20.5.17

Η «επίθεση» του Καμμένου στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, τα ρουσφέτια και η συνέπεια των λόγων

του Λάμπρου Τζούμη 
Υποστρατήγου Ε.Α

Πριν μερικές μέρες ο ΥΕΘΑ παραχώρησε εκτενή τηλεοπτική συνέντευξη κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.). Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η λεκτική επίθεση που έκανε στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας τον οποίο ουσιαστικά κατονόμασε ως το βασικό υπεύθυνοτης ύπαρξης «ρουσφετιού» στις Ε.Δ. 
Ο υπουργός αναφερόμενος στα στρατόπεδα ανά την επικράτεια και σε πιέσεις τοπικών παραγόντων,ανέφερε ότι ο ιεράρχης του «επιτίθεται συνεχώς διότι τα τετράδια με τα ρουσφέτια που του έστελνε δεν τα ικανοποιεί».
Σε διευκρίνιση που ζήτησε ο δημοσιογράφος, ο Πάνος Καμμένος είπε: «Έστελνε ολόκληρα τετράδια, οι άλλοι το κατάλαβαν, αλλά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας θέλει να έχει 3 στρατόπεδα και ένα βιβλίο ρουσφέτι, αυτό δεν γίνεται». Δεν μας είπε βέβαια ο ΥΕΘΑ ποιοι είναι αυτοί οι περίφημοι «άλλοι» και γιατί δεν αναφέρθηκε ονομαστικά και σ΄αυτούς.
Όπως είναι εύλογα κατανοητό ο Σεβασμιότατος, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά, παρά το γεγονός ότι κατάγομαι από το νομό Μεσσηνίας, υπήρξε θύμα  «παράπλευρης απώλειας».
Δηλαδή της «εμμονής» του ΥΕΘΑ απέναντι στο νομό Μεσσηνίας, λόγω Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο αναφέρθηκε κατ΄ επανάληψη στη συνέντευξήτου.
Αφού λοιπόν ο ΥΕΘΑ«κατατρόπωσε» τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, στη μάχη του απέναντι στο ρουσφέτι, ας δούμε τι έκανε ο ίδιος για το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Άμυνας.

Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του σε επίσκεψη στον Έβροστις 07 Φεβ. 2015, έκανε δηλώσεις στις οποίες δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Μεσσηνία καιξεκίνησε τον πόλεμο απέναντι στο ρουσφέτι. Είπε: «Οι μονάδες  στον Έβρο, στην παραμεθόριο και στα νησιά θα έχουν πληρότητα 100% τουλάχιστον.
 Δεν πρόκειται να συνεχιστεί το φαινόμενο να βλέπουμε 400% πληρότητα της μονάδας στην Καλαμάτα και 30% στην παραμεθόριο». Τόνισε επίσης ότι τα «ρουσφέτια» θα έχουν χαρακτήρα μόνο καθαρά κοινωνικό-εκεί που έχουν ανάγκη τα παιδιά των ανέργων των θυμάτων της κρίσης-και όχι πολιτικό.Κανείς δεν μπορεί να είναι αντίθετος σε όλα αυτά, αλλά τι έκανε στην πραγματικότητα : Τον Ιούνιο του 2016 προώθησε και ψηφίστηκε ο ν. 4361/16 «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις»Σύμφωνα με το άρθρο 6 του νομοσχεδίου ένας μεγάλος αριθμός οπλιτών εξαιρείται του συστήματος μοριοδότησης λόγω κοινωνικών προβλημάτων (οικονομικοί, υγείας, κ.λπ). Γίνεται δε αναλυτική καταγραφή των κατηγοριών αυτών. Στο ίδιο άρθρο σε επόμενη παράγραφο αναγράφεται: «Για υπηρεσιακούς λόγους και για λόγους, που επιβάλλει η ανάγκη κοινωνικής προσφοράς των Ε.Δ., δύναται να εξαιρείται ποσοστό οπλιτών, έως το 2% του συνολικού αριθμού των καταταγέντων σε κάθε ΕΣΣΟ ανά Κλάδο των Ε.Δ.». Αφού δηλαδή προηγουμένως έχει αναδειχτεί η σημασία των οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων ενώ ταυτόχρονα έχει προβλεφθεί η εξαίρεση αρκετών κατηγοριών οπλιτών λόγω σοβαρών προβλημάτων, έρχεται και το 2% το οποίο θα εξαιρείται επίσης της μοριοδότησης.  Θα είχε ενδιαφέρον να εξηγήσει ο ΥΕΘΑ για ποιο λόγο εξαιρείται το ποσοστό αυτό, ποια είναι τα κριτήρια και ποιος τα καθορίζει; Από την ώρα που έσκισε τα τετράδια με τα ρουσφέτια και οι «άλλοι» κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με έναν αποφασιστικό ΥΕΘΑ που δεν σηκώνει πολλά – πολλά, ποιος διαχειρίζεται το ποσοστό αυτό που μπορεί πολύ εύκολα να γίνει 10%, καθώς έχει φροντίσει με το άρθρο 1 του ιδίου νομοσχέδιου το θέμα αυτό να υπογράφεται και να υλοποιείται από τον ίδιο ; Οι μεταθέσεις των οπλιτών είναι άραγε θέμα υψίστης εθνικής σημασίας και απαιτούν την υπογραφή από τον ΥΕΘΑ ; Όπως γίνεται αντιληπτό ο λόγος είναι ο έλεγχος της διαδικασίας και η εξυπηρέτηση αιτημάτων της εκλογικής πελατείας.

Στο σημείο αυτό θεωρώ σκόπιμο να επισημανθεί τι είναι το «ρουσφέτι» και πως ορίζεται. Προέρχεται από την τουρκική Γλώσσα rüsvet που σημαίνει "δωροδοκία" αναφέρεται στην πρακτική της (συχνά αναξιοκρατικής) εύνοιας κάποιων ατόμων εις βάρος άλλων, ενίοτε με σκοπό την εξαγορά υπηρεσιών. Για παράδειγμα, η «πώληση» θέσεων ή ευνοϊκότερης μετάθεσης ή εξυπηρέτησης τοπικών συμφερόντων, κ.λπ, από πολιτικούς, με σκοπό την «αγορά» ψήφων.Αλήθεια οι «φωτογραφικές» διατάξεις που προώθησε ο ΥΕΘΑ με το Ν. 4407/16 και αυτές που έχει σχεδιάσει  με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας που τέθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με τις οποίες του δίνεται το δικαίωμα να προσλαμβάνει αριθμό αξιωματικών ειδικής μονιμότητας, δηλ. Ιπτάμενους Χειριστές Ελικοπτέρων, καθώς και να επαναφέρει κάποιους που έχουν ήδη αποστρατευτεί,  τη στιγμή που ο θεσμός αυτός έχει θεωρηθεί παρωχημένος και οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων καλύπτονται από τις Στρατιωτικές Σχολές θεωρείται ρουσφέτι ή κοινωνικό αίτημα ; 
Στην περίπτωση αυτή δέχεται πιέσεις από τους «άλλους» ή το θέμα αυτό το χειρίζονται οι «εμείς;»

Στη συνέντευξή που παραχώρησε ο ΥΕΘΑ  αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της αναδιοργάνωσης και δήλωσε ότι αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος του κλεισίματος στρατοπέδων, γεγονός που όπως ανέφερε θα αποφέρει οικονομικό όφελος για τις Ένοπλες Δυνάμεις περίπου 20.000.000 ευρώ. Όλως τυχαίως το ποσό αυτό είναι ισόποσο με αυτό που απώλεσαν οι Ε.Δ. από ένα μόνο στρατόπεδο,αυτό του «ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ» που «ξεπουλήθηκε» στη Θεσσαλονίκη από τη σύμβαση που υπογράφηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία.Το θέμα της αναδιοργάνωσης είναι εξαιρετικά σοβαρό και πρέπει να προκύψει μετά από μελέτη και διακομματική εθνική συνεννόηση. Να αντιμετωπίζει συγκεντρωτικά θέματα προσωπικού, οργάνωσης, επάνδρωσης, συγκρότησης, δομής διοικήσεως δυνάμεων, διακλαδικότητας, υποστήριξης διοικητικής μέριμνας, πάντα σε συνδυασμό με τις αναγκαίες μειώσεις στους προϋπολογισμούς των Γενικών Επιτελείων. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν αντιμετωπίζεται με διάθεση εξυπηρέτησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και με σκεπτικό αντιπαράθεσης προσωπικών διαφορών.

Ο ΥΕΘΑ στο παρελθόν με δηλώσεις του είχε αναφερθεί στο θέμα της αναδιοργάνωσης και δεν παρέλειψε και πάλι να αναφερθεί στην «αγαπημένη» του Μεσσηνία. Στις 2 Ιουν 2016 στη Βουλή, σημείωσε: «Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά»,  ενώ τόνισε πως «δεν χρειάζεται να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα».Είναι σημαντικό να θυμάται ο καθένας και κυρίως όταν ασχολείται με την πολιτική ότι η συνέπεια είναι σεβασμός στον ίδιο τον εαυτό του και στις αρχές του. Ας θυμηθούμε τι δήλωνε ο ΥΕΘΑ τον Μάρτιο του 2015, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα για την επέτειο της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού.  Είχε δηλώσει λοιπόν : «Ο κ. Δήμαρχος ανησυχούσε σε σχέση με τη μονάδα του Στρατού. Η μονάδα του Στρατού θα παραμείνει στο στρατόπεδο, με τις απαιτούμενες δυνάμεις, οι οποίες χρειάζονται για τη λειτουργία του». Στις εξαγγελίες του ο ΥΕΘΑ για το κλείσιμο στρατοπέδων στις 2 Ιουν 16, είχε επικαλεστεί ότι αυτό θα αποτελέσει δημοσιονομικό ισοδύναμο για τη διάσωση των ειδικών μισθολογίων.Μετά την υπογραφή του 4ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το νέο ειδικό μισθολόγιο που πρόκειται να εφαρμοσθεί για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, φαίνεται ότι τα ισοδύναμα πήγαν «περίπατο». 
Αν ανατρέξουμε δε στις δημόσιες δεσμεύσεις και δηλώσεις του ΥΕΘΑ περί άμεσης απόδοσης του υπολοίπου 50% της απόφασης του ΣΤΕ, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι και αυτές ήταν «αέρας κοπανιστός». Τελειώνοντας και με αφορμή την επίθεση του ΥΕΘΑ στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας νομίζω ότι οι κατέχοντες δημόσια αξιώματα οφείλουν, πρώτιστα, να σέβονται και να προστατεύουν τους θεσμούς της πολιτείας, αλλά και τους ίδιους τους θεσμούς που εκπροσωπούν.

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: »Τελικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν νεκροταφεία ή αποτεφρωτήρια;»

Είναι ένα ερώτημα το οποίο δημιουργείται εύλογα σε κάθε έναν ο οποίος πληροφορείται ότι 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο και στους συναρμόδιους υπουργούς σχετικά με τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική, προφασιζόμενοι κυρίως λόγους οικονομικούς και κοινωνικούς, όταν πριν 40 ημέρες κάποιοι άλλοι βουλευτές, του ίδιου κομματικού χώρου, στο ίδιο ελληνικό κοινοβούλιο υποστηρίζοντας την καύση των νεκρών διεκήρυτταν ότι η οποιαδήποτε αντίδραση στην καύση των νεκρών είναι σκοταδισμός και προσπαθούσαν, με αρκετό λυρισμό, έντονο συναισθηματισμό, με δάκρυα και σπαραγμό ψυχής και με λαϊκίστικες εκφράσεις, να επιβάλλουν νομοθετικά την καύση των νεκρών και να αμαυρώσουν κάθε θρησκευτική ή εκκλησιαστική παράδοση στην οποία η ταφή των νεκρών είναι απόρροια της πίστης τους και του σεβασμού προς το ανθρώπινο σώμα.
Δηλώνω εκ προοιμίου ότι με το ερώτημα μου αυτό δεν αντιδρώ, ούτε είμαι αντίθετος στη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου ή προσδιορισμού τομέων μουσουλμανικών χώρων ταφής σε άλλα νεκροταφεία, ως μια έκφραση σεβασμού προς την θρησκευτική ιδιαιτερότητα και διαφορετικότητα και στο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας, δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω την παραπάνω ανακολουθία.
Τη μονομερή δηλαδή έκφραση σεβασμού προς το δικαίωμα ταφής μιας θρησκευτικής παράδοσης, της μουσουλμανικής εν προκειμένω, και τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό μιας άλλης θρησκευτικής παράδοσης, της χριστιανικής και εκκλησιαστικής, ως προς την ταφή των νεκρών, ως σκοταδιστικής και ό,τι με αυτό υπονοείται.
Από μια κυβέρνηση που με την πρότασή της για τη συνταγματική αναθεώρηση προβάλλει τη θρησκευτική ουδετερότητα του Κράτους, θεωρώ ότι δεν επιτρέπεται μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο να ακούγονται τέτοιου σκοταδιστικού και απαξιωτικού τύπου χαρακτηρισμοί , οι οποίοι εκφράζουν μια μονομέρια και μια κατευθυνόμενη στάση, αποδεικνύουσα με αυτό τον τρόπο ότι η κυβέρνηση ή οι βουλευτές του κομματικού σχηματισμού τον οποίο εκπροσωπεί δεν σέβεται de facto ούτε τη θρησκευτική ουδετερότητα, ούτε τη θρησκευτική ελευθερία.
Στώμεν λοιπόν καλώς!!!

ΦΩΤΟ: 192 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ !!!






Eορτάσθηκε όπως κάθε χρόνο, με τη δέουσα λαμπρότητα η επέτειος της Μάχης του Μανιακίου στις Τοπικές Κοινότητες Μανιακίου και Φλεσσιάδος, του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί, όπου τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο  στα Ταμπούρια, στην Τοπική Κοινότητα Φλεσσιάδος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.
Η τελετή συνεχίστηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. της Αναστάσεως του Χριστού, στην Τοπική Κοινότητα Μανιακίου, όπου χοροσταντούντος του Πρωτοσύγγελου π.Γεώργιου εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κου Χρυσοστόμου ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.



Ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Στους πανηγυρικούς της ημέρας ο Καθηγητής Γυμνασίου Γεώργιος Μπαχούμας μίλησε για τησ σημαντικότητα της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, ενώ η Καθηγήτρια του Γυμνασίου Θουρίας, Μαρία Μπαλάσκα, εξιστόρησε τα γεγονότα της Μάχης. Τη σκυτάλη πήραν μαθητές των Δημοτικών σχολείων της περιοχής, οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα. Έπειτα,  το χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, κλείνοντας την εκδήλωση.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη Δημήτρης Κουκούτσης,οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ν.Παπάς και Ιωαννης
Η ηρωική Μάχη πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου του 1825 και έμεινε στην ιστορία, καθιστώντας τον Παπαφλέσσα και τους συμπολεμιστές του ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, που με ανδρεία και αυτοθυσία, πολέμησαν για την ελευθερία του υπόδουλου ελληνισμού, παροτρύνοντας όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν μέχρι τέλους για την ελληνική απελευθέρωση.
Σαχινίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χρονάς εκπροσωπώντας την Περιφέρεια
Πελοποννήσου, ο τέως Υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο τέως Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Λεωνίδας Φιλιππόπουλοςτ α μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος και των Τοπικών Συμβουλίων της περιοχής, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Οικογενειών του Ηρώως, Φλέσσα και Δικαίου, εκπρόσωποι Συλλόγων της Μεσσηνίας των της Πελοποννησίων Αθήνας  και
πλήθος κόσμου.

Δραματικές στιγμές για τη μητέρα! Πάγωσαν όλοι! Τον έψαχναν ενώ ήταν ... 8 χρόνια νεκρός!

Ετάφη ως αγνώστων στοιχείων, τα οστά του κατέληξαν σε χωνευτήριο

Οκτώ ολόκληρα χρόνια οι συγγενείς του τον έψαχναν παντού, ακόμη και στον κόσμο των νεκρών αλλά κανένας  δεν τους άναβε το φως στο σκοτάδι. 
Η τραγωδία είναι διπλή για τους γονείς και τα αδέλφια του 24χρονου Αλέξανδρου Καρασαβίδη από το Μενίδι. 
Η Αγγελική Νικολούλη πληροφορήθηκε στον αέρα της εκπομπής Φως στο Τούνελ, ότι ο αγνοούμενος είναι νεκρός.
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου 20 Μαΐου,  ο αδελφός του πήγε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής  και στις φωτογραφίες  των νεκρών που του υπέδειξαν οι αστυνομικοί, αναγνώρισε  τον αγνοούμενο Αλέξανδρο. Στη συνέχεια πληροφορήθηκε τον χώρο ταφής του ως αγνώστων στοιχείων και ότι υπάρχει δείγμα DNA για ταυτοποίηση.
Την είδηση του θανάτου του διαδέχτηκε η σκληρή αποκάλυψη, ότι δεν έχει μείνει  τίποτα από τον άτυχο νέο,  αφού τα οστά του κατέληξαν με την εκταφή τους, στο χωνευτήριο. Η μητέρα του Αλέξανδρου Βιολέτα Καρασαβίδη, πληροφορήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας την τραγική εξέλιξη στο θρίλερ που την βασάνιζε οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Το δράμα της οικογένειας

Οι συγγενείς σε συνεννόηση με το Φως στο Τούνελ ακολούθησαν τις οδηγίες της ψυχολόγου και κοινωνιολόγου Μανουσίας Κυπραίου, για να πουν στη μάνα την αλήθεια. «Αυτό που ζούμε σήμερα να μην το βιώσει άλλη οικογένεια…» ανέφερε στην εκπομπή συγγενής του άτυχου νέου.
«Ο Αλέξανδρος βρέθηκε νεκρός από την πρώτη μέρα που εξαφανίστηκε στην περιοχή που μένουμε στο Μενίδι και κανείς δεν μας ενημέρωσε. Λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε, είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και τ’ αποτυπώματα του υπήρχαν στον φάκελο του.  Κανείς όμως αστυνομικός δεν μπήκε στον κόπο να κάνει σωστά τη δουλειά του. Να τα ταυτοποιήσει με αυτά του νεκρού. Αν είχε γίνει αυτό, θα γνωρίζαμε πριν από οκτώ χρόνια την αλήθεια και θα μπορούσαμε σαν οικογένεια να τον θάψουμε όπως του άξιζε. Για μας το «χτύπημα»  είναι διπλό, αφού δεν βρήκαμε ούτε ένα κοκαλάκι του».
Η Αγγελική Νικολούλη πληροφορήθηκε την τραγική είδηση κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής Φως στο Τούνελ, το βράδυ της Παρασκευής 19 Μαΐου.
 Η δημοσιογράφος προσπάθησε με ψυχραιμία να διαχειριστεί το γεγονός , καθώς η μητέρα του Αλέξανδρου που ήταν στο στούντιο, αντιλήφθηκε ότι κάτι συμβαίνει. 
Η Αγγελική Νικολούλη την καθησύχασε και συνέχισε να κουβεντιάζει μαζί της για τον αγώνα που έδινε όλα αυτά τα χρόνια να βοηθήσει το παιδί της να ξεφύγει από τον αργό θάνατο.

Το μακάβριο μπέρδεμα

Ο Αλέξανδρος Καρασαβίδης 24 χρόνων, που αντιμετώπιζε πρόβλημα με εξαρτησιογόνες ουσίες, εξαφανίστηκε από το σπίτι του στο Μενίδι και βρέθηκε νεκρός σε πάρκο της περιοχής στις 30 Μαΐου του 2009. Η οικογένεια του πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει, δήλωσε την εξαφάνιση του τρεις μήνες μετά. Ο αξιωματικός υπηρεσίας του Α.Τ. Μενιδίου, δεν έλεγξε τις φωτογραφίες νεκρών που είχαν βρεθεί στην περιοχή του το τελευταίο διάστημα.
Ο Αλέξανδρος κατέληξε στα αζήτητα και τάφηκε στο νεκροταφείο της Νίκαιας. Τρία χρόνια μετά έγινε η εκταφή του και τα οστά του διατηρήθηκαν σε οστεοφυλάκιο για δύο μήνες. Επειδή κανείς δεν τον αναζήτησε, κατέληξαν στο χωνευτήριο. Όλο αυτό το διάστημα η μητέρα του αλλά και μια φίλη του, τον έψαχναν με τη φωτογραφία του σε όλους τους χώρους ακόμη και στα νεκροτομεία.



anikolouli.gr

ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ !!!Σοκ στην Ινδία: 23χρονη έκοψε το πέος του επίδοξου βιαστή της


Σοκ στην Ινδία: 23χρονη έκοψε το πέος του επίδοξου βιαστή της

Μια Ινδή έκοψε το πέος ενός άνδρα, ο οποίος επιχείρησε να τη βιάσει μέσα στο σπίτι της στη νότια Ινδία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η 23χρονη φοιτήτρια Νομικής βρισκόταν αργά χθες το βράδυ στο σπίτι της στην πρωτεύουσα της Κεράλα, την Θιρουβανανταπουράμ, όταν, όπως κατήγγειλε, δέχτηκε επίθεση από τον 54χρονο, ο οποίος είχε πει στην οικογένειά της ότι είναι θρησκευτικός γκουρού.
"Χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι αμυνόμενη και του έκοψε το πέος", δήλωσε τηλεφωνικώς στο AFP ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Σπαρτζάν Κουμάρ.
"Ο άνδρας Χαρί Σουάμι μεταφέρθηκε στο γειτονικό κρατικό νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση", πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Σουάμι νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση έπειτα από επείγουσες επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.
Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο άνδρας την κακοποιούσε σεξουαλικά επί σειρά ετών, σύμφωνα με τον Κουμάρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος ανηλίκου και για βιασμό.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι γονείς του κοριτσιού, που μένουν στο ίδιο σπίτι, δεν γνώριζαν για τις επιθέσεις του Σουάμι.
"Η γυναίκα μας είπε ότι οι γονείς της εμπιστεύονταν τυφλά τον Σουάμι και ότι συνήθιζαν να τον προσκαλούν για να πραγματοποιεί ειδικές τελετές και να μένει στο σπίτι τους, όπου την κακοποιούσε", είπε ο Κουμάρ στο AFP.
Η νεαρή βρίσκεται τώρα υπό αστυνομική προστασία και της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.
Έχουν υπάρξει και άλλα περιστατικά πρόσφατα με σεξουαλικές επιθέσεις στις οποίες εμπλέκονται θρησκευτικοί γκουρού στο ίδιο κρατίδιο.
Δύο καλόγριες και ένας ιερέας, που κατηγορούνται ότι συγκάλυψαν την γέννηση ενός βρέφους από μια έφηβη η οποία φέρεται να βιάστηκε από άλλον ιερέα, συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα στην Κεράλα.
Πέρυσι, ένας ιερέας καταδικάστηκε σε 40 χρόνια ποινή κάθειρξης από δικαστήριο της Κεράλα για τον βιασμό μιας 12χρονης το 2014.

ΒΙΝΤΕΟ - Σείστηκε ο Λευκός Πύργος από τον Πυρρίχιο

Η Ημέρα Μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τιμήθηκε με τον δέοντα τρόπο σε όλη την επικράτεια αλλά και όπου υπάρχει ελληνικό και ποντιακό στοιχείο.
Η Θεσσαλονίκη ήταν στο επίκεντρο με τις συγκεντρώσεις και τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν.
Εντυπωσίασε όμως το χορευτικό που παρουσιάστηκε στον Λευκό Πύργο.
 Ο Πυρρίχιος χορός (Σέρρα) ξεσήκωσε και συγκίνησε όσους βρέθηκαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Με περίσσιο πάθος και υπερηφάνεια, οι χορευτές μετέφεραν όλο το δυναμισμό που εκπέμπει ο χορός και οι συμβολισμοί.
Ο Πυρρίχιος (χορός της φωτιάς) αποτελεί αρχαιοελληνική πολιτισμική κληρονομιά. Οι Έλληνες του Πόντου τον διατήρησαν ζωντανό έως τις μέρες μας και θεωρείται πολεμικός χορός που χορεύεται με όπλα. Οι γρήγορες κινήσεις του σώματος, η σύσφιξη των χορευτών μεταξύ τους, η βίαια στροφή των ποδιών στο δάπεδο, οι συσπάσεις των μυών του σώματος, ο ενθουσιασμός που καταλαμβάνει τους θεατές όταν βλέπουν τους χορευτές, όλα αυτά προσδίδουν αίγλη και πρωτοτυπία στο χορευτικό αυτό σύμπλεγμα.

Πηγή
18575771 222402574922573 925738806 o
18596969 222402564922574 1384809763 o
18618341 222402531589244 613531104 o
18618414 222402541589243 801658409 o

Ο δρόμος γέμισε μέλισσες

Εκτροπή και ανατροπή φορτηγού που μετέφερε μελίσσια σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην επαρχιακή οδό Ναυπλίου-Μυκηνών στο ύψος της διασταύρωσης για Μοναστηράκι.
Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το φορτηγό ανετράπη, με αποτέλεσμα ο οδηγός να τραυματισθεί και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Δεκάδες κυψέλες έσπασαν από την ανατροπή του φορτηγού με αποτελεσμα να  απελευθερώθηκαν χιλιάδες  μέλισσες.
Από νωρίς το πρωί γίνεται επιχείρηση για την συλλογή των διασκορπισμένων κυψελών από μελισσοκόμους με προστατευτικά μέσα.

argolikeseidhseis.gr/

ΦΩΤΟ: Στο κλίμα της εποχής

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! 

Μανάβικο της Πάτρας πουλά… καρύδες Surviror!

Σε αυτή την χώρα… όλα τα βλέπουμε!
Κι επειδή λόγω Survivor έχουν γίνει μόδα και οι καρύδες… ολοένα και αυξάνεται η ζήτησή τους. Υπάρχει μάλιστα και μανάβικο στην Πάτρα που πουλά… καρύδες Survivor! Δεν είναι λίγα ακόμη και τα παιδιά που ζητούν επιτακτικά από τους γονείς τους… να φάνε καρύδα!
 Dete.gr

Βόλος: Φοιτητικό πάρτυ κατέληξε σε ταραχές

Μεθυσμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Βόλου με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ιδιωτικά μέσα τουλάχιστον 8 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα ξημερώματα, μετά από πάρτι στην Πολυτεχνική Σχολή, ενώ δεν έλειψαν και οι συμπλοκές, φοιτητών με άτομα εκτός Πανεπιστημίου.
Το πάρτι ξεκίνησε κατά τις 10μμ με συμμετοχή περίπου 3.000 ατόμων και οι φοιτητές άρχισαν να διακομίζονται στο Νοσοκομείο λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Οι πέντε αποχώρησαν μετά την πλύση στομάχου που τους έγινε και δύο έμειναν για νοσηλεία, όπως μεταδίδει το
magnesianews.gr.
Ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής σχολής δήλωσε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκαν κάποιες συμπλοκές με άτομα που δεν ανήκουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Μάλιστα ένας άνδρας εκτός εαυτού άρχισε να σπάει τζαμαρίες και να επιτίθεται σε φοιτητές που προσπάθησαν να τον απωθήσουν από το χώρο της πολυτεχνικής σχολής.
Ο υπεύθυνος του συνεργείου καθαρισμού που βρέθηκε στο χώρο όπου έγινε το πάρτι, είπε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοι περίμεναν τουλάχιστον για δύο ώρες μέχρι να λήξει η συμπλοκή και να απομακρυνθεί από τον χώρο ο ταραξίας.
Για πρωτόγνωρη κατάσταση έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων του τομέα ΕΚΑΒ Βόλου Κώστας Χατζησταματίου, που τόνισε ότι το ΕΚΑΒ τέθηκε σε επιφυλακή αφού τα ασθενοφόρα κλήθηκαν να μεταφέρουν τα περιστατικά στο νοσοκομείο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Μεσσηνιακός και Παπαφλέσσεια το επόμενο Σάββατο (27/5)

Ο Mεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ διοργανώνει και φέτος τους αγώνες στίβου “Παπαφλέσσεια 2017” το ερχόμενο Σάββατο (27 Μαΐου) στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων που δημοσιεύεται και στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ:

Δικαίωμα Συμμετοχής στους αγώνες έχουν μόνο αθλητές και αθλήτριες που έχουν δελτία αθλητικής ιδιότητας και είναι εγγεγραμμένοι σε συλλόγους στίβου.

Μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές – τριες των κατηγοριών Α-Γ, Ε-Ν και Π-Κ σύμφωνα με την κωδικοποίηση των κατηγοριών του ΣΕΓΑΣ για το έτος 2017.

Οι αθλητές-τριες πρέπει να έχουν μαζί τους τα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας, νόμιμα θεωρημένα από Ιατρό.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών-τριών θα υποβάλλονται το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimitrpoulopoulos@gmail.com με πλήρη στοιχεία του αθλητή-τριας (Ονοματεπώνυμο, Ε.Γ., Αριθμό Μητρώου ΣΕΓΑΣ, Αγώνισμα).
Οι αθλητές-τριες  πρέπει να οριστικοποιούν την συμμετοχή τους με αυτοπρόσωπη παρουσία στην Γραμματεία των αγώνων, 60' πριν την διεξαγωγή του αγωνίσματός τους, με επίδειξη του ατομικού δελτίου αθλητικής ιδιότητας σφραγισμένο από γιατρό όπως ορίζει ο νόμος. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνει δεκτή η συμμέτοχη των αθλητών-τριών στον αγώνα.

Το πρόγραμμα των Παπαφλεσσείων:

17:00 τριπλούν ανδρών
17:30 50μ. μαθητών δημοτικών (προκριματικοί):
18:00 100μ. γυναικών
18:00 ακοντισμός γυναικών
18:00 μήκος ανδρών
18:10 τελετή έναρξης
18:20 100μ. ανδρών
18:30 80μ. παγκορασιδων
18:35 80μ. παμπαιδων
18:45 50μ. μαθητών δημ. σχολ
19:00 ακοντισμός παίδων
19:00 400μ. γυναικών
19:10 400μ. ανδρών
19:20 μήκος γυναικών
19:25 400μ. εμπ. γυναικών
19:35 400μ. εμπ. ανδρών
19:45 100μ. αθλητών με τυφλότητα
19:55 800μ. ανδρών
20:05 200μ. ανδρών
20:15 3000μ. γυναικών
20:25 Παρουσίαση προγράμματος kids athletics από αθλητές τμημάτων υποδομής Μεσσηνιακού Γ.Σ.

ΑΡΓΟΣ : Βιασμός 20χρονης σήμερα μέρα μεσημέρι…!!!

Βιασμό κατήγγειλε σήμερα το μεσημέρι 20χρονη κοπέλα, η οποία μετά τις σχετικές εξετάσεις και αναμένει την ολοκλήρωση της δικογραφίας για να προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης.

Το συμβάν έγινε κατά την διάρκεια λειτουργίας της λαϊκής αγοράς του Άργους.
Η 20χρονη κατήγγειλε ότι οδηγήθηκε από άνδρα ρομά από την λαϊκή σε απέναντι καφενείο με το πρόσχημα ενός έκτακτου γεγονότος και εκεί αφού οδηγήθηκε βιαίως στο πατάρι βιάστηκε από τον άνδρα ρομά.
Να σημειωθεί ότι και οι δύο εμπλεκόμενοι στο συμβάν είναι κάτοικοι Άργους.
Το Τμήμα Ασφαλείας Άργους πραγματοποιεί πλέον τις υπόλοιπες τυπικές διαδικασίες, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το Νοσοκομείο Άργους για να ολοκληρωθεί η δικογραφία και ο ασυνείδητος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑΓΙΑ - Τραγωδία στον Βόλο: Δασκάλα έκανε βουτιά στο κενό από τον 6ο όροφο


Τραγωδία στον Βόλο: Δασκάλα έκανε βουτιά στο κενό από τον 6ο όροφο

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα το πρωί μια 50χρονη δασκάλα, που έπεσε από τον φωταγωγό του 6ου ορόφου πολυκατοικίας, στην συμβολή των οδών Φιλαδελφείας και Κυρίλλου, στη Νέα Ιωνία. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 10 περίπου το πρωί και, σύμφωνα με τις μαρτυρίες περιοίκων, η γυναίκα δεν ήταν ένοικος της συγκεκριμένης πολυκατοικίας, αλλά έμενε στην ίδια γειτονιά.
Επειδή η πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας ήταν κλειστή, η 50χρονη άρχισε να χτυπά τυχαία κουδούνια μέχρι που κάποιος της άνοιξε. Ανέβηκε τότε μέχρι τον 6ο όροφο της πολυκατοικίας όπου υπάρχει φωταγωγός και πήδηξε στο κενό, βρίσκοντας τραγικό και ακαριαίο θάνατο. Για να φθάσει μάλιστα, το παράθυρο του φωταγωγού, πήρε μαζί της ένα καρεκλάκι, πάνω στο οποίο βρέθηκαν τα γυαλιά της.
Ο θόρυβος από την πρόσκρουση της άτυχης γυναίκας στο έδαφος έγινε αντιληπτός από ενοίκους της πολυκατοικίας, οι οποίοι έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει και αντίκρισαν το άψυχο σώμα της γυναίκας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 50χρονη ήταν δασκάλα, παντρεμένη και με δύο μεγάλα παιδιά και μάλιστα περίμενε να γίνει γιαγιά. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι χθες βράδυ επικοινώνησε με φίλη της, στην οποία είπε ότι δεν αισθανόταν καλά ψυχολογικά.
Πηγή: magnesianews.gr

ΦΩΤΟ - Ο χάρτης του πορνό… Οι «πρωταθλητές» και οι «προτιμήσεις» του κοινού

Ο χάρτης του πορνό… Οι «πρωταθλητές» και οι «προτιμήσεις» του κοινού (pics)
Η ανασκόπηση του 2016 από τη γνωστή ιστοσελίδα με ερωτικό περιεχόμενο, Pornhub, δόθηκε στην δημοσιότητα και φυσικά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.


Η χώρα με τα περισσότερα clicks στον ιστότοπο ήταν, ίσως και αναμενόμενα, οι ΗΠΑ, ενώ στην 2η θέση βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία.
1_0
Όσον αφορά το τι έψαξαν περισσότερο οι χρήστες, αυτό ήταν μεταξύ γυναικών.
Το ίδιο προτιμούσαν περισσότερο οι γυναίκες, ενώ η κατηγορία που ήρθε 1η στην προτίμηση των ανδρών ήταν αυτή των «teen», δηλαδή των εφήβων.
Όσον αφορά το ποια πορνοσταρ ήταν η αγαπημένη των χρηστών, στην 1η θέση βρέθηκε η Λίζα Άν, ενώ η Κιμ Καρντάσιαν ήταν στην 3η θέση πίσω και από την Μία Καλίφα.
4
 koolnews

Πρόγραμμα Erasmus για τους έλληνες αγρότες;

Reise von Vertretern griechischer Genossenschaften in Bayern und Südtirol (DW/P. Kouparanis)Εκπρόσωποι ελληνικών συνεταιρισμών επισκέφτηκαν συνεταιριστικούς οργανισμούς στη Βαυαρία και το Νότιο Τιρόλο. 
Εντυπωσιασμένοι από την επίσκεψη οι έλληνες παραγωγοί.
Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου θεωρείται ως ένας από τους πιο επιτυχημένους συνεταιρισμούς στην Ελλάδα. Το τσίπουρό του φτάνει ως την Αυστραλία και την Κίνα. Παρ' ό,τι έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο, ο πρόεδρός του Αγησίλαος Ραψανιώτης είναι βαθιά εντυπωσιασμένος για τον τρόπο που λειτουργούν οι συνεταιρισμοί στη Γερμανία και τη γερμανόφωνη βόρεια Ιταλία. Μάλιστα θα συνιστούσε να καθιερωθούν στο πλαίσιο της ΕΕ προγράμματα ανταλλαγής, «όπως είναι το Erasmus για τους φοιτητές, αλλά για τους αγρότες. Να έρχεται, αν είναι δυνατόν, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας χιλιάδες κόσμος, για να δουν πώς δουλεύουν εδώ και μετά να γυρίσουν πίσω και να το σκέφτονται, για το πώς έχουν πετύχει αυτοί οι άνθρωποι. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόπο, χωρίς γνώση, χωρίς κατάρτιση, αλλά και τίποτα δεν γίνεται χωρίς συνεργατισμό.»
Λειτουργία με κριτήρια αγοράς
Γιώργος Στύλιος, Δέσποινα Βαρούτα, Αγισήλαος Ραψανιώτης
Γιώργος Στύλιος, Δέσποινα Βαρούτα, Αγισήλαος ΡαψανιώτηςΤο ανεπτυγμένο πνεύμα συνεργασίας, από το οποίο διακατέχονται τα μέλη των συνεταιρισμών στο γερμανόφωνο χώρο, δεν ήταν το μόνο που εντυπωσίασε τους εκπροσώπους οκτώ ελληνικών συνεταιρισμών που για μια εβδομάδα επισκέφτηκαν πολυάριθμες συνεταιριστικές οργανώσεις και ιδρύματα στη Βαυαρία και το Νότιο Τιρόλο, μετά από πρόσκληση του πολιτικού ιδρύματος Hanns-Seidel-Stiftung και τις Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Τον νεαρό Γιώργο Βασιλάκο, που εκπροσώπησε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας, προβλημάτισε προπαντός το επίπεδο επαγγελματισμού στη διαχείριση των συνεταιρισμών: «Η νοοτροπία ότι ο αγρότης θα πρέπει να παράγει, να προωθεί και να ασκεί και τη διοίκηση είναι λάθος. Και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξω να “περάσω” πρώτα απ' όλα στους ανθρώπους της γενιάς μου -δεδομένου ότι δέχονται τη γνώση- αλλά και στους μεγαλύτερους, δηλαδή, να ανατεθεί η διοίκηση σε ανθρώπους που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο, έχουν πείρα ετών και μπορούν να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση.»


Ανακοίνωση της ενημέρωσης των ελλήνων συνεταιριστών στην Ένωση Συνεταιρισμών Νοτίου Τιρόλου
Ανακοίνωση της ενημέρωσης των ελλήνων συνεταιριστών στην Ένωση Συνεταιρισμών Νοτίου ΤιρόλουΈνας τέτοιος τεχνοκράτης είναι ο γενικός διευθυντής του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας, Παναγιώτης Σταθακόπουλος, ο οποίος για δύο δεκαετίες εργαζόταν σε πολυεθνικές εταιρίες. Εδώ και μερικά χρόνια διαχειρίζεται την επιχειρηματική δραστηριότητα του συνεταιρισμού στη Νεμέα. Όλο αυτό το διάστημα επιδιώκει να αλλάξει τον προσανατολισμό του συνεταιρισμού ώστε να λειτουργεί πρωτίστως με οικονομικά κριτήρια και κριτήρια αγοράς. Η επίσκεψη στη Βαυαρία και το Νότιο Τιρόλο τον ενθάρρυνε ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση αλλά και του έδειξε «πόσο πίσω είμαστε σε θέματα διαδικασιών, νομοθεσίας και διοικητικής λειτουργίας των συνεταιρισμών στην Ελλάδα. Δεν έχει καμία σχέση το μοντέλο που έχουν εδώ στη Γερμανία περί συνεταιρισμών με το μοντέλο της Ελλάδας. Η διαφορά είναι νύχτα μέρα, δηλαδή, ιδιωτικός τομέας με δημόσιο τομέα. Ανταγωνίζονται τις καλύτερες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.»
Η σημασία του ελέγχου
Χρήστος Γιαννακάκης (αριστερά) και Παναγιώτης Σταθακόπουλος (δεύτερος από αριστερά)
Χρήστος Γιαννακάκης (αριστερά) και Παναγιώτης Σταθακόπουλος (δεύτερος από αριστερά)Η επιτυχής λειτουργία του γερμανικού μοντέλου συνδέεται άμεσα και με μια συνεταιριστική νοοτροπία που έχει καλλιεργηθεί στην πορεία του χρόνου. Αυτή λείπει ακόμη στην Ελλάδα, ήταν η γενική διαπίστωση αυτών που συμμετείχαν στο ταξίδι. Αυτό που θα μπορούσε όμως άμεσα να καθιερωθεί είναι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συνεταιρισμού οπωροκηπευτικών της Βέροιας Venus Growers, Χρήστο Γιαννακάκη, ο έλεγχος των οικονομικών δραστηριοτήτων από ελεγκτές συνεταιριστικών ενώσεων: «Αυτό είναι κάτι που θα θελήσω να το προωθήσω μέσα από τα όργανα στα οποία συμμετέχω - να τροποποιήσουμε την ελληνική νομοθεσία για να καταστεί υποχρεωτικός ένας τέτοιου είδους έλεγχος που να είναι αποτελεσματικός και ουσιαστικός.» Η κατάργηση αυτού του ελέγχου στις αρχές της δεκαετίας του '80 συνέβαλε σημαντικά, κατά τον κ. Γιαννακάκη, στη συρρίκνωση των συνεταιρισμών στην Ελλάδα. Η καθιέρωση ενός ελεγκτικού συστήματος έπεισε και τη Δέσποινα Βαρούτα, αντιπρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς: «Θα πρέπει και εμείς να καθιερώσουμε τους ελέγχους, επειδή κατά αυτόν τον τρόπο θα λειτουργούμε καλύτερα». Πάντως, τις εμπειρίες και εντυπώσεις της από αυτό το ταξίδι η Δ. Βαρούτα θα τις μεταφέρει στην επόμενη γενική συνέλευση, «για να δουν οι παραγωγοί πώς δουλεύει ο κόσμος έξω από την Ελλάδα.»
Εντυπωσιασμένος έμεινε από τη λειτουργία των συνεταιρισμών αλλά και τη μεγάλη σημασία που διαδραματίζουν ως οικονομικοί συντελεστές στη Γερμανία και στο Τιρόλο και ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει μετά το ταξίδι είναι ότι «η πολιτική στην Ελλάδα οφείλει να θεσμοθετήσει ένα σταθερό και ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο που θα έχει μεγάλη διάρκεια.» Διευκρινίζοντας την πρότασή του ο κ. Στύλιος τονίζει πως «όταν λέμε θεσμικό πλαίσιο σημαίνει ότι τα κόμματα θα μείνουν έξω από τους συνεταιρισμούς. Οι συνεταιριστές, οι παραγωγοί θα εργασθούν για δικό τους καλό και για το καλό του συνεταιρισμού τους και για να αυξήσουν την παραγωγή τους. Οι πολιτικοί δεν θα είναι αυτοί που θα ελέγχουν και θα καθοδηγούν τους συνεταιριστές.»

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

Τα… στιγμιαία λάθη πληρώνονται! Πόσα θα πρέπει να δώσει ο Πασχάλης Αρβανιτίδης για να κλείσει η υπόθεση

Η υπόθεση της πραγματογνωμοσύνης που έδειξε ως πατέρα εξώγαμου τέκνου τον τραγουδιστή, Πασχάλη Αρβανιτίδη έχει προκαλέσει αλλεπάλληλες δικαστικές διαμάχες την τελευταία δεκαετία.
Η σύζυγός του, Αλίκη έκανε δημόσιες δηλώσεις στα ΜΜΕ, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο τα αποτελέσματα του τεστ πατρότητας που διενήργησε ο δικαστικός πραγματογνώμονας γενετιστής Κωνσταντίνος Πάγκαλος.
Η δημοσιογράφος της εκπομπής «Αλήθειες με την Ζήνα», Ρούλα Κουσκουρή , συνάντησε τον κ. Πάγκαλο και της μίλησε γι’ αυτή τη δικαστική διαμάχη.
«Τα τεστ πατρότητας δεν μπορούν να νοθευτούν. Είναι ανάλυση του bar code του καθενός μας. Ιδιαίτερα στην περίπτωση που είναι θετική η πατρότητα, δηλαδή αποδεικνύεται η πατρότητα για έναν άνθρωπο, δεδομένου ότι όλοι μας έχουμε μόνον ένα πατέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στο τελευταίο επεισόδιο της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του τραγουδιστή και του γενετιστή, ο Πασχάλης καταδικάστηκε για ψευδορκία.
«Για έναν χρόνο των επιθέσεων αυτών μέσω των ΜΜΕ, του ζευγαριού διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν τηλεφωνήματα στα οποία ζητούσαν διευκρινήσεις σχετικά με τον αν έγιναν αδιαφανείς διαδικασίες. Τότε αναγκάστηκα να κάνω την πρώτη μήνυση-αγωγή 2008, ώστε να συνετιστεί η κ. Αρβανιτίδη. Συνολικά, έγιναν 5-6 αγωγές αλλά και 596 μηνύσεις! Όλα ευτυχώς κατέληξαν υπέρ εμού με αρκετούς μήνες τιμωρίας βεβαίως και για τους δυο. Θα πρέπει να σας πω ότι ο τραγουδιστής θα πληρώσει 120.000 ευρώ», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Πάγκαλος.
Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος ζήτησε κάποιες δηλώσεις από το ζευγάρι. Και οι δυο την παρέπεμψαν στον δικηγόρο τους, ο οποίος έστειλε στην εκπομπή μία γραπτή ανακοίνωση.
Η δήλωση της οικογένειας Αρβανιτίδη:
Στις 02/05/2017, εκδικάστηκε μετά από αναβολές το ποινικό σκέλος μιας παλαιότερης εκκρεμότητας του 2010, όταν δηλαδή δεν είχε κριθεί αμετάκλητα το θέμα της πατρότητας του τέκνου.
Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2010 ο Πασχάλης και η Αλίκη Αρβανιτίδη είχαν υποβάλει σε κλίμα έντονης ψυχικής φόρτισης, μία αναφορά προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών διατυπώνοντας αιτιάσεις και παράπονα για την διαδικασία διεξαγωγής της πραγματογνωμοσύνης περί της πατρότητας.
Οι αιτιάσεις αυτές δεν έγιναν δεκτές ως αληθείς και ικανές να οδηγήσουν σε επανάληψη της εξέτασης όπως ζητούσε σε όλα τα αστικά δικαστήρια της πατρότητας η οικογένεια Αρβανιτίδη.
Σε ότι αφορά την επιβληθείσα ποινή της 2ας Μαϊου 2017 σε βάρος του Πασχάλη Αρβανιτίδη αυτή μετετράπη σε χρηματική και θα καταβληθεί όπως επιβάλλεται στο δημόσιο ταμείο. Ασφαλώς η απόφαση είναι σεβαστή και δεσμευτική όπως κάθε δικαστική κρίση Για τη συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει να σημειωθεί: α)υπήρξε αντίθετη εισαγγελική πρόταση για την απόφαση του Πασχάλη Αρβανιτίδη, β)υπήρξε έγγραφη δήλωση της πλευράς Αρβανιτίδη ότι δεν είχε με την αναφορά της το 2010, ως σκοπό να θίξει προσωπικά τον πραγματογνώμονα τον οποίο θεωρούσε και θεωρεί άξιο επιστήμονα κατάλληλο μάλιστα για να διενεργούσε τη ζητούμενη επανεξέταση.
Κατόπιν αυτών, ειδικά στις τρέχουσες γενικότερες συνθήκες η αναμόχλευση των ίδιων θεμάτων με αφορμή παλιές δικαστικές εκκρεμότητες σε οικογενειακής φύσεως υπόθεση δεν πιστεύουμε ότι προσφέρει καλές υπηρεσίες ούτε ωφελεί πραγματικά οιονδήποτε».


star.gr

Αυτή είναι η μυρωδιά που δεν αντέχουν με τίποτα οι κατσαρίδες και τα μυρμήγκια

Πείτε μια και καλή αντίο στους ανεπιθύμητους επισκέπτες με τον πιο φυσικό τρόπο! 
Αν βρείτε μυρμήγκια ή κατσαρίδες,
ψεκάστε το χώρο που συνηθίζουν να κάνουν… πάρτι με χυμό λεμονιού!

Και τα δύο ζωύφια δεν μπορούν να ανεχθούν τη μυρωδιά του χυμού λεμονιού και θα εξαφανιστούν μια και καλή!

77% των Γερμανών κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ

Τα τρία τέταρτα περίπου των πολιτών εννιά χωρών -μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώνουν αντίθετοι με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Bild και διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Οι χώρες στις οποίες διεξήχθη η εν λόγω έρευνα ήταν η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σουηδία και η Ισπανία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, το ερώτημα το οποίο ετέθη στους ερωτηθέντες ήταν κατά πόσον θεωρούν σημαντικό να αποφασιστεί οριστικά ότι η Τουρκία δεν θα γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ.
Το 77% των πολιτών απάντησε ότι το θεωρεί "σημαντικό" ή "πολύ σημαντικό". Ειδικά στη Γερμανία, το ποσοστό ανέρχεται σε 86% και ήταν το υψηλότερο. Ακολουθεί η Ολλανδία με 84%, ενώ το μικρότερο είναι της Ισπανίας με 60%.
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ αναφερόμενος στην δημοσκόπηση δήλωσε στη Bild ότι «οι Ευρωπαίοι αναμένουν από τους πολιτικούς να θέσουν τέρμα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Έπειτα από όλα όσα έχουν συμβεί δεν μπορεί να συνεχίσουμε όπως μέχρι τώρα».

Ποιο είναι το χειρότερο κοινωνικό μέσο για την ψυχική υγεία;

Το Instagram παίρνει τη χειρότερη βαθμολογία ανάμεσα στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το YouTube την καλύτερη, όσον αφορά την επίπτωση που έχουν στην ψυχική υγεία των νέων. 
Το Facebook βρίσκεται κάπου στη μέση.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας έκθεσης της Βασιλικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας, που βασίσθηκε σε μία δειγματοληπτική έρευνα μεταξύ 1.479 νέων ηλικίας 14 έως 24 ετών, σύμφωνα με το BBC.

Η έρευνα ζήτησε από τους νέους να αξιολογήσουν τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για το ποιες έχουν τις πιο αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική κατάστασή τους, προκαλώντας περισσότερο άγχος, κατάθλιψη, μοναξιά, εκφοβισμό, προβλήματα σωματικής εικόνας κ.α.
Περίπου το 90% των νέων -μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα- είναι χρήστες των social media. Η έκθεση προειδοποιεί ότι «τα κοινωνικά μέσα μπορεί να τροφοδοτούν μια κρίση ψυχικής υγείας», παράλληλα όμως αναγνώρισε ότι μπορούν να λειτουργήσουν και με ωφέλιμο τρόπο.

Αξιολογώντας κάθε μέσο δικτύωσης με βάση 14 κριτήρια, οι νέοι ανέδειξαν το YouTube ως αυτό με τη θετικότερη επίπτωση στην ψυχική υγείας τους. Ακολουθεί δεύτερο το Twitter, τρίτο το Facebook, τέταρτο το Snapchat και τελευταίο το Instagram.
Η επικεφαλής της Βασιλικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας Σίρλεϊ Κράμερ επεσήμανε πως «είναι ενδιαφέρον ότι το Instragram και το Snapchat θεωρούνται τα χειρότερα για την ψυχική υγεία και ευεξία, καθώς και οι δύο πλατφόρμες δίνουν μεγάλη έμφαση στην εικόνα, πράγμα που φαίνεται πως ενισχύει τα αισθήματα ανεπάρκειας και άγχους στους νέους».

Προσοχή: Αν δείτε αυτό το μήνυμα στο WhatsApp, σβήστε το αμέσως

Ένα νέο και εξαιρετικά επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό προσβάλλει χιλιάδες χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής μηνυμάτων WhatsApp προκαλώντας νέους πονοκεφάλους στους ειδικούς της ασφάλειας του Διαδικτύου.
Το λογισμικό «καμουφλάρεται» ως μήνυμα του ίδιου του WhatsApp (αν και το όνομα της εφαρμογής είναι γραμμένο στα κυριλλικά: шһатѕарр.com) και υποτίθεται ότι παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να αλλάξει τα χρώματα της εφαρμογής.
Ωστόσο, ακολουθώντας το σύνδεσμο (ο οποίος υποτίθεται ότι οδηγεί στην εφαρμογή) ο χρήστης καλείται να «επαληθεύσει» την ταυτότητά του, μοιράζοντας το σύνδεσμο σε 12 φίλους του στο Διαδίκτυο.
Στη συνέχεια το σάιτ της κυβερνοαπάτης καλεί το χρήστη να εγκαταστήσει μια επέκταση του Chrome που ονομάζεται «BlackWhats», η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από ιό, ο οποίος προσβάλλει τη συσκευή του ίδιου ΚΑΙ των 12 φίλων του.
Μάλιστα, η Google ήδη αφαίρεσε την επέκταση από τον Chrome, ωστόσο, εικάζεται ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει ήδη προσβάλλει χιλιάδες μηχανές στον κόσμο.

Αστυνομικός, τυφλός από έρωτα, επιτέθηκε σε αστυνομικίνα

Την παρακολουθούσε στον δρόμο, δεν συνετιζόταν στις υποδείξεις των συναδέλφων του και τελικά επιτέθηκε σ' αυτήν και τραυμάτισε μέλος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχε σπεύσει να την προστατεύσει

Θόλωσε το μάτι ερωτοχτυπημένου αστυνομικού από το πάθος του για μια ωραία συνάδελφό του όταν εκείνη έδειξε αρνητική συμπεριφορά απέναντί του, με αποτέλεσμα να επιχειρήσει να τη χτυπήσει με το μηχανάκι του αλλά τελικά να πέσει σε μηχανή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσε να τη βοηθήσει, τραυματίζοντας τον οδηγό της.

Ο ερωτευμένος άνδρας της Ελληνικής Αστυνομίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή από τα δικαστήρια του Πειραιά για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα τέλεσης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο αστυνομικός ζήτησε από τον Αρειο Πάγο να μετατραπεί η σε βάρος του κατηγορία από απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε απειλή λόγω εσφαλμένης εκτίμησης των αποδεικτικών μέσων και να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση. Ωστόσο, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν το αίτημά του και επικύρωσαν την ποινή. 

Τον εν λόγω άνδρα της ΕΛ.ΑΣ. οι συνάδελφοί του στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. τον περιφρονούσαν επειδή «είχε συμπεριφορά επαρχιωτόπουλου», όπως έλεγαν.

Η μόνη στο Αστυνομικό Τμήμα που του μιλούσε και του έδινε κάποια σημασία ήταν μια συνάδελφός του. Αυτό ήταν αρκετό για να την ερωτευτεί, αλλά, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε την ψυχική δύναμη να της το εξομολογηθεί, αλλά να παρανομήσει, έχοντας ως αποτέλεσμα να λερώσει το ποινικό μητρώο του.

Ετσι, μετά το τέλος της βάρδιάς του άρχισε να ακολουθεί με το αυτοκίνητό του τον μεγάλο του έρωτα. Η αστυνομικίνα ενημέρωσε για την κατάσταση αυτή τον διοικητή του Α.Τ. όπου υπηρετούσαν. Μάλιστα, ζήτησε να μην μπαίνουν μαζί στην ίδια βάρδια, αλλά το αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό. Κάποιο βράδυ του Νοεμβρίου του 2012, όταν η αστυνομικός σχόλασε και πήγαινε με το αυτοκίνητο σπίτι της, αντιλήφθηκε από το καθρεφτάκι του αυτοκινήτου ένα άγνωστο όχημα να την παρακολουθεί. Αφού κοιτούσε επίμονα για να καταλάβει ποιος ήταν αυτός που την ακολουθούσε, μετά από κάποια χιλιόμετρα διαπίστωσε ότι ήταν ο συνάδελφός της.

Ετσι, αποφάσισε να μην πάει προς το σπίτι της και αμέσως άλλαξε πορεία επιλέγοντας δρόμο που είχε πολλά φώτα. Το ίδιο όμως έκανε και εκείνος. Τότε η αστυνομικός μόλις έφτασε σε σημείο όπου είχε πολλά φώτα, σταμάτησε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου, κατέβηκε και πλησίασε τον συνάδελφό της. Σε έντονο ύφος ζήτησε να μάθει τον λόγο για τον οποίο την ακολουθούσε, χωρίς, ωστόσο, να λάβει καμία απάντηση, καθώς το «επαρχιωτόπουλο» δεν είχε το ψυχικό σθένος να της εξομολογηθεί τον έρωτά του. Εκείνη τότε επέστρεψε στο Ι.Χ. της και κάλεσε το Α.Τ. , όπου υπηρετούσε, με αποτέλεσμα να σπεύσει η Αμεση Δράση και να τη συνοδεύσει μέχρι το σπίτι της. 

Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας επαναλήφθηκε πάλι το ίδιο σκηνικό. Ο συνάδελφός της την ακολούθησε και η αστυνομικός ειδοποίησε ξανά  το Α.Τ., το οποίο έστειλε βοήθεια και όλοι μαζί τελικά οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Μετά από όλα αυτά οι δύο αστυνομικοί πήγαν σε ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ από τον ερωτοχτυπημένο αστυνομικό αφαιρέθηκε το υπηρεσιακό του όπλο. Σαν να μη συνέβη τίποτα απολύτως, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, φεύγοντας η αστυνομικός από το σπίτι της τον είδε πάλι να την περιμένει, αυτή τη φορά πάνω σε ένα μηχανάκι. Τότε ειδοποίησε το κέντρο της ΔΙ.ΑΣ.

Οταν ο άνδρας της ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκε την ομάδα, ανέβηκε στο μηχανάκι του και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της συναδέλφου του επιχειρώντας να τη χτυπήσει. Ομως δεν την πέτυχε, καθώς εκείνη τραβήχτηκε και απέφυγε το χτύπημα. Αμέσως μετά, εκτός ελέγχου πλέον και μαρσάροντας κατευθύνθηκε προς τη διασταύρωση που υπήρχε σε μικρή σχετικά απόσταση. Εκανε επιτόπου αναστροφή και αφού γκάζωσε πήγε και έπεσε με ταχύτητα πάνω στη μία από τις μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Από τον εμβολισμό τραυματίστηκε στο δεξί πόδι ο ειδικός φρουρός που επέβαινε σε αυτή.

Οδηγούμενος στο δικαστήριο είπε ότι στην προσπάθειά του να σταματήσει πατώντας φρένο έπεσε κατά λάθος πάνω στη μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. Οι δικαστές τού είπαν ότι ο ισχυρισμός του δεν ευσταθεί και αυτό γιατί, ενώ βρισκόταν μακριά από τις μοτοσικλέτες της ΔΙ.ΑΣ., σε απόσταση 40-50 μέτρων, τελικά κινήθηκε προς το μέρος τους με ταχύτητα.

Του επισήμαναν επίσης ότι, έχοντας αποφασίσει να προκαλέσει με πρόθεση επικίνδυνη σωματική βλάβη, προξένησε σε άλλους «σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας τους, κατά τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και κίνδυνο για τη ζωή τους ή βαριά σωματική βλάβη».








protothema

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας θέλουμε να ευχαριστήσουμε το λαό της Πελοποννήσου και όλους τους φίλους  που συμμετείχαν και στήριξαν την 33η Πελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα – Τρίπολη 14 Μαΐου 2017 και τις πολύμορφες εκδηλώσεις των Επιτροπών.
            Ευχαριστούμε τους Αθλητικούς Συλλόγους της πόλης μας για τη συμμετοχή τους στον 1ο αγώνα δρόμου 20 χλμ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ», το Σύλλογο Δρομέων Υγείας, τον Ελληνικό Ορειβατικό  Σύλλογο, το Σύλλογο Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου, το Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, τους δρομείς που έλαβαν μέρος από άλλες περιοχές καθώς και τους αθλητές που πραγματοποίησαν για άλλη μια φορά προς τιμήν του Λαμπράκη ποδηλατική πορεία «Καλαμάτα – Κερασίτσα».
            Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τα παιδιά, τους μαθητές που συμμετείχαν με έργα ζωγραφικής και ποιήματα στην Πανελλαδική Πρωτοβουλία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη «Να σκέφτεσαι τους άλλους». Το Γυμνάσιο Τεγέας που με αντιπροσωπεία μαθητών τίμησε το πατριώτη μας και συγχωριανό τους Γρηγόρη Λαμπράκη στην Κερασίτσα, αλλά και τους μαθητές που προσφέρθηκαν να στηρίξουν τους σταθμούς  για τον εφοδιασμό των  δρομέων με νερά.
            Επίσης ευχαριστούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Τρίπολης, το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης για τη διαφύλαξη των δρόμων, το Μουσικό Σχήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Καλαμάτας, την ΕΛΜΕ Αρκαδίας, όλους τους φίλους που επάνδρωσαν τους σταθμούς κατά μήκος των 20χλμ για την υποστήριξη των αθλητών, τα Μ.Μ.Ε. , το ΚΤΕΛ Αρκαδίας, τα καταστήματα της περιοχής μας καθώς επίσης της Καλαμάτας και  Σπάρτης για τις προσφορές τους.
Καλή     δύναμη     και    σε     νέους    αγώνες
ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ !

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (21-5-17) ΚΑΙ
ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ
ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ
ΑΝΕΜΟΥΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ:

A.ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (21-5-17)
ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ , Η
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ,
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΡΓΑ Η ΕΥΒΟΙΑ.
ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ
ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

B. TH ΔΕΥΤΕΡΑ (22-5-17)
ΜΕΧΡΙ NΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
ΣΤΕΡΕΑ, Η ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ.
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ

"Μπλε Φάλαινα": Πως παγιδεύονται σε παχνίδι τρόμου 50 ημερών

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εφιστά την προσοχή γονιών παιδιών και εκπαιδευτικών  για την εμφάνιση το τελευταίο χρονικό διάστημα επικίνδυνων διαδικτυακών παιχνιδιών. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Σε ένα από τα πλέον επικίνδυνα παιχνίδια με την ονομασία «Μπλε Φάλαινα» διαδικτυακές ομάδες δραστηριοποιούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσελκύουν παιδιά στην εφηβεία εκμεταλλευόμενες τις ιδιαιτερότητες αυτής της ηλικιακής φάσης. Σε καθημερινή βάση ο «διαχειριστής» του παιχνιδιού αναθέτει επικίνδυνες αποστολές στους παίχτες που συμμετέχουν, αποστολές που περιλαμβάνουν από αυτοτραυματισμούς, εγχειρήματα που μπορούν να αποβούν μοιραία για τη ζωή μέχρι και προτροπές για αυτοχειρία. Το «παιχνίδι» διαρκεί 50 μέρες και η εγκατάλειψη του είναι δυνατή αλλά δύσκολη. Αν κάποιος παίχτης ανακοινώσει ότι αποχωρεί, τότε ο «διαχειριστής» αρχίζει τις απειλές προκειμένου να τον εξαναγκάσει να παραμείνει στο παιχνίδι. Αν το κοινωνικό δίκτυο καταφέρει να εντοπίσει και να μπλοκάρει την «ομάδα» των διαχειριστών , η ομάδα επανέρχεται μέσω νέου λογαριασμού. Ονομάζεται "παιχνίδι" γιατί έχει συγκεκριμένους κανόνες και τελετουργικό, αλλά δεν είναι application, δεν μπορεί δηλαδή να το βρει κάποιος μέσω εφαρμογής.
Ιδιαίτερα ενεργές είναι τέτοιες «ομάδες» σε Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν και Κιργισία. Στη Ρωσία μάλιστα οι «ομάδες θανάτου» συνδέονται με 130 αυτοκτονίες παιδιών μέσα σε ένα εξάμηνο ενώ έχει σημάνει συναγερμός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς εικάζεται ότι έχουν εμφανιστεί μεμονωμένα κρούσματα σε ευρωπαϊκές χώρες. Για το λόγο αυτό ο Ευρωπαϊκός οργανισμός INHOPE, μέλος του οποίου είναι η SafeLine πραγματοποίησε αναλυτική ενημέρωση στα μέλη του για το εν λόγω «παιχνίδι».
Στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες υπάρχουν καταγγελίες στην αστυνομία για συγκεκριμένα κρούσματα τα οποία είναι υπό διερεύνηση. Αναφορές και για άλλα κρούσματα αποκαλύπτονται μέσα από δημοσιεύματα μέσων μαζικής ενημέρωσης χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί ή να έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία.
Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας  συστήνει στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κρατούν τις γέφυρες επικοινωνίας με τα παιδιά τους ανοιχτές, να ενδιαφέρονται και να επιβλέπουν διακριτικά τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες και να τα ενημερώσουν για την επικινδυνότητα τέτοιων «παιχνιδιών» προσέχοντας να μην εξάρουν την αυξημένη λόγω ηλικίας περιέργειά τους.
Είναι επίσης πολύ σημαντικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση, να διατηρούμε χαμηλούς τόνους για το συγκεκριμένο θέμα καθώς η περιέργεια των παιδιών μπορεί να επιφέρει πρόσθετα προβλήματα.
Εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία-πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι' αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους:
- Τηλεφωνικά στο 11188
- Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr
- Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
- Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου