαλκίδα.

Αποδέκτες της βοήθειας έγιναν επίσης ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών και η ΕΣΗΕΑ.

Σε ομιλίες του ο γενικός διευθυντής, Κωνσταντίνος Δήμτσας, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της «Αποστολής» και στην αγωνία και το ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τις οικογένειες που υποφέρουν και τα παιδιά τους.

Πάσχα, πρόσθεσε, ο κ. Δήμτσας, σημαίνει διάβαση, πέρασμα, έξοδο. Αυτή η εορτή μας δείχνει το δρόμο για: Έξοδο από την απογοήτευση που δημιουργεί η ανέχεια, τα οικονομικά αδιέξοδα, οι αναταραχές στην περιοχή μας, η σύγχυση και η αμηχανία που προκαλούν τα προσφυγικά κύματα και οι συνέπειές τους. Έξοδο από την απογοήτευση που συσσωρεύουν η πίκρα της αδικίας. Έξοδο από την απογοήτευση που δημιουργούν τα λάθη και οι αποτυχίες μας. Η Ανάσταση του Κυρίου μας δείχνει τον δρόμο της αλληλεγγύης και της αγάπης.

Τι παθαίνει το παιδί σας εάν βλέπει πολλές ώρες ίντερνετ;

Οι οθόνες αφής «κλέβουν» τον ύπνο ακόμη και μωρών έξι μηνών. 

Για πρώτη φορά μια επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι οθόνες αφής «κλέβουν» τον ύπνο ακόμη και μωρών έξι μηνών. 
Οι οθόνες αφής των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) και των υπολογιστών-ταμπλετών (tablets) βρίσκονται όλο και συχνότερα στα χέρια των νηπίων, είτε επειδή τα ίδια ενδιαφέρονται γι' αυτές, είτε γιατί αποτελούν ένα βολικό τρόπο προκειμένου οι πολυάσχολοι γονείς να απασχολούν τα παιδάκια τους.
Όμως, όσο περισσότερο καταπιάνεται ένα μικρό παιδί με μια οθόνη αφής, τόσο λιγότερο χρόνο κοιμάται, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, την πρώτη του είδους της σε τόσο μικρά παιδιά.  Η μελέτη επισημαίνει ότι καθώς αυξάνεται ραγδαία στα νοικοκυριά ο αριθμός των φορητών συσκευών με οθόνες αφής, αυτό έχει επίπτωση στον ύπνο ακόμη και των μικρών παιδιών έως έξι μηνών.
Οι ερευνητές των κολλεγίων Birkbeck και King's του πανεπιστημίου του Λονδίνου, με επικεφαλής τον Τιμ Σμιθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Scientific Reports», μελέτησαν 715 παιδιά, ηλικίας 6 έως 36 μηνών. 
Για κάθε παιδί οι γονείς ανέφεραν τη μέση διάρκεια που καθημερινά περνούσε με μια οθόνη αφής, καθώς και τη μέση διάρκεια του ύπνου του.
Διαπιστώθηκε ότι όσα νήπια αφιέρωναν περισσότερο χρόνο σε οθόνες, κοιμούνταν λιγότερο τα βράδια. Ακόμη κι αν μετά κοιμούνταν περισσότερο μέσα στη μέρα, συνολικά κοιμούνταν λιγότερες ώρες στη διάρκεια του 24ωρου σε σχέση με τα παιδιά που δεν περνούσαν χρόνο με μια οθόνη.
Ενδεικτικά, για κάθε μία πρόσθετη ώρα χρήσης «τάμπλετ» μέσα στη μέρα, το παιδί κοιμόταν κατά μέσο όρο σχεδόν 16 λεπτά λιγότερα τη νύχτα.  Ακόμη, όσα παιδιά έκαναν χρήση οθονών αφής, χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να αποκοιμηθούν.
Οι επιστήμονες επεσήμαναν, ότι με δεδομένο πως ο ύπνος είναι σημαντικός για τη νοητική ανάπτυξη ενός παιδιού, ιδίως κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του, τα νέα ευρήματα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. 
«Προτού απαγορεύσουμε τελείως τη χρήση οθονών αφής, η οποία μπορεί να έχει και δυνητικά οφέλη, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε σε βάθος πώς να χρησιμοποιούμε αυτή τη σύγχρονη τεχνολογία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μεγιστοποιούνται τα οφέλη και να ελαχιστοποιούνται οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις για τα μικρά παιδιά» δήλωσε ο Σμιθ.
Μια προηγούμενη μελέτη των ίδιων ερευνητών είχε δείξει ότι η χρήση οθονών αφής από τα μωρά, αντί για την απλώς παθητική παρακολούθηση μιας οθόνης, βοηθά στην πρόωρη ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων τους. Αλλά, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, το τίμημα είναι ο λιγότερος ύπνος.

(LIVE) - Ζωντανά η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, από τα Ιεροσόλυμα.

Πατήστε εδώ

Πάτρα:Άγριος καυγάς σε ψαροταβέρνα που δεν είχε POS-Στα χέρια γιατρός με τον ιδιοκτήτη

Βρισιές, απειλές ακόμα και αγκαλιάσματα περιελάμβανε το σκηνικό που εκτυλίχθηκε αργά το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής (χθες) σε γνωστή παραλιακή ψαροταβέρνα της Πάτρας με πρωταγωνιστή γνωστό πατρινό γιατρό και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Μήλο της έριδος, όταν ήρθε η στιγμή της εξόφληση του λογαριασμού, η μη ύπαρξη μηχανήματος POS στο κατάστημα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του πελάτη ο οποίος δήλωσε πως ο ιδιοκτήτης ήταν υποχρεωμένος να διαθέτει μηχάνημα ή στην αντίθετη περίπτωση να ενημερώνει μέσα από ανάρτηση σε εμφανές σημείο, πως δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής με κάρτα.
Η πρόθεση του γιατρού να αποχωρήσει χωρίς να πληρώσει προκάλεσε την αντίδραση του ιδιοκτήτη με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι και να ακουστούν βαριές κουβέντες με τον σερβιτόρο του καταστήματος να πιάνει τον πελάτη από το λαιμό.
Το επεισόδιο έληξε χάρη στη επέμβαση των ψυχραιμοτέρων ενώ ο γνωστός πατρινός γιατρός έφυγε από το μαγαζί χωρίς να πληρώσει.

πηγή

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΑ !!! Κέρκυρα: Ο σεισμός, η Πρώτη Ανάσταση και οι «Μπότηδες»


Μεγάλο Σάββατο στην Κέρκυρα: Ο σεισμός, η Πρώτη Ανάσταση και οι «Μπότηδες»

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου η Κέρκυρα ξυπνά πάντα με ένα «μεγάλο σεισμό».
 Στις 6:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων, αναβιώνει το έθιμο του τεχνητού σεισμού που προκαλείται με θόρυβο, κούνημα όλων των εικόνων και των καντηλιών. 
Το έθιμο πραγματοποιείται μετά το τέλος του 'Αποστόλου' και αποτελεί αναπαράσταση του σεισμού που περιγράφεται στο Ιερό Ευαγγέλιο, σαν επακόλουθο της Αναστάσεως του Κυρίου.
Στις 9:00 το πρωί γίνεται η περιφορά του Επιταφίου της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος. Είναι ο μόνος επιτάφιος που η περιφορά του γίνεται το Σάββατο. Το έθιμο διατηρείται από το 1574 όταν οι Βενετοί, για λόγους ασφαλείας, απαγόρευσαν στους Ορθοδόξους την περιφορά των Επιταφίων τη Μεγάλη Παρασκευή και επέτρεψαν μόνο τη λιτανεία του Αγίου το Μεγάλο Σάββατο. Έτσι οι Κερκυραίοι από τότε βγάζουν τον Επιτάφιο της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος μαζί με το Σεπτό Σκήνωμα του Αγίου, που στη συγκεκριμένη λιτανεία ο Άγιος έχει θέση χοροστατούντος Επισκόπου και πίσω ακολουθεί ο Επιτάφιος. Είναι η αρχαιότερη λιτανεία και η πιο επιβλητική από τις λιτανείες του Αγίου Σπυρίδωνος, που καθιερώθηκε σε ανάμνηση του θαύματος του Αγίου, που –σύμφωνα με την παράδοση- έσωσε τον κερκυραϊκό λαό από τη σιτοδεία. Η πομπή κινείται ρυθμικά με τους πένθιμους ήχους των τριών Φιλαρμονικών της πόλης. Μετά το τέλος της λιτανείας ο Άγιος Σπυρίδωνας θα παραμείνει στη θύρα του μέχρι την Τρίτη του Πάσχα για προσκύνημα.

…«οι μπότηδες»
Στην Κέρκυρα, η Ανάσταση του Κυρίου γιορτάζεται νωρίς το μεσημέρι, όπου και αναβιώνει το έθιμο «Μπότηδες». Το έθιμο κρατά από την Ενετοκρατία στο νησί. Οι Κερκυραίοι τότε, σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές και τις θρησκευτικές παραδόσεις, λόγω της απαγόρευσης των θρησκευτικών εκδηλώσεων αργά το βράδυ ήταν αναγκασμένοι να γιορτάσουν το Πάσχα νωρίς το μεσημέρι. Έτσι λοιπόν, από τότε έως και σήμερα η λεγόμενη πρώτη Ανάσταση του Κυρίου τιμάται στις 12:00 το μεσημέρι. Μετά το πέρας της Ακολουθίας στη Μητρόπολη, οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα και από τα παράθυρα των σπιτιών πέφτουν εκατοντάδες «μπότηδες», πήλινα κανάτια, γεμάτα νερό, με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι για τη μεταφορά τους, δεμένα με κόκκινες κορδέλες. Το εν λόγω έθιμο αποτελεί ένα συνδυασμό ενετικών και ορθόδοξων παραδόσεων ενώ πολλές είναι οι εκδοχές του για το πώς ξεκίνησε. Ως κατάλοιπο της Ενετοκρατίας βρίσκει τις ρίζες του στους Βενετούς καθολικούς που έσπαγαν τις παλιές στάμνες την Πρωτοχρονιά, στη μεγαλύτερη γιορτή τους ως «φόρο» στο νέο χρόνο, προκειμένου να τους φέρει καινούργια αγαθά στο σπιτικό τους. Οι ορθόδοξοι «μετακόμισαν» το έθιμο χρονικά και το μετέφεραν στη δική τους μεγαλύτερη γιορτή, το Πάσχα. Οι Κερκυραίοι αναφέρουν ότι με το σπάσιμο των «μπότηδων» εκδιώκονται τα «μολύσματα», τα κακά και μοχθηρά πνεύματα που έβαζαν σε πειρασμό τους ανθρώπους την προηγούμενη χρονιά, ενώ οι αγρότες πίστευαν ότι η συλλογή των φρέσκων καρπών, απαιτούσαν νέα κανάτια και δοχεία για την αποθήκευση τους με αποτέλεσμα τα παλιά να πετιούνται και, μάλιστα, όσο πιο τελετουργικά, τόσο πιο αποδοτική θα είναι και η νέα συγκομιδή. Σύμφωνα πάντως με τη θρησκευτική παράδοση, το σπάσιμο των «μπότηδων» αναπαριστά με τους κρότους, την οργή για τη προδοσία του Ιούδα. Το μοναδικό αυτό έθιμο συνοδεύουν οι βροντεροί κανονιοβολισμοί που ακούγονται από το Παλιό Φρούριο της Κέρκυρας, αλλά και οι φιλαρμονικές του τόπου που παίζουν θρησκευτικά εμβατήρια. Οι παρευρισκόμενοι στο έθιμο σπεύδουν να μαζέψουν τα κομμάτια από τα σπασμένα πήλινα κανάτια, να τα πάρουν σπίτι τους και να τα φυλάξουν στο εικονοστάσι τους, καθώς σύμφωνα με τους Κερκυραίους φέρουν τύχη και ευημερία.
Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου η Κέρκυρα «σείεται» από τυμπανοκρουσίες, βεγγαλικά και πυροτεχνήματα. Το Άγιο Φως φτάνει στο νησί και ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος θα το πάει με ένα ειδικό τελετουργικό πρώτα στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό Duomo, που θα ολοκληρώσει την Ακολουθία της Αναστάσεως στις 11:00 το βράδυ, προκειμένου το εκκλησίασμα να παραστεί στην από κοινού Ορθόδοξη και Καθολική Ανάσταση που θα τελεστεί στο πάλκο της Πάνω Πλατείας Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων που αναμένεται να γεμίσει και φέτος χιλιάδες κόσμου.

Το τραπέζι της Ανάστασης - Τι συμβολίζει η μαγειρίτσα

Μετά την νηστεία της σαρακοστής είναι το πρώτο πιάτο με κρέας που καταναλώνεται.
Μεγάλο Σάββατο, σήμερα, και οι προετοιμασίες για το τραπέζι μετά την Ανάσταση έχουν ήδη ξεκινήσει με την μαγειρίτσα να έχει τον κύριο ρόλο! Μετά την νηστεία της σαρακοστής είναι το πρώτο πιάτο με κρέας που καταναλώνεται. Είναι πολύ νόστιμη σούπα που περιέχει τα εντόσθια και χόρτα.
Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ο συμβολισμός της. Τα χορταρικά της συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι Εβραίοι προς ανάμνηση της σκλαβιάς τους από τους Αιγύπτιους. Το Πάσχα των Εβραίων είναι εθνική γιορτή. Πάσχα στα εβραϊκά σημαίνει έξοδος ή διάβαση. Οι Χριστιανοί γιορτάζουν την Ανάσταση του Χριστού και το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή.
Οι σαράντα μέρες της σαρακοστής που ξεκινάνε την Καθαρά Δευτέρα είναι η περίοδος προετοιμασίας για το Πάσχα. Σε αυτή την περίοδο οι χριστιανοί προετοιμάζουν τους εαυτούς τους για την Αγία μέρα της Ανάστασης.
Οι 40 ημέρες νηστείας είναι μια άσκηση για το σώμα και το πνεύμα. Οι ημέρες αυτές είναι νηστεία για το κρέας και αμέσως μετά την Ανάσταση το πρώτο φαγητό που καταναλώνεται και που συμπεριλαμβάνει κρέας είναι η μαγειρίτσα.
Πως θα φτιάξετε μαγειρίτσα
Η μαγειρίτσα είναι ένα από τα λίγα φαγητά που φτιάχνονται με συγκεκριμένο τρόπο και υλικά και δεν έχει πολύ “χώρο” για αλλαγές. Τα συστατικά λοιπόν της μαγειρίτσας είναι: φυσικά η συκωταριά και τα έντερα, μαρούλια (εδώ μπορεί να γίνει μια μικρή παραλλαγή και να χρησιμοποιήσεις χόρτα), φρέσκα κρεμμυδάκια, ρύζι (υπάρχουν πολλές συνταγές που δεν το περιέχουν), αυγά, λεμόνια και για μυρωδικά θέλει μόνο αλάτι, πιπέρι και άνηθο.
Ως προς τον τρόπο παρασκευής της τώρα, το πιο δύσκολο είναι το καθάρισμα των εντέρων. Κάτι που γίνεται από την προηγούμενη ημέρα. Τα βάζεις σε νερό μαζί με ξύδι και λεμόνι για να φύγει η άσχημη μυρωδιά και να ασπρίσουν.
Την επόμενη ημέρα λοιπόν τα βάζεις κάτω από την βρύση και τα ξεπλένεις πολύ καλά. Τα ζεματίζεις και τα αφήνεις για λίγο να βράσουν. Έπειτα τα κόβεις σε μικρά κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι αφού τσιγαρίσεις το κρεμμύδι προσθέτεις τα κομματάκια από την συκωταριά και τα έντερα.
Ρίχνεις επίσης τα μαρούλια, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο. Τα αφήνεις να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά με λίγο νερό. Μόλις βράσουν τα υλικά προσθέτεις το ρύζι και συνεχίζεις το βράσιμο μέχρι να βράσει και αυτό.
Στη συνέχεια χτυπάς τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέτεις και τους κρόκους. Συνεχίζεις το χτύπημα και συμπληρώνεις με τον χυμό λεμονιού. Με ένα κουτάλι προσθέτεις ζουμί από την μαγειρίτσα ενώ συνεχίζεις το χτύπημα γρήγορα για να μην κόψει το αυγολέμονο. Αφού έχεις προσθέσει αρκετό ζουμί ρίχνεις το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάς για να πάει παντού.
Ανά περιοχές τις Ελλάδας βέβαια υπάρχουν κάποιες μικρές παραλλαγές όπως στην Πάτρα που την φτιάχνουν άσπρη αυγολέμονο. Πολύ γνωστή όμως είναι και η στιλίκουρδα, η μαγειρίτσα που φτιάχνουν στην Κέρκυρα, στην οποία προσθέτουν άνηθο, μαϊντανό, σκόρδο και λευκό κρασί. Στη Θεσσαλονίκη προτιμούν να φτιάχνουν την μαγειρίτσα αποκλειστικά με συκωτάκια!

Τα «like» κάνουν κακό στην υγεία

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της Kaspersky Lab

Η ζήλια για τις online δημοσιεύσεις των διαδικτυακών μας επαφών προκαλεί τελικώς αρνητικά συναισθήματα σε πολλούς ανθρώπους, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky Lab.
Μπορεί τα social media να μας προσφέρουν τη δυνατότητα να παραμένουμε σε επαφή με τους φίλους μας και να μοιραζόμαστε ευχάριστες αναμνήσεις, ωστόσο η ζήλια για τις online δημοσιεύσεις των διαδικτυακών μας επαφών προκαλεί τελικώς αρνητικά συναισθήματα σε πολλούς ανθρώπους, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky Lab.
Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 16.750 άτομα απ’ όλον τον κόσμο, το «κυνήγι» των likes διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αρνητικών συναισθημάτων, με την πλειοψηφία των ανθρώπων να αισθάνονται άσχημα ή να νιώθουν αναστατωμένοι όταν δεν συγκεντρώνουν όσα «μου αρέσει» επιθυμούν για κάποια δημοσίευσή τους. Παράλληλα, το 42% δηλώνει ότι αισθάνεται ζήλια όταν οι φίλοι του συγκεντρώνουν περισσότερα likes, ενώ η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ζήλια όταν βλέπουν τις φαινομενικά πιο ευτυχισμένες ζωές φίλων τους στα social media.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι άνθρωποι (65%) χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να μένουν σε επαφή με φίλους και συναδέλφους και να βλέπουν διασκεδαστικές και αστείες δημοσιεύσεις (60%). Αφιερώνουν επίσης ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για τη δημιουργία ψηφιακών προφίλ και το τροφοδοτούν με όλα τα είδη των θετικών στιγμών, σημειώνοντας τα πράγματα που τους κάνουν να χαμογελούν (61%), και ενημερώνοντας τα δίκτυά τους για τις υπέροχες στιγμές που περνούν κατά τη διάρκεια των εορτών και των διακοπών (43%) τους.
Κατά την έρευνα, ωστόσο, το 72% των ανθρώπων ενοχλείται από τις διαφημίσεις που διακόπτουν τις online επικοινωνίες τους, ενώ παρά την επιθυμία τους να αισθανθούν καλά από τις αλληλεπιδράσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν οι χρήστες του Διαδικτύου βλέπουν τις ευτυχισμένες δημοσιεύσεις των φίλων τους σχετικά με διακοπές, χόμπι και πάρτι, συχνά μένουν με την πικρή αίσθηση ότι οι άλλοι άνθρωποι απολαμβάνουν τη ζωή περισσότερο από τους ίδιους.
Για παράδειγμα, το 59% δήλωσε πως αισθάνθηκε δυσαρεστημένο όταν είδε δημοσιεύσεις φίλων του από ένα πάρτι στο οποίο δεν είχε προσκληθεί, ενώ το 45% αποκάλυψε ότι οι ευτυχισμένες φωτογραφίες των φίλων του από τις διακοπές τους είχαν αρνητική επίδραση επάνω του. Επιπλέον, το 37% παραδέχτηκε επίσης ότι η αναδρομή σε παλιές, ευτυχισμένες δημοσιεύσεις του μπορεί να του δημιουργήσει την αίσθηση ότι το παρελθόν του ήταν καλύτερο από την τωρινή του ζωή.
«Η σχέση μας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει εξελιχθεί σε έναν φαύλο κύκλο. Θέλουμε να εισέλθουμε στις αγαπημένες μας κοινωνικές πλατφόρμες για μοιραστούμε με όλες τις επαφές μας τα θετικά πράγματα που κάνουμε και τα οποία μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά», σχολίασε ο Evgeny Chereshnev, επικεφαλής των Social Media της Kaspersky Lab. «Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο καθένας κάνει το ίδιο πράγμα, έτσι όταν συνδεόμαστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βομβαρδιζόμαστε με εικόνες και δημοσιεύσεις φίλων μας που διασκεδάζουν. Και φαίνεται σαν να απολαμβάνουν τη ζωή περισσότερο από εμάς.
Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό αφήνει στους ανθρώπους το αίσθημα της θλίψης και γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν σκεφτεί να εγκαταλείψουν εντελώς τα social media. Η δυσκολία έγκειται στο ότι οι άνθρωποι αισθάνονται παγιδευμένοι, επειδή τόσες πολλές από τις πολύτιμες αναμνήσεις τους είναι αποθηκευμένες στα social media και δεν θέλουν να χάσουν την πρόσβαση τους σε αυτές», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, η Kaspersky Lab αναπτύσσει μία νέα εφαρμογή, το FFForget, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας όλων των αναμνήσεων τους από τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν και να τα κρατούν σε μία ασφαλή, κρυπτογραφημένη «αποθήκη», καθιστώντας τους χρήστες «ελεύθερους» να αφήσουν οποιοδήποτε δίκτυο, όποτε το επιθυμούν οι ίδιοι, χωρίς να χάσουν την ψηφιακή τους ζωή.


techit.gr

Στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα το Άγιο Φως

Στα Ιεροσόλυμα θα βρίσκεται σήμερα η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, στην Ελλάδα.
Η αποστολή θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί θα αναχωρήσει για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου θα έχει συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη κ. κ. Θεόφιλο Γ΄.
Ακολούθως η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής. Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.
Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στις 18.30 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21.50.
Την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.

Μεγάλο Σάββατο: Το ωράριο των καταστημάτων

Από τις 09.00 έως τις 15.00 θα είναι ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, ενώ τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να κλείσουν στις 20.00 για τις αγορές της τελευταίες στιγμής.

Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 17 Απριλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Σύλληψη πανεπιστημιακών καθηγητών για πώληση «θαυματουργού» αντικαρκινικού φαρμάκου

"Υπάρχουν περισσότερες από 10 καταγγελίες θυμάτων που αγόρασαν αυτήν την ουσία"

Δύο καθηγητές πανεπιστημίου και τρεις συνεργάτες τους διώκονται στην Ισπανία επειδή πουλούσαν ένα υποτιθέμενο "θαυματουργό" αντικαρκινικό φάρμακο έναντι ποσού που ξεπερνούσε τα 600.000 ευρώ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την αστυνομία.

"Υπάρχουν περισσότερες από 10 καταγγελίες θυμάτων που αγόρασαν αυτήν την ουσία", αναφέρει η ισπανική αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Μόνο σε μία περίπτωση, ένα από τα θύματα έδωσε τουλάχιστον 25.600 ευρώ για τη "θεραπεία" της κόρης του.

Οι πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν στις 6 Απριλίου. Τους ασκήθηκε δίωξη για απάτη και όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι, είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πάλμα δε Μαγιόρκα.

Πρόκειται για δύο καθηγητές του δημόσιου πανεπιστημίου των Βαλεαρίδων Νήσων (UIB), μια υπάλληλο του διαχειριστικού τμήματος και δύο μέλη του ερευνητικού τμήματος ενός ιδρύματος.

Οι καθηγητές φρόντιζαν να διαφημίζουν το υποτιθέμενο φάρμακο κυρίως μέσα από τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Η ουσία αυτή όμως δεν είχε καμία θεραπευτική αξία, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία.

Ένα διαφημιστικό βίντεο που αφορά τη "θεραπεία εγκεφαλικών όγκων" παραμένει ακόμη στον ιστότοπο της εταιρείας που ιδρύθηκε το 2006. Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας αυτής παρουσιάζει ένα φιαλίδιο και εξηγεί ότι η θεραπεία «μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη» για ορισμένους ασθενείς που πάσχουν από ορισμένα είδη καρκίνων και δεν ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στη θεραπεία τους.

Το προϊόν, το οποίο δεν έχει εγκριθεί ως φαρμακευτικό, πωλείτο στους ασθενείς μέσω ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος και οι οικογένειες πλήρωναν κάνοντας δωρεές στο ίδρυμα αυτό για τις έρευνές του.

Υπάρχουν υποψίες ότι οι ίδιοι ερευνητές προσπάθησαν να πουλήσουν ένα άλλο "φάρμακο" για τη θεραπεία του Αλτζχάιμερ. "Ανησυχούμε πάρα πολύ για όλα αυτά", είπε ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου, Χάουμε Καρότ, ανακοινώνοντας ότι το UIB θα παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη.


skai.gr

Πόσα αυγά επιτρέπεται να τρώτε την ημέρα

Για πολλές δεκαετίες, οι άνθρωποι άκουγαν ότι δεν έπρεπε να καταναλώνουν πάνω από 2-6 ολόκληρα αυγά την εβδομάδα, δηλαδή αυγό μαζί με τον κρόκο του, αφού το ασπράδι είναι ως επί το πλείστον πρωτεΐνες και δεν έχει σχεδόν καθόλου χοληστερόλη.
 Ωστόσο, δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή καμία επιστημονική απόδειξη που να επιβεβαιώνει αυτούς τους περιορισμούς.
Τι ισχύει με την χοληστερίνη
Ένα μεσαίου μεγέθους αυγό περιέχει περίπου 186 mg χοληστερόλης, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 62% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για έναν ενήλικα.
Πολλοί πιστεύουν ότι αν καταναλώνουν τροφές με χοληστερόλη, τότε αυτόματα αυξάνουν και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο. Αλλά δεν είναι τόσο απλό. Όσο περισσότερο χοληστερόλη καταναλώνουμε, τόσο λιγότερη χρειάζεται να παράγει το σώμα σας.
Η χοληστερόλη είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του σώματος. Είναι ένα δομικό μόριο που είναι συμβάλλει καίρια στην σύσταση κάθε κυτταρικής μεμβράνης. Χρησιμοποιείται, επίσης, από τον οργανισμό για να δημιουργήσει στεροειδείς ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα και η κορτιζόλη.
Με δεδομένο το πόσο απίστευτα σημαντική είναι η χοληστερόλη, το σώμα έχει αναπτύξει περίτεχνους τρόπους για να εξασφαλιστεί ότι θα έχει πάντα αρκετή διαθέσιμη. Επειδή το να βρει την χοληστερόλη από την διατροφή δεν ήταν πάντα μια εύκολη επιλογή, όπως σήμερα, όσο εξελισσόταν ο άνθρωπος ως ον, το ήπαρ έμαθε να παράγει από μόνο του την χοληστερόλη που χρειάζεται. Αλλά όταν καταναλώνουμε τροφές πολύ πλούσιες σε χοληστερόλη, το ήπαρ αρχίζει να παράγει λιγότερη ποσότητα.
Έτσι, το συνολικό ποσό της χοληστερόλης στο αίμα αλλάζει μόνο πολύ λίγο, ακόμα και όταν το σώμα βρίσκει την πηγή της από την διατροφή, αντί από το ήπαρ.
Πόσα αυγά μπορούμε να τρώμε την ημέρα
Σε γενικές γραμμές, αν είστε υγιείς, μην καταναλώνετε περισσότερο από 300 mg χοληστερόλης ημερησίως. Εάν έχετε διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη, ή καρδιοπάθεια, περιορίστε την ημερήσια πρόσληψη χοληστερόλης σε λιγότερο από 200 mg την ημέρα. Αν σας αρέσουν τα αυγά, καταναλώστε μόνο τα ασπράδια, τα οποία δεν περιέχουν χοληστερόλη.
Σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες επιστημονικές ενδείξεις, είναι απόλυτα ασφαλές να καταναλώνει κανείς έως και 3 αυγά καθημερινά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Εντούτοις, είναι σώφρον να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σε κάθε περίπτωση, αφού η παραπάνω εκτίμηση αφορά άτομα που είναι υγιή και σχετικά δραστήρια στην καθημερινότητά τους.

http://authoritynutrition.com

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΠΥΛΟΣ - Στην περιφορά του Επιταφίου ο Αντώνης Σαμαράς


Με ιδιαίτερη κατάνυξη  τελέστηκε και φέτος η περιφορά του Επιταφίου στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα της Πύλου παρουσία του  τέως Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε στην Εκκλησία συνοδεία της συζύγου του, λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ και κάθισε δίπλα στην χορωδία του Ναού ενώ έψελνε τους ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής όπως άλλωστε συνηθίζει κάθε χρόνο.
Αργά σήμερα το μεσημέρι θα αναχωρήσει για το Ναύπλιο, τόπο καταγωγής της συζύγου του Γεωργίας όπου και θα παρακολουθήσει την λειτουργία της Αναστάσεως

Τραγωδία στην Πατρών - Πύργου: Κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή - Παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο

Τραγωδία το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, με κοριτσάκι μόλις επτά ετών, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10.30 το βράδυ στη νέα Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, στη διασταύρωση των Σαγεϊκων.
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο είχε κατεύθυνση προς τον Πύργο, παρέσυρε ένα κορίτσι ηλικίας 7 χρόνων.
Το παιδί διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαίας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.
Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν πως είναι αγοράκι, τελικά νεότερα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για κορίτσι.


πηγή

ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ... Πού θα περάσουν το Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί


Πού θα περάσουν το Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί

Ευκαιρία για μία μικρή απόδραση αυτές τις ημέρες για τους πολιτικούς αρχηγούς που βρίσκονται εκτός των τειχών, σε ιδιαίτερες πατρίδες ή τουριστικά θέρετρα. Πάσχα με τις οικογένειές τους, μακριά από τις υποχρεώσεις.
Παυλόπουλος: Στην Καλαμάτα 
Στην ιδιάιτερη πατρίδα του την Καλαμάτα βρίσκεταο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Απόψε θα ακολουθήσει την τελετή του επιταφίου στο ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος.
Τσίπρας: Στην Κέρκυρα 
Το φημισμένο Κερκυραϊκό Πάσχα θα ζήσει από κοντά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που θα παραμείνει στο νησί μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.
Μητσοτάκης: Τήνος
Αναχώρησε το πρωί με το πλοίο της γραμμής ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του για την Τήνο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί σπίτι στο νησί κοντά στην Καρδιανή, που αύριο τον περιμένουν στην τοπική εκκλησία για την Ανάσταση.
Γεννηματά: Στη Ρόδο 
Στη Ρόδο θα βρεθεί αυτές τις ημέρες η Φώφη Γεννηματά με την οικογένειά της, ενώ θα κάνει και μία επίσκεψη στη Σύμη, την ιδιαίτερη πατρίδα της. Για την Δευτέρα του Πάσχα έχει προγραμματιστεί και πολιτική εκδήλωση με ομιλία της στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου.
Θεοδωράκης: Στα Χανιά
Την πατρίδα του τα Χανιά επέλεξε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος με αφορμή την ημέρα στελενει το προσωπικό του μήνυμα μέσω διαδικτύου.
Κουτσούμπας: Στη Λιβαδειά
Στη Λιβαδειά θα βρεθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που σύμφωνα με το πρόγραμμά του θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.
Λεβέντης: Στην Αθήνα  
Στην Αθήνα θα παραμείνει για τις ημέρες του Πάσχα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

14.4.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Στην περιφορά του Επιταφίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμάτα, βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την ακολουθία του Επιταφίου στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας. 

Την περιφορά του Επιταφίου ακολούθησαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, καθώς και πλήθος πιστών.
 Το Μ. Σάββατο το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην Αναστάσιμη Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας.

ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ ΜΕ ΗΛΙΟ - «Καλοκαιρινό» Πάσχα


«Καλοκαιρινό» Πάσχα - Πώς θα είναι ο καιρός το τριήμερο

Με ήλιο θα γίνει το σούβλισμα του οβελία σύμφωνα με τους  μετεωρολόγους. 
O καιρός προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος. 
Με εξαίρεση τη βόρεια Ελλάδα, όπου θα πρέπει μέχρι αργά το μεσημέρι να έχουν τελειώσει με το γιορτινό τραπέζι, αφού υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο για βροχή.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος «κατά μέσο όρο η μέγιστη θερμοκρασία είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου, άρα σαν μέσος όρος όλου του μήνα, γιατί πάμε ανά δεκαήμερο, όταν λέμε 21, 22 βαθμούς σημαίνει ότι είμαστε καλά, είμαστε λίγο πιο πάνω από τα συνηθισμένα. Οπότε θα έλεγα ότι είναι φυσιολογικές ως λίγο υψηλές οι θερμοκρασίες. Γενικά ο καιρός διατηρείται καλός με εξαίρεση, ίσως, τις απογευματινές μπόρες, που θα έχουμε όλες αυτές τις ημέρες και θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα».
Όπως τόνισε ο κ. Λάλος με καλό καιρό θα ταξιδέψουν όσοι αποφασίσουν να περάσουν τις γιορτές μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. «Όσοι ταξιδέψουν με πλοίο δεν θα έχουν κανένα θέμα. Οι άνεμοι είναι τέτοιας έντασης που ακόμη κι αν είναι μικρό το καράβι για τοπικά δρομολόγια, θα μπορέσουν να μετακινηθούν χωρίς πρόβλημα. Από κει και πέρα οι απογευματινές μπόρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι περισσότερες στον κορμό της ηπειρωτικής χώρας, εκτός από τα ορεινά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Θα έχουν τοπικό χαρακτήρα περιορισμένης διάρκειας και θα διαρκέσουν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο».
Ο καιρός ανήμερα του Πάσχα
Όσον αφορά το ψήσιμο του οβελία ανήμερα του Πάσχα ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ δήλωσε ότι «παρότι έχουμε έναν τέτοιο καιρό με απογευματινές μπόρες δεν είναι εύκολο κανείς να πει ψήστε ή μην ψήσετε. Οι πιο επικίνδυνες περιοχές, προς το μεσημέρι, για να πάει κάτι στραβά, είναι οι περιοχές της βόρειας Ελλάδας και πάλι και κυρίως οι πιο ορεινές, Ήπειρο, Μακεδονία. Εκεί μπορεί να τους προλάβει ο καιρός γύρω στο μεσημεράκι».
Πρόσθεσε ακόμα ότι «το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα φαίνεται ότι θα έχουμε κάποιες βροχές που θα διατηρηθούν στην βόρεια Ελλάδα, δηλαδή θα είναι κάτι περισσότερο από την απογευματινή μπόρα. Πιθανόν να έχουν βροχές το βράδυ προς τη Δευτέρα και στην κεντρική Ελλάδα, περίπου μέχρι τη Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, αλλά οι κυρίως βροχές θα είναι βορειότερα, δηλαδή ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο. Αυτά τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν την Δευτέρα του Πάσχα».
Οπότε μέχρι τα τώρα προγνωστικά φαίνεται πως μόνο η βόρεια Ελλάδα μπορεί να έχει κάποια προβλήματα κι αυτά από το μεσημέρι και μετά. Οι υπόλοιπες περιοχές μπορεί να έχουν συννεφιά από το απόγευμα της Κυριακής, αλλά δεν φαίνεται να φτάνουν οι βροχές νοτιότερα. «Σε γενικές γραμμές θα είναι ένα καλό Πάσχα, από άποψη καιρού, καθώς από την κεντρική Ελλάδα και νοτιότερα δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα», συμπλήρωσε ο κ. Λάλος.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μεγάλο Σάββατο
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως τα βόρεια, με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή του Πάσχα
Ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος με λίγες αραιές συννεφιές στα δυτικά, σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων από δυτικά προς ανατολικά σε ήπιες γενικά εντάσεις. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου