22.7.17

Βαρουφάκης : Ο Τσίπρας μου είπε ότι φοβάταν πως θα πάμε στο ....Γουδί !!!

Ο λαός του είχε δώσει 62% και αυτός λέει "τα κάναμε σαλάτα". 
  Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι Τσίπρα-Βαρουφάκη, όπως τουλάχιστον τους περιγράφει ο δεύτερος στο βιβλίο του Adults in the Room.
Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι διάλογοι στην τελευταία συνάντηση του υπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ του δημοψηφίσματος:

«Στη 1.30 π.μ. μπήκα στο γραφείο του. Με κοίταξε και μου είπε: Τα κάναμε σαλάτα.» Ο Βαρουφάκης διαφώνησε, παραδέχθηκε ότι έγιναν πολλά λάθη, αλλά μια νύχτα σαν εκείνη θα έπρεπε να πανηγυρίζουν το 62% του «Όχι».

«Με ρώτησε αν θα άνοιγαν σύντομα οι τράπεζες -αναζητώντας δικαιολογίες για τη συνθηκολόγησή του». Ο Βαρουφάκης έκανε πως δεν καταλάβαινε και του πρότεινε για πολλοστή φορά να ξεκινήσουν την
έκδοση ηλεκτρονικών IOUs στη βάση μελλοντικών τόκων και να «κουρέψουν» τα ομόλογα SMP του Ντράγκι.
«'Η ενεργοποιείς το σχέδιό μας ή παραδίνεσαι» είπε στον Πρωθυπουργό. Κατόπιν ο Τσίπρας τού είπε:

«Κοίταξε, Γιάνη, οι προβλέψεις σου ήταν σωστές. Αλλά να ποιο είναι το πρόβλημα. Αν άλλες κυβερνήσεις έδιναν αυτά που έδωσα εγώ, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα από όσα τους έδωσε ποτέ ο Σαμαράς και ακόμη θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως είχες πει. Ας δούμε το θέμα κατάματα. Δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία ούτε σε εσένα ούτε σε εμένα... Με το 62% εμένα δεν μπορούν να με αγγίξουν. Εσένα μπορούν να σε καταστρέψουν.»

Και συνεχίζει ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του: «Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης μού εκμυστηρεύθηκε κάτι που δεν περίμενα. Μου είπε ότι φοβόταν να μην πάμε στου Γουδή, αν επιμέναμε [...] Μετά υπαινίχθηκε ότι ετοιμαζόταν κάτι σαν πραξικόπημα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στουρνάρας και οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε συναγερμό.»

 
TA NEA

ΦΩΤΟ - Ο αέρας «πρόδωσε» την... ξεχασιάρα καλλονή και μας τα έδειξε όλα!

Το παιχνιδιάρικο φόρεμα της ανασηκώθηκε και δεν φάνηκε να φορά
εσώρουχο!
Είναι γνωστή για τις αισθησιακές της καμπύλες που συναγωνίζονται επάξια εκείνες των Kardashian. 
Η 22χρονη Demi Rose μας χάρισε ακόμα μια φορά μια γερή δόση από την εκπληκτική της φιγούρα επιλέγοντας ένα παιχνιδιάρικο φόρεμα στη βόλτα της με φίλη στους δρόμους της Ibiza. 
Η Βρετανίδα καλλονή τόνισε το μπλούσιο μπούστο της με το βαθύ ντεκολτέ του κατακόκκινου με λευκά πουά φορέματος της, το οποίο την «πρόδωσε» με την πρώτη ευκαιρία…
 Το θαλασσινό αεράκι σήκωσε το φόρεμα της την ώρα που αγόραζε ένα παγωτό και αποκάλυψε τους τέλειους γλουτούς της. Εκείνη πάντως δεν ανησύχησε ιδιαιτέρως με το ατυχηματάκι της.



Ο Γιώργος Χρανιώτης κάνει διακοπές στη Μεσσηνία με την κατά 21 χρόνια μικρότερη σύντροφό του

Ο Γιώργος Χρανιώτης ήταν και αυτός ένας από τους παίκτες που παρέμεινε για αρκετό καιρό στον Άγιο Δομίνικο και το Survivor.

Μετά την επιστροφή του, ο ηθοποιός δεν σταματά να περνάει όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα του πρόσωπα.
Ανάμεσα σε αυτά είναι και η Γεωργία Αβασκαντήρα, η χορεύτρια που έχει κατακτήσει την καρδιά του.
Το ερωτευμένο ζευγάρι μπορεί να έχει αρκετά χρόνια διαφορά, παρόλα αυτά είναι πολύ ερωτευμένοι και απολαμβάνουν μαζί τις διακοπές τους.

Ο Γιώργος Χρανιώτης και η 22χρονη σύντροφός του επέλεξαν την Μεσσηνία για να περάσουν τις διακοπές τους.


Μπορεί και οι δυο να διατηρούν χαμηλούς τόνους και να μη έχουν δημοσιεύσει κοινές φωτογραφίες, η απόδραση τους όμως ανακαλύφθηκε.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. - Πανελλήνιο ΣΟΚ από το πολύνεκρο τροχαίο της Κύμης που έχασε την ζωή της και η 26 χρονη ( Μεσσήνια ) Κατερίνα

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ – ΝΕΚΡΗ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ
 
Πανελλήνιο σοκ έχει προκαλέσει το πολύνεκρο τροχαίο που σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (22-07-2017) στην 5η χ/θ της Επαρχιακής Οδού Παραλίας Κύμης – Χανίων Αυλωναρίου, με τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες - Δείτε τα πρόσωπα που βρήκαν τραγικό θάνατο...
  Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Σήμερα (22-07-2017) πρωινές ώρες, στην 5η χ/θ της Επαρχιακής Οδού Παραλίας Κύμης – Χανίων Αυλωναρίου, περιοχή «Μεγάλος Βράχος», Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 31χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαιναν ακόμη μία 26χρονη ημεδαπή και τρεις άνδρες ηλικίας 30, 31 & 38 ετών, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εκτός οδοστρώματος.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα η 26χρονη, ο 30χρονος και ο 38χρονος, ενώ οι δύο 31χρονοι (οδηγός & συνεπιβάτης), διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή ιατρικής φροντίδας και παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Δείτε τα τρία πρόσωπα που τραυματίστηκαν θανάσιμα και «έφυγαν» άδοξα από τη ζωή:

Toν έκανε μαύρο στο ξύλο επειδή πείραξε την κόρη του

Ένα απρόσμενο περιστατικό που ξάφνιασε τους ελάχιστους αυτόπτες μάρτυρες του συνέβη σε κεντρικό δρόμο του Πύργου… 

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, περίπου στις 2, ένας άνδρας και οι –νεαρής ηλικίας- κόρες του, τρείς στον αριθμό, περπατούσαν επί της οδού Θεμιστοκλέους.
Λίγα μέτρα πριν την διασταύρωση με την οδό Υψηλάντου «διασταυρώθηκαν» με άνδρα, ηλικίας άνω των 40 ετών, που κινούνταν στην αντίθετη προς αυτούς κατεύθυνση… Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο πατέρας των κοριτσιών ακούστηκε να φωνάζει έξαλλος «έλα δω ρε αλήτη! Τι έκανες; Τι έκανες;», ενώ παράλληλα κινούνταν προς το μέρος του δεύτερου άνδρα. Ο τελευταίος ακούγοντας τις φωνές του πατέρα γύρισε προς το μέρος του και κοντοστάθηκε στην διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Δεληγιάννη σαν να τον περιμένει…

Στιγμές αργότερα ο πατέρας βρισκόταν μπροστά και του απεύθυνε τις ίδιες ερωτήσεις, σε ακόμα πιο έντονο ύφος, χωρίς να παίρνει απάντηση. Ξαφνιάζοντας τους λιγοστούς αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού ο πατέρας του έριξε 2-3 χαστούκια χωρίς και πάλι να συναντά αντίδραση… παράλληλα βωμολοχούσε εις βάρος του. Τα χτυπήματα στο πρόσωπο προκάλεσαν την –χωρίς ίχνος ανταπόδοσης- αντίδραση του δεύτερου άνδρα της «ιστορίας» μας που έκανε την κίνηση να φύγει και πάνω σε αυτή την ενέργεια του δέχθηκε δυο ακόμα χτυπήματα, κλωτσιές αυτή τη φορά… κι αυτή τη φορά χωρίς ίχνος διαμαρτυρίας! Το μόνο που έκανε ήταν να συνεχίσει την πορεία του και να απομακρυνθεί από το σημείο… όπως έκανε και ο πατέρας που γύρισε πίσω μαζί με τις κόρες του, που τον περίμεναν λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο των «εχθροπραξιών»…

Σύμφωνα με πληροφορίες η πράξη αυτοδικίας του πατέρα οφείλεται στο γεγονός πως όταν η μια κόρη του πέρασε δίπλα από τον άνδρα που έπεσε θύμα του ξυλοδαρμού, αυτός άπλωσε το χέρι του και την θώπευσε σε σημείο του σώματος της. Αυτή ήταν η αιτία που έκανε… «μπαρούτι» τον πατέρα της και αποκωδικοποιεί την συμπεριφορά που περιγράψαμε πιο πάνω…




patrisnews

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ – ΝΕΚΡΗ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

Συγκλονίζει το τροχαίο δυστύχημα που έγινε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Κύμη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους  η 26χρονη Κατερίνα, κόρη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Πύλου – Νέστορος, Θεοδ.Χαραμάρα και αρραβωνιαστικιά  του 31 χρονου οδηγού  ένας 30χρονος και ένας 38χρονος ενώ τραυματίστηκαν άλλοι δύο άνδρες 31 ετών.
Οι πυροσβέστες λίγο μετά τις 8 το πρωί, ανέσυραν τρεις νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματίες από ένα τζιπ που ξέφυγε από την πορεία του και βρέθηκε κοντά στη θάλασσα.

Τα παιδιά που σκοτώθηκαν στην Κύμη

Το δυστύχημα έγινε στο παραλιακό δρόμο της Νότιας Εύβοιας από Πλατάνα προς Στόμιο στην περιοχή της Κύμης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα αυτό να βρεθεί εκτός δρόμου να πέσει από ύψος στην παραλία.

Οι καλύτερες τροφές για την »ώριμη ηλικία»

Όσο περνούν τα χρόνια, ο οργανισμός μας αρχίζει να απαιτεί περισσότερα.
Τα σημάδια του χρόνου αρχίζουν να γίνονται εμφανή, και στην εμφάνιση, αλλά και στην λειτουργία του οργανισμού μας.
Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε ορισμένες αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή, και ιδιαίτερα στην διατροφή μας.
Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για τις γυναίκες που έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν;
Γάλα, ενισχυμένο με βιταμίνη D
Όσο μεγαλώνουμε, η επιδερμίδα μας δυσκολεύεται να παράγει ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης D με την έκθεση στον ήλιο. Ακόμα χειρότερα, η απορρόφηση αυτής της βιταμίνης γίνεται πιο δύσκολη, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να απορροφήσουμε ικανοποιητικά το ασβέστιο, που είναι αναγκαίο για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.  Συνεπώς, τα γαλακτοκομικά προϊόντα στα οποία έχει προστεθεί βιταμίνη D είναι πολύ καλές και εύκολες επιλογές για να φροντίσουμε τον οργανισμό μας.
Δημητριακά ολικής, με βιταμίνη Β12
Η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία των νεύρων και των ερυθρών αιμοσφαιρίων, αλλά βρίσκεται σε φυσική μορφή μόνο σε ζωικές τροφές. Ακόμα κι αν καταναλώνετε κοτόπουλο ή ψάρι, όμως, οι πιθανότητες να μην λαμβάνετε αρκετή Β12 είναι πολλές, καθώς η απορρόφησή του γίνεται πιο δύσκολη με τα χρόνια. Η συνθετική Β12, όμως, όπως αυτή που βρίσκουμε να έχει προστεθεί σε δημητριακά ολικής άλεσης, απορροφάται αμέσως.
Σολομός
Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον δύο γεύματα με ψάρι την εβδομάδα, όπως ο σολομός, για να λαμβάνετε τα απαραίτητα λιπαρά οξέα ω-3. Την ίδια στιγμή, το ψάρι αυτό αποτελεί υπέροχη πηγή πρωτεΐνης, και συνδυάζεται τέλεια με λαχανικά, για ένα πολύ ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα.
Πατάτες
Όχι τηγανιτές, προφανώς. Οι πατάτες είναι εξαιρετικά φθηνές και εύκολες να τις βρούμε, και είναι πλούσια πηγή καλίου, ενός μετάλλου που βοηθάει να χαμηλώσει η αρτηριακή μας πίεση. Ταυτόχρονα, αν ψήσουμε ή βράσουμε μία πατάτα και την συνδυάσουμε με μία σαλάτα που περιέχει ελαιόλαδο, θα καρπωθούμε ακόμα περισσότερα οφέλη, χωρίς να αυξηθεί απότομα το σάκχαρο στο αίμα μας.
Λαχανίδα
Αυτό το πράσινο superfood είναι καλό να βρίσκεται στις σαλάτες μας, καθώς φροντίζει τα μάτια μας με δύο από τα φυτοχημικά συστατικά του, την λουτεΐνη και την ζεαξανθίνη. Άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά που πρέπει να καταναλώνετε συχνά είναι το σπανάκι, αλλά και το μαρούλι.
iatronet.gr

Άρπαξαν σταυρό από το λαιμό γυναίκας σε αναπηρικό καροτσάκι στη Λαμία

Η γυναίκα κάλεσε σε βοήθεια – Κατέβηκε αμέσως η κόρη της και άλλοι γείτονες για να βοηθήσουν – Ωστόσο οι ανήλικοι ρομά, που δεν ήταν πάνω από 10-12 ετών είχαν γίνει καπνός

Μέρα μεσημέρι λήστεψαν ανήμπορη Λαμιώτισσα η οποία ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι. Η γυναίκα, η οποία μπορεί και κινείται μόνη της με ηλεκτρονικό αναπηρικό καροτσάκι, επέστρεφε στο σπίτι της στο κέντρο της Λαμίας.  Στη 1:15′ το μεσημέρι την ώρα που είχε φτάσει έξω από το σπίτι της και ετοιμαζόταν να κατέβει την ράμπα της εισόδου, πήρε το μάτι της έναν μικρό ρομά στην κάτω γωνία του δρόμου. Δεν έδωσε σημασία και συνέχισε…
Ξαφνικά ένιωσε έναν πόνο και ένα κάψιμο, σαν κάτι να σέρνεται στο λαιμό της. Πριν προλάβει να καταλάβει τι έγινε, βλέπει έναν άλλο ανήλικο ρομά να την προσπερνάει τρέχοντας κρατώντας στα χέρια του το χρυσό σταυρό με την αλυσίδα που είχε στο λαιμό της.
Η γυναίκα κάλεσε σε βοήθεια. Κατέβηκε αμέσως η κόρη της και άλλοι γείτονες για να βοηθησουν. Ωστόσο οι πιτσιρικάδες, που δεν ήταν πάνω από 10-12 ετών είχαν γίνει καπνός. Ούτε οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. που κλήθηκαν στο σημείο και έκαναν αναζητήσεις τους εντόπισαν.
«Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Ας κάνουν κάτι όσο είναι καιρός…» δήλωσε στο lamiareport.gr,  σοκαρισμένη η κόρη της γυναίκας που δέχθηκε την επίθεση.

Το φυτό που εξαφανίζει την κυτταρίτιδα

Η… «ύπουλη» κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις! 
Μπορεί να εμφανιστεί σε γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και δεν σχετίζεται με το σωματικό βάρος, αποτελώντας «μείζον» πρόβλημα για αμέτρητες γυναίκες. 
Πως, λοιπόν, μπορούμε να την εξαφανίσουμε, με φυσικό τρόπο;
Στην ουσία, η κυτταρίτιδα είναι η ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού και καθοριστικό ρόλο στην εμφάνισή της, παίζουν πέρα από τα γονίδια και παράγοντες, όπως μια διατροφή, πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, ανθρακούχα αναψυκτικά, ζάχαρη κα, μια καθημερινότητα με χαμηλή κατανάλωση νερού, μια ζωή καθιστική.
Η επιστήμη έχει επιχειρήσει να δώσει αποτελεσματικές, δραστικές και μόνιμες λύσεις ενάντια στην κυτταρίτιδα μέσα από χειρουργικές αλλά και μη χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά στην περίπτωση που διστάζετε ή φοβόσαστε να τις εμπιστευτείτε, μπορείτε να βελτιώσετε την όψη της επιδερμίδας σας με τη δύναμη της φύσης και πιο συγκεκριμένα, με την τριπλή χρήση ενός βοτάνου, για το οποίο μπορεί να έχετε ακούσει ελάχιστα.
Ο λόγος για τη σημύδα, που στην Ελλάδα λέγεται και μπέτουλα. Πρόκειται για ένα δέντρο που φτάνει σε ύψος μέχρι τα 15 μέτρα και έχει λεπτά φύλλα και όπως συμβαίνει και με άλλα φυτά, έτσι και στην περίπτωση της σημύδας, αυτή αποτελεί πηγή ουσιών, που έχουν ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό αλλά και την εξωτερική μας εμφάνιση.
Ένα από τα σημαντικά της πλεονεκτήματα είναι, ότι μπορεί να συμβάλει στην απώλεια βάρους, προσφέροντας μια πρόσθετη ώθηση στο ρυθμό του μεταβολισμού. 
Αυτό συμβαίνει χάρη στην περιεκτικότητα των νεαρών της φύλλων σε σαπωνίνες, ενώ ο χυμός της σημύδας έχει επίσης αποτοξινωτικές ιδιότητες -καταπολεμά την κατακράτηση υγρών
Η σημύδα είναι διουρητική και τονωτική. Όταν χρησιμοποιείται τόσο εσωτερικά ως αφέψημα, όσο και εξωτερικά είναι δυνατόν να καταπολεμήσει ένα από τα σοβαρότερα μας άγχη, την κυτταρίτιδα.
Προμηθευτείτε σημύδα από τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και εξαφανίστε την κυτταρίτιδα κάνοντας μασάζ σε μηρούς, γλουτούς και πόδια με το θαυματουργό της λάδι. Επαναλάβετε καθημερινά για διάστημα ενός μήνα και θα η διαφορά στην όψη του δέρματος θα είναι αισθητή.
Ακόμη, απαλλάξτε το δέρμα και ιδιαίτερα τα προβληματικά σημεία με κυτταρίτιδα από τα νεκρά κύτταρα, κάνοντας peeling με σημύδα ή τέλος, βάλτε στις διατροφικές σας συνήθειες το χυμό σημύδας που θα πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά για άμεσα αποτελέσματα.


bovary.gr

Το όπλο μας για να απωθήσουμε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

Το καλοκαίρι, ίσως το πιο ενοχλητικό πράγμα που συμβαίνει είναι πως βρίσκουμε κουνούπια παντού. 
Για την ακρίβεια, δεν τα βρίσκουμε τόσο, όσο τα ακούμε. 

Και μας κάνουν να χάνουμε τον ύπνο μας. Και μας τσιμπάνε. Και επειδή ξέρουμε ότι τα εντομοαπωθητικά περιέχουν χημικές ουσίες που αρκετοί δεν αισθάνονται άνετα να χρησιμοποιούν, βρήκαμε μερικές τέλειες ιδέες για να απωθήσετε τα κουνούπια από το σπίτι σας, με τρόπο φυσικό. Ας ρίξουμε μια ματιά…

Αιθέριο έλαιο ευκάλυπτος λεμόνι
Ένα μέρος αιθέριο έλαιο και δέκα μέρη ηλιέλαιο, και έχετε φτιάξει ένα φυσικό εντομοαπωθητικό. Προσοχή, όμως, μην το χρησιμοποιήσετε σε παιδιά κάτω των τριών ετών.

Λεβάντα
Λιώστε φύλλα λεβάντας και θα δείτε ότι εκτός από υπέροχο άρωμα, βγάζουν και ένα έλαιο το οποίο όχι μόνο απωθεί τα κουνούπια, αλλά έχει και αντισηπτικές ιδιότητες, φροντίζοντας την επιδερμίδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απευθείας σε περιοχές του σώματος όπως οι αστράγαλοι και τα χέρια ή να ρίξετε μία σταγόνα σε ένα καθαρό πανί και να το τρίψετε στο σώμα σας.

Αιθέριο έλαιο θυμαριού
Το αιθέριο έλαιο θυμαριού κάνει εκπληκτική δουλειά στο να απωθεί τα κουνούπια. Επίσης, αν έχετε αποφασίσει να ανάψετε φωτιά σε παραλία, ένας τέλειος τρόπος να αποφύγετε τα κουνούπια, είναι να ρίξετε μερικά φύλλα θυμαριού στη φωτιά. Θα τα διώξουν για 60-90 λεπτά.
Σιτρονέλλα
Όλοι γνωρίζουμε τη σιτρονέλλα ως ένα από τα καλύτερα εντομοαπωθητικά—μάλιστα, πολλά προϊόντα του εμπορίου την χρησιμοποιούν. Μπορείτε να βρείτε κεριά με σιτρονέλλα, που θα σας παρέχουν προστασία στο χώρο σας.



iatronet

ΦΩΤΟ - Η προκλητική εμφάνιση της Kim Kardashian με το στήθος της σε κοινή θέα

Στο Beverly Hills απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός την Kim Kardashian πιο αποκαλυπτική από ποτέ! Μπορεί η γνωστή τηλεπερσόνα να συνοδευόταν από το σύζυγό της Kanye West,
αυτό όμως δεν την επηρέασε καθόλου στην απόφασή της να φορέσει τα απολύτως «απαραίτητα»!
Συγκεκριμένα η Kim Kardashian φόρεσε ένα απίστευτα καυτό σύνολο χωρίς στηθόδεσμο, που άφηνε το στήθος της σε κοινή θέα!





ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΜΠΛΕΜΕΝΙΑΝΟΥΣ

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι σε δασική περιοχή βόρεια της οροσειράς στην Κυπαρισσία, στη τοποθεσία “Βίγλα”, βορειοδυτικά από την περιοχή Μύλων κοντά στην τοποθεσία των Άνω Μπλεμενιάνων. 
Πάντως καίγεται δασική έκταση με πεύκα και πουρνάρια
Στο σημείο βρίσκονται ήδη πυροσβεστικές δυνάμεις από την Τριφυλία, μαζί με πεζοπόρα τμήματα με όλη την δύναμη του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κυπαρισσίας με 10 άνδρες κοντά στην δύσβατη περιοχή ενώ γύρω στις 2 το μεσημέρι υπήρξε συνδρομή από εναέρια μέσα που έφτασαν στην περιοχή προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο, ενώ είναι ευτύχημα ότι δεν πνέουν άνεμοι στην περιοχή αυτή...
kyparissianews.com team

Συμβολαιογράφοι και εφοριακοί μπλεγμένοι σε κύκλωμα που προμήθευε νύφες & εξώγαμα και έδινε άδειες παραμονής

Μία 59χρονη λογίστρια και ένας 38χρονος δικηγόρος φέρονται οι εγκέφαλοι κυκλώματος νομιμοποίησης αλλοδαπών από
Αραβικές χώρες με την χορήγηση αδειών διαμονής μέσω ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας εξώγαμων τέκνων και εικονικών γάμων.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας στις 17 Ιουλίου 2017 συνέλαβαν 12 άτομα, εκ των οποίων εννέα Έλληνες , δύο από τη Γεωργία και έναν από την Πολωνία, ενώ κατηγορούνται ακόμη 76 άτομα, κυρίως γυναίκες Ρομά που έδιναν τέκνα προς αναγνώριση ή γίνονταν «νύφες» στους εικονικούς γάμους.
Ανάμεσά τους είναι τέσσερις συμβολαιογράφοι, που προέβαιναν στις απαιτούμενες διαδικασίες και εφοριακοί που έδιναν αριθμούς φορολογικών μητρών και κλειδάριθμους στους υπό νομιμοποίηση αλλοδαπούς.
Εξιχνιάσθηκαν 47 περιπτώσεις ψευδών πράξεων αναγνώρισης πατρότητας ενώ ερευνώνται ακόμη 474 υποθέσεις.
Οι αστυνομικοί αναζητούν τον 38χρονο δικηγόρο, που διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην οδό Φειδίου στην Ομόνοια και μία 30χρονη γυναίκα.
Οι αστυνομικοί προέβησαν σε 16 έρευνες σε σπίτια και γραφεία των εμπλεκομένων σε Αθήνα, Πειραιά, Βάρη, Καματερό, Καλλιθέα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από έγγραφα, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, σφραγίδες και φωτογραφίες τύπου ταυτότητας. Τα μέλη του κυκλώματος εξασφάλιζαν τις τυπικές προϋποθέσεις, για την νομιμοποίηση στη χώρα μας αλλοδαπών ανδρών, κυρίως από Αραβικές χώρες, με άδειες διαμονής που εκδίδονταν κατόπιν ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας εξώγαμων τέκνων ημεδαπών γυναικών και εικονικών γάμων.
Αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε, σύμφωνα με τους αστυνομικούς η 59χρονη λογίστρια, η οποία μαζί με τον 38χρονο δικηγόρο, προσέγγιζαν απευθείας και μέσω των άλλων συνεργών τους γυναίκες Ρομά τις οποίες έπειθαν έναντι αμοιβής από 100 έως 300 ευρώ, να δηλώνουν ψευδώς ότι απέκτησαν τέκνα με αλλοδαπό υπήκοο.
Τα υπόλοιπα μέλη έκαναν την συλλογή των προαπαιτούμενων μέχρι την τελική έκδοση της άδειας διαμονής, ενώ σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κατείχαν οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι καθ’ υπόδειξη προέβαιναν στις απαραίτητες συμβολαιογραφικές πράξεις. Την διεκπεραίωση των υποθέσεων αναλάμβανε ο 38χρονος δικηγόρος, που αναζητείται.
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον 76 άτομα, κυρίως γυναίκες Ρομά, για διατάραξη της οικογενειακής τάξης, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κ.α..
Σε βάρος της 59χρονης «αρχηγού» εκκρεμούσαν πολλές καταδικαστικές αποφάσεις για παρόμοιες πράξεις αλλά και για κλοπή το 2011 από την περιοχή Φόδελε Μαλεβιζίου. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας και κατάρτισης ενσήμων, της απάτης, της δωροδοκίας υπαλλήλου, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Απίστευτο: Η Ελλάδα εισάγει τα 2/3 των ψαριών που καταναλώνει!

Το 66% των ψαρικών που καταναλώνουν οι Έλληνες είναι εισαγόμενα. 

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έκθεση το WWF, το οποίο διερωτάται πως είναι δυνατό να συμβαίνει σε μία χώρα με τόσο μεγάλη παράδοση στην αλιεία.
Τα Μεσογειακά κράτη της ΕΕ – Κροατία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Ισπανία και Πορτογαλία – τα οποία αναλύονται στη νέα έκθεση του WWF, Seafood and the Mediterranean: local tastes, global markets (Θαλασσινά και Μεσόγειος: τοπικές προτιμήσεις, παγκόσμιες αγορές), συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους καταναλωτές ψαρικών παγκοσμίως. Η περιοχή έχει ετήσια μέση κατανάλωση 33,4 κιλών ψαρικών κατ’ άτομο, τη στιγμή που ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 22,9 κιλά και ο διεθνής μέσος όρος 19,2 κιλά. Αναφορικά με την Ελλάδα, ιδιαίτερα υψηλή είναι η ετήσια κατανάλωση ψαρικών κατ’ άτομο, η οποία αγγίζει τα 19,6 κιλά, εκ των οποίων το 66% είναι εισαγόμενα, το 22% προϊόντα εγχώριας υδατοκαλλιέργειας και μόνο το 12% προϊόντα εγχώριας αλιείας. Αντίστοιχα, η κατανάλωση στην Πορτογαλία είναι 56,8 κιλά, τα οποία αντιστοιχούν σε πάνω από ένα κιλό ψαρικών κατ’ άτομο την εβδομάδα, ενώ η Ισπανία έχει την επόμενη υψηλότερη κατανάλωση, με 42,4 κιλά ψαριών.
Επιπλέον, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, το μεγαλύτερο ποσοστό των ψαρικών που πωλούνται στις αγορές της Μεσογείου είναι εισαγόμενα και προέρχονται, κυρίως από αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ σημειώνεται παράλληλα, ότι για κάθε κιλό ψαρικών που αλιεύονται ή εκτρέφονται στα μεσογειακά κράτη της ΕΕ, σχεδόν δύο ακόμα κιλά εισάγονται από άλλες χώρες.
Για να κατανοήσει κανείς την κλίμακα του εμπορίου αρκεί να αναφέρουμε ότι τα μεσογειακά κράτη της ΕΕ καταναλώνουν σχεδόν 7,5 εκατομμύρια τόνους ψαρικών ετησίως. Παρόλα αυτά, εξ αυτών μόνο οι 2,75 εκατομμύρια τόνοι προέρχονται από εγχώριες πηγές. Αυτό σημαίνει ότι αφενός για να καλύψουμε τη ζήτηση, κάθε χρόνο αναζητούμε από άλλες χώρες 5 εκατομμύρια τόνους ψαρικών και αφετέρου, ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στις αναπτυσσόμενες χώρες κυρίως, εξαρτώνται από αυτήν την υψηλή ζήτηση ψαρικών στη Μεσόγειο. Σημειώνεται μάλιστα ότι τα μεσογειακά κράτη της ΕΕ απορροφούν το 36% όλων των ψαρικών που εισάγονται από τρίτες χώρες. Μεγάλο μέρος των εισαγωγών προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική (Μαρόκο, Τυνησία, Αλγερία, Λιβύη), ενώ σημειώνεται ότι το 2014, τα μεσογειακά κράτη της ΕΕ εισήγαγαν περίπου 1,8 εκατομμύρια τόνους από αναπτυσσόμενες χώρες της περιοχής (Μαρόκο, Τυνησία, Αλγερία, Λιβύη, Μαυριτανία, Αίγυπτος και Τουρκία).
Τα πράγματα όμως, δεν ήταν έτσι και στο παρελθόν. Παλαιότερα, η Μεσόγειος είχε μεγάλη επάρκεια ψαρικών, σε αντίθεση με σήμερα που η υπεραλίευση, η παράνομη, λαθραία και άναρχη αλιεία, αλλά και η μη υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή στις θάλασσές μας.
Ο Marco Costantini, υπεύθυνος του Μεσογειακού γραφείου του WWF για θέματα αλιείας δήλωσε: «Η κατάσταση στη Μεσόγειο αντανακλά την παγκόσμια κρίση στον τομέα της αλιείας. Πρέπει επειγόντως να διαχειριστούμε καλύτερα τις σχέσεις μας με τα ψάρια και τις θάλασσές μας, και να εντάξουμε την έννοια της βιωσιμότητας στο επίκεντρο των αγορών ψαρικών στην περιοχή μας».


WWF Ελλάς

Το κείμενο Παπαχελά που «ισοπεδώνει» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, περιγράφοντας την πορεία τους μέχρι την εξουσία!

Με ένα περιγραφικό κείμενο με τίτλο «Οι θεσμοί και οι «καναπέδες» στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο διευθυντής της εφημερίδας και δημοσιογράφος στον ΣΚΑΪ Αλέξης Παπαχελάς αναφέρεται στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την εξουσία, επιχειρώντας να εξηγήσει την κόντρα με τη Δικαιοσύνη.
  Όπως γράφει μεταξύ άλλων ο Αλ. Παπαχελάς στην «Καθημερινή»:
  Εμαθαν την τέχνη του τσαμπουκά στο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο, όπου δεν υπήρχαν κανόνες. Διέκοπταν το μάθημα όποτε τους έκανε κέφι, έκαναν καταλήψεις, δημιουργούσαν στέκια χωρίς κανέναν έλεγχο, περνούσαν μαθήματα με απειλές. Είδαν ότι «τους παίρνει» και το συνέχισαν ως μέλη ενός μικρού κόμματος. 
Ο τσαμπουκάς έφερε δημοσιότητα και τους έδειξε ότι η χώρα είναι, κυριολεκτικά, ξέφραγο αμπέλι. Απέναντί τους είχαν ένα σαθρό αλλά και ψοφοδεές κατεστημένο. Το μισό ήταν ασπόνδυλο – δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψει κανείς. Οπως ακριβώς έκαναν και οι διάφοροι συμβιβασμένοι καθηγητές και ψευτοπρυτάνεις που ήθελαν απλά την ησυχία τους, πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοι άρχιζαν να υποχωρούν με μεγάλη ταχύτητα στις απειλές και στον τσαμπουκά. Ενα άλλο κομμάτι του κατεστημένου ήταν σάπιο. Είχε τόσους σκελετούς που το παρελθόν του καθενός προσωπικά δεν χωρούσε… στο οστεοφυλάκιο του Α΄ Νεκροταφείου. Συμβιβάσθηκαν γρήγορα, όπως φάνηκε από τα εκδοτικά ζιγκ ζαγκ που απαιτούσαν τη χρήση δραμαμίνης για να τα παρακολουθήσεις. Η αρχική παρέα έφτασε έτσι στην εξουσία. Τους φαντάζομαι μερικές φορές απλωμένους στους καναπέδες του Μαξίμου την  πρώτη μέρα να αναρωτιούνται πώς ακριβώς έφτασαν εκεί.
Μετά τον θρίαμβο και την πλήρη επικράτηση, επιχείρησαν τον τσαμπουκά και στην παγκόσμια σκηνή χρησιμοποιώντας τον Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν τα κατάφεραν γιατί εκεί, σε αντίθεση με το εγχώριο σύστημα, υπάρχουν κανόνες και «κόκκινες γραμμές». Τους πήρε λίγο καιρό, αλλά τελικά το αντιλήφθηκαν. Ηταν το ακριβό φροντιστήριο από το οποίο πέρασε όλη η χώρα. Ο πρωθυπουργός σίγουρα δεν είναι ο Τσίπρας ούτε του 1991 ούτε του 2008, ούτε καν του 2012 και του 2015. Οταν όμως πανικοβάλλεται, είτε από τις δημοσκοπήσεις είτε από κάποιες κακές ειδήσεις, επιστρέφει με μεγάλη ταχύτητα στην αρχική παρέα και στην παλιά τεχνική του τσαμπουκά. Είναι σαν να μπαίνει ένα ορμητικό τσούρμο μέσα στο Μαξίμου την ώρα της μεγάλης ανασφάλειας και να αρχίζει να φωνάζει «τώρα θα δεις, θα τους δείξουμε, θα τους τσακίσουμε» κ.λπ. κ.λπ. Εν ριπή οφθαλμού ανακαλύπτονται ή κατασκευάζονται εχθροί. Τελευταίο παράδειγμα, η Δικαιοσύνη. Προφανώς κάποιοι υποστηρίζουν ότι με τσαμπουκά θα φοβηθούν οι μη ελεγχόμενοι δικαστές. Δεν μαθαίνουν όμως από τα λάθη τους. Ισως δεν κατάλαβαν, για παράδειγμα, ότι η υπόθεση του ΣτΕ πήγε πολύ πιο στραβά γι’ αυτούς από την ώρα που προχώρησαν σε ένα μακαρθικό χειρισμό εναντίον ενός στέρεου και ακέραιου δικαστή. Ούτε αντιλαμβάνονται ότι συνήθως αυτοί οι τσαμπουκάδες και οι μεθοδεύσεις σκάνε στο κεφάλι όποιου τους μεταχειρίζεται. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι λείπει εντελώς η σοφία και η ταπεινοφροσύνη που προστατεύει από την ύβρι. Γιατί, πού θα πάει, θα καταλάβουν και αυτοί ότι είναι περαστικοί από το Μαξίμου. Και πως μετά από ένα διάστημα αράγματος στους καναπέδες του, είναι σημαντικό να καταλαβαίνεις ότι η Δημοκρατία είναι φτιαγμένη για να τους σέβεσαι, και τους «καναπέδες» και –το κυριότερο– τους θεσμούς.
   
kathimerini.gr

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 6η Έκθεση «Άρτος - Οίνος – Έλαιον» από 31 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2017

politistikes-ekdiloseisΟ Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει φέτος για 6η χρονιά την έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», από την Παρασκευή 31 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 . 
Η έκθεση αποτελεί επιτυχημένο θεσμό, με σκοπό την προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων, του λαϊκού πολιτισμού και των παραδόσεών μας. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, καθώς σ' αυτό λειτουργεί και υπαίθριο μουσείο σιδηροδρόμων.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιούνται καθημερινά πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και δραστηριότητες που σχετίζονται με τις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο παρασκευής των τροφίμων τα παλαιότερα χρόνια.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εμπλουτίζεται με μουσικά σχήματα, παράσταση Καραγκιόζη κ.λπ., που αποτελούν πόλο έλξης του κοινού καθ' όλες τις ημέρες λειτουργίας.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
periptera
Οι επιχειρήσεις που παράγουν και διαθέτουν τρόφιμα, ποτά και παραδοσιακά προϊόντα μπορούν να λάβουν μέρος στην έκθεση, που θα λειτουργεί και τις 4 ημέρες από 18.00 έως 23.30. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης είναι δυνατόν να γίνονται και πωλήσεις.
Στους εκθέτες θα διατεθεί χώρος 2,5 x 2,5 μ. με πάγκο, καρέκλα, φωτισμό και παροχή ρεύματος, αν απαιτείται. Ο χώρος θα φυλάσσεται από εταιρεία security και κατά τις ώρες μη λειτουργίας της έκθεσης.
Οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους στην έκθεση θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν εγκαίρως αίτηση, που παρατίθεται εδώ. Τις θέσεις εκθετών μπορεί κανείς να δει εδώ.
Πληροφορίες δίδονται από την επιχείρηση, στην οποία έχει αναθέσει ο Δήμος Καλαμάτας την οργανωτική επιμέλεια της έκθεσης: Ανέλιξη Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, τηλ. 27210 62151, info@anelixi.net.gr
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017.

Τελευταίες παραστάσεις του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 κλείνει η αυλαία του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. 

Το Φεστιβάλ συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον όσων αγαπούν το σύγχρονο χορό και θα δώσει ακόμη πολλές συγκινήσεις στο φιλότεχνο κοινό μέχρι να κλείσουν οι πύλες του.
Οι τελευταίες παραστάσεις και παράλληλες εκδηλώσεις του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχουν ως ακολούθως:
• 22 & 23.07.2017 Μέγαρο Xορού Καλαμάτας - Κεντρική σκηνή
22.7 στις 22:00 / 60΄
23.7 στις 20:30 / 60΄
Three Times Rebel
MARINA MASCARELL
Σύλληψη, Σκηνοθεσία Marina Mascarell
Χορογραφία Marina Mascarell & χορευτές
Βοηθός χορογράφων David Essing
Μουσική σύνθεση, Eρμηνεία επί σκηνής Yamila Ríos
Κοστούμια Daphna Munz
Σκηνικά Ludmila Rodrigues
Φωτισμοί Loes Schakenbos
Καλλιτεχνική έρευνα Marthe Koetsier
Ερμηνεύουν Nina Botkay, Maud de la Purification, Filippo Domini, Eli Cohen, Chen-Wei Lee
• 23.07.2017, Παραλία Καλαμάτας (Θέση Πανελλήνιο) | 11:00
Οne One One
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΑΦΟΥΝΗΣ & AOIFE McATAMNEY
Σύλληψη Γιάννης Μανταφούνης
Χορογραφία Γιάννης Μανταφούνης & Aoife McAtamney
Διεύθυνση παραγωγής Mélanie Fréguin
Παραγωγή Cie Ioannis Mandafounis
Συμπαραγωγή: Prairie – Migros Pour-cent culturel, Festival de Danse 2015
Με την υποστήριξη της Πόλης της Γενεύης, του Καντονιού της Γενεύης, του Ελβετικού Συμβουλίου Τεχνών Pro Helvetia, του Culture Ireland, του Κέντρου Χορογραφικής Δημιουργίας του Λουξεμβούργου (Trois-CL), του Υπουργείου Πολιτισμού του Λουξεμβούργου, της Ελβετικής Εταιρείας Συγγραφέων (SSA)
• 23.07.2017, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Στούντιο | 19:00
Διάρκεια 35΄
It's Always Here
ADI BOUTROUS
Χορογραφία Adi Boutrous
Καλλιτεχνική σύμβουλος, Υπεύθυνη δοκιμών Anat Vaadia
Φωτισμοί Yoav Barel
Μουσική Francisco Lopez, Prince Conley, Entrance
Μουσική επιμέλεια Adi Boutrous
Eρμηνεύουν Avshalom Latucha, Adi Boutrous
Πρεμιέρα: Φεστιβάλ Curtain Up, Iσραήλ 2016, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Hillel Kogan
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα
• 23.07.2017, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Στούντιο | 19:00
Διάρκεια 35΄
SCARABEO Angles and the Void
ANDREA COSTANZO MARTINI
Χορογραφία Andrea Costanzo Martini
Δραματουργία Yael Biegon-Citron
Yπεύθυνη δοκιμών Melanie Barson
Φωτισμοί Yoav Barel
Ήχος Binya Reches
Κοστούμια Nir Benita
Μουσική Julyan, John Cale / B. Eno, Franco Battiato
Καλλιτεχνικός σύμβουλος Hillel Kogan
Ερμηνεύουν Avidan Ben-Giat, Andrea Costanzo Martini
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
• Κυριακή 23.7.2017, στις 22:00, ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ
Προβολή ταινίας: Mr. Gaga
Σκηνοθεσία: Tomer Heymann
Ισραήλ, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία 2015. Στα αγγλικά και τα εβραϊκά με ελληνικούς υπότιτλους
Πρωταγωνιστής της ταινίας Mr Gaga (Μίστερ Γκάγκα) του Τόμερ Χέυμαν είναι ο Οχάντ Ναχαρίν, από τους κορυφαίους και πιο χαρισματικούς χορογράφους της εποχής μας. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Ισραηλινού χορογράφου, χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό από τις δουλειές του και τις πιο προσωπικές του στιγμές, σε συνδυασμό με ένα πλούσιο ανέκδοτο υλικό και χορευτικά αποσπάσματα που κόβουν την ανάσα.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τιμές εισιτηρίων
- Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Κεντρική Αίθουσα: 15€ & 12€
(φοιτητικό/ μειωμένο)*
- Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Στούντιο : 12€ (Γενική είσοδος)
- Παραστάσεις στο Πνευματικό Κέντρο: 12€ (Γενική είσοδος)
- Ειδική τιμή για τους συμμετέχοντες στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του
Φεστιβάλ: 10€
- Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις, στην παράσταση Ανύποπτος Χρόνος της Αντιγόνης Γύρα με τον ΚΙΝΗΤΗΡΑ στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου και στην παράσταση ONE ONE ONE του Γιάννη Μανταφούνη και της Aoife McAtamney στην Παραλία της Καλαμάτας.
* H έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ειδικής κάρτας (Φοιτητική κάρτα / Κάρτα πολιτισμού / Κάρτα ανεργίας / Κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων / Κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού / Κάρτα ΑΜΕΑ).
Προπώληση:
• Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
10:00-13:00 & 18:30-21:00 καθημερινά
• Πληροφορίες για εισιτήρια & αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (Visa & Mastercard) καθημερινά εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής
T: 27210 28193 & 27210 96753 F : 27210 89416
• Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά: www.kalamatadancefestival.gr

Ζάκυνθος: Tουρίστρια δάγκωσε αστυνομικό στο Λαγανά

Τελειωμό δεν έχουν τα επεισόδια με τους μεθυσμένους τουρίστες στην πολύπαθη περιοχή του Λαγανά, όπου μόλις πριν από λίγες ημέρες έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Αμερικανός.
Θύμα ενός ακόμη έπεισοδίου έπεσε αυτή τη φορά ένας αστυνομικός, που ένιωσε πάνω του τα… δόντια μιας τουρίστριας!
Κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων που διενεργούν στην περιοχή, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε δυο μεθυσμένες νεαρές οι οποίες χτυπούσαν με τα χέρια τους τα καπό των αυτοκινήτων και προκαλούσαν μικροεπεισόδια. Μόλις τις πλησίασαν για να τις συνετίσουν, η μια από αυτές βγήκε εκτός εαυτού, τους επιτέθηκε και… δάγκωσε έναν από αυτούς στα χέρια, αναφέρει το protothema.gr.
Η νεαρή αλλοδαπή συνελήφθη και οδηγήθηκε αρχικά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ο οποίος της άσκησε δίωξη για σωματική βλάβη και απείθεια και την παρέπεμψε να δικαστεί από το Αυτόφωρο. Ο τραυματισμένος αστυνομικός κατέφυγε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί περιποιήθηκαν τις πληγές που του προκάλεσε η… μαινάδα και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, για το ενδεχόμενο να του μετέφωσε κάποια μολυσματική ασθένεια!

" ΤΡΙΓΜΟΙ " στην οικογένεια ΚΑΡΕΛΙΑ

ΠΡΩΤΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΑΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ 

 H Aυτοκρατορία Καρέλια κινδυνεύει!

 Η οικογένεια που γεφύρωσε 3 αιώνες
Η επιχειρηματική οικογένεια που “γεφύρωσε” 3 αιώνες κινδυνεύει να δει την αυτοκρατορία Καρέλια να γίνεται στάχτη.
Η κόντρα μεταξύ των μελών της οικογένειας της ιστορικής καπνοβιομηχανίας, που σοβούσε εδώ και ένα χρόνο, έχει πάρει διαστάσεις  προκαλώντας αρκετά αναπάντητα ερωτήματα στην αγορά, γράφει η Αλεξάνδρα Γκίτση στο Capital.gr.  Μέχρι στιγμής πάντως η κόντρα “περιορίζεται” μεταξύ των μετόχων μειοψηφίας, ενώ αν και αγγίζει τη διοίκηση της εταιρείας, η τελευταία δεν έχει πάρει δημοσίως θέση στα τεκταινόμενα.
Παρά το γεγονός ότι η χήρα του Κωνσταντίνου Καρέλια, Μίνα και η κόρη της Ιωάννα, μέτοχοι του 45% της Καπνοβιομηχανίας, εξαπέλυσαν  ανοικτή επίθεση κατά των Ανδρέα, Στάθη και Βικτωρίας Καρέλια. Συγκεκριμένα την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της καπνοβιομηχανίας οι κυρίες Ιωάννα Καρέλια και Μίνα Σπυροπούλου, απείχαν από την ψηφοφορία επί του συνόλου των θεμάτων, ενώ με επιστολή τους άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκήσουν τα δικαιώματα πληροφόρησης, ελέγχου και σύγκλησης έκτακτης συνέλευσης.
 Δηλαδή επί της ουσίας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν διαχειριστικό έλεγχο της διοίκηση της εταιρείας.
Η ενδοοικογενειακή διαμάχη στους κόλπους της οικογένειας Καρέλια, πήρε νέες διαστάσεις.
Η Ινώ Καρέλια, κόρη των ιδρυτών της Καπνοβιομηχανίας, εξαπέλυσε επίθεση κατά των κ.κ. Ιωάννας Καρέλια και Μίνας Σπυροπούλου (κόρης και συζύγου του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Καρέλια, αντιπροέδρου της εταιρείας μέχρι τον θάνατό του το 2009), κατηγορώντας τες για δυσφήμιση της εταιρείας και των βασικών μετόχων αυτής.
Και όχι μόνο αυτό.
Στην επιστολή της η κα. Ινώ Καρέλια, βάζει στην εικόνα, άσκηση ποινικής δίωξης για απάτη κακουργηματικής φύσεως.
Συγκεκριμένα στην επιστολή που είδε  το φως της δημοσιότητας, αναφέρει πως:
“Η ανωτέρω μειοψηφία (σ.σ. Ιωάννα Καρέλια και Ασημίνα Σπυροπούλου), για μια ακόμη φορά εκτέθηκε, δείχνοντας ότι μπορεί να δυσφημεί κατά το δοκούν οιονδήποτε ακόμη και την πλειοψηφία και τη Διοίκηση της εταιρείας, να ωραιοποιεί καταστάσεις, να καταστρατηγεί τα δικαιώματά μου που προσωρινώς έχουν κριθεί, ότι μπορεί να νομίζει πως μπορεί να φέρεται προσβλητικά απέναντι στη δικαστική απόφαση και στον πραγματικό φυσικό φορέα του δικαιώματος, ότι μπορεί να έχει λόγους που την βεβαιώνουν για την τελική έκβαση του δικαστικού αγώνα, που την βεβαιώνουν για μη άσκηση ή για αδικαιολόγητη καθυστέρηση άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της εκ μέρους του κ Σταύρου, Εισαγγελέως Καλαμάτας για απάτη κακουργηματικής φύσεως.”
Η κα. Ινώ Καρέλια, παιδί του εκ των συνιδρυτών  της εταιρείας Ιωάννη Καρέλια, στην επιστολή της σημειώνει πως “διεκδικεί τη νόμιμη μοίρα της στην κληρονομιά των γονέων της, αφού με τη “διαθήκη” του το σύνολο της κληρονομιάς  περιήλθε στον Κωνσταντίνο  Καρέλια (πατέρα της Μίνας και συζύγου της Ιωάννας), προσωρινώς δε έχει δικαιωθεί και αναμένεται η οριστική Δικαστική κρίση επί των αυτονόητων.”
Το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα.
Το αν η οικογένεια Καρέλια θα λύσει τις διαφορές της στα δικαστήρια ή εξωδικαστικός παραμένει άγνωστο.
Όπως άγνωστο παραμένει αν αυτή η ενδοοικογενειακή κόντρα θα έχει επιπτώσεις στη μετοχική σύνθεση της Καπνοβιομηχανίας στο μέλλον. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα εταιρειών, όπου οι ενδοοικογενειακές κόντρες, οδήγησαν στην είσοδο στο μετοχικό τους κεφάλαιο ανταγωνιστών τους.
Επίσης ενδιαφέρον έχει η θέση των βασικών μετόχων και δη της διοίκησης της Καπνοβιομηχανίας η οποία μέχρι στιγμής τηρεί σιγή ασυρμάτου.

 Τρεις γενιές Καρέλια… Η μητέρα Βικτωρία και οι γιοι Ανδρέας (δεύτερος από δεξιά) και Στάθης ανακοινώνουν στους εργαζομένους το πακέτο των έξτρα απολαβών. Το παρών δίνουν και τα εγγόνια του ιδρυτή Γ. Καρέλια και μελλοντικοί ηγέτες της επιχείρησης.
Η ιστορία της εταιρείας ξεκίνησε το 1888, όταν ο Γιώργος Καρέλιας με τον αδελφό του Ευστάθιο ίδρυσαν καπνεμπορική επιχείρηση και προμήθευαν την Καλαμάτα και τα γύρω χωριά με καπνό, ο οποίος -καθώς η Μεσσηνία δεν είναι καπνοπαραγωγική περιοχή- ερχόταν με καΐκια από το Αγρίνιο και τη Λαμία.
Η Βικτωρία Καρέλια, ο Ανδρέας και ο Στάθης χαράσσουν πολιτική υπό το βλέμμα του ιδρυτή Α. Καρέλια…
 Η Βικτωρία Καρέλια, ο Ανδρέας και ο Στάθης χαράσσουν πολιτική υπό το βλέμμα του ιδρυτή Α. Καρέλια...
Ο Γ. Καρέλιας απέκτησε οκτώ παιδιά, τέσσερις γιους και ισάριθμα κορίτσια. Αργότερα, οι γιοι του Ανδρέας, Κωνσταντίνος, Ιωάννης και Ευστάθιος ασχολήθηκαν με την επιχείρηση.
Το 1916, ο γιος του Ανδρέας Καρέλιας αγόρασε την πρώτη σιγαροποιητική μηχανή. Η εταιρεία κατάφερε το 1929 να βρεθεί μεταξύ των 29 κορυφαίων ελληνικών βιομηχανιών, ενώ 20 χρόνια αργότερα κατέκτησε τη 12η θέση. Η ανάπυξη της επιχείρησης συνεχίστηκε με αλματώδεις ρυθμούς.
Το διάσημο και πλέον ιστορικό σήμα «ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ» σε συσκευασία κασετίνας κυκλοφόρησε το 1957 και γνώρισε πανελλαδική επιτυχία, ενώ το 1976 η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Ο Ανδρέας και ο Στάθης, οι γιοι του Γ. Καρέλια που «τρέχουν» την επιχείρηση μαζί με τη μητέρα τους Βικτωρία είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων. Ποτέ δεν προκάλεσαν την τοπική κοινωνία, ενώ έχουν κάνει το εργοστάσιο δεύτερο σπίτι τους. Μεγάλωσαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου περνώντας και μαθητεύοντας σε όλα του τα τμήματα.

Οταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, ο Ανδρέας ασχολείται με το αγαπημένο του χόμπι, τη φωτογραφία, με δάσκαλο τον Αμερικανό φωτογράφο Μπράιαν Πέτερσον. Το 2002 η φωτογραφία του με τίτλο «Η παραλία στο Ακρογιάλι» βραβεύτηκε ως η καλύτερη του μήνα από το βρετανικό περιοδικό Digital Camera.
Οσον αφορά τον Στάθη, η μεγάλη του αγάπη είναι η θάλασσα και συχνά θα τον δει κανείς με το σκάφος του στο λιμανάκι των Κυθήρων ή σε κάποιο άλλο νησί του Αιγαίου.
Το 1993 ο αείμνηστος Γεώργιος Καρέλιας αποφάσισε μαζί με τη σύζυγό του Βικτωρία Καρέλια την ίδρυση ενός εκπαιδευτικού και ερευνητικού ιδρύματος με την επωνυμία «Γεώργιος και Βικτωρία Καρέλια».
Mε τη σκέψη στο κοινωνικό σύνολο, στον άνθρωπο, στην εκπαίδευση, τη μόρφωση και την εξέλιξη, το Ιδρυμα συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση νέων οικονομικών ιδεών με την καθοδήγηση, μετά τον θάνατο του ιδρυτή του, της Bικτωρίας Kαρέλια. Σημαντική όμως είναι η προσφορά της Καρέλια και στον πολιτισμό τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά, καθώς δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της Καλαμάτας έχουν βοηθηθεί από την εταιρεία.
  • Η Καπνοβιομηχανία Καρέλια είναι η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία και πρώτος εξαγωγέας τσιγάρων στην Ελλάδα.
  • Εχει παρουσία σε περισσότερες από 65 χώρες.
  • Οι πωλήσεις της το 2013 ξεπέρασαν τα 16 δισ. τσιγάρα.
  • Η διεθνής της δραστηριότητα αντιπροσωπεύει το 80% του συνολικού όγκου πωλήσεων.
  • Στην Καπνοβιομηχανία Καρέλια ασχολούνται 496 άτομα.
  • Ενα στα 300 τσιγάρα που καπνίζονται σήμερα στον κόσμο έχει παραχθεί στην Καλαμάτα.
  • Ο τζίρος πωλήσεων το 2013 ήταν 721 εκατ. ευρώ.
  •  
     

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

  
Με μεθόδευση και αυταρχισμό, η διεύθυνση, η διοίκηση και ο Δήμαρχος Καλαμάτας οδήγησαν εργαζόμενη της ΔΕΥΑΚ από μετάταξη, στα Επείγοντα του  Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Η εργαζόμενη διεκδίκησε με καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας την τακτοποίηση της μετάταξής της και την τοποθέτησή της σε θέση ανάλογη των προσόντων της.
    Ο Δήμαρχος όταν το πληροφορήθηκε, καταργώντας τον Πρόεδρο, την Διεύθυνση και το ΔΣ πού ο ίδιος έχει ορίσει, ανέλαβε ο ίδιος προσωπικά να εφαρμόσει την μέθοδο της τρομοκράτησης, κάνοντας κατάχρηση του αξιώματος του Δημάρχου.
Την  κάλεσε σε απολογία στο Δημαρχείο.Της επιτέθηκε φραστικά, λέγοντας της ότι έπρεπε να τον ευγνωμονεί για  την μετάταξη,να μην είναι αχάριστη και την κατηγόρησε  ότι έχει πληροφορίες από τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή, ότι δεν εργάζεται και δημιουργεί προβλήματα στην υπηρεσία. Πράγμα πού δεν ισχύει, αφού η εργαζόμενη από την πρώτη στιγμή, έδειξε διάθεση συνεργασίας. Αξιοποιώντας τα προσόντα και τις επιστημονικές της γνώσεις, ως Πρόεδρος της επιτροπής προμηθειών,  αναβάθμισε τις υπηρεσίες διαφάνειας των προμηθειών . Το επιβεβαιώνουν ο προιστάμενος και οι συνάδελφοι της στο γραφείο. «Παράπτωμά» της,  η διεκδίκηση των εργασιακών της δικαιωμάτων λόγω βλαπτικής μεταβολής. Το αποδεικνύουν η έκθεση και οι υποδείξεις από την επιθεώρηση εργασίας. Υποδείξεις πού αρνούνται να εφαρμόσουν και απαντούν με εκφοβισμό και τρομοκρατία.
    Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο για αυταρχισμό, για αντεργατική συμπεριφορά  εκτός ορίων, που τσαλαπατώντας την προσωπικότητα και αξιοπρέπεια της εργαζόμενης την οδήγησε σε κρίσιμη κατάσταση στα επείγοντα του Νοσοκομείου. Καλείται τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, όσο και ο Διευθυντής να πάρουν θέση ως οι πλέον αρμόδιοι.

Πάτρα: «Tσιπάρουν» εργαζόμενους όπως τα σκυλιά

Μεσαίωνας στην Πάτρα για να παρακολουθούν τους υπαλλήλους τους

Στην Πάτρα την τρίτη πόλη της χώρας ο εργασιακός μεσαίωνας ζει και βασιλεύει. Ενδεικτικό των όσων συμβαίνουν στην πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας σε επίπεδο εργασίας το γεγονός, ότι εταιρεία η οποία έχει έδρα την Πάτρα αλλά  δραστηριοποιείται και σε όμορους νομούς, ειδικευόμενη στην διανομή διαφημιστικών εντύπων, κυριολεκτικά παρακολουθεί  σε κάθε βήμα τους εργαζόμενους σε αυτή, φορώντας τους GPS.
Ουσιαστικά πρόκειται για παρακολούθηση ακόμα και την ώρα που πηγαίνουν στην τουαλέτα , ενώ εάν ο εργαζόμενος που έχει αναλάβει την διανομή του υλικού σε συγκεκριμένη έκταση τολμήσει να καθίσει έστω και ένα λεπτό για να ξεκουραστεί, αμέσως το ανακαλούν την τάξη καθώς το σύστημα παρακολούθησης τους ενημερώνει πως σταμάτησε να περπατά.
Οι συνθήκες εργασίας παραπέμπουν σε εποχές γαλέρας , καθώς όταν γίνεται η πρόσληψη η συμφωνία περιλαμβάνει εργασία 5 ωρών έναντι 17.5 ευρώ μεροκάματο, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, με τους  εργαζόμενους να υποχρεώνονται σε δουλειά από τις 7.00 το πρωί έως τις 9.00 με 9.30 το βράδυ.
Ο κάθε ένας από τους εργαζόμενους υποχρεώνεται να διανύει καθημερινά μία απόσταση 42 χιλιομέτρων χωρίς δικαίωμα για ξεκούραση ενώ δεν του διατίθεται ούτε ένα μπουκάλι νερό. Ουσιαστικά όποιος αντέξει και παραμείνει στη συγκεκριμένη δουλειά διανύει καθημερινά κυριολεκτικά ένα μαραθώνιο.
«Μήπως είσαι παλιοκουμούνι….»;
Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν και οι απειλές και  προσβολές προς παραδειγματισμό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των όσων εισέπραξε ένας από τους εργαζόμενους όταν κατά τις ημέρες του καύσωνα ζήτησε από την εταιρεία να τους χορηγεί μερικά μπουκάλια νερό.
Η απάντηση ενός εκ των υπευθύνων είναι αποκαλυπτική του κλίματος που επικρατεί καθώς απευθυνόμενος στον εργαζόμενο του είπε σε έντονο ύφος « Να σου πω ρε μάγκα μήπως είσαι κρυφοκουμούνι; Λες και ακούω να μιλάει ο Πελετίδης», για να προχωρήσει ακόμα πιο πέρα αναφέροντάς του « αύριο που θα πηγαίνουμε για διανομή στον Πύργο, θα δεις στα φραουλοχώραφα πώς και πόσες ώρες δουλεύουν οι πακιστανοί και άμα λάχει τους ρίχνουν καμιά τουφεκιά και δεν τρέχει και τίποτα…»!!!
Να σημειωθεί πως το λιγότερο που υποχρεώνεται να περπατήσει ο κάθε ένας υπάλληλος είναι 14 ώρες ενώ για πληρωμή υπερωριών  – η συμφωνία είναι για 5 ώρες εργασία την ημέρα – ούτε λόγος. Παράλληλα όποιος δεν αντέξει και δηλώσει πως σταματάει η πληρωμή των δεδουλευμένων του γίνεται ένα με δύο μήνες μετά!!!


πηγή

ΒΙΝΤΕΟ - Τούρκοι ''κατέγραψαν'' UFO μετά τον σεισμό στην Κω

Την εμφάνιση UFO υποστηρίζουν ότι κατέγραψαν με κάμερα, Τούρκοι από την Αλικαρνασσό μετά τον φονικό σεισμό στην Κω.
Σύμφωνα με την Haberler η παρέα των Τούρκων στην Αλικαρνασσό είδε γύρω στις 4:30 τα χαράματα μια φωτεινή μπάλλα στον σκοτεινό ουρανό. 
Οπως είπαν ενώ τα αστέρια τρεμόσβηναν, η μπάλα έβγαζε καθαρό και δυνατό φως το οποίο εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν περιοδικά.Κατέγραψαν μάλιστα το... ufo στην κάμερα.Αμέσως οι θεωρίες συνωμοσίας ξεκίνησαν στην γειτονική χώρα σχετικά με εξωγήινους που έχουν εμφανιστεί ξανά μετά από μεγάλες καταστροφές.
Οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτά τα φώτα μπορεί να οφείλονται σε αλληλεπιδράσεις αερίων που εκλύθηκαν από το σεισμό.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

«Θύμωσε ο Τσίπρας»! – Ε, και;

Ζούμε καιρούς ιλαρής τραγικότητας. 
Κάποτε στο μέλλον η ιστορία θα συμπεριλάβει συγκεκριμένες πτυχές και πρόσωπα αυτής της περιόδου, στις ανεκδοτολογικές υποσημειώσεις της.
Μπορεί άραγε μία μόνο φράση να συμπυκνώσει και να φωτογραφίσει το προφίλ της εποχής που ορίζεται από άγνοια, αφέλεια, δοκησισοφία, φανατισμό, πολιτικό μίσος, ιδεολογική κομπορρημοσύνη;
Ναι μπορεί! Είναι η φράση που καταγράφει στο βιβλίο του ο Γιάνης, σχετικά με την θυμωμένη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ως προς το πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα: «Μόλις γίνω πρωθυπουργός, θα ζητήσω την παραίτησή του. Κι αν χρειαστεί θα τον διώξω από την κεντρική τράπεζα με φωνές και κλωτσιές».
Ο Γιάνης σε πολλά είναι αναξιόπιστος, αλλά όσοι είχαν ώσμωση με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω ρεπορτάζ, θεωρούν ως απολύτως αληθές το ανωτέρω απόσπασμα. Ηταν κοινή εντύπωση τότε στον χώρο, ότι
ένα από τα εμπόδια για την ηρωική αντιμνημονιακή πορεία της ελαύνουσας ριζοσπαστικής κυβέρνησης, ήταν ο δοτός Στουρνάρας. Ηταν ο εγχώριος τοποτηρητής των ευρωπαϊκών συμφερόντων, ο εντολοδόχος του νεοφιλελεύθερου ευρωϊερατείου, ο συνδαιτυμόνας των ντόπιων διεφθαρμένων κεφαλαιοκρατών, που με θαλασσοδάνεια από το υστέρημα του κοσμάκη, δημιουργούσαν αμύθητες περιουσίες, παρκαρισμένες  σε φορολογικούς παραδείσους.
Πρώτη ενέργεια της ελπιδοφόρας λαϊκής κυβέρνησης θα ήταν, ταυτόχρονα με το σκίσιμο των μνημονίων, η εκπαραθύρωση  του εν λόγω Κουίσλινγκ.  Αν τους έλεγες – δεδομένου ότι το πολύχρονο ρεπορτάζ φέρνει οικειότητα συμπεριφοράς – ότι αυτά που λένε είναι «αφέλειες»  (άλλη λέξη έλεγες), καθότι η αλλαγή του κεντρικού τραπεζίτη είναι αρμοδιότητας της ΕΚΤ και μόνο, και δεν θα τους πέφτει λόγος ως ελληνική κυβέρνηση, σου αντιγύριζαν τις… αφέλειες, και σε θεωρούσαν – στην καλύτερη περίπτωση – οικειοθελώς συμβιβασμένο, ή μακριά νυχτωμένο. Παραγνώριζες τη δύναμη των λαών όταν σηκώνουν κεφάλι – που θα έλεγε και η Αχτσιόγλου.
Ο Στουρνάρας  είναι το εμβληματικό  στοιχείο. Η απόλυσή του ήταν αδύνατη αλλά πίστευαν ότι ήταν  δυνατή, γιατί θα είχαν νωπή λαϊκή εντολή και ο λαός θα είχε σηκώσει κεφάλι. Δεν του ενοχλούσε τόσο το πρόσωπο, όσο αυτά που συμβόλιζε. Ομως είχαν – νόμιζαν ότι είχαν – γνώσιν οι λαϊκοί φύλακες, Το εξεγερσιακό μέτωπο της Μεσογείου, από τη Βαλκανική του ΣΥΡΙΖΑ ως την Ιβηρική των Ποδέμος και την ατλαντική του Μπλόκου της Πορτογαλίας, θα ανεδύετο ορμητικό και θα κατατρόπωνε  τους γκρίζους ανθρώπους με τα γκρίζα κουστούμια, των Βρυξελλών. 
Αυτά τα πίστευαν απολύτως σοβαρά, και εκεί έγκειται η δυστοπία στην οποία μας εισήγαγαν, εκεί οφείλονται όλα τα ιλαρά που διαβάζουμε και τα τοξικά που ζούμε.
Το ότι υποτάχθηκαν στην μνημονιακή πραγματικότητα και τους ανελαστικούς κανόνες της ΕΕ, δεν σημαίνει ότι αποδέχτηκαν το λάθος. Υπετάχθηκαν για να μην χάσουν την εξουσία, περιμένοντας καλύτερες μέρες – όπως αυτοί τις εννοούν.
Οι αποτυχίες δεν τους ενηλικίωσαν πολιτικά. Γι αυτό και 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν ερώτηση τον Απρίλιο, καταλογίζοντας στον κ. Στουρνάρα, ότι προχώρησε «σε αδικαιολόγητες προαγωγές στελεχών» (μη δικούς τους δηλαδή), για να εισπράξουν την αποστομωτική απάντηση ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι ΔΕΚΟ».
Για αυτό και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας, άνθρωπος σοβαρός κατά τα άλλα, και σίγουρα όχι εκ των χουλιγκάνων του κόμματος, επιτέθηκε δυο φορές στον τραπεζίτη μέσα σε τρεις μήνες. Την πρώτη τον Απρίλη, απειλώντας  όσους διετέλεσαν πρόεδροι τραπεζών και κυρίως της τράπεζας της Ελλάδας «να σταματήσουν να προκαλούν και να προετοιμαστούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό»! Τη δεύτερη πριν λίγες μέρες , επειδή ο κεντρικός τραπεζίτης τόλμησε να πει ότι είναι νωρίς να βγούμε στις αγορές!
Το θέμα του κειμένου κατ΄ουσίαν δεν είναι ο Στουρνάρας – ο οποίος πήρε την εκδίκησή του, όταν τον έσερναν παρακαλετά την Άνοιξη του 16 στο Χίλτον να τους ξελασπώσει από τους δανειστές. Η αναφορά του είναι περιπτωσιολογική, λόγω της επίκαιρης δημοσιότητας που απολαμβάνει το βιβλίου του Γιάνη.                                                             
Το θέμα είναι η αδυναμία του κυβερνώντος κόμματος να κατανοήσει μια δομημένη και δεδομένη ευρωπαϊκή πραγματικότητα, και να πολιτευθεί δημιουργικά εντός αυτής.
Δεν γνωρίζουμε αν το κατάλαβε αυτό ο κ. Τσίπρας (Η Λαγκάρντ είπε ότι κατάλαβε πως τους κανόνες δεν τους αλλάζεις μόνος, αλλά 18-19 μαζί). Ακόμα και αν το κατάλαβε (που  πιστεύουμε πως όχι, απλώς ελίσσεται), δεν το έχει καταλάβει το κόμμα του και η κυβέρνησή του. Ετσι, υποτάσσονται, τοις κείνων ρήμασι, για να κυβερνούν, αλλά αρνούνται τον τρόπο που κυβερνούν!
Ως εκ τούτου, ο κ. Τσίπρας μπορεί να θύμωσε, αλλά ο Στουρνάρας είναι ακόμη εδώ. Η απάντηση που πήρε εν τοις πράγμασι, είναι το όχι και πολύ τιμητικό «Θύμωσε; Ε και;»
 
 
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΑΠΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!! Πολύνεκρο τροχαίο στην Κύμη – Τρεις νέοι νεκροί – Δύο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση

Τζιπ με πέντε νέα παιδιά κατέληξε στην αμμουδιά
Σε πένθος έχει βυθιστεί η Κύμη μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο. Μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκαν τρία νεαρά άτομα και άλλα δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα συνέβησαν το πρωί του Σαββάτου (22.07.2017), περίπου στις 08:00.
Το  τζιπ στο οποίο επέβαινε μια παρέα πέντε παιδιών, ηλικίας από 25 – 30 ετών περίπου, από την περιοχή της Κύμης τούμπαρε μεταξύ Πλατάνας και Στομίου και κατέληξε στην αμμουδιά με αποτέλεσμα μία γυναίκα και δύο άντρες από 25 έως 30 ετών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, να χάσουν τη ζωή τους.
Μεταξύ των νεκρών και η αρραβωνιαστικιά του οδηγού, ο οποίος έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά και διακομίζεται εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Οι πληροφορίες λένε ότι η 5μελης παρέα επέστρεφε από διασκέδαση.
Η αστυνομία ενημερώθηκε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί του Σαββάτου.
 Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από τον σταθμό της Κύμης και ανέσυραν από τον γκρεμό, νεκρους και τραυματίες.


tvstar.gr και lamiareport.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου