17.6.17

Γιατρός του ΕΣΥ: Επιστολή στον «Μορφωμένο», κατά δική του δήλωση, κύριο Πολάκη

Μια γιατρός του ΕΣΥ, η Δρ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, αποφάσισε να απαντήσει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για τα όσα υποστήριξε πρόσφατα.
  Διαβάστε τι έγραψε στην ανοιχτή επιστολή της:
  Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
  Δεν είμαι δημοσιογράφος του ΔΟΛ, δεν είμαι «τσιράκι» ή ευνοημένη κάποιας εξουσίας και κυρίως δεν είμαι γλείφτρα. Έχω λοιπόν κι εγώ το ηθικό πλεονέκτημα, που τόσο πολύ επικαλείται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να μιλώ. Θέλω, με όλο τον σεβασμό προς τον θεσμικό σας ρόλο και την εξαρτημένη -κατά κάποιον τρόπο- σχέση εργασίας μας, να σας ρωτήσω κάτι. Τα γεγονότα στα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου το Πάσχα του 2014 τα θυμάστε; Διάβασα, κύριε Πολάκη, μια μακροσκελή και αναλυτική σας ανάρτηση στο Διαδίκτυο όπου υποστηρίζετε την πρακτική να ρίχνουμε και καμιά μπαλωθιά σε γάμους και γλέντια, είναι η παράδοσή μας. Λέτε ακόμη ότι δύο γενιές, εσείς κι οι γονείς σας, καταφέρατε να μορφωθείτε. Σε ένα περιβάλλον ορεινού χωριού, σε δύσκολες συνθήκες, φτώχεια, ανέχεια. Και μπράβο σας. 
Δυστυχώς το να τελειώσει κανείς ένα Πανεπιστήμιο δεν τον κάνει όμως αυτόματα και μορφωμένο. Θεωρητικά η μόρφωση έπρεπε να σας φέρει πιο κοντά σ’ αυτό που λέμε πολιτισμική εξέλιξη, να σας απαγκιστρώσει από εμμονές και κακές πρακτικές. Να πείτε όχι στις άσκοπες μπαλωθιές… Μόλις τρία χρόνια πέρασαν από τότε που σε Πασχαλινό γλέντι στα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου, ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους, σκοτώθηκε ένα νέο παιδί κατά λάθος. Δίπλα είναι τα Μυριοκέφαλα, μέχρι τα Σφακιά έφτασε κύριε Πολάκη ο ήχος από τη μοιραία σφαίρα που λάβωσε θανάσιμα τον Γυπαράκη. Τα αυτιά των μορφωμένων, πρέπει να ’ναι πιο ευαίσθητα σε τέτοιους ήχους κύριε Υπουργέ… Από τις παραδόσεις κρατάμε ό,τι μας εξελίσσει σαν κοινωνία και ρίχνουμε στο πηγάδι της λήθης ό,τι μας καθηλώνει. Το ότι χρησιμοποιούν ευρέως όπλα οι κακοποιοί κι οι παραβατικοί της Κρήτης, όπως επικαλείστε, δεν σας απαλλάσσει από την ευθύνη εσείς, οι κατά δική σας δήλωση «μορφωμένοι» των Σφακίων, να τα απαρνηθείτε. Με λύπη (γιατί δεν ταιριάζει εδώ το «με εκτίμηση»)
  Δρ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα
Ιατρός Ε.Σ.Υ
Νοσοκομείου Ρεθύμνου


ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ !!! Πρόβλεψη που προκαλεί τρόμο - Που περιμένουν ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός;

Επιστήμονες θεωρούν θέμα χρόνου πότε θα πλήξει την Κωνσταντινούπολη ένας νέος μεγάλος σεισμός, πιθανού μεγέθους επτά βαθμών ή και μεγαλύτερος.

Μια νέα μελέτη Γερμανών επιστημόνων εκτιμά ότι το πιθανότερο είναι πως ο σεισμός θα προέλθει από το ανατολικό μέρος της θάλασσας του Μαρμαρά (το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας διατρέχει τη θάλασσα του Μαρμαρά και περνά ξυστά από την πόλη).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον σεισμολόγο Μάρκο Μπόνχοφ του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες GFZ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό γεωφυσικής «Geophysical Journal International», δήλωσαν ότι η εκτίμηση αυτή έχει θετικές και αρνητικές όψεις.

«Αυτά είναι τόσο καλά όσο και κακά νέα για μια πόλη άνω των 15 εκατομμυρίων κατοίκων» δήλωσε ο Μπόνχοφ. «Τα καλά νέα είναι ότι καθώς η μετάδοση του σεισμού στο ρήγμα θα γίνει προς τα ανατολικά, θα έχει κατεύθυνση μακριά από την πόλη. Τα κακά νέα είναι ότι θα υπάρξει ένα πολύ μικρό περιθώριο μόνο λίγων δευτερολέπτων για προειδοποίηση». Το περιθώριο προειδοποίησης θεωρείται σημαντικό για να δοθεί από τις Αρχές εντολή να ανάψουν κόκκινα τα φανάρια στους δρόμους, να μπλοκαρισθούν γέφυρες και τούνελ και να τεθούν εκτός λειτουργίας ζωτικές υποδομές.

Οι εκτιμήσεις των ερευνητών βασίζονται στην ανάλυση πολυάριθμων μικροσεισμών που έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν κατά μήκος της θάλασσας του Μαρμαρά. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι προς τα δυτικά της πόλης, στο δυτικό τμήμα της θάλασσας του Μαρμαρά, η τεκτονική ενέργεια εκτονώνεται κάπως, καθώς η μία τεκτονική πλάκα συγκρούεται με την άλλη και βυθίζεται από κάτω της με πολύ αργό ρυθμό. Όμως στα ανατολικά οι δύο πλάκες φαίνονται τελείως «κλειδωμένες» η μία απέναντι στην άλλη, με συνέπεια συνεχώς να συσσωρεύεται ενέργεια, η οποία κάποια στιγμή θα επιζητήσει να εκτονωθεί με ένα μεγάλο σεισμό.

Αν, παρά τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο επόμενος σεισμός τελικά προέλθει από το δυτικό τμήμα της θάλασσας του Μαρμαρά, τότε τα καλά νέα θα είναι ότι η Κωνσταντινούπολη θα έχει ένα κάπως μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο να προειδοποιηθεί. Όμως, όπως μετέδωσε ενημερωτικό πόρταλ από την άλλη, καθώς ο σεισμός θα κινηθεί προς τα ανατολικά, θα συναντήσει και θα «ταρακουνήσει» την πόλη πιο σοβαρά από ό,τι αν είχε «γεννηθεί» στην ανατολική θάλασσα του Μαρμαρά.

ΦΩΤΟ -ΤΟ ΤΑΤΟΥ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ – Όλα τα βλέμματα πάνω της…

Τα φλας τράβηξε πάνω της η σύζυγος του δημάρχου
Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, Μαρίνα, στη γιορτή που διοργανώθηκε χθες στο ΟΑΚΑ για την καθιέρωση της πόλης σε Παγκόσμιο κέντρο Τουρισμού Υγείας, Άθλησης και Επιχειρηματικότητας.
Η κ. Μαρίνα Πατούλη φόρεσε μια λευκή μάξι τουαλέτα με διαφάνειες στο μπούστο και τα πόδια, ψιλοτάκουνα πέδιλα στο χρώμα του δέρματος και ένα χειροποίητο βραχιόλι από λουλούδια.
okkmpatl0 okkmpatl1 okkmpatl2 okkmpatl3 okkmpatl5
Στη γιορτή απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Αμαρουσίου και παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, η Μιλένα Αποστολάκη, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κ.ά. Συμμετείχε ο Γιώργος Χατζηνάσιος και 300 παιδιά από τμήματα χορωδιών. Οι εκδηλώσεις συνδυάστηκαν και με την έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.






πηγή

Ασπρόπυργος: Επεισόδια στη συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ - Τραυματίας αστυνομικός

Συνεχίζεται ο κύκλος της βίας στον Ασπρόπυργο. Μετά το μπαράζ των ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών εργατών στην περιοχή τους τελευταίους μήνες και τα αντίποινα αντιεξουσιαστών που επιτέθηκαν σε 4 μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία τους στην περιοχή, σήμερα κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης του ΚΕΕΡΦΑ, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα, επιτέθηκαν 50 ακροδεξιοί που κρατούσαν σφυριά και ρόπαλα.

Η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο επενέβη και τους απώθησε όμως εκείνοι απάντησαν με σφοδρή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών πετώντας τους πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων αυτών ήταν να τραυματιστεί στο πρόσωπο από πέτρα ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά.

Από την Αστυνομία έγιναν 8 προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια που έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ και εξετάζονται αν ανήκουν στην Χρυσή Αυγή, καθώς δεν έφεραν διακριτικά.

Η αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τις 9 το βράδυ.


πηγή

Ο εξαπτέρυγος άγγελος της Αγίας Σοφίας και οι τελευταίοι που τον είδαν

Οι Ιταλοελβετοί αρχιτέκτονες αδελφοί Fossati ήταν οι τελευταίοι που είχαν δει τη συγκλονιστική μορφή του
λεγόμενου “Εξαπτέρυγου Αγγέλου” της Αγία Σοφίας, ενώ διενεργούσαν εργασίες αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας την περίοδο 1847-1849, κατ’ εντολή του Σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Αμπντουλμετζίτ.
Τότε, ο Fossati και ο αδελφός του ανακάλυψαν και φωτογράφησαν αυτά τα μωσαϊκά που περιλάμβαναν και τη μορφή του Αγγέλου (πιθανολογείται ότι το ψηφιδωτό αναπαριστά τον αρχάγγελο Σεραφείμ, που προστατεύει τον Θρόνο του Θεού και δημιουργήθηκε μεταξύ 9ου και 14ου αιώνα).
Οι Fossati (Γκασπάρε και Τζιουζέπε) “κατέγραψαν” τα μωσαϊκά σε έγχρωμες υδατογραφίες και λιθογραφίες που περιλάμβαναν και τη μορφή του Αγγέλου αλλά …η ανακάλυψή τους μάλλον δεν συγκίνησε τον Σουλτάνο, ο οποίος διέταξε να καλυφθεί ξανά με γύψο. Οι εικαστικές αναφορές των αδελφών Fossati αποτελούσαν μέχρι σήμερα τη μοναδική πηγή απόδειξης του ανεπανάληπτου αυτού μωσαϊκού. (Ο άγγελος με τα έξι φτερά έχει διαστάσεις 1.5 Χ 1 μέτρο, και “αποκαλύφθηκε” προ δεκαετίας σχεδόν (το 2009) από τους σύγχρονους αναστηλωτές της Αγίας Σοφίας, προκαλώντας ενθουσιασμό στην παγκόσμια κοινότητα.
Όπως και να ?χει …χάρη στους αδελφούς Gaspare και Giuseppe Fossati και τις εργασίες αποκατάστασής της, που ανέλαβαν -επικεφαλής 800 και πλέον εργατών- η Αγία Σοφία, το μεγαλειώδες οικοδόμημα της Ορθοδοξίας, σώθηκε 13 αιώνες μετά την ανέγερσή του.
O Gaspare Fossati (1809-1883) και ο αδελφός του Giuseppe Fossati (1822-1891), γόνοι αρχιτεκτόνων, γεννήθηκαν στην Ελβετία και σπούδασαν στη Βενετία και στο Μιλάνο. Ο Gaspare έως το 1833 μελέτησε τα ρομανικά και αναγεννησιακά κτίρια και συμμετείχε στις ανασκαφές στην Πομπηία, ταξίδεψε στη Ρωσία, όπου έλαβε τον τίτλο του “αρχιτέκτονα της αυλής” στην Αγία Πετρούπολη και του ανατέθηκε η σχεδίαση της ρωσικής πρεσβείας στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, μαζί με τον αδελφό του Giuseppe και άλλους Ιταλούς και ντόπιους αρχιτέκτονες εργάστηκαν σε περισσότερα από πενήντα έργα, δημόσια οθωμανικά κυρίως κτίρια, στο πλαίσιο της αναθεωρητικής πολιτικής (Tanzimat).
Στα 1847, ο σουλτάνος Αμπντούλ Μετζίντ ανέθεσε στους αδελφούς Fossati τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης στην Αγία Σοφία, καθώς το μνημείο δεν είχε συντηρηθεί για αιώνες. Τα έργα, που διήρκεσαν δύο χρόνια, περιελάμβαναν -μεταξύ άλλων- ενίσχυση του θόλου και των παράπλευρων ημιθολίων, καθαρισμό των ψηφιδωτών, αντικατάσταση των πολυελαίων κ.ά.
Μετά τον θάνατο του προστάτη τους, βεζίρη Ρετσίντ Πασά, οι αδελφοί Fossati επέστρεψαν στα 1858 στην Ελβετία, έχτισαν την οικία τους σε οθωμανικό αρχιτεκτονικό ύφος και ο Gaspare, στα 1862 πήγε στο Μιλάνο. 
Σε αυτόν οφείλονται -μεταξύ άλλων- τα σχέδια για την πλατεία Duomo, την Galleria Vitoria Emmanuelle II και το Palazzo Marino.
Νωρίτερα, στα 1852, μετά την αποπεράτωση των έργων και τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια της Αγίας Σοφίας (13 Ιουλίου 1849), οι Fossati δημοσίευσαν στο Λονδίνο τις έγχρωμες λιθογραφίες από τη διετία της αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας, με εντυπωσιακές απόψεις από το εσωτερικό του μνημείου αλλά και το τοπίο της Πόλης των αρχών του 19ου αιώνα.
Οι έγχρωμες λιθογραφίες των αδελφών Fossati παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Oι λιθογραφίες “βρέθηκαν” και ανασύρθηκαν μεταξύ άλλων πολύτιμων κληροδοτημάτων, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι “υλικό” από τη δωρεά (από το 1963) του ομογενή Αιγυπτιώτη Ιωάννη Τρικόγλου.
Το ΑΠΘ και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συνδιοργανώνουν την περιοδική έκθεση με τίτλο: “Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati, μέσα από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ”, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου”(διάρκεια έκθεσης 15 Ιουνίου ? 15 Οκτωβρίου 2017), με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 90+ χρόνων λειτουργίας (1927-2017) της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του ΑΠΘ.
Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά 22 έγχρωμες λιθογραφίες των Fossati που απεικονίζουν τον ναό της Αγίας Σοφίας στην Πόλη και τον περιβάλλοντα χώρο του. Επίσης, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σε οθόνη επιλεγμένο σύγχρονο φωτογραφικό υλικό της Αγίας Σοφίας από το Ψηφιακό Αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θ. Κορρέ (ΑΠΘ).

Παραλίγο να σκοτώσει τον φίλο του στο κυνήγι

Λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία η κυνηγετική εξόρμηση για δυο νεαρούς στα Τρίκαλα, καθώς ο ένας 26χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο Τρικάλων με τραύματα από σκάγια τα οποία δέχθηκε στην κοιλιακή χώρα από την κυνηγετική καραμπίνα του συνομήλικου φίλου του!

Στην παρέα που κυνηγούσε αγριογούρουνα σε ένα χωράφι όπου καλλιεργούνταν καλαμπόκι, συμμετείχαν και άλλοι νεαροί. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν όταν μετέφεραν τον τραυματία στο νοσοκομείο, τα σκάγια εξοστρακίστηκαν κατά τη διάρκεια του κυνηγιού και τον χτύπησαν στην κοιλιά.

Ο 26χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Προανάκριση για το κυνηγετικό ατύχημα διενεργεί η Ασφάλεια, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τον 26χρονο ακούσιο δράστη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από αμέλεια, ενώ η κυνηγετική καραμπίνα του κατασχέθηκε.

ΦΩΤΟ - Καταραμένη φτώχεια: Δεν φαντάζεστε πως είναι η βίλα πρώην υπουργού – Πωλείται, ποια είναι η νέα τιμή της

Η κρίση «χτύπησε» ακόμη και το «νησί των ανέμων» Μπορεί η Μύκονος να παραμένει το πιο δημοφιλές νησί, όμως, όπως φαίνεται, όσοι έχουν σπίτια εκεί δύσκολα μπορούν να τα πουλήσουν.

Ο λόγος μεταξύ άλλων και για τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, που εδώ και πολλά χρόνια, έχει βάλει το σπίτι του στο κυκλαδίτικο νησί προς πώληση, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Και μπορεί η αρχική τιμή του να ήταν περί το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, όμως, σύμφωνα με

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είχε πάρει την απόφαση να πουλήσει το εξοχικό του καθώς η συντήρησή του ήταν ασύμφορη οικονομικά, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα στα Παραπολιτικά.

Πρόκειται για ένα οίκημα 250 τετραγωνικών μέτρων, που κατασκευάστηκε το 2004 και βρίσκεται στη βόρεια Μύκονο, συγκεκριμένα στην περιοχή της Ανω Μεράς, ένα από τα λιγότερο κοσμικά σημεία του νησιού.
πληροφορίες, επειδή δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση, ο γνωστός πολιτικός την κατέβασε -όπως λέει σε δικούς του ανθρώπους- στις 500.000 ευρώ.


Tromaktiko

ΒΙΝΤΕΟ - Άνεργοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ ζητούν το αυτονόητο: να εργαστούν!

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει 33 επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ειδικότητας του τομέα καθαριότητας-εργάτες, προκειμένου να εργαστούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και συγκεκριμένα μέχρι τις 31-12-2018.
 Ο λόγος;
Αν και τα αποτελέσματα έχουν βγει και πιστοποιούν το γεγονός ότι είναι επιτυχόντες, παρ’ όλα αυτά όταν η Διοίκηση του Νοσοκομείου τους κάλεσε να υπογράψουν στις 20 Φεφρουαρίου, ενημερώθηκαν ότι έχει κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τον εργολάβο, ο οποίος ζητά να συνεχίσει την παροχή των υπηρεσιών του στο Νοσοκομείο (άρα να μην προχωρήσουν οι προσλήψεις) και ότι έχει βγει προσωρινή διαταγή εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων στις 4 Απριλίου 2017.
Λόγω αναβολής, η υπόθεση εκδικάστηκε στις 9 Μαϊου 2017 και πλέον οι επιτυχόντες του διαγωνισμού, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι άνεργοι και οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι οικογενειάρχες με υποχρεώσεις και έξοδα να τρέχουν, περιμένουν με μεγάλη αγωνία την απόφαση του Δικαστηρίου και το μόνο που ζητούν και αναμένουν είναι η υπόθεση να έχει αίσια έκβαση και να ξεκινήσουν να εργάζονται.
Στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, μιλούν δύο εκ των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο Φίλιππος Γιαννόπουλος και η Κωνσταντίνα Πινού.

www.drt915.gr

Χωρίς βία, ερωτικές σκηνές και βρισιές οι ταινίες στο μέλλον

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ της εταιρείας παραγωγής και διανομής ταινιών Sony και των σκηνοθετών.
Η εταιρεία παραγωγής ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει ξεκινήσει μία πρωτοβουλία για την κυκλοφορία των «Καθαρών Εκδόσεων», δηλαδή ταινίες από τις οποίες έχουν αφαιρεθεί η βία, οι ερωτικές σκηνές και η βλασφημία.
Οι εν λόγω κόπιες πωλούνται μαζί με την αρχική ταινία, αλλά οι δημιουργοί τους έχουν εξοργιστεί με την Sony, μεταξύ των οποίων ο Σεθ Ρόγκεν, ο Τζαντ Άπαταου και ο Άνταμ ΜακΚέι, μαζί με την Ένωση Σκηνοθετών Αμερικής (DGA).
Μετά τις αντιδράσεις η Sony υποστήριξε, μέσω του προέδρου του αντίστοιχου τμήματος Μαν Τζιτ Σινγκ ότι όσοι από τους δημιουργούς δεν επιθυμούν τις «Καθαρές Εκδόσεις», μπορούν να τις αφαιρέσουν από τα έργα τους.
«Οι σκηνοθέτες μας, έχουν μεγάλη σημασία για εμάς και σεβόμαστε τη σχέση μας στο έπακρο», δήλωσε στο Deadline.
«Πιστεύαμε ότι είχαμε την έγκρισή τους για την επεξεργασία των τηλεοπτικών εκδόσεων των έργων τους ως προστιθέμενη αξία στις πωλήσεις της ολοκληρωμένης έκδοσης. Αλλά αν κάποιος από αυτούς έχει δυσαρεστηθεί ή έχει αναθεωρήσει τότε θα σταματήσουμε τις "Καθαρές Εκδόσεις" στις ταινίες τους».
Η DGA σε δήλωσή της απάντησε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η Sony αναγνωρίζει τα λάθη της σε αυτόν τον τομέα, η DGA έχει ειδοποιήσει τη Sony πως αναμένει την άμεση αφαίρεση όλων των "Καθαρών Εκδόσεων" των ταινιών που έχει διαθέσει μέχρι να πάρει την έγγραφη άδεια από κάθε σκηνοθέτη και να τους δώσει την ευκαιρία να επεξεργαστούν οι ίδιοι την κυκλοφορία μιας έκδοσης για τα νέα μέσα, με βάση τη συμφωνία της DGA και τις ατομικές συμβάσεις με τους σκηνοθέτες».
Τόσο ο Ρόγκεν όσο και ο Άπαταου σχολίασαν την απόφαση της Sony στα social media χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως σκληρά και υβριστικά λόγια.
Εκπρόσωπος του ΜακΚέι, του οποίου δύο ταινίες η Step Brothers και η Talladega Nights, έχουν υποστεί επεξεργασία από την Sony, δήλωσε ότι ο σκηνοθέτης όταν πληροφορήθηκε για τις «Καθαρές Εκδόσεις» εξέφρασε τη διαφωνία του με αυτές. Η καθαρή έκδοση της ταινίας Step Brothers αποκλείει 152 βρισιές, 91 σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου και 22 σκηνές βίας.
Οι πρώτες 24 ταινίες που συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμα ήταν οι: 50 First Dates, Battle Of The Year, Big Daddy, Captain Phillips, Crouching Tiger Hidden Dragon, Easy A, Elysium, Ghostbusters, Ghostbusters II, Goosebumps, Grown Ups, Grown Ups 2, Hancock, Inferno, Moneyball, Pixels, Spider-Man, Spider-Man 2, Spider-Man 3, The Amazing Spider-Man, The Amazing Spider-Man 2, Step Brothers, Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby και White House Down.

Φταίμε όλοι για την κάθε Ραχήλ – Εμείς ψηφίζουμε ημίτρελους και νούμερα

 Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι κατάντια. Η κατάντια μας…

Η ιστορία είναι πρόσφατη. 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μπήκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο για να χειρουργηθεί. 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού βρέθηκε στο συγκεκριμένο ιδιωτικό νοσοκομείο, κατόπιν εντολής των γιατρών του γιατί η αφαίρεση καρκινικού όγκου μπορούσε να γίνει μόνο σε αυτό καθώς διαθέτει το απαραίτητο ρομποτικό μηχάνημα. Η κυρία Ραχήλ Μακρή, εκλεγμένη κάποτε αρχικά με τους ΑΝΕΛ και στη συνέχεια με τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τον καρκινοπαθή πρώην δημοσιογράφο και σήμερα πολιτικό ένα  «νεοφιλελέ ποταμάκια» που «δεν πηγαίνει στα νοσοκομεία μαζί με το πόπολο γιατί δεν μπορεί μαζί με τους φτωχούς». Η ανάρτησή της στο twitter προκάλεσε οργισμένα σχόλια: της επιτέθηκαν ακόμα και πρώην συνοδοιπόροι της από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, με τους οποίους πάντως δεν έχει καιρό τώρα τις καλύτερες σχέσεις. Προφανώς το σχόλιο της είναι μια κουταμάρα – μια από τις τόσες. Θα λεγα, όμως, ότι κακώς εστιάζουμε σε μια χολερική κι αρρωστημένη ανάρτηση: η ιστορία είναι ενδεικτική για το απόλυτο χάλι της πολιτικής ζωής της χώρας.   Περίπου ως κατόρθωμα Η Μακρή έχει υπάρξει εκλεγμένη – και όχι μια φορά. Θυμίζω ότι η τοποθέτησή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει κάποτε απευθείας από τον Αλέξη Τσίπρα, που είχε κακοκαρδίσει και κάμποσα μέλη του κόμματος με την επιλογή του. Ο Τσίπρας εκτίμησε ότι τότε η Μακρή θα φέρει ψήφους και διάφοροι από τους ντελάληδες της σκέψης του είχαν παρουσιάσει την μεταγραφή της από τους ΑΝΕΛ, περίπου ως κατόρθωμα. Τι είχε κάνει η Μακρή για να φτάσει στο Κοινοβούλιο; Τίποτα διαφορετικό από αυτό που έκανε και τώρα. Προκλητικές αναρτήσεις, επιθετικές δηλώσεις, τηλεοπτικούς και όχι μόνο καυγάδες: αυτά έκανε κι αυτά συνεχίζει να κάνει. Πως φτάσαμε στις Ραχήλ Κάποτε ο υποψήφιος βουλευτής έπρεπε να είναι ένας πολίτης που ξεχώριζε. Ο αριστερός υποψήφιος είχε κερδίσει τη θέση του στο ψηφοδέλτιο γιατί είχε να επιδείξει παρουσία και δράση. Είχε περάσει από τα συνδικάτα ή έστω τις φοιτητικές παρατάξεις, ή την αυτοδιοίκηση – ήταν αναγνωρίσιμος, εντός του (όποιου…) κόμματος και συχνά ακτιβιστής. Μπορεί να επαναλάμβανε συνθήματα ή να επικαλούνταν βιβλία που δεν είχε διαβάσει, αλλά πρόσεχε να μην εκθέσει το κόμμα που τον επέλεξε. Στις άλλες παρατάξεις η διαδικασία επιλογής ήταν συχνά πιο απλή, αλλά και πάλι ο υποψήφιος, πόσο μάλλον ο εκλεγμένος, έπρεπε να έχει ένα βιογραφικό αξιόλογο και, αν δεν ήταν ένας κλασσικός αυτοδημιούργητος άνθρωπος της αγοράς, να έχει μια θεωρητική και επιστημονική κατάρτιση που να τον βοηθά να ξεχωρίζει. Καμιά φορά τα κόμματα διάλεγαν και ανθρώπους απλά συμπαθητικούς, από τον χώρο του αθλητισμού π.χ ή των Τεχνών - κι αυτοί πάντως είχαν κάτι το ξεχωριστό: στο λαό (τους) ένα σεβασμό προκαλούσαν, είτε με τα κατορθώματα τους, είτε με το έργο τους. Αυτό το έργο ήταν το μυστικό μιας πολιτικής καριέρας: συνήθως λειτουργούσε ως απόδειξη ότι έχεις δυνατότητες και μπορείς να προσφέρεις. Δεν λέω ότι όλοι αυτοί που κατά καιρούς, σε εποχές παλιότερες, πολιτεύτηκαν ήταν άριστοι ή σοβαροί ή μεγάλοι πατριώτες. 
Υπήρξαν και πολλοί άθλιοι που εκμεταλλεύτηκαν τα αξιώματα τους για να πλουτίσουν, και παιδιά του κομματικού σωλήνα που βρέθηκαν στο κοινοβούλιο μόνο και μόνο γιατί το κόμμα τα υιοθέτησε, και πολλοί σοβαροφανείς τσαρλατάνοι, που χάρη σε μια ρητορεία γενικόλογη και ρηχή κατάφεραν να κάνουν καριέρες. 
Αλλά και οι χειρότεροι απατεώνες είχαν  μέτρο. 
Κυρίως πρόσεχαν την δημόσια εικόνα τους, καταλάβαιναν ότι η έκθεσή τους μπορεί, αν δεν προσέξουν, να είναι για τους ίδιους, όχι απλά επιζήμια, αλλά καταστροφική. Κι επειδή όλοι είχαν κάτι να υπερασπιστούν, πρόσεχαν. Και μετά ήρθε η κρίση και μαζί τους οι κάθε λογής Ραχήλ με ρομφαίες πύρινες. Ενας αχταρμάς από αναρτήσεις Τα τελευταία χρόνια, μετά και την έκρηξη των social media, αυτό που αποκαλούνταν κάποτε δημόσιος πολιτικός λόγος είναι ένας αχταρμάς από εξυπνάδες, κατάρες, επιθέσεις, εμφυλιοπολεμική ψευτορητορική, τσιτάτα της πλάκας που χωράνε σε 140 χαρακτήρες – tweet και διαδικτυακές αναρτήσεις που σκοπό έχουν μόνο να προκαλέσουν ένα κόσμο, που στην απόγνωσή του τσιμπάει και βλέπει σε κάθε νούμερο, που ουρλιάζει, τον εκπρόσωπο του. Οποιος είχε θράσος, οργή, επιθετικότητα, όρεξη να τσακώνεται και διάθεση να καταγγέλλει, μιλώντας συνήθως για πράγματα που δεν έχει ιδέα, κατάφερε να κάνει καριέρα – πρώτα πρώτα σαν ένα είδος σταρ της δημόσιας και της κοινωνικής μας ζωής. Τα επίθετα απέκτησαν πολύ μεγαλύτερο βάρος από τα ουσιαστικά: ο καλός δημοσιογράφος ήταν (είναι…) ο υστερικός δημοσιογράφος. Ο καλός συνδικαλιστής ήταν (είναι…) ο επιθετικός συνδικαλιστής. 
Ο καλός πολιτικός ήταν (είναι…) αυτός που μιλάει σαν εμάς – ή για την ακρίβεια χειρότερα. Η καριέρα, η επαγγελματική επιτυχία, η κοινωνική προσφορά, το έργο, έπαψαν σιγά σιγά να έχουν σημασία κι αρχίσαμε να επιβραβεύουμε τον φανατικό, τον οργισμένο, τον παθιασμένο, τον φωνακλά, τον αντισυστημικό – σε μερικές περιπτώσεις τον ημίτρελο ή και τον κανονικό τρελό, χωρίς καλά καλά να ξέρουμε ποιος είναι: ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Ο εκπρόσωπος του λαού έπρεπε κατά κάποιο τρόπο να αντιπροσωπεύει τα χειρότερα ένστικτα όποιου εκπροσωπεί: κυρίως να ρίχνει λάδι στη φωτιά της οργής και να επιβεβαιώνει συνεχώς ότι είναι ικανός για εξυπνάδες, ουρλιαχτά, μάχες με τον διπλανό του, που ακόμα και καρκινοπαθής, είναι εχθρός. Δεν φταίνε ούτε οι ημίτρελοι, ούτε διάφοροι πυροβολημένοι για αυτό: όλοι αυτοί πάντα υπήρχαν. Εμείς τους δώσαμε πολιτική υπόσταση – κανείς άλλος. 
Κι αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι κατάντια. Η κατάντια μας… Αρκετά με τα νούμερα Η Μακρή δεν έκανε στην περίπτωση του Θεοδωράκη τίποτα διαφορετικό από αυτό που έκανε πάντα: έψαξε την εξυπνάδα που θα της δώσει προσοχή, έψαξε retweets και likes. Κάποτε για αυτά την κάνανε πολιτική σταρ και της δώσανε έδρα στη Βουλή – τώρα κάνουν ότι δεν την ξέρουν, πάλι καλά. 
Με την αμετροέπειά της, πάντως, κατάφερε κάτι: να βάλει τους ανθρώπους του χειρουργημένου Σταύρου Θεοδωράκη να εξηγήσουν στον κόσμο γιατί διάλεξε το συγκεκριμένο νοσοκομείο – λες και δεν είναι δικαίωμα του καθενός να δώσει τη μάχη με τον καρκίνο όπου μπορεί. 
Είναι τραγικό ότι άνθρωποι έφτασαν να κάνουν δημόσια, έστω και εξ αποστάσεως, μια συζήτηση μαζί της, που μόνο δημόσια δεν μπορεί να είναι: ας φανταστούμε τον εαυτό μας να συζητά δημόσια για την ασθένεια της μητέρας μας, του πατέρα μας, του συντρόφου μας. 
Ας σκεφτούμε το ποια θα ήταν η αντίδρασή μας, αν μας κατηγορούσαν για την όποια επιλογή της δική μας θεραπεία, για να κατανοήσουμε το μέγεθος του κανιβαλισμού. Μπορούμε να ψηφίζουμε δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους, ευρωπαϊστές, αντιευρωπαϊστές, δραχμολάγνους, ακτιβιστές, οραματιστές, πραγματιστές, ό,τι γουστάρουμε. 
Όχι όμως άλλα νούμερα. 
Κι όχι άλλα συγχωροχάρτια στον κανιβαλισμό. 
Αρκετά.  


ΒΙΝΤΕΟ - Στοιχεία της δράσης πέντε εγκληματικών οργανώσεων, παρουσίασε η ΕΛΑΣ

Ξεπερνά το ποσό των 40 εκατ. ευρώ η παράνομη δράση των δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν ληστείες και κλοπές από σπίτια, εταιρείες και ΑΤΜ τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια, οι οποίες εξαρθρώθηκαν από την Αστυνομία, όπως τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης κατά τη σημερινή παρουσίαση της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, αλλά και της εξάρθρωσης τριών ακόμη εγκληματικών οργανώσεων ναρκωτικών.
Όσων αφορά στην υπόθεση των δύο εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες είχαν εξαρθρωθεί στις 2 Νοεμβρίου 2016, η Αστυνομία συνέλαβε χθες δύο ακόμη μέλη της, έναν 43χρονο και μία 40χρονη, οι οποίοι διατηρούσαν ενεχυροδανειστήρια, τα δύο από αυτά στο Μενίδι, οι οποίοι κατείχαν και ρευστοποιούσαν στην αγορά κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατά τη χθεσινή σύλληψη του 43χρονου βρέθηκε στο αυτοκίνητό του ρολόι αξίας πάνω από 150.000 ευρώ, το οποίο είναι το μοναδικό που κυκλοφορεί στην Ελλάδα.
Όσον αφορά στην εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων ναρκωτικών, η μία εκ των οποίων διακινούσε και παράτυπους μετανάστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, κοκαΐνη συνολικού βάρους 21,480 κιλών και 316 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Περίπου 1,5 εκ. πακέτα με λαθραία τσιγάρα σε πλοίο νότια της Κρήτης

Ένα εκατομμύριο πεντακόσια πενήντα επτά χιλιάδες διακόσια (1.557.200) λαθραία πακέτα τσιγάρα, έκρυβε στα αμπάρια του το φορτηγό πλοίο «GOLENDRI» με σημαία Τανζανίας, που εντοπίστηκε χθες σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και ακινητοποιήθηκε.
Οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί για το Δημόσιο από την τεράστια αυτή ποσότητα λαθραίων τσιγάρων ανέρχονται σε 6.019.186,94 εκατ. ευρώ. Το πλοίο επρόκειτο να ξεφορτώσει τα λαθραίο εμπόρευμα σε όρμο της Κρήτης, από όπου με τη βοήθεια ταχυπλόου όπου θα το παρελάμβαναν φορτηγά οχήματα. Το πλοίο οδηγήθηκε χθες συνοδεία πλωτού του λιμενικού στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου έγινε η καταμέτρηση του λαθραίου φορτίου.
Το GOLENDRI με έξι άτομα πλήρωμα, όλοι ουκρανικής καταγωγής, είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο με προορισμό τη Λιβύη όταν εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού να πλέει στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας και σε λειτουργία το αυτόματο σύστημα εντοπισμού (A.I.S.). Το βράδυ της ίδιας ημέρας, το πλοίο σταμάτησε σε απόσταση 1,5 ν.μ. από τις ακτές των Σφακίων Κρήτης. Ταυτόχρονα, μέσω της κάμερας θερμικής απεικόνισης και της συσκευής ραντάρ του πλοίου του Λιμενικού εντοπίστηκε ταχύπλοο να κινείται προς το φορτηγό πλοίο προκειμένου να παραλάβει το λαθραίο εμπόρευμα που στη συνέχεια θα μεταφορτώνονταν σε τέσσερα φορτηγά οχήματα που εντοπίστηκαν στη ξηρά.
Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του σκάφους του Λιμενικού το ταχύπλοο και τα φορτηγά οχήματα στη ξηρά τράπηκαν σε φυγή, ενώ το φορτηγό πλοίο ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό την διαφυγή του.
Στελέχη του Λιμενικού μετά από ειδική επιχείρηση πραγματοποίησαν έφοδο στο φορτηγό πλοίο με αποτέλεσμα να συλληφθεί το πλήρωμα και το GOLENDRI να ακινητοποιηθεί.
Παράλληλα τα φορτηγά οχήματα καθώς και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιούνταν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκφόρτωσης τα οποία εγκαταλείφθηκαν στη ξηρά και κατασχέθηκαν από την με την ΕΛΑΣ.
Οι έξι Ουκρανοί συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν αύριο 18-06-2017 το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Κι όμως! 16,4 εκατ. Αμερικανοί πιστεύουν πως το σοκολατούχο γάλα παράγεται από καφέ αγελάδες!

Το γεγονός ότι περισσότεροι από 16 εκατομμύρια Αμερικάνοι πιστεύουν ότι το σοκολατούχο γάλα είναι το καφέ γάλα που παράγουν οι καφέ αγελάδες είναι ανησυχητικό και πέρα για πέρα πραγματικό, καθώς αποτελεί αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποίησε το Innovation Center of U.S. Dairy.

Το οξύμωρο όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως οι υπεύθυνοι περίμεναν πως ο συγκεκριμένος αριθμός θα ήταν μεγαλύτερος, καθώς στην άλλη πλευρά του Ατλάντικου υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στον τομέα αυτό.

Έχει διαπιστωθεί ότι οι Αμερικάνοι πολίτες δεν γνωρίζουν πως καλλιεργούνται τα τρόφιμα που τρώνε, πως φτάνουν στα καταστήματα και από που προέρχονται κάποιες επεξεργασμένες τροφές.

Η άγνοια για το ότι το σοκολατούχο γάλα προέρχεται από την μίξη γάλακτος, ζάχαρης και κακάο, δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα.

Στις αρχές της δεκαετίες του 1990,  ένα τμήμα της εκπαίδευσης στην αγροκαλλιέργεια, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας στους 5 ενήλικες Αμερικάνους δεν ήξερε ότι τα χάμπουργκερ φτιάχνονται με βοδινό κρέας.

Παράλληλα,  μία άλλη έρευνα που έγινε πρόσφατα σε σχολείο στην Καλιφόρνια έβγαλε τα παρακάτω αποτελέσματα:

-Το 50% των μαθητών δεν ήξερε ότι οι πίκλες είναι αγγούρι

-Το 40% δεν ήξερε ότι τα χάμπουργκερ γίνονται με βοδινό κρέας.

-Το 30% δεν ήξερε ότι το τυρί είναι φτιαγμένο από γάλα.

Ένα κολάν που «διορθώνει» τις στάσεις στη γιόγκα

Ένας από τους τρόπους «διαχείρισης» του άγχους σήμερα είναι η γιόγκα.
Και από ό,τι λένε όσες κι όσοι ασχολούνται, είναι λειτουργικός. Τώρα για την εξάσκηση της αγαπημένης τους γυμναστικής έχουν ως βοηθό ένα κολάν, που δίνει feedback σε ό,ποιον το φορά όσον αφορά τις στάσεις που παίρνει στη γιόγκα.
Πέντε αισθητήρες είναι ενσωματωμένοι στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Μέσω Bluetooth, αυτοί είναι συνδεδεμένοι με εφαρμογή στο έξυπνο κινητό για να προσδιοριστεί επακριβώς σε πια στάση γιόγκα βρίσκεται αυτός που φορά το κολάν.
Η εφαρμογή, με δονήσεις δίνει feedback στα σημεία του σώματος που πρέπει να προσαρμόσει αυτός που κάνει γιόγκα, ώστε να βελτιώσει τη στάση του σώματός του. Η ενέργεια για τις δονήσεις δίνεται από μπαταρία, η οποία είναι στερεωμένη πίσω από το γόνατο. Και, βεβαίως, οι δονήσεις ποικίλουν, ανάλογα με τον βαθμό προσαρμογής του σώματος που απαιτεί η σωστή στάση.

Παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο η περίπτωση της Βρίσας

Με θέμα το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η Λέσβος την περασμένη Δευτέρα από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Λέσβου. Σε αυτό παρέστησαν και μίλησαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που έχουν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από το σεισμό, τόσο της προστασίας των κατοίκων, όσο και της καταστροφής της Βρίσας. Παρέστησαν επίσης και μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης.
Στη διάρκεια της τοποθέτησης του Ευθύμιου Λέκκα, αλλά και των υπολοίπων ειδικών επιστημόνων έγινε εκτενής αναφορά σε σημαντικά θέματα με πρώτο αυτό της περίπτωσης της Βρίσας που καταστράφηκε και η οποία πλέον θεωρείται παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο που θα μελετηθεί το επόμενο διάστημα από τους ειδικούς.
Όπως τόνισαν όλοι, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Βρίσα δέχτηκε σεισμική ενέργεια ισχύος που αντιστοιχεί με 9 της αντίστοιχης κλίμακας, ενώ άλλες πολύ κοντινές περιοχές και οικισμοί, δεν δέχθηκαν αντίστοιχη επιβάρυνση.

«Μπλε δέντρα» για «πράσινες» πόλεις

Εδώ και έξι χρόνια, ο ελληνικής καταγωγής Νεοζηλανδός Κωνσταντίνος Δημόπουλος υπενθυμίζει με τα «Μπλε δέντρα» του την ανάγκη για «πράσινες» πόλεις.
Η αστική παρέμβασή του έχει φιλοξενηθεί σε 20 πόλεις του πλανήτη, από το Σακραμέντο των ΗΠΑ έως το Σίδνεϊ.
Γεννήθηκε, από Έλληνες γονείς στο Πορτ Σάιντ, στην Αίγυπτο. Σε ηλικία οκτώ χρόνων, ο ίδιος και η οικογένειά του μετακόμισαν στην Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας.
Στην προσπάθειά του να υπογραμμίσει το εφήμερο της φύσης και να ευαισθητοποιήσει όλους εμάς σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα, ο Δημόπουλος χρησιμοποιεί μια μη τοξική, μη ανεξίτηλη βαφή και βάφει μπλε κάποια δέντρα της πόλης. «Πάντα ήξερα τι είναι τέχνη ? και τι ήταν πάντα ?, μια προέκταση της φύσης, καθώς και το ότι η τέχνη μπορεί να έχει επίδραση στην αλλαγή της κοινωνίας» τονίζει. «Για να γίνει αυτό, πρέπει κάποιος να κινηθεί εκτός καλλιτεχνικών ιδρυμάτων και γκαλερί, και να κινηθεί μέσα στη φύση κι ανάμεσα στους ανθρώπους, εκεί που ζουν» προσθέτει.

Συναυλία : Η Πρωτοψάλτη τραγουδάει Ξαρχάκο στην Αρχαία Μεσσήνη

 Πέμπτη, 27 Ιουλίου στις 1 π.μ. - 3 π.μ.

Συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος θα βρίσκεται επί σκηνής μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη σε ένα πρόγραμμα, που θα διευθύνει ο ίδιος και κατά την διάρκεια του οποίου θα ακουστούν τα ωραιότερα τραγούδια του, χρωματισμένα με την διακριτική και ακριβή ερμηνεία της ερμηνεύτριας.
Αυτή η δημιουργική συνεύρεση, έχει την ονομασία ''Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ''. Διοργανωτής : Alkistis Protopsalti Official (φβ).

Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ - ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΡΙΝΤΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΜΑΝΗΣ.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 θα πεζοπορήσουν και  θα διασχίσουν το πανέμορφο Φαράγγι της Μεσσηνιακής Μάνης, το Ρίντομο.

Πιο συγκεκριμένα, θα διασχίσουν το κομμάτι από το Γεφύρι της Κοσκάρακας και προς τα πάνω, προς τις Γαϊτσές.

Η διάρκεια της πεζοπορίας  είνα συνολικά 4 ώρες, με βαθμό δυσκολίας Α+.

Ραντεβού στα γραφεία  τέρμα Αριστομένους (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) στις 8:30 π.μ.

Η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτ/τα, με κόστος συμμετοχής 5 ευρώ (βενζίνη) και 2 (μέλη) ή 5 (μη μέλη) ευρώ για τον Σύλλογο.

Αρχηγός αποστολής : Ανάργυρος Βλάχος (6947320585)
Πληροφορίες για κρατήσεις θέσεων : Ελένη Οικονομοπούλου (6974252234).

«Σαρώνει» τις πασαρέλες η εγγονή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Η κόρη της Μαρί Σαντάλ και του Παύλου Γλύξμπουργκ «σαρώνει» στην πασαρέλα.
 Η 20χρονη Μαρία Ολυμπία τον περασμένο Μάρτιο περπάτησε στην πασαρέλα των Dolce & Gabbana  ενώ έγινε ένα από τα πρόσωπα της νέας διαφημιστικής καμπάνιας τους για τη σεζόν φθινόπωρο 2017. 
Η νεαρή πόζαρε στην αγορά του αγορά του Παλέρμο της Σικελίας φορώντας τα νέα ρούχα και τα αξεσουάρ του ιταλικού οίκου, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών, άλλοτε με κομψή μίντι φούστα και άλλοτε με καυτό μίνι.



espresso

Οι Αντετοκούνμπο στη Θεσσαλονίκη σε μια γιορτή του μπάσκετ

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσκάλεσαν τους αδελφούς Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο στη Θεσσαλονίκη σε μια γιορτή του μπάσκετ, που διοργάνωσαν το Eurohoops.net και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Το «Antetokounbros Event» επιστρέφει και φέτος στη Θεσσαλονίκη και μετατρέπεται σε θεσμό. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την πρωτοβουλία, που στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, στο «Nick Galis Hall» και καλωσορίζει εκ νέου τους αδελφούς Αντετοκούνμπο, τους πρεσβευτές της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού στο εξωτερικό.
«Σχεδόν 7.000 Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της πόλης, αποθέωσαν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο που με το αστείρευτο ταλέντο τους, την απλότητα του χαρακτήρα τους και την αγάπη τους για την πατρίδα τους, την Ελλάδα, προσέφεραν ένα ονειρεμένο αθλητικό θέαμα στο Nick Galis Hall στην περσινή μας πρωτοβουλία. Εκείνη τη μεγάλη γιορτή που είχε αγκαλιάσει η Περιφέρεια, με στόχο τη διάδοση τόσο του ελληνικού αθλητικού ιδεώδους, όσο και την τουριστική προβολή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, σήμερα την αναγνωρίζουν όλοι και τη συνεχίζουν, ώστε να ενισχύσουν την προβολή της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας, καθώς ο αθλητισμός μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν. Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο μας τιμούν για δεύτερη χρονιά και καλώ τους Θεσσαλονικείς να δώσουν μαζικά το παρών και στη φετινή εκδήλωση. Θέλω επίσης να συγχαρώ το Υπουργείο Τουρισμού, που υιοθετεί και συνεχίζει την επιτυχημένη αυτή πρωτοβουλία μας και φυσικά τους μεγάλους πρωταγωνιστές, τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Η Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας», σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, «στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και συνεχίζει με στοχευμένες δράσεις, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προσπάθειες όσο το δυνατόν μεγαλύτερης προβολής του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης. Ήμασταν οι πρώτοι που καλέσαμε αυτά τα παιδιά να γίνουν πρεσβευτές του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό, μέσα από τον αθλητισμό, τον τομέα που υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο, κάνοντας διεθνώς γνωστή την Ελλάδα μας. Ο ενθουσιασμός του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο για τη Θεσσαλονίκη αποδείχτηκε ότι εξελίχθηκε σε αγάπη για την πόλη, καθώς τήρησαν την περσινή υπόσχεσή τους ότι θα επιστρέψουν και φέτος. Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανη που με την περσινή πρωτοβουλία της, έθεσε πρώτη τα θεμέλια της καθιέρωσης του ‘Αntetokounbros Event’ ως ενός θεσμού που θα προβάλει τον ελληνικό τουρισμό σε όλο τον κόσμο. Να είμαστε όλοι εκεί »

Σε τί χρησιμεύει η διάρροια στον οργανισμό μας

Τι αναφέρει νέα μελέτη

Η διάρροια είναι ίσως από τα πιο δυσάρεστα συμπτώματα του γαστρεντερικού συστήματος, αλλά αμερικανοί ερευνητές εξηγούν ότι εξυπηρετεί έναν ουσιαστικό σκοπό στον οργανισμό μας, και το τεκμηριώνουν επιστημονικά.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Cell Host and Microbe επιστήμονες του Νοσοκομείου Brigham and Women's της Βοστόνης, μελέτησαν τον ανοσοποιητικό μηχανισμό του προκαλεί τη διάρροια και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην εκκαθάριση των παθογόνων οργανισμών, στα πρώιμα στάδια μιας λοίμωξης.
Η μελέτη φέρνει επίσης στο φως έναν μέχρι πρότινος άγνωστο ρόλο της ιντερλευκίνης-22, ενός μορίου του ανοσοποιητικού, στην άμυνα του ξενιστή έναντι της λοίμωξης.
«Η υπόθεση ότι η διάρροια καθαρίζει τα εντερικά παθογόνα έχει διατυπωθεί εδώ και αιώνες. Όμως, η επίπτωσή της στην εξέλιξη των εντερικών λοιμώξεων δεν είναι πλήρως κατανοητή. Γι’ αυτό κι εμείς θελήσαμε να καθορίσουμε τον ρόλο της διάρροιας και να δούμε αν η πρόληψή της μπορεί να καθυστερήσει την εκκαθάριση των παθογόνων και να παρατείνει τη νόσο», εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης Δρ Τζερρολντ Τερνερ.
Για την διερεύνηση του θέματος, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα ζωικό μοντέλο μολυσμένο με Citrobacter rodentium (αρνητικό κατά Γκραμ βακτήριο), που στα τρωκτικά αντιστοιχεί με την μόλυνση του ανθρώπου από το Escherichia coli (Το Εσερίχια κόλι είναι ένα αρνητικό κατά Γκραμ, ραβδοειδούς σχήματος κολοβακτήριο).
Παρατήρησαν, λοιπόν, μια αύξηση στην διαπερατότητα του εντερικού φραγμού εντός δύο μόλις ημερών από τη λοίμωξη, πολύ πριν τη φλεγμονή και την επιθηλιακή βλάβη. Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν τον καίριο ρόλο της ιντερλευκίνης-22 (IL-22), η οποία επηρεάζει με τη σειρά της την κλαουδίνη-2, ένα μόριο που είναι ήδη γνωστό ότι εμπλέκεται στην πρόκληση διάρροιας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι διάρροια που προέκυψε από τη σηματοδότηση αυτών των δύο μορίων συνέβαλε στην προώθηση της κάθαρσης των παθογόνων και τη περιορισμένη σοβαρότητας της νόσου.
Αρκετοί επιστήμονες έχουν προτείνει κατά καιρούς την ανάπτυξη θεραπευτικών παραγόντων που θα μπλοκάρουν την κλαουδίνη-2, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της διάρροιας. Όμως, ο Δρ Τέρνερ και οι συνεργάτες του εξηγούν ότι η ενεργοποίηση αυτής της οδού μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη για την καταπολέμηση μια λοίμωξης, ειδικά στα πρώιμα στάδια της νόσου. Καταλήγουν, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι η διάρροια είναι σημαντική για την εκκαθάριση των εντερικών παθογόνων και ότι η IL-22 μπορεί να παίζει ρόλο-κλειδί για την άμυνα του ξενιστή.

Κρατούσαν ανήλικη όμηρο και την υποχρέωναν να κάνει σεξ επί πληρωμή

Η 16χρονη κατάφερε να δραπετεύσει και να καταδώσει τους βασανιστές της

Πολυετείς ποινές κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε τέσσερις άνδρες, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για υπόθεση σωματεμπορίας, με θύμα ανήλικη αλλοδαπή, η οποία κρατείτο «φυλακισμένη» σε σπίτια, όπου υποχρεωνόταν να εκδίδεται σε πελάτες έναντι αμοιβής.
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2015, όταν η τότε 16χρονη Βουλγάρα βρήκε την ευκαιρία και «δραπέτευσε» από διαμέρισμα στο οποίο κρατείτο, στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης, πηδώντας από το παράθυρο. Στη συνέχεια, αποκάλυψε στην αστυνομία το μαρτύριο που βίωνε, το οποίο -σύμφωνα με την ίδια- ξεκίνησε δύο μήνες νωρίτερα, όταν αρχικά μεταφέρθηκε από την πατρίδα της στην Ιταλία και ακολούθως, διαδοχικά, στο Αμύνταιο Φλώρινας και στη Θεσσαλονίκη. Όπως κατήγγειλε η ίδια στους αστυνομικούς, την εξανάγκαζαν να συνευρίσκεται καθημερινά, σεξουαλικά, με τρεις έως τέσσερις άνδρες, πάντα επί χρήμασι.
Για την υπόθεση κατηγορήθηκαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη ένας Βούλγαρος, ένας Αλβανός και δύο Έλληνες, σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν πολυετείς ποινές κάθειρξης που ξεκινούν από έξι χρόνια και τέσσερις μήνες και φθάνουν τα δεκαπέντε χρόνια και έξι μήνες, ενώ το δικαστήριο επέβαλε σε βάρος τους χρηματικές ποινές από 50.000 έως 70.0000 ευρώ. Δύο εξ' αυτών παρέστησαν στο δικαστήριο και αρνήθηκαν τις κατηγορίες.
Στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας και το ίδιο το θύμα, το οποίο αναίρεσε εν μέρει τις αρχικές καταγγελίες, κάτι που εκτιμάται ότι έγινε υπό τον φόβο να δεχθεί αντίποινα.

Χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς

Αγαπητοί… εν Σουδάν, Σομαλία, Ζαΐρ και άλλων τριτοκοσμικών οικονομιών, αδερφοί, που στην δεκαετία του 80, είχατε την τιμή να υποστείτε την «κατ΄αρχήν έγκριση» του ΔΝΤ, όπως και προχθές η υπερήφανη Ελλάδα, 30 χρόνια μετά, δεδικαιώθητε.
Ο έλληνας πρωθυπουργός, με τηλεοπτικό του διάγγελμα(!) μας βεβαίωσε πόσο νιώθει δικαιωμένος καθώς με την συμφωνία της Πέμπτης  ανοίγει ο δρόμος για τις αγορές, για το οριστικό τέλος σε ενάμισι χρόνο των «προγραμμάτων στήριξης» (κάτι προαποφασισμένο), ότι έφτασε η ώρα να προωθηθούν οι μεγάλες αλλαγές στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία, να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα της διαφθοράς, της αναξιοπιστίας, των πελατειακών σχέσεων, των μικρών και μεγάλων σκανδάλων.
Η στήλη σήμερα θα έγραφε περίπου παρόμοια. Ότι ο γέγονε γέγονε. Ότι όντως σήμερα είναι μια άλλη μέρα – κακή μέρα, αλλά αυτό δευτερεύον – που αποτελεί και το χρονικό όριο μιας νέας εκκίνησης. Είναι η αφετηρία μιας περιόδου όπου η
χώρα δεν έχει υποχρεώσεις δόσεων, καθώς αυτές είναι καλυμμένες για περισσότερο από έτος. Ως εκ τούτου μια λογική κυβέρνηση θα μπορούσε να επιδοθεί – επί τέλους – σε αυτό για το οποίο εξελέγη: Να κυβερνήσει.
Θα μπορούσε λέμε, αλλά φευ. Όπως λένε οι αγγλοσάξονες «you can't teach an old dog new tricks». Ο πρωθυπουργός, μια δυσμενή συμφωνία, έκρινε ότι έπρεπε να την «περιλούσει» με νικητήριο φως. Όχι μόνο να επισκεφθεί και να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περί αυτής, αλλά και να την αναγγείλει από τηλοψίας. Να δηλώσει ότι: «Πήραμε αυτό που διεκδικούσαμε, αλλά και αυτό που δικαιούμασταν»! 
Αλαλα τα χείλη των ασεβών! Αν δεν μας απατά η μνήμη, που δεν μας απατά, αυτό που διεκδικούσαμε ήταν κούρεμα του χρέους και ένταξη στην Ποσοτική Χαλάρωση. Δεν πήραμε τίποτα από τα δύο! Για το πρώτο μάλιστα, απειλούσαμε πως αν δεν μας το δώσει το Eurogroup,  θα  κάναμε άνω κάτω την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.  Θα συγκαλούσαμε το Euro Summit  (το τμήμα  αρχηγών κρατών της Ευρωζώνης – είχαμε μάλιστα ειδοποιήσει και τον Τουσκ για το αίτημά μας), όπου θα θέταμε επιθετικά και απαιτητικά το θέμα του χρέους.
Και όχι απλώς θα το θέταμε, αλλά αρειμανίως, κυβερνητικά στελέχη διοχέτευαν ότι θα εναποθέταμε την «καυτή πατάτα» στα χέρια της καγκελαρίου Μέρκελ! Τελικώς δεν το τολμήσαμε αφού μας διεμηνύθη ότι θα υφιστάμεθα νέα ήττα, γιατί αυτά είναι ελληνικά τερτίπια και δεν αφορούσαν την Σύνοδο Κορυφής.  Έτσι η Μέρκελ… γλύτωσε από την καυτή  πατάτα (την οποία ουδόλως προτίθετο να πιάσει) και αυτή παρέμεινε στα χέρια του πρωθυπουργού, ο οποίος  φέρεται ως να μην τη νιώθει.
Πέραν του χρέους, ας αποχαιρετήσουμε κατά τα φαινόμενα, και την ποσοτική χαλάρωση που χάνουμε. Η ΕΚΤ έκανε μια ανεπαίσθητα θετική δήλωση, ότι βλέπει την συμφωνία «ως πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση διασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους». Πρώτο βήμα, ενώ εμφιλοχωρεί ο κίνδυνος, οψέποτε το χρέος καταστεί βιώσιμο, οι στρόφιγγες  να έχουν κλείσει.
Για την ανάπτυξη  στην οποία στο συνέδριο της  concordia, 10 μέρες πριν, είχε καλέσει τους εταίρους να «κάνουν ότι είναι αναγκαίο να μπει η ανάπτυξη στην ατζέντα των προτεραιοτήτων», και να κάνουν επενδύσεις στη χώρα μας, το μόνο που κατεγράφη στην συμφωνία είναι μια αναφορά στη δημιουργία «Αναπτυξιακής Τράπεζας», χωρίς περεταίρω επεξηγήσεις – το που θα βρεθούν τα κεφάλαια και σε ποιο χρονοδιάγραμμα θα δημιουργηθεί.
Όσο για τη γαλλική πρόταση, στοιχεία της οποίας υπήρξαν στην συμφωνία, έχει ήδη επισημανθεί από το liberal ότι είναι καταστροφική. Τέτοιες προτάσεις είναι θετικές για μικρό χρονικό διάστημα 4-5 χρόνων, ως πυροσβεστικές. Εάν επεκταθούν σε… 40 και πλέον χρόνια, απλώς αποτελούν αντικίνητρο ανάπτυξης, αφού κάθε φορά που η οικονομία θα βρίσκεται σε διάδρομο ανόδου, θα καθηλώνεται από τους επί πλέον φόρους.
Τέλος  παρέμεινε το περίφημο «εάν», που τόσο παλέψαμε  να επαλειφθεί – ότι θα δοθεί λύσει στο χρέος κατά το τέλος του προγράμματος «εάν χρειαστεί».
Τα ανωτέρω, όσο και τα υπόλοιπα τεχνικά της συμφωνίας  έχουν ήδη αναλυθεί από χθες. Αναφέραμε τα πλέον εμβληματικά, όσα αιτιολογούν τον ισχυρισμό περί κακής συμφωνίας, σε σχέση με τις αρχικές επιδιώξεις. Ενδεχομένως καλύτερη να μην μπορούσε να υπάρξει, και δεν μπορούσε, έτσι που τα κατάφερε η κυβέρνηση δυο χρόνια τώρα.
Η στήλη πάντως θα ήταν περισσότερο αισιόδοξη, αν ο πρωθυπουργός αντί αυτοθαυμαστικού διαγγέλματος, με μια λιτή ανακοίνωση έλεγε αυτό που είπε ο Τσακαλώτος: «Ίσως η συμφωνία να μην είναι επαρκής, αλλά φέρνει μια σαφήνεια», ή ο Δραγασάκης: «απέχει από αυτό που εμείς θα επιθυμούσαμε».
Θα έδειχνε  ότι υπάρχει συναίσθηση των δυσκολιών, μετριοπάθεια για τις μελλοντικές κινήσεις,  και σεβασμός σε μας, που ούτως ή άλλως θα την υποστούμε. Ούτε στο  Σουδάν, την Σομαλία, το Ζαΐρ, δεν θα πουλούσαν  οι αρχηγοί καθρεφτάκια, επειδή το ΔΝΤ  έκανε μια «κατ΄αρχήν έγκριση» χρηματοδότησης, και αυτό να εκληφθεί ως «πήραμε αυτό που διεκδικούσαμε», όταν άλλο διεκδικούσαμε. 
 
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

Η καταιγίδα στοίχισε τη ζωή σε έναν άνδρα στη Λαμία

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ !
 
Ένα σπίτι στην οδό Ποσειδώνος πλημμύρισε και ο ιδιοκτήτης κάλεσε την Πυροσβεστική για άντληση υδάτων.
Την ώρα που οι Πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο και άρχισαν να απλώνουν τις μάνικες για να κάνουν την άντληση ο 62χρονος ιδιοκτήτης κατέβηκε από τον 1ο όροφο στην αυλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες γλίστρησε στο πλατύσκαλο με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι.
Αμέσως έτρεξαν να τον βοηθήσουν οι Πυροσβέστες και η γυναίκα του που ήταν παρούσα στο συμβάν, ενώ κλήθηκε άμεσα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες όλων, ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε...
Όταν διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν, αφού απλά διαπίστωσαν απλά το θάνατό του.
Προανάκριση για το τραγικό συμβάν διενεργεί το Α.Τ. Λαμίας.


 lamiareport.gr

Φωτογράφισε τον Γαλαξία μέσα από το παράθυρο του αεροπλάνου!

Σίγουρα όταν πετάτε με το αεροπλάνο έχετε προσπαθήσει αρκετές φορές να βγάλετε φωτογραφία τον ουρανό μέσα από το παράθυρο. Ο Jan Jasinski, ο οποίος ειδικεύεται στην αεροναυτική φωτογραφία, βρέθηκε πρόσφατα σε μια πτήση από το Μόντρεαλ στην Φρανκφούρτη και τράβηξε μια εντυπωσιακή εικόνα του έναστρου νυχτερινού ουρανού.
Ο ίδιος αποτύπωσε στον φακό του τον Γαλαξία όπως φαίνεται μέσα από το παράθυρο του αεροπλάνου, προσπαθώντας να κρατήσει σταθερό το χέρι του και χρησιμοποιώντας μια κουβέρτα για να μειώσει το φως της καμπίνας.
Το αποτέλεσμα το βλέπετε και είναι εξαιρετικό…

perierga.gr

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΑΓΡΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ 4.8 ΣΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, είχαμε σεισμό 4,8 ρίχτερ στη Λακωνία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Μονεμβασιάς
Συγκεκριμένα, η σεισμική δόνηση έγινε στις 2:42 π.μ. και είχε εστιακό βάθος 30 χιλιόμετρα.

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΣΑΙ ; Ακόμα και η περιστασιακή αγροτική εργασία θα επιβαρύνεται με εισφορές

Εισφορές για κάθε εισόδημα ακόμη κι αν προέρχεται από περιστασιακές αγροτικές εργασίες θα πρέπει να καταβάλλουν χιλιάδες ασφαλισμένοι, όπως προκύπτει από εγκύκλιο του ΕΦΚΑ. Αν και ακόμη παραμένει άγνωστο το πώς θα αντιμετωπιστεί ασφαλιστικά το εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα, σε περιπτώσεις συνταξιούχων από Ταμεία πλην του ΟΓΑ, η εγκύκλιος έρχεται να ρίξει φως στο τι ισχύει για τις περιπτώσεις παράλληλης ή πολλαπλής δραστηριότητας. Και ορίζει ότι οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι, από 1η Ιανουαρίου 2017, θα πρέπει να καταβάλλουν εισφορές για κάθε εισόδημα που δηλώνουν, ακόμη κι αν είναι αγροτικό και λάμβαναν εξαίρεση από τον ΟΓΑ έως το τέλος του 2016.
Η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017, παλαιοί (πρωτοασφαλισμένοι έως το 1992) και νέοι (ασφαλισμένοι από το 1993 και μετά) ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν εισφορές για το σύνολο των εισοδημάτων που προέρχεται από εργασία. Το ίδιο ισχύει ακόμη και για τους δημοσίους υπαλλήλους, που παράλληλα απασχολούνται σε εργασία υπακτέα στο τέως ΙΚΑ.
Μάλιστα, ειδικά στην περίπτωση μισθωτής απασχόλησης και άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος ή αυτοαπασχόλησης, ως ανώτατο όριο μηνιαίου εισοδήματος επί του οποίου θα καταβάλλονται εισφορές ορίζεται το ποσό των 5.860,80 ευρώ και ως κατώτατο όριο το ποσό των 586,08 ευρώ και ισχύει ακόμη και αν πρόκειται για μισθωτό κάτω των 25 ετών ή για ελεύθερο επάγγελμα ή αυτοαπασχόληση κάτω της 5ετίας.
Στις περιπτώσεις μισθωτής απασχόλησης ή απασχόλησης στο Δημόσιο και άσκησης αγροτικής δραστηριότητας το κατώτατο όριο μηνιαίου ασφαλιστέου εισοδήματος διαμορφώνεται σε 410,26 ευρώ.
Σε όλες τις περιπτώσεις, η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά υπολογίζεται επί των αποδοχών από τη μισθωτή απασχόληση και επί του εισοδήματος από κάθε ιδιότητα/δραστηριότητα, όπως καθορίζεται από τις διατάξεις των άρθρων του νόμου Κατρούγκαλου. Αν οι αποδοχές από μισθωτές υπηρεσίες υπερβαίνουν το ανώτατο όριο μηνιαίου εισοδήματος 5.860,80 ευρώ, οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί του ανώτατου ορίου και δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής εισφορών για την επιχειρηματική ή αγροτική δραστηριότητα. Αν δεν το υπερβαίνουν, προστίθεται το εισόδημα της επιχειρηματικής ή αγροτικής δραστηριότητας έως ότου το άθροισμα φθάσει τις 5.860,08.
Προσοχή: Η εισφορά υπολογίζεται στο εισόδημα όπως κάθε φορά ορίζει ο νόμος για τη μισθωτή και τη μη μισθωτή απασχόληση.
Αν τα δύο εισοδήματα αθροιστικά είναι μεταξύ κατώτατου και ανώτατου ορίου, τότε το σύνολο του εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες υπόκειται σε ασφαλιστική εισφορά όπως και το σύνολο του εισοδήματος από επιχειρηματική ή αγροτική δραστηριότητα.
Αν το άθροισμα του εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες και από την άσκηση επιχειρηματικής ή αγροτικής δραστηριότητας υπολείπεται του κατώτατου ορίου μηνιαίου εισοδήματος, τότε:
• Το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες υπόκειται σε ασφαλιστική εισφορά σύμφωνα με τις διατάξεις για τους μισθωτούς.
• Το εισόδημα από ελεύθερη ή αγροτική δραστηριότητα υπόκειται σε ασφαλιστική εισφορά σύμφωνα με τις διατάξεις για τους αυτοαπασχολουμένους και επιβάλλεται εισφορά στο ποσό που υπολείπεται μέχρι τη συμπλήρωση του κατώτατου ορίου (586,08 ή 410,26 ευρώ).
Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει μισθωτή δραστηριότητα, το μεγαλύτερο εισόδημα (βιοποριστικό κριτήριο) είναι αυτό που ελέγχεται πρώτο για το αν υπερβαίνει την ανώτατη ή αν καλύπτει την κατώτατη βάση υπολογισμού και ακολουθούν τα υπόλοιπα.
kathimerini.gr

Σπίτι χωρίς air condition - Πώς να το διατηρήσετε δροσερό

Σπίτι χωρίς air condition - Πώς να το διατηρήσετε δροσερό (φωτό)
Η θερμοκρασία αρχίζει και ανεβαίνει, με την ζέστη να γίνεται ανυπόφορη. 
Το κλιματιστικό γίνεται σιγά-σιγά αναγκαίο και ο... καλύτερος μας φίλος. 
Βέβαια, δεν γίνεται να το έχουμε και συνέχεια σε λειτουργία, καθώς μαζί με τη δροσιά, βάζουμε και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Για να μην σκάτε από τη ζέστη αλλά και να μην δώσετε όλα σας τα χρήματα στο ρεύμα,
το popsugar έχει τρόπους για να κάνετε τον χώρο σας πιο δροσερό.
Βάλτε φυτά εσωτερικού χώρου
Εκτός το ότι είναι υπέροχα μέσα στον χώρο, δίνοντας του χρώμα, μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα, να «ρυθμίσουν» την υγρασία και να δροσίσουν την ατμόσφαιρα.
Επενδύστε σε βαμβακερά σεντόνια
Για να μην ξυπνάτε ιδρωμένοι κατά τη διάρκεια της νύχτας, προτιμήστε βαμβακερά και όχι συνθετικά σεντόνια. Τα συνθετικά μπορεί να είναι πιο μαλακά στην υφή, ωστόσο, είναι πιο ζεστά.
Κρατηθείτε δροσεροί
Ενας από τους καλύτερους τρόπους να νικήσετε τη ζέστη είναι να ρυθμίσετε τη δική σας θερμοκρασία. Κάντε ντους ή βυθίστε τα πόδια σας σε νερό πριν πέσετε στο κρεβάτι. Εκτός του ότι θα χαλαρώσετε, θα δροσιστείτε.
Αφήστε μισάνοιχτα τα παράθυρα το βράδυ
Δεδομένου ότι η θερμοκρασία πέφτει το βράδυ, αφήστε τα παράθυρα λίγο ανοικτά. Ετσι, δεν θα είστε άνετοι μόνο το βράδυ αλλά ο χώρος θα είναι πιο υποφερτός και το πρωί.
Αγαπήστε το φυσικό φως
Για να αποφύγετε το air condition κατά τη διάρκεια της ημέρας, σβήστε τα περιττά φώτα και αφήστε το φυσικό φως. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε τον χώρο πιο δροσερό και θα έχετε λιγότερη κατανάλωση ρεύματος.
Φωτογραφίες: Shutterstok & Pinterest

Πάτρα: Ο Δήμος ζητά μάγειρα...ναυαγοσώστη!

Στην προκήρυξη όπου αναφέρονται τα προσόντα, στη δεύτερη παράγραφο όπως μπορείτε να δείτε στο έγγραφο, για να προσληφθεί κάποιος ως μάγειρας, απαιτείται μεταξύ άλλων άδεια ναυαγοσώστη...! 
19239514_680576738807447_1125507430_n_0.jpg
tempo24.news__0.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, το επίμαχο σημείο της προκήρυξης, αποτελεί προιόν του "δαίμονος" του πληκτρολογίου.
Συγκεκριμένα η σύνταξη της προκήρυξης φέρεται να έγινε "πάνω" σε φόρμα προηγούμενου διαγωνισμού και κατά την επεξεργασία του κειμένου, κάποιος "ξέχασε" να διαγράψει την συγκεκριμένη παράγραφο, που αφορούσε σε δικαιολογητικά διαγωνισμού, που είχε προκηρύξει ο Δήμος Πάτρεων κατά το παρελθόν.

Μια γραβάτα πέη

Ο φίλος μας ο Παναής είναι παιδικός μας φίλος. 
Aρα, έχει ένα γερό «άλλοθι» φιλίας. 
Αν τον γνωρίζαμε σήμερα, ίσως λέγαμε «Eνας μ….κας» και την κάναμε με ελαφρά, αλλά όταν τον γνωρίζεις από μικρό παιδί; 
Γελάς και περιμένεις την επόμενη του …λακία για να την κάνεις βόλτα στην παρέα.
Ο φίλος μας ο Παναής, πώς να το πω κομψά; Είχε ανέκαθεν ένα θέμα με το πέος του. 
Το καμάρωνε σαν να μην είχε άλλος. Κόμπαζε κατορθώματά του. «Χίλιες γκόμενες!», «Και 12 φορές!», «Μόνο 4 γιατί ήμουν κουρασμένος!». «Σώπα ρε!» τον αποκαρδιώναμε εμείς. «Μήπως το μπερδεύεις με το κατούρημα;» αναρωτήθηκε ο Χρήστος κι έμεινε η ατάκα του.
Ο φίλος μας ο Παναής, αρέσκεται να λέει και άλλη μια φράση, επίσης για να δείξει την τερατώδη δυναμική, της σεξουαλικής του ανωτερότητας… Τη λέει όταν νομίζει ότι κερδίζει, σε κάτι, σε οτιδήποτε. Oπως ας πούμε στη μπιρίμπα… Πετάει στον αντίπαλο: «Εσύ, στα τέσσερα!». Κι ας χάνει στον επόμενο κύκλο. Να μη σας τα πολυλογώ, είναι άλλωστε και άβολο το θέμα, όταν το εκθέτεις σε μάτια, πέραν της παρέας… Αλλά σίγουρα και σεις κάποιον «Παναή» θα έχετε, με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ετσι δεν είναι; Να μην σας τα πολυλογώ λοιπόν, ο Παναής, έφτασε στο σημείο να αγοράσει και μια γραβάτα με πέη επάνω. Το θεώρησε μαγκιά και αστείο! Γέλαγε, όπως γελάνε οι Παναήδες, με κάτι τέτοια. «Ρε …λάκα το παράκανες!» του είπαμε εμείς. «Αφού είμαι δραστήριος, ρε παιδιά. Τι να κάνω;» είπε εκείνος. «Εντάξει! Οχι πια 12 αλλά 4 με 5….» συμπλήρωσε με νόημα. Ωσπου ήρθε η καταστροφή. Αίτηση διαζυγίου από τη σύζυγο του ενεργητικότατου Παναή. Ράκος ο Παναής! Σπεύσαμε να τους τα φτιάξουμε. Προβληματισμένοι, ότι μπορεί ο Παναής να είχε διαπράξει καμιά στραβή, ακολουθώντας το πνεύμα των στραβών της εποχής. Και ω της προσγειώσεως, η σύζυγος διαμήνυσε, ότι δεν αντέχει άλλο τη χρόνια (και χρόνια) σεξουαλική αδράνεια του Παναή. Τζάμπα ο σαματάς του Παναή! Πώς του το λες; Που είχε φορέσει τη γραβάτα και κορδωνότανε για αστείος, ωραίος και μάγκας; Του το είπαμε. Και τότε ο Παναής, έβγαλε ένα λογύδριο, πνιγμένο σε θυμούς για τον Σόιμπλε και τους κωλογερμαναράδες, που μας έχουν κάνει υποχείρια και κυβερνούν τον τόπο μας και τους έχουμε παραδώσει τα κλειδιά μας και κάτι τέτοια. Και πώς εντέλει, όλα αυτά επηρέασαν τραγικά τη σεξουαλικότητά του Παναή. Τι του λες του Παναή με τη γραβάτα; Σιωπάς. Λες, να μην ξέρει ο ίδιος την αλήθεια του; Αλλά… Αμυνες!… Παιδάκι! «Της μικρής τσουτσούς της φταίνε οι τρίχες» μουρμούρισε ο Χρήστος. Ενώ όλοι οι υπόλοιποι, σχεδόν συντονισμένα, κάναμε «Σσσσσσσς! Άστο να πάει στην ευχή!». Παναής μωρέ….
  Υ.Γ Το κακό είναι, ότι οι «Παναήδες», θες δεν θες, σου στέλνουν στη μύτη τη δυσοσμία τους. Τι δουλειά έχω εγώ ν΄ασχολούμαι με την κάθε …λακία του κάθε Παναή; Φύγε μακριά απ΄αυτά, λέω κάθε μέρα στον εαυτό μου. Και γυρίζω τη μύτη μου σε κήπους. Υπάρχουν! (η συνέχεια στο επόμενο)

  Ρέα Βιτάλη-protagon.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου