22.4.17

ΦΩΤΟ - Μεγάλωσε και έγινε μοντέλο η πανέμορφη κόρη της Βάνας

Η κόρη της Βάνας Μπάρμπα μεγάλωσε και έγινε μοντέλο! 
Η Φαίδρα Θεοδώρα είναι πλέον 15 ετών και πριν από λίγες μέρες περπάτησε για πρώτη φορά στην πασαρέλα.
Ψηλή, μελαχρινή, με μελαγχολικά μάτια η Φαίδρα Θεοδώρα Μαρασλή συμμετείχε στο fashion show του Christi Models Agency και εκανε το ντεμπούτο της ως μοντέλο.
Η 15χρονη περπάτησε με «αέρα» και χάρη επαγγελματία μοντέλου, φορώντας δημιουργίες του Δημήτρη Στρέπκου (Celebrity Skin) και όχι μόνο.
Η μαμά της βρέθηκε στις πρώτες θέσεις όπου καμάρωσε την κόρη της.
Η ίδια η Φαίδρα πήρε μέρος στο σόου κρατώντας χαμηλούς τόνους, αλλά την «πρόδωσε» ο Στρέπκος μέσω Instagram!
Στην επίδειξη, η 15χρονη καλλονή φόρεσε δημιουργίες και άλλων σχεδιαστών, μεταξύ των οποίων οι Miltos και Chris & Tonia.









 thetoc.gr

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Γυμναστής από τον Αθλητικό Όμιλο Φιλιατρών

Ζητείται από τον "Αθλητικό Όμιλο Φιλιατρών" Γυμναστής με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, με ειδικότητα στο στίβο.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο email: a.o.filiatron@gmail.com ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 6941496313.

Δημοσκόπηση της Κάπα Research - Απογοητευμένοι, ανήσυχοι και θυμωμένοι οι Έλληνες

Οι Ελληνες παραμένουν απογοητευμένοι, ανήσυχοι και θυμωμένοι δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research.

Οι πολίτες που κλήθηκαν να αποτιμήσουν την ψήφο τους στις τέσσερις βουλευτικές εκλογές που ακολούθησαν απάντησαν «Ψήφισα σωστά» σε ποσοστό 68,5%, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν ότι το σύνολο του εκλογικού σώματος στις αντίστοιχες αναμετρήσεις «Ψήφισε λάθος» (60,5% - 72,5%), σύμφωνα με την έρευνα για το «Βήμα της Κυριακής».
Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι απόψεις για τη διαχείριση των οικονομικών πριν από την κρίση.
Η κοινωνία ξόδευε περισσότερα από όσα μπορούσε να παραγάγει, δηλώνει το 72%. Αλλά όταν η ερώτηση αφορά προσωπικά τους ερωτηθέντες, η απάντηση «ξόδευα όσα έπρεπε» συγκεντρώνει το 75,5%.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «πνίγεται» στη δυσαρέσκεια, ενώ η Νέα Δημοκρατία διατηρεί διαφορά:
 προηγείται κατά 7,1% του ΣΥΡΙΖΑ (23,5%, έναντι 16,4%), ενώ με την αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου η διαφορά των δύο κομμάτων ανεβαίνει στο 9,6% (31,8%, έναντι 22,2%).
Για την τρίτη θέση δίνεται σκληρή μάχη ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και στη Χρυσή Αυγή.
Επίσης, δεν αλλάζει η πρόβλεψη ότι η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, κάτι που, αν επαληθευθεί, σημαίνει περισσότερα κέρδη για το πρώτο κόμμα.

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ !!! Τώρα απαγορεύουν και το ψήσιμο αρνιών σε ελληνικά νησιά


kuzu

Συνεχίζοντας το ανθελληνικό παραλήρημα μερίδα του τουρκικού τύπου, λίγες μέρες μετά το δημοψήφισμα και με αφορμή την Κυριακή του Πάσχα που εορτάστηκε από τον ελληνικό στρατό με παραδοσιακό τρόπο και με το ψήσιμο του οβελία στα ακριτικά νησιά, εξέπλευσε επίθεση καταγγέλλοντας ότι πάνω σε… «τουρκικό» έδαφος γιόρτασαν το ελληνικό Πάσχα.

Όπως αναφέρεται, ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού εθνικού συμβουλίου, απόστρατος ταξίαρχος Ümit Yalım, κατήγγειλε ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας με προκλητικό τρόπο πήγαν την Κυριακή 16 Απριλίου και γιόρτασαν το ελληνικό Πάσχα στο τουρκικό νησί Esek adası, Αγαθόνησο, μαζί με την εκεί «παράνομη» ελληνική φρουρά.
Σύμφωνα μάλιστα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όταν το 1951 παραχωρηθήκαν τα Δωδεκανήσια στην Ελλάδα το εν λόγω νησί δεν αναφέρθηκε στον κατάλογο των παραχωρηθέντων νησιών γιατί… παρέμεινε υπό «τουρκική» κυριαρχία.

Γάμος με… Skype στα Τρίκαλα!

Ένας διαφορετικός γάμος με τη βοήθεια της τεχνολογίας τελέστηκε στα Τρίκαλα.

Ο Αποστόλης Βλαχοκώστας και η Asia Adamian ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, ο οποίος μεταδόθηκε live μέσω skype στους γονείς της νύφης, οι οποίοι ζουν στην Αρμενία!
Τα δυο νέα παιδιά χάρηκαν την ημέρα, δέχθηκαν ευχές στο Δημαρχείο Τρικάλων, όπου τους πάντρεψε ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου και μέσω της… τεχνολογίας και του ίντερνετ έκαναν και τους «συμπεθέρους» να συμμετέχουν.
«Εξάλλου… τι πόλη της τεχνολογίας θα ήμασταν;» έλεγε με χιούμορ αργότερα ο δήμαρχος.

trikalavoice

ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!!! «Τρίτωσε» τα χρυσά στο Ευρωπαϊκό ο Πετρούνιας: «Στη χώρα της ασυνέπειας, παραμένουμε συνεπείς»


«Τρίτωσε» τα χρυσά στο Ευρωπαϊκό ο Πετρούνιας: «Στη χώρα της ασυνέπειας, παραμένουμε συνεπείς»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε έναν ακόμα «χρυσό» κρίκο στην αλυσίδα των μεγάλων επιτυχιών της ελληνικής γυμναστικής σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εχοντας κάνει για μια ακόμη φορά υπερήφανη όλη την Ελλάδα, ο Ολυμπιονίκης και Πρωταθλητής μας, άφησε αιχμές για την ασυνέπεια της πολιτείας απέναντι στους αθλητές.

Ο «βασιλιάς» των κρίκων δίνοντας άλλη μια παράσταση στην πόλη Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο όργανο για τρίτη σερί διοργάνωση. Είχαν προηγηθεί το Μονπελιέ το  2015 και η Βέρνη το 2016.
Το παράπονο του πρωταθλητή
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το θρίαμβό του, ο Πετρούνιας δεν έκρυψε το παράπονό του για την στάση της πολιτείας απέναντι στους αθλητές.
«Η βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους μου ήταν αρκετά μεγάλη και θεωρώ ότι είναι θέμα εκτέλεσης. Παρ’ όλα αυτά, ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Ένας τελικός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι πάντα πολύ δύσκολος. Έκανα ένα μικρό βήμα στην έξοδο, όμως το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι αθλητές και έτσι ισοσκελίστηκε αυτή η ατέλεια», είπε αναφορικά με τον αγώνα του.

«Είχαμε διπλή εκπροσώπηση στην οκτάδα του ίδιου οργάνου, για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μέσα από αυτή την πρωτοφανή επιτυχία, θεωρώ ότι στέλνουμε πολύ θετικά μηνύματα. Σε εποχές που δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, εμείς παλεύουμε μόνοι μας», πρόσθεσε αφήνοντας τις πρώτες αιχμές.
«Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να μη φτάσει το μήνυμά μας. Όπως είπε και ο προπονητής μου κ. Ράφτης, εμείς αποδεικνύουμε ότι στη χώρα της ασυνέπειας παραμένουμε συνεπείς. Από εκεί και πέρα, όταν υπάρχει αύξηση των Ελλήνων αθλητών που πρωταγωνιστούν και των επιτυχιών, πόσο μάλλον στους κρίκους, αυτό σημαίνει ότι η προσπάθειά μας αξίζει να την στηρίξουν»,  κατέληξε ο Πετρούνιας εκφράζοντας το παράπονό του.

Εγραψε ιστορία
Ο Ολυμπιονίκης στους κρίκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, εκτέλεσε πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6.30, και βαθμολογήθηκε με 15.433 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.
Μάλιστα, η διαφορά του από τους υπόλοιπους φιναλίστ αποτυπώθηκε και στη βαθμολογία, καθώς ο Βρετανός, Κόρντι Τάλοχ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 15,066β. και ο Ουκρανός Ίγκορ Ραντιβίλοφ το χάλκινο με 15,033 β., αντίστοιχα.
Ο πρωταθλητής της Ειρήνης Περιστερίου, με τη σημερινή του επιτυχία, μπήκε στο «Top 4» με τους πολυνίκες των κρίκων, σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ισοφαρίζοντας τους Σοβιετικούς θρύλους Γιούρι Τιτόφ (πρωταθλητής Ευρώπης 1957, ’59, ’61) και Μιχαήλ Βορονίν (1967, ’69, ’71) και πλησιάζοντας σε απόσταση βολής τον Ιταλό ρέκορντμαν Γιούρι Κέκι, ο οποίος έχει στην συλλογή του τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους και μάλιστα συνεχόμενους (1990, ’92, ’94, ’96).
Παράλληλα με το «θρι-πιτ», όμως, ο 27χρονος Έλληνας πέτυχε ένα επίτευγμα που είχε να επαναληφθεί μόνο μια φορά τα τελευταία 60 χρόνια: Να γίνει ο μόλις δεύτερος σπεσιαλίστας των κρίκων, ο οποίος μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να κατακτά τον τίτλο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Η ελληνική γυμναστική έφθασε στα 27 μετάλλια συνολικά σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ο Λευτέρης Πετρούνια στα τέσσερα, καθώς είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο ντεμπούτο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το 2011 στο Βερολίνο.

Τ.Ε. Μεσσηνίας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.- 50 χρόνια από τη Χούντα: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Η επέτειος για τα 50 χρόνια από τη Χούντα της 21ης Απριλίου του 1967 μας υπενθυμίζει ότι στο οπλοστάσιο της άρχουσας τάξης υπάρχει και η στρατιωτική δικτατορία, οι φυλακές και οι εξορίες, τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες ενάντια στο εργατικό κίνημα και την αριστερά.
Η στρατιωτική Χούντα του 67 ήταν η απάντηση της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για την εξασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας, σε μία περίοδο έντονης  πολιτικής κρίσης εξαιτίας της ορμητικής ανόδου του εργατικού και λαϊκού κινήματος, που δύο μόλις χρόνια πριν έδωσε την μεγάλη μάχη των Ιουλιανών και του λαϊκού ριζοσπαστισμού της περιόδου αλλά και την εξασφάλιση της συμμετοχής της Ελλάδας, μέσω του ΝΑΤΟ, στον επερχόμενο πόλεμο στην Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή. Είχε την υποστήριξη και τη συμμετοχή όλων των επίσημων θεσμών του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς: του παλατιού, του πολιτικού προσωπικού της δεξιάς και ακροδεξιάς, της εκκλησίας, της δικαιοσύνης. Παρά τις υποκριτικές κορώνες περί "αποκατάσταση της δημοκρατίας", όλη η πολιτισμένη Δύση και οι οικονομικοί και ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί είχαν διπλωματικές και διακρατικές σχέσεις με την Ελλάδα της Χούντας.
Η Χούντα κατάφερε, τσακίζοντας στην αρχή με φυλακίσεις και εξορίες το πρωτοπόρο κομμάτι του εργατικού κινήματος και της αριστεράς, να απογειώσει τα κέρδη των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, να αναβαθμίσει τη θέση της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ αλλά αυτό που δεν κατάφερε ποτέ είναι να δημιουργήσει στηρίγματα στο λαό. 
Η Χούντα ήταν λαομίσητη και όταν οι εργάτες και οι φοιτητές άρχισαν να σπάνε τη τρομοκρατία και να ξεκινάνε τους αγώνες τους, με κορύφωση το Πολυτεχνείο του 73, η Χούντα ήταν καταδικασμένη να πέσει.
Και τότε, όπως και τώρα, συγκρούστηκαν δυο αντιλήψεις στην αριστερά. Αυτή η αριστερά που, πιστή στους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας, περίμενε την πτώση της χούντας από την «δημοκρατική Ευρώπη», με έναν συμβιβασμό με την δικτατορία ή με κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ψευτοδημοψηφίσματα τύπου Μαρκεζίνη. Και εκείνη η αριστερά, η δική μας αριστερά, που διάλεξε έμπρακτα τον δρόμο  της σύγκρουσης, της εξέγερσης και της επανάστασης που οδήγησε στο «Πολυτεχνείο» ενάντια στους συμβιβασμούς και στις «ομαλές μεταβάσεις», που πάλευε για να πέσει η Χούντα με λαϊκή εξέγερση, που έγραψε στους ματωμένους τοίχους του Πολυτεχνείου το ¨ΕΞΩ οι ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», που έπιασε το νήμα του μεγαλειώδους αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, εμπνευσμένη από τις εξεγέρσεις του Μάη του 68 και του αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στον πόλεμο στο Βιετνάμ, που με την επαναστατική της πράξη αμφισβήτησε  όλο αυτό το σάπιο σύστημα που γεννάει χούντες όταν αυτό τις χρειάζεται.
Η 50η επέτειος από τη Χούντα έρχεται σε μια περίοδο που τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας είναι και πάλι σε αμφισβήτηση και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις από τη Μέση Ανατολή μέχρι τον Ειρηνικό, που μετά την εκλογή Τραμπ στην Αμερική, η ρατσιστική ακροδεξιά προσπαθεί να σηκώσει ξανά κεφάλι στην Ευρώπη. 
Η καπιταλιστική επίθεση κλιμακώνεται, η φτώχεια και η ανεργία απλώνονται, η δημοκρατία και η λαική κυριαρχία αμφισβητούνται κάτω από την μπότα, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της εγχώριας ολιγαρχίας, ενώ τα συνδικαλιστικά δικαιώματα στους χώρους δουλειάς, έχουν μπει στο στόχαστρο. Οι μονάδες  μαζικής καταστολής (Ματ-Δίας κτλ ),ενισχύονται αντί να διαλυθούν, ο ρατσισμός γίνεται κρατική πολιτική μέσα από την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η βάση της Σούδας γίνεται ορμητήριο για τον βομβαρδισμό της Συρίας, ενώ η κυβέρνηση κάνει «πλάτες» στους φασίστες της ΧΑ και αρνείται την διάλυση   των  παραστρατιωτικών - φασιστικών φωλιών των λεγόμενων εφέδρων πολιτοφυλάκων.
Στο «δρόμο του Πολυτεχνείου» που έριξε τη Χούντα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει καθημερινά τη μάχη για την ανάπτυξη ενός ισχυρού εργατικού κινήματος ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια, ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην ελληνική συμμετοχή σ’ αυτές, ενός ισχυρού αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή της Χρυσής Αυγής.
Για ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής του καπιταλισμού, για μία κοινωνία με εργατικό έλεγχο χωρίς φτώχεια, πολέμους, ρατσισμό.
Η επέτειος συμπίπτει με τα 2 χρόνια από την έναρξη της δίκης των νοσταλγών της Χούντας, των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Ο μηχανισμός της Χούντας στελέχωσε τη Χρυσή Αυγή και στη Χρυσή Αυγή βρίσκουν καταφύγιο όλα τα χουντικά απομεινάρια. Να τους τσακίσουμε!
   
                                                                                                                                                                Τ.Ε. Μεσσηνίας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Μισθοί: Η μεγάλη κατάρρευση των εισοδημάτων - Πόσα έχασαν οι εργαζόμενοι

Τι δείχνουν οι δηλώσεις στην εφορία

Η μέση κύρια σύνταξη από το 2012 μέχρι και το 2016 μειώθηκε κατά 13,96% με τον μέσο συνταξιούχο να εξακολουθεί να εισπράττει 8848,92 ευρώ ετησίως –ή 737 ευρώ τον μήνα- μόνο από την κύρια σύνταξή του και χωρίς να προσμετράται το επικουρικό. Στο ίδιο διάστημα, ο μισθωτός έχασε το 28,17% του μισθού του και καλείται πλέον να τα βγάλει πέρα με 10.671 ευρώ τον χρόνο ή 889 ευρώ τον μήνα. Ουσιαστικά, η μέση σύνταξη –αν προσμετρηθεί και το μέσο επικουρικό το οποίο διαμορφώνεται στα 215 ευρώ- είναι πλέον ίση με τον μέσο μισθό γεγονός αδιανόητο για μια χώρα η οποία θέλει να έχει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.
 Οι κωδικοί των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν την τελευταία 5ετία. Ειδικά μετά την υποχρέωση όλων των εργοδοτών και όλων των ασφαλιστικών ταμείων να αποστέλλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων στο Taxis, δεν υπάρχουν περιθώρια παρερμηνειών ούτε απόδοσης των στατιστικών ευρημάτων σε στατιστικό λάθος ή στη φοροδιαφυγή. Η κρίση χτύπησε περισσότερο τους εργαζόμενους και λιγότερο τους μισθωτούς. Μπορεί στους συνταξιούχους να έγιναν έως και 14 μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, αυτές όμως δεν αφορούσαν το σύνολο των συνταξιούχων παρά μόνο αυτούς που εισέπρατταν τις μεγαλύτερες συντάξεις. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι χτυπήθηκαν στο σύνολό τους ειδικά από το στιγμή που θεσπίστηκε ο χαμηλότερος βασικός μισθός αλλά και η «κυριαρχία» των ατομικών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.
Από την επεξεργασία των κωδικών του εντύπου Ε1 προκύπτουν πολλά αποκαλυπτικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των φορολογουμένων. Ιδού τα κυριότερα:
Τα εισοδήματα από μισθούς και ημερομίσθια «βούλιαξαν» στο διάστημα 2012-2016 κάτι που αποτυπώνεται πλέον και σε ακρίβεια… ευρώ. Το 2016, οι υπόχρεοι εμφάνισαν 23,172 δις. ευρώ από μισθούς και οι σύζυγοί τους περίπου 7,678 δις. ευρώ. Συνολικά, τα εισοδήματα από μισθούς ανήλθαν το 2015 (καθώς αυτά τα εισοδήματα αποτυπώθηκαν στις δηλώσεις του 2016) στα 30,85 δις. ευρώ ενώ συνολικά, οι μισθωτοί ήταν 2.899.520 άτομα. Στις δηλώσεις του 2012, το άθροισμα των εισοδημάτων υπόχρεων και συζύγων, είχε φτάσει στα 39,954 δις. ευρώ. Δηλαδή, η κρίση στην 4ετία «εξαφάνισε» 9,1 δις. ευρώ μόνο από μισθούς και ημερομίσθια. Ο μέσος μισθός του υπόχρεου περιορίστηκε από τα 14.856,8 ευρώ στα 10,671 ευρώ (σ.σ δηλαδή μειώθηκε κατά 28,17%) ενώ ο μέσος μισθός της συζύγου περιορίστηκε από τα 13747 ευρώ στα 10.547 ευρώ (μείωση 23,7%)
Τα εισοδήματα από τις κύριες συντάξεις, παρά τις 8 μειώσεις που έχουν γίνει από το 2012 μέχρι σήμερα, μειώθηκαν από τα 25 δις. ευρώ το 2012 στα 21,85 δις. ευρώ το 2016. Σε αντίθεση δηλαδή με το εισόδημα από μισθούς που χάθηκε περίπου το 30%, οι αθροιστικές περικοπές στο εισόδημα από κύριες συντάξεις είναι της τάξεως του 12-13%. Ειδικότερα, οι κύριες συντάξεις των υπόχρεων ήταν 2.027.287 το 2012 και το εισόδημα ήταν 20,85 δις. ευρώ. Το 2016, ο αριθμός των υπόχρεων συνταξιούχων ήταν 2.040.420 και το εισόδημα είχε περιοριστεί στα 18.055 δις. ευρώ. Δηλαδή, η μέση κύρια σύνταξη των υπόχρεων, περιορίστηκε από τα 10.285,8 ευρώ το 2012, στα 8848,92 ευρώ το 2016. Δηλαδή, η μέση σύνταξη του υπόχρεου, μειώθηκε κατά  13,96%. Η μέση κύρια σύνταξη της συζύγου, μειώθηκε πολύ λιγότερο από τα 8093,07 ευρώ στα 7.498,79 ευρώ δηλαδή κάτι περισσότερο από 7%. Η συνολική δαπάνη περιορίστηκε από τα 4,177 δις. ευρώ στα 3,793 δις. ευρώ ενώ και ο αριθμός των δικαιούχων συζύγων μειώθηκε από τα 516.219 άτομα στα 505.886 άτομα.
Η μεγάλη… καταστροφή, έχει γίνει στις επικουρικές συντάξεις και στα μερίσματα. Το 2012, υπόχρεοι και σύζυγοι είχαν εισπράξει αθροιστικά 4,676 δις. ευρώ ενώ το 2016, το αντίστοιχο ποσό μειώθηκε στα 3,464 δις. ευρώ. Δηλαδή, καταγράφεται μείωση της τάξεως του 26%. Η μέση επικουρική σύνταξη του υπόχρεου περιορίστηκε από τα 3857 ευρώ το 2012 στα 2590 ευρώ το 2016 ενώ η μέση επικουρική σύνταξη της συζύγου μειώθηκε από τα 3930 ευρώ το 2012 στα 2855,3 ευρώ το 2016.
Την τρανή απόδειξη της μείωσης του καθαρού εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων, δίνουν οι κωδικοί 315 και 316 όπου δηλώνονται οι φόροι που παρακρατήθηκαν από μισθούς και συντάξεις το 2016, συγκριτικά πάντοτε με το 2012. Παρά τη βύθιση των εισοδημάτων –κυρίως από μισθούς και από επικουρικές συντάξεις και δευτερευόντως από κύριες συντάξεις- οι παρακρατηθέντες φόροι παρέμειναν στο ύψος τους, απόρροια φυσικά της συνεχούς αύξησης των φορολογικών συντελεστών. Έτσι, το 2015, οι φόροι που παρακρατήθηκαν από τον υπόχρεο, ανήλθαν στα 4,034 δις. ευρώ ή στα 1739 ευρώ ανά φορολογούμενο ενώ από τις συζύγους παρακρατήθηκαν 928 εκατ. ευρώ ή 1437 ευρώ ανά φορολογούμενο. Το 2012, από τους υπόχρεους είχαν παρακρατηθεί 3,857 δις. ευρώ ή 1731 ευρώ ανά φορολογούμενο ενώ από τις συζύγους 1374 ευρώ. Ο συνδυασμός μείωσης εισοδήματος και διατήρησης των παρακρατηθέντων φόρων στο ύψος τους, ήταν που οδήγησε και στη ραγδαία μείωση του καθαρού εισοδήματος.
Τα ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα –αθροιστικά για τον υπόχρεο και τη σύζυγο- έφτασαν  το 2016 στα 38,143 δις. ευρώ έναντι 44,336 δις. ευρώ το 2012. Ωστόσο, παρά τον τζίρο των 38 δις. ευρώ, τα καθαρά κέρδη που δηλώθηκαν από επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν μόλις 4,5 δις. ευρώ. Καθένας από τους 308.118 υπόχρεους που εμφάνισαν κέρδη είχε μέσο εισόδημα 12.142 ευρώ (αισθητά αυξημένο σε σχέση με τα 10226 ευρώ του 2012) ενώ καθεμιά από τις 75.606 συζύγους με «κέρδη» είχε μέσο εισόδημα 10.386 ευρώ έναντι 9,911 ευρώ το 2012.
Τα εισοδήματα από τόκους έφτασαν το 2015 στα 1,344 δις. ευρώ και αντιστοιχούν σε περίπου 242 ευρώ ανά καταθέτη. Περίπου 123 εκατ. ευρώ ήταν και οι τόκοι που αντιστοιχούν σε καταθέσεις του εξωτερικού. Σε αυτές τις καταθέσεις βέβαια, το μέσο ετήσιο εισόδημα είναι 3.515 ευρώ για τον υπόχρεο και 2.455 ευρώ για τη σύζυγο. Τα ποσά είναι μεγάλα καθώς είναι μικρός οι αριθμός των φορολογουμένων με καταθέσεις στο εξωτερικό (27.144 υπόχρεοι και 11.337 σύζυγοι)
Landlords, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι. Από την ενοικίαση κατοικιών, εισπράχθηκαν 2,8 δις. ευρώ το 2015 έναντι 3,77 δις. ευρώ το 2011 με το μέσο εισόδημα ανά ιδιοκτήτη να είναι μόλις 3370 ευρώ τον χρόνο. Αποδοτικότερη ήταν η ενοικίαση γραφείων και καταστημάτων καθώς απέφερε συνολικό εισόδημα 2,846 δις. ευρώ  ή περίπου 5.600 ευρώ κατά μέσο όρο. Πάντως και το εισόδημα από ενοικίαση γραφείων εμφανίζεται να έχει καταρρεύσει καθώς για τους υπόχρεους μειώθηκε από τα 7.354 ευρώ στα 5.853 ευρώ ενώ για  τις συζύγους, έχει μειωθεί από τα 6976 ευρώ στα 5446 ευρώ.
Στο διάστημα 2012-2016, υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των φορολογουμένων με περιουσία (ακίνητα ή καταθέσεις) στο εξωτερικό. Τους σχετικούς κωδικούς (029 και 030 του πίνακα 2) συμπλήρωσαν το 2016 45.065 υπόχρεοι και 18.038 σύζυγοι (σύνολο 63103 άτομα) όταν το 2012, οι αντίστοιχοι κωδικοί είχαν συμπληρωθεί από  20268 υπόχρεους και 7927 συζύγους (σύνολο 28.195 φορολογούμενοι). Μέσα σε μια τετραετία οι… ειλικρινείς που αποκάλυψαν την ύπαρξη περιουσίας εκτός Ελλάδας αυξήθηκαν επομένως κατά 59,8%.


imerisia.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ !!! ΟΔΔΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ : Δημοπρασία αυτοκινήτων από ....180 ευρώ !!!

Στις 25 Απριλίου ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ στο Ισόγειο του Τελωνείου Καλαμάτας, Πλατεία Τελωνείου Καλαμάτα, θα γίνει προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν α) το καθένα χωριστά οχήματα για κυκλοφορία και β) σε ομαδική εκποίηση για Ο.Τ.Κ.Ζ. (οχήματα τέλους κύκλου ζωής),οχήματα που προέρχονται από τα αζήτητα του Τελωνείου και τα κρατικά αποσυρόμενα από την κυκλοφορία, με τιμή εκκίνησης αυτή που αναφέρεται στα 180 ευρώ.
O τόπος φύλαξης των δημοπρατούμενων οχημάτων είναι το Τελωνείο Καλαμάτας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΤΙΜΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Πύργος: Διαρρήκτες... βρήκαν θησαυρό με λίρες

Πόσες ιστορίες και αν έχουμε ακούσει για ανθρώπους που ψάχνουν για χαμένους θησαυρούς με λίρες.
Κάποιοι και μάλιστα... διαρρήκτες, μπήκαν σε ένα σπίτι και βρήκαν τον δικό τους θησαυρό. Έδρασαν ανενόχλητοι τις ώρες που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού απουσίαζε.
Όπως αναφέρει το ilialive.gr, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη με τους δράστες για καταφέρουν να μπουν στο σπίτι που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Πατρών, στον Πύργο Ηλείας, και ψάχνοντας σε όλους τους χώρους να ανακαλύψουν στο υπνοδωμάτιο 40 χρυσές λίρες...
Μπορεί να μη βρήκαν μετρητά αλλά η αξία των λιρών είναι μεγάλη ξεπερνώντας τις 10.000 ευρώ.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν μπορούσε να πιστέψει πως οι λίγες ώρες που έλειψε από το σπίτι του το πρωί της Πέμπτης αρκούσαν για να μπουν οι κλέφτες και να πάρουν το θησαυρό του...
Η κλοπή δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου που διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών...

ΒΙΝΤΕΟ - Ο τελευταίος ρόλος του Στάθη Ψάλτη : Πλάνα από την ταινία "Ν. Καζαντζάκης"

Τι ανέφερε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής για τον σπουδαίο ηθοποιό 



Για το τεράστιο υποκριτικό ταλέντο του εκλιπόντος Στάθη Ψάλτη μίλησε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος σκηνοθέτησε τον ηθοποιό στην τελευταία του ταινία «Νίκος Καζαντζάκης» που θα βγει στους κινηματογράφους το προσεχές φθινόπωρο. Μάλιστα έδωσε στην ΕΡΤ κατ' αποκλειστικότητα πλάνα από αυτή την ταινία στην οποία ο Ψάλτης εμφανίζεται ως μοναχός.
«Ο Στάθης Ψάλτης είχε τεράστιο υποκριτικό ταλέντο και έναν βαθύ ανώτερο ψυχισμό και οι συνθήκες στον κινηματογράφο δεν ήταν αυτές που θα αναδείκνυαν αυτό το ταλέντο σε όλη του την ολότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σμαραγδής. Τη στιγμή που μιλούσε ο σκηνοθέτης, έπαιζαν κάποια αποκλειστικά πλάνα από την ταινία και τα γυρίσματα με τον Στάθη Ψάλτη να βρίσκεται εντός αυτών. Σε κάποιο σημείο στα πλάνα από τα γυρίσματα φαίνεται το συνεργείο να χειροκροτεί τον γνωστό ηθοποιό με τον Γιάννη Σμαραγδή να λέει «Ακούτε το συνεργείο που χειροκροτεί; Μόλις έχουμε τελειώσει την πρόβα και το συνεργείο ασυνήθιστο άρχισε να σκηνοθετεί για την απόδοση της ερμηνείας», ανέφερε ο σκηνοθέτης.

«ΣΦΑΓΗ» ΠΑΤΟΥΛΗ – ΦΩΤΙΟΥ: Η καταγγελία και η διάψευση


fotiou_patoulis

Σε διάψευση της καταγγελίας του Γιώργου Πατούλη, ότι κλείνει σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες, προχώρησε τόσο η αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου,όσο και το υπουργείο Παιδείας.
Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κάλεσε την κ. Φωτίου «να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος», σημειώνοντας ότι με αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και προσωπικά της κ. Φωτίου «δεκάδες παιδιά με νοητική στέρηση θα στερηθούν το σχολείο τους».
«Η αδικαιολόγητη πολιτική επιλογή της κας Φωτίου να μην χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου της, ως έχει υποχρέωση, το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, οδηγεί στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο του, στο χώρο του οποίου λειτουργούν το 1ο Ειδικό Δημοτικό και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου. Στις δύο αυτές Σχολικές Μονάδες φοιτούν περισσότερα από 80 παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία θα έπρεπε να προσέλθουν τη Δευτέρα κανονικά για την έναρξη των μαθημάτων, μετά τις διακοπές των εορτών του Πάσχα. Όμως αυτό δε θα μπορεί να γίνει εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας του Σικιαριδείου ιδρύματος», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο κ. Πατούλης.
Λίγο αργότερα, απάντησε και η κ. Φωτίου με ανακοίνωση της ξεκαθαρίζοντα ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα δεν κλείνει αλλά αναβαθμίζεται:
«Είναι ίσως ρεκόρ του κ. Πατούλη», τονίζει η κ. Φωτίου και συνεχίζει: «Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι το Σικιαρίδειο Ίδρυμα έκλεισε. Όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά το υπουργείο μας σχεδιάζει την αναβάθμισή του, ώστε να αξιοποιηθεί ολόκληρο το δυναμικό του. Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι τα ειδικά σχολεία που λειτουργούν σε χώρους του Σικιαριδείου, δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα, μετά τις διακοπές του Πάσχα. Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι τα δύο ειδικά σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο μας αρνείται να επιχορηγήσει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα.
Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, όπως επιχορηγήθηκε το 2015 και 2016 με συνολικά περίπου 411.470 ευρώ, έτσι θα επιχορηγηθεί και το 2017, εφόσον το αιτηθεί. Ο κ. Πατούλης θα μπορούσε να έχει ενημερωθεί για όλα αυτά, καθώς οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές και συχνότατα ο ίδιος, όποτε το ζητήσει, έρχεται στο γραφείο μου. Εκείνο που είναι πολύ στενάχωρο είναι ότι ο κ. Πατούλης, για αντιπολιτευτικούς λόγους, προκάλεσε με την ανακοίνωσή του αναστάτωση σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και στους γονείς τους».
Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και συγκεκριμένα ενημερώνει την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία του.
«Σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου, το οποίο θα ανοίξει κανονικά τη Δευτέρα 24 Απριλίου, για να υποδεχτεί τους μαθητές του, μετά τις διακοπές του Πάσχα. Οι δηλώσεις του κ. Πατούλη, που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες- εν προκειμένω στους μαθητές, τις οικογένειές τους και την εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Ειδικού Σχολείου Αμαρουσίου, δυσχεραίνουν την επίλυση των όποιων προβλημάτων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μία προσπάθεια διασταύρωσης των πληροφοριών θα αρκούσε», υπογραμμίζει το υπουργείο Παιδείας.

Χειμώνας μέσα στην Άνοιξη - Χιόνισε στον Ταύγετο

Τσουχτερό κρύο και βροχή στην Μεσσηνία 
Χιόνι έπεσε  τις τελευταίες ώρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές όλης της Πελοποννήσου.
Ακόμα και μέσα στην Τρίπολη η χιονόπτωση ήταν  πυκνή.
Παρά την πρωινή λιακάδα σε όλη την Πελοπόννησο, μετά τις 10:00 πολύ γρήγορα άρχισε να συννεφιάζει από τα ανατολικά και ξεκίνησε να χιονίζει στην ορεινή Κορινθία και Αρκαδία, ενώ σταδιακά η χιονόπτωση
επεκτάθηκε και σε περιοχές με πιο χαμηλό υψόμετρο.
Από τη χιονόπτωση δεν δημιουργήθηκαν σημαντικά  προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου και  η κυκλοφορία των οχημάτων διεξήχθη κανονικά
Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το βράδυ με άνοδο της θερμοκρασίας 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Το Νοσοκομείο  Καλαμάτας  επισκέφθηκε σήμερα , το κλιμάκιο Υγείας της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υγείας Β. Οικονόμου και τον Αν. Τομεάρχη Ι. Φωτήλα. 

Στην συνάντηση ενημέρωσης που είχαν με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο συζητήθηκαν διάφορα θέματα για τον τομέα της υγείας στην Μεσσηνία μεταξύ των οποίων τα :
1ον) Στη στελέχωση του Νοσοκομείου (κυρίως σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) που ήταν κοινή η εκτίμηση ότι τα πράγματα είναι αρκετά καλά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανάγκες. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι στις 120 θέσεις ιατρών υπηρετούν 118 (σ' αυτό μας βοήθησαν πολύ οι διορισμοί-προσλήψεις του τελευταίου διαστήματος).
2ον) Στο θέμα της χρηματοδότησης -το οποίο είχε μια ευχάριστη εξέλιξη για όλους- όταν αναφέρθηκε ότι εξοφλούμε-ενταλματοποιούμε δαπάνες του Φλεβάρη 2017 και του Μάρτη 2017 και θα έχουμε διαθέσιμα και άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ (σε αυτό μας βοήθησε πολύ η χρηματοδότηση από τον ΕΟΠΠΥ
από τον οποίο το τελευταίο διάστημα για 1η φορά λαμβάνουμε χρήματα)
3ον) Στο θέμα του προυπολογισμού τονίστηκε ότι φέτος είχαμε αύξηση και το μόνο πιθανό ζήτημα που θα ανακύψει προς το τέλος της χρονιάς είναι στο φάρμακο (κλειστός π/υ) αφού πληρώνουμε πια και τα φάρμακα υψηλού κόστους.
4ον) Στις πρωτοβουλίες-έργα που έχει υλοποιήσει το Νοσοκομείο με κύριο στόχο την εξοικονόμηση πόρων( αυτοπαραγωγή οξυγόνου, αυτοδιαχείριση μολυσματικών, ενεργειακή αναβάθμιση, φωτοβολταικό πάρκο κλπ). Τρόποι εξοικονόμησης πόρων υπάρχουν.
5ον) Στην νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας που δημιουργείται και θα έχει μεγάλη συνεισφορά στη Μεσσηνία και όχι μόνο
6ον) Στη λειτουργία από την ερχόμενη εβδομάδα του νέου στεφανιογράφου και στη δυνατότητα του Νοσοκομείου-Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου να εφημερεύει σχεδόν τις μισές ημέρες του μήνα καλύπτοντας ανάγκες και από τους γύρω νομούς για το επείγον περιστατικό-έμφραγμα-στεφανιογραφία-αγγειοπλαστική
7ον) Από τον κο Μπέζο ζητήθηκε από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να σταθεί αρωγός στο μεγάλο στρατηγικό στόχο της Διοίκησης για α) δημιουργία ακτινοθεραπευτικού κέντρου που θα καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες όλης της Περιφέρειας Πελ/σου και β) την προσθήκη ορόφου 1000 τ.μ που θα δώσει την δυνατότητα δημιουργίας 2-3 νέων κλινικών ακόμη και έτσι, το Νοσοκομείο Καλαμάτας να μπορεί να υπηρετεί αποτελεσματικότερα την βασική του αποστολή που είναι να αποτελέσει το Υγειονομικό Κέντρο Αναφοράς όλης της Διοικητικής Περιφέρειας Πελοποννήσου
Γενικώς ήταν μια πολύ καλή, παραγωγική και ενημερωτική συνάντηση

ΦΩΤΟ - ΣΟΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : ΑΙΣΧΟΣ ! Γραφείο τελετών «πέταξε» στο δρόμο σακούλα με πτώμα επειδή δεν πληρώθηκε...


Αίσχος! Γραφείο τελετών «πέταξε» στο δρόμο σακούλα με πτώμα επειδή δεν πληρώθηκε... [ΦΩΤΟ]

Αποτροπιασμό προκαλεί η εξέλιξη της τραγωδίας που έλαβε χώρα το πρωί στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όπου ύστερα από πυρκαγιά σε μονοκατοικία εντοπίστηκε νεκρός ένας ηλικιωμένος άνδρας.
Σύμφωνα με το Ράδιο Θεσσαλονίκη, ειδοποιήθηκε από την αστυνομία γραφείο τελετών προκειμένου να παραλάβει τη σορό του και να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο.
 Επειδή όμως δεν υπήρχαν λεφτά για να πληρωθεί, το γραφείο δεν το παρέλαβε!
Έτσι, το πτώμα έμεινε για ώρα παρατημένο στο δρόμο τυλιγμένο σε μια σακούλα, με κίνδυνο να γίνει βορά στα ζώα και προκαλώντας οργή για την παντελή έλλειψη σεβασμού στον νεκρό άνδρα, όπως φαίνεται στην ανατριχιαστική φωτό που δημοσίευσε το Ράδιο Θεσσαλονίκη στην ιστοσελίδα του.

Τελικά στις 13:30 το μεσημέρι ειδοποιήθηκε άλλο γραφείο τελετών που δέχθηκε να κάνει την μεταφορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΘ ο ηλικιωμένος έμενε επί χρόνια σε μικρή μονοκατοικία σε συγκρότημα που ανήκει στο Καρίπειο ίδρυμα.
Ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και οικονομικά ζητήματα. Συγγενείς δεν είχε στην Θεσσαλονίκη, ενώ τον φρόντιζε ένας νεαρός από την περιοχή.
Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου είχαν ειδοποιηθεί από τον Δεκέμβριο για τις άσχημες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε.
Τον βοηθούσαν με γεύμα καθημερινό από την εκκλησία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Σύμφωνα με πηγές από το δήμο ζητήθηκε από τότε και η παρέμβαση του εισαγγελέα.

 rthess.gr

Αλλεργίες: Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε και τις επιδεινώνετε

Με τις αλλεργίες, αυτό που λίγοι εξ' αυτών συνειδητοποιούν είναι, ότι κάνουν και οι ίδιοι ορισμένα βασικά λάθη και επιδεινώνουν αυτά τα συμπτώματα.

Η εποχή που ξεκινούν και πάλι οι εποχικές αλλεργίες έφτασε. Μπούκωμα στην μύτη ή συνάχι, μάτια που δακρύζουν και “σας τρώνε”, βήχας και φτέρνισμα είναι μερικά από τα ενοχλητικά συμπτώματα με τα οποία έρχονται χιλιάδες άνθρωποι αντιμέτωποι κάθε μέρα.
Με τις αλλεργίες, αυτό που λίγοι εξ' αυτών συνειδητοποιούν είναι, ότι κάνουν και οι ίδιοι ορισμένα βασικά λάθη και επιδεινώνουν αυτά τα συμπτώματα.
Δείτε ποια είναι τα πιο συνήθη από αυτά τα λάθη, για να τα αποφύγετε και να περάσετε μια πιο ήρεμη περίοδο εποχικής αλλεργίας φέτος:
Έχετε τα παράθυρα μονίμως ανοιχτά
Προσπαθήστε να τα ανοίγετε μόνο όσο χρειάζεται για να αεριστεί το σπίτι και να μπει μέσα φρέσκος αέρας, κάτι που είναι απαραίτητο. Αλλά μην το παρακάνετε και αφήνετε τις αλλεργιογόνες ουσίες στην ατμόσφαιρα να... κάνουν πάρτι μέσα στο σπίτι σας. Επίσης, όταν είναι εφικτό, χρησιμοποιείτε περισσότερες ώρες τον κλιματισμό (air-condition) επειδή λειτουργεί με φίλτρα που θα κρατήσουν μεγάλο ποσοστό από αυτές τις αλλεργιογόνες ουσίες μακριά.
Καθυστερείτε να πάρετε τα αντισταμινικά σας φάρμακα
Εφόσον γνωρίζετε πότε έρχεται η περίοδος που σας “χτυπάει” συνήθως η εποχική αλλεργία, δεν είναι ανάγκη να περιμένετε να εκδηλώσετε τα πρώτα συμπτώματα προτού πάρετε τα φάρμακα που σας έχει δώσει ο φαρμακοποιός σας για τις αλλεργίες. Αυτά τα φάρμακα είναι πιο αποτελεσματικά, όταν λαμβάνονται ως πρόληψη και όχι ως θεραπεία. Πάρτε τα λοιπόν, 1-2 εβδομάδες πριν την περίοδο της εποχικής αλλεργίας και θα δείτε ότι θα έχετε λιγότερες εξάρσεις τους επόμενους μήνες.
Βγαίνετε έξω τις λάθος ώρες
Τα δέντρα και τα άνθη ξεκινούν να απελευθερώνουν γύρη περίπου στην ανατολή του ηλίου και τα επίπεδα αλλεργιογόνων στην ατμόσφαιρα κορυφώνονται αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ. Προσπαθήστε να μην βγαίνετε έξω λοιπόν αυτές τις ώρες της ημέρας.
Δεν επενδύετε σε έναν ιονιστή αέρος
Σίγουρα δεν αποτελεί πρωτεύουσα ανάγκη και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξοδεύουν χρήματα για να προμηθευτούν μια συσκευή καθαρισμού του αέρα μέσα στο σπίτι. Αλλά είναι από εκείνες τις συσκευές που “θα βγάλουν τα λεφτά τους” σε βάθος χρόνου. Βάλτε το σε λειτουργία, όταν πια πόρτες και παράθυρα είναι κλειστά στο σπίτι, και θα δείτε μεγάλη αλλαγή.
Αντικείμενα που μαζεύουν σκόνη και αλλεργιογόνες ουσίες
Τα μαξιλάρια στον καναπέ, οι κουρτίνες και τα παιχνίδια των παιδιών (αρκουδάκια, κούκλες κλπ) μαζεύουν εύκολα σκόνες και αλλεργιογόνες ουσίες, ενώ σπανίως πλένονται. Αυτές οι ουσίες αναδύονται στην ατμόσφαιρα με κάθε κίνηση (αλλαγή θέσης στα μαξιλάρια του καναπέ, άνοιγμα-κλείσιμο στις κουρτίνες κλπ) και τις εισπνέετε.


iatropedia.gr

Τα τέσσερα γιατροσόφια για τα σπυράκια και την ακμή

Αν και η ακμή και τα σπυράκια θεωρούνται κατ’ εξοχήν... εφηβικές ανησυχίες, δυστυχώς μπορεί να μας ταλαιπωρήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Παρακάτω θα δείτε τέσσερα προϊόντα που πιθανώς υπάρχουν στο σπίτι σας και χρησιμεύουν ως «γιατροσόφια» για τα σπυράκια και την ακμή.

1. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα διαστέλλει τους πόρους και απομακρύνει την επιφανειακή λιπαρότητα, τα νεκρά κύτταρα και υπολείμματα, βοηθώντας το δέρμα να παραμείνει καθαρό. Επίσης, εξισορροπεί το pH της επιδερμίδας, δρώντας ενάντια στις ανισορροπίες που συμβάλλουν στην εμφάνιση της ακμής. Τέλος, έχει αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση ώστε να εξαλείψει τον ερεθισμό που προκαλεί η φλεγμονή της ακμής.

2. Γάλα μαγνησίας

Το γάλα μαγνησίας είναι ευρύτερα γνωστό ως «γιατροσόφι» για το στομάχι, είναι όμως αποτελεσματικό και ενάντια στη λιπαρότητα του προσώπου, η οποία συμβάλλει στην εμφάνιση της ακμής.

3. Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο έχει αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιασική δράση, ενώ παράλληλα απομακρύνει υπολείμματα, έλαια και νεκρά κύτταρα. Είναι αποτελεσματικό ενάντια στα σπυράκια χάρη στο μηλικό οξύ και στο γαλακτικό οξύ που περιέχει, τα οποία κάνουν απαλή απολέπιση στο δέρμα.

4. Παπάγια

Τα ένζυμα που περιέχει η παπάγια (παπαΐνη και χυμοπαπαΐνη) δρουν ενάντια σε μύκητες, βακτήρια και ιούς. Επίσης, το φρούτο παρέχει βιταμίνη Α, η οποία απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους και συμβάλλουν στην ακμή.

Το δράμα μίας 40χρονης, η δολοφονία με δηλητηριασμένη γαλατόπιτα και η ομολογία

Η 40χρονη Κωνσταντίνα Π. έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα, στο κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν το μεσημέρι και με απόλυτη ψυχραιμία ομολόγησε πως δολοφόνησε τον σύζυγό της.
Η γυναίκα οδήγησε τους αστυνομικούς στο σπίτι της, μια υπόγεια τρώγλη στο Μεταξουργείο, όπου βγήκαν στο άψυχο κορμί του 38χρονου Γ.Π.
Η μυρωδιά του παραθείου ήταν αισθητή σε όλο το χώρο και δεν άφηνε αμφιβολίες για τον τρόπο με τον οποίο βρήκε τραγικό τέλος ο άνδρας.
Η γυναίκα παραδέχτηκε πως η ιδέα να θέσει τέλος, με κάθε κόστος, στο μαρτύριο που ζούσε εξαιτίας του συζύγου της τριγύριζε πολύ καιρό στο μυαλό της.
Η ζωή της ήταν πλέον αφόρητη, είπε. Είχε ανεχτεί τα πάντα για χάρη του γιου τους ο οποίος, όμως, πλέον ήταν 17 ετών. Έτσι, εκείνο το πρωινό του Φεβρουαρίου, του 1964, έφτιαξε δύο γαλατόπιτες, τη μία για την ίδια και τον γιο της και μια δεύτερη, μικρότερη, για τον σύζυγό της στην οποία έβαλε παραθείο.
Όπως περιέγραψε, όταν ο άνδρας ξύπνησε του πρόσφερε την γαλατόπιτα μαζί με τον καφέ του. Εκείνος μόλις έφαγε τις πρώτες μπουκιές από την δηλητηριασμένη γαλατόπιτα διαμαρτυρήθηκε ότι είχε πικρή γεύση αλλά ήταν ήδη αργά. Λίγα λεπτά αργότερα διπλώθηκε στα δύο από τους φρικτούς πόνους που ένιωσε στην κοιλιά του και στη συνέχεια κατέρρευσε. Η Κωνσταντίνα περίμενε να περάσουν δυο ολόκληρες ώρες, ώστε να βεβαιωθεί ότι ο σύζυγός της ήταν νεκρός και στη συνέχεια πήρε το δρόμο για το αστυνομικό τμήμα, όπου και παραδόθηκε.
Η Κωνσταντίνα αφηγήθηκε στους αστυνομικούς τα 20 χρόνια που έζησε μαζί με το σύζυγο της τον οποίο ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε στην Ανδραβίδα. Ο Γ.Π. ήταν ο μοναχογιός μιας πολύ πλούσιας οικογένειας της περιοχής αλλά, μετά το θάνατο του πατέρα του, δεν άργησε να κατασπαταλήσει την οικογενειακή περιουσία και να έρθει στην Αθήνα. Όπως είπε η 40χρονη, ο σύζυγός της είχε πολλά πάθη. Ναρκωτικά, χαρτιά, γυναίκες ήταν μερικά από αυτά. Μάλιστα, 5 χρόνια νωρίτερα, η 40χρονη είχε ανακαλύψει πως ο σύζυγος της είχε αποκτήσει και ένα ακόμη γιο με μια νεότερη γυναίκα με την οποία διατηρούσε παράλληλη σχέση. Η Κωνσταντίνα του είχε ζητήσει πολλές φορές να φύγει από το σπίτι αλλά εκείνος μπαινόβγαινε όποτε ήθελε και δεν ήταν λίγες οι φορές που την έσπαγε στο ξύλο για να της πάρει τα λιγοστά χρήματα, που κέρδιζε από τη δουλειά της, για να συντηρεί τις δυο ερωμένες του.
Η 40χρονη δήλωσε στους αστυνομικούς πως δεν μετάνιωσε ούτε για μια στιγμή για το έγκλημα το οποίο διέπραξε. Στο πλευρό της και ο 17χρονος γιος της ο οποίος είπε πως η μητέρα του ζούσε μια μαρτυρική ζωή και «δικαίως έπραξε αυτό που έπραξε».
Το ίδιο είπαν και όλοι οι μάρτυρες οι οποίοι, τον Ιούνιο του 1964, κατέθεσαν στο κακουργιοδικείο της Αθήνας όπου κλήθηκε ο γυναίκα να δώσει εξηγήσεις κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Οι μάρτυρες αναφέρθηκαν στην βάναυση συμπεριφορά που είχε επιδείξει το θύμα σε βάρος της κατηγορούμενης. Όπως είπαν, την χτυπούσε μέχρι να πέσει αναίσθητη και μιας και ο ίδιος δεν εργαζόταν, της έπαιρνε όλα τα χρήματα για να παίζει χαρτιά και να συντηρεί τις ερωμένες του.
Η κατηγορούμενη στην απολογία της περιέγραψε το δράμα που ζούσε και τον αγώνα που έκανε για να καταφέρει να απεγκλωβιστεί από το σύζυγό της, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρει. Για εκείνη, όπως είπε, ήταν μονόδρομος η απόφασή της να θέσει τέλος στη ζωή του.
Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του ζήτησε η κατηγορούμενη  να κηρυχθεί ένοχη για την δολοφονία του συζύγου της με το ελαφρυντικό, όμως, του πρότερου έντιμου βίου.
Τελικά, το δικαστήριο αναγνώρισε στην 40χρονη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, καθώς και ότι εκείνη δεν οδηγήθηκε στην πράξη της από ταπεινά ελατήρια αλλά λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του συζύγου της και την καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών.

Νέο στεγνωτήριο με υπερήχους στεγνώνει τα ρούχα στον μισό χρόνο !!!

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα στεγνωτήριο που χρησιμοποιεί υπερήχους υψηλής συχνότητας αντί για θερμότητα και το οποίο στεγνώνει τα ρούχα στο μισό χρόνο σε σχέση με τα παραδοσιακά μηχανήματα.

Το νέας τεχνολογίας στεγνωτήριο χρησιμοποιεί επίσης 70% λιγότερη ενέργεια, συνεπώς είναι πιο οικονομικό. Αποτελεί δημιούργημα επιστημόνων του Εθνικού Εργαστηρίου Oak Ridge (ORNL) του Τενεσί και της εταιρείας General Electric, σύμφωνα με το BBC.
Ο κάδος του μηχανήματος φέρει εσωτερική επένδυση που μετατρέπει τα ηλεκτρικά σήματα σε δονήσεις υπερήχων, οι οποίες απομακρύνουν το νερό από τα ρούχα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, που υποστήριξε την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας, τα παραδοσιακά στεγνωτήρια χρειάζονται κατά μέσο όρο 50 λεπτά, ενώ το νέο μηχάνημα στεγνώνει την ίδια ποσότητα ρούχων σε περίπου 20 λεπτά.
Η υπάρχουσα τεχνολογία στεγνώματος -η εξάτμιση του νερού των ρούχων με τη βοήθεια της θερμότητας- δεν έχει βασικά αλλάξει εδώ και αρκετές δεκαετίες.
Πέραν της εξοικονόμησης χρόνου και χρημάτων, η νέα τεχνολογία αφήνει και πολύ λιγότερα χνούδια, κάτι που συμβαίνει στα συμβατικά στεγνωτήρια, καθώς μικροσκοπικές ίνες των υφασμάτων αποσπώνται από τα ρούχα εξαιτίας του καυτού ρεύματος του αέρα. Η θερμότητα αυτή μπορεί επίσης να ξεθωριάσει τα ρούχα με το πέρασμα του χρόνου.

Απίστευτο: Μήπως γνωρίζετε από πού κατάγεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν;

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ένα μυστήριο σχεδόν από τη στιγμή της εκλογής του. Φάνηκε να είναι ένας άνθρωπος χωρίς παρελθόν, ενέπνευσε με το σύμβολο της νέας εποχής, αλλά στερούταν ιστορικές ρίζες.
Η έρευνα, που διεξήχθη από τους δημοσιογράφους της ρωσικής πόλης Tver, έκανε αίσθηση. Όπως έγινε γνωστό, οι γονείς του Ρώσου προέδρου προήλθαν από την περιοχή Kalininsky της περιοχής Tver.
Το οικογενειακό δέντρο του προέδρου δεν έχει εντοπιστεί μετά από τον παππού του Πούτιν, Σπυρίδων Πούτιν, ο οποίος έφυγε από το Tver για την Αγία Πετρούπολη σε ηλικία 15 ετών. Ήταν ένας σοβαρός και ειλικρινής άνθρωπος και εργαζόταν ως μάγειρας σε πολυτελή εστιατόρια της Αγίας Πετρούπολης πριν την επανάσταση του 1917. Όπως αναφέρουν τα ευρήματα της έρευνας, ο Σπυρίδων Πούτιν είχε προσκληθεί για να μαγειρέψει για τον Λένιν. Όταν ο Λένιν πέθανε, άρχισε να εργάζεται σε ένα από τα εξοχικά σπίτια του Στάλιν.
Ο παππούς του Πούτιν κατάφερε να επιβιώσει από την φρικτή περίοδο της σοβιετικής ιστορίας. Όταν συνταξιοδοτήθηκε, ζούσε και μαγείρευε σε ένα στρατόπεδο του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν λέει για τον παππού του ότι ήταν ένας άνθρωπος, που του άρεσε να είναι σιωπηλός τον περισσότερο καιρό.
Οι δημοσιογράφοι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την προέλευση του επωνύμου «Πούτιν». Ο παγκόσμιος ιστός ξέρει μόνο έναν Πούτιν, τον Vladimir Vladimirovich. Έτσι, η έρευνα μέσω μηχανών αναζήτησης δεν οφελεί. Κανένας ιστορικός, κανάνα βιβλίο δεν αναφέρει τίποτα σχετικό με το όνομα του Πούτιν, ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες άλλα ονόματα.
Από την άλλη πλευρά, αποκαλύφθηκε πρόσφατα ένα εκπληκτικό γεγονός.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μοιάζει με τον πρίγκιπα Mikhail Tverskoy. Και οι δύο δεν είναι ψηλοί, έχουν ίδια χρώματα και παρόμοιες μύτες. Είναι ο Πούτιν απόγονος του πρίγκιπα του Tver; Αυτή η υπόθεση γίνεται όλο και πιο πολύ πραγματικότητα. Το όνομα του Πούτιν δεν αναφέρεται ανάμεσα στα ρωσικά ονόματα. Αυτό σημαίνει ότι το όνομα είναι τεχνητής προέλευσης.
Αυτό το όνομα εμφανίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα και, αρχικά, προήλθε από τη φυλή των Putins στην περιοχή Tver. Νόθοι απόγονοι ευγενών οικογενειών είχαν συχνά κομμένα ονόματα. Για παράδειγμα, o Ρώσος συγγραφέας Pnin ήταν νόθος γιος του Στρατάρχη Ρέπνιν. Υπήρχαν πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως Betskoy αντί Trubetskoy, Gribov αντί Griboyedov.
To οικογενειακό βιβλίο των αρχόντων της περιοχής Tver αναφέρει το όνομα Putyanin σε μια φυλή Ρώσων πριγκίπων. Αυτή η φυλή έδωσε πολλούς εξαίρετους στρατιωτικούς ηγέτες στη Ρωσία, καθώς και καλλιτέχνες, πολιτικούς και ιερείς. Αυτή είναι μια από τις παλαιότερες φυλές στην ιστορία της Ρωσίας, όπως αναφέρει το pentapostagma.
Αν ο Πρόεδρος Πούτιν είναι απόγονος της γενιάς Putyatins, αυτό σημαίνει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει σχέση με όλες τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης!…

ΔΕΙΤΕ - Πανέξυπνα κόλπα που σας κάνουν πιο εύκολη τη ζωή!

Οι συμβουλές σχετικά με τα θέματα της καθημερινής ζωής είναι σχεδόν πάντα χρήσιμες.
 Οι άνθρωποι αποκτούν εμπειρία κάνοντας απλά και πιο σύνθετα πράγματα, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτουν τρόπους ώστε να κάνουν ευκολότερη τη ζωή τους.
Παρακάτω θα μάθετε κάποια έξυπνα κόλπα που σίγουρα θα κάνουν τα καθημερινά πράγματα που σας χαλούν τη διάθεση, να μην σας επηρεάζουν πια.


Κάνοντας το κρέας ακόμη πιο νόστιμο

Μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα γίνονται με κιμά. Αν τον μαρινάρετε και τον τοποθετήσετε στο ψυγείο, θα διαπιστώσετε πως είναι ακόμη νοστιμότερος.
Απαλλαγείτε από τον πονόλαιμο

Αν πιείτε ζεστό γάλα με κάρδαμο, κάθε φλεγμονή και πονόλαιμος θα εξαφανιστεί γρηγορότερα.
Ξεκινήστε εύκολα μια φωτιά

Αν χρειαστεί να ανάψετε γρήγορα φωτιά, να θυμάστε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πατατάκια. Καίγονται καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο ελαφρύτερο ρευστό και λειτουργούν ακόμη κι αν τα ξύλα είναι υγρά.
Ηρεμήστε γρήγορα τον εαυτό σας

Αν χρειαστεί να ηρεμήσετε γρήγορα, πιέστε με τον αντίχειρα, το σημείο ανάμεσα στη μύτη και τα χείλη σας, για 3 δευτερόλεπτα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει ακόμη κι αν πιστεύετε πως πάθατε νευρικό κλονισμό, όπως αναφέρει το taz.
Βράστε γρηγορότερα τις πατάτες

Οι πατάτες θα βράσουν πιο γρήγορα αν προσθέσετε λίγο βούτυρο στην κατσαρόλα.
Ελέγξτε πόσο φρέσκο είναι ένα αβγό

Αν τοποθετήσετε μέσα σε κρύο νερό ένα αβγό και βυθιστεί εντελώς, τότε είναι φρέσκο. Όσα δεν είναι τόσο φρέσκα, θα επιπλεύσουν στην επιφάνεια.
Προστατέψτε το κινητό σας

Η οθόνη του κινητού μπορεί να γδαρθεί πολύ εύκολα αν δεν έχετε την προστατευτική μεμβράνη. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα πανί και τρίψτε προσεκτικά τις γρατσουνιές. Αφαιρέστε την υπόλοιπη οδοντόκρεμα και αφήστε την οθόνη ξηρή.

ΒΙΝΤΕΟ - Απελευθέρωσε ταυτόχρονα 285 φίδια στην άγρια φύση και... δείτε τι συνέβη

Εάν τρέφεται φόβο για τα φίδια τότε προσπεράστε το συγκεκριμένο θέμα γιατί ο πρωταγωνιστής του βίντεο απελευθερώνει ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 285 ταυτόχρονα.
Ένας άνδρας από την πόλη Bhopal της Ινδίας αποφάσισε να σώσει και να απελευθερώσει 285 φίδια στη φύση αδειάζοντας έναν τεράστιο σάκο που ήταν γεμάτος από ερπετά.

Δείτε το βίντεο:

ΦΩΤΟ - ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΜΙΣ ΙΤΑΛΙΑ! Ο σύντροφός της έριξε οξύ – Το νέο της πρόσωπο

Δείχνει το κατεστραμμένο από το οξύ πρόσωπό της, έπειτα από παράκληση του παρουσιαστή Μαουρίτσιο Κονστάντσο.

Η Τζέσικα Νοτάρο, πρώην φιναλίστ στα καλλιστεία για Μις Ιταλία, παλεύει στα 28 της χρόνια μετά τη σοκαριστική επίθεση με οξύ, από τον σύντροφό της.
«Το πρόσωπό μου έχει καεί αλλά οι εκφράσεις υπάρχουν ακόμα» λέει όταν απομακρύνει τη μάσκαπου καλύπτει μόνιμα το πρόσωπό της.
Έπειτα από δύο μήνες «εγκλεισμού» της στο νοσοκομείο, η Νοτάρο μιλά για τις στιγμές που έβλεπε τους φίλους της μέσα από τζάμι. «Η μητέρα μου έπρεπε να αποστειρωθεί πριν μπει στο δωμάτιο» λέει συγκινημένη.
Πλέον φορά μάσκα και χρειάζεται να περιμένει τουλάχιστον ένα χρόνο πριν υποβληθεί σε εγχείρηση για να αποκαταστήσει τις πληγές της.


Από την άλλη, ο πρώην σύντροφός της, Χόρχε Ταβάρες, η δίκη του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα, αρνείται ότι είναι αυτός που της έριξε οξύ.
Η Ιταλίδα πρώην καλλονή μίλησε για πρώτη φορά στην τηλεόραση και αφαίρεσε τη μάσκα. «Θέλω να δείτε τι μου έκανε. Αυτό δεν είναι αγάπη» λέει.
«Ενώ το οξύ μου έτρωγε το πρόσωπο, ήμουν στα γόνατα και προσευχόμουν στο Θεό. Πάρε την ομορφιά μου αλλά μη με αφήσεις τυφλή» παρακαλούσε.
Η Νοτάρο, που ήθελε να γίνει τραγουδίστρια, γνώρισε τον σύντροφό της πριν από 3 χρόνια ενώ δούλευαν μαζί σε ένα θαλάσσιο πάρκο δελφινιών στην πόλη Ρίμινι. Όλα ήταν υπέροχα μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να του πει ότι θέλει να χωρίσουν, τον περασμένο Αύγουστο. Τότε άρχισε να την ακολουθεί.
«Με το που χωρίσαμε φρίκαρε. Ξαφνικά έγινε αφόρητα ζηλιάρης. Γνώριζε το πρόγραμμα της δουλειάς μου και παρακολουθούσε τις κινήσεις μου. Αν αργούσα δύο λεπτά γυρνώντας από τη δουλειά, μου έστελνε μήνυμα: Τι κάνεις; Γιατί είσαι ακόμα εκεί; Με ποιόν είσαι;»
Πλέον η Νοτάρο ξοδεύει περίπου 720 ευρώ το μήνα σε φάρμακα ενώ κάθε μισή ώρα πρέπει να βάζει στα μάτια της σταγόνες.






ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ:ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΜΟΝ. ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.

Όπως μας πληροφορεί ο Δοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος στην προσωπική του σελίδα στο F.b

Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά ο σχεδιασμός της νέας μονάδας χημειοθεραπείας όπως σας έχουμε προαναγγείλει. 
Η συμβολή που θα έχει η παροχή των υπηρεσιών της στην Μεσσηνία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Πελ/σου θεωρείται σημαντικότατη. 
Παρακάτω παίρνεται μια μικρή γεύση για το πως θα διαμορφωθούν τον επόμενο μήνα οι υπάρχοντες χώροι. Μέχρι στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα σας παρουσιάσουμε ολοκληρωμένα το σύνολο των φωτορεαλιστικών σχεδίων.

ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΌΛΑ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ! ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΌΛΑ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ!!!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου