3.6.17

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 12η φορά στην Ιστορία της είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.
Με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (20',64') και ένα των Κασεμίρο (61'), Ασένσιο (90') η «Βασίλισσα» νίκησε 4-1 τη Γιουβέντους στο Κάρντιφ και έγινε η πρώτη ομάδα που υπερασπίζεται με επιτυχία το τρόπαιο στα χρονικά του Champions League.
Η «Γιούβε» που είχε ηττηθεί και στον τελικό του 2015 από τη Μπαρτσελόνα, ισοφάρισε -όπως και τότε προσωρινά- με τον Μάντζουκιτς στο 27'.
Οι πρωταθλητές Ιταλίας ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κουαντράδο στο 84'.

ΒΙΝΤΕΟ - "Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ " !!! Τρομακτική καταιγίδα στο Μεξικό θυμίζει σκηνή από την Αποκάλυψη!

Έντρομοι οι κάτοικοι της πόλης Τσιουάουα του Μεξικού ήρθαν αντιμέτωποι την περασμένη Τρίτη με ένα καιρικό φαινόμενο, που όμοιό του δεν είχαν ξαναδεί.

Τα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης το ονόμασαν «η ουρά του διαβόλου» και κάποιοι –γενναίοι- περίοικοι πρόλαβαν να απαθανατίσουν στο κινητό τους τις πρωτόγνωρες εικόνες, που τους θύμισαν σκηνές από χολιγουντιανές ταινίες με θέμα το τέλος του κόσμου.

Μία καταιγίδα σε συνδυασμό με διπλό ανεμοστρόβιλο, είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί μία χοάνη που έμοιαζε πως θα ρουφούσε ό,τι υπήρχε πάνω στη γη.

Η εικόνα είναι πραγματική και κόβει την ανάσα:

Ο βασιλιάς της νύχτας στη φυλακή

O «βασιλιάς της νύχτας» στη Θεσσαλονίκη Μάρκος Καραμπέρης βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, μείωσε μεν την ποινή από τα 11,5 στα 10 έτη χωρίς δε αναστολή.
Ο Καραμπέρης, που είναι ο πιο γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2012 μαζί με συνολικά 71 άτομα, μετά την αποκάλυψη ότι ήταν αρχηγικό μέλος ενός εκ των τεσσάρων κυκλωμάτων που εξάρθρωσε η Αστυνομία. 
Έναν χρόνο μετά, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της τοκογλυφίας και της εκβίασης, αλλά αποφάσισε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και τον άφησε ελεύθερο. Τότε είχε κάνει τον σταυρό του μην μπορώντας να πιστέψει την ανέλπιστη απόφαση! Για την ίδια υπόθεση είχαν καταδικαστεί με ποινές φυλάκισης δύο συνεργάτες του και ένας δημοσιογράφος, ενώ άλλοι 10 φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι κρίθηκαν αθώοι.
Εφιαλτικές στιγμές
Μεταξύ αυτών ήταν δύο τραπεζικά στελέχη, ένας απότακτος αστυνομικός, ένας δικηγόρος και ο άλλοτε επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ... Σύμφωνα με τη δικογραφία, δάνειζε με μηνιαίο επιτόκιο που έφτανε έως και 15%. Οι καταθέσεις που είχαν δώσει θύματα, τόσο του δικού του κυκλώματος όσο και των υπόλοιπων τριών, ήταν ανατριχιαστικές. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι αποκάλυψαν στις διωκτικές Αρχές τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν στα χέρια των μελών τους. Στο «γαϊτανάκι» του τρόμου είχαν εγκλωβιστεί αμέτρητοι πολίτες για περισσότερα από 10 χρόνια.
 «Προσπάθησα με κάθε τρόπο να γλιτώσω, αλλά δυστυχώς έχω καταστραφεί εξαιτίας του Καραμπέρη. Παίρνω ψυχοφάρμακα. Έφτασα στο σημείο της αυτοκτονίας. Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και επίθεση με περίστροφο στο Κορδελιό. Μπράβος του Καραμπέρη θα με εκτελούσε εν ψυχρώ!» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας.
Η αποκαλούμενη και «μαφία του Βορρά» είχε απλώσει τα δίχτυα της σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Το «πελατολόγιό» της περιελάμβανε από διάσημους επιχειρηματίες και ανθρώπους της showbiz έως απλούς οικογενειάρχες και ανέργους οι οποίοι κατέφυγαν στους εξοντωτικούς δανεισμούς των τοκογλύφων προσπαθώντας να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Οι αρχηγοί έδιναν εύκολα τα χρηματικά ποσά που τους ζητούσαν οι απελπισμένοι δανειολήπτες, αφού ήξεραν ότι θα τα πάρουν πίσω με δυσβάσταχτο τόκο ή θα τους ανάγκαζαν να τους παραχωρήσουν τις περιουσίες τους!

ΦΩΤΟ - ΤΑ… ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ: Η ανάρτηση που… έκοψε το Facebook


facebook-257829_960_720

Την ανάρτηση Ελληνίδας τραγουδίστριας και μουσικού για τον Σόιμπλε, κατέβασε το Facebook.

Μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η Αφροδίτη Μάνου, «στόλιζε» τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών γράφοντας ότι είναι «κομπλεξικός, άρρωστος, ακραίος και επικίνδυνος πολιτικός (όπως ο Αδόλφος)».
Η ανάρτηση πριν αφαιρεθεί:
Manou_Soimple

Λίγη ώρα αργότερα, όταν η ανάρτηση κατέβηκε, η Αφροδίτη Μάνου έγραψε:


Καταγραφή1
manou

Κακόγουστη φάρσα σε Πατρινό δικηγόρο

Μία απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε πριν από τρία εικοσιτετράωρα στην Πάτρα , όπου άγνωστοι μέσω μηνυμάτων που έστελναν σε κινητά πληροφορούσαν συγκεκριμένους πελάτες  γνωστού πατρινού ποινικολόγου πως αυτός στη διάρκεια της νύχτας ενεπλάκη σε τροχαίο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Τα κίνητρα των δραστών αυτής της κακόγουστης  φάρσας παραμένουν άγνωστα καθώς και τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτή την ιστορία, καθώς οι αριθμοί μέσω των οποίων έχουν σταλεί τα μηνύματα δεν ανταποκρίνονται σε κάποια πραγματικά νούμερα κινητών.
Ο δικηγόρος ο οποίος παρουσιαζόταν μέσω των μηνυμάτων τα οποία στάλθηκαν σε πελάτες του, να έχει χάσει τη ζωή του σε τροχαίο, είναι από τους σημαντικότερους ποινικολόγους και με πολύ πελατεία, ενώ υπάρχουν υπόνοιες πως η αποστολή του συγκεκριμένου μηνύματος μπορεί να έχει τη  «ρίζα» της σε υπόθεση την οποία διαχειρίζεται ο συγκεκριμένος νομικός  για την οποία  η πλευρά  με την οποία αντιδικεί με τους πελάτες του ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα.
Όπως και να έχει η προσπάθεια διερεύνησης από όσους είχαν λάβει το σχετικό μήνυμα στο κινητό τους, του τι ακριβώς είχε συμβεί τους έφερε αντιμέτωπους με απίστευτες καταστάσεις καθώς με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να ψάχνουν τι ακριβώς είχε συμβεί .
Αρχικά καλούσαν στο δικηγορικό του γραφείο, όπου διστακτικά   ζητούσαν τον δικηγόρο και περίμεναν να ακούσουν από τη γραμματέα του για το μοιραίο, αλλά έκπληκτοι πληροφορούντο πως  αυτός είναι στα δικαστήρια. Σε δεύτερο χρόνο κάποιοι από τους αποδέκτες του νυχτερινού μηνύματος προσπάθησαν να πληροφορηθούν μέσω άλλων γνωστών τους δικηγόρων αν έχουν ακούσει κάποια φήμη ανάλογη με το περιεχόμενο του μηνύματος που είχαν λάβει , για να πληροφορηθούν πως ο συγκεκριμένος δικηγόρος  εκείνη την ώρα δίκαζε στα δικαστήρια της Πάτρας.
Από το dete.gr

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Ετοιμάζουν ομαδικό όργιο με 350 ζευγάρια στον Πειραιά

bar orgia
Στο στόχαστρο της ασφάλειας έχουν μπει τα κλαμπ ανταλλαγής συντρόφων.


Το προηγούμενο Σάββατο αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε γνωστό κλαμπ του Πειραιά, πραγματοποίησαν ελέγχους, κατέσχεσαν αντικείμενα (από μανδύες και προφυλακτικά μέχρι μάσκες και υπολογιστές) που βρήκαν στο κλαμπ, με τους υπευθύνους του μαγαζιού να κατηγορούνται για… διευκόλυνση ακολασίας.
Το μεγάλο θέμα που προέκυψε είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν κάμερες εκτός και εντός του κλαμπ, αναστατώνοντας τους θαμώνες του μαγαζιού, καθώς η αστυνομία δεν διευκρίνισε, αν τα συστήματα χρησιμοποιούνταν για να καταγράφουν τους πελάτες, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Οι υπεύθυνοι του κλαμπ που έγινε το ντου της αστυνομίας μίλησαν στο Πρώτο Θέμα. «Στο μαγαζί μας δεν υπάρχουν κρεβατοκάμαρες, μόνο καναπέδες με κάποιες κουρτίνες για να δίνονται κάποια φιλάκια ή για να μπορείς να πιάσεις τον πισινό της άλλης. Δεν γίνεται ομαδικό σεξ εδώ», είπε ένας εκ των υπευθύνων στην εφημερίδα, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για τους νόμους της Ελλάδας και τις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ.
Οι ίδιοι τόνισαν ότι μέσα στο κατάστημα υπάρχει μόνο…  μια κάμερα στο ταμείο!
Βέβαια, στο site του καταστήματος αναφέρεται ότι διαθέτει 8 δωμάτια, στα οποία προφανώς πηγαίνουν οι πελάτες για να έρθουν πιο κοντά. Σύμφωνα με την εφημερίδα,στο πελατολόγιο του κλαμπ περιλαμβάνονται γνωστοί Αθηναίοι, οι οποίοι θέλουν πίσω από την ανωνυμία της μάσκας να περάσουν απελευθερωμένες στιγμές.
Οι υπεύθυνοι επιβεβαιώνουν την πληροφορία περί επωνύμων πελατών, τονίζοντας πως στο μαγαζί τους καταφθάνουν πολλοί swingers από την Τουρκία. «Στις 27 Ιουνίου έρχονται 350 ζευγάρια από την Αμερική με κρουαζιερόπλοια και θα μείνουν 3 μέρες, με αποτέλεσμα να αφήσουν χρήματα και στον Πειραιά και να τονώσουν την αγορά. Πέρυσι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έρχονταν πάνω από 100 ζευγάρια την εβδομάδα από την Κωνσταντινούπολη και πάρκαραν τις Ferrari απέξω, σε μια περιοχή που είναι ερημιά και  κυκλοφορούν μόνο σκυλιά», είπε ένας από τους υπεύθυνους του επίμαχου κλαμπ! Πρόκειται για μια γλαφυρή περιγραφή που θυμίζει σκηνές από την ταινία «Καλώς ήλθε το δολάριο» με τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα που έκαναν απόβαση στα μαγαζιά της Τρούμπας


star.gr

ΕΞΑΛΛΗ Κύπρια βουλευτής προς Αλέξη Τσίπρα: Μάζεψε τους ανιστόρητους της κυβέρνησής σου!

Έξαλλη έγινε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, με τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την αναγγελθείσα παρουσία του υπ. Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε συνέδριο για τον Γεώργιο Γρίβα, στη Λευκωσία.

Η ανάρτηση της δείχνει την δυσαρέσκεια της με ορισμένες ενέργειες της κυβέρνησης.

Η βουλευτής κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μαζέψει τους αντιστόρητους της κυβέρνησης του ενώ έκανε λόγο για ασέλγεια στην μνήμη των θυμάτων της περιόδου του 1971 -1974.

«Αλέξη Τσίπρα μάζεψε τους ανιστόρητους της κυβέρνησης σου.
Δεν φτάνει που ο δικός μας πρόεδρος Αναστασιάδης στέκεται δίπλα από τον υπαρχηγό της ΕΟΚΑ Β καμαρωτός και κάνει δηλώσεις, αυτό έγινε μόλις πριν 3 μέρες, Τώρα έχουμε τους δικούς σου ανιστόρητους. Είπαμε κλάδο ελαίας αλλά τελικά αυτό είναι ως να ασελγείτε στη μνήμη των θυμάτων της προδοσίας του 1971 – 1974 αλλά και στη μνήμη των δικών σας του 1944. 

Μην αρχίσω να καταγράφω τι έλεγαν στην Ελλάδα για τον Γρίβα και την "Χ" εκτός αν ο Καμμένος δεν γνωρίζει ούτε την ιστορία του Ελληνικού Έθνους».

Περιπέτεια, στο Χελμό, για ζευγάρι Ρώσων

Ολονύχτια επιχείρηση απεγκλωβισμού ζεύγους Ρώσων στήθηκε στο Χελμό.

 Οι δυο αλλοδαποί ηλικίας 44 χρόνων  (ο άνδρας) και 33 χρόνων (η γυναίκα) εγκλωβίστηκαν σε δύσβατη περιοχή  στην περιοχή «Μαυρολίμνη» κοντά στα ύδατα της Στυγός στον Χελμό, αργά το βράδυ.
Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία .Καλαβρύτων για την διάσωσή τους. Στην επιχείρηση πήραν μέρος 6 άνδρες της Πυροσβεστικής Καλαβρύτων με δύο οχήματα. Παράλληλα, είχε ειδοποιηθεί και η 6η ΕΜΑΚ,  αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβει.
Σύμφωνα με το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, το ζεύγος των Ρώσων είναι καλά στην υγεία τους.

Κλέφτης πήδηξε από μπαλκόνι και έπεσε πάνω σε δέντρο

Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο - Ο Γεωργιανός που προσπάθησε να ληστέψει το διαμέρισμα, εντοπίσθηκε με κατάγματα στα πόδια 

Αν δεν το έχεις! 
Προσπάθησε να κλέψει σπίτι, ωστόσο του βγήκε σε κακό, καθώς από θαύμα σώθηκε....

Στην προσπάθεια του να διαφύγει καθώς τον αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης, πήδηξε από το μπαλκόνι και  έπεσε πάνω σε δέντρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα ξημερώματα του Σαββάτου, νεαρός, με την βοήθεια ειδικού μπαστουνιού,  σκαρφάλωσε στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Βιζυηνού στην Αλεξάνδρεια με σκοπό την ληστεία.

Ωστοσο, ο  ιδιοκτήτης τον αντιλήφθηκε και προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Τότε ο δράστης βγήκε  στο μπαλκόνι και πήδηξε στο κενό.

Αρχικά έπεσε σε δέντρο και μετά  σε μια τριανταφυλλιά, τραυματίζοντας σοβαρά τα πόδια του, αλλά κατάφερε με δυσκολία να φτάσει στο όχημα με το οποίο είχε φτάσει στο σημείο.

Ο Γεωργιανός που προσπάθησε να ληστέψει το διαμέρισμα, εντοπίσθηκε με κατάγματα στα πόδια σε νοσοκομείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.
 


Seleo. gr

ΒΙΝΤΕΟ - ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ! Ο αυτοκινητόδρομος των πέντε επιπέδων και οκτώ κατευθύνσεων – Που βρίσκεται

Το διαδίκτυο πήρε «φωτιά» μετά την ολοκλήρωση ενός περίπλοκου οδικού έργου στην Κίνα και  αφού στη θέα του και μόνο προκλήθηκε σύγχυση και μπέρδεμα στους πολίτες.

Πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο στο Τσονγκίνγκ, στη νοτιοδυτική Κίνα, ο οποίος έχει πέντε επίπεδα, οκτώ κατευθύνσεις και συνολικά 15 λωρίδες κυκλοφορίας.
Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2009 και ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαΐου, ωστόσο ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία στις αρχές του επόμενου έτους, αφού εκκρεμεί η κατασκευή ενός τμήματος, με το οποίο θα γίνεται σύνδεση με το αεροδρόμιο της περιοχής.
«Ακόμα και αν κάποιος κάνει λάθος, τότε θα χρειαστεί να διανύσει μόνο ένα χιλιόμετρο ή 500-600 μέτρα για να το διορθώσει και να πάρει τον σωστό δρόμο», δήλωσε ο υπεύθυνος του έργου.
Οι πολίτες πάντως φαίνεται ότι έχουν αντίθετη άποψη, με κάποιος να γράφουν, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι η περιπλοκότητα του αυτοκινητοδρόμου μπορεί να μπερδέψει ακόμα και τα GPS.

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΕΣ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΔΕΣ! Σφηκοφωλιές για λίφτινγκ των… απόκρυφων σημείων


SFIGOFOLIA

Προειδοποίηση αναφορικά με μια παράξενη νέα «μόδα», που θέλει γυναίκες να χρησιμοποιούν αλεσμένες σφηκοφωλιές για να κάνουν «φυσικό λίφτινγκ» στα αιδοία τους, απευθύνουν γυναικολόγοι στη Βρετανία, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη πρακτική που δεν έχει απολύτως κανένα όφελος.
Η παράξενη αυτή «τάση» στην ομορφιά ξεκίνησε όταν κάποια online καταστήματα άρχισαν να πουλάνε φωλιές που δημιουργεί ένα τοπικό είδος σφηκών για να στεγάσει τα αβγά του, ισχυριζόμενα ότι εάν μια γυναίκα τις αλέσει και χρησιμοποιήσει τη σκόνη στο αιδοίο της, θα παρατηρήσει σημαντικά οφέλη από άποψη σύσφιξης, ανόρθωσης αλλά και καθαρισμού.
Μερικές από αυτές τις εταιρείες έφτασαν μάλιστα στο σημείο να διαφημίζουν την σκόνη από σφηκοφωλιά ως «ιδανικό τονωτικό της ευαίσθητης περιοχής για τη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής των γυναικών», προτρέποντας τις αφελείς καταναλώτριες να το εφαρμόσουν για αρκετά λεπτά στον κόλπο και το αιδοίο τους, αγνοώντας το αίσθημα καύσου, το οποίο δείχνει ότι η ουσία «ενεργεί»!
Σύμφωνα με γυναικολόγους που μίλησαν στην εφημερίδα Sun, η αλλόκοτη αυτή πρακτική όχι μόνο δεν ωφελεί την υγεία της ευαίσθητης περιοχής των γυναικών αλλά προκαλεί και ζημιά, αφού ξεραίνει τον κόλπο ευνοώντας την πρόκληση τραυματισμών. Επίσης «σκοτώνει» τα καλά βακτήρια της περιοχής, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για κάθε είδους μολύνσεις και μυκητιάσεις.

ΦΩΤΟ - Πήγαν στο γάμο τους με... καλογυαλισμένο τρακτέρ

Ένας διαφορετικός γάμος πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες στον Ιερό Ναό Παναγίας της Κοτσυφιανής στο Στόμιο Ιεράπετρας. 
Ο γαμπρός, η οικογένεια και οι φίλοι του έφτασαν στην εκκλησία με ένα καλογυαλισμένο τρακτέρ!
Ο γάμος έγινε σε μια από τις ομορφότερες και πιο ιστορικές εκκλησίες της Δυτικής Ιεράπετρας.
Ο 29χρονος αγρότης και χειριστής τρακτέρ Νίκος Λαμπράκης από το Στόμιο, πήγε με ανθοστολισμένο το εργαλείο της δουλειάς του στην εκκλησία, συνοδευόμενος από άλλα δύο ανάλογα στολισμένα τρακτέρ,  κάνοντας έκπληξη στους καλεσμένους του.

Η εκλεκτή της καρδιάς του Μαρία Λελεκάκη, γεωπόνος από τη Γρα Λυγιά, έφθασε μετά από λίγα λεπτά στην πόρτα της εκκλησίας, συνοδευόμενη απο τους γονείς της. Ο γαμπρός που προέρχεται από αγροτική οικογένεια και έχει αγαπήσει τους γεωργικούς ελκυστήρες απο την παιδική του ηλικία, ονειρευόταν από τα εφηβικά του χρόνια, να πάει με το τρακτέρ του στην εκκλησία, όταν θα έφτανε η ώρα να παντρευτεί την αγαπημένη του.

Το νιόπαντρο ζευγάρι μετά το τέλος του μυστηρίου του γάμου, πόζαρε πάνω, μπροστά, και δίπλα στο ομορφοστολισμένο τρακτέρ. Τις ωραίες στιγμές στο ξεκίνημα της καινούργιας τους ζωής, μαζί με το τρακτέρ και τους όρκους αιώνιας αγάπης, κατέγραψε το neakriti.gr.

H δραματική προσπάθεια για έναν 11χρονο που ζυγίζει 190 κιλά να αδυνατίσει

Ένα 11χρονο αγόρι που ζυγίζει 190 κιλά και θεωρείται το πιο παχύσαρκο παιδί του κόσμου, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να σωθεί η ζωή του, αφού πλησίασε στον θάνατο από το υπερβολικό βάρος.

Ο 11χρονος Arya Permana, από το Karawang στη Δυτική Ιάβα της Ινδονησίας, ζυγίζει το ίδιο με έξι αγόρια την ηλικία του και δεν μπορεί να περπατήσει περισσότερο από πέντε λεπτά τη φορά, αφού εξαντλείται.

Μόλις ένα μήνα μετά από μια 5η χειρουργική επέμβαση γαστρικού μανικιού, που τον έκανε τον πιο νεαρό άνθρωπο στον κόσμο που το κάνει αυτό, έχει ήδη χάσει σχεδόν 31 κιλά, περίπου το 1/6 του αρχικού του βάρους.

Οι χειρουργοί στο Νοσοκομείο Omni στην Τζακάρτα αναμένουν να χάσει επιπλέον 100 κιλά μέσα σε 12 μήνες, ως αποτέλεσμα της απομάκρυνσης ενός μεγάλου μέρους του στομάχου του.

Οι γιατροί αρχικά είχαν χαρακτηρίσει την κατάσταση του Arya ως «μία από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις παχυσαρκίας στον κόσμο» και αν η κατάσταση δεν είχε ελεγχθεί, θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία.

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, η οποία μείωσε την όρεξή του, ο 11χρονος ζούσε με καθημερινή διατροφή με τηγανητό κοτόπουλο, ρύζι, ζυμαρικά, παγωτό σοκολάτας και σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε χοληστερόλη.

Μόνο όταν η υγεία του γιου τους έφθασε σε μια σχεδόν κρίσιμη κατάσταση, οι γονείς του αποδέχτηκαν ότι ο γιος τους χρειαζόταν επείγουσα βοήθεια.

Όταν γεννήθηκε, ο Arya ζύγιζε απλά 3,7 κιλά και δεν ξεκίνησε να παίρνει βάρος μέχρι που ήταν πέντε ετών. Μετά πήρε 127 κιλά σε μόλις τέσσερα χρόνια! Αυτό τον έκανε αντικείμενο χλευασμού…

Πολλοί περαστικοί θα σταματούσαν και τον έβγαζαν φωτογραφίες και φτάσαμε στο σημείο να έχει γίνει γνωστό το παιδί ως το πιο παχύσαρκο στον κόσμο. Μετά από μια κατάρρευσή του σε σχολική εκδήλωση, το πρόβλημά του πέρασε στα χέρια των γιατρών.

Μια ομάδα ειδικών πήρε δείγματα για να αναζητήσει τυχόν γενετικές ορμονικές ανωμαλίες που θα μπορούσαν να συνέβαλαν σε αυτό. Βρήκαν υψηλό επίπεδο της ορμόνης διέγερσης του θυρεοειδούς, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό να εξηγήσει τη νοσηρή παχυσαρκία του.

iatropedia

Μια Βασίλισσα, μια Κυρία κι ένα τρόπαιο με μεγάλα αυτιά!

Θα μπορούσε να είναι τίτλος παραμυθιού. Είναι όμως ο "τίτλος" του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνε το Σάββατο το βράδυ στο Κάρντιφ.

Η στιγμή που όλοι περιμένουμε, έφτασε! Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν. Ο κορυφαίος αγώνας της σεζόν. Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους είναι το κεντρικό θέμα του Σαββάτου κι όχι άδικα. Κατά τα λοιπά, υπάρχει η τελευταία αγωνιστική στην Τουρκία, καθώς και το τρίτο (και τελευταίο;) ματς της ΑΕΚ με τον Άρη στο ΟΑΚΑ για την Basket League.

Δες τις εξελίξεις στο Νόμιμο Στοίχημα Online!

Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ κύριοι. Το Έβερεστ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η κορυφή που όλοι ονειρεύονται πως θα πατήσουν έστω και μια φορά στη ζωή τους. Τώρα αν το καταφέρουν και δεύτερη, και τρίτη, είναι ευλογία. Ρεάλ εναντίον Γιουβέντους.Η "Βασίλισσα" της Ευρώπης απέναντι στη "Μεγάλη Κυρία".
Από τη μια, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λούκα Μόντριτς, Τόνι Κρόος κι από την άλλη Μπουφόν, Μπονούτσι, Ντιμπάλα. Σϊγουρα ένας τελικός που μπορεί να μας μεινει αξέχαστος.
Εκτός του Τσάμπιονς Λιγκ, έχουμε και τελευταία αγωνιστική στην Τουρκική Σούπερλιγκ. Μια εκκρεμότητα υπάρχει κι αφορά την τρίτη ομάδα που θα πέσει κατηγορία.
Τέλος, έχουμε και το ματς της ΑΕΚ με τον Αρη στο ΟΑΚΑ για την Basket League.
Η "ένωση" είναι έτοιμη να βγάλει τις "σκούπες" και να βγει τρίτη.
Ο Άρης μοιάζει να μην μπορεί να της αντισταθεί. Είναι όμως έτσι; 

Θύματα χιλιάδες οδηγοί, λόγω bonus

Θύματα κερδοσκόπων πέφτουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες, με το Ελληνικό κράτος απλά να σφυρίζει αδιάφορα γιατί  “κόπηκαν τα bonus τους”.

Το επιβεβαιώνει επίσημα πλέον το υπουργείο Ενέργειας, με τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη να αποκαλύπτει τη ραγδαία μείωση κατά 53% των ελέγχων για το λαθρεμπόριο-νοθεία καυσίμων από το 2014 στο 2016, αιτιολογώντας αυτή λόγω της κατάργησης του μπόνους που έπαιρναν οι υπάλληλοι για κάθε έλεγχο.
Συγκεκριμένα ενώ το 2014 οι έλεγχοι ήταν 4.018, το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Ενέργειας που αποκαλύπτει η Καθημερινή, μειώθηκαν σε 1.8875 (μείωση 53%).
Παράλληλα οι αποφάσεις επιβολής προστίμων μειώθηκαν από 40 σε 10 και τα πρόστιμα από τα 1,8 εκατ. ευρώ σε μόλις 178.191 ευρώ.
Χιλιάδες οδηγοί καθημερινά βάζουν ακατάλληλα καύσιμα στα οχήματά τους με τις επιπτώσεις τόσο στο αυτοκίνητό τους, όσο και στην υγεία όλων μας, να είναι τρομακτικές στη πάροδο του χρόνου. Και αυτό γιατί “κόπηκαν τα bonus τους”.
Η μόνη άμυνα που έχουν οι οδηγοί τουλάχιστον στη νοθεία των καυσίμων, είναι η προσεκτική επιλογή των πρατηρίων καυσίμων που εφοδιάζουν τα αυτοκίνητά τους:
Ας δούμε όπως πως γίνεται η νοθεία στα καύσιμα:
Τα βασικά στάδια στη διακίνηση των υγρών καυσίμων είναι: το διυλιστήριο, η εγκατάσταση της εταιρίας εμπορίας πετρελαιοειδών, η μεταφορά (το βυτιοφόρο, το πλοίο) και ο προορισμός δηλ. το πρατήριο, το εργοστάσιο κ.λπ. Σε όλα τα στάδια υπάρχει ο κίνδυνος της παράνομης διακίνησης και του λαθρεμπορίου που είναι συνυφασμένα με τη νοθεία.
Η Νοθεία
Με βάση τις έρευνες η νοθεία μπορεί να γίνει κυρίως με δύο τρόπους:
Mε ανάμειξη δύο διαφορετικών τύπων καυσίμων (ενός ακριβότερου με ένα φθηνότερο) ώστε το μείγμα τους να πουληθεί ως το ακριβό καύσιμο.
Με νόθευση των καυσίμων με πολύ φθηνότερες ουσίες από διαλύτες μέχρι χρησιμοποιημένα λιπαντικά ακόμα και …νερό!
Συνήθως η νοθεία γίνεται στο στάδιο της μεταφοράς των καυσίμων προς πρατήριο ή και στο ίδιο το πρατήριο. Επίσης γίνεται σε αποθήκες, ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους «μάντρες», με παράνομες υπέργειες ή υπόγειες δεξαμενές. Στο καύσιμο μπορεί να γίνει νοθεία με απλή ανάμειξη ή με αποχρωματισμό και εξουδετέρωση του ιχνηθέτη. Είναι γνωστό ότι τα χαμηλής φορολογίας καύσιμα χρωματίζονται και περιέχουν ιχνηθέτη για να είναι εύκολος ο εντοπισμός τους όταν αναμειχθούν με άλλα υψηλότερης φορολογίας. Οι λαθρέμποροι έχουν βρει τρόπους για να εξουδετερώνουν αυτές τις μεθόδους εντοπισμού της νοθείας. Στη συνέχεια τα νοθευμένα καύσιμα κατευθύνονται αποχρωματισμένα και «καθαρά» στα πρατήρια.
Οι μορφές και κίνδυνοι για τους κινητήρες
Απλή αμόλυβδη 95 οκτανίων RON
Νοθεύεται με την προσθήκη άλλων χημικών ουσιών όπως τολουόλιο η αλκοόλες. Είναι το πιο σπάνιο, αλλά και το πιο επικίνδυνο είδος νοθείας. Κι αυτό γιατί όχι μόνο δε μειώνει την απόδοση του κινητήρα, αλλά αντίθετα μπορεί να την αυξήσει, αφού η τολουόλη μπορεί να έχει υψηλό αριθμό οκτανίου. Ωστόσο, το τολουόλιο μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ζημιές, καθώς είναι διαβρωτικό και αποσυνθέτει όλα τα ελαστομερή του κινητήρα, όπως τσιμούχες, φλάντζες, σωληνάκια κλπ. Παράλληλα, προκαλεί αυξημένη κατανάλωση αλλά έχει και καταστροφικές για το περιβάλλον εκπομπές ρύπων.
LRP (Νέα σούπερ βενζίνη με υποκατάστατο μόλυβδου), 96 οκτανίων RON.
Η πιο συνηθισμένη νοθεία είναι η προσθήκη απλής αμόλυβδης βενζίνης στην βενζίνη με υποκατάστατο μόλυβδου (νέα σούπερ) ή η πώληση απλής αμόλυβδης βενζίνης στην τιμή της σούπερ. Η χρήση απλής αμόλυβδης από αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας φθείρει σταδιακά τις έδρες των βαλβίδων του κινητήρα και οδηγεί τελικά στη σοβαρή φθορά του ίδιου του μπλοκ του κινητήρα. Επιπλέον, ο χαμηλότερος αριθμός οκτανίου μειώνει την απόδοση του κινητήρα και αυξάνει τα επιβλαβή καυσαέρια και την μόλυνση του περιβάλλοντος. Νοθεύεται επίσης με τολουόλιο.
Σούπερ αμόλυβδη 100 οκτανίων RON και ειδικοί τύποι «ακριβών» βενζινών με πρόσθετα.
Συνήθως νοθεύονται με απλή αμόλυβδη βενζίνη. Σε ορισμένα μοντέλα που από κατασκευής απαιτούν πολύ ψηλό αριθμό οκτανίου, η χρήση απλής αμόλυβδης μειώνει σημαντικά την απόδοση, αυξάνει τα επικίνδυνα καυσαέρια και τις επικαθήσεις στον κινητήρα με αποτέλεσμα την πρόωρη φθορά του. Νοθεύονται επίσης με τολουόλιο.
Όλες οι βενζίνες.
Εκτός από τη νοθεία, η ποιότητα των βενζινών επηρεάζεται σημαντικά από την επιμέλεια σε όλο το φάσμα της διακίνησής τους. Για παράδειγμα, η ανάμειξη βενζίνης με πετρέλαιο ακόμα και σε ελάχιστα ποσοστά (από φόρτωση βενζίνης σε βυτιοφόρο που είχε μεταφέρει πετρέλαιο και δεν είχε αδειάσει εντελώς), αυξάνει αισθητά το στερεό υπόλειμμα στις βενζίνες με αποτέλεσμα την μείωση της απόδοσης, και τη δημιουργία επικαθίσεων στο εσωτερικό του κινητήρα. Ακόμα και η ελάχιστη αύξηση του στερεού υπολείμματος, ακυρώνει την όποια ευεργετική επίδραση των διαφόρων αντιρρυπαντικών προσθέτων, κάνοντας την βενζίνη χειρότερη από μία βενζίνη χωρίς πρόσθετο.
Diesel κίνησης
Νοθεύεται με diesel θέρμανσης ή diesel ναυτιλίας, σπανιότερα με white spirit (νέφτι). Η νοθεία με diesel θέρμανσης μπορεί να επιφέρει φθορές στους σύγχρονους κινητήρες που είναι σχεδιασμένοι να λειτουργούν με πετρέλαιο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης έχει 40 φορές περισσότερο θείο από το πετρέλαιο κίνησης. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο όταν γίνεται νοθεία με πετρέλαιο ναυτιλίας πού περιέχει ακόμη περισσότερο θείο. Αυτό φαίνεται από την σημαντική αύξηση του καπνού αλλά και από την έντονη οσμή των καυσαερίων. Επίσης, το πετρέλαιο θέρμανσης ή ναυτιλίας μπορεί να έχει σημαντικά χαμηλότερο αριθμό κετανίου, με αποτέλεσμα την χαμηλή ποιότητα ανάφλεξης και επομένως την μείωση της απόδοσης και την σημαντική αύξηση της κατανάλωσης και της φθοράς του κινητήρα. Ακόμα σημαντικότερη όμως είναι η φθορά στις αντλίες πετρελαίου από υπολείμματα θειικού οξέος που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι για τον αποχρωματισμό του πετρελαίου θέρμανσης ή ναυτιλίας.
Λαθρεμπόριο
Εκτός από τη νοθεία υπάρχει και το μείζον θέμα των δήθεν εξαγωγών, όπου καύσιμα που προορίζονται για εξαγωγή και τα οποία δεν φορολογούνται ή έχουν πολύ χαμηλούς δασμούς, μεταφέρονται προς το εξωτερικό με βυτιοφόρο αυτοκίνητο ή πλοίο. Στη κατηγορία εντάσσονται οι εικονικοί εφοδιασμοί πλοίων, περίπτωση στην οποία αδασμολόγητα ναυτιλιακά καύσιμα, διοχετεύονται παράνομα στην εσωτερική αγορά.
Σε αυτές τις περιπτώσεις το πλοίο ή δεν εφοδιάζεται καθόλου, ή εφοδιάζεται με μικρή ποσότητα και η υπόλοιπη επιστρέφει αδασμολόγητη στην εσωτερική αγορά για να εφοδιάσει πρατήρια ή άλλο καταναλωτή! Σε άλλη περίπτωση, που αφορά το στάδιο της διακίνησης καυσίμων προς το εξωτερικό, το λαθρεμπόριο γίνεται με εικονικές εξαγωγές καυσίμων ή εξαγωγές ποσοτήτων, οι οποίες επανεισάγονται παράνομα, πιθανόν από άλλο σημείο της χώρας, συχνά νοθευμένες, για να διοχετευτούν και πάλι σε πρατήρια.
Οι μεγάλες διαφορές στην – ούτως ή άλλως υψηλή – φορολογία των διαφόρων ειδών καυσίμων, σε συνδυασμό με τους πλημμελείς ελέγχους από την πλευρά της πολιτείας και την ασυνειδησία πολλών από τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της διακίνησης, συντηρούν το φαινόμενο της νοθείας και της λαθρεμπορίας σε υψηλά επίπεδα όπως φαίνεται από τα παρακάτω στοιχεία.
Κακή ποιότητα -λόγω λαθών στην αποθήκευση και τη διακίνηση
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου μπορεί να γίνει λάθος, ή κακή διαχείριση των καυσίμων στη διαδικασία της αποθήκευσης ή στη διακίνησή τους από τον πρατηριούχο ή από τον μεταφορέα οδηγό, έμπορο ή εταιρία. Το αποτέλεσμα είναι η κακή ποιότητα, με αρνητικές επιπτώσεις στον κινητήρα και το περιβάλλον, όπως και στην περίπτωση της νοθείας. Η μόνη διαφορά είναι ότι η νοθεία γίνεται εσκεμμένα και έχει σαν κίνητρο τη κλοπή (του δημοσίου και του καταναλωτή).
Κακή ποιότητα λόγω «πειρατικής» διακίνησης
Ένα πρατήριο μπορεί να εφοδιάζεται με καύσιμα όχι από την εταιρία με την οποία είναι συμβεβλημένο και φέρει τα σήματά της, αλλά από άλλη ή από κάποιον έμπορο. Στις περιπτώσεις αυτές η εταιρία «πειρατής» ή ο έμπορος, μη έχοντας το κίνητρο της εταιρικής φήμης αλλά κερδίζοντας από «αρπαχτές» και με όπλο τη «φθηνή τιμή», μπορεί να είναι απρόσεχτοι κατά την διακίνηση ή ακόμη και να νοθεύουν συστηματικά τα καύσιμα που διαθέτουν. Η ευθύνη του πρατηρίου σε αυτή τη περίπτωση είναι προφανής.
Η έκταση της κακής ποιότητας καυσίμων (και των λιπαντικών) στην Ελλάδα
Έχουν διεξαχθεί αρκετές έρευνες οι οποίες έχουν προσπαθήσει να καταγράψουν την έκταση του φαινόμενου. Ξεκινώντας από έρευνα του ΕΜΠ για τα λιπαντικά, αποδείχθηκε ότι, τα περισσότερα ήταν καθαρό πετρέλαιο. Διάφορες έρευνες οι οποίες έχουν γίνει από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από το Γενικό Χημείο του Κράτους, δείχνουν ότι τα ποσοστά αντικανονικών καυσίμων (ανεξαρτήτως αιτίας: εσκεμμένης νοθείας, λαθρεμπορίου ή λαθών στην αποθήκευση και διακίνηση) κυμαίνονται μεταξύ του 7% και του 10%. Όσον αφορά το ντίζελ, τα νούμερα είναι αρκετά μεγαλύτερα (στοιχεία στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου).
Η νοθεία εκτός Αθήνας, είναι πολλαπλάσια απ’ αυτή που γίνεται εντός της. Εκτιμώ ότι, για παράδειγμα στην περίπτωση του ντίζελ το 15,9% της πρωτεύουσας, θα έπρεπε να μεταφραστεί σε περίπου 30% για όλη την Ελλάδα. Δεδομένου ότι τα νούμερα αυτά είναι ποσοστά αντικανονικών δειγμάτων, και αν τα σταθμίσουμε ανάλογα με τις μεγάλες καταναλώσεις (λόγω των φθηνότερων τιμών πώλησης) των πρατηρίων αυτών, τότε, δεν αποκλείεται το τελικό νούμερο των διακινούμενων ποσοτήτων ντίζελ στην Ελλάδα να αγγίζει το 40%! Παρόμοιους υπολογισμούς θα μπορούσε να κάνει κάποιος και για τη βενζίνη.
Μπορεί μια εταιρία πετρελαιοειδών να συμβάλλει στην καταπολέμηση τέτοιων φαινόμενων;
Οι εταιρίες πετρελαιοειδών στην ελληνική αγορά καυσίμων δρουν σαν μεσάζοντες στο κύκλωμα της διακίνησης καυσίμων. Ουσιαστικά αγοράζουν καύσιμα από τα ελληνικά διυλιστήρια (σε ελάχιστες περιπτώσεις εισάγουν από το εξωτερικό) και τα πωλούν στα σημεία όπου γίνεται η κατανάλωση (πρατήρια, οικίες, βιομηχανίες, πλοία κλπ.). Αρκετές εταιρίες πετρελαιοειδών προκειμένου να αυξήσουν την ικανότητα μεταφορικού έργου αλλά και για να κερδίσουν σημεία πώλησης (πρατήρια), αναθέτουν εργολαβικά κάποιο τμήμα της δουλειάς τους σε εμπόρους/ μεταπωλητές, οι οποίοι αφενός διαθέτουν μεταφορικά μέσα (βυτιοφόρα) ΔΧ αφετέρου επειδή δραστηριοποιούνται σε τοπικές αγορές έχουν αναπτύξει σχέσεις με πρατηριούχους ή μεγάλους καταναλωτές (βιομηχανίες, λατομεία, σκυροδέματα κλπ.) με τους οποίους συνεργάζονται και τους οποίους επηρεάζουν, όσον αφορά την επιλογή της εταιρίας που θα συνεργαστούν.
Κάθε μία εταιρία οφείλει να διαμορφώνει την εμπορική της πολιτική και να εφαρμόζει διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε όχι μόνο να γνωρίζει το τι γίνεται σε όλα τα στάδια της διακίνησης των καυσίμων, αλλά και να εγγυηθεί στο καταναλωτικό κοινό ότι τα καύσιμα που διατίθενται σε αυτό είναι καθαρά. Για παράδειγμα μια εταιρία προκειμένου να έχει τον απόλυτο έλεγχο, επιλέγει να πραγματοποιεί όλες τις πωλήσεις καυσίμων απ’ ευθείας στα πρατήρια και τους πελάτες της, χωρίς τη μεσολάβηση εμπόρων/ μεταπωλητών, οι οποίοι είναι σχετικά δύσκολο να ελεγχθούν. Ακόμη – και πάρα πολύ σημαντικό – μπορεί να εφαρμόζει σύστημα ολικής ποιότητας στη διανομή των καυσίμων, το οποίο περιλαμβάνει συστηματικούς, σχολαστικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της διακίνησης των καυσίμων. Επιπλέον μπορεί να εφαρμόζει πρόγραμμα ελέγχου της ποιότητας των καυσίμων που διαθέτουν τα πρατήρια της, με δικό της μηχανισμό ή με ανάθεση σε κάποιον ανεξάρτητο και αξιόπιστο φορέα, ιδιωτικό ή δημόσιο.
newsauto.gr

"Δέχομαι bullying" λέει η κούκλα εγγονή του Τσοχατζόπουλου

Σέρνει άθελά της ένα οικογενειακό όνομα που έχει στιγματιστεί. Η Κιάρα Τσοχατζοπούλου, είναι εγγονή του πρώην υπουργού που πρόσφατα αποφυλακίστηκε.

Είναι 17 ετών και τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο του μόντελινγκ ενώ ετοιμάζεται να μπει στο χώρο του θεάματος.
Είναι κόρη του Αλέξανδρου Τσοχατζόπουλου - γιού του Ακη - και της Μαρίας Μαρκέζη.
Η 17χρονη Κιάρα σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή της στην Secret και την Σάσα Σταμάτη. Μιλά για όλα: Για την αδυναμία που έχει στον παππού της, για το bullying που δέχτηκε στο σχολείο εξαιτίας του ονόματός του.

«Θέλω ο παππούς μου να είναι καλά στην υγεία του μετά από όλη αυτή την περιπέτεια και την ταλαιπωρία που πέρασε στη φυλακή. Τώρα είναι στο νοσοκομείο και θέλουμε να γίνει καλά» λέει η εγγονή του Ακη.
Παραδέχεται ότι «μαζί του όλα αυτά τα χρόνια πέρασε δύσκολα και η οικογένειά μου» και εξομολογείται: «Στο σχολείο τα πράγματα για μενα ήταν δύσκολα, γιατί μου έκαναν σκληρό bullying κάποιοι συμμαθητές μου εξαιτίας του ονόματός μου».
 
Με τον πατέρα της Αλέξανδρο Τσοχατζόπουλο και την γιαγιά της Γκόντρουν
Παρά ταύτα, η Κιάρα δηλώνει: «Αγαπώ πολύ τον παππού μου και τον συμβουλεύομαι σε κάθε μου βήμα. Με στηρίζει ψυχολογικά και ξέρω ότι θέλει μόνο το καλό μου. Είναι πάντα δίπλα μου, ό,τι κι αν γίνει».

ΦΩΤΟ - Η συνάντηση Τσίπρα με συντάκτες gay περιοδικού

O Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε να βγει από τα κοστούμια και το καθώς πρέπει ντύσιμο, να βάλει ένα απλό τζιν και να υποδεχτεί με casual διάθεση του συντάκτες του περιοδικού Antivirus, στα πλαίσια του Athens Pride.
Με tweet που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό, ο πρωθυπουργός κοινοποίησε και μία φωτογραφία από τη συνάντηση με τους δύο συντάκτες, σχολιάζοντας παράλληλα πως «η καταπολέμηση των διακρίσεων βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας».

Το tweet του πρωθυπουργού

To παγωτό-θερμιδική ''βόμβα''- που αρέσει σε όλους

To παγωτό-θερμιδική ''βόμβα''- που αρέσει σε όλουςΚαλοκαίρι και παγωτό είναι έννοιες ταυτόσημες. Από μικρά παιδιά οι περισσότεροι από εμάς μετράγαμε πόσα παγωτά είχα φάει και κάναμε “διαγωνισμό” με τους φίλους μας.


 Αλλά όσο μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε ότι τα παγωτά δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τη σιλουέτα μας, αφού περιέχουν πολλές θερμίδες.
Και ποιο είναι το είδος παγωτού με τις περισσότερες θερμίδες από κάθε άλλο; Όλοι απαντούν “παρφέ” σε αυτή την ερώτηση. Αλλά, αυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές.
Όντως το παγωτό τύπου παρφέ έχει περισσότερες θερμίδες σχεδόν από κάθε άλλο παγωτό, επειδή περιέχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από βούτυρο γάλακτος, σε σχέση με τα απλά παγωτά που περιέχουν περισσότερο γάλα. Κατά μέσο όρο ένα παγωτό παρφέ έχει 220-250 θερμίδες/μερίδα.
Αλλά, υπάρχει ένα είδος παγωτού με ακόμα πιο πολλές θερμίδες. Αυτό είναι το παγωτό πραλίνα με κομμάτια σοκολάτας, το οποίο φτάνει τις 250-300 θερμίδες/μερίδα!











 iatropedia.gr

Οι δήμοι πρωταθλητές στη διαφθορά, σύμφωνα με τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης

Πρωταθλητές στη διαφθορά αναδεικνύονται, για άλλη μία φορά, οι δήμοι, όπως προκύπτει από την έκθεση πεπραγμένων του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη διετία 2015-2016, η οποία παρουσιάστηκε σε ημερίδα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Τη συγκεκριμένη περίοδο οι επιθεωρητές του Σώματος διενήργησαν 871 ελέγχους, από τους οποίους σε 216 περιπτώσεις διαπιστώθηκε παραβατικότητα. Από αυτές οι 119 αφορούν σε ΟΤΑ α΄ βαθμού και δημοτικές επιχειρήσεις, οι 39 σε Νομικά Πρόσωπα, οι 24 σε υπουργεία, οι 19 σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και οι υπόλοιπες 15 σε Περιφέρειες.
Οι έλεγχοι στους ΟΤΑ, ειδικότερα, αφορούσαν κυρίως σε υποθέσεις δόμησης και χωροταξίας, ανάθεσης έργων, προμηθειών αγαθών και παροχής υπηρεσιών και στη
διαδικασία χορήγησης αδειών ιδίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σημαντικό ποσοστό των ελέγχων αφορούσε στην οργάνωση και λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σε υποθέσεις δημοσίων έργων-συμβάσεων, σε ζητήματα πολεοδομικής φύσης, στην εκπαίδευση και κατάρτιση, σε άλλα θέματα δήμων.
Από τις 413 εκθέσεις επιθεώρησης-ελέγχου του 2016, σε 133 από αυτές (ποσοστό 32,20%), αναζητήθηκαν ευθύνες υπαλλήλων ή οργάνων της δοίκησης για πειθαρχικά παραπτώματα ή ανέκυψαν ενδείξεις για ποινικές ευθύνες, οπότε οι σχετικές εκθέσεις γνωστοποιήθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των σχετικών πράξεων και παραλείψεων. Από αυτές οι 85 περιπτώσεις αφορούσαν υπαλλήλους σε δήμους και επιχειρήσεις τους, οι 23 σε Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου, οι 9 σε υπουργεία και από 8 περιπτώσεις σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και Περιφέρειες.
Περίπου το 58% των λειτουργών, για τους οποίους προτάθηκε η άσκηση πειθαρχικής δίωξης, προέρχεται από τους ΟΤΑ α’ βαθμού και επιχειρήσεις τους, ενώ για 9 δημάρχους προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων.
Περίπου 6 στους 10 ελέγχους που διενεργήθηκαν από το Σώμα είχαν ως έναυσμα επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες, ενώ αυξημένο, για τρίτη συνεχή χρονιά, ήταν το ποσοστό ελέγχων που διενεργήθηκαν κατόπιν εντολών υπουργών, παραγγελιών δικαστικών ή εισαγγελικών Αρχών ή αιτημάτων του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Όπως τόνισε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, καθηγητής Δημοσθένης Κασσαβέτης, «προκύπτει το συμπέρασμα ότι εντός των κρατικών θεσμών υπάρχουν παγιωμένα δίκτυα, που παράγουν και αναπαράγουν φαινόμενα κακοδιοίκησης και διαφθοράς και τα οποία συνυφαίνονται με την παραβίαση από φορείς που ασκούν δημόσια εξουσία, των αρχών της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας».
Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί άμεση προτεραιότητα στον περιορισμό και την πάταξη των φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς, που σύμφωνα με τον ίδιο «αποτελούν προϋπόθεση για ποιοτικές κρατικές λειτουργίες».

ΔΟΥΛΕΟΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ" - Εφορία και ΕΦΚΑ «κουρεύουν» μέχρι 72,45% τα εισοδήματα

Οι επαγγελαμτίες που αντικρίζουν τι τους αναλογεί πραγματικά να καταβάλουν στο κράτος, παθαίνουν σοκ 

Σοκάρει ο πραγματικός λογαριασμός σε φόρους και εισφορές προς τον ΕΦΚΑ που καλούνται να πληρώσουν από φέτος εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, καθώς οι τελικές επιβαρύνσεις όπως προκύπτουν από τις δηλώσεις που υποβάλλουν φτάνει μέχρι και το 72,45% του εισοδήματος.
Οι επαγγελαμτίες που αντικρίζουν τι τους αναλογεί πραγματικά να καταβάλουν στο κράτος, παθαίνουν σοκ καθώς διαπιστώνουν ότι αντί για φόρους και εισφορές υφίστανται δήμευση εισοδήματος.
Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, το σοκ που προκαλεί ο λογαριασμός από τα εκκαθαριστικά της εφορίας και τις εισφορές του ΕΦΚΑ αποκαλύπτεται σε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα με βάση τις πραγματικές εκκαθαρίσεις φόρου και εισφορών που βγάζουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις.
Στο πρώτο παράδειγμα μία ομόρρυθμος εταιρείας (ΟΕ) με δύο μέλη και κέρδη (έσοδα μείον έξοδα) 30.119 ευρώ τοπ 2016 καλείται να πληρώσει το 60,4% σε φόρους και εισφορές το 2017.
Το κάθε μέλος από μηνιαίο εισόδημα 1.250 ευρώ καταλήγει να πληρώνει τα 755 ευρώ σε φόρους και εισφορές και μένουν 495 ευρώ καθαρά το μήνα!
Στο δεύτερο παράδειγμα ένας φαρμακοποιός με κέρδη (έσοδα μείον έξοδα) 60.244 ευρώ το 2016 καλείται να πληρώσει για το 2017 το 72,45% του εισοδήματος σε φόρους και εισφορές.
Και εδώ τη μεγάλη ζημιά κάνουν οι εισφορές στον ΕΦΚΑ, καθώς η τελική ασφαλιστική επιβάρυνση για φέτος φτάνει στα 15.000 ευρώ όταν το 2016 ήταν 5.000 με 6.000 ευρώ. Αυτή η εκτίναξη των εισφορών στα 15.000 ευρώ (τριπλάσια επιβάρυνση) είναι που οδηγεί σε δήμευση εισοδήματος.
Απόδειξη ότι από τα 60.244 ευρώ που έβγαλε το 2016 μένουν στην τσέπη μόλις 16.598 ευρώ μετά την αφαίρεση των όρων και των εισφορών του 2017!

Αυτές τις χώρες θα χτυπήσει πρώτα η κλιματική αλλαγή

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή μιλούν μερικές φορές για «την αναχώρηση του κλίματος» αναφερόμενοι στο πότε η κλιματική αλλαγή ξεκίνησε πραγματικά να αλλάζει τα πράγματα.

Μία πόλη φτάνει στο σημείο της «κλιματικής αναχώρησης» όταν ο μέσος όρος θερμοκρασίας της πιο κρύας χρονιάς είναι από εκεί και πέρα θερμότερος από τη μέση θερμοκρασία της πιο θερμής χρονιάς μεταξύ του 1960 και του 2005.

Στο χάρτη που παρουσιάζει η Washington Post φαίνονται οι πόλεις που αναμένεται να εντοπίσουν πιο άμεσα από άλλες το φαινόμενο, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Nature.

Πρόκειται για το Λάγος, τη μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής με 21 εκατομμύρια κατοίκους που θα φτάσει στο σημείο «αναχώρησης του κλίματος» σε περίπου 16 χρόνια και το Κίνγκστον της Τζαμάικα που θα φτάσει σε αυτό το σημείο περίπου το 2023. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν πόλεις στην Ινδία και την Κίνα, καθώς και τα μεγάλα αστικά κέντρα της Μέσης Ανατολής.

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν παρουσιάζουν τόσο ανησυχητική εικόνα. Τις χωρίζουν περίπου 20 χρόνια από την πρώτη κατηγορία. Δηλαδή η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες αναμένεται να φτάσουν σε σημείο «αναχώρησης του κλίματος» το 2047 και το 2048 αντίστοιχα.

ΦΩΤΟ - ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ! «Γη προς Τραμπ: Άντε γ@μήσο@»!


trumpcare

Την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα σχολιάζει με ένα λιτό μήνυμα που δε χρειάζεται… μετάφραση, η γερμανική εφημερίδα Berliner Kurier. 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε χθες ότι αποσύρει τη χώρα από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, «τηρώντας την προεκλογική δέσμευσή του» να προασπίζεται τα συμφέροντα των Αμερικανών εργαζομένων και λέγοντας πως θα διαπραγματευτεί για μία πιο δίκαιη συμφωνία.
Ο Τραμπ ακόμη δήλωσε πως «θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για την υπάρχουσα συμφωνία, ή ακόμη και μία ολοκαίνουρια, που θα είναι προς το συμφέρον των αμερικανών. Φεύγουμε αλλά θα διαπραγματευτούμε για μια δίκαιη συμφωνία».
Οι αντιδράσεις πάντως προς το πρόσωπό του ήταν σφοδρές, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στον χώρο του διεθνούς Τύπου.
Στο κομμάτι αυτό, εντύπωση προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας Berliner Kurier, στο οποίο η ίδια η… Γη, εμφανίζεται να στέλνει ένα… μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ, που δε χρειάζεται μετάφραση…
kurier1

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΓΙΑ 1 ΕΚΑΤ. ΕΛΛΗΝΕΣ: Έχεις εισόδημα; Σου κόβουν την σύνταξη!


syntaxeis-psixoula

Με «τσεκούρι» στη σύνταξη ή με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών απειλούνται σχεδόν 1 εκατ. Ελληνες που με οποιονδήποτε τρόπο έχουν κάποιο εισόδημα από αγροτικές δραστηριότητες.

Ο λόγος, όπως γράφει η Καθημερινή, είναι οι ασάφειες στο νόμο Κατρούγκαλου για όσους έχουν κάποια ενασχόληση με αγροτικές δραστηριότητες ή δηλώνουν αγροτικό εισόδημα.
Ο νόμος προβλέπει ότι οι νέοι συνταξιούχοι, δηλαδή όσοι κατέθεσαν αίτηση μετά τις 13 Μαΐου 2016 και οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται θα υποστούν μείωση σύνταξης κατά 60%.
Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται και οι πολίτες με περιστασιακές εκμεταλλεύσεις χωρίς διάθεση βιοπορισμού, οι οποίοι μάλιστα θα πρέπει να καταβάλουν και εισφορές για τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία.
Η διάταξη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των αγροτών, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα είτε να διακόψουν την ενασχόλησή τους με τις αγροτικές δραστηριότητες και να χάσουν παράλληλα τις επιδοτήσεις είτε να συνεχίσουν ως αγρότες και να λάβουν μειωμένη σύνταξη κατά 60%.
Το υπουργείο Εργασίας έδωσε μια μικρή ανάσα μόνο για τους αγρότες που είναι σφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ, καθώς όπως προβλέπει όσοι συνταξιοδοτούνται από 1ης Ιανουαρίου 2017 έως και 31 Δεκεμβρίου του 2024 και ασκούν αγροτική επαγγελματική δραστηριότητα, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το σύνολο της σύνταξής τους.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΑΣΠΠ ΜΕ ΜΠΟΥΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ, θα πραγματοποιήσει σύσκεψη, την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημαρχείου Μεσσήνης, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μπούτα (Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων).

Συνάδελφοι αγρότες-ισσες
Με την ψήφιση του 4ο μνημονίου, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και τα προηγούμενα μνημόνια, που ψήφισαν και τα άλλα κόμματα, και  συμφωνούν όλοι τους με τους “θεσμούς” (ΕΕ και το ΔΝΤ ), μπαίνουν στο στόχαστρο ότι κατακτήσαμε με τα μπλόκα και τους αγώνες μας.
Προβλέπει την μείωση των συντάξεων από το 2019, την μείωση του αφορολόγητου από το 2020, επιβαρύνοντας με επιπλέον 660 ευρώ φόρο τον κάθε αγρότη και αγρότισσα. Προχωρούν στο σχεδιασμό να μην εκπίπτουν από το φορολογητέο ποσό οι ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΦΚΑ όπως ισχύει φέτος ενώ θα φορολογούμαστε με βάση όχι το πραγματικό εισόδημα αλλά τα τεκμήρια διαβίωσης. Επιβάλλουν νέο χαράτσι στο νερό, πλήττοντας διπλά τους αγρότες, αφού θα το πληρώσουμε τόσο για την ύδρευση του αγροτικού νοικοκυριού, όσο και για άρδευση των καλλιεργειών μας.
Αυτά τα νέα μέτρα πλήττουν άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, όπως όλο το φτωχό λαό. Αυξάνεται κι άλλο η ανέχεια και η φτώχεια στον αγροτικό κόσμο, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η ζωή μας στα χωριά.
Την ίδια στιγμή έχουμε καταστροφές στην παραγωγή από χαλαζοπτώσεις, παγετούς (Μαντινεία, Επίδαυρος, Νεμέα). Όποιες αποζημιώσεις δόθηκαν, αυτές ήταν με αρκετή καθυστέρηση και πετσοκομμένες.
Ο μεγάλος για την εποχή καύσωνας, πριν δυο εβδομάδες, είχε σαν αποτέλεσμα να πλήξει την καρπόδεση στα ελαιόδεντρα κα. Όποια παραγωγή  έχει μείνει, θα έχει να αντιμετωπίσει τον ελλιπή σχεδιασμό και την υποβάθμιση του ενιαίου προγράμματος της δακοκτονίας Είναι τεράστιες οι ευθύνες του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου που και φέτος έχουν.
Την ίδια στιγμή μια σειρά αγροτικά προϊόντα πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές(βερίκοκο, πατάτα, κηπευτικά).
Καλούμε όλους τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, να συμμετέχουν ενεργά στην σύσκεψη της ΟΑΣΠΠ, για να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Είναι μονόδρομος, να δυναμώσει ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, την ΚΑΠ, την ΕΕ, το ΔΝΤ, που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, ξεκληρίζοντας εκατοντάδες μικρομεσαίους παραγωγούς. Ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

ΦΩΤΟ - Χαμός στα μπουζούκια !!! Φουλ στον... έρωτα πρωτοκλασάτος πρώην Υπουργός: Δεν ξεκόλλαγε απ’ την 21χρονη

Πώς ξεσάλωσαν ξανά στα μπουζούκια Άρης Σπηλιωτόπουλος και Φοίβη Γραμματικού; 
 
Φουλ ερωτευμένος είναι ο πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος με την 21χρονη σύντροφό του Φοίβη Γραμματικού.

Αλλά και εκείνη, όπως καταδεικνύουν οι φωτογραφίες από πρόσφατη έξοδό τους, κυριολεκτικά δεν ξεκολλάει από πάνω του.

Οι δυο τους βρέθηκαν σε νυχτερινό κέντρο και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η Φοίβη Γραμματικού τον αγκάλιαζε τρυφερά, με τον πρώην υπουργό και βουλευτή να ανταποδίδει, δείχνοντας και οι δύο πραγματικά ευτυχισμένοι.

Ξενοδόχος στη Δημητσάνα


Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος πέτυχε πριν από λίγες ημέρες να εκμισθώσει για τα επόμενα 25 χρόνια, έναντι επένδυσης 1 εκατ. ευρώ, το δημοτικό ξενοδοχείο της Δημητσάνας.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο δήμος είχε προκηρύξει δύο δημοπρασίες για την εκμίσθωση του ξενοδοχείου «Δημητσάνα» που διαθέτει συνολικά 30 δωμάτια, οι οποίες όμως είχαν κηρυχθεί άγονες.


Κούρασαν το λαό…

Xοντρόπετσο δούλεμα ασκούν στους πολίτες!
 
Η οικονομική δυσχέρεια, η προσωπική αγωνία, για το τώρα και το μέλλον, η σίγαση των ηχηρών υποσχέσεων, το θάμπωμα των λαμπερών ελπίδων, το καταλάγιασμα του συλλογικού πάθους των πλατειών, (ασχέτως αν η αιτία που το άναψε ήταν ψευδής και γι’ αυτό θνησιγενής), η επανάληψη των χειρότερων εκδοχών της εξουσιαστικής μεθοδολογίας που υιοθέτησαν από τους προηγούμενους, είχαν τα αποτελέσματά τους. 
Ατόνησαν τα αντανακλαστικά των πολιτών.
Μια αύρα παθητικότητας, ανημπόριας, παράδοσης στο αναπότρεπτο, διαχέεται και ανακυκλώνεται  εξοστρακίζοντας την ελπίδα. Ο κόσμος  βουβά αποσύρει την στήριξή του στην κυβερνητική παράταξη, χωρίς εκρήξεις θυμού, κινητοποίησης, κατακραυγές. Δεν είναι ξαφνική ωριμότητα, είναι προϊούσα παραίτηση.  Σε αυτό το καταλαγιασμένο, ακίνητο  τοπίο, η κυβέρνηση προσποιείται ακόμα ηρωικές μάχες και εξακολουθεί δήθεν  να υπερασπίζεται τα δίκια του λαού, ενώ του τα τσαλαπατάει ανενδοίαστα εκ του αποτελέσματος.
Σέρνεται σε μια διαπραγμάτευση την οποία δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει, ενώ θα όφειλε να την είχε ενάμισι χρόνο πριν! 
Αλλάζει… «ενδυματολογικές προτιμήσεις», ακροβατεί από την ελπίδα ότι θα φορέσει γραβάτα, στο φόβο ότι θα της φορέσουν φέσι. 
Αυτό θα είναι η συμβολική αισθητική απεικόνιση μιας πορείας αλλεπάλληλων ηττών που υπέστη, κλεισμένη το δικό της σύμπαν, σε έναν κόσμο κανόνων, που δεν τους αποδέχεται γιατί δεν τους κατανοεί.
Σκέπτεται διαφορετικά  αλλά σκέπτεται λάθος. Δέχεται αλλεπάλληλες  παροτρύνσεις ότι το χρέος δεν είναι το πρώτιστο. Αυτό κάποια στιγμή ίσως ερχόταν πιο εύκολα, εφόσον έδειχνε ότι ωθεί τη χώρα σε μια πορεία προόδου, δια των μεταρρυθμίσεων. Δεν αντιμετωπίζουμε ως φετίχ  τη λέξη μεταρρύθμιση. Ωστόσο, όπως έλεγε κάποιος, που για του αριστερούς είναι ό,τι… ο Πλάστης για τους χριστιανούς, «Ελευθερία είναι η γνώση της αναγκαιότητας». Την ελευθερία μας, στην παρούσα συγκυρία,  την καθόρισε η αναγκαιότητα  να ξεμπερδεύουμε γρήγορα με τις υποχρεώσεις μας  –  έχουμε άλλωστε δεσμευτεί γι αυτές –  προκειμένου να  αρχίσουμε να απολαμβάνουμε τα έστω λειψά οφέλη όσων διεκδικούμε.
Αλλά το νεανικό και ανώριμο επιτελείο του Μαξίμου σκέπτεται διαφορετικά  –  και συνήθως ιεραρχεί ανάποδα. Κάποτε νόμιζε ότι θα αλλάξει την Ευρώπη. Μετά νόμιζε ότι με την απειλή του αυτοχειριασμού, θα την τρομάξει. Τώρα δηλώνει αρειμανίως ότι «απαιτεί». «δεν δέχεται να μην», (να μην υπάρξει οριστική επίλυση του προβλήματος του χρέους, ποσοτική χαλάρωση, έξοδο στις αγορές), και απειλεί να ξεπεράσει το Eurogroup και να θέσει το ελληνικό ζήτημα του χρέους στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
 Και εκεί όλοι αγάλλοντες θα τους χειροκροτήσουν και θα συναινέσουν άμεσα, ειδικά τα πρώην σοβιετικά κράτη ας πούμε, που οι πολίτες τους έχουν κατά κεφαλήν εισόδημα το μισό από το δικό μας, ή η Μάλτα, που – λόγω μικρού μεγέθους – μας έχει δανείσει το 4,5% του ΑΕΠ της! Λες  και στην Σύνοδο Κορυφής, μετέχουν ηγεσίες άλλων χωρών, διαφορετικές από αυτές που μετέχουν στο Eurogroup (Πέραν βέβαια του γεγονότος ότι η Σύνοδος Κορυφής δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα).
Αλλά οι δικοί μας είναι επαναστάτες. Ξεπερνούν  τις αστικές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, και τα πρωτόκολλα που έχουν συσταθεί,  όχι για να εναρμονίζουν  τις σχέσεις μεταξύ κρατών όπως ψευδώς λέγεται, αλλά για να δένουν με χαλκά τα χέρια των λαών. Ελπίζουν  πάλι σε πολιτική λύση, όπως την… πέτυχαν τόσες φορές, και αντί να γυρίσουν  τροπαιοφόροι, γύρισαν  με την ουρά στα σκέλια.
Άλλωστε γιατί να μην ξεπεράσουν το Eurogroup;  Όπως έχει πει,  με νεανική αγωνιστικότητα  ο ΠτΔ κ. Παυλόπουλος, το Eurogroup δεν είναι θεσμικό όργανο. Το ίδιο επανέλαβε προχθές και το Μαξίμου, λες και αυτό είναι το πρόβλημα, και όχι η πραγματική εξουσία που έχει, απόδειξη ότι τσάκισε τόσες φορές τις ελπίδες τους, τους απέρριψε στις εξετάσεις και τους έστειλε να  διορθώσουν τα γραπτά – να συμπληρώσουν δηλαδή τα προαπαιτούμενα.
Είναι κουραστική αυτή η αέναη επανάληψη  του ανώριμου τσαμπουκά και του θεατρικού θάρρους,  που σωρεύει ήττες, των αλλεπάλληλων τηλεφωνικών επαφών, που ένα τουλάχιστον  – αυτό γνωρίζουμε  – κατέληξε  βάζει ο Ολάντ την συνομιλία του με τον έλληνα πρωθυπουργό, σε  συνακρόαση με τους δημοσιογράφους που ήταν στο γραφείο του.
 
ΥΓ: Τελείωναν αυτές οι γραμμές και θα τελείωναν κάπως αλλιώς, αλλά διαβάσαμε τη δήλωση Ζουράρι ότι «η έλλειψη πολιτικής νομιμοποίησης δεν  εκδηλώνεται μέσω δημοσκοπήσεων»!
 Και θυμηθήκαμε  τον Τσίπρα να λέει στον Σαμαρά  ότι  «Το 30% που αθροίζουν τα δύο κόμματα  στις δημοσκοπήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ),  δεν τους νομιμοποιεί να παίρνουν αποφάσεις.
Άλλαξαν οι εποχές και οι αξίες, και πλέον η νέα κυβέρνηση νομιμοποιείται προφανώς. 
Τέτοιο χοντρόπετσο δούλεμα ασκούν στους πολίτες!
 
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΠΕΧΜΕΑ

Πραγματοποιήθηκαν την 20η Μαΐου 2017 ημέρα Σάββατο οι πρώτες αρχαιρεσίες για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Χειριστών Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών – ΠΕΧΜΕΑ για την διετία 2017 – 2019.
Όλα κύλησαν ομαλά κατά την διεξαγωγή και σύμφωνα με το καταστατικό.
Μέλη του νέου Δ.Σ.εκλέχθησαν:
Δημήτριος Γκυρτής
Συμεών Κόκκινος
Ρένος Παπαπάσχος
Ιωάννης Σταθόπουλος
Γεώργιος Σταφυλάς
Επιλαχούσα – Αναπληρωματική:
Δρακοπούλου Θεοδώρα
Μετά την συνεδρίαση για συγκρότηση σε σώμα, (μετά την αναπλήρωση του κ. Ρένου Παπαπάσχου, που παραιτήθηκε, από την πρώτη επιλαχούσα, κα. Θεοδώρα Δρακοπούλου) το νέο Δ.Σ.της Πανελλήνιας Ένωσης Χειριστών Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών-ΠΕΧΜΕΑ διαμορφώθηκε ως εξής:                                                                                                          
Πρόεδρος- Σταφυλάς Γεώργιος
Αντιπρόεδρος- Κόκκινος Συμεών
Γεν.Γραμματέας- Δρακοπούλου Θεοδώρα
Ταμίας- Γκυρτής Δημήτριος
ΤακτικόΜέλος- Σταθόπουλος Ιωάννης
Για την ελεγκτική επιτροπή εκλέγονται οι:
Κουμαρτσιώτης Ελπιδοφόρος
Παπαποστόλου Χαράλαμπος
Ευχαριστούμε τα μέλη της απερχόμενης προσωρινής διοίκησης για τον χρόνο που αφιέρωσαν και την συνολική προσπάθεια.
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Χειριστών Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών – ΠΕΧΜΕΑ
Ευχόμαστε καλή δύναμη στα νέα στελέχη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου