24.6.17

Οδηγός επιβίωσης: Όλα όσα πρέπει να κάνετε σε περίπτωση πολέμου

Σε μια εποχή που το περιβάλλον ασφάλειας επιβαρύνεται όλο και περισσότερο και ο εφιάλτης ενός πολέμου πέρα από την περιφερειακή σύγκρουση π.χ. Ελλάδας-Τουρκίας, εμφανίζεται και πάλι, καλό είναι να γνωρίζουμε ορισμένα βασικά πράγματα για το πώς θα επιβιώσουμε εμείς και η οικογένειά μας, ειδικά αν ζούμε εντός αστικού ιστού.
H κατάρρευση των δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας είναι πολύ πιθανή ή ή αδυναμία τους να δράσουν αν κτυπηθούν κέντρα επικοινωνιών, διοίκησης και ελέγχου.
Σε κατάσταση πολέμου τα είδη υγιεινής και τα φάρμακα είναι σημαντικότερα και από το φαγητό. Μπορείς να πυροβολήσεις ένα περιστέρι. 
 Μπορείς να κόψεις ένα φυτό να φας. 
Δεν μπορείς όμως, ούτε να πυροβολήσεις, ούτε να φυτέψεις ένα αντισηπτικό.
Μάζεψε αντισηπτικά, απορρυπαντικά, σαπούνι, γάντια, μάσκες.
Μάθε να δίνεις πρώτες βοήθειες, να καθαρίζεις πληγές και να φροντίζεις εγκαύματα. Ακόμα και αν βρεις γιατρό, ίσως να μην μπορείς να τον πληρώσεις. Μάθε να χρησιμοποιείς αντιβιοτικά. Είναι καλό να έχεις απόθεμα.
Θα πρέπει να διαλέξεις να έχεις όσο απλούστερα όπλα γίνεται και φρόντισε να έχεις νομίμως κτηθέντα πυροβόλα όπλα και πολλά πυρομαχικά, ακόμα και κυνηγετικά όπλα, κατά προτίμηση ημιαυτόματα για στοιχειώδη προστασία. Τα ρωσικά Saiga και Μolot, αλλά και πολλές αμερικάνικες καραμπίνες κάνουν άριστη δουλειά.
Θα πρέπει να έχεις μικρά πράγματα που δεν χτυπάνε στο μάτι. Για παράδειγμα, μια ηλεκτρογεννήτρια είναι καλή, αλλά 1.000 αναπτήρες BΙC είναι καλύτεροι. Η γεννήτρια θα τραβήξει την προσοχή σε περίπτωση που δημιουργηθεί πρόβλημα, ενώ οι αναπτήρες είναι μικροί, φτηνοί και εύκολα ανταλλάξιμοι.
Ο χρυσός και το ασήμι, είναι χρήσιμα;
Ναι γιατί μπορείς να τα ανταλλάξεις με τρόφιμα, φάρμακα, νερό, όπλα και πυρομαχικά.
Πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν όπλα και πυρομαχικά;
Μπορείτε να κάνετε προμήθειες σε πυρομαχικά σε καιρό ειρήνης.Να θυμάστε ότι οι δυσκολότερες ώρες είναι κατά τις πρώτες μέρες, άρα εάν δεν έχεις ήδη όπλα και πυρομαχικά, ίσως να μην έχεις αρκετό χρόνο να τα αποκτήσεις και να προστατέψεις την οικογένειά σου. Το να είσαι άοπλος μέσα σε μια κατάσταση ταραχών και χάους είναι πολύ κακή ιδέα.
Οργάνωση ασφάλειας
Οργανώστε την περίμετρο του σπιτιού σας. Μπορεί να επικρατήσουν χαοτικές καταστάσεις. Οι εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες είτε επειδή θα είναι πεινασμένοι και απελπισμένοι είτε επειδή θα παίξουν το ρόλο της 5ης φάλαγγας θα αποτελέσουν κορυφαία απειλή για την ασφάλεια, όπως επίσης και αντικοινωνικά και παραβατικά στοιχεία της κοινωνίας.
Φροντίστε να μην έχει κανείς οπτική πρόσβαση με το εσωτερικό του σπιτιού σας, ειδικά αν μένετε σε μονοκατοικία.
Προσπαθήστε το σπίτι να μην δίνει στόχο, να μην φαίνεται οχυρωμένο. Το οχυρωμένο σπίτι δείχνει ότι κάτι έχει να κρύψει. Φροντίστε να έχετε οργανώσει ομάδες άμυνας από φίλους και συγγενείς. Αν έρθει η καταστροφή και ζεις στην πόλη, χρειάζεσαι ένα απλό, καθόλου φανταχτερό μέρος, γεμάτο με όπλα και πυρομαχικά.
Πόσα πυρομαχικά; Όσο το δυνατόν περισσότερα.
Ετοιμάστε σχέδιο διαφυγής στην επαρχία. Σημασία έχει να επιβιώσετε εσείς και η οικογένειά σας. Τα σπίτια ξανακτίζονται και τα έπιπλα αγοράζονται. Οι ζωές σας, όχι.
Είναι σημαντικό να έχει οργανωθεί δύναμη αυτοπροστασίας στην γειτονιά σας από την εποχή της ειρήνης. Πάντα οργανωμένες σκοπιές και περίπολοι έξω στους δρόμους. Η καλή οργάνωση και ο συντονισμός είναι εκ των ων ουκ άνευ για προστασία απέναντι σε συμμορίες.
Είνα καλό να ξέρουν να χειρίζονται τα όπλα όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της οικογένειά σας. Ποτέ δεν ξέρετε ποιος θα χρειαστεί να πυροβολήσει ή να στοχεύσει με ένα αυτοσχέδιο όπλο για να σώσει εσάς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας.
Διαδίκτυο, τηλεόραση, ραδιόφωνο πιθανόν δεν θα υπάρχουν. Πρέπει να οργανώσετε ένα δίκτυο ροής πληροφοριών με εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης. Βρείτε ραδιόφωνα και κατασκευάστε κεραίες που να μπορούν να λαμβάνουν στα βραχέα.
Μη φοράτε πράγματα αξίας σε τέτοιες εποχές και καταστάσεις. Κάποιος θα σας δολοφονήσει για να τα πάρει. Ακόμα και η συμπεριφορά σας θα πρέπει να μην ξεχωρίζει.
Τα υπερσυστήματα ασφαλείας και τα υπερόπλα είναι ανώφελα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι αξίζει να κλέψουν τα πράγματά σας, θα προσπαθήσουν να το κάνουν, ξανά και ξανά. Είναι μόνο θέμα χρόνου και δύναμης πυρός, άρα θέλετε όπλα, πυρομαχικά και χέρια.
Υγιεινή
Η υγιεινή είναι πολύ σημαντική, όπως και το να υπάρχουν επαρκή φάρμακα – ειδικά αντιβιοτικά. Παυσίπονα και αντιπυρετικά είναι απαραίτητα. Γάζες, βαμβάκι και αντισηπτικά να υπάρχουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αφθονία
Τροφή
Φροντίστε να έχετε κάνει αποθέματα με τροφές που να αντέχουν στο χρόνο με κονσέρβες, ξηρά τροφή κλπ. Αναζητήστε κατάλογο με τα είδη που διατηρεί σε αποθέματα ο Στρατός. Είναι ο καλύτερος οδηγός για τα δικά σας αποθέματα. Εχετε ένα χαρτοκιβώτιο στη αποθήκη σας πάντα και ανανεώνετέ το κατά καιρούς. Μπορεί να μην το χρειαστείτε ποτέ. Θα έχετε χάσει κάπου 100 ευρώ αρκετά για να θρέψουν μία τετραμελή οικογένεια για μια εβδομάδα. Αν δεν το έχετε μπορεί να χαθεί ολόκληρη η οικογένεια…
Νερό
Πρόβλημα. Ισως το κορυφαίο πρόβλημα αν έχει μολυνθεί το δίκτυο νερού της πόλης σας. Εδώ οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει απόθεμα δεκάδων φιαλών νερού, ανανεούμενο. Αναζητήστε πηγές ή να έχετε φροντίσει να προμηθευτείτε συσκευή που να μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο. Αν έχετε δεξαμενή φροντίστε να ρίχνετε ειδικές αντισηπτικές “μπάλες” που χρησιμοποιούν στις δεξαμενές νερού των πλοίων.

ΦΩΤΟ - Η Ελληνοαμερικανίδα Corin είναι "αχόρταγη" - Δεν έχει «αφήσει» άνδρα μέσα στο reality που συμμετείχε

Ακόμη και αχόρταγη θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κάποιος και σίγουρα όλοι οι συμπαίκτες της θα έχουν πολλά άσχημα να πουν αφού ήταν η αιτία να σταματήσει το reality «Bachelor in Paradise».

 Η 25χρονη, Ελληνοαμερικανίδα, Κορίν Ολύμπιος,  εκτός από από τον Ντε Μάριο Τζάκσον, με τον οποίο έκανε στοματικό σεξ στην πισίνα, φέρεται ότι ρίχτηκε και σε άλλους τρεις συμπαίκτες της. Αρχικά ρίχτηκε στην αγκαλιά του Νικ Μπενβενούτι και άρχισε να τον φιλάει. Αμέσως μετά τον Τζάκσον, φέρεται ότι προσέγγισε τον Αλεξ Γουίτκιφ, με τον οποίον αντάλλαξαν καυτά φιλιά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είχε βάλει σκοπό να αποπλανήσει όσο το δυνατόν περισσότερους άντρες.
Το βράδυ, όταν οι παίκτες και οι συντελεστές του reality συγκεντρώθηκαν για την
ανασκόπηση της ημέρας, η 25χρονη κάθισε στα πόδια του Ντέρεκ Πεθ αρχίζοντας να τον φιλάει παθιασμένα. Οι παραγωγοί της απαγόρευσαν να πιει ξανά αλκοόλ. Όταν έγινε γνωστό το περιστατικό με τον Τζάκσον, η Warner Bros αποφάσισε να σταματήσει τα γυρίσματα για να ξεκινήσει έρευνα. Τελικά απεφάνθη ότι δεν υπήρξε σεξουαλική επίθεση σε βάρος της Ολύμπιος και τα γυρίσματα του ριάλιτι θα συνεχιστούν.










espresso

Ρε, μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

Άκουσον, άκουσον! Ήρθε, λέει, ο Γουίλ Σμιθ και η οικογένειά του για κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά και, περνώντας από μια γραφική παραλία των Αντιπαξών, την είδε να «πνίγεται» στα σκουπίδια και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Έτσι, οι Σμιθ κατέβηκαν από το σκάφος τους και βάλθηκαν να καθαρίσουν την ακτή σε χρόνο-ρεκόρ. 
Ούτε λίγο ούτε πολύ, όταν πια είχαν τελειώσει, όπως μας ενημέρωσε μέσα από τα social media η κόρη του ηθοποιού, Γουίλοου, είχαν μαζέψει 22 μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Ούτε μία ούτε δύο... 22!
Τι ήταν να το ακούσει αυτό ο δήμαρχος των Παξών; Εξεμάνη! Ποιος είδε τον Κύριο και δεν Τον φοβήθηκε! Ακούς εκεί, αυτοί οι ξένοι...
Έρχονται και μας παίρνουν τις καλύτερες δουλειές! Δηλαδή, τι θέλουν τώρα αυτοί οι Σμιθ; Παράσημο; Μετάλλιο; Το... κλειδί της πόλης; Και σιγά μην μάζεψαν 22 σακούλες σκουπίδια! Υπερβολές... Κάτι τέτοιο είπε, πάνω-κάτω, ο κ. Βλαχόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Κι έχει δίκιο ο άνθρωπος!

Τι ήθελε κι αυτός ο Σμιθ να τον βάλει σε μπελάδες; Άντε να τρέχει τώρα στους Αντίπαξους, σε μια παραλία του νησιού, στην οποία προφανώς... δεν είχε ξαναπατήσει! Γέννημα-θρέμμα, λέει, του νησιού, και δεν μπόρεσε να την αναγνωρίσει! Με έκταση, άλλωστε, σχεδόν τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων, μήκος δύο μιλίων και πλάτος ενός μιλίου, οι Αντίπαξοι είναι και μεγάλο νησί, τρομάρα τους! Πώς να μπορέσει κανείς και πού να προλάβει να το γυρίσει...

Δεν καθόταν στ' αβγά του κι αυτός ο Σμιθ; Χάθηκε να... άραζε στην παραλία το γυμνασμένο κορμί του, να φόραγε και η γυναίκα του ένα... σκαφτό μαγιό (μαθαίνω ότι είναι της μόδας, εσχάτως) και να... τούρλωνε τα οπίσθιά της στους
παπαράτσι, όπως κάνουν για παράδειγμα οι σελέμπριτις και οι τηλεστάρ στη Μύκονο; Χάθηκε να έκανε εκείνη τόπλες ηλιοθεραπεία και να επιδιδόταν σε ερωτικά παιχνίδια με τον σύντροφό της μέσα στη θάλασσα, για να... διαφημίσουν το νησί και τις ερημικές του παραλίες; 

Να φώναζαν μάλιστα και τον δήμαρχο στην παρέα τους και όλοι μαζί να έβγαζαν selfie κάτω από τον καυτό ήλιο, σε ένα ειδυλλιακό ελληνικό τοπίο, με φόντο τα σκουπίδια... Αυτή, μάλιστα! Θα ήταν διαφήμιση!

ΥΓ: Μπορεί να ακουστεί άσχετο με το θέμα μας, αλλά θαρρώ πώς δεν είναι. 
Πήγε, λέει, τις προάλλες στα εγκαίνια ενός καταστήματος στην Πτολεμαΐδα η γνωστή από τη συμμετοχή της στο Survivor γυμνάστρια, Ειρήνη Κολιδά. Και... ποδοπατήθηκε ο κόσμος, για να βγάλει μια φωτογραφία μαζί της!
 Να, μια τέτοια... δημοσιότητα, φαντάζομαι, θα «λαχταρούσε» για τον τόπο του και ο δήμαρχος των Παξών...

Ρε, μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

  Βασ. Αναστασόπουλος-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Τι να προσέχετε - Πως θα προστατευτείτε

ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ !

Μίνι καύσωνας έκανε την εμφάνισή του και στην Μεσσηνία , όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, με τις θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα υψηλές και η ατμόσφαιρα άκρως καλοκαιρινή...

Συμβουλές και οδηγίες στους πολίτες
Οι επιστήμονες, την ίδια ώρα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κι επισημαίνουν ότι δεδομένων των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο κατά τους  θερινούς μήνες, ιδιαίτερα  στις  πόλεις. 
Παρότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται και να διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία του, όταν  η  θερμοκρασία του περιβάλλοντος  ξεπεράσει  τα ανεκτά όρια  (από τον ανθρώπινο οργανισμό), και  σε συνέργεια  με άλλους παράγοντες (πχ υγρασία ,άπνοια κλπ), δημιουργούνται  ορισμένες παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού και βαρύτητας.
Μία από αυτές είναι η θερμική εξάντληση που παρουσιάζεται μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο με τα παρακάτω συμπτώματα : 
Δυνατό πονοκέφαλο, ξηρότητα (στόματος, φάρυγγα, δέρματος), ερυθρότητα προσώπου, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, ζάλη, άφθονο ιδρώτα, πτώση αρτηριακής πίεσης,ναυτία,  εμετοί  και ταχυπαλμία, ψυχρό και υγρό δέρμα και, πολλές φορές, διεσταλμένες κόρες του ματιού.
Σε σοβαρότερες περιπτώσεις συμβαίνει θερμοπληξία οπότε έχουμε :
Αυξημένη θερμοκρασία  σώματος (μέχρι 42oC), σπασμούς, διάρροιες, απουσία  εφίδρωσης   ακόμα και κωματώδη κατάσταση ή και θάνατο.
H θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω σοβαρά συμπτώματα πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα, όμως οι πρώτες βοήθειες μέχρι την διακομιδή τους σε αυτά (όπως αναφέρονται πιο κάτω) είναι απαραίτητες.
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΡΟΛΗΨΗ  της εμφάνισης  των συμπτωμάτων  κατά τον καύσωνα  είναι  :
  • Αποφυγή  έκθεσης   στον ήλιο .  Αποφυγή   χώρων όπου επικρατεί συνωστισμός, αναζήτηση  σκιερών και δροσερών μερών, χρήση ομπρέλας .
  • Το σπίτι να είναι ερμητικά κλειστό κατά την διάρκεια της ημέρας  , αφού έχει  δροσιστεί και έχει μείνει ανοικτό τις νυχτερινές ώρες. 
  •  Να προτιμούνται τα ανοικτόχρωμα  ρούχα  ,  με ανοικτό λαιμό και πορώδες υλικό για να επιτρέπεται ο αερισμός .
  • Επιβάλλεται η χρήση καπέλου  με υλικό που να βοηθά τον καλό αερισμό του κεφαλιού.
  • Απαραίτητη η χρήση σκουρόχρωμων ή μαύρων γυαλιών,  που να προστατεύουν τα    μάτια από την αντανάκλαση του ήλιου.
  • Αποφυγή  βαριάς  σωματικής  εργασίας ,ιδιαίτερα σε μέρη  που υπάρχει συγχρόνως ηλιακή ακτινοβολία και υγρασία . Αποφυγή βαδίσματος και τρεξίματος κάτω απ’ τον ήλιο .
  • Πολλά χλιαρά ντους  κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρόσληψη  άφθονων υγρών,  όπως νερό και φυσικοί χυμοί. Αποφυγή πολύωρων ταξιδιών με μέσα συγκοινωνίας (αν δεν διαθέτουν κλιματισμό)  κατά τη διάρκεια υψηλής θερμοκρασίας .
  • Να αποφεύγονται τα  οινοπνευματώδη  ποτά.
  • Η   διατροφή να είναι   ολιγοθερμιδική  και να περιλαμβάνει κυρίως  λαχανικά  και φρούτα, με περιορισμό των λιπαρών.
  • Τα βρέφη και τα παιδιά  να  ντύνονται  ελαφρά, με τα χέρια και τα πόδια  ελεύθερα και να πίνουν συχνά, εκτός  από γάλα, και άλλα υγρά ( όπως χυμούς  ,νερό κλπ ). Επίσης να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στην θάλασσα ή την πισίνα και να φορούν πάντα καπέλο.
  • Μεγάλη προσοχή στις ομάδες υψηλού κινδύνου   που είναι: 
    • Παχύσαρκα άτομα
    • Άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων. ( Εξασφαλίζουμε ένα άτομο για την  καθημερινή τους φροντίδα,  ιδιαίτερα  σε περίπτωση πολύωρης ή πολυήμερης απουσίας μας από το σπίτι ).
    • Άτομα με ειδικές ανάγκες και όσοι   πάσχουν από χρόνια νοσήματα  όπως:                                                                                                         
    • Άτομα   που   παίρνουν φάρμακα για χρόνια  νοσήματα   όπως :   
καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη  κλπ.
 διουρητικά , αντιχοληνεργικά , ψυχοφάρμακα ,αντισυλληπτικά  και ορμονούχα  (συμπεριλαμβάνεται  και  η ινσουλίνη   και τα    αντιδιαβητικά δισκία ) .
    Οι παραπάνω ομάδες υψηλού κινδύνου καλό θα είναι να συμβουλεύονται τον γιατρό τους  για  το ενδεχόμενο  τροποποίησης   της δοσολογίας  φαρμάκων .

ΒΙΝΤΕΟ - Εκανε σeξ στα πίσω καθίσματα αυτοκινήτου και βρήκε τραγικό θάνατο

Κάμερες ασφαλείας από δρόμο στην πόλη Chiang Rai της Ταϊλάνδης κατέγραψαν την τρελή κούρσα ενός αυτοκινήτου δευτερόλεπτα πριν συγκρουστεί σε κολώνες και σμπαραλιαστεί. Το θέαμα ωστόσο που αντίκρισαν οι διασώστες μόλις έφτασαν στο σημείο τους κάνει να πιστεύουν πως δεν πρόκειται για ένα απλό τροχαίο.

Όπως αναφέρουν Μέσα της χώρας, από το διαλυμένο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος, ανασύρθηκε νεκρός ένας Ιρλανδός 39χρονος άνδρας γυμνός και μία κοπέλα σοβαρά τραυματισμένη, φορώντας ελάχιστα ρούχα. Από το αμάξι βγήκαν ακόμα μία κοπέλα καθώς και ο οδηγός και αυτοί τραυματισμένοι.

Οι αρχές θεωρούν πως οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων έκαναν σεξ στο αμάξι με τον οδηγό και τη συνοδηγό να είναι άγνωστο τι έπρατταν και υπό ποιες συνθήκες το αυτοκίνητο καρφώθηκε στις κολώνες.

Εκπρόσωπος τις αστυνομίας της χώρας που είναι στην πρώτη θέση του «σεξοτουρισμού» παγκοσμίως, ανέφερε πως «οι πίσω επιβάτες έκαναν σεξ. Ερευνούμε το καθεστώς κάτω από το οποίο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και περιμένουμε να αναρρώσει για αν τον ανακρίνουμε».

ΠΡΟΣΟΧΗ - Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες

Έστησε ψεύτικη σελίδα ΑΣΕΠ και έπαιρνε χρήματα από ανυποψίαστους

Μια ιστοσελίδα, την οποία παρουσίαζε στα θύματά του ως επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, έστησε ένας άνδρας και εξαπατούσε ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου που την επισκέπτονταν, αποσπώντας τους χρήματα για υπηρεσίες που κανονικά παρέχονται δωρεάν από τον ΑΣΕΠ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε και εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από καταγγελία του ίδιου του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Ο διαχειριστής της σελίδας, που τελικά συνελήφθη, κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία καθώς και για απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου.

Η ιστοσελίδα απενεργοποιήθηκε προσωρινά και αναμένεται η οριστική διαγραφή της.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERKID

Λεκές από λάδι: Το κόλπο για να απαλλαγείς σε 3 λεπτά

Ουπς. Βούτηξες την μπουκιά στη σαλάτα αλλά έφαγες τη μισή Η υπόλοιπη κείτεται νεκρή πάνω στο αγαπημένο σου καφέ παντελόνι.
Σε σημείο εμφανές και η κατάσταση δε σώζεται. Σώζεται, σώζεται.
Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς από αυτή τη λαδιά. Τις άλλες να φοβάσαι, αυτές διορθώνονται.

Βάζεις πάνω στον λεκέ ταλκ. Γενναία ποσότητα, μην το λυπηθείς. Το αφήνεις να δράσει για 3 λεπτά. Το ταλκ απορροφά τα λιπαρά στοιχεία με αποτέλεσμα το καθάρισμα να είναι πολύ πιο εύκολο και αποτελεσματικό.

Λίγο ακόμα και καθάρισες. Ρίχνεις λίγες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων. Τρίβεις τοπικά και το καφέ παντελόνι σου είναι και πάλι έτοιμο προς χρήση.

Απίστευτο… Ανήλικοι από 9 μέχρι 12 ετών διέρρηξαν παιδότοπο στο Βόλο!

Τέσσερις ανήλικοι,  ηλικίας μόλις 9 ετών ο ένας, 10 ετών ο δεύτερος και 12 ετών οι άλλοι δύο. είναι οι δράστες πίσω από την κλοπή σε παιδότοπο του Βόλου!
Σ’ αυτή την τραγική διαπίστωση προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, που εξιχνίασαν τη διάρρηξη.
Ο λόγος για ανήλικους Ρομά σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας οι οποίοι αφαίρεσαν αντικείμενα αξίας 1.010 ευρώ. Ανάμεσα στα αντικείμενα της λείας τους ήταν ένα ηλεκτρονικός υπολογιστής και μια παιχνιδομηχανή με χειριστήριο.
Η διάρρηξη στον παιδότοπο συνέβη από την περασμένη Παρασκευή 16 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου.
Όλες αυτές τις ημέρες οι αστυνομικοί ερευνούσαν την υπόθεση και τελικά ταυτοποίησαν τους δράστες.
Οι Αρχές σχημάτισαν δικογραφία εναντίον τους για κλοπή κατά συναυτουργία, αλλά σχημάτισαν δικογραφία και κατά των τεσσάρων κηδεμόνων, για παραμέληση εποπτείας.



Ταχυδρόμος

Τι πρέπει να ξέρουμε για το αλλεργικό σοκ σε τσίμπημα σφήκας

Τα τσιμπήματα μέλισσας ή σφήκας (υμενόπτερα) στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι αθώα και προκαλούν μόνο μικρή ερυθρότητα με οίδημα τοπικά και ήπια φαγούρα που συνήθως υποχωρούν πολύ γρήγορα.

Αυτό δυστυχώς αλλάζει αν κάποιος είναι αλλεργικός. Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας οι αντιδράσεις σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να είναι από ελάχιστες έως επικίνδυνες για τη ζωή κάτι που εξαρτάται από το βαθμό ευαισθητοποίησης (δηλαδή το πόσο αλλεργικός είναι κανείς).
Για αυτό το λόγο ένα τσίμπημα μπορεί να προκαλέσει από απλή τοπική ερυθρότητα και πρήξιμο έως αναφυλαξία και αναφυλακτικό/αλλεργικό σοκ.
Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο ένας άνθρωπος ανά 2.000.000 πεθαίνει από τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας ενώ στις ΗΠΑ κάθε χρόνο 40-100 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Επιπλέον, το είδος της προηγούμενης αντίδρασης είναι ενδεικτικό του είδους της επόμενης.
Έτσι σε περίπτωση πρόκλησης μεγάλης, αλλά μόνο τοπικής, αντίδρασης η πιθανότητα αναφυλαξίας στο μέλλον είναι λιγότερο από 10%,. Αν όντως κάποιος εμφανίσει σοβαρή αντίδραση (δηλαδή αλλεργικό σοκ) μετά από τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας, έχει πιθανότητα μεγαλύτερη από 50% να κινδυνεύσει το ίδιο ή και περισσότερο σε επόμενο τσίμπημα.Αυτό επιβάλλει και την ανάλογη, εξατομικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση.
Το αλλεργικό σοκ είναι η βαρύτερη μορφή αλλεργίας και αποτελεί την τελική κατάληξη μιας εκτεταμένης αλλεργικής αντίδρασης του οργανισμού που ονομάζεται αναφυλακτική αντίδραση ή αναφυλαξία.
Η αναφυλακτική αντίδραση ή αναφυλαξία είναι μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση που εξελίσσεται πολύ γρήγορα και μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή. Η συχνότητα της αναφυλακτικής αντίδρασης από όλα τα πιθανά αίτια στο γενικό πληθυσμό υπολογίζεται σε 0,05- 2%.

Η αναφυλακτική αντίδραση μπορεί να εκδηλωθεί από 4 κυρίως όργανα (ή πιο σωστά, συστήματα) του σώματος:
α. από το δέρμα, με τη μορφή κνίδωσης ή/ και αγγειοοιδήματος
β. από το πεπτικό, με εμετούς, διάρροιες και πόνο στην κοιλιά
γ. από το αναπνευστικό, με ρινική καταρροή, φταρνίσματα, βήχα και δύσπνοια
δ. από το κυκλοφορικό, με την πτώση στην πίεση του αίματος, που εκδηλώνεται ως ζάλη, διαταραχές στην όραση και λιποθυμία.
Για να θεωρηθεί μια αλλεργία ως αναφυλακτική αντίδραση (αναφυλαξία) πρέπει να περιλαμβάνει την εκδήλωση συμπτωμάτων από τουλάχιστον 2 από τα προαναφερθέντα όργανα ή συστήματα.
Όταν η αναφυλακτική αντίδραση δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε να οδηγήσει σε πτώση της πίεσης του αίματος. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται αλλεργικό σοκ.


 mothersblog.gr

Πανικός στη Λάρισα: Φίδια ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Οι θεωρίες συνωμοσίας

Δε λέει να κοπάσει ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει στη Λάρισα εδώ και εβδομάδες, από τα αλλεπάλληλα κρούσματα εμφάνισης φιδιών, ακόμη και στο κέντρο της πόλης!
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλά κρατεί η κουβέντα για τα αίτια του πρωτοφανούς – για τα τοπικά δεδομένα – φαινομένου, με τις ακραίες απόψεις να δίνουν και να παίρνουν.
Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, με ρεπορτάζ του το onlarissa.gr, μετέφερε την άποψη ειδικών για το κατά πόσο το φαινόμενο αυτό μπορεί να συνδεθεί με ενδεχόμενη σεισμική δραστηριότητα. Μπορείτε να θυμηθείτε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ πατώντας εδώ.
Τι λέει όμως ο καθ’ ύλην αρμόδιος δήμος Λαρισαίων για το θέμα και τι απαντά σε όσους τον κατηγορούν πως δεν έχει μεριμνήσει για την απομάκρυνση των χόρτων που ευνοούν και στην εμφάνιση ερπετών;
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Γιώργος Ζαούτσος υποστηρίζει στο onlarissa.gr τα εξής: «Δεν είμαι ειδικός, αλλά ο πληθυσμός των φιδιών, αυξήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν. Έτσι κι αλλιώς, στο κέντρο που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, δεν υπάρχουν χόρτα.
Οι πολλές και συνεχείς βροχές ευθύνονται και για τη μεγαλύτερη βλάστηση που υπάρχει φέτος. Οργανωμένοι και ανοργάνωτοι χώροι που ανήκουν στο δήμο, καθαρίζονται συνεχώς και με πρόγραμμα. Υπάρχουν υπάλληλοι αποκλειστικά γι αυτή τη δουλειά, από δύο ή τρεις σε κάθε δημοτική κοινότητα, (1, 2η, 3η, 4η, Τερψιθέα, Ελευθεραί, Κουτσόχερο, Γιάννουλη, Φαλάνη, Κοιλάδα, Μάνδρα, Ραχουλα, Αμυγδαλέα, Λουτρό.
Το πρόβλημα είναι με τα ακαθάριστα εγκαταλελειμμένα κλειστά σπίτια και οικόπεδα, οι ιδιοκτήτες των οποίων, αν και τους έχουν γίνει συστάσεις, δεν τα καθαρίζουν. Εκεί, υπάρχουν ποντίκια, οπότε εμφανίζονται και φίδια. Από τον δήμο γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν…»
Αξίζει να σημειωθεί για την καταγραφή τέλος, πως το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν στο διαδίκτυο και οι υποστηρικτές μίας θεωρίας… συνωμοσίας η οποία θέλει τα ερπετά να ελευθερώνονται από ανθρώπινο χέρι σε διάφορα σημεία της πόλης…



onlarissa

Αύξησε την κίνηση προς Καλαμάτα ο νέος δρόμος

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, με την ολοκλήρωση της περιμετρικής Καλαμάτας η απόσταση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας από την Αθήνα μειώθηκε στις 2,5 ώρες.
Τα κάλλη της περιοχής έγιναν πιο εύκολα προσβάσιμα και αυτό αρχίζει πλέον να αποτυπώνεται στα κυκλοφοριακά μεγέθη δημιουργώντας αισιοδοξία για την αύξηση της εγχώριας τουριστικής κίνησης.
Σύμφωνα με στοιχεία της κοινοπραξίας «Μορέας», στην οποία έχει παραχωρηθεί η κατασκευή και λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και Λεύκτρου - Σπάρτης, το πρώτο πεντάμηνο του έτους η κυκλοφορία αυξήθηκε κατά 3,3% ή 183.798 οχήματα (5,77 εκατ. διελεύσεις φέτος έναντι 5,59 πέρυσι). Να σημειωθεί ότι οι αριθμοί αυτοί αφορούν στους σταθμούς διοδίων που βρίσκονταν σε λειτουργία κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περυσινής χρονιάς και δεν περιλαμβάνει τις διελεύσεις του σταθμού Πετρίνας (στο τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη), καθώς και το ζεύγος πλευρικών σταθμών διοδίων του κόμβου Θουρίας.
Ειδικά στην περίπτωση της Καλαμάτας, η αύξηση το ίδιο διάστημα (Ιανουαρίου - Μαΐου) είναι πιο ορατή: από τον σταθμό διοδίων Καλαμάτας πέρασαν 682.383 οχήματα, έναντι 609.082 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αύξηση 12% (73.301 οχήματα περισσότερα). «Η παράδοση του περιφερειακού της Καλαμάτας, που σηματοδότησε την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου, δείχνει να έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση στην επισκεψιμότητα της περιοχής, γεγονός που αναμένουμε ότι θα επιβεβαιωθεί κατά τη θερινή περίοδο», αναφέρει η κ. Βίλυ Βεγήρη, διευθύντρια Λειτουργίας και Συντήρησης στον Μορέα.
Παρά τα θετικά μηνύματα, βέβαια, η κυκλοφορία στον οδικό άξονα εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη του ορίου που έχει οριστεί από τη σύμβαση παραχώρησης.
 Ετσι το Δημόσιο καταβάλλει στον «Μορέα» επιδότηση λειτουργίας, συμπληρώνει δηλαδή το «έλλειμμα» από τα διόδια (πρόκειται πλέον για τον μόνο αυτοκινητόδρομο όπου υπάρχει αυτή η υποχρέωση). Προ ημερών το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε τη διάθεση 2,4 εκατ. ευρώ στον «Μορέα» ως επιδότηση για το διάστημα Σεπτεμβρίου 2016 - Μαρτίου 2017. Μαζί με την τελευταία δόση, μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί 86,8 εκατ. ευρώ με τη μορφή επιδότησης λειτουργίας.


πηγή

Δύο εκατομμύρια ζεύγη γυαλιών για τη σπάνια ολική ηλιακή έκλειψη του Αυγούστου

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για την πρώτη τους ολική ηλιακή έκλειψη στις 21 Αυγούστου από τη μια άκρη στην άλλη, μετά το 1918, ένα σπάνιο κοσμικό γεγονός που θα μπορούν να παρακολουθήσουν εκατομμύρια Αμερικανοί και θα κινητοποιήσει τις επιστημονικές και τις ομοσπονδιακές αρχές.
 Μια ολική έκλειψη του ηλίου σημειώθηκε  σε πιο περιορισμένο μέρος της χώρας το 1979.
Τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, όταν η Σελήνη θα περάσει ανάμεσα στον Ήλιο και στη Γη, θα σχηματίσει σκιά πλάτους σχεδόν 110 χλμ. που θα μετακινηθεί από το 'Ορεγκον, στο βορειοδυτικό άκρο, αργά το μεσημέρι έως τη Νότια Καρολίνα, στην άλλη πλευρά της χώρας, το απόγευμα, διασχίζοντας συνολικά 14 πολιτείες μέσα σε δύο ώρες.
Οι παρατηρητές θα βρεθούν μέσα σε πλήρες σκοτάδι στο μέσο της ημέρας επί δύο και πλέον λεπτά και θα μπορούν να δουν αστέρια και πλανήτες στον ουρανό, καθώς και το ηλιακό στέμμα, που είναι αόρατο διαφορετικά.
Σχεδόν 12 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν εντός της στενής αυτής λωρίδας, οι οποίοι πιθανόν μαζί με εκατομμύρια άλλους και ξένους τουρίστες θα θαυμάσουν το θέαμα.
Εκτιμάται ότι τα δύο τρίτα του πληθυσμού των ΗΠΑ διαμένουν σε απόσταση μιας μέρας με το αυτοκίνητο από αυτόν το διάδρομο όπου η ηλιακή έκλειψη θα είναι ολική, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάρτιν Κνοπ, εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη νέα εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 29 Ιουνίου στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα, από το ύψος του Δερβενίου έως την Ακράτα και από τον κόμβο Σελιαντικών έως και το Ρίο, λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης.
Ειδικότερα, από τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης, θα διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Πάτρα, μεταξύ των κόμβων Δερβενίου και Ακράτας.
Επίσης, από τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, θα διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Πάτρα, μεταξύ των κόμβων Σελιανιτίκων και Ρίου.
Καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων προς Πάτρα θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, ενώ η κυκλοφορία στο αντίθετο ρεύμα προς Αθήνα θα διεξάγεται κανονικά.
Ακόμη, όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δεν θα εισπράττονται διόδια από τον σταθμό διοδίων του Κιάτου, στην κατεύθυνση προς Πάτρα.

Στις 13 Ιουλίου η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος

Σε περίπου τρεις εβδομάδες από σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Super League, όπως αποφασίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής. 
Συγκεκριμένα, η κλήρωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 13 Ιουλίου στα γραφεία της Λίγκας. Στην κληρωτίδα θα μπει ο Λεβαδειακός αντί του Ηρακλή, μετά τη σημερινή επικύρωση της βαθμολογίας βάσει της οποίας ο «Γηραιός» υποβιβάστηκε στη Football League, εκτός κι αν το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαιώσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Το εκπληκτικό πολυτελές ακίνητο σε φωτογραφίες


βιλα2

Στο πλαίσιο του τέταρτου ετήσιου διαγωνισμού ULTIMATE HOUSE HANT η Daily Mail παρουσιάζει μια λίστα με τις οκτώ καλύτερες κατοικίες του κόσμου.
Στο διαγωνισμό παίρνουν μέρος μέλη του Leading Real Estate Companies of the World και του Luxury Portfolio International.
Ο διαγωνισμός ULTIMATE HOUSE HANT, ο οποίος πέρυσι συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο ψήφους, είναι ανοιχτός από τις 13 Ιουνίου έως και τις 18 Ιουλίου και διεξάγεται στο lifestyle site HGTV.
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού οι καταναλωτές ψηφίζουν τα αγαπημένα τους σπίτια ανάμεσα σε 64 φιναλίστ που ανήκουν σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες.
Τα εκπληκτικά πολυτελή ακίνητα που παρουσιάζει η Daily Mail βρίσκονται στη Νότιο Αφρική, στην Κόστα Ρίκα, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τον Καναδά, τη Μαλαισία, την Ελβετία αλλά και ένα κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας, τη Μύκονο.
Η πολυτελής κατοικία της JK Property & Yachting βρίσκεται στην κατηγορία «Διεθνή Σπίτια» (International Homes) και η αξία της υπολογίζεται στα €3,200,000.
Πρόκειται για μια βίλα 670 τ.μ., σύγχρονης μεσογειακής αρχιτεκτονικής, στην περιοχή Φανάρι του νησιού. Το ακίνητο χωρίζεται σε δύο διαφορετικά τμήματα, έχει ιδιωτική πισίνα και προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα.
Ο πρόεδρος του Luxury Portfolio International, Paul Boomsma, δήλωσε:
«Κάθε χρόνο ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την HGTV. Φέτος, περιμένουμε να ανακαλύψουμε με ενθουσιασμό ποιες από τις ποθητές ιδιοκτησίες των μελών μας θα κλέψουν τις καρδιές και τα μυαλά του κοινού της HGTV».
bovary.gr
vila_Mikonos  βιλα3 βιλα4 βιλα5
βιλα6

ΦΩΤΟ - «Hot Israeli Army girls»: Ο λογαριασμός των γυναικών του ισραηλινού Στρατού «κόβει την ανάσα»!

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ είναι από τις πλέον προηγμένες και ικανές επιχειρησιακά στον κόσμο και οι γυναίκες που υπηρετούν στους τρεις Κλάδους του αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι για τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Και παρόλο που μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό για τους περισσότερους Ισραηλινούς να βλέπουν όμορφες νεαρές γυναίκες που μοιάζουν με μοντέλα να περπατούν στους δρόμους του Ισραήλ με ένα πλήρως αυτόματο όπλο σαν αξεσουάρ μόδας, για τον υπόλοιπο κόσμο είναι μια ασυνήθιστη και άκρως εντυπωσιακή εικόνα.

Οι γυναίκες πηγαίνουν στο στρατό μόλις ολοκληρώσουν την υποχρεωτική σχολική εκπαίδευση (το δικό μας Λύκειο) και υπηρετούν για 24 μήνες, αν και σε κάποιες υπηρεσίες η θητεία φτάνει τους 36 μήνες. Συνεχίζουν, μάλιστα, να είναι σε εφεδρεία μέχρι τα 38 τους.

Οι στρατιωτίνες έχουν ακόμα και τη δική τους σελίδα στο Instagram που
ονομάζεται hotisraeliarmygirls, η οποία διαθέτει φωτογραφίες από περισσότερες από 2.000 γυναίκες-μέλη του στρατού του Ισραήλ. Οι εικόνες δείχνουν τα κορίτσια που παρουσιάζουν στις στολές τους - συχνά με αρκετά βαρύ οπλισμό - μαζί με τις φωτογραφίες τους με μπικίνι.

Γιατί ξεχνάμε πηγαίνοντας από το ένα δωμάτιο στο άλλο;

Έχει συμβεί σε όλους μας να ξεχάσουμε τι θέλουμε να κάνουμε, που θέλουμε να πάμε, βρισκόμενοι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι… Θέλουμε να πάτε σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού για να κάνουμε κάτι και μόλις πάμε, ξεχνάμε τι θέλαμε να κάνουμε. 
Κι όμως, δε φταίει η κακή μνήμη, καθώς η επιστήμη δίνει μια αναπάντεχη απάντηση:
Για όλα φταίνε οι πόρτες!
Όπως αναφέρει μελέτη του πανεπιστημίου Notre Dame της Ιντιάνα, σύμφωνα με την Daily Mail, οι πόρτες ευθύνονται για την απώλεια μνήμης.
Η μελέτη σημειώνει πως όταν αλλάζουμε χώρο περπατώντας από μία ή περισσότερες πόρτες, ο εγκέφαλος δυσκολεύεται να ανακαλέσει στη μνήμη τις αποφάσεις που είχαμε πάρει στο προηγούμενο δωμάτιο, με τη σύγχυση να επέρχεται.
Ο καθηγητής Γκάμπριελ Ραντβάνσκι υποστηρίζει πως η αρχιτεκτονική του πολιτισμού μας εμποδίζει τη μνήμη.

Επικίνδυνες οι βαφές και τα προϊόντα που ισιώνουν μαλλιά;

Κοινές θεραπείες περιποίησης των μαλλιών μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιου Τζέρσεϊ, διαπίστωσαν ανησυχητική αύξηση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου σε γυναίκες που χρησιμοποιούσαν βαφές μαλλιών και προϊόντα για να ισιώνουν τα μαλλιά τους.
Οι έγχρωμες γυναίκες που έβαφαν τα μαλλιά τους είχαν 51% αύξηση του κινδύνου, ενώ οι λευκές γυναίκες που χρησιμοποιούσαν προϊόντα για ίσιωμα των μαλλιών είχαν 74% αύξηση του κινδύνου.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει σχέση ανάμεσα στις σκληρές θεραπείες για τα μαλλιά και τον καρκίνο του μαστού, αλλά στις περισσότερες δεν συμμετείχαν γυναίκες αφρομερικανικής καταγωγής.
Η νέα μελέτη διεξήχθη από ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας και του Κέντρου Αντιμετώπισης του Καρκίνου Rutgers.
Οι ειδικοί ρώτησαν περισσότερες από 4.000 λευκές και έγχρωμες γυναίκες στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ για τις συνήθειές τους να βάφουν και να ισιώνουν τα μαλλιά τους, καθώς και αν χρησιμοποιούν προϊόντα βαθιάς ενυδάτωσης.
Παράλληλα, εξέτασαν το ιστορικό τους για να διαπιστώσουν αν τα προϊόντα που χρησιμοποιούσαν αύξησαν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
Οι έγχρωμες γυναίκες που χρησιμοποίησαν σκούρα βαφή μαλλιών είχαν συνολικά κατά 51% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Είχαν επίσης κατά 72% μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού με θετικούς υποδοχείς οιστρογόνων, που είναι ο πιο κοινός τύπος της ασθένειας.
Αντίστοιχα, οι λευκές γυναίκες που χρησιμοποίησαν χημικά για ίσιωμα των μαλλιών είχαν κατά 74% αύξηση του κινδύνου.
Γενικά, οι έγχρωμες γυναίκες έχουν 11% περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης της νόσου και οι λευκές γυναίκες 13%.
Η καθηγήτρια και επικεφαλής της μελέτης Adana Llanos δήλωσε: «Μια υπόθεση είναι ότι η χημική σύνθεση των προϊόντων μαλλιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο και χρησιμοποιούνται από τις λευκές γυναίκες μπορεί να διαφέρει από τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά για χρήση από Αφροαμερικανούς».
Οι ερευνητές εικάζουν ότι η αύξηση του κινδύνου μπορεί να σχετίζεται με τη βλάβη που προκαλεί στο DNA ή το σώμα απορρόφηση των χημικών που περιέχουν τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών.
Η Llanos πρόσθεσε: «Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να προσδιοριστεί με σαφήνεια ποιες ενώσεις και χημικές ουσίες είναι επικίνδυνες, αλλά και ποια συγκεκριμένα προϊόντα και εμπορικά σήματα περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες».


onmed.gr

Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ " ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ !!! ΔΕΗ: 230.000 Διακοπές ρεύματος σε ένα Πεντάμηνο !!! Αύξηση ...κατά 84%

 Από την αρχή του έτους έως και το τέλος Μαΐου, η επιχείρηση είχε αποστείλει στον ΔΕΔΔΗΕ πάνω από 230.000 εντολές αποκοπής, έναντι μόλις 126.000 στο ίδιο διάστημα πέρυσι 

Χωρίς ποτέ να ληφθεί κάποια επίσημη απόφαση, με παρότρυνση της πολιτικής ηγεσίας, η ΔΕΗ είχε ατύπως εφαρμόσει τον κανόνα ότι δεν κόβει το ρεύμα για οφειλές, αν οι οφειλές αυτές είναι κάτω των 1000 ευρώ.

Το ίδιο αθόρυβα, χωρίς να ληφθεί και ανακοινωθεί κάποια απόφαση, φαίνεται ότι η ΔΕΗ αλλάζει τώρα πολιτική και γίνεται πιο αυστηρή στη διεκδίκηση των οφειλομένων, επειδή προφανώς τα ληξιπρόθεσμα «φέσια» που κινούνται στα επίπεδα των 2,4 δις. ευρώ απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ίδια τη ΔΕΗ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, σχεδόν το 30% των πελατών της ΔΕΗ έχει απλήρωτους λογαριασμούς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ έχει αυξήσει τις εντολές αποκοπής κατά 84% μέσα στο πρώτο πεντάμηνο συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι.
Από την αρχή του έτους έως και το τέλος Μαΐου, η επιχείρηση είχε αποστείλει στον ΔΕΔΔΗΕ πάνω από 230.000 εντολές αποκοπής, έναντι μόλις 126.000 στο ίδιο διάστημα πέρυσι, δηλαδή περισσότερες κατά περίπου 100.000.
Εκ των συνολικά 230.000 φετινών εντολών που έφτασαν από την ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ, υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό της τάξης του 60% έμεινε δίχως ρεύμα για μερικές ώρες ή ημέρες. Ένα 15%-20% πρόλαβε και ρύθμισε την οφειλή του, ενώ στους υπόλοιπους τα συνεργεία βρήκαν τα ακίνητα κλειστά.
Στην πραγματικότητα όπως λένε οι γνωρίζοντες, η επιχείρηση άλλαξε στάση γύρω στον περασμένο Νοέμβριο-Δεκέμβριο. Τότε προφανώς άρχισε να γίνεται σαφές ότι οι ρυθμίσεις στους κακοπληρωτές δεν φέρνουν τα αναμενόμενα, και ενώ στο μεταξύ η απόφαση που είχε ληφθεί τα προηγούμενα χρόνια να μην κόβεται το ρεύμα για χρέη έως 1.000 ευρώ και χωρίς να εξετάζεται αν ο οφειλέτης διαθέτει ή όχι την οικονομική δυνατότητα, είχε γεννήσει μια νέα γενιά κακοπληρωτών.
Ας σημειωθεί τέλος ότι η ΔΕΗ βρίσκεται στη διαδικασία πρόσληψης εξειδικευμένου ξένου οίκου που θα αναλάβει την αποτελεσματικότερη διαχείριση του πελατολογίου της, με έμφαση στα ληξιπρόθεσμα.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ

Μέσω της Eurowings με μια εβδομαδιαία πτήση θα συνδέεται απ' ευθείας η πόλη της Καλαμάτας και με τη Βιέννη 

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο έχει καταστεί διεθνές με τις πολλές πτήσεις από τις πλέον σημαντικές αεροπορικής εταιρείες (βάση της Aegean για πτήσεις στο εξωτερικό, εκτελεί δρομολόγια η British και αρκετές ακόμα ξένες εταιρείες), έχει συνεχώς ανοδική πορεία, ενώ η επιβατική κίνηση του 2016 με περίπου 113.000 αφίξεις, έφθασε τα επίπεδα του 2014, ύστερα από μια μικρή κάμψη το 2015.
Πλέον, η Καλαμάτα θα συνδέεται μέσω της Eurowings και με την Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας, με μια πτήση της εβδομάδα με αεροσκάφος Α320 της airberlin.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τον Μάιο η Eurowings Europe εκτελεί δύο πτήσεις την εβδομάδα προς τη Σαντορίνη.
Εξάλλου, η αεροπορική εταιρεία από τις αρχές Ιουλίου θα έχει 2 πτήσεις την εβδομάδα από την Πάλμα Μαγιόρκα προς το Γκρατς, ενώ για τη χειμερινή περίοδο 2017/18, η Eurowings σχεδιάζει ένα ακόμα δρομολόγιο από την Πάλμα Μαγιόρκα. Από τις 07/02/2018 και κάθε Τετάρτη, η εταιρεία θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πάλμα Μαγιόρκα – Ανόβερο, έχοντας προγραμματίσει δρομολόγια προς Φουνσάλ (Μαδέρα) από 11/11/2017 και τη Γκρενόμπλ από 02/12/2017.
Παράλληλα, θα προστεθούν πτήσεις προς το Ίνσμπρουκ, τη Νίκαια και την Τύνιδα, ενώ  εμπλουτίζει το πρόγραμμα δρομολογίων της και από τη βάση της στο Σάλτσμπουργκ προς Μπέρμιγχαμ, Μάντσεστερ, Βρέμη και Λονδίνο.

Έως 38 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, με τη θερμοκρασία να αγγίζει ακόμη και τους 38 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της κεντρικής Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Τις απογευματινές ώρες, δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά.
Στην Αθήνα, ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους να πνέουν με ένταση έως 4 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα φθάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.

«Ανοίγουμε τον κλήδονα με τα΄ Άι Γιαννιού τη χάρη, κι όποια έχει ριζικό σήμερα να το πάρει».

Σήμερα 24 του μήνα στην ακμή του θέρους ο ήλιος τρέπεται στον αστερισμό του Καρκίνου και η μέρα αρχίζει να μικραίνει. 
Οι θερινές αλλαγές του ήλιου, είναι μια σημαντική, αλλά μερικές φορές κι επικίνδυνη αλλαγή του χρόνου, κυρίως για τους γεωργούς. 
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ορισμένες συνήθειες των αρχαίων, σχετικές με το θερινό ηλιοστάσιο ή ηλιοτρόπιο, διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα.
 Όσα αρχαία έθιμα ανάγονται στις θερινές τροπές του ηλίου συνδέθηκαν με το Γενέθλιον του Ιωάννου του Πρόδρομου (24 Ιουνίου). Η συσχέτιση δεν έγινε χωρίς λόγο. Κατά τον ευαγγελιστή Λουκά (1,26-36) ο Ιωάννης ο Πρόδρομος ήταν έξι μήνες μεγαλύτερος από τον Ιησού. 
Αφού λοιπόν η γέννηση του Χριστού ορίστηκε από την εκκλησία στις 25 Δεκεμβρίου, δηλαδή κατά τις χειμερινές τροπές του ηλίου, επόμενο ήταν το Γενέθλιον του Ιωάννου του Προδρόμου να συμπέσει με την 24 Ιουνίου, δηλαδή κατά τις θερινές τροπές του ηλίου.
Χαρακτηριστικό έθιμο της γιορτής είναι, οι φωτιές τ'Αϊ-Γιαννιού που άναβαν  στις 23 Ιουνίου το βράδυ. 
 Πάνω στις φωτιές ρίχνουν και τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς ή το στεφάνι του Άϊ-Γιάννη της περασμένης χρονιάς.
 Άναβουν ακόμα τα κλαδιά, τις αστιβές και τα πλατανόκλαδα που χρησιμοποιούσαν στ αγόρια( μεταξοσκώληκες), ενώ τη στάχτη τη μεταχειρίζονται για αποτρεπτικούς και μαντευτικούς σκοπούς. Κρατώντας μια πέτρα πάνω από το κεφάλι τους πηδάνε με γέλια και φωνές πάνω από τις φλόγες τρείς φορές. 
Έλεγαν ότι αν πηδούσαν από 3 φορές την κάθε φωτιά, θα έφευγαν οι ψύλλοι και οι κοριοί. Ταυτόχρονα λέγουν:

Να πηδήσω τη φωτιά, μη με πιάσ' η αρρώστια

"Αφήνω τον κακό χρόνο και πάω στον καλύτερο".

Το πήδημα πάνω από τις φλόγες ήταν για τους αρχαίους ένα έθιμο καθαρτήριο και «διαβατήριο». 
Μ’ αυτόν τον τρόπο καθαρίζονταν, με τη δύναμη της φωτιάς, κι έτσι, οι άνθρωποι απαλλαγμένοι από κάθε κακό να μπουν καθαροί και ακμαίοι στη νέα περίοδο του χρόνου.
Ένα χαρούμενο και διαχρονικό έθιμο που κατάφερε τόσους αιώνες, να επιζήσει και που ενώνει αιώνες και γενιές.
Οι φωτιές που θ'αναφτούν στα χωριά μας θα είναι ένας δεσμός του σήμερα με το χθες.  . Ανάβοντας μια μικρή φωτιά συνδέεσαι με τους αιώνες που πέρασαν,  καθώς και με πολλούς άλλους λαούς, που  ανάβουν τη φωτιά  και χαίρονται  το θέαμα και το συμβολισμό της.

Ο Κλήδονας

Σε μια τόσο σημαντική καμπή του χρόνου, που συμπίπτει με τη θερινή τροπή του ήλιου, η δύναμη του οποίου φανερώνει κυρίως τα μελλούμενα, φυσικό είναι και ο άνθρωπος να θέλει  να ρίξει ένα βλέμμα στο μέλλον. 
Είναι λοιπόν πάρα πολλές οι μαντείες της παραμονής και της 24ης Ιουνίου. 
Ο λαός μάλιστα πιστεύει, ότι ο αϊ-Γιάννης φέρνει τύχες. Για αυτό έπρεπε από την παραμονή να ξεσκονίσουν, να σφουγγαρίσουν, και να περιμένουν "τις τύχεις" Και επειδή ο συνηθέστερος τρόπος, με τον οποίο ο Άγιος φανερώνει το ριζικό, δηλαδή την τύχη του κάθε ανθρώπου, είναι ο κλήδονας, ονομάζεται και άι-Γιάννης ο Κλήδονας ή Ριζικάρης.
Το έθιμο του κλήδονα, είναι μια λαϊκή μαντική διαδικασία, από τις πιο τελετουργικές όλων των παραδόσεων του τόπου μας, σύμφωνα με το οποίο αποκαλύπτεται στις άγαμες κοπέλες η ταυτότητα του μελλοντικού τους συζύγου, και έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα. Η αναφορά στην Πυθία είναι έκδηλη, ενώ η ίδια η λέξη υπάρχει από την εποχή του Ομήρου: κληδών σημαίνει πράξεις ή λέξεις τυχαίες και ασυνάρτητες, που ακούγονταν κατά τη διάρκεια μαντικών τελετών και στις οποίες αποδίδονταν προφητική σημασία.
Η πρώτη γραπτή περιγραφή του εθίμου ανέρχεται στους βυζαντινούς χρόνους.

Παραμονή Αϊ-Γιαννιού

Την παραμονή του Αϊ-Γιαννιού, οι ανύπανδρες κοπέλες μαζεύονται σε ένα από τα σπίτια του χωριού, όπου αναθέτουν σε κάποιο  αγνό πρωτότοκο κορίτσι, συνήθως σε μια "Μαρία" (στη Θράκη ο ρόλος αυτός δίνεται στην ονομαζόμενη "Καλλινίτσα"), της οποίας και οι δύο γονείς να είναι  ζωντανοί και πρωτοστεφάνωτοι, να φέρει από την πηγή με ολοκαίνουργιο κουμάρι ή να ανασύρει από το πηγάδι το "αμίλητο νερό".
   Η κοπέλα και η συνοδεία της πρέπει να ολοκληρώσουν την αποστολή αυτή, τηρώντας απόλυτη σιωπή, για να μη χάσει το νερό την μαντική του δύναμη. Στα νησιά, το αμίλητο νερό είναι συχνά θαλάσσιο, οπότε και πρέπει να συλλεχθεί από σαράντα κύματα. Τη μικρή Πυθία την στολίζουν με λουλούδια και της δένουν τα μάτια με κόκκινο μαντήλι. Επιστρέφοντας στο σπίτι, το νερό αδειάζεται σε πήλινο -ως επί το πλείστον- δοχείο γραγούδα ή τσουκάλι. Μετά από κει παίρνουν βόλτα τα σπίτια της γειτονιάς κι η κάθε κοπέλα ρίχνει μέσα διάφορα μικροαντικείμενα «σημάδια» τα λεγόμενα ριζικάρια, που το καθένα χαρακτήριζε τον κάτοχό του, δηλαδή κουμπιά, δαχτυλίδια, παραμάνες, αγκράφες σκουλαρίκια, χάντρες, δαχτυλήθρες, καρφιά, σουγιάδες. Συνήθως, πρόκειται για κάποιο προσωπικό αντικείμενο, συχνά μάλιστα πολύτιμο.

«Κλειδώνουμε τον κλήδονα με τ' Άι Γιαννιού τη χάρη,
κι όποια έχει ριζικό να δώσει να το πάρει».

Στη συνέχεια, το δοχείο σκεπάζεται με κόκκινο σταμπωτό ύφασμα και το οποίο δένεται γερά με ένα κορδόνι ("κλειδώνεται" παρετυμολογία του κλήδονα που εξηγεί το γεγονός ότι σε μερικά μέρη της Ελλάδας τοποθετείται λουκέτο στο κορδόνι) και τοποθετείται κάτω από μια τριανταφυλλιά στον ξάστερο ουρανό. Εκεί παραμένει όλη τη νύχτα υπό το φως των άστρων, για να "ξαστριστεί". Οι κοπέλες επιστρέφουν ύστερα στα σπίτια τους. Λέγεται ότι τη νύχτα αυτή θα δουν στα όνειρά τους τον άντρα που θα παντρευτούν.

Ανήμερα του Αϊ-Γιαννιού

Ανήμερα του Αϊ-Γιαννιού, αλλά πριν βγει ο ήλιος - ώστε να μην εξουδετερωθεί η μαγική επιρροή των άστρων -, η  νεαρή της προηγουμένης φέρνει μέσα στο σπίτι το δοχείο (αγγείο). 
Το απόγευμα, μαζεύονται πάλι οι ανύπανδρες κοπέλες και ανοίγεται με τραγούδια ο κλήδωνας.

«Ανοίγουμε τον κλήδονα με τα΄ Άι Γιαννιού τη χάρη,
κι όποια έχει ριζικό σήμερα να το πάρει».

«Ανοίξετε τον κλήδονα στ' Άι Γιαννιού τη χάρη,
κι όποια ναι καλορίζικη νάρθει για να το πάρει».

Αυτήν τη φορά όμως στην ομήγυρη μπορούν να συμμετέχουν και παντρεμένες γυναίκες, συγγενείς και γείτονες και των δύο φύλων, καλεσμένοι για να παίξουν το ρόλο μαρτύρων της μαντικής διαδικασίας.
Καθισμένη στο κέντρο της συντροφιάς, «η κληδονάρισσα» που είναι μια μεσόκοπη γυναίκα, ανασύρει ένα ένα από το αγγείο τα αντικείμενα, που αντιστοιχούν στο "ριζικό" κάθε κοπέλας, απαγγέλλοντας ταυτόχρονα δίστιχα, είτε όπως τα θυμάται, είτε από συλλογή τραγουδιών ή ακόμη από ημεροδείκτες. Το δίστιχο που αντιστοιχεί στο αντικείμενο της κάθε κοπέλας θεωρείται ότι προμηνύει το μέλλον της. Πολλές φορές με την αφή καταλάβαινε ποιο ήταν το αντικείμενο πούπιανε στο χέρι της και τότε αναλογα με την περίπτωση έλεγε ένα επιτυχημένο τετράστιχο και μετά ο κλήδονας σχολιάζονταν στις γειτονιές. Όλα αυτά χωρίς ιδιαίτερη σημασία, γιαυτό και λέμε ακόμα «αυτά τα λεν στου κλήδουνα».
Τα ριζικάρια κάποτε τελειώνουν και καθώς βασιλεύει ο ήλιος κάθε κοπέλα γεμίζει «μπουκώνει» το στόμα της με μια γουλιά αμίλητο νερό,και ξεκινάει για το σπίτι της ή κάνει μια βόλτα και περιμένει μέχρι ν' ακούσει το πρώτο ανδρικό όνομα. Αυτό πιστεύεται πως θα είναι και το όνομα του άνδρα που θα παντρευτεί .

Τα τετράστιχα είναι ερωτικά, χιουμοριστικά, σατιρικά και πικάντικα κάποτε. Προκαλούν το γέλιο.

Άλλες συνήθειες των ημερών αυτών, είναι

Η συλλογή λουλουδιών, των λεγομένων "αγιάννηδων".

Το κρέμασμα μπουκέτου ή στεφάνου στα σπίτια.

Τα παιδιά χορεύοντας και τραγουδώντας, κρατούν λουλούδια ("καλογιάννηδες") κι ένα δοχείο νερό και ρίχνουν νερό στα καλύβια,

Την έναρξη των μπάνιων στη θάλασσα,

Τη συγκομιδή ρίγανης (άι-Γιάννης Ριγανάς) κι άλλα πολλά κι ενδιαφέροντα, αλλά, δυστυχώς, ξεχασμένα.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΡΕΚΟΡ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ - Τι μπορεί να κατασχέσει η εφορία και τι όχι

Νέο ρεκόρ κατασχέσεων κατέρριψε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τον Απρίλιο, οπότε και οι οφειλέτες που πιάστηκαν στο «δόκανο» των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης έφθασαν τις 906.101, με αποτέλεσμα το σχετικό ποσοστό να ξεπερνά πλέον το 55% όσων έχουν χρέη στις εφορίες.

Παρά τις πιέσεις που ασκεί η ΑΑΔΕ για τον περιορισμό του φαινομένου και την αύξηση των δημόσιων εσόδων, προκειμένου να στηριχθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, κάθε μήνα το «ποτάμι» των απλήρωτων φόρων και προστίμων φουσκώνει επικίνδυνα.

Τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια εκδίδονται καθημερινά με ρυθμό «πολυβόλου» και η ΑΑΔΕ ζήτησε την αύξηση από τα 1.300 ανά τράπεζα την ημέρα σε τουλάχιστον 1.600.

Αθροιστικά σήμερα οι 4 συστημικές τράπεζες εκδίδουν αυτή την περίοδο περισσότερα από 5.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια σε βάρος οφειλετών του δημοσίου.
Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι το μπαράζ κατασχέσεων έχει εισπρακτικά αποτελέσματα, ενώ και το πλήθος των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη μειώνεται.

Η ισχύουσα νομοθεσία για τις καταθέσεις κρύβει πολλές παγίδες για τους οφειλέτες του Δημοσίου.

Αναλυτικότερα:

-Η Εφορία δικαιούται να κατάσχει ακίνητο για ληξιπρόθεσμο χρέος άνω των 500 ευρώ.
Η Εφορία, σύμφωνα με τη νομοθεσία, έχει δικαίωμα να δεσμεύσει και να κατάσχει ένα ακίνητό σας για ένα πολύ χαμηλό χρέος. Το «γράμμα» του νόμου προβλέπει ότι για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ δύνανται να επιβληθούν όλα τα εναλλακτικά αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, συμπεριλαμβανομένων και των κατασχέσεων ακινήτων. Συνεπώς, ο κίνδυνος να μπλέξετε σε περιπέτειες με την ακίνητη περιουσία σας αν χρωστάτε πάνω από 500 ευρώ στο Δημόσιο και δεν τα 'χετε πληρώσει εμπρόθεσμα εξακολουθεί να υπάρχει, έστω κι αν οι πιθανότητες να τον αντιμετωπίσετε είναι μικρές.

- Η Εφορία μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση αυτοκινήτου, σκάφους ή οποιουδήποτε άλλου κινητού περιουσιακού στοιχείου κατέχετε, εφόσον χρωστάτε πάνω από 500 ευρώ.

- Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής προς το Δημόσιο η Εφορία έχει πλέον το δικαίωμα να κατάσχει τα ακόλουθα ποσά που τυχόν δικαιούται να εισπράξει ο οφειλέτης:
α) Από ποσά μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων άνω των 1.000 και έως 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου ποσοστού 50% επί του τμήματος πάνω από τα 1.000 και μέχρι τα 1.500 ευρώ, ενώ από ποσά άνω των 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού αντί του 25% που ίσχυε μέχρι πρότινος.
β) Το 1/2 οποιουδήποτε άλλου ασφαλιστικού βοηθήματος καταβάλλεται περιοδικά στον οφειλέτη, εφόσον αυτό υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση το ποσό που απομένει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ.
γ) Το 1/5 των καταβαλλόμενων ημερομισθίων.
δ) Το ½ του εφάπαξ που καταβάλλεται από οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο, λόγω εξόδου από την υπηρεσία ή το επάγγελμα.
ε) Έως και το 100% των ενοικίων των οποίων επίκειται η είσπραξη, εφόσον ο οφειλέτης δικαιούται να λαμβάνει τέτοια εισοδήματα.
στ) Έως και το 100% των πάσης φύσεως αποζημιώσεων (π.χ. για απόλυση του οφειλέτη από την εργασία ή για ζημιά που υπέστη κάποιο ασφαλισμένο περιουσιακό στοιχείο του κ.λπ.)
ζ) Έως και το 100% των πάσης φύσεως εισπράξεων από πωλήσεις προϊόντων ή οποιονδήποτε άλλων πραγμάτων (π.χ. ακινήτων, ΙΧ αυτοκινήτων, σκαφών κ.λπ.).
4) Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμου χρέους προς το Δημόσιο η Εφορία έχει δικαίωμα να κατάσχει ποσά από τις καταθέσεις του οφειλέτη στις τράπεζες. Εξαιρούνται τα ακόλουθα ποσά:
α) Μισθοί, συντάξεις και λοιπά βοηθήματα καταβαλλόμενα τακτικά από ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον έχουν κατατεθεί σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό μισθοδοσίας, ο οποίος έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά από τον οφειλέτη, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Στην περίπτωση αυτή ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ.
β) Ορισμένα κοινωνικά επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας που καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ, τα επιδόματα τέκνων και τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, που καταβάλλονται από τον ΟΓΑ. Για να μην κατασχεθούν τα ποσά αυτά ενόσω βρίσκονται κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη, θα πρέπει να μην υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ και ο λογαριασμός στον οποίο έχουν κατατεθεί να έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά από τον οφειλέτη, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, ως «ο ένας και μοναδικός λογαριασμός για τον οποίο ισχύει ακατάσχετο όριο καταθέσεων μέχρι 1.500 ευρώ».
γ) Οποιασδήποτε άλλης προέλευσης χρηματικό υπόλοιπο μέχρι 1.250 ευρώ υπάρχει σε τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί από τον οφειλέτη ως ο «ένας και μοναδικός λογαριασμός για τον οποίο ισχύει ακατάσχετο όριο καταθέσεων μέχρι 1250 ευρώ.

fpress

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου